Millä aloitan?

python,java vai c++?

Millä ohjelmointikielellä aloitan? Ei ole yhtikäs mittään kokemusta ohjelmoinnista.
Tekisin jotain tosi yksinkertasia tekstejä näytölle ja jotain ihan lapsellisen pieniä pelejä...... Olin vielä aika nuori,mutta silti pakko kokeilla! KIITOS! (ps oon käyttänyt blenderiä joten voisin kattoon pythonilla jotain..)

16

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyvestä puuhun:-)

      Python voisi olla ihan sopivakin jos sinulla on sille jo ympäristö valmiina.

      Toinen vaihtoehto olisi selaimessa suoraan toimiva JavaScript joka ei siis vaadi mitään erikoista ohjelmointiympäristöä. HTML ja varsinkin lomakkeet komponentteineen kannattaa opetella samalla.

      Java voisi myös kannattaa jos sinulla on sille SDK.

    • python,java vai c++?

      Hei!!! mitä ohjelmointia koulusa opetetaan?Onko basic asiallinen?

      • vanha nörttikasku

        BASIC pehmentää aivot ;-)


    • BASIC aivojen frendi

      Ei se niin kovin kriittistä ole millä kielellä aloittaa.

      Tietysti jos tavoite on juuri jokin tietty ympäristö, niin kannattanee ryhtyä toimeen sellaisen kielen kanssa joka sinne parhaiten sopii. Jos vaikkapa maanpäällisen taivaan arvelee aukenevan TomCat -webpalvelimella niin Java ilman muuta työkaluksi. Jos taas toiveitten ympäristö on Apache-webpalvelin ja MySQL-tietokanta niin PHP sopisi siihen kuin nenä päähän, mielellään sopivan valmiin ohjelmakehyksen kanssa (kuten esim. Joomla!).

      Kannattaa myös kokeilla vähän eri kieliä. Näin saa ehkä käytännössä parhaiten tuntumaa ohjelmointiin. Eikä siinä BASICissäkään mitään isompaa vikaa ole. Olellisesti saman bisneslogiikan voi toteuttaa millä kielellä tahansa.

      • pomssikomssi

        Tärkeintä on ensin opetella ohjelmoimaan. Sitten kun osaa ohjelmoida niin uuden ohjelmointikielen syntaksin opettelu on vain pikku homma. Mielestäni aloittelijat pähkäilevät ihan liikaa sen suhteen mikä kieli "kannattaa valita". Jokatapauksessa myöhemmässä vaiheessa kannattaa opetella useampia kieliä niin näkemys ja "työkalupakki" laajenee. Joskus tarvitset ruuvimeisseliä ja joskus vasaraa. Ihan sama pätee ohjelmointikielten kanssa.

        Ennen kaikkea valitse ohjelmointikieli mikä näyttää itsestäsi mielenkiintoiselta ja jolla uskot olevan edes jotain hyötyä itsellesi.


      • kunnon tyypitys
        pomssikomssi kirjoitti:

        Tärkeintä on ensin opetella ohjelmoimaan. Sitten kun osaa ohjelmoida niin uuden ohjelmointikielen syntaksin opettelu on vain pikku homma. Mielestäni aloittelijat pähkäilevät ihan liikaa sen suhteen mikä kieli "kannattaa valita". Jokatapauksessa myöhemmässä vaiheessa kannattaa opetella useampia kieliä niin näkemys ja "työkalupakki" laajenee. Joskus tarvitset ruuvimeisseliä ja joskus vasaraa. Ihan sama pätee ohjelmointikielten kanssa.

        Ennen kaikkea valitse ohjelmointikieli mikä näyttää itsestäsi mielenkiintoiselta ja jolla uskot olevan edes jotain hyötyä itsellesi.

        Ohjelmoiminen on periaatteessa ohjelmointikielestä riippumaton taito, mutta sitä voi harjoittaa opettelemalla ja käyttämällä jotakin tiettyä ohjelmointikieltä. Eri kielillä on ehkä helpompi opetella erilaisia ohjelmointivalmiuksia, mutta periaatteessa niillä pääsee jokseenkin samaan lopputulokseen.

        Tietotyypit ovat tärkeä perusasia jonka ei pitäisi antaa hämärtyä. Niinpä suosittelisin opetteluun kuitenkin kieltä joka tyypittää kunnolla, kuten esim C.


    • python,java vai c++?

      KIITOS!

    • 4324234235235325

      Jos C-kielen tunnet niin tunnet kaikki muutkin kielet, tai ainakin alle vuorokaudessa opiskeltavissa.

      • älä puhu peetä

        Pelkän syntaksin opetteluunkin menee kauemmin kuin yksi päivä


      • syntax terrorist

        Tarkoittanet että jos tuntee C:n, niin muut kielet oppii oleellisin piirtein öbaut päivässä koska C:ssä on jo kaikki ohjelmoinnissa oleellinen.


    • Luokkavihollinen?

      Esim. Javan kirjastofunktioita opetellessa saattaa kyllä vierähtää useampikin vuorokausi rattoisasti. Ja ilman niitä ei pärjää.

    • temexuuka

      Hei! Olen ohjelmoinut basic kielellä pieniä pelejä mutta nyt kiinnostaisi aloittaa c koska sillä saa todella hienoa jälkeä aikaiseksi pienemmällä vaivalla sitten kun osaa. Joten kysyn että mikä olisi hyvä ohjelma c kielellä pelien tekoon?

    • paskal ja viel selin

      Vaikeinta ohjelmointia on mielestäni selinpaskal-ohjelmointi. Olen kirjastossa nähnyt aihetta koskevan kirjan jonka selässä oli tekstti "Selin Pascal-ohjelmointi"

    • nykyinen tradenomi

      Jos ei ymmärrä ohjelmoinnista mitään, tuskin helpottaa mitään isoa IDE:ä tai Frameworkkia ottaa alle heti ensalkuun. Pistää vaan pään sekasin. Itse aloitin aikoinaan Dev-Cpp ja C-kielellä insinööriopinnoissa, mutta nyt voisi helppouden nimissä suositella Javascriptiä notepadiin ja tuloksen näkee suoraan selaimessa. Tai sitten sitä Pythonia.

    • Java forever!

      Kannattaa aloittaa Pythonilla, ja sitten siirtyä Javaan. C saa en suosittele. Blender ja Python eivät MITENKÄÄN liity toisiinsa.

      • Enkooderi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe