Mistä lainaa?

Nainen_27_

Osaako kukaan palstan ihminen kertoa myöntääkö pankki tai mikään muu yksityinen lainaa vakituisessa työsuhteessa olevalle ihmiselle jolla on säännölliset tulot ja elämä ja talous hallinnassa nykyisin. Ainoana miinuksena on luottotiedoissa merkintä, eli ne on aikoinaan mennyt. Kaikki velat on kuitenkin maksettu pois jo reilu vuosi takaperin ja kaikki on nollilla. Minulla on lainalle erittäin pätevä takaaja ja vakuudet. Mistä minun kannattaisi lähteä asiaa kysymään. Onko kenelläkään kokemuksia? Kukaan luottotiedot menettänyt saanut lainaa pankista pätevillä takaajilla ja vakuuksilla?

Ja niille jotka ette ole nuorena töppäilleet elämässä ja menettäneet tietojanne ni ei tartte vastata jos asianne on luokkaa " En käsitä kuinka joku voi menettää luottotietonsa..." ja sitä rataa!! :D Ne on kuultu miljoonaan kertaan ja niistä on otettu opiksi!

33

9546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nor Dea

      Minulle sanottiin Nordeassa, että niin kauan kuin on yksikin merkintä tiedoissa, he eivät lainaa mitään.

    • KKHS

      "Ja niille jotka ette ole nuorena töppäilleet elämässä ja menettäneet tietojanne ni ei tartte vastata jos asianne on luokkaa " En käsitä kuinka joku voi menettää luottotietonsa..." ja sitä rataa!! :D Ne on kuultu miljoonaan kertaan ja niistä on otettu opiksi! "

      Koska olet itse ottamassa lainaa, joka kaikesta päätellen ei ole asuntolaina, et selvästikään ole ottanut opiksesi.

      Kun kerran olet kuitenkin takaajan saanut, niin pyydä laina siltä takaajalta. Jos ei sillä ole varoja lainata, ei sillä ole varaa taatakaan.

      • lainatietoutta

        "Koska olet itse ottamassa lainaa, joka kaikesta päätellen ei ole asuntolaina, et selvästikään ole ottanut opiksesi."

        Juuri näin!

        Avaajalla on todennäköisesti huima itsevarmuus, että "eihän mulla tällä kertaa ole mitään ongelmaa maksaa velkaa takaisin, joten missä ongelma?"

        No mutta, täsmälleen sama asenne se oli varmasti edelliselläkin kerralla. Mikä silloin johti maksamattomuuteen, samapa tuo. Tällä kertaa se voipi olla esim. lomautus, jotka näinä päivinä ei ole laisinkaan harvinaisia potkuista puhumattakaan. Tai jokin yllättävä meno. Kun on jo valmiiksi vedetty velalla taas jotain thaimaanlomia ja pitääkin sitten se pesukone ostaa, niin taas mennään.

        Oikeasi, jos on alle vuosi siitä, kun on saanut hoidettua edelliset mokat pois ja merkintä on vielä useamman vuoden, oikeasti ei ole oppinut yhtään mitään, jos on taas jo kulutusvelkaa kyttäämässä. Se, että avaaja ei itse tätä ymmärrä, vaan kokee tämän ääneensanomisen jonain vihamielisenä kiusana, on vain oma häpeä. Ehkäpä sitten toisen ulosottokierteen jälkeen hänkin alkaa ymmärtämään, että hänen parastaan täällä vain ajatellaan.


    • Älä töppäile enää

      Pitäisit taukoa lainanotossa edes sen aikaa, että entiset merkinnät poistuvat. Velka ei sovellu kaikille.

    • uo asiakas

      Jos realli omaisuutta sitä vastaa vippi-pojat kuopiosta lainaavat rahaa ja tiedän kuka myy autoja vaikka luottotiedot menneet ja ym.

    • pankkineiti

      ENSIKSI älä koskaan käytä yksityistä lainaa. Pankista saa kyllä lainaa sinun tapauksessa. Mitä ei tullut esille on, paljonko ja mihin tarvitset lainaa?

      Terv. pankissa töissä.

      • Todettu ON:(

        Hoh....hoo!!!
        PANKISTA EI SAA LAINAA - FAKTAA ON - TURHAA LÄPINÄÄ PANKKINEIDILTÄ :(


      • Anonyymi
        Todettu ON:( kirjoitti:

        Hoh....hoo!!!
        PANKISTA EI SAA LAINAA - FAKTAA ON - TURHAA LÄPINÄÄ PANKKINEIDILTÄ :(

        Joo pankki ei kyllä anna lainaa. Laskevat niin hirveet menot hakijalle elämiseen ettei siihen rahamäärään saa mistään lainaa. Eivät kato todellisia menoja mitä ihminen näyttää


    • sdäföldäs

      Aika paljon riippuu siitä paljonko ja mihin tarkoitukseen lainaa haet. Ja sen takaajan "pätevyydestä" ja niistä vakuuksista mitä hänellä on.

    • KiroilevaWithu

      Sai pari vuotta sitten saatana.Miksi et vittu odota että merkintä katoaa?

    • TiedänTunteen

      Hei.

      Minulla ihan samanlainen tilanne kuin sinulla. Merkintä on vielä 2vuotta mutta kaikki olen hoitanut pois. Ja kyseessä oli vain 3 pientä merkintää. Olen vakituisessa työsuhteessa ja nettotuloni ovat noin 2200 euroa kuukaudessa. Minulla myös olisi takaaja ja vakuudet. Kävin nordeassa, osuuspankissa, säästöpankissa, sampossa ja s-pankissa. Mikään näistä ei myönnä.
      Joten jos jollakin on vinkkejä minä myös mielelläni niistä kuulisin. Auto tarvisi saada jotta lapsia saisia kouluun, tarhaan ja harrastuksiin kuskattua.

      • varakas_

        "Minulla myös olisi takaaja ja vakuudet."
        Mitkä vakuudet?

        "Auto tarvisi saada"
        Ota rahoitus liikkeestä.


      • Lainaisin...

        Autoliike käyttää rahoitusyhtiötä ja se tarkistaa luottotiedot. Hylsy tulee varmasti jos on merkintöjä.

        Jos sinulla on vakuus, niin kerroppa mikä se on ja paljonko kaipaat lainaa. Noin 10-15% vuosikorolla voi minulta saada lainaa, aina 10.000 asti. Mutta ne vakuudet...


      • varakas_
        Lainaisin... kirjoitti:

        Autoliike käyttää rahoitusyhtiötä ja se tarkistaa luottotiedot. Hylsy tulee varmasti jos on merkintöjä.

        Jos sinulla on vakuus, niin kerroppa mikä se on ja paljonko kaipaat lainaa. Noin 10-15% vuosikorolla voi minulta saada lainaa, aina 10.000 asti. Mutta ne vakuudet...

        "Autoliike käyttää rahoitusyhtiötä ja se tarkistaa luottotiedot. Hylsy tulee varmasti jos on merkintöjä."
        Muutama autoliike antaa lainaa ilman luottotietoja. Toki käsirahaa joutuu maksamaan huomattavasti enemmän.


      • Joku vaan
        varakas_ kirjoitti:

        "Autoliike käyttää rahoitusyhtiötä ja se tarkistaa luottotiedot. Hylsy tulee varmasti jos on merkintöjä."
        Muutama autoliike antaa lainaa ilman luottotietoja. Toki käsirahaa joutuu maksamaan huomattavasti enemmän.

        Noinkohan antaa. Ainakin aikaisemmin vuokra-autonkin saamiseen tarvittiin toimiva luottokortti. Maksaa sai käteisellä, mutta noin tsekattiin asioiden tila.


      • 16+9

        Sellainen auto mihin rahasi riittävät käteisellä,


      • varakas_
        Joku vaan kirjoitti:

        Noinkohan antaa. Ainakin aikaisemmin vuokra-autonkin saamiseen tarvittiin toimiva luottokortti. Maksaa sai käteisellä, mutta noin tsekattiin asioiden tila.

        Niin ne vain antaa. Niitä jopa löytyy helposti, jos vain viitsii etsiä. Auton ostaminen ja vuokraaminen ovat eri asioita.


    • 20+4

      Mä sain Nordeasta asuntolainan, vaikka luottotiedoissa oli vielä merkintä. Vanhemmat takaamassa ja Nordean asiakkaina oltu vuosikymmeniä. Ei omia säästöjä, vaan vanhempien omistama lähes velaton asunto vakuutena. Eli mahdollista saada laina (ei välttämättä ihan mikä laina vaan) ja pari hyvämaineista takaajaa ja kunnon vakuudet.

      • se vaan on fakta

        No et tasan tarkkaan ole saanut. Tällä hetkellä nordea ei myönnä luottotietoisellekaan asuntolainaa ilman omaa rahaa.

        Itse viimeksi käynyt kyselemässä tilannetta muutama kuukausi takaperin. Mulla jäisi 10 % omarahoituksen jälkeen reilu 50 tonnia osakkeisiin ja reilu kymppitonni riihikuivaa, velaton auto jne. ja vakuudeksi isän velaton sijoitusasunto. Ja tulot selvästi ketjun aloittajaa kovemmat. Silti noillakin spekseillä on haastavaa saada tällä hetkellä kovin kummoista lainaa.

        Että nordeasta luottohäiriöiselle ja täysin persaukiselle asuntolainaa :D anna mun kaikki kestää.


    • Takkooja...

      Takaajan pitää aina muistaa; sen minkä otat taataksesi , otat myös maksettavaksesi. Pahimmillaan se menee noin ja aika usein . Pankki antaa lainaa, jos koko summalle on antaa pantti, esim. asunto johon tarvitsee vain osalle lainaa ja tulot riittää maksamiseen.Pankki ei anna lainaa, jos maksuhäiriöitö, vaikka olisi takaaja, tai antaa , jos takaaja antaa pantin.

    • katri18

      Kysymykseni ei liity aloittajan kysymykseen mitenkään, muuta kuin että lainan saantia mietiskelen. Olen nuori vastavalmistunut ja työuran aloittanut nainen joka haaveilee ensiasunnon ostosta, tietämättä mistään lainaoton perusteista mitään.

      Sain työpaikan Ruotsista ja muutin tänne alkuvuodesta. Vuokrakotini alivuokrasin alkuun puoleksi vuodeksi, kun en tiennyt miten pitkään täällä olen, mutta nyt tuntuu siltä että voisin jäädä vuodeksi, pariksi. Onko ihan järjetön ajatus tehdä kesällä ostotarjous tuosta Suomen pikkukodista, josta on 3 vuodessa tullut minulle rakas. Ajatuksena olisi siis ottaa vuokralainen tuohon pikkukotiini, ja mitoittaa vuokra ja laina vastike suhteellisen samoihin summiin, voitolla nyt ei niin väliä, vaan sitten kun aikanaan olisi koti johon täältä palata.

      Ostaisin siis asunnon puhtaasti sijoitusasunnoksi- myöntääkö siis pankki tällaiseen kuvioon lainaa, jos takaaja olisi? Mitlä idea ylipäänsä kuulostaa? Asun yliopistokaupungissa ja asunnolle varmasti löytyy vuokralainen. Teoriassa idea on minusta hyvä, mutta tietty en tiedä sitäkään, suostuuko vuokranantajani edes myymään asuntoani, jos ei niin sitten se on vain irtisanottava.

      Asiallista, mutta realistista vinkkiä toivoisin:)

      • se vaan on fakta

        Jos sulla on riittävästi omaa rahaa, niin miksipä ei. Sijoituslainaan arvitaan kuitenkin selvästi suurempi omarahoitusosuus kuin normi asuntolainaan. Että jos sä pystyt esim. 30 % maksamaan käteisellä, niin uskoisin, että onnistuu.


    • Työstä se käy

      Ei se vuokran, vastikkeen ja lainan mitoittaminen noin vain käy siten, että ei tarvitsisi omaa rahaa. Näitä ketjuja kun lukee, saattaa tulla se käsitys, että vuokralainen maksaa sijoitusasunnon. Harhaa on.
      Sijoittaminen on ammattilaisten puuhaa eikä asunnon vuokrausta kokematon noin vain toisesssa maassa asuessaan hoida.

    • tero----------------

      Jos talous on hallinnassa, niin miksi tarvitset lainaa? Miksi et ota tarvisemiasi rahoja säästöistäsi?

    • näin meillä

      Minusta edelleen paras keino on se, että ala nyt välittömästi pistää rahaa säästöön sen verran, mitä kuvittelit lyhentäväsi lainaa kuukaudessa. Jos haluaisit lainaa esim. autoa varten 4000 euroa, niin yleensä lainaa otetaan autoa varten max 3 vuodeksi, koska moni haluaa siinä vaiheessa jo vaihtaa autoa tai ainakin pitäisi sen jälkeen alkaa saada säästettyä rahaa kasaan sitä SEURAAVAA autoa varten. Näinollen voisi ajatella, että lyhennysmäärässä pitäisi varautua ainakin 150 e/kk lyhennystahtiin.

      Löytyykö siis lyhennystä varten 150 e/kk vakuutusmaksu esim. 50 e katsastus-, ajoneuvovero- ym. kuluja varten esim. 50 e bensat 100 e = 350 euroa joka kuukausi??? Kun pistät tuon 350 euroa/kk sivuun säästötilille esim. 3 kuukauden ajan, niin alat saada tuntumaa siihen, miten paljon se auton ylläpito tosiaan maksaa. Voi tulla ehkä mieleen myös se, että kannattaisiko sittenkin fillaroida ja kasvattaa kuntoa ja pistää se 350 e/kk johonkin muuhun asiaan...

    • Käsittämätöntä!

      En käsitä kuinka joku voi menettää luottotietonsa..

    • Näinsemenee

      Minulle on myös pankeista sanottu että niin kauan kun merkinnät on, ei pankkiin lainatiskille ole asiaa, vaikka vakuus onkin. Netistäkään ei löydy mitään tahoa josta merkintäinen, omaisuutta omaava edes pientä lainaa saisi. Muualla maailmassa on lainamarkkinoita myös niille joilla luottotiedot eivät ole puhtaat, meiltä Suomesta ne puuttuvat. Ja en siis tässä ole vaatimassa että kaikkien luottotiedottomien tulisi lainaa saada, mutta omasta mielestäni on täysin käsittämätöntä että työssä käyvä, omaisuutta omaava merkintäinen ihminen ei saa yhtään lainaa yhtään mistään!

      • Einaurata

        Ja vielä pakko laittaa että joka puolella netissä varoitellaan yksityisiltä lainaamisesta. Tähän on kaksi kommenttia...1) en tähän päivään mennessä ole löytänyt netistä YHTÄÄN oikeaa lainaajaa, ja 2) Luottotietomerkintäisellä ei ole MITÄÄN muita vaihtoehtoja, jos tulee eteen tilanne että pienen lainan tarvitsee. MIKÄÄN virallinen taho ei lainaa, MILLÄÄN ehdoilla, eli vaihtoehdoksi siis jää ainoastaan yrittää etsiä yksityistä lainaajaa. Joka siis on aivan sama kuin neulaa etsisi heinäsuovasta.....


      • 7+5

        "Muualla maailmassa on lainamarkkinoita myös niille joilla luottotiedot eivät ole puhtaat, meiltä Suomesta ne puuttuvat."

        Sitten joskus pitkän ajan kuluttua, kun Suomeen saadaan vihdoinkin positiivinen luottorekisteri, homma menee vielä vaikeammaksi. Luotonmyöntäjä nimittäin näkee, jos on hakijalla pieniäkin maksuviivästyksiä.


    • kt asukas.

      No yrittänyttä ei laiteta.
      Minulla 10000e säästössä ja kovasti yritän saada edes vaatimatonta mummonmökkiä jotta loppuisi tämä turha vuokranmakselu.

    • Mökki tavoitteena

      Hyvä säästömäärä. Mummonmökkikin on hyvä idea. Kasvukeskusten lähellä niilläkin on aika kovat hinnat. Maaseudulta saisi mukavasta paikasta kohtuullisella hinnalla, mutta sitten pitäisi olla se auto.
      Etene vaan suunitelmasi kanssa ja säästä lisää koko ajan. Samalla opettelet nuukaa elämäntapaa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Siinä korko lähtee juoksemaan heti, kun taas Bank Norwegianin luottokortissa saa kuukauden korottoman maksuajan. Lainaston kortissa on myös tilinhoitomaksu 0,01 prosenttia päivässä lainasummasta. Tosin se tekee 1000 euron summalla vain 3 euroa kuukaudessa.


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe