lento yhtiö peruuttanut lennon? Help!!!

apuatarvitsevaeiymmä

Chekmytripissä näkyy,että yhden jatkolentomme kohdalla näkyy vahvistamaton ja muiden kohdalla vahvistettu. Myös ilmoitus että yhtiö on peruuttanut yhden lennoista. Mitä tämä nyt käytännössä tarkoittaa? (alun perin kaikkien kohdalla lukenut vahvistettu). Jääkö matka tekemättä vai täytyykö yhtiön järjestää jokin muu lento vai mitä?

20

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apua löytyy...

      Mikä yhtiö, mikä reitti, millon lähtö (huomenna, vko kuluttua, kuukausien päästä)? Lentoyhtiö varmaankin lähettää meiliä asiakkaalle jossain vaiheessa ja ehdottaa uutta aikataulua.

    • apuatarvitsevaeiymmä

      joo lähtö vasta kyllä helmikuun puolessavälissä, kyseessä konkurssiuhan alla oleva aerosvit airlanes. Lento helsinki-kiova-ho chi minh / ho chi minh-peking-helsinki. Väli kiova-ho chi minh lento peruttu. Tämänpäivän aikana tullut tuo peruutus. Onko meillä mitään oikeuksia vai onko ainut mahdollisuus odottaa tilannetta, ja huonolla tuurilla matkasta ei tule mitään. Vai voiko rahoja saada takaisin tai reititys jollain toisella? Ja miten tämä onnistuu? Matka ostettu superseiveriltä (olen kyllä yhteydessä heihinkin huomenna, mutta luultavasti ei sieltä apua saa...)

      • VV = Aerosvit

        Jotain toivoa vielä voi olla. Aerosvit ei ole konkurssissa, lentoja näyttää edelleen lentävän. Yritin varata tai etsiä aikataulua KBP-SGN välille mutta mitään ei löytynyt. Oisko nyt niin että VV on lopettanut SGN lentonsa. BKK ne näyttää edelleen lentävän ja myyvän lippuja. Sanoisin että teillä on nyt kaksi vaihtoehtoa. VV on velvollinen uudelleen reitittämään teidän SGN, esim juuri BKK kautta. Uskalletteko ottaa riskin, valitsette re-routen ja ehkä kuukauden sisään, ennen teidän reissua tai jopa reissun aikana VV menee konkurssiin.

        Vaihtoehto kaksi on pyytää Supersaverilta rahat takaisin koska lentonne on peruttu, ettekä ole kiinostuneet re-routesta. Sitten pikimiten ostamaan uudet lennot joltain muulta yhtiöltä. Tätä rahat takaisin vaihtoehtoa suosittelen ehdottomasti jos ETTE ole maksaneet lentoa luottokortilla.

        Jos päätätte pyytää re-routea, lennot maksettu luottokortilla, eikä matkakohteeseen ole tehty mitään ennakkovarauksia esim hotelliin mitä ei voi perua, ei periaatteessa mitään rahallista tappiota tule vaikka VV menisi konkurssiin tunti ennen teidän HEL-KBP lentoa. Jos taasen VV menisi konkurssiin teidän matkan aikana ja vaikka paluulentonne ei näytä olevan VV, suosittelen tarkkaan selvittämään etukäteen onko paluulennot konkurssitapauksessa voimassa ja mitä matkavakuutus korvaa konkurssitapauksessa.


    • luuloeioletiedonväär
    • 19+2

      Aerosvit on suurissa vaikeuksissa, Arlandassa matkustajat ovat jumittaneet ainakin kahdesti maksamattomien kenttämaksujen kanssa.
      Sinuna varautuisin pahimpaan - tuskin on yritys pystyssä enää ensi kuussa.

    • apuatarvitsevaeiymmä

      olen ollut yhteydessä lippua myyneeseen firmaan(supersaver) sieltä lupasivat laittaa pyynnön rahan palautusta varten mutta kertoivat ettei yhtiö välttämättä palauta rahoja ja jos palauttaa saattaisi siihen kuulemma mennä kauan. Ystäväni ostanut lipun toiselta firmalta ja heille pitäisi maksaa 30,-(eticket) euroa jotta voivat pyytää yhtiöltä rahat takaisin ja sietlä sanottiin että maksun jälkeen rahat olisivat kuulemma 3 päivön kuluttua tillä kun peruuntuminen johtuu yhtiöstä. Kumma että noin eri tietoa ja kumpi nyt sit pitää paikkansa. Kyllä ottaa päähän. Uskaltaako edes ostaa uusia lippuja toiselle yhtiölle jos ei koskaan tuu näkemään enää edellisiä rahoja.

      • VV = Aerosvit

        Kerro nyt jo onko lennot maksettu luottokortilla vai ei?


      • VV = Aerosvit
        VV = Aerosvit kirjoitti:

        Kerro nyt jo onko lennot maksettu luottokortilla vai ei?

        Jos lento peruutetaan, voit valita kahdesta vaihtoehdosta:
        lennon uudelleenreititys, jolloin lentoyhtiön on tarjottava korvaava lento vastaavilla ehdoilla matkakohteeseen mahdollisimman pian tai
        myöhäisempänä ja sinulle sopivana ajankohtana (esim. viikon päästä), jos paikkoja on saatavilla.


        lennon peruuttaminen, jos siitä ei ole enää matkasuunnitelman kannalta hyötyä. Lentoyhtiön on maksettava lentolipun hinta takaisin 7 päivän kuluessa. Lentoyhtiön on palautettava lipun hinta kultakin matkan osalta sekä jo tehdyiltä osilta matkaa, jolloin olet oikeutettu ilmaiseen paluulentoon lentolipun osoittamaan lähtöpaikkaan, jos joudut perumaan matkan välilaskun aikana.
        luovut oikeudestasi huolenpitoon odotusaikana.


        Lentoyhtiö tai matkatoimisto ei ole velvollinen palauttamaan matkatoimiston perimää palvelumaksua lipun hinnan palauttamisen yhteydessä.


    • apuatarvitsevaeiymmä

      No ei ole maksettu luotolla siinäpä se.
      Ystäväni maksoi omansa luotolla, mutta näköjään hänenkin pitää maksaa ylimääräistä se 30 että saa rahansa, mutta parempihan sekin kun oma tilanne .

    • apuatarvitsevaeiymmä

      niin taas pientä pohdintaa. Supersaver sanoo jälleen kun heihin olin yhteydessä, että he eivät tiedä saako rahoja takaisin ollenkaan meidän tapauksessa, eivätkä pysty lupaamaan mitään. Vielähän yhtiö ei ole konkurssissa( vaikkei kaukana siitä) eikö heidän silloin tule noudattaa tuota 7 päivän rahojen palutusta vai?
      Lento kuitenkin hävinnyt checkmytripistä, eli nyt meillä ei ole enään lentoa eikä rahojakaan, eikä tietoa milloin rahat tulevat jos tulevat. Harmillista....

      Aerosvitin kotisivulle nyt ilmestynyt myös lomake jolla voi hakea korvausta ja sivujen mukaan korvaisivat kaiken, mutta ei näköjään ole heihinkään luottamista. Ja sieltä saa vain vastaukseksi olla yhteydessä yhtiöön josta liput ostettu.

      • VV = Aerosvit

        Kannattais varmaan olla yhteydessä kuluttujaneuvontaan ja kysyä heidän mielipidettä asiaa. Ensisijaisesti haluaisin tietää että saako niistä lennoista rahat takaisin mitkä eivät ole Aerosvitin lentämät. Supersaverilta taasen voisi tiedustella voidaanko menoon ostaa uudet lennot joltain toiselta yhtiöltä.

        Ei ne rahat enään Supersaverilla ole vaan rahat on tilitetty lentoyhtiöille. VV varmaan tässä tilanteessa vähät välittää ECC suosituksista koskien rahojen takasin maksua.

        AY/SU näyttäis saavan pelkän menon SGN noin 460 eurolla helmikuun puolessa välissä. Kohtuuhintainen, jos teidän paluulento SGN-PEK-HEL on edelleen voimassa.


    • apuatarvitsevaeiymmä

      mikään lennoista ei enään ole voimassa, ei ole lentoja eikä ole rahoja. Lippu oli muodostunut siten, että kaikki lennot oli VV n alla vaikka itse heidän operoimana vain yksi pätkä jonka takia supersaver ei pystynyt etsimään uutta lentoa meille vaan ehottivat koko lipun perumista ja se onnistui siksi ettei VV ollut tarjota uutta lentoa tilalle. Jotenkin hassua, että rahat voitaisiin vain noin viedä, mutta kaikki näköjään mahdollista. Ja vi..tus on SUURI.huh.

    • Idän Ihmeet

      Tästä voimme kaikki ottaa opiksemme ettei kannata kovasti luottaa ja varata lentolippuja yhtiöiltä jotka ovat entisen Neuvostoliiton alueilta.
      Samaan kastiin menee myös Estonian Air , Air Baltic...jne, jos kaikki menee ja sujuu suunnitelmien mukaan niin silloin hyvä, mutta poikkeustilanteissa ei enää toimi ja aivan sama onko yhtiön kotimaa EU`n jäsenvaltio.....kuten Latvia tai Viro.

    • Here some reading
    • Lakipykälä

      Vinkkinä kaikille matkustavaisille: valmismatkalaki.

      Valmismatkalakia sovelletaan silloin, kun kyse on valmismatkapaketista. Tähän riittää se, että olet samasta matkatoimistosta ostanut vähintään kaksi palvelua - vaikkapa lentojen lisäksi yhden kiertoajelun tai vuokrannut auton, tai ihan mitä vaan vastaavaa.

      Tässä tapauksessa matkatoimisto on velvollinen noudattamaan valmismatkalakia, joka tuo matkustajalle paljon paremman suojan esim tällaisessa tapauksessa mistä tässä keskustelussa on ollut kyse.

      Suosittelen lukaisemaan läpi valmismatkalakia käsittelevät sivut, ja paneutumaan niihin ennen seuraavaa lomavarausta. Voi säästyä monen euron murheelta.

      • Rahat meni

        Varasin meno-paluu Saigoniin (HEL-SGN) Aerosvitin lennoilla Kiovan kautta Matkapörssin sivuilta. Otin tämän reitin, koska se oli niin paljon halvempi kuin muilla lentoyhtiöillä. Matkustelen paljon, joten hintoja on pakko vertailla. Maksoin verkkopankissa enkä luottokortilla, koska en omista sellaista. Minulta on aikoinaan varastettu luottokortti Tallinnassa ja siitä tuli nopeasti paljon vahinkoa ennenkuin sain sen kuoletettua. Matkapörssi ilmoitti, ettei heillä ole mitään vastuuta, koska tein itse netissä varauksen.Vaikka kysymyksessä olivat heidän verkkosivut. He tekevät pelkästään takaisinmaksuvaatimuksen. Matkavakuutus ei korvaa lentoyhtiön konkurssista aiheutuvia kuluja. Käsittely voi vaatia kuukausia ja käytännössä menetin rahani. Matkapörssin pitkäaikaisena kanta-asiakkaana olen pettynyt palveluun enkä ensi kertaa. Mutta ilmeisesti lentoyhtiöiden taustat on itse voitava tarkistaa. Se voi olla joskus tosin vaikeaa.


      • KIVA VALE
        Rahat meni kirjoitti:

        Varasin meno-paluu Saigoniin (HEL-SGN) Aerosvitin lennoilla Kiovan kautta Matkapörssin sivuilta. Otin tämän reitin, koska se oli niin paljon halvempi kuin muilla lentoyhtiöillä. Matkustelen paljon, joten hintoja on pakko vertailla. Maksoin verkkopankissa enkä luottokortilla, koska en omista sellaista. Minulta on aikoinaan varastettu luottokortti Tallinnassa ja siitä tuli nopeasti paljon vahinkoa ennenkuin sain sen kuoletettua. Matkapörssi ilmoitti, ettei heillä ole mitään vastuuta, koska tein itse netissä varauksen.Vaikka kysymyksessä olivat heidän verkkosivut. He tekevät pelkästään takaisinmaksuvaatimuksen. Matkavakuutus ei korvaa lentoyhtiön konkurssista aiheutuvia kuluja. Käsittely voi vaatia kuukausia ja käytännössä menetin rahani. Matkapörssin pitkäaikaisena kanta-asiakkaana olen pettynyt palveluun enkä ensi kertaa. Mutta ilmeisesti lentoyhtiöiden taustat on itse voitava tarkistaa. Se voi olla joskus tosin vaikeaa.

        Palon matkusteleva,kanta-asiakas,ei luottokorttia....muaahhhhaaaaa.
        Älä puhu joutavia ja keksi noin tyhmää juttua, sua ei usko kukaan.


    • Pelkkää valetta

      Ei se ole Matkapörssin vika jos lentoyhtiö menee konkurssiin.......sulla on lapsellinen ja typerä suhtautuminen asioihin ja sun sepustus ei toisekseen ole ollenkaan totta, olet vain keksinyt koko sepustuksen.

    • Anonyymi

      Minun lento peruttiin Kyprokselta ei olekuulunut rahoja maksetusta matkasta ULXNJM Alpo Sohlman ja Raija Varis Ei ole suomen kielistä puhelin numeroa johon voisi soittaa. EmaiL on jos joku tietää vastatkaa alpo@sohlman,com
      Lähetetty

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe