Harkinnassa oma telemarkkinointitoimisto tai sitten ei..

Tulevaisuus omiin käsiin

Tässä hieman leikittelen ajatuksella että joku kaunis päivä minulla olisi oma telemarkkinointi toimisto.

Itse olen puhelinmyyjä ja hyvä työssäni nyt mutta mietinkin että miten niitä asiakkuuksia sitten kannattaisi alkaa hankkia? Siis tarkoitan toimeksiantoja. Mikä tuote mahtaisi olla nyt sellainen kuuma/hyvä myytävä tuote?

Jos kokeneilla olisi jotakin ajatuksia kirjoittaa niin olisi kovin onnellinen kaikista avuista ja neuvoista.

19

649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yrittäjä

      Itse toiminut yrittäjänä parisen vuotta ko. alalla. Melkein voisin semmoisen vinkin antaa, että jos myyjänä tienaat 3000€/kk, niin jätä väliin. Alalla on helvetin vaikea pärjätä. Rekrytointi tulee alkuun olemaan todella haastavaa, meni n. 3-4kk että toimisto alkoi käymään järkevällä teholla ja n. 6kk alun jälkeen alkoi tulemaan pientä plussaa. Tosin yrityksesi mahdollinen sijainti vaikuttaa oleellisesti. Myöskään päämiesten laskutus ei mene aina niin kuin elokuvissa, kun maksetaan omat palkat AINA niin kuin pitää, niin pari kertaa ollut tilanne että palkat kyllä makseltu, mutta päämiehen suoritusta ei kuulu. Ja tälläisia päämiehiä on alalla PALJON.

      Työtä on todella paljon, mutta niin se taitaa olla kaikilla yrittäjillä. Rankkaa, mutta palkitsevaa. Jos alalle lähdet, varmista että sinulla on rahaa takataskussa alkuajoille, itsellä sitä ei juurikaan ollut, mutta kaikesta selvitty ja nyt suunta on hyvä.

      Esimerkiksi tuote mitä juuri nyt myyt, on luultavasti erittäinkin hyvä. Mikään tuote ei tällä hetkellä sinällään taida olla erityisen kuuma, mutta lähes kaikkea kyllä saadaan kaupaksi. Ja panosta työntekijöiden viihtyvyyteen, työilmapiiri on oman firmani paras vahvuus. Vaihtuvuus 4kk aikana vissiin kaksi työntekijää, kymmenen porukka pysynyt kasassa.

      • Jerry11

        Kiitos hyvästä viestistä. Mitä kaikkia tuotteita yrityksesi myy ja miten olette saaneet ne toimeksianto asiakkaat? Minkä kokoinen telemarkkinoiinti yritys sinulla on?


      • ei Zorro, parempi
        Jerry11 kirjoitti:

        Kiitos hyvästä viestistä. Mitä kaikkia tuotteita yrityksesi myy ja miten olette saaneet ne toimeksianto asiakkaat? Minkä kokoinen telemarkkinoiinti yritys sinulla on?

        ?laitoitko lafkan pystyyn? kiinnostais yhteistyö. Olen etsinyt pienehkö firmaa missä hyvä ja tekemisen meininki. Lähinnä etätyö provikalla mielessä.. Riippuu mispäin sä voisin rekryta täälpäin jengiä niin homma kunnolla skulaamaan. Itellä puh. myyntikokemusta 10v ajalta.


    • laita meiliä!
    • ftufygöiä

      Muutama huomioon otettava asia. Etsi toimisto kaupungin keskustasta, hyvien kulkuyhteyksien läheltä. Tämä on yksi merkittävä asia työnhakijoille, joilla on varaa mistä valita puhelinmyynnin parissa. Toinen tärkeä seikka on, että laita sopivan pieni toimisto aluksi. Esim. 6 - 8 soittopaikkaa. Kulut ovat pienemmät, toimisto on helpompi täyttää ja ohjata. Ennemin hyvää tulosta pienellä porukalla, kuin iso toimisto, jossa 2/3 tuottaa tappiota ja syö muiden tuotot. Lisätilaa voi hommata sitten myöhemmin.

      Palkkaus on myyjälle tärkein asia myytävän tuotteen ohella. Palkan pitää olla riittävä myös huonompiin kuukausiin, jolloin myynti ei kulje syystä tai toisesta. Esim. huonompi kampanja tai soittoaineisto. Tarvitset niitä osaavia myyjiä sitten, kun homma taas toimii ja et voi pyörittää toimistoa niin, että porukka pihalle, kun ei kulje ja sitten rekrytoit ja koulutat hiki hatussa, kun olisi myyntiä tehtävissä osaavilla myyjillä. Rehellinen ja selkeä työsopimus, jossa on määritelty palkan perusteet, provisiot, takuupalkat jne ilman mitään kommervenkkejä ja vedätyksiä. Ole reilu ja osoita luottamusta työntekijöillesi, niin silloin hekin kunnioittavat sinua ja ovat luottamuksen arvoisia.

      Ratkaisevassa asemassa on myytävä tuote ja siinä varmasti suurin haaste aluksi. Tuote pitää olla sinulle itsellesi tuttu, eli lähde liikkeelle tuotteista, joita itse olet myynyt. Niitä on helpompi opettaa muille, kun tiedät mistä puhut ja osaat jo vastaväitteet. Jos niistä ei tärppää, niin sitten vain rohkeasti kokeilemaan uutta. Myy itse ensin ja opettele. Sitten ammennat osaamisesi muille. Etsi toimeksiantaja, jolla palkkioiden maksu on riittävän tiheä tai he maksavat ennakkopalkkioita. Näin saat kassavirran pysymään tasaisena ilman pitkiä odotuksia laskutuksissa. Monet toimeksiantajat suostuvat viikottaiseen laskutukseen. Toimeksiantajalta on tultava soittoaineistot. Ne ovat liian kalliita hankkia itse. Tee kirjallinen esitys yrityksestäsi, soittomääristä jne ja sitten puhelin käteen ja soittamaan päämiehille. He haluavat kuitenkin kirjallisesti jotain, niin se on hyvä olla valmiina. Vaihteesta osataan kertoa, kuka vastaa jälleenmyyjistä.

      Älä palkkaa esimiehiä heti aluksi => ei tuottamattomia yksilöitä. Vedä itse toimistoa ja seuraa, olisiko jostain myyjästä mahdollista kouluttaa apulainen itsellesi. Hän voi vetää toimistoa poissaolosi aikana tehden itse myyntiä samalla. Sitten, kun kassa on kunnossa ja myyntiä/porukkaa tarpeeksi, niin voit miettiä kokoaikaista esimiestä kaveriksi. Sitä tarvitset kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.

      Hommaa soittojärjestelmä. Se on nykypäivää ja toimeksiantajat arvostavat laadunvalvontaa, jonka nauhoittava järjestelmä tuo mukanaan. Ne eivät ole kovinkaan arvokkaita verrattuna hyötyyn. Niitä saa muutaman kympin kk-maksulla sisältäen jopa koneet, luurit jne. Tarvitset vain SIM-kortit ja nettiyhteyden. Kalusteet löytyy käytettynä tai mallia IKEA. Realisointikeskukset ovat hyviä paikkoja löytää mm. sermejä, jotka ovat aivan tolkuttoman kalliita uutena.

      Siinä muutama perusjuttu, joka tuli mieleen. Toivottavasti on jotain hyötyä ja tsemppiä sinulle, jos lähdet yrittämään :)

      • Anonyymi

        Pyöriikö yritys yhden päämiehen tuotteen voimin vai pitääkö olla useampia?


    • hhsththsrth

      Hei,

      Rahoitus pitää olla kunnossa. Jos ei ole yrittäjä taustaa ennen niin laske tarkkaan tai anna ammattilaisen tehdä se sun puolesta. Ihminen joka ei ole toiminut yrittäjänä ei vaan ymmärrä, kuinka paljon yrityksen perustamiseen menee rahaa sekä myös kuinka paljon rahaa palaa aluksi pyörittämiseen. Ja aluksi yritys ei kannata joten säästöjä pitää olla myös itsellä. Asiakkaat/päämiehet maksavat laskunsa miten sattuu, mutta sinun tarvii kuitenkin huolehtia omista velvoitteista kokoajan ja se on välillä haastavaa, ainakin aluksi.

      Eli tarpeeksi iso pääoma yrityksellä ja henk.koht säästöt pitää olla kohdallaan ennen kuin kannattaa edes harkita yrittäjäksi ryhtymistä. Ja pitää olla myös valmis luopumaan kaikesta vapaa-ajasta, yrittäjällä ei ole vapaapäiviä tai 8-16 työaikoja vaan töitä tehdään niin juhannuksena kuin joulunakin ja melkein kellon ympäri.

      Asenne kohdilleen, rahotus kuntoon ja onnea valitsemallesi tielle :D

    • TabuRasa

      Kaikkia hyviä neuvoja on tullutkin jo mutta lisäisin vielä että haali myyjiä jo ennenkuin avaat toimiston. Kokonaan alusta rekrytointi voi olla todella työlästä ja yllättävän pitkäänkin. Omat verkostot kannattaa hyödyntää. Ainakin Tampereen kokoisessa kaupungissa tarjontaa työpaikoista kyllä on. Satsaa siihen että on varaa maksaa myyjille. Ja että itselläsi on taloudellista puskuria perstaskussa riittävästi. Kannattaa myös muistaa että myynti ei pelkästään ratkaise vaan se miten varmasti se toteutuu kassavirtana: Mikä on maksuperuste ja aikataulu. Jokin ennakkolaskutus on varmaankin toimivin.

    • taburaassaa

      joo koitappa ottaa myyjiä kilpailijalta ja pitää sopimukset päämieheen: Ei onnistu!

    • TabuRasa

      Myyjiä ei tartte haalia muilta vaan ainakin minä tarkoitin että hyödyntää tuttavapiirin tiedon jakamisessa ja hakee työntekijöitä hyvissä ajoin ennenkuin pistää vuokrakululut juoksemaan. Kilpailijoiden myyjien rekrytointi suoraan on ala-arvoista. Harmittavan yleistä silti. Telecenter alalla ei muutenkaan liian hyvä maine niin ei kannattais yrittäjien kusta toistensa aamumuroihin. Hyvä että päämiehet pitävät rehtiä toimintaa arvossa. Ainakin osa.

    • konkka tulee!

      joo ja maksa kans parasta palkkaa niin väkeä tulee!

      menet parissa vuodessa konkurssiin ja velat jää sulle maksettavaksi kaverit hylkää ja koiratkin ksee kintuille haahaaa

      tutki palstaa niin löydät tarinoita myös toiselta laidalta

      • soreh

        Kyllä. Ja se kertoo työntekijöiden tavoista alalla. Joku maksaa parasta palkkaa niin selitetään, ei tehdä tulosta ja kupataan kuiviin. Näitä firmojen kiertäjiä riittää e-suomessakin hirveästi ja missään ei oo asiat hyvin. Sinua kupataan ja vielä haukutaan ehkä huijariksi. Joskus toimistoa pyöritin. Lopetin kannattamattomana mutta onneksi velattomana. Oppirahat oli silti aika kalliit


    • skaa

      täällähän joku hyväntekijä lupas auttaa toimiston pystyyn laitossa?

    • kokeile ihmeessä....

      Siitä vaan kokeilemaan....

    • tinttaz

      Joo kiitollinen on työnantajan arki telemarkkinoinnissa. Selityksiä piisaa ja mitään ei saada itse aikaan. Jos sitten uskallat sanoa että pitää tehdä duunia niin olet natsi. Jos et valvo, ei tule tulosta ja sinulla on paska firma jossa ei voi tienata. Näin se ainakin täällä (pk-seudulla) menee. Ainakin kannattaa olla todella hyvät säästöt.

    • näinhän se menee

      Olisi kiva tietää perustiko aloittaja oman toimiston ja joko hän on konkurssissa?

    • Tilaa99

      Luultavasti on konkurssissa, eväät olivat sen mukaiset.

    • *****markkinointi Oy

      Tai sitten ei.... Omillaan pyörinyt jo 6kk ja ensikuu taitaa olla jo kivasti voitollinen. Kiitos hyvien ja asiallisten työntekijöiden!

    • no miten on?

      Joko nyt ollaan ympäri? Mikäli ei niin kehtaat varmasti laittaa firman nimenkin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe