Lemmikkisiileistä kiinnostunut

Yue

Olen aina ollut kovin eläinrakas ja haluaisin kovasti jonkin lemmikin, mutta tähän mennessä olen ollut allerginen kaikille karvaisille ja sulkapeitteisille elukoille, joiden kanssa olen ollut tekemisissä. Minulla on myös astma, joskin aika lievä. Luin, että siilit voisivat olla sopivia lemmikkejä allergiselle, vaikka allergisuus onkin yksilöllistä.

Olen etsinyt netistä tietoa, mutta kaikki löytämäni tieto tuntuu olevan vain sellaista pintapuolista perusjuttua. Ensinnäkin haluaisin tietää, että minkälaista pohjamateriaalia siili tarvitsee häkkiinsä vai tarvitseeko ollenkaan. En ehkä voisi laittaa mitään pölyävää, koska saattaisin saada siitä allergiaoireita.

Lisäksi haluaisin tietää, että kuinka paljon siilit nukkuvat ja suunnilleen mistä kellonajasta mihin. Tiedän, että ne ovat yöeläimiä, mutta mihin aikaan illalla ne heräävät? Luin, että ne tarvitsevat ison häkin, mutta pitääkö niiden päästä välillä myös jaloittelemaan? Ei siinä muuten mitään estettä ole, mutta enhän voi päästää siiliä ulos häkistä, jos nukun itse. Luin myös, että siilit eivät todennäköisesti opi täysin sisäsiisteiksi, joten voiko ne päästää jaloittelemaan vain yhteen huoneeseen, ellei halua siivota jätöksiä koko talosta.

Voivatko siilit kantaa jonkinlaisia tarttuvia tauteja tai loisia? (kuten esim. kanoilla salmonella ja rotilla keuhkomadot)

Mitä eroja eri rotujen välillä on?

Tietääkö kukaan, onko siileille olemassa allergiatestejä vai pitääkö mennä suoraan testaamaan jonkun siilinomistajan luokse?

Kiva, jos joku osaa vastata edes johonkin kysymykseen. :)

4

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siilistittt

      Siilejä ei pidetä häkeissä. Niille rakennetaan oma siilikaappi tai aitaus, jossa on vähintään 1 neliömetri tilaa. Lisäksi siili tarvitsee ison 40cm halkaisijaltaan olevan juoksupyörän. Tämäkin on yleensä rakennettava itse.

      www.suomensiiliyhdistys.fi -> keskustelupalsta kuvagalleria


      Asumuksen pohjamateriaaliksi käy hyvin sanomalehti. Pesänrakennusaineeksi fleece-kangas (ei mikään muu, koska niistä voi irrota lankoja ja siilin jalkan ympärillä voi aiheuttaa jopa kuolion).

      Siili on yöelän, herää ehkä klo 20-22 ja syö, menee yleensä vielä sitten nukkuun ja on hereillä pimeän ajan. Muutamia tunteja kerrallaan. Siiliä ei voi eikä saa totuttaa päiväeläimeksi.

      Ruoka on pääasiassa hyönteisiä, maustamatonta lihaa ja vitamiinia.

      Siilit voivat kantaa salmonellaa sekä ulkoloisia jopa kapipunkkia. Tämän takia eläinkaupasta ei kannata siiliä ostaa.

      Siilejä on suomessa vain yhtä lajia, valkovatsasiiliä.... Pitkäkorvasiilejä ei juurikaan enää ole saatavilla ja ne ovat haastavampia ja vain vapaana pidettäviä.

      Ei ole allergiatestejä, käy siilistin luona kokeilemassa. Moni on allergian takia joutunut valitettavasti siilistä luopumaan.

      :)

    • Sedä

      Ei rotista muuten mitään keuhkomatoja voi saada, siis kesyistä ainakaan :D

    • siili9

      On muuten allergioita ja allergioita, Itse saan siilistäni kosketusallergiaa, mutta en hengitysoireita, mitä saan kaikista muista karvaisista eläimistä. Kosketusallergia on vähäisempää kuin siili on pesty. Siili on heräillyt nyt talvella tosi aikaisin, mutta toisaalta kesällä nukkuu pitkään. Yleensä 8-9 aikaan heräilevät.

    • No siileä ei kannata laittaa häkkiin nimittäin jos ne pääsee kiipeämään kaltareita pitkin kattoon, ne saattavat pudota ja loukata itsensä. Siilelle pohjamateriaaliksi käy huopa (jos et ole sille allerginen). Siiliä voi päästää jaloittelemaan, mutta olisi kiva jos askartelisit sille virikkeitä. Siilellä pitää olla tietenkin juoksupyörä, ettei aika käy sillä pitkäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1704
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1229
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1025
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe