Keittiön valaistus?

Teaberry

Kertokaapa, mikä voisi olla hyvä valaistusratkaisu keittiöön kaappien alle. Pitkää loisteputkea en halua, vaan tunnelmallisempaa valoa. Spotit tietty, mutta ovatkohan ihan leluja...?
Kaupassa näin jotain "kämmenlamppuja" vai mitä lienee, onko niistä kokemuksia?

45

2655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • G133

      Kyllähän niillä spotteja voi sinne laittaa, reilusti, jos spottivaloa haluaa. Meillä laitettiin uuteen taloon 4 lyhyempää loisteputkea, jotka syttyvät seinäkatkaisijasta kerralla (saa myös yksitellen pois, jos jostain syystä tarvitsisi), valolista peittää valaisimet kokonaan, ainoastaan valo jää jäljelle ja se on niin hyvä, että näkee tehdäkin työtasoilla jotain. Lisäksi on katossa "aurinko"-mallinen energialamppuvalaisin ja vielä ikkunan edessä tunnelmariippuvalaisin.

      Jos ei kokkaa eikä leivo, voi tietysti laitella vaikka pelkkiä kuituvaloja sinne kaappien alle. Mutta esim. meidän kaikissa keittiöissämme käytännöllisyys on tärkeintä, varsinkin kun spotit eivät omasta mielestämme ole edes paremman näköisiä. Halutessaan voi tietysti laittaa vaikka useampia vaihtoehtoja.

      • Nllgsön

        Epäsuoraa valaistusta, esim kunnon loisteputket kaappien päälle. Meillä on näin eikä välitilaan tehtyä led nauhaa tule käytettyä käytännössä lainkaan, koska valoteho riittää muutenkin. 2x49W T5 putket meillä.


    • on nauhaa niin
      • Tuossa valonauhassa ei valonmäärä kyllä kovin kaksinen ole. Kunnolliset maksaa tosin enemmän.


      • ....,,,,
        ledpoliisi kirjoitti:

        Tuossa valonauhassa ei valonmäärä kyllä kovin kaksinen ole. Kunnolliset maksaa tosin enemmän.

        Täytyy kyllä olla LED-uskovainen, jos kolmasosa kahdeksantoistawattisen loistelampun valovirrasta on riittävä, kahtia vielä jaettuna. Ja näkeekin kunnolla.


      • Nipsa

        Ostin myös tuota nauhaa pätkän ihan kokeeksi. Ei tule tarpeeksi valoa työtasolle. Luvattu 240 lm/m ei riitä. Mutta kun nuo eivät ole hinnalla pilattuja ja fyysisltä ominaisuuksiltaan nauha on ihan OK, niin laittamalla nauhat tuplana valolistan taakse alkaisi valo jo riittämään.

        Tällöin täytyy vain vähän juotella johtoja ja ostaa erikseen teholähde, jos haluaa nauhat vain yhden "muuntajan" ja kytkimen taakse. Mukana tullut kytkin olikin mallia "rimpula" ja ei toiminut kunnolla.


    • led-nauhaa
      • Ddmldms

        Loistelamppu elektronisella liitäntälaitteella ehkä monta kertaa parempi ratkaisu.


      • Varastovaloja
        Ddmldms kirjoitti:

        Loistelamppu elektronisella liitäntälaitteella ehkä monta kertaa parempi ratkaisu.

        Loisteputket on niin suuria ja rumia kohloja että kelpaavat vain autotalliin.


    • juu6
      • Sähkäripa

        Minä laitoin asiakkaalleni valonauhaa tuolta: www.proled.fi

        Saa kaiken mittojen mukaan valmiiksi tehtynä alumiiniprofiileilla. Sähkärinä en ala noilla ite värkkäämään.

        Valonväri ainakin erinomainen verrattuna omiini, jotka otin tukusta sillä kuuluisalla tukkualennuksella..


    • ööööödhdn

      ähäkutti, minäpä laiton astiakaapin alle 4 x 2 W pinta asennettavia pyöreitä led-lamppuja ja tuli yhtä hyvä kuin 18 W loisteputkella. paitsi että värillämpö on lämmin valkoinen, halogeeniä muistuttava eikä sellainen liian kirkas ja kelmeä loisteputken valo. eikä ollut hinnan kiroissa. 39 € clas ohlssonilta.

    • gfhtyyuyt

      Eli ns. kusivalo?

      Mutta tosiaan, loisteputkia saa kaikilla värilämpötiloilla, niin saa ledejäkin. Ei tosin clas ohlsonilta.

      Kirkkaus on ihan eri asia kuin värilämpötila. Värilämpötilan lisäksi myös värintoistoindeksi vaikuttaa miten kaikki värit näytetään. Lyhyemmin RA-indeksi. Mutta tosiaan, perusrautakaupassa kaikki tämä on myyjälle hepreaa, valitettavasti.

    • wroomwroom

      Ei o loisteputken voittanutta vielä tänä päivänä. Värilämmöt, värintoistot ja tarjonta ihan omaa luokkaansa. Jos haluaa putkilla huomaamattoman asennuksen niin koolaa kaapit muutaman sentin irti seinästä ja laittaa loisteputket kaapin ja seinän väliin jäävään rakoon. Tällöin ei tarvi valolistoja rumentamaan kaappeja.

    • Nimimerkk!

      Olenko ainoa, jonka mielestä tämä LEDimania on täysin käsistä riistäytynyttä? Mulla ei ole oikein yhtä ainutta käyttökohdetta, johon LED olis riittävä paitsi ehkä lukuvalona, mutta sillonkin sais maksaa kerralla ihan helvetillisesti.
      Eivät voita loisteputkia, ja valonheittimiksi niistä ei myöskään ole, kun ennemmin hankkii vain kolmasosan maksavan purkauslamppuheittimen.

      Hehkulamput ja halogeenit voisivat korvata, muttei kyllä värintoistonsa puolesta. Lämmin valkonen näyttää keltaselta ja 4000K neutral white taas sinisen vihertävältä

      • käteviä moneen paikk

        Ledit on vain lisänä valikoimaan. Edelleen voi käyttää loiteputkea paikassa jossa näee sen paremmaksi. Itse kaipasin kodinhoitohuoneeseen lisää valoa. Vedin 5m ledinaunan kaapiston varjolistan ja yläsokkelin kulmaan. Valomäärä parani huomattavasti ja on ihan kivan näköinen, loisteputki tuossa paikassa olisi ollut melko hallitseva näky.


    • wroomwroom

      10-30W ledtyövalaisimet on ihan jees raksahommissa etenkin sisällä kun kestävät iskuja eivätkä kuumene. Ehkä toimisvat myös mukavasti esim pakun takaosaston valaisussa tai työvalonheittiminä auton perässä. Muuta käyttöä en minäkään oikein ledeille keksi valaistustarkoituksessa.

    • keksijä2

      Onpas paljon "en hyväksy lediä" kirjoituksia, tulee mieleen "en hyväksy digiTVeetä" jutut, tai "en hyväksy lämpöpumppuja" tai yleensäkkään mitään uutta tai muutoksia vanhaan. No, onneksi nämä henkilöt ovat vähemmistönä, vaikka suuriäänisimpiä ovatkin. Mutta, eniwei, kohta kuitenkin kaikki valot on LED pohjaisia, jos ei sitten keksitä vieläkin parempia.

      " Muuta käyttöä en minäkään oikein ledeille keksi valaistustarkoituksessa. "
      Ei sun tarvikkaan keksiä, muut tekee sen, esim auton kaikki valot, joissakin malleissa on jo. Tai katuvalot, niitäkin on.

      • LEP korvaa ledit

        "Mutta, eniwei, kohta kuitenkin kaikki valot on LED pohjaisia, jos ei sitten keksitä vieläkin parempia."

        LEDit korvautuvatkin kyllä muutaman vuoden sisällä LEP ja HEP-lampuilla. Varmasti lähiaikoina tulee myös pienitehoisempia ja kotikäyttön paremmin soveltuvia LEP lamppuja.
        Miksei nyt jo voisi laittaa vaikka ison olohuoneen kattolampuksi Gavita Pro 300:sta jos huonekorkeus on yli 5 metriä. Muita kotikäyttöön sopivia lep-lamppuja ei vielä taida löytyä, ja tuossa gavitassakin on kaikkein heikkotehoisin Lifi STA 41-02 polttimo, vain 18000 lumenia ja CRI 95.


      • wroomwroom

        Niin tarkoitin toki näin tavallisen pälliäisen arjessa tapahtuvaan yleisvalaistukseen johon voi itse vaikuttaa. Harvempi meistä päättää mitä lamppuja autonvalmistajat autoihinsa laittaa tai kaupungit katuvaloihinsa. Taskulampuissa sun muissakin härpättimissä ovat kivoja mutta kun aloituspostaus kuitenkin käsitteli kodin yleisvalaistusta niin jos pysyttäs siinä kontekstissa... :)

        Ostakaa te ledihullut vaan noita surkeita lapsentautisia versioita niin saadaan rahaa tuotekehitykseen ja ehkä joskus käyttökelposia ledejäkin markkinoille...


    • kallelehtoranta
    • katto uusiksi

      Tuli laitettua olohuone/Keittiö katto uusiksi ja samalla poistin putki kattovalaisimen keittiön katosta ja entisen valokatkaisimen kautta sain johdon vedettyä astian kaapistojen ledi nauhalle, jotka laitoin koko kaapisto pituudelle varjolistaan ja hella valaistus samaan lediin.
      Kyllä voin sanoa,että se kannatti on todella kirkas.
      Ei ole sen jälkeen putki lamppua kaapin alla juuri käytetty.
      Kaikki sisä valot on myös LED valoja ja ihan olenmme tyytyväisiä valoihin. Netti kauppoja kannaattaa selailla,koska hinta erot on suuria.
      Ja vielä (Ei ole yhtään lamppua palanut)

    • ledledledleee

      Kyllä ledit ovat tulleet jäädäkseen ja korvaavat tulevaisuudessa kaikki muut valon lähteet.

      Laitan keittiörempassa kaikki keittiön valot ledeillä. Ne ovat huomaamattomia, mitään roikkuvia rumia valaisimia ei tarvita keittiössä. Yläkaappien alle teholednauha, kattoon keskelle keittiötä tuplanauhat, samoin kattoon yltävien yläkaapistojen eteen teholednauhat. Ja valoa riittää vaikka muille jakaa!

      Halvin ratkaisu tämä ei ole, mutta eihän esimerkiksi saunan valokuidutkaan ole halvimmasta päästä. Viihtyisyys ja säästäminen eivät kulje käsi kädessä!

    • Ei kallis

      Ei kai nykyään kovin kalliita ole, jos ei suoraan Rautakaupasta hae.
      Netistä nauhaa 5m ja virtalähde ohjausyksikkö ja jos haluaa käyttää
      kaukosäätimellä niin paketti n.60 ekua.
      Jos keittiöön laittaa 2-3 putki työ valaisinta niin paljonko se maksaa.
      Tavalliset polttimot netissä kierre kannalla käy suoraan hehkulampun paikalle Kanta E27 2,5 w (isokierre) vastaa 35-40w hehkulamppua ja
      maksaa 1,89 euroa. jos haluaa 6watin niin 2,99 euroa.
      E 14 kanta (pienikierre) 1,89 euroa.
      MR 16 kannalla 2,29 eeuroa.
      Spotti lamppuihin saa 3w - 9wattisia ja hinta 1,99 ekua.

    • mh 

      21W T5 loisteputkivalasimet putkineen on 20-25€ yhteensä

      Toki laadukkaat loisteputket maksaa hieman enemmän, mutta niitäkin voi sovittaa noihin 10-15€ valasimiin. Niillä ainakin saa parasta valoa mitä voi olla

    • Ei sittenkään kallis

      Aika lailla tasoissa jos jättää noi kaukosäätimet ja käyttää pelkää katkaisijaa. 5m ledinauhaa 20 € ja muuntaja n.10 €.
      Minulla on niin pitkä taso,että tämä Ledi vie tän kerran voiton, koska valon tarve on niin pitkälle osalle pöytää.
      Tässä ajattelin vain pelkästään sitä ,ettei nämä Ledit niin kalliita ole, mitä oletetaan niiden maksavan.

      • Voin kertoa, että 20eurolla ei saa edes tehtaalta suoraan kunnollista valonauhaa. Eikä kympillä muuntajaa.

        Kuraa saa kyllä. Hyvät ledvehkeet on arvokkaita.


      • Lediä
        ledpoliisi kirjoitti:

        Voin kertoa, että 20eurolla ei saa edes tehtaalta suoraan kunnollista valonauhaa. Eikä kympillä muuntajaa.

        Kuraa saa kyllä. Hyvät ledvehkeet on arvokkaita.

        Tietysti saa kunnollista,mutta en huomannut mainita minun ostokset tuli tutun kautta Led liikkeestä, joista maksoin murto osan.


    • En ole Led Poliisi

      Juu kun tilasin kiinasta, juuri sieltä mistä ne tulee kalliit Leditkin ja vedetään tietenkin myynti palkio välistä.
      Minulla on toiminut n.4 vuotta moitteetta ja on kirkkaat.
      Samalla tilasin saunaan valokuidut 30 kuitua ja niissä 8:ssa oli kristalli pää, joista muodostuu kattoon hieno kuvio kun värit hiljalleen vaihtuu hinta 100 €

      • Hyviä ledejä ei valmisteta Kiinassa ollenkaan. Ne tehdään ihan muualla.


      • Siisti Ledi
        ledpoliisi kirjoitti:

        Hyviä ledejä ei valmisteta Kiinassa ollenkaan. Ne tehdään ihan muualla.

        Same se missä ne nauhaan laitetaan,kun komponentit kuiten tehdään suurin osa Kiinassa ja Taiwanissa.
        Tehdään Led putkia esim. Suomessa


    • 16+2

      Jos ei pitkät putket kelpaa, niin laita lyhyet.

      • Miksi ?

        Miksi pitäisi kaapien alle laittaa kolmen loiste putken rivi ,kuska homma hoituu Ledi nauhalla yksinkertaisesti.
        Ledeillä säästämme luontoa ja energiaa.


    • IP 68

      Tänäåäivänä kun hankkii uusia valaisimia, kannattaa suosia ledi tekniikkaa.

      Käyttökustannukset tulevat kaikista edullisimmaksi.

      Loisteputket pitää uusia ja niiden sytyttimet kuluvat varsinkin keittiössä jossa niitä käytetään tosi paljon.

      itse laitoin juuri keittiönkaappien lalle 2m ledilistaa vanhojen lamppujen lisäksi.

      Kaapin päällekkin tulee ledilistaa jotta käyttökustannukset halpenevat.

      • 4324232432

        Valaistuksella sähkönsäästö on ihan olematonta. Laskin tuossa taannoin että meidän hyvin suunnitellussa talossa ehkä keskimäärin menee 300kWh vuodessa valaistukseen, noin 36 euroa.

        Leditkin pitää uusia, kuten kaikki muutkin valonlähteet. Ongelmana ledeissä on vähän se että kaiken maailman toimittajia löytyy, ja speksit, värintoistoindeksit yms. on vähän toistaiseksi mitä sattuu. Eli lednauhoja ei löydy vielä tunnetuilta firmoilta valikoimista kunnolla.

        Loistelamppuja ja pienloistelamppuja sen sijaan saa kunnon spekseillä ja testitunteja on takana. Meillä on keittiön yläkaappien päällä 2kpl 49W T5 Vivaliten täysspektrisiä RA-indeksillä 97 olevia loisteputkia värilämpötilalla 5500k (pilvinen päivänvalo). Lisäksi Osramin QTintelligent elektroniset liitäntälaitteet himmennettevänä. Syttyy heti, portaaton himmennys. Ainoa "miinus" on että noiden 1-10v himmentimien hinta on aika hurja ( 100e/kpl)

        Välitilassa ei ole valaisinta lainkaan, koska tarvittaessa tuo 100 wattia tuottaa niin paljon (epäsuoraa) valoa ettei välitilaan tarvitse erillistä valoa lainkaan.


      • negatiivinen CRI!
        4324232432 kirjoitti:

        Valaistuksella sähkönsäästö on ihan olematonta. Laskin tuossa taannoin että meidän hyvin suunnitellussa talossa ehkä keskimäärin menee 300kWh vuodessa valaistukseen, noin 36 euroa.

        Leditkin pitää uusia, kuten kaikki muutkin valonlähteet. Ongelmana ledeissä on vähän se että kaiken maailman toimittajia löytyy, ja speksit, värintoistoindeksit yms. on vähän toistaiseksi mitä sattuu. Eli lednauhoja ei löydy vielä tunnetuilta firmoilta valikoimista kunnolla.

        Loistelamppuja ja pienloistelamppuja sen sijaan saa kunnon spekseillä ja testitunteja on takana. Meillä on keittiön yläkaappien päällä 2kpl 49W T5 Vivaliten täysspektrisiä RA-indeksillä 97 olevia loisteputkia värilämpötilalla 5500k (pilvinen päivänvalo). Lisäksi Osramin QTintelligent elektroniset liitäntälaitteet himmennettevänä. Syttyy heti, portaaton himmennys. Ainoa "miinus" on että noiden 1-10v himmentimien hinta on aika hurja ( 100e/kpl)

        Välitilassa ei ole valaisinta lainkaan, koska tarvittaessa tuo 100 wattia tuottaa niin paljon (epäsuoraa) valoa ettei välitilaan tarvitse erillistä valoa lainkaan.

        Ei sitä Ra-indeksiäkään pidä liikaa tuijottaa. Se on lähinnä teollisuus- ja kuluttajastandardi, mutta ei missään tapauksessa tieteellinen menetelmä värintoiston testaamiseen. Jos otetaan standardisävyistä poikkeavat värit, vaikka R9 ja R12 (syvänpunainen ja violetti) niin ledit ja loisteputket saavat lähellä nollaa olevia ja jopa negatiivisia tuloksia CRI:ksi. Värintoisto on niin huono.


      • mh 

        Ja lisää ledihumpuukia. Nykyään saa noita elektronisella kuristimella varustettuja loisteputkivalasimia, jolloin erilliset sytyttimet voi unohtaa tyystin. Ei vilku, ei tartte odottaa syttymistä(30ms. sytytys) ja mikä parasta, energiatehokkuus siellä 90-94lm/W

        Mielestäni nuo on aikalailla tasoissa ledien kanssa, paitsi että taloudellisuudessa vieläkin korkeammalla.

        LEDit kun kehittyy, täytyy vaihtaa koko helvetin naru, mutta loisteputkien kanssa riittää vain putken vaihto valasimesta ja taas valastaan 16000 - 20000h


      • negatiivinen CRI! kirjoitti:

        Ei sitä Ra-indeksiäkään pidä liikaa tuijottaa. Se on lähinnä teollisuus- ja kuluttajastandardi, mutta ei missään tapauksessa tieteellinen menetelmä värintoiston testaamiseen. Jos otetaan standardisävyistä poikkeavat värit, vaikka R9 ja R12 (syvänpunainen ja violetti) niin ledit ja loisteputket saavat lähellä nollaa olevia ja jopa negatiivisia tuloksia CRI:ksi. Värintoisto on niin huono.

        Kyllä se indeksi sentään suuntaa antaa. Korkean värintoiston valo on varmasti paremman näköistä kuin heikon värintoiston valo

        Ainakin mitä olen ledejä katsellut niin, jos indeksi on 8 näytteellä korkea(90 tai yli), niin on se hyvä myös indeksin ulkopuolelle jäävillä väreillä. R9 ja R12 yleensä ne alimmat.

        Loisteputkissa taas päästään tekemään juuri indeksiin sopiva putki, jolloin R9 ja R12 voi hyvin olla nollissa kun ne ei indeksissä näy..


      • negatiivinen CRI
        ledpoliisi kirjoitti:

        Kyllä se indeksi sentään suuntaa antaa. Korkean värintoiston valo on varmasti paremman näköistä kuin heikon värintoiston valo

        Ainakin mitä olen ledejä katsellut niin, jos indeksi on 8 näytteellä korkea(90 tai yli), niin on se hyvä myös indeksin ulkopuolelle jäävillä väreillä. R9 ja R12 yleensä ne alimmat.

        Loisteputkissa taas päästään tekemään juuri indeksiin sopiva putki, jolloin R9 ja R12 voi hyvin olla nollissa kun ne ei indeksissä näy..

        Ra-indeksi on hyvin karkealla tasolla suuntaa-antava kun vertaillaan erittäin heikkolaatuisia valonlähteitä, ja käyttökelvottomaksi se muuttuu kun yritetään määrittää laadukkaampien asuntokelpoisten valonlähteiden laatueroja.
        Loisteputket ja ledit (valitsemalla sopivia fosforeita) ovat yleensä Ra-indeksiin tehtyjä, mutta esim. halogeenit ja plasmat antavat luontaisesti tasaisen valon ja CRI > 90 millä tahansa värisävyillä mitaten, siis parempia kuin jotkut ra-hirmut 97-loisteputket.
        Aiemmin tänään lueskelin juuri pdf-dokumenttia jossa oli määritetty led-lamppujen CRI:tä, ja nehän olivat kyllä usein myös negatiivisia. CRI lasketaan kaavalla R = 100 - 4,6 * E, jossa E on kahden värkoordinaatin etäisyys toisistaan. Jos väri on pahastikin vääristynyt ja etäisyys on yli 21,7 niin CRI menee jo alle nollan.


      • Puoli sekunttia
        mh  kirjoitti:

        Ja lisää ledihumpuukia. Nykyään saa noita elektronisella kuristimella varustettuja loisteputkivalasimia, jolloin erilliset sytyttimet voi unohtaa tyystin. Ei vilku, ei tartte odottaa syttymistä(30ms. sytytys) ja mikä parasta, energiatehokkuus siellä 90-94lm/W

        Mielestäni nuo on aikalailla tasoissa ledien kanssa, paitsi että taloudellisuudessa vieläkin korkeammalla.

        LEDit kun kehittyy, täytyy vaihtaa koko helvetin naru, mutta loisteputkien kanssa riittää vain putken vaihto valasimesta ja taas valastaan 16000 - 20000h

        Tiukalla se aika on, jos joutuu odottamaan 30 ms kun valo syttyy.
        En itse keksi mitä siinä ajassa tekisin.


    • Tietoa luettu

      LED komponentin valmistajia on maailmalla lukuisia. Vaikka yrityksien pääkonttori ja mahdollisesti tuotekehitys sijaitsevat eri maanosissa, niin valmistus on keskittynyt kahteen eri maahan, Taiwaniin (ROC, Republic of China) ja Kiinaan (CM, China Mainland). Taiwan on panostanut voimakkaasti puolijohdeteollisuuteen jo 1980-luvulta lähtien, jolloin suuret mikropiirinvalmistajat (mm. Intel ja AMD) siirsivät sinne aluksi valmistustaan ja myöhemmin myös tuotekehitystä. Tästä USA:n Silicon Valley kärsi varsinkin 1990-luvulla. Taiwan onkin tällä hetkellä maailman yksi huipuista puolijohdeteollisuudessa. Käytämämme LED komponentit on valmistettu juuri Taiwanissa.

    • vähän välitilaa

      Meille tulee vain vähän tavallista välitilaa. Keittiössä hyvin tilaa, joten saareke korvaa työtasoa. Saapahan sitten valaistuksen juuri sellaisen kuin haluaa ja muokattua jos ei tule kerralla hyvä.

    • Valoa on
      • Valoa on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      9
      1253
    Aihe