Millä siviilipalveluksesta saa vapautuksen

pikkukukka92

hei! avopuolisoni otti ja lähti armeijasta siviilipalvelukseen vuosi sitten tammikuussa eilen tuli kirje siiviilipalveluskeskukselta että se alkaisi mutta hän ei haluaisi lähte koska olemme olleet koko vuoden niin tiukilla tein itse 3 työtä jotta saan maksettua lainat, vuokrat, laskut, ruoat yms. ja siihen en enään palaa se oli tarpeeksi rankka vuosi. miten sivarista saisi vapautuksen avopuolisoni oli silloin työttömänä mutta nyt sai muutaman viikko sitten vakituisen työn ja meille on vauvakin tulossa. en jaksa enään hoitaa kaikkia yksin jos avopuolisoni lähtee vuodeksi sivariin ja taaskaan tienaa mitään.???? auttakaa????

1

3995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pömpömpöm

      Sivarista voi vapautua ihan sillä perusteella, että ei ole joko fyysisesti tai henkisesti (eli psyykkisesti) kykenevä suorittamaan palvelusta. Tämä vaatii luonnollisesti lääkärin puoltavan lausunnon, jossa lääkäri suosittelee vapautusta. Samoja perusteita periaatteessa sovelletaan kuin intissäkin vapautusten suhteen.

      Toinen mahdollisuus on hakea lykkäystä siviilpalveluksen alkamisajankohtaan.

      VAPAUTUS

      "Vapauttaminen siviilipalveluksen suorittamisesta

      Vapauttaminen palveluskelpoisuuden puuttumisen perusteella

      Siviilipalveluskeskus voi vapauttaa siviilipalveluksen suorittamisesta rauhan aikana kokonaan tai määräajaksi siviilipalvelusvelvollisen, joka ei ole palveluskelpoinen.

      Palveluskelpoisuuden tilapäisen puuttumisen takia siviilipalvelusvelvollinen vapautetaan palveluksesta määräajaksi. Tällöin siviilipalveluskeskus määrää siviilipalvelusvelvollisen myöhemmin toimitettavaan terveystarkastukseen. Vapautus määräajaksi voidaan antaa yhden tai useamman kerran enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan (ks. kohta lykkäys). Jos palvelusvelvollinen on määrätty uudelleen tarkastettavaksi ja häntä ei ole terveystarkastuksissa kertaakaan todettu palveluskelpoiseksi, hänet vapautetaan palveluksesta rauhan aikana viimeistään sinä vuonna, jona hän täyttää 25 vuotta. Vapauttamisen edellytyksenä on lisäksi, että asianomainen on osallistunut hänelle määrättyihin lääkärintarkastuksiin.

      Vapautusta on haettava hyvissä ajoin, mieluiten jo neljä viikkoa ennen palveluksen alkamista. Vapaamuotoinen hakemus, joka sisältää oman näkemyksen lisäksi syntymäajan, henkilötiedot sekä osoitteen, lähetetään siviilipalveluskeskukseen, ja siihen liitetään hoitavan lääkärin B-lausunto.

      Vapauttaminen toisessa valtiossa suoritetun palveluksen perusteella

      Siviilipalveluskeskus voi siviilipalvelusvelvollisen kirjallisen hakemuksen perusteella vapauttaa rauhan aikana kokonaan tai osittain siviilipalveluksen suorittamisesta siviilipalvelusvelvollisen Suomen kansalaisen, jolla on tai on ollut myös toisen valtion kansalaisuus ja joka on suorittanut sanotussa valtiossa asevelvollisen rauhanaikaiseen palvelusvelvollisuuteen kuuluvaa palvelusta vähintään neljä kuukautta.

      Vapauttaminen toisen valtion kansalaisuuden perusteella

      Siviilipalveluskeskus voi siviilipalvelusvelvollisen kirjallisen hakemuksen perusteella vapauttaa rauhan aikana siviilipalveluksen suorittamisesta siviilipalvelusvelvollisen Suomen kansalaisen, jolla on myös toisen valtion kansalaisuus. Vapauttamisen edellytyksenä on, että asianomaisen asuinpaikka ei ole Suomessa, ja hän osoittaa, että hänen tosiasialliset siteensä perheen, opiskelun, toimeentulon taikka muiden henkilökohtaisten asioiden osalta ovat muualle kuin Suomeen.
      Muista laittaa hakemuksiin omat yhteystietosi (osoite, puhelinnumero), syntymäaikasi ja allekirjoitus."


      LYKKÄYS:

      "Siviilipalveluskeskus voi lykätä palveluksen alkamista korkeintaan kolme vuotta kerrallaan.

      Lykkäystä voi saada opiskelun, terveydellisten syiden, kansanedustajan tehtävän hoitamisen, taloudellisten asioiden järjestämisen tai muun erityisen henkilökohtaisen syyn vuoksi (ks. siviilipalveluslaki 5 luku).

      Lykkäystä on haettava hyvissä ajoin, mieluiten jo neljä viikkoa ennen palveluksen alkamista. Jos hakemusta ei ole ehditty käsitellä ennen palveluksen alkamispäivää, palvelus on aloitettava. Vapaamuotoinen lykkäyshakemus, joka sisältää syntymäajan, henkilötiedot sekä osoitteen, lähetetään siviilipalveluskeskukseen (yksi potitustapa riittää (postin lähettämänä kirje tai sähköposti), ja siihen liitetään lykkäyksen tarpeen osoittavat asiakirjat:

      lykkäys opintoihin vedoten: opintorekisteriote tai todistus vastaanotetusta opiskelupaikasta

      lykkäys terveydellisiin syihin vedoten: lääkärin kirjoittama B-lausunto

      lykkäys taloudellisiin syihin vedoten: todistukset lainoista tai veloista, maksusuunnitelma sekä palkkatodistus tai kopio työsopimuksesta.

      Lykkäystä voi hakea myös kesken palveluksen samoilla syillä. Mikäli olet epävarma kyvystäsi selviytyä siviilipalveluksesta, voit koulutusjakson aikana keskustella lääkärin kanssa mahdollisesta lykkäystarpeesta.

      Lykkäystä annetaan korkeintaan sen vuoden loppuun, jona palvelusvelvollinen täyttää 28 vuotta.

      Lykkäystä koskevaan päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivässä päätöksen tiedoksisaannista."

      ks tarkemmin. http://www.sivarikeskus.fi/fi/velvolliselle/vapauttaminen ja http://www.sivarikeskus.fi/fi/velvolliselle/lykkays

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2240
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1751
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1606
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      293
      1237
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe