Hei! ostin vapaantyylin sukset.

sivakoija

ihan urheilu liikkeesta. painot, voitelut ym pistettiin kuntoon. nyt olen varovaisesti aloitellut hiihtoharrastusta. kymmenisen kertaa joulun jalkeen. tätä ennen olen hiihtänyt reilu kymmenen vuotta sitten. nyt olen lukenut juttuja netistä ja tuli mieleen et olisiko sittenki pitänuyt aloittaa perinteisellä. onko vapaatyyli liian haastava aloittelijalle

6

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos on jotain muuta luistelutaustaa, niin saattaa päästä nopeammin perusluisteluun kiinni kuin perinteiseen hiihtoon. Ihan sama opettelu tekniikassa on lähtee hinkkaamaan perinteisen tekniikkaa kohdalleen kuin luistelua.

      Oma vaatimaton tuntuma on, että samalla keskinopeudella perinteinen ja luistelu vaatii yhtä paljon kuntoa (= mennään vastaavilla sykkeillä). Hitaasti luistelu vain on vaativampaa kuin perinteisen meno hitaasti. Tasatyöntö on olennaista perinteisessä. Luistelusuksilla tasatyöntö menee hivenen kevyemmin, kun puuttuu pito. Mulla pito ottaa päkiöille noustessa vähän kiinni, pieni jarrutus. Tekniikka vikaa..?

      En ole luistelun asiantuntuja kun alle 500km hiihdettynä niillä, mutta pääsee sitä liikkeelle ennenkuin se eka 500km on hiihdetty :)

      Maisemista se myös on kiinni millä hiihtää, aika monella molempi parempi :) Osa lähilenkeistä menee vain pertsalla ja toisinaan mukava vaihtaa luisteluun. Retkiluistimetkin saa kiinni niihin luistelumonoihin helposti... Pääsee vähemmällä työllä kevyesti.

    • niinpäääöå

      No riippuu mikä on peruskunto. Onko maattu 10 vuotta sohvalla, onko ylipainoa ja kessu palaa. Vai onko eletty terveellisesti ja käyty lenkillä.

      Noi on niin yksilöllisiä mikä on kenellekin liian rankkaa. No perinteinen on helpompaa, koska vauhtia on helpompi säädellä, kun taas luistelussa on pakko mennä tiettyä vauhtia että pääsee eteenpäin.

      Perinteisellä kannattaa aloittaa.

      • Aloittaja on jo kymmenen kertaa käynyt lenkillä eikä ole suksia myymässä, niin hankalin vaihe on jo ohitettu?? Kun on sopivasti palautumisaikaa, niin pääsee sitä heikompi kuntoinenkin alkuun.

        Itse olisin pari vuotta saattanut sukset myydäkin ekan lenkin jälkeen, jos joku olisi tullut kysymään...


      • 281

        No riippuu mikä on peruskunto. Onko maattu 10 vuotta sohvalla, onko ylipainoa ja kessu palaa. Vai onko eletty terveellisesti ja käyty lenkillä.

        Noi on niin yksilöllisiä mikä on kenellekin liian rankkaa. No perinteinen on helpompaa, koska vauhtia on helpompi säädellä, kun taas luistelussa on pakko mennä tiettyä vauhtia että pääsee eteenpäin.

        Ihan taas toisenlaista mieltä tuosta rankkuudesta. Itselleni luisteluhiihto on paaaaljon helpompaa kuin pertsa. Aikanaan noin kolmisenkymmentä vuotta sitten kun luisteluhiihto alkoi (Siitonen step jne) aloitin aktiivisen luisteluhiihdon harrastamisen, enkä sen jälkeen ole hiihdellyt kuin muutama sata km talvessa pertsalla ( lähinna vitikeleillä) Luistelu tasaisella on niin kevyttä suhteessa samalla vauhdilla hiihdettävään pertsaan ettei huvita muuta kuin luistella. Luistelu ylämäkeen on tekniikkakysymys, huonolla tekniikalla ei varmasti onnistu taloudellisesti, mutta ajan kanssa onnistuu hyvin.


    • Juuri näin

      Olisi pitänyt aloittaa pertsalla.

      • Jarmilaine

        Näistä saa olla montaa mieltä... Itse aloitin samoin yli 10v hiihtotauon jälkeen heti luistelulla ja en ole sitä katunut. Samana vuonna alkoi lopputalvesta kulkemaan (800km kohdalla) ja seuraavana vuonna rohkeasti Pirkan hiihtoon 90km himpun alle 15kmh keskarilla.
        Luistelutekniikka on oltava kunnossa ja siihen on todellakin paneuduttava - ilmaiseksi ei saa mitään, kaikki pitää itse ladulla opetella !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      306
      3538
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      258
      2004
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1424
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      60
      1174
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe