Luontaisterapioista apua mielenterveysongelmiin

Iidu

Hei teille kaikille,

olen seurannut keskusteluja täällä, ja halusin kirjoittaa luontaisterapioista joista on usein apua mielenterveysongelmiin ja joista monet teistä voisivat saada apua. Itselläni on ollut aikoinaan masennusta ja ahdistusta, joihin yriti ja vitamiinit ovat auttaneet. Tiedän myös muita jotka oavt saaneet todellisen pelastuksen esimerkiksi yrteistä ja vyöhyketerapiasta ahdistukseen ja masennukseen. Toivon että ne toisivat avun myös teille.

Ensinnäkin kalaöljy-helokkiöljykapselit ovat todella tärkeitä aivojen tasapainoiselle toiminnalle, ja ne ovat suureksi avuksi mielenterveysongelmissa, eritoten masennuksessa ja ahdistuksessa, ja juuri tutkitaan niiden auttavaa vaikutusta jopa skitsofreniaan. Näiden kapseleidenhan on jopa todettu auttavat lukihäiriöön, adhd:n ja oppimisvaikeuksiin. AEli tekevät tosi hyvää aivoille, ja hermot vahvistuvat. Myydään aapiskukko- ja Eye Q-nimisinä tuotteita, ja on saatavana luontaistuotekaupoista. Yrteistä hyviä ovat mäkikuisma (sitä saa apteekista), se auttaa masennukseen. Lisäksi kauranverso, kamomilla, sitruunamelissa ja kärsimyskukka ovat tosi hyviä ahdistukseen(myydään erilaisena unen saamiseen tarkoitettavian tuotteita, eli parantaa myös unettomuutta, yleisesti rauhoittavia ja tasapainottavia).. Esimerkiksi sellainen kuin Tyyneyden Tipat (Frantsilan Yrttitila) on tosi hyvä tasapainoittamaan mieltä. Myös sellainen kuin Aputipat, joka auttaa tuskaisuuteen ja ahdistavaan oloon, auttaa(kuuluu kukkatippoihin, joihin kannattaa tutustua, nuo aputipat ovat erinomaisia todella tuskaiseen oloon, kerron kokemuksesta). Näitä kaikkia luontaistuotekaupoista. Lisäksi tietysti vitamiinien ja hivenaineiden saanti on tärkeää, varsinkin kalsium, magnesium ja B-vitamiinit aivojen toimintaa tukemaan ja tasapainottamaan. Hyviä valmisteita ovat esim. Strath ja Mivital, jossa vitamiinit ja hivenaineet ovat hyvinimeytyvässä muodossa. Eli yrttejä, vitamiineja, kalaöljy-helokkiöljykapseleita ja noita aputippoja suosittelen kokeilemaan, eritoten yhdessä, sillä on oikeasti parantava vaikutus. Luin täältä foorumeilta erään viestin, jossa kirjoittaja kertoi ahdistuksensa hävinneen lisäravinteella:

Hengenahdistus ja masennus loppui, kirjoittaa nimimerkki "Pimu":

Mulla oli vaiks kuinka kauan jotain ihme pelottavia oireita, hengenahdistusta ja sellaista "ukopuolisuuden tunnetta" ihan ku ois ollu muualla ku omassa itessä tai jtn.., sit masensi ja sellasta..
Mä oon toisaalta täysvegaani että vitamiienista tulee helposti puutosta, mutten mä aatellu et noi oireet johtuis vitamiinien puutoksesta. Joka tapauksessa yt hankittiin vitskuja ja nuo oireet katos seuraavana päivänä jo...tää on tosi, että näköjään ei pidä vähätellä noitakaan juttuja.

Vitamiinit, yrtit ja hivenaineethan toimivat aivoja tasapainottavasti, eli ovat luonnon masennuslääkkeitä ilman sivuoireita. Halusinkin vielä mainita vyöhyketerapian jolla ollaan saatu tosi hyviä tuloksia mielen ongelmissa. Vyöhyketerapiahan on jalkapohjien eri kehojen refleksivyöhykkeitten painantaa, esim. aivopisteet (käpyrauhanen ja aivolisäke) sijaitsevat isossa varpaassa, ja jos on ongelmia esim. mielenterveyden kanssa, näitä pisteita kivistää ja koskee yleensä tosi kovasti sitä hierottaessa. Suosittelen luettavksi Maj-Lis Hagenmalmin kirjaa "Vyöhyketerapia", siinä on osuuus jossa vakavista paniikkihäiriöistä ja masennuksesta kärsivät saivat lopulta avun, kun mikään muu ei auttanut. Hoitokertoja tosi tarvittiin jopa 20-30. Tässä vielä eräs viesti jonka luin tämän foorumin akupunktio-osastolta, jossa kirjoittaja kertoo akupunktion auttaneen masennukseen:

Nimimerkki Neulatyyny kirjoittaa:

"Ihmeellistä oli että akupunktio vaikutti myös mielialaan, joka oli melkosen alhaalla jatkuvan sairastelun jälkeen ja unettomuuskin parani. Tätä ennen terevyskeskulääkäri suositteli aloitettavaksi Cipramiln ja tenoxin. En aloittanut, vaan tilasin ajan akupunktiohoitoon, lääkkeitä ei sen jälkeen tarvinnut edes harkita. Alkava masennus kaikkosi ja mieli pystyi taas liikkumaan" Kirjoittaja vielä tähdentää että tämä akupunktio oli sitä aitoa ja alkuperäistä kiinalaista akupunktiota.

Ja vielä yksi vinkki joka auttaa tosi hyvin kun on turvaton ja rauhaton olo. ostakaa lämpötyyny (esim kauralla täytetty, saa myös luontaistuotekaupoista), ja lämmitä se mikrossa pari minuttia. Ota se syliisia, tai laita alaselälle. Ota samalla lämmin jalkakylpy, ja lämmitä itsellesi kuppi lämmintä maitoa ja lisää joukkoon vaikkapa hunajaa, kanelia ja kardemummaa makua antamaan, maistuu ihan mannapuurolta! Nauti olostasi, ja huomaat kuinka lämpö parantaa oloa. Muisatkaa myös jättää kahvit ja muut kofeiinipitoiset juomat, kuetn cokiksen pois. On esimerkiksi todettu(luin City-lehdestä) että kun psykiatrisella osastolla poistettiin kahvinkäyttö, ahdistuneisuus, ärtyneisyys vihamielisyys ja masentuneisuus potilailla vähenivät huomattavasti, ja aggressiivinen käytös25-30 prosenttia, ja omaisuusvahingot 50 prosenttia.
Jos haluatte tutusua bachin kukkatippoihin, voitte käydä netissä tutustumassa niihin, niitä on 38 eri tippaa, jokaiselle vaivalle oma, mm. viha(holly), toivottomuus(sweet chestnut), masennus (mustard), pelko että tekee jotain mitä ei halua, menettää mielenhallintansa (cherry plum), ja vielä monia muita. Googlessa voi pistää hakusanaksi "bachin kukkatipat" ja löytää kuvaukset jokaisesta kukasta ja vaivasta, johon se auttaa.

Uskon että näistä olisi apua, ainakin minulle on ollut.

Paranemista ja hyvää oloa toivottaen,

iidu

7

5092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terverstieteilijä

      Iidu on oikeilla jäljillä, joskin haluan tarkentaa eräitä seikkoja:
      Aapiskukko-niminen valmiste on Efalexin kopio. Professori David F. Horrobin kehitti DHA-painotteisen Efalexin aikoinaan avuksi lukihäiriön ja ADHD:n ravitsemushoitoon, koska silloin oli havaittu potilaiden aivoissa ja veressä DHA-rasvahapon vajausta. Tuntui luontevalta antaa sitä lisäravinteena. Nyttemmin sen teho on havaittu heikoksi satunnaistetuissa tieteellisissä tutkimuksissa.

      Horrobin kertoo itse kirjassaan "The Madness of Adam and Eve" (Bantam Press 2001), kuinka he (professori Malcolm Peetin, Basant K. Purin ja Alexandra Richardsonin johtamissa tutkimuksissa) pettyivät, kun kaksoissokkokokeissa DHA-valmiseet eivät olleetkaan plaseboa parempia. Päinvastoin, eräissä testeissä DHA-tuotteet olivat jopa huonompia. Onneksi tohtori Peet keksi kokeilla etyyli-EPAa (E-EPAa), joka osoittautuikin tehokkaaksi jopa masennuksessa ja skitsofreniassa. EPA siis korjasi aivoista DHA:nkin puutteen; tätä ilmiötä aletiin kustua psykiatriassa nimellä "aivojen rasvahappoparadoksi".

      Sen jälkeen monet psykiatrit ja neurologit ovat antaneet potilaille EPA-pitoisia valmisteita ja tutkineet niiden tehoa tieteellisesti. Niihin kuuluu muös Iidun maitsema eye q, jossa EPAa on 4-kertainen määrä DHA:han verrattuna.
      Sitä testattiin äskettäin Englannissa, jossa se auttoi n 40 %:a Durhamin alueen lukivaikeutta potevista koululaisista. Annos oli 6 kapselia (500 mg EPAa) päivässä. Yhdessä kapselissa on 93 mg EPAa ja 1/4 DHA:ta ja lisäksi GLA:ta. Suomessa on muitakin saman verran EPAa sisältäviä valmisteita, jotka on tarkoitettu koululaisille, mm. ABC-EPA, joka sisältää 90 mg EPAa (ja lisäksi DHA:ta ja GLA:ta), mutta on halvempi kuin eye q.

      EPAn tarvitava alkuannos lukihäiriössä ja ADHD:ssa on 500 mg/vrk 3 kk, sen jälkeen riittää yleensä 180 mg, sanovat asiaa tutkineet neuropsykologit ja neurologit. Koululaiselle voi hyvin antaa myös yhden 500 mg:n kapselin E-EPAa, jonka etuna on pieni päiväannos (1 kapseli verrattuna eye q:n ja ABC-EPAn 5-6 kapseliin).

      Aikuisen ihmisen kliinisessä masennuksessa tarvitaan EPAa vähintään 1000 mg/vrk. Suosituin omega-3-valmiste on etyyli-EPA (E-EPA), jota siis saa 500 mg:n kapseleissa. Eli 2-3 kapselia päivässä antaa EPAa 1000-1500 mg.
      E-EPAa (1000 mg/vrk) on testattu Lontoossa syömishäiriöklinikassa myös anoreksiaan seitsemällä potilaalla. Kolme parani kokonaan 3 kuukaudessa ja 4 tuli merkittävästi paremmpaan kuntoon.

      E-EPAa tutkittiin äskettäin Harvardin yliopistossa naisten keskivaikean persoonallisuushäiriön (rajatilan) hoidossa. Tulos oli yllättävän hyvä; aggresiivisuuus, ahdistus ja masennus paranivat. E-EPA-tutkimusta aiotaan laajentaa myös miehiin, kertovat psykiatrit.

      E-EPAa on testattu myös skitsofreniassa, ja alustavat tulokset ovat lupaavia. Tarvittava päiväannos kuitenkin on 2000 mg. Parhaiten näyttävät hyötyvän nuoret potilaat, joiden tauti ei ole kestänyt kovin kauan. E-EPA näyttää vähentävän lääkehoidon sivuvaikutuksia kuten hidas- ja jähmeäliikkeisyyttä.

      E-EPAn vaikutusmekanismeja aivoissa tunnetaan jo melko hyvin, mutta niitä tutkitaan edelleen. samoin selvitetään, mikä olisi ihanteellinen päiväanos eri tyyppisissä psykiatrisissa häiriöissä; voi olla että eri yksilöiden tarve poikkeavaa tosistaan mm. geneettisistä syistä.

      Kuten Iidu sanoi, myös vitamiineista ja hivenaineista voi olla merkittävää apua; ne tehostavat omega-3-rasvahappojen hyviä biologisia vaikutuksia.

    • Terveystieteilijä

      Iidu on oikeilla jäljillä, joskin haluan tarkentaa eräitä seikkoja:
      Aapiskukko-niminen valmiste on Efalexin kopio. Professori David F. Horrobin kehitti DHA-painotteisen Efalexin aikoinaan avuksi lukihäiriön ja ADHD:n ravitsemushoitoon, koska silloin oli havaittu potilaiden aivoissa ja veressä DHA-rasvahapon vajausta. Tuntui luontevalta antaa sitä lisäravinteena. Nyttemmin sen teho on havaittu heikoksi satunnaistetuissa tieteellisissä tutkimuksissa.

      Horrobin kertoo itse kirjassaan "The Madness of Adam and Eve" (Bantam Press 2001), kuinka he (professori Malcolm Peetin, Basant K. Purin ja Alexandra Richardsonin johtamissa tutkimuksissa) pettyivät, kun kaksoissokkokokeissa DHA-valmiseet eivät olleetkaan plaseboa parempia. Päinvastoin, eräissä testeissä DHA-tuotteet olivat jopa huonompia. Onneksi tohtori Peet keksi kokeilla etyyli-EPAa (E-EPAa), joka osoittautuikin tehokkaaksi jopa masennuksessa ja skitsofreniassa. EPA siis korjasi aivoista DHA:nkin puutteen; tätä ilmiötä aletiin kustua psykiatriassa nimellä "aivojen rasvahappoparadoksi".

      Sen jälkeen monet psykiatrit ja neurologit ovat antaneet potilaille EPA-pitoisia valmisteita ja tutkineet niiden tehoa tieteellisesti. Niihin kuuluu muös Iidun maitsema eye q, jossa EPAa on 4-kertainen määrä DHA:han verrattuna.
      Sitä testattiin äskettäin Englannissa, jossa se auttoi n 40 %:a Durhamin alueen lukivaikeutta potevista koululaisista. Annos oli 6 kapselia (500 mg EPAa) päivässä. Yhdessä kapselissa on 93 mg EPAa ja 1/4 DHA:ta ja lisäksi GLA:ta. Suomessa on muitakin saman verran EPAa sisältäviä valmisteita, jotka on tarkoitettu koululaisille, mm. ABC-EPA, joka sisältää 90 mg EPAa (ja lisäksi DHA:ta ja GLA:ta), mutta on halvempi kuin eye q.

      EPAn tarvitava alkuannos lukihäiriössä ja ADHD:ssa on 500 mg/vrk 3 kk, sen jälkeen riittää yleensä 180 mg, sanovat asiaa tutkineet neuropsykologit ja neurologit. Koululaiselle voi hyvin antaa myös yhden 500 mg:n kapselin E-EPAa, jonka etuna on pieni päiväannos (1 kapseli verrattuna eye q:n ja ABC-EPAn 5-6 kapseliin).

      Aikuisen ihmisen kliinisessä masennuksessa tarvitaan EPAa vähintään 1000 mg/vrk. Suosituin omega-3-valmiste on etyyli-EPA (E-EPA), jota siis saa 500 mg:n kapseleissa. Eli 2-3 kapselia päivässä antaa EPAa 1000-1500 mg.
      E-EPAa (1000 mg/vrk) on testattu Lontoossa syömishäiriöklinikassa myös anoreksiaan seitsemällä potilaalla. Kolme parani kokonaan 3 kuukaudessa ja 4 tuli merkittävästi paremmpaan kuntoon.

      E-EPAa tutkittiin äskettäin Harvardin yliopistossa naisten keskivaikean persoonallisuushäiriön (rajatilan) hoidossa. Tulos oli yllättävän hyvä; aggresiivisuuus, ahdistus ja masennus paranivat. E-EPA-tutkimusta aiotaan laajentaa myös miehiin, kertovat psykiatrit.

      E-EPAa on testattu myös skitsofreniassa, ja alustavat tulokset ovat lupaavia. Tarvittava päiväannos kuitenkin on 2000 mg. Parhaiten näyttävät hyötyvän nuoret potilaat, joiden tauti ei ole kestänyt kovin kauan. E-EPA näyttää vähentävän lääkehoidon sivuvaikutuksia kuten hidas- ja jähmeäliikkeisyyttä.

      E-EPAn vaikutusmekanismeja aivoissa tunnetaan jo melko hyvin, mutta niitä tutkitaan edelleen. samoin selvitetään, mikä olisi ihanteellinen päiväanos eri tyyppisissä psykiatrisissa häiriöissä; voi olla että eri yksilöiden tarve poikkeavaa tosistaan mm. geneettisistä syistä.

      Kuten Iidu sanoi, myös vitamiineista ja hivenaineista voi olla merkittävää apua; ne tehostavat omega-3-rasvahappojen hyviä biologisia vaikutuksia.

    • yksi heppu vaan

      onko kellään täälläpäin kokemuksia noista luontaistuotteista?auttaako masennukseen ja muuhun?oisi mukava kuulla kokemuksista nimittäin.

    • Anonyymi

      Masennus voi johtua myös monesta sairaudesta tai ravintoainepuutoksesta. Kilpirauhasen vajaatoiminta, Raudanpuute eli anemia sekä liian alhainen D-vitamiinipitoisuus voivat myös vaikuttaa masennuksen syntyyn ja ovat Suomessa erittäin yleisiä. Omega-3 rasvahapoista usein puhutaan ja niistä on tehty joitakin tutkimuksia. Myös kevytkin säännöllinen liikunta jo puolen tunnin kävelylenkki vähentää lievää masennusta ja paniikkihäiriötiloja.

    • Anonyymi

      Vastaus idulle.
      Sinun itusi on huono. Veden vallassa ei kannata haaveilla kylvystä, vesilasku on rikos vesi lasku,laskevat salaa likaista vettä järviin, putket halkeilee vesi on likaista.
      Vyöhyke terapia, kun aikansa tökkii päälle ajajia, on suosituksesi aputipat, joita myydään liikenbevahingot kohtaan.

      En suosittele
      Rikospuhelin hallinta,kaikille tiedoksi ensin se, mitä Al la teetätetään.
      Hyvin vaikea masennus on lääkärin hoidettava
      Näin on ohjeet kurssit, hoitaa voi mutta voi jäädä Kataluus itselle.

    • Anonyymi

      Masenukseen ja mikään kun ei huvita ja vedotaan aina olen palanut loppuun.Lopeta kalja,viini ja tupakointi.Hanki hertyskello.Joka aamu soimaan kello 6. Älä valita olet köyhä.Syöt kaurapuroa. Kello 8. Etsit urheilupuiston lähiösi. Sinne vaan talvisääläkin kuntolaiteita käytämän.Ovat ilasia ja ulkona. Kotia tulet kaupan kautta,tai ruoka kassi jonojen.Teet lounaan päikärit.Ylös ulos kello 14. kävele ilmasta. käy kirjasto lainaa joku postivisen ajatelun kirja.Himaan takas kello 17. Ilalinen.Tiskit,roskat ulos ja viellä kävelet 1h. Joka päivä sama rytmi.satoi tai paistoi.Et kerkii ajatella enää masentaa.

    • Anonyymi

      Luonto luonto ja luonto iso määrä omega 3 2500mg ja liikunta sosiaalisuus ja hyvä ruokavalio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe