Aihe

Heikki Tala, ota yhteys SvenskaYleen

siellä ootetaan....

Svenska.Yle uutisoi Järvenpään puuttuvasta ruotisnkielisestä alakoulusta, jota siellä Folkhälsanin Herzberg kovin odottaa. Lue Tala alhaalta ketjusta "Eikö Järvenpäästä löydy..."
Siinä on uutinen, kuuntele Ylestä, kun kotikuntaasi mainitaan, että 10 vuotta on odotettu ruotsinkielislle etuja ja koulua, mutat "kaikki junnaa paikallaan".
ois voinut rkp-radio soittaa sulle ja kysyä, mikset salli ruotsinkielistä koulua Järvenpäässä.
Ei ne uskaltaneet...

10

110

  Vastaukset

  • Minkä vi*un takia pitäisi olla oma koulu, kun Tikkurilaan menee junat 15 minuutissa? Kai Vantaalla on hurrikouluja, kun se on "kaksikielinen kaupunki" ???

  • Ei tietenkään pidä, eikä sitä tule.
   rkp-radio vaan yrittää nostattaa jotain, tiedä häntä mitä.

   haastavat varmaan Järvenpään Talan jonkinlaiseen kaksintaisteluun. Talahan on Nyt saanut jonkin asemanJ ärvenpäässä.

  • Kys eon Järvenpäästä, vaikka rkp-uutinen ei sitä sano, muuta kuin uutisne haastatteluosuudessa., jossa on käyty Järvenpään ruotisnkielisessä päiväkodissa tai mikä lienee.(varmaan pelkäävät, että Tala lakkauttaa sen kohta)

   Yle.fi:

   "Hur fortsätter man efter språkbadsdagis?
   Intresset för språkbad för finskspråkiga barn är alltjämt stort. Ändå har utvecklingen stannat upp och andelen barn och unga som går i språkbad har varit oförändrad i tio år. En orsak är att det saknas språkpedagoger. TV-nytt besökte ett mera sällsynt språkbadsdagis, nämligen ett i en enspråkigt finsk kommun, samt diskuterade med Folkhälsans språkbadsombud Veronica Hertzberg."

  • Järvenpää kuljettaa ruotsinkielistä koulua haluavat Sipooseen tai Hyvinkäälle. Kalliksi sekin tulee, mutta paljon halvemmaksi kuin rakentaa ja ylläpitää ruotsinkielistä koulua kouralliselle lapsia.

   • Miksei junalla Tikkurilaan?


   • tikkurspyy kirjoitti:

    Miksei junalla Tikkurilaan?

    Surulapset joudutaisiin kuitenkin kuljettamaan takseilla asemille molemmissa päissä.

    Eihän rälssikansanosan lapset nyt julkisilla kulje!

    Altistuvat vielä suomen kielelle ja moukkamaisiin ugritapoihin. ;)


  • Hyvä Heikki, kyllä ne kohta alkaa käydä suomalaista koulua ... juuri näin rkp nuijitaan maanrakoon pikkun hiljaa eri puolilla :)

  • Miksi Heikki haluaa maksaa Sipoolaisille Järvenpään lasten ruotsinkielisestä koulutuksesta?

  • Hur.. paskiainen silvoo supota jota ei ole maassa jota kollimato keittää soppia kutan härnsand gjorde på hurraa paskalle.....

  • Hei heikki tala,
   jos joku valtuustossa alkaa uuden valtuuston kokoonnuttua ehdottaa ruotsinkielisen alakoulun perustamista, silloin tietää, että Rkp on käynyt tarjoamassa kyseiselle henkilölle ruskeaa kirjekuorta(ja ruskean kielen saamista).
   Kyllä sellaisen äkkiä huomaa.
   En oikein usko, etteikö kukaan noista uusista valtuutetuista olisi saanut 799 euroa Rkp:ltä. Sitähän ei tarvitse ilmoittaa.
   Aika montaa kokkaria ja sossua ja vihreää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   9893
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5126
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   93
   3200
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   57
   3051
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1441