Miksi sotilaspassi ei kelpaa henkilöllisyystodistuksena?

Hei7

Osaako kukaan selittää tyhjentävästi, miksi sotilaspassi ei kelpaa henkilöllisyystodistuksena esim. Alkossa? Sehän nimenomaan todistaa henkilön olevan täysi-ikäinen, koska Suomessa ei enää onneksi ole lapsisotilaita (17-vuotiaat vapaaehtoiset). Tiedän kyllä, että se ei ole virallinen henkilötodistus, mutta miksi se ei ole? Millä ihmeen tavalla puolustusvoimat on vähemmän virallinen taho kuin poliisiviranomainen, joka myöntää tavallisen passin?

5

6352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hshsgdffdhhsjsjsjsjs

      Onko siinä kuva ja leima? Onko se helposti väärennettävissä?

    • C.E.

      "Tiedän kyllä, että se ei ole virallinen henkilötodistus, mutta miksi se ei ole? Millä ihmeen tavalla puolustusvoimat on vähemmän virallinen taho kuin poliisiviranomainen, joka myöntää tavallisen passin? "
      Tätä on ennenkin joskus puitu palstalla, mutta tiiviissä pähkinänkuoressa se perussyy on eu-lainsäädännössä eli yhteisissä säännöissä, jossa aikoinaan sovittiin että vain poliisi voi antaa virallisen henkilöasiakirjan. Tämän taustalla taas oli se, että haluttiin keskitetty ja samanlainen järjestelmä joka eu-maahan, ja toisaalta eri maissa oli hyvin kirjava määrä eri viranomaisten antamia todistuksia, joita oli vaikea tunnistaa ja luokitella.

      Tämäkään ei ollut ihan rationaalinen loppuun saakka, sillä Suomen ja Pohjoismaiden ajokortitkin olivat poliisin myöntämiä, mutta selkeyden vuoksi minkään maan ajokorttia ei sitten loppujen lopuksi hyväksytty henkilöasiakirjaksi.

      Samalla kun eu-normi tuli voimaan, niin kuvallinen kela-kortti, kuvalliset pankkikortit ja sotilaspassi eivät enää olleet virallisia henkilötunnistukseen soveltuvia asiakirjoja.

      • 1614

        Syytä pitää tietysti kysyä Alkosta, miksi ei kelpaa. Vaikka vain poliisin myöntämät henkilökortti ja ulkomaanpassi ovat virallisia henkilöllisyyttä osoittavia asiakirjoja, niin henkilöllisyyden saa todistaa vaikka joulukortilla, JOS henkilöllisyyttä kysyvä sen hyväksyy.
        Henkilökorttti ja passi ovat virallisia, kaikki muut epävirallisia, mutta kysyjä aina päättää hyväksyykö hän epävirallisen kortin, jos se hänelle kysyttäessä esitetään.


      • Anonyymi

        Kaikissa muissa asioissa on byrokraattisia poikkeuksia ja poikkeuksen poikkeuksia, mutta tässä asiassa poliitikot olivat laiskoja ja vetivät mutkat suoriksi tavallisen kansalaisen vahingoksi ja lisäkustannukseksi :/


      • Anonyymi

        Ei ajokorttikaan ole virallinen henkilöllisyystodistus, vaikka se tietyissä tilanteissa kelpaakin, kuten postissa tai kaupan kassalla. Ajokortti on todistus ajo-oikeudesta, eikä ole matkustusasiakirja tai virallinen henkilötodistus.

        Passi ja henkilökortti ovat virallisia henkilötodistuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe