Streptokokki A pepussa (peppu angiina)

Susanna-äiti

Haluan kirjoittaa nyt vähän oman lapsen tapauksesta, itse löysin kohtuu vähän tietoa tuosta "peppu angiinasta" ja siksi laitan nyt meidän perheen kokemuksia moisesta tapauksesta.
Pojalla alkoi pepun reikää kutkuttamaan n. 4 viikkoa sitten ensi kerran. Tutkittiin taskulampun kanssa ja oli ärtynytkin. Kutinasta johtuen ajateltiin, että syödään kihomatokuuri, jos de on sitä.

No kutina ei helpottanut, oli melko kovaakin. No seuraavaksi kokeiltiin apteekista shipicort (kirjoitettu varmasti väärin ;) )peräpuikkoja ja voidetta, jos ovat peräpukamat.
Viikon verran tätä kuuria, ei mitään tehoa. Kokeiltiin myös bepanthen ja bacibakt voiteet.
Kolme viikkoa kaikkea mahdollista voidetta. Lopulta pepunreijän ympäristö oli ihan vereslihalla, kakkaaminen sattui ja vain suihkutus onnistui.
Tilasin ajan bakteriviljelyyn. Sanoin, että olin lukenut, että voisi olla streptokokki, mutta eivät oikeen uskoneet terveysasemalla siihen....veikkasivat hiivaa.
No otettiin hiivakokeet ja laaja bakteeriviljely.
2pvää viikonloppu piti odotella vastauksia. Tänään sitten oli tullut alustavat tulokset. Hiivakoe negatiivinen, bakteerikokeessa löytynyt Streptokokki A Bakteeria. Oli siinä hoitajakin vähän ihmeissään......odotellaan vielä lopullinen tulos ja mitä lääkettä saadaan. Mutta jos lapsella ei ala paranemaan peppu viikossa, kannattaa otattaa bakteeriviljelmä. Normaali ihottuma tai hautuma kyllä pitäisi viikossa parantua bepanthen voiteella.

33

36373

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ll...............

   Ei se mikään angiina ole vaikka streptokokki A:n aiheuttama olisikin...kyseistä streptokokkia voi löytyä vähän sieltä sun täältä, angiinaa se ei ole kuin nielussa.

  • liinu00

   No jokatapauksessa kyseistä vaivaa kutsutaan peppu angiinaksi näin arkikielellä. Ihan jopa sairaalaväen keskuudessa.

   • alalla...

    No ei todellakaan kutsuta miksikään "peppuangiinaksi"..


   • eräs äiti
    alalla... kirjoitti:

    No ei todellakaan kutsuta miksikään "peppuangiinaksi"..

    Mitä väliä sillä on millä sitä kutsutaan kunhan asia tulee selväksi. Peppuangiina helpompi kirjoittaa kuin esim. Streptokokki A peräaukossa ja suurin osa tajuaa mistä puhutaan. oli se sitten "äitien keksimä" nimitys tai jopa joidenkin lääkärien käyttämä nimitys.


  • Myötähäpeä on suuri

   Ei ole todellista millaisia sanoja äidit keksii lasten sairauksille. Tai no kaikkeen lapsiin liittyvään...

   • LääkäriMäärää

    Itse päädyin tänne kun googlasin peppuanginaa juuri nyt kun lääkäri Tampereella lapseltamme sellaisen juuri tuolla nimellä diagnosoi.
    Ei se olekaan todellista, että vai äidit niitä nimiä keksivät. Tai saattoihan tuo lääkärikin olla äiti ;)


  • Liilax..

   Kiitos tästä aloituksesta. Meillä pojan pyllyä on myös kutittanut, mutta kihomatoja en ole löytänyt, enkä halua turhaa kuuria ottaa koko perheelle.

   Pojalla todettiin juuri streptokokki nielussa, kun oli ollut kurkku kipeä ja kuumetta. Tuloksia kysyessäni sairaanhoitaja sanoi, ettei ollut ikinä kuullut streptokokin aiheuttavan pepun kutinaa, vaan veikkasi vain syyksi matoja. Itse löysin netistä heti tietoa asiasta googlettamalla.

   Saatiin 10 päivän antibioottikuuri angiinaan, joten eiköhän se tepsi myös tähän pepun kutinaan, jos siellä tosiaan on streptokokki vaivana.

   • Vieras3

    Meillä ollut pojalla kanssa pepussa streptokokki, tajuttiin etsiä kun pikkusiskolla löytyi vastaava nielusta. Lääkäri tuli sattumalta maininneeksi, että streptokokki voi olla myös pepussa - kuulemma ihan "normaali" juttu, hoitajien pitäisi tietää! Lääkärin sattumalta asiasta mainitessa tajusin vasta yhdistää veljen peppuvaivat streptokokkiin, aiemmin olin kuvitellut olevan allergiaoire (joka sekin "normaali" syy pepun ärtymiselle)


  • Mansikk4

   Miten teillä? Onko peppu parantunut? Meidän pojalla 4v oli joulun aikaan eka "peppuangiina" ja tänään käytiin näyttämässä peppua kun oli taas punainen ja streptokokki siellä taas oli. Harmittaa tämä streptokokki bakteeri. En edes muista kuinka monta kuuria ollaan koko perhe syöty streptokokin takia tämän talven aikana. Hammasharjat vaihdettu jne. Minuakin ihmetyttää kun jotkut lääkärit / hoitajat eivät tiedä että streptokokki voi myös olla peräaukossa...

  • Visiteeraaj4

   Täältähän löytyi tarpeellinen viestiketju!
   Meillä on vuoden verran 3v poika oireillut peppuuaan. Välillä punoitusta, välillä märkimistä, välillä parempana. Monet kerrat on käyty lääkärissä ja on jätetty ruokavaliosta pois niin maito, muna, soija kun gluteenikin. Päästiin vihdoinkin viikko sitten lastenpolille ja kappas kappas, streptokokkihan se siellä vaivoja aiheuttaa!
   Huomenna saadaan anibiootit käsiimme ja mielenkiinnolla odotan loppuuko "allergiat" tähän. (maito ja muna on selkeät allergiat, mutta kaikki muu testailtu nimenomaan pepun vuoksi, eikä mikään ole tepsinyt. Yllätys!) Ihan hiukkasen tympäisee tämmöinen rupeama noin helposti diagnosoitavan vaivan takia!! Luulisi lääkäreiden, etenkin lastenlääkäreiden jolla mekin vielä yksityisellä kunnallisten lisäksi käytiin, tietävän tämmöisen vaivan!!

   Huh huh! =)

   Pääseekö tästä vaivasta muuten helpolla eroon vai jääkö se uusiutumaan?

  • eräs äiti

   Meillä juuri 2,5 vuotiaalla todettiin streptokokki A pepussa. Juurikin punoitusta ja kirvelyä jota ensin luuliin allergiaksi koska lapsella on maitoallergiaa ym. Onneksi kävimme osaavalla lääkärillä ja nyt on antibiootit menossa.

   Angiina voi kulkeutua kuulema suolistoa pitkin peppuun. Meillä tyttö siis sairastanut angiinaan meidän huomaamatta ja sitten levinnyt peppuun.

   • Visiteeraaj4

    Meillä syötiin kuuri angiinaan vuosi sitten kesäkuussa. Liekö pöpö siis ollut jo sieltä asti kuvioissa mukana. Nyt olo onneksi helpottanut suunnattomasti ja koko perhe nauttiin kunnon yö unista =)
    Allergioita ei olla päästy vielä purkamaan, katoaan kuinka meijän käy!


  • ÄKSY ÄMMÄ

   Täälläkin löytyi 5 vuotiaalta streptokokki a peräaukosta, kun lapsen pylly oli jo kolme viikkoa ihan kutiseva ja punainen. Sairaalassa oltiin 2 viikkoa sitten ja antoivat lastenpolilla vain sibicortIa ja perusvoidetta, eipä auttanut, Menin yksityiselle lastenlääkärille, joka laittoi lapsen laboratorioon, koska epäili heti tätä sreptokokkiaja sehän sieltä löytyi kutinan ja punotuksen syyksi.. No kuuri alotettu tänään, toivottavasti alkaa tepsiä nopeasti. Todella kurja vaiva ja lapsella hirveä ummetusvaiva kun ei tohdi edes kakalle mennä. Siinä taas nähtiin sairaalan hyvä hoito!!! Samassa sairaalassa ei muuten huomattu lapsella 1 v uotiaana ollutta clostridium difficel sairaalabakteerin toksista muotoa, ennen kuin itse vaadin tutkimuksia siitä koska olin lukenut että se aiheuttaa allergiaa pienillä lapsilla. Kas kummaa kun se hoidettiin kaikki allergiat lähti ja lapsi oli sitä ennen apteekin neocate maidolla ja muutamalla muulla ruoka-aineella.

   Lääkärit pitäisi saada paremmmin kuuntelemaan myös vanhempien mielipiteitä, eikä olla niin pirun omahyväisiä, varsinkin julkisella puolella, Yksityisellä puolella tätä ongelmaa ei niinkään ole.

   • Nemik

    Meillä itse sairastin ihan normaalin angiinan järkyttävää kurkkukipua myöden viikko sitten ja viimeinen antibiootit lähtee aamulla elimistöön. Tänään käytiin sitten kuopuksen 2,5 v kanssa lääkärissä kun peppu punoittaa ja on kutissut jo pidempään... streptokokki A se siellä oli! Lääkäri sanoi kun hieman siinä muistelin missä vaiheessa pepun kutina alkoi ja kerroin omasta taudistani, että todennäköisesti olen saanut oman angiinani, joka oli siis kurkussa, niin pojaltani. Peppuangiinaksi myös kyseistä tautia kutsui. Diagnoosissa lukee normaali angiina koska lääketieteellistä termiä kyseiselle vaivalle ei ole.
    Oireeton isoveli testattiin myös ja samalla kuurilla ovat nyt molemmat.


  • Kurkku-maha.peppu

   Hei

   Meillä myös Pepussa tuo Aniina. Ja ihan hoitaja käytti sanaa peppu-angiina. ELi mä käytän kans sitä. Piste.
   Mutta nyt kysynkin onko teidän potilailal ilmentynyt mahaan kipuja taudista. Meillä siis 3v pojalla pepussa ongelma. Tytöllä ei näytä peppu oireilevan niinkään, Mutta mahaansa valitti 4 päivää ja kävin jopa sairaalassa kun pelkäsin umpparia. Kuumetta oli jopa 39,5

   Nyt koko perhe meni kurkusta näytteet antamaan eilen koska minulla iski kuukauden sisään toinen Angiina inhotus kurkkuun. Osaava hoitsu halusi heti testaa koko perheen jos jollain on tauti piilevänä ja tartuttaa sieltä minua.

   Puheeksi tuli sitten tuo pepun kutina ja tytön massu. Hoitaja ei itse ollut kuulut että maha voisi siitä tulla kipeäksi mutta heti sanoi peppu-angiinan olevan todennäköinen.

  • Touko

   Meillä myös todennäköisesti sama tauti ja mahaoireilua. Poika oireilee niin, että kohtaus tulee aivan yllättäen, aivan suoraa huutoa ja menee kyykkyyn ja huutaa " kakka, kakka". Mitään ei tule, mutta aivan selviä vatsakramppeja. Ja heti alkaa pyllyyn raapiminen.Toivon, että menisi nyt ab-kuurilla ohi, ettei olisi mitään vakavampaa. On aika hurjaa katsottavaa nuo kohtaukset.

  • Hoitaja

   Työskentelen alalla ja tosiaan nimitystä "peppuangiina" kyllä käytetään...

   • Streptokokki

    Lapsenlapsellani, 4-v., todettiin juuri peppuangiina. Ja nimenomaan lääkäri oli käyttänyt tätä nimitystä sairaudelle. Sama streptokokki a joka on kurkussakin. Penisilliinkuuri.


  • äityli80

   Mikä oli lääkkeen nimi mitä saitte?

  • Pöö 2

   Olin lapseni kanssa tänään lääkärissä Mehiläisessä ja kyllä lastenlääkäri (oikein professori) käytti sairaudesta nimeä peppuangiina.

  • Ank1

   me oltiin eilen lääkärissä kun 10 v. pojallani pepun ympäristö aiva punainen. rasvaus ei auttanut ( eikä olis auttanutkaan) ottivat labranäytteet...oli streptokokki bakteeri sai 10 pvä lääkekuurin.kuumetta ei ollu eikä muutakaa oireita...(3vkoa sitten oli pelkkää kuumetta .on voinnu liitty asiaan) lekuri sano että aikuiset saa sen jos saavat angiina muodossa ja lapset kurkkuun tai peppuun.
   mietityttää että mistä ihmeestä bakteeri tulee ? lääkärikään ei osanu oikee sanoa että mistä tämmönen johtuu

   • 4v. lapsen äiti

    Kiitos tästä ketjusta... angiina todettin eilen nieluviljelyllä 4v. Tytöllä.... edeltävänä päivänä alkoi muiden oireiden lisäksi raivoaminen kivasta kutinasta alapäässä. Myös vatsakipua ja ummetus vaivaa parin päivän ajan. Nyt ab kuuri joka toiv. Auttaa. Kivaa joulun odotusta!


   • 4v. lapsen äiti
    4v. lapsen äiti kirjoitti:

    Kiitos tästä ketjusta... angiina todettin eilen nieluviljelyllä 4v. Tytöllä.... edeltävänä päivänä alkoi muiden oireiden lisäksi raivoaminen kivasta kutinasta alapäässä. Myös vatsakipua ja ummetus vaivaa parin päivän ajan. Nyt ab kuuri joka toiv. Auttaa. Kivaa joulun odotusta!

    Kivasta kutinasta= kovasta kutinasta.... lisäys ed. Viestiin.


   • 4v. lapsen äiti
    4v. lapsen äiti kirjoitti:

    Kiitos tästä ketjusta... angiina todettin eilen nieluviljelyllä 4v. Tytöllä.... edeltävänä päivänä alkoi muiden oireiden lisäksi raivoaminen kivasta kutinasta alapäässä. Myös vatsakipua ja ummetus vaivaa parin päivän ajan. Nyt ab kuuri joka toiv. Auttaa. Kivaa joulun odotusta!

    Kivasta kutinasta= kovasta kutinasta.... lisäys ed. Viestiin.


  • Eana

   Heippa. Minun pojalla oli vuosi sitten peppuangiina (ja tätä nimitystä käytti myös lääkäri). Oireena oli runsas ihottuma punaista näppyä pepussa ja kovaa kutinaa peräaukkoa myöden. Kakan mukana taisi tulla myös verestäviä viiruja. Tytöllä oli silloin oireena kurkkukipu, imusolmukkeet turvonneet kaulassa ja kurkun alueella ja ääni todella painoksissa/lähtenyt. Nyt tytöllä alkanut sama juttu uudelleen ja pojalla ilmaantunut näppylöitä peppuun sekä kutisee paljon. Veriviirukin tuli pyyhkiessä, samoin minulla ja kurkkua on särkenyt sekä kipeä olo ollut jo muutaman viikon. Tyttö käytettiin nieluviljelyssä viime viikolla, joka oli negatiivinen. Pitänee kuitenkin mennä uudelleen vielä varmistamaan onko meillä taas tämä kiusa :(

  • Hannannaaa

   Meidänkin lapsella oli viime syksynä streptokokki sekä nielussa että pepussa. Lääkäri puhui peppuangiinasta, ja kuulemma ainakin viime syksynä oli paljon tapauksia päiväkodeissa. Nyt on taas oireet samanlaisia ja täytyy varailla aikaa (saa nähdä ottavatko tk:hon vastaan, ei olisi eka kerta, kun ei saada hoitoa lapsille sieltä, vaikka on pahojakin tulehduksia lopulta löydetty).

  • streptopp

   Meillä on perheessä ollut streptokokki "epidemia".Itselläni alkoi ensimmäisenä nielutulehduksena josta tulos positiivinen ja sain lääkkeen.Siitä viikko niin ilmestyi yhden lapsen korvaan märkärupi ja hän sai lääkkeen.Sitten alkoi kahdella muulla lapsella anuksen ja pimpin ympärillä punoitus,näppyjä,sellaisia pieniä laikukkaita punaisia alueita,haavaumia,isommalla verta ulosteessa.Kutinaa ja kirvelyä..sekä sitten pimpin puolella oli ihan vetistä limaa mikä näkyi pikkareissa keltaisena töhnänä.Tulos oli heillä positiivinen myös ja lääkkeille.Tässä välissä itselläni vielä kurkussa positiivinen löytö ensimmäisen lääkekuurin jälkeen kun alkoi oireet palaamaan.

   Toivotaan että olisi tällä ohi,on kyllä niin pottumainen kun tuntuu ettei millään pääse eroon.Ja ihan peppuangiinasta se ylilääkärikin meille puhui.

  • peppuangiina

   meilläkin sairastettu peppuangiinaa. ! 13v pojalla oli märkäistä reijän luona ja kun en ollut taudista enne kuullutkaan, koitimme hoitaa sitä sibicortilla ym. Jonkun viikon kuluttua tyttärelläni tuli pyllynposkille kunnon finnin näkösiä näppyjä. Niitä ihmetellessäni sain itselleni nielupaiseen ja lopulta alkoi koko vyyhti purkautua. Lääkäriystävälleni kerrottuani omasta nielupaiseesta epäili hän heti tytöltäni löytyviä näppyjä streptokokin aiheuttamiksi ja mainitsi samalla,että se voi olla myös peräaukolla. No siellähän se pojalla oli ja ilmeisesti sitten häneltä tarttunut meille muille. Se on kyllä viheliäinen tauti.Osalla muista lapsistani oli se nielussa ja osalla pepussa. Oireet olivat hyvin lievät useammalla, mutta silti se löytyi.Kenelläkään ei esim ollut kuumetta. Sen diagnosoinnin viiveen takia isommassa perheessämme alkoi uusi kierros ja perään monta kierrosta märkärupea. Minäkin söin viisi kuuria ennen kuin se talttui. Hammasharjat vaihdettiin monta kertaa, pyyhkeet ja lakanat jatkuvasti. Astianpesukoneeseen kuumin ohjelma käyttöön. Pyykinpesuun pesuaineen lisäksi pyykin desinfiointiainetta. Kaikki lelut saunaan ja jatkuvaa pintojen desinfiointia. Hullun hommaa. Nyt oltu vuosi kuivilla ja jatkuvasti pelkään pahinta. Lopuksi Ohjeeksi sanoisin että Tarkkailkaa angiinan jälkeen lastenne ihoa märkäruven varalta . Ne jotenkin liittyvät toisiinsa (märkäruven voi aiheuttaa sama bakt tai toinen ) jokatapauksessa se voi helposti tulla ja jos et heti tajua mistä on kyse, niin pääsette uusille antibiooteille, kun se ehtii levitä. Ja vaatikaa koko perheen tarkastus, myös oireettomien, kun angiina tulee, varsinkin peppuangiina joka yleensä muhii ja leviää aikansa ennen kuin se todetaan. Tsemppiä

  • makkoukko

   Xylocain 2 % geeli auttaa.. reseptilääke

  • Streptokokkiveks

   Kiitos ketjusta ja etenkin neuvoista miten häätää bakteeri pois talosta! Meillä alkoi vaiva mun Angiinasta 5 pv. Sitten. Tosin meidän 4kk vauvalla märkärupea jo ennemmin. Todettiin samalla kun mun angiina. Nyt on perheen 2 ja 4v lapset tulirokossa, saivat kuumeen1-2 pv omien ensioireitteni jälkeen. Huomenna mennään loppusakki testeihin. Varsin vahva tauti. Isännällä ollut "flunssa" -pitkään, söi 10 pv antibiootin, joka loppui eilen. Lähtee hänkin mukaan lääkäriin. Olispa mielenkiintoista tietää, mistä moinen tartunta saatu. Ja melkoinen homma yrittää saada märkärupi pysymään poissa isommista, rokkorupea raapivista... huh!

  • JokunenKuuriTuliSyötyä

   Täällä myös epäily, että lapsen 4v märkäruvesta ja "peppuangiinasta" tarttunut toiselle vanhemmalle a-streptokokki, joka aiheutti ensin angiinan ja kaulan/kasvojen alueen kovan tulehduksen nimeltä selluliitti. Siihen tarviittiin sairaalahoitoa 4 pv, jotta tulehdus ja turvotus saatiin asettumaan.

   Lapsen iho-oireet hoidettiin penisilliinikuurilla, mutta vaikutti välillä siltä, että se tehosi ja välillä että ei. Pahimmat oireet kuitenkin hävisivät.

   Myöhemmin nielutulehdus samalla vanhemmalla uusiutui.

   Lapsi ja toinen vanhempi tutkittiin nielun osalta, negatiiviset tulokset. Muutaman päivän päästä tutkittiin omasta pyynnöstämme vielä lapsen peräaukko. Viljelytulos positiivinen. Hoitoon kefexin kuuri.

   Peppuangiinan toinen nimi on perianaalidermatiitti. Löytyy paljon tietoa sillä nimellä.

  • hankalatauti

   Meillä myös päiväkodissa ollut tämä streptokokkikierre. Helmikuussa kaupunki lähetti paikalle hoitaja ntestaamaan koko päiväkodin lapset ja sieltähän se löytyi. Meillä se oli nimenomaan siis pepussa, siksi sitä ei osattu hoitaa alkuun oikein. Nyt 10 pvän penisiliinikuuri on syöty mutta edelleen vaan tauti jyllää pepussa. Käytiin ottamassa tässä pari päivää sitten uusi viljely ja tänään soitettiin että pepussa se edelleen on ja ei kuin uusi 10 pvän kuuri tiedossa.

   Sitä ihmettelen voiko aikuisella tulla myös alapäähän tämä bakteeri? Itselläni on nimittäin ollut nyt viikon verran kirvelyä ja polttelua erityisesti sisäsynnyttimien alueella. Minulta kuitenkin otettiin vain nieluviljely ja se oli negatiivinen. Pitäisikö tässä vaatia vielä kunnollinen tutkimus etten vain nyt kuitenkin kanna tätä viheliäistä tautia myös?

   • Anonyymi

    Kyllä voi tulla myös aikuiselle. Todella kipeä ja tylsä homma. Kaikki kotikonstit oli käytetty. Hirveä kutina ja kirvely aina päällä. Pieniä haavaumia peräaukon ympärillä. Mäkin jätin vehnän ja sokerit pois. Yhtenä päivänä soiton terveysneuvontaan josta hoitaja lähetti terkkariin. Lopulta löytyi syypää eli streptokokki peräaukon ympäriltä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   495
   4682
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   2269
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   745
   2015
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   85
   1283
  5. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   66
   1107
  6. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   1014
  7. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   915
  8. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   865
  9. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   70
   817
  Aihe