Shorinji Kempo vai Hokutoryu jujutsu

Jorkke666

Mitä suurempia eroja on Shorinji Kempolla ja Hokuto jutsulla? Kumpaa suosittelette itsepuolustukseen. Olen jo kolmekymppinen, joskus kymmenen vuotta sitten karatea treenannut miekkonen, ja nyt haluaisin jonkun toimivan itepuolustuslajin, jostain syystä haluaisin nimenomaan tällaisen pyjamalajin, enkä esim. krav magaa.

Molempia em. lajeja on kehuttu, mutta samalla olen kuullut, että Shorinji Kempo olisi jotain turhaa ranteitten vääntelyä, jossa olisi oikea itsepuolustus unohdettu. Ei siis mattopainia tai vaparin tapaisia treenejä. Kuristukset ja niistä irrotautuminen puuttuu. Pitääkö paikkansa?

12

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jutsuka

      No nää kempot mä hylkäisin heti. Mitkään tommoset hermopiste pelleilyt ei vaan toim oikeassa tappelussa. Kempohan on pelkkää ranteitten vääntelyä (aikidoa) ja hermopisteitten käyttöö.

      Krav Maga, Defendo ja Hokutoryu toimii, valkkaa niistä joku.

    • Kenshi.

      Olen harrastanut Kempoa kolmisen vuotta, ja oma mielipiteeni on tällainen:

      Kempossa on muutakin kuin pelkkää ranteiden vääntelyä, eikä hermopistetekniikoihin keskitytä sinällään, vaan ne ovat ikään kuin ekstrana varsinaisten käsilukkojen ja hallintaotteiden vahvistukseksi. Lukkotekniikat perustuvat harvoin pelkkiin vaikeasti löydettäviin, "mystisiin" hermopisteisiin, vaan otteet ovat osittain samanlaisia kuin monet esim. järkkäreiden ja portsareiden käyttämät tekniikat. (olen itse järjestyksenvalvoja).

      Kempossa on myös laaja kirjo potkunyrkkeilytekniikoita, jossa ei korosteta korkeita potkuja kuten vaikka Karatessa tai Taekwondossa. Lyönnit muistuttavat osittain ihan perus nyrkkeilyiskuja, ja potkut menevät useimmiten mahaan, kylkiin tai jalkoihin. Ei mitään hyppypotkuja.

      Itsepuolustukseksi menisin kuitenkin hankkimaan mattopainiopetusta ja vapaata harjoitteluottelua vaikka Ju-jutsusta. Krav Maga on kuulemma myös hyvää itsepuolustusta, mutta sopii enemmän juuri portsareille, vartijoille ja muille, joiden on käytettävä väkivaltaa työssään. Ihan perus harrastajalle saattaa olla vähän raakaa, jollei halua haastaa itseään tosissaan.

      Kempossa taas harjoitellaan hyviä ja toimivia tekniikoita, pääpaino ei ole millään hermopistekekkaloinnilla, vaan potkunyrkeilyssä, toimivissa käsilukoissa ja otteista irrottautumista. Vapaata harjoittelua on tosiaan vähemmän, mutta sitäkin kuitenkin tehdään. Heittojakin on, mutta ovat tosi erilaisia kuin esim. Judossa, jota myös harrastin kolmisen vuotta.

      Että sellaista, mitä mieltä olette kuvauksestani?

      _II_

      • Gojuittai

        Shorinji Kempo on Suomessa pieni ja vähän sisäänpäin lämpiävä laji. Kannattaa olla kriittinen treenien vetäjän suhteen. Itse treenasin viittä vaille ruskean kokeeseen ja tykkäsin. Meillä oli silloin kova vetäjä ja kovat treenit, tulin lyödyksi lattiaankin pariin otteeseen. Enää en menisi vaan ottaisin esim. pari treeniä viikossa Judoa ja pari Thainyrkkeilyä.


    • martsu20

      Kyllähän se kempo aika pitkälti on sitä ranteiden vääntöä. Judo tyyppisiä heittoja ei ole, enempi just sitä Aikidomaista pyörittelyä. Potkunyrkkeily osuus on ihan ok, mutta sekin tuntuu olevan aika paljon ohjaajasta kiinni. Joissain paikoissa sitä ei opeteta juur yhtään.

      Hokutoryu on se laji jota kannattaa treenata mieluummin. Siinä on kaikilla ohjaajilla selkeästi hallinnassa niin potkunyrkkeily kuin mattopaini, heitot, ranneväännöt ym. Plus aseiden käyttö jota kempossa ei ole ollenkaan.

      Huono puoli kempossa muuten on se, ettei siinä treenata kuristuksia, eikä niistä irtautumisia, tai muitakaan realistisia itsepuolustusjuttuja.

      Itselläni on melko pitkä kokemus Shorinji Kemposta, Hokutoryu jutsusta ja nyt vähän Krav Magasta. Ja Magahan on oikeasti se realistinen itsepuolustuslaji.

    • adwadadw

      Kyllä Jujutsu on tehokkaampi laji, Muttakääy kokeilemassa hapkidoo sekin on

    • Ei huuhaata
    • taikaitemppuja

      Turhan lyhyet pöksyt.

    • .df

      Kiailla on oikeasti paljonkin merkitystä vaikka se voikin kuulostaa teini länkkärin korvaan aika naurettavalta!

    • minävaankysyn

      Kuuluuko kempokulttuuriin hankkia 20cm liian lyhyet pökät?

    • iuop

      No johan oli. Ei liiemmin vakuuttanut....

    • En tiedä

      Mikä ton touhun tarkoitus on? Onko toi jotain näytöstä varten harjoiteltu juttu, vai mikä? Ei kai ne kempossa tolla lailla normaalisti treenaa?

    • Anonyymi

      Shorinji Kempo on vaikuttava laji, vanhaa toimivaa budoa ja mystiikkaa, nykypäivän kilpaurheilulajeihin verrtaen aivan eri juttu, kempossa mennään syvemmälle ja sen sisällä ovat ne alkuperäiset tappamisen taidot mutta myös rauhan tie ja soturi munkin tie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe