Lemmikkisiileistä kiinnostunut

Yue

Olen aina ollut kovin eläinrakas ja haluaisin kovasti jonkin lemmikin, mutta tähän mennessä olen ollut allerginen kaikille karvaisille ja sulkapeitteisille elukoille, joiden kanssa olen ollut tekemisissä. Minulla on myös astma, joskin aika lievä. Luin, että siilit voisivat olla sopivia lemmikkejä allergiselle, vaikka allergisuus onkin yksilöllistä.

Olen etsinyt netistä tietoa, mutta kaikki löytämäni tieto tuntuu olevan vain sellaista pintapuolista perusjuttua. Ensinnäkin haluaisin tietää, että minkälaista pohjamateriaalia siili tarvitsee häkkiinsä vai tarvitseeko ollenkaan. En ehkä voisi laittaa mitään pölyävää, koska saattaisin saada siitä allergiaoireita.

Lisäksi haluaisin tietää, että kuinka paljon siilit nukkuvat ja suunnilleen mistä kellonajasta mihin. Tiedän, että ne ovat yöeläimiä, mutta mihin aikaan illalla ne heräävät? Luin, että ne tarvitsevat ison häkin, mutta pitääkö niiden päästä välillä myös jaloittelemaan? Ei siinä muuten mitään estettä ole, mutta enhän voi päästää siiliä ulos häkistä, jos nukun itse. Luin myös, että siilit eivät todennäköisesti opi täysin sisäsiisteiksi, joten voiko ne päästää jaloittelemaan vain yhteen huoneeseen, ellei halua siivota jätöksiä koko talosta.

Voivatko siilit kantaa jonkinlaisia tarttuvia tauteja tai loisia? (kuten esim. kanoilla salmonella ja rotilla keuhkomadot)

Mitä eroja eri rotujen välillä on?

Tietääkö kukaan, onko siileille olemassa allergiatestejä vai pitääkö mennä suoraan testaamaan jonkun siilinomistajan luokse?

Kiva, jos joku osaa vastata edes johonkin kysymykseen. :)

4

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siilistittt

      Siilejä ei pidetä häkeissä. Niille rakennetaan oma siilikaappi tai aitaus, jossa on vähintään 1 neliömetri tilaa. Lisäksi siili tarvitsee ison 40cm halkaisijaltaan olevan juoksupyörän. Tämäkin on yleensä rakennettava itse.

      www.suomensiiliyhdistys.fi -> keskustelupalsta kuvagalleria


      Asumuksen pohjamateriaaliksi käy hyvin sanomalehti. Pesänrakennusaineeksi fleece-kangas (ei mikään muu, koska niistä voi irrota lankoja ja siilin jalkan ympärillä voi aiheuttaa jopa kuolion).

      Siili on yöelän, herää ehkä klo 20-22 ja syö, menee yleensä vielä sitten nukkuun ja on hereillä pimeän ajan. Muutamia tunteja kerrallaan. Siiliä ei voi eikä saa totuttaa päiväeläimeksi.

      Ruoka on pääasiassa hyönteisiä, maustamatonta lihaa ja vitamiinia.

      Siilit voivat kantaa salmonellaa sekä ulkoloisia jopa kapipunkkia. Tämän takia eläinkaupasta ei kannata siiliä ostaa.

      Siilejä on suomessa vain yhtä lajia, valkovatsasiiliä.... Pitkäkorvasiilejä ei juurikaan enää ole saatavilla ja ne ovat haastavampia ja vain vapaana pidettäviä.

      Ei ole allergiatestejä, käy siilistin luona kokeilemassa. Moni on allergian takia joutunut valitettavasti siilistä luopumaan.

      :)

    • Sedä

      Ei rotista muuten mitään keuhkomatoja voi saada, siis kesyistä ainakaan :D

    • siili9

      On muuten allergioita ja allergioita, Itse saan siilistäni kosketusallergiaa, mutta en hengitysoireita, mitä saan kaikista muista karvaisista eläimistä. Kosketusallergia on vähäisempää kuin siili on pesty. Siili on heräillyt nyt talvella tosi aikaisin, mutta toisaalta kesällä nukkuu pitkään. Yleensä 8-9 aikaan heräilevät.

    • No siileä ei kannata laittaa häkkiin nimittäin jos ne pääsee kiipeämään kaltareita pitkin kattoon, ne saattavat pudota ja loukata itsensä. Siilelle pohjamateriaaliksi käy huopa (jos et ole sille allerginen). Siiliä voi päästää jaloittelemaan, mutta olisi kiva jos askartelisit sille virikkeitä. Siilellä pitää olla tietenkin juoksupyörä, ettei aika käy sillä pitkäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2564
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      311
      2326
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1687
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1395
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    10. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      59
      1375
    Aihe