Oikeusmurhien etiologiaa

M-L Hie

Oikeusmurhien etiologiaa...

Oikeusmurha on erittäin vakava asia. Täydellinen ”oikeusmurha” tapahtuu, se tehdään – tuomioistuinlaitoksen foorumilla. Mitä siis oikeusmurha on, miten se syntyy?

Ensin. Oikeusmurha voidaan rinnastaa murhatekoon. Murha on aina harkittu, sillä on motiivi, syynsä. Murha ei ole samaa kuin ”tappo”. Tappoja syntyy harkitsemattomasti, pikaistuksissa, ilman suunnitelmaa. Tämä sama seikka voidaan soveltaa myös koskemaan ”oikeusmurhaa”. Sen yhteydessä näkyy säännönmukaisesti oikeuden tuomarin harkintavallan käyttö. Siksi puhutaan oikeusmurhasta, ei ”taposta”.

Oikeusmurha toteutuu, kun tuomiovaltaa käyttävä oikeuden tuomari tekee tahallisen ja tietoisen virheen. Rikkoo lakia, prosessilakia, perusoikeuksien säädöksiä (mm. 21 §). Hänellä on siihen syynsä, motiivit? Joko antipatia jutun asianosaista kohtaan, taikka jonkun pyytämä menettely? Lupaus, että tuomari tekee niin ja niin...


Tuomioistuimen tuomari on velvoitettu noudattamaan lakia, lakeja, ja hänen velvollisuutensa on noudattaa niitä tarkasti. Kun hän ryhtyy menettelyihin, joissa käyttää tuomarin harkintavaltaa, ja jos hän tässä menettelyssä selvästi rikkoo sitä taikka tätä selkeää lainsäädöstä, hän ottaa riskin oikeusmurhasta.

Näin tapahtui mm. kt Minna Vuoligon menettelyissä 15.6.2012, Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Ja tietysti sitä ennen, niissä menettelyissä, jotka hän valitsi. Harkintavaltaansa soveltaen. Mutta sovellusten ollessa laittomia, murhaavia. Näin...

Hän laiminlöi prosessilain säädöksen siitä, että kantajalla (Hiekkanen) oli oikeus saada juttujen aineellinen sisältö KÄSITELLYKSI. Sitä velvoitetta hän röyhkeästi rikkoi. Hän (mitä ilmeisimmin) tahtoi tehdä mieliksi kantajan vastapuolelle, ja teki kansliatuomiot 15.6.2012. Tätä voisi kuvata profaanisti niin, että tuomari katkaisi pään poikki köyhältä kantajalta... ei oikeutta ”saada juttua käsitellyksi” - mutta sälytti sitten n. 7000 e:n (vastapuolen vaatimat) oikeudenkäymiskulut kantajan maksettavaksi... Tätä voisi verrata siihen, että lääkäri jättää kuolemaisillaan olevan potilaan tutkimatta, mutta kirjoittaa mittavan, 7000 euron laskun.... perään! Pöyristyttävää! Julkeaa, uskomatonta? Mutta totta.

Jokainen voi kuvitella, miltä kantajasta tuntui? Oikeussuoja, oikeus lailliseen oikeudenkäyntiin oli kuin pyövelin miekalla katkaistu... Ja niiden kansliatuomioiden peruste? Käräjätuomarin sepittämä valhe. Toistettu valhe. Että muka ”kantaja oli laiminlyönyt” ilmoittaa erään seikan. Ei ollut, ei ollut. Ja sen valheen totesivat hovioikeuden jäsenet (4). Kantaja ei ollut laiminlyönyt...

Jos joku ryhtyi laiminlyöntiin, tämä oli kt. Minna Vuolinko. Hän laiminlöi prosessilain määräyksen juttujen käsittelemisestä, hän tallasi perusoikeus 21 § oikeuden ” saada asiansa käsitellyksi lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa.”. Hän laiminlöi räikeästi virkavelvollisuutensa.
(jatkuu, osa 2)

53

2305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M-L Hie

      Oikeusmurhien etiologiaa..
      Osa 2

      Turun Hovioikeuden ratkaisujen perustelut sanovat: 2726 / 31.12.2012

      ”Käräjäoikeudella ei ole ollut aihetta jättää asian käsittelyä sillensä mainitsemallaan perusteella. Kanta-Hämeen käräjäoikeuden 15.6.2012 antama päätös 5788 kumotaan ja asia palautetaan kanta-Hämeen käräjäoikeuteen, jonka tulee tämän palautuspäätöksen saatu lainvoiman omasta aloitteestaan jatkaa asian käsittelyä.”

      Ja HO:n päätös 2727 / 31.12.2012

      ”Käräjäoikeuden menettelyä asiassa ei voi pitää oikeana, minkä vuoksi asia tulee palauttaa käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi. ”...päätös 5790 kumotaan ja asia palautetaan...”

      Hovioikeus ryhtyi korjaamaan käräjäoikeuden kauhistuttavaa mielivaltaa.
      Käräjäoikeuden on toteltava lakia. On KÄSITELTÄVÄ jutut. Millään keksityllä tekosyyllä, saati valheella ja mielivallalla ei saanut evätä kantajan oikeutta!

      Mitä seuraa oiekusmurhasta?

      Niinkuin murha rikoksena ei koskaan vanhene, ei myöskään oikeusmurhateko vanhene. Se tarkoittaa, että (virkarikoksen) näytöllä tehty oikeusmurha jättää pitkän jäljen? Sellaiseen näytön antanut käräjätuomari on merkitty. Hän kantaa teon seurauksia. Hänelle on annettu mahdollisuus säästyä. Mutta vallankäyttö oli ilmeisen meluista? Ja hypoteesi siitä, ettei kiinni voi jäädä?

      Vaikka tässä tapauksessa Turun hovioikeus, lakia ja oikeusmoraalia osoittaen, on ryhtynyt palauttamaan ”henkiin” kantajan oikeusaseman ja oikeussuojan, käräjäoikeus, kt Minna Vuolinko kantaa oikeusmurhateon vastuuta.

      Optimaalisessa ja laillisessa tasossa on toki toivoa, että oikeuttakin tulee. Ja pitäisi tulla? Kantajalla on alun alkaen ( 2009) ollut täysi näyttö ja todisteet työnantajan työsopimuslain rikkomuksista, vahingontuottamisesta. Nämä törkeydet Vuolinko tahtoi lakaista maton alle, epäämällä kantajalta laillisen puhevallan käytön... ?

      Kuinka monta oikeusmurhaa yhden kansalaisen pitää kokea? Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen, eikä toinen, eikä kolmas ”oikeusmurha” - joka saman kantajan (Hiekkanen) kohdalle on operoitu!

      Ja kaava on ollut sama: tuomarinvallan harkintavallan mielivaltainen sovellus. Lain rikkomukset. Ja kuvioissa on aina näkynyt tämä: vahvemman ja merkittävämmän asianosaisen suosiminen!

      Niin taikka näin – ehkä näitä (julkisia) näytöksiä tarvitaan? Näyttöjä siitä, että oikeusjärjestelmässämme pesii hirvittävää käytäntöä... Valta ja viha sokaisee? Pimentää? Valta ja viha on kauhistuttava gogtail! Sillä voidaan tuhota ihmisen elämä. Niinkuin murhateolla.

      Fyysisen murhan perästä henkilö ei enää tunne mitään!
      Oikeusmurhan perästä ihminen jää kitumaan. Olemassaolon oikeutus on uhanalainen. On tullut lisää stressiä, kärsimystä, epätoivoa? Prosessi venyy ja venyy...

      • Maassa jossa tuomarit noudattavat lakia elää onnellinen kansa. Rikos rikosten yhdistelmä keskimäärin langetettu tuomio=täsmällee oikea tuomio. Ei tuomiota ilman todisteita rikoksista jää aina todisteita. Yksinkertaisesta asiasta tehdään monimutkainen. Tuomareiden tulisi edustaa maan moraalista keskiarvoa korkeampaa moraalia. Valtiot joiden tuomarit noudattavat lakia ovat siunaus kansalle ja rikolliset tuomarit kirous kansalle. Pidin englantilaisesta elokuvasta, missä kuningatar lopulta löi tuomareiden päät poikki ja iski aidan seipääseen.elokuva loppui sanoihin englannin kansa ei historiansa aikana ole elänyt yhtä pitkää rauhan ja onnen aikakautta.


      • Good fake
        godfake kirjoitti:

        Maassa jossa tuomarit noudattavat lakia elää onnellinen kansa. Rikos rikosten yhdistelmä keskimäärin langetettu tuomio=täsmällee oikea tuomio. Ei tuomiota ilman todisteita rikoksista jää aina todisteita. Yksinkertaisesta asiasta tehdään monimutkainen. Tuomareiden tulisi edustaa maan moraalista keskiarvoa korkeampaa moraalia. Valtiot joiden tuomarit noudattavat lakia ovat siunaus kansalle ja rikolliset tuomarit kirous kansalle. Pidin englantilaisesta elokuvasta, missä kuningatar lopulta löi tuomareiden päät poikki ja iski aidan seipääseen.elokuva loppui sanoihin englannin kansa ei historiansa aikana ole elänyt yhtä pitkää rauhan ja onnen aikakautta.

        Good fake


      • enon toimet
        Good fake kirjoitti:

        Good fake

        Anneli Auerin tapaus ylittää kaiken. Se on Suomen suurin ja julkisin oikeusmurha.


        www.anneliauer.com


        ,


    • lex-fin-lex

      Em. tapaus on lajissaan kaikkein räikein, mitä M-L.H. on nähnyt vuodesta 1996 alkaen erittäin lukuisissa oikeusprosesseissa, mm. laajassa hometalojutussa, jne.

      Käräjätuomarien puolueellisuus ja kieroilu kyllä on näkynyt, mutta läpinäkyvään valheeseen perustuva päätös (kt Minna Vuolinko 15.6.2012) ylitti kaiken tason!

      Sitä on vaikea uskoa todeksi, ja totta se on? Mikä niin pimensi käräjätuomarin ympyrät, että ryhtyi valheeseen? Sillä kun oli ja on niin "lyhyt jäljet", että valhe paljastuu niistä prosessiasiakirjoista, joista hän kansliatuomiot rustasi!

      Käsittämätöntä. Niin sanovat KAIKKI, jotka tapausta katsovat, lukevat...
      Olettiko käräjätuomari, että myös hovioikeus hyväksyisi valheen? (No, joskus sellainenkin menee läpi.... jos kukaan ei puutu...)

      Käsittämätöntä. ???

      • Non-stop--

        Suomessa kyllä tapahtuu jatkuvasti oikeusvallan väärinkäytöksiä, mutta jäävät suurimmaksi osaksi pimentoon, hiljaisuuteen, kun ihmiset eivät jaksa, eivät uskalla, eivä osaa puuttua ja vaatia lainmukaisia toimia.


      • Pois, moraalittomuus
        Non-stop-- kirjoitti:

        Suomessa kyllä tapahtuu jatkuvasti oikeusvallan väärinkäytöksiä, mutta jäävät suurimmaksi osaksi pimentoon, hiljaisuuteen, kun ihmiset eivät jaksa, eivät uskalla, eivä osaa puuttua ja vaatia lainmukaisia toimia.

        On enemmän sääntö kuin poikkeus, että oikeusvallan foorumilla pelataan vahvemman etua, ja vähäarvoiseksi määritetty kansalainen jää, siis jätetään altavastaajaksi! Hyvä, että tässä tapauksessa kansalainen on sinnitellyt, ajaa oikeusasemaansa siihen, mikä kuuluu!!


      • syynin paikka
        Pois, moraalittomuus kirjoitti:

        On enemmän sääntö kuin poikkeus, että oikeusvallan foorumilla pelataan vahvemman etua, ja vähäarvoiseksi määritetty kansalainen jää, siis jätetään altavastaajaksi! Hyvä, että tässä tapauksessa kansalainen on sinnitellyt, ajaa oikeusasemaansa siihen, mikä kuuluu!!

        Ovatko nämä hämmästyttäviltä kuullostavat asiat mahdollisesti menneet jo kanteluna oikeuskanslerille tutkittavaksi? Eikös se ole juuri oikeuskansleri, joka valvoo tuomareiden ja asianajajien toimia sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista maassamme ?????


      • Pääkö pois?
        Non-stop-- kirjoitti:

        Suomessa kyllä tapahtuu jatkuvasti oikeusvallan väärinkäytöksiä, mutta jäävät suurimmaksi osaksi pimentoon, hiljaisuuteen, kun ihmiset eivät jaksa, eivät uskalla, eivä osaa puuttua ja vaatia lainmukaisia toimia.

        1 luku

        12 §

        Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.


      • Non-stop-- kirjoitti:

        Suomessa kyllä tapahtuu jatkuvasti oikeusvallan väärinkäytöksiä, mutta jäävät suurimmaksi osaksi pimentoon, hiljaisuuteen, kun ihmiset eivät jaksa, eivät uskalla, eivä osaa puuttua ja vaatia lainmukaisia toimia.

        valta=virka aseman väärinkäyttö


      • Pääkö pois? kirjoitti:

        1 luku

        12 §

        Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.

        Suomen valtion virassa olevat tuomarit on tuomittu kansainvälisessä oikeudessa marraskuussa 2011. Asia on selvitetty seikka peräisesti jäljempänä.


    • Punainen vaate ylläp

      Koiviston konklaavi on syynä siihen jonka takana on uusi maailmam järjestys jota meidän sekoomuspuolue Katalaisen johdolla ja Niinistön siunauksella tekee.
      Rahan ryöstäminen niiltä jotka eivät tue uuten maailmanjärjestyksen rakentamista kuuluu ohjelmaan. SEuraavassa kirjeessa tulee ilmi että Suomen oikeusistuimet ovat illuminatin määräysvallan alla. Jopa Haagin tuomioistuin on.

      http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2011/09/illuminati-eliitin-kirje-ihmiskunnalle.html

      Ja Suomi on salaa liittynyt Natooon ja se on illuminatin palkka-armeijja jonka tehtävä on saada koko maailman työläiskansa kuristusotteeseen poliisivaltion avulla.

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=6665

      • Asianomistaja

        Vastausta teille

        Syynin paikka'
        ja pääkö pois...

        Rauhassa, rauhassa... asiat etenevät monesti etanan vauhtia, mutta etenevät!

        Ei hätää. Kun Turun HO:n päätökset (31.12.2012) tulevat lainvoimaisiksi 1.3.2013, ja kun Kanta-Hämeen KäO joutuu ottamaan omasta aloitteestaan käsittelyyn 15.6.2012 päätöksin laiminlöydyt juttujen käsittelyt, niin sitten näkyy, mitä jatkotoimia on tarpeen?

        Virkarikosten lyhin syyyteoikeuden vanhentumisaikahan on viisi vuotta, joten kaikessa rauhassa! Jos tarpeen on.

        Jos Kanta-Hämeen KäO noudattaa prosessilakia, tekee oikeat ja näyttöihin perustuvat ratkaisut vastaisuudessa, ja
        * jos Hiekkaselle toimitetaan se laillinen oikeus, joka hänelle kuuluu, siitä paljon riippuu mitä jatkotoimia on tarpeen?

        Tällä hetkellä kantelut sekä kt Minna Vuolinkoa koskien, että AA Kaija Kessiä koskien ovat vahvasti harkinnassa. Syystä. Runsaista syistä. Näytöistä.
        Ei tuomiovaltaa voi käyttää mielivaltaisesti, eikä asianajaja see heittäytyä röyhkeäksi. Laki sitoo molempia.


      • uusinta kierros
        Asianomistaja kirjoitti:

        Vastausta teille

        Syynin paikka'
        ja pääkö pois...

        Rauhassa, rauhassa... asiat etenevät monesti etanan vauhtia, mutta etenevät!

        Ei hätää. Kun Turun HO:n päätökset (31.12.2012) tulevat lainvoimaisiksi 1.3.2013, ja kun Kanta-Hämeen KäO joutuu ottamaan omasta aloitteestaan käsittelyyn 15.6.2012 päätöksin laiminlöydyt juttujen käsittelyt, niin sitten näkyy, mitä jatkotoimia on tarpeen?

        Virkarikosten lyhin syyyteoikeuden vanhentumisaikahan on viisi vuotta, joten kaikessa rauhassa! Jos tarpeen on.

        Jos Kanta-Hämeen KäO noudattaa prosessilakia, tekee oikeat ja näyttöihin perustuvat ratkaisut vastaisuudessa, ja
        * jos Hiekkaselle toimitetaan se laillinen oikeus, joka hänelle kuuluu, siitä paljon riippuu mitä jatkotoimia on tarpeen?

        Tällä hetkellä kantelut sekä kt Minna Vuolinkoa koskien, että AA Kaija Kessiä koskien ovat vahvasti harkinnassa. Syystä. Runsaista syistä. Näytöistä.
        Ei tuomiovaltaa voi käyttää mielivaltaisesti, eikä asianajaja see heittäytyä röyhkeäksi. Laki sitoo molempia.

        Tämän viikkoisen uutisoinnin perusteella Long play sattaisi hyvinnii olla paras taho tutkimaan tällaasia???? ....eikös tuosta Himas-jutusta ollut jo aiemminkin oikeus kanslerille kanneltu???


      • Kokkokokokoon?
        Asianomistaja kirjoitti:

        Vastausta teille

        Syynin paikka'
        ja pääkö pois...

        Rauhassa, rauhassa... asiat etenevät monesti etanan vauhtia, mutta etenevät!

        Ei hätää. Kun Turun HO:n päätökset (31.12.2012) tulevat lainvoimaisiksi 1.3.2013, ja kun Kanta-Hämeen KäO joutuu ottamaan omasta aloitteestaan käsittelyyn 15.6.2012 päätöksin laiminlöydyt juttujen käsittelyt, niin sitten näkyy, mitä jatkotoimia on tarpeen?

        Virkarikosten lyhin syyyteoikeuden vanhentumisaikahan on viisi vuotta, joten kaikessa rauhassa! Jos tarpeen on.

        Jos Kanta-Hämeen KäO noudattaa prosessilakia, tekee oikeat ja näyttöihin perustuvat ratkaisut vastaisuudessa, ja
        * jos Hiekkaselle toimitetaan se laillinen oikeus, joka hänelle kuuluu, siitä paljon riippuu mitä jatkotoimia on tarpeen?

        Tällä hetkellä kantelut sekä kt Minna Vuolinkoa koskien, että AA Kaija Kessiä koskien ovat vahvasti harkinnassa. Syystä. Runsaista syistä. Näytöistä.
        Ei tuomiovaltaa voi käyttää mielivaltaisesti, eikä asianajaja see heittäytyä röyhkeäksi. Laki sitoo molempia.

        Kysymys onkin siitä röyhkeydestä, jolla tuomioistuinlaitos ja poliisi aina "koettavat kepillä jäätä", että josko vilunki ja kieroilu menisivät läpi. Ja usein menee, kun "piiri pieni pyörii, kierot siinä hyörii".


    • Suomessa ei toimivaltaista tuomio istuinta.
      suomen perustuslain 19 § mukaan jokaisella on oikeus välttämättömään toimeen tuloon ja huolenpitoon ja suomen perustuslain 22 § jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivästystä toimivaltaisessa tuomio istuimessa tai viran omaisessa. Eduskunnnan oikeus asiamiehen kanslian sivustolla julkistettiin 2009 tilasto viran omaisiiin kohdistuneista kanteluista alkaen 2004 sosiaali viran omaiset olivat joka vuosi eniten kanneltu viran omainenn 2008 kantelut sosiaali viran omaisten rikoksista olivat kasvaneet 30%. Presidentti Halonen kehoitti uuden vuoden puheessaan 2011 suomen kansalaisa kääntymään yk:n puoleen(ts suomen kansalaisten ei tule ihmis oikeus rikoksissa kääntyä suomalaisten raastuvan oikeuksien puoleen) Yk on oikeuslaitos ja kattojärjestö jonka lain voima court of justice human right's julkisti marraskuussa 2011 HS:mien pääkirjoituksessa 200 tuomiosta ihmis oikeus rikoksista. N. viikon kuluttua postitettuani yk:in, court of justice humans right's sekä ayuhd:hen 9 sivuisen kanteeni joka sisälsi yli 5 ministerin rikokset ja kopiot todisteista eduskunnnan oikeus asiamies Jääskeläisen rikollisesta toiminnasta. Hän esittää sihteerinsä Maija Saklinin välityksellä lainan tarpeen määrittelyn, suorittamisen tilile sekä suoraan tililtä kaksinkertaisesti takaisin perimisen ilman asian osaisen allekirjoitusta olevan suomen lakien mukaista. Asioin 2008-2009 eduskunnann oikeus asiamiehen kansliassa apulais oikeus asiamies Aila Linnakankaan välityksellä, oikeus asiamiehen virassa toimi Paunio, tein kanteen loppuvuodesta 2009 sosiaalli vira omaisten rikoksista 2007-2009 todistein se oli ainoa allekirjoittamani asiakirja mikä ei ollut vahinko,Aila Linnakangas esiintyi samana iltana mtv 19.00 uutisissa reaali aikaisena vieraana esittäen vanhusten lääkäreitä,vanhuksia siirrettiin terveyden huollosta sosiaali viran omaisille. Kannetta ei käsitelty suomen perustuslain 22 § mukaisesti nihtisillan raastuvan oikeudessa. Paunio lopetti virkansa eduskunnan oikeus asiamiehenä vuoden 2009 lopulla. Kanteen käsittely suomen perustuslain § 22 mukaisesti olisi estänyt kansan murhan ja kanteeni käsittely suomen lakien vastaisesti kanteluina toimivat nykyään todisteina nihtisillan raastuvan oikeuden tuomaria, eduskunnan oikeus asiamies Jääskeläistä ja hänen sihteeriänsä Maija Saklinia vastaan.Yhdessä Yli 5 ministerin rikoksien kanssa ne todistavat koko oikeuslaitoksen rikollisuuden.Raastuvan oikeuksien tuomareiden virkavelvollisuuden noudattaminen kuuluu eduskunnan oikeus asiamiehen kansliaan. Suomessa ei virallisesti ole marraskuun 2011 jälkeen muuta laillista tuomio istuinta kuin kansain välinen oikeus court of justice human right's tai suomen lakien mukaista hallitusta. N.2 viikon kuluessa postitettuani osittaisen kanteeni suomen valtiota koskien yk:in court of justice human right's,mainitsemani 200 tuomion lisäksi presidentti Halonen ja Arajärvi kutsuttiin päivällisille tukholmassa kuninkaallisille, Valtion varain ministeri Jutta Urpilaista ei tunnustettu virallisesti eu:ssa jne. Kaikki oikeus asiat käräjä oikeudet tulisi saattaa court of justice human right's käsiteltäviksi. Oikeuslaitokselle kuuluu kaiken laillisuus myös vaalien yk:lla on myös lain velvoite toimittaa Suomeen puolueettomat presidentin vaalien tarkkailijat, laillisen Suomen tasavalllan perustamiseksi ja aikaan saamiseksi. Pankki automaateissa mainituista 17 000 orposta on tehty rikos ilmoitus krp:lle 11.2012 jka on aloittanut asiakirjalla henki\väkivalta rikostutkinnan se koskee 50 000 suomen kansalaista. Toivoisin tiedon leviävän ja suomalaisten realisoivan suomen kokonaisvaltaisen tilanteen pahenevan suhteessa aikaan. HS:päätoimittajalla Mikael Pentikäisellä on omat kopiot ,kantelun ratkaisusta ja toimeen tulo tukea takaisin perinnällä ja hän on tietoinen ministereiden tekemistä rikoksista. HS kieltäytyy kertomasta totuuutta suomen tasavaltion todellisesta juridisesta tilanteesta. Lähettämällä oikeus asiat avoimina kirjeinä suurlähetyystöjen kautta saa halutessaan asiansa myös ulkomaisten presidenttien ja kuninkaiden tietoon. Kesken eräiset oikeuden käynnit ovat salaista tietoa. Vein kansain väliseen oikeuteen 17 000 orpon lapsen ja 34 tuhannen vanhemman törkeän väkivalta/henki rikoksen venäjän suurlähetystön kautta. Olisi toivottavaa muidenkin jättävän sähköisen rikos ilmoituksen krp sivustolta josta kirjaudutaan pankki tunnuksilla sisä asiain ministeriöön jossa on valmis rikosilmoitus kaavake, tutkinta ei etene toivotulla nopeudella tai julkisuudella,kohta meillä ei ole lain voimaista poliisia.

      • korjaus yllä kirjoitettuun Suomen perustuslain 21 §.


    • Kansan ääni!

      Veli veljeä avittaa! Vain rohkeat kansalaiset voivat saada asioita liikahtamaan.
      Virkakunta suojelee. Ylemmät alamaisiaan.

    • voi tuska

      Ei suomessa oikeutta saa. Järjestelmä on luotu sellaiseksi jossa käräjäoikeuden
      käsittelykulut ovat huikeat (siis asianajokulut) ja hävinnyt osapuoli joutuu ne maksamaan huolimatta
      siitä onko asiasta valitettu. Kulut ovat pienessäkin asiassa herkästi kymmeniä tuhansia euroja ja käräjäoikeuden päätös on aivan ennalta arvaamaton. Vaikka valitat päätöksestä, menee kulut ulosottoon jollet niitä maksa. Päätöksestä valittaminen, oli se kuinka älytön tahansa, saattaa viedä vuosia.
      Siis mieti, jos oikeutta haet niin varaudu maksamaan siitä esim 50.000 euroa ja
      varaudu että valittaminenkaan ei tuo oikeutta. Sinä olet maksumies. Jos sinulla on asia johon sinun kannattaa sijoittaa 50 - 100 donaa vaikka häviätkin, niin hae oikeutta. Mistään pienemmästä asiasta ei kannata lähteä lottoamaan.

    • ¤¤¤¤¤¤

      Ei se aina niin mene... Lue alla olevan linkin viimeiset viestit.

      Kanta-Hämeen KäO teki 15.6.2012 laittomat kansliatuomiot. Kt Minna Vuolinko oli niin röyhkeässä vallantunnossa, että laittoi oma valheensa em:n tuomioiden perusteeksi. Valheet, jotka saattoi muutamalla silmäyksellä todeta perättömiksi, vain lukemalla pelkät oikeusasiakirjat!

      No, Turun HO:ssa olivat lukutaitoisia, ja tekivät yksimielisen ratkaisun ( 4 jäsentä) jolla KäO:n tuomiot kumottiin, jutut määrättiin TAKAISIN KäO:n käsittelyyn.... ja nyt kun tuomari on vaihtunut, katsotaan tuleeko laillista ja rehellistä oikeusprosessia? Toivoa sopii? Siinä kun myös kt:n maine pelissä. Kt Minna Vuolinko on jo tilannut paksun paketin julkista meriittiä, joka tuskin parantaa hänen tuomarin mainettaan?

      Mutta, mahdollisuus oli. Viime keväänä. Vetäytyä jutusta, kun Hiekkanen moitti kanteli HO:lle Vuolingon valheista. Olisi päässyt vähemmällä. Mutta ehkä vahvana elää se illuusio, etteivät virkamiehet ja tuomarit koskaan joudu tilille?
      Ei ehkä oikeus-kanisterin, eikä oikeus-aisamiehen eikä aa-liiton hyppysissä?
      Ne kun ovat tunnetuksi virkakunnan "suojeluskomiteaa"...



      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10503841

    • 167-176

      "koska tuomareilla on harkinnan vapaus. Ei mainininnut sitä, että tuomareilla on velvollisuus noudattaa LAKEJA ja niiden sisältöä niin kirjaimen kuin hegen nimissä."

      Minä olen törmännyt kerran viranomiasten tekemiin laittomiin päätöksiin 4 kertaa. Asia on kyllä hallinto-oikeudessa muuttunut, mutta mitään sanktioita viranhaltijalle ei ole tullut vaikka lausunnossa on niin selviä valheita ollut ettei niistä ole mitään epäselvää kun nuo valheet löytyvät kun perehtyy jutun asiakirjoihin.

      Harkintavaltaa voi olla, mutta ei harkittua mielivaltaa jota monet viranomaiset Suomessa käyttävät. Tämä on mahdollista siksi että rikoslain virkarikospykäliä ei juuri koskaan sovelleta selvissäkään tapauksessa ja todellista virkavastuuta ei Suomessa ole. Oikeus- ja sivistysvaltio Suomi? Mielestäni ei ole.

    • Käännettäkin tulee

      Joskus tulee vastaan oikeaa laillista oikeuttakin, kuten aloituksen tapauksessa.
      Turun HO, neljä jäsentä, yksimielisellä päätöksellä - kumosi Kanta-Hämeen käräjäoikeuden kt Minna Vuolingon 15.6.2012 tekemät laittomat päätökset. HO totesis etteei KäO:lla ollut oikeutta tehdä em päätöksiä mainitsemillaan perusteilla. ( Peruste? Se oli silkkaa valhetta ja mielivaltaa kt Vuolingon taholta! Sellaista valhetta, jonka HO:n jäsenet saattoivat nähdä ihan oikeusasiakirjoja lukemalla, normaalilla sisälukutaidolla!)

    • Injustítiam

      Tietyissä viroissa ei käytännössä vastuu paina. Siinä on varmasti yksi merkittävä syy. Huvittavia ovat esimerkiksi poliitikot jotka julistavat ottavansa "täyden vastuun" milloin mistäkin. Tavalliselle sukankuluttajalle vastuu merkitsee yleensä taloudellista menetystä, kenkää tai koppia. On hyvä että tätäkin aihetta nostetaan esille ja toivottavasti jossin vaiheessa löydetään keinoja miten tällaiseen tunarointiin ja välinpitämättömään hallintomenettelyyn voidaan puuttua. Toivoa sopii että mitään ikävää ei jonkun yksittäisen epätoivoisen toimesta ehdi tapahtua. Maassamme on kyllä huomattavan korkeat itsemurhaluvut, lieneekö osin aiheeseen liittyen? Ei taida löytyä minkään tason tutkinta-aineistoa.

    • suojeluskomiteat!

      Kun on valtaa, niin vastuuta ei juuri tunneta. Käytäntö on, että vallassa olevat päästetään vastuusta vapaiksi... ne kaverit? ne hyvävelikerhot...

      • ripitti

        nimimerkki "enon toimet" otti esille Auerin asian. Oikeusmurhan epäilyyn on riittävästi aihetta. Tässä tapauksessa oikeusmurha ei niinkään ole oikeuslaitoksen syy vaan netissä vuosikausia velloneen väittelyn syy. Puurot ja vellit ovat menneet niin pahoin sekaisin että oikeusmurha on väistämätön seuraus.


    • Juctiina

      Juctice1 eli Juctiina on täysin samaa mieltä asiaa seuranneena. Myös tapauksen salaisuus kertoo jotain. Miksi tänä päivänä täytyisi pitää asiakirjat salaisina? Avoin viestintä kertoo rehellisyydestä.

      Kiitos muuten näistä kirjoituksista, joita olette tänne kirjoittaneet. Se auttaa siihen masennukseen ja pelkoon tulevaisuudesta, jota oikeusmurha on meille aiheuttanut. Emme ole kuitenkaan yksin.

      • ripitti

        Auer-keississä viranomaisten päänvaivana on valehteleminen. Se on sinipunainen lanka jossa punaista lankaa esittää viranomaisten omat valheet joita he yrittävät salata todistusaineistoa salaamalla, piilottamalla tai vääristämällä.
        Sinistä lankaa edustaa surmatun miehen omaisten valheet.Vähitellen on muodostunut tällainen sinipunainen köysi jonka solmuja yksi sun toinen suomalainen mielessänsä availee ja moni niistä availuistaan netissäkin kirjoittaa. Ilmankos syyttäjä Valkama on sanonut että murhaoikeudenkäynti koskee koko Suomen kansaa vai miten se meni...


    • Juctiinaedelleen

      Niin todella! Tapauksen tällainen käsittelytyyli vahvistaa vielä tätä omaa oikeusmurhan kokemusta. Minulla ainakin luotto oikeuslaitokseemme ja yleensä oikeuden saamiseen Suomessa on pahasti pakkasen puolella.

      En syytä enkä puolusta Aueria, koska en tunne asiaa sen salaisuuden vuoksi. Koen vain suunnatonta mitättömyyttä tällaisen diktatuurin edessä.

      Käsittämätöntä!

    • juctiinajatkaavielä

      Suomen perutuslaista:

      "21 §

      Oikeusturva

      Jokaisella on oikeus saada asiansa käsitellyksi asianmukaisesti ja ilman aiheetonta viivytystä lain mukaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa sekä oikeus saada oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskeva päätös tuomioistuimen tai muun riippumattoman lainkäyttöelimen käsiteltäväksi.

      Käsittelyn julkisuus sekä oikeus tulla kuulluksi, saada perusteltu päätös ja hakea muutosta samoin kuin muut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja hyvän hallinnon takeet turvataan lailla."

      Juctiina kysyy, miksi perustuslakia ei omalla kohdallanikaan ole tarvinnut noudattaa? Tuomiota ei tarvinnutkaan perustella ja Auerin kohdalla taas on useampiakin perustuslain vastaisia seikkoja. Julkisuusteesille ei mielestäni ole mitään perusteluja sitä ko. tapauksessa evätä.

      Suomen laki ollee näillä eväillä aikamoinen vitsi.

    • Odotellaan...

      Tässä ketjussa viimeisimmät käänteet siitä, kuinka Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö jätti loppupalkan maksamatta.

      Erääntyi 31.8.2009...

      Toivoa on, että oikeuslaitos toimittaa oikeuden työntekijälle.
      Toisella kierroksella käräjäoikeudessa.

      Kun Turun HO kumosi 31.12.2012 laittomat kansliatuomiot (15.6.2012 Kanta-Hämeen KäO). Nyt asioita käsittelee (tietenkin) toinen käräjätuomari... (Toivottavasti on oikeusmoraaliltaan ja lailliselta linjaltaan moitteeton?)

      Jospa Hiekkanen saisi neljän (4) vuoden odottelun perästä viimein loppupalkkansa?

      Toivoa sopii? Ei ole kohtuuton toivomus. Oikeusvaltiossa...
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11167589#comment-62599717

      • rosvosektorisuomi

        Toivomus ei ole kohtuuton, mutta suomi ei ole oikeus- vaan rikollisvaltio ja banaanitasavalta. Lain mukaan rikollinen tuomari on aivan yksiselitteisesti erotettava virasta:

        1 luku

        12 §

        Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.


      • Tätä mieltä on
        rosvosektorisuomi kirjoitti:

        Toivomus ei ole kohtuuton, mutta suomi ei ole oikeus- vaan rikollisvaltio ja banaanitasavalta. Lain mukaan rikollinen tuomari on aivan yksiselitteisesti erotettava virasta:

        1 luku

        12 §

        Jos tuomari ilmeisestä huolimattomuudesta tahi ymmärtämättömyydestä tekee väärän tuomion, menettäköön virkansa kokonaan tahi määräajaksi, tahi maksakoon rahasakon, kolmijakoon, aina asianhaarain mukaan, ja korvatkoon kaiken vahingon. Jos hän sen tahallansa tekee, vihasta ja ilkeydestä taikka ystävyyden, lahjain ja voiton tähden, menettäköön virkansa, saamatta sitä koskaan takaisin, korvatkoon myös vahingon, ja lahjat menkööt vaivaisille. Jos joku sellaisen väärän tuomion tähden menettää henkensä tahi kunniansa, menettäköön tuomarikin pahuutensa ja ilkeytensä takia henkensä tahi kunniansa.

        Kyllä tuomarit väryydestään palkan saavat. Oikeusvaltion (?) vääryyskoneistoon kuuluu se, että "veli veljeä suojelee", ja kaverti tekevät kaikkensa, jotta vääryyteen sortunut virkamies pääsisi vastuuta pakoon!

        Se, että Laki on sama kaikille, myös tuomareille, onkin kinkkinen juttu!
        Heidän asioitaan valvovat mm. "Oikeuskangsteri" (!) ovat osa tätä virkakoneiston suojeluskuntaa, joten vain kuin poikkeuksena sääntöön - joskus, joku käräjätuomari saa rapsuja... Eli?

        Kansan nakkivarkaat tuomitaan, virkaroistot päästetään nauttimaan jatkoa?
        Näin se pojat menee, ja on mennyt.

        SE, joka tämän kattavan mädännäisyyden ja kanteluiden lopputuloksen tietää, ei haaskaa energiaa siihen, mikä on toissijaista. Vaan, valvoo omat asiansa lainmukaiseen ruotuun. Ja koettaa tukea toisiakin.

        Kyllä vääryyttä tekevän tuomarin eteen kiertyvät hänen tekonsa. Jokainen kuokkii peltonsa, kivet ja kannot. Ja kerää kävytkin vielä!


      • ripitti
        Tätä mieltä on kirjoitti:

        Kyllä tuomarit väryydestään palkan saavat. Oikeusvaltion (?) vääryyskoneistoon kuuluu se, että "veli veljeä suojelee", ja kaverti tekevät kaikkensa, jotta vääryyteen sortunut virkamies pääsisi vastuuta pakoon!

        Se, että Laki on sama kaikille, myös tuomareille, onkin kinkkinen juttu!
        Heidän asioitaan valvovat mm. "Oikeuskangsteri" (!) ovat osa tätä virkakoneiston suojeluskuntaa, joten vain kuin poikkeuksena sääntöön - joskus, joku käräjätuomari saa rapsuja... Eli?

        Kansan nakkivarkaat tuomitaan, virkaroistot päästetään nauttimaan jatkoa?
        Näin se pojat menee, ja on mennyt.

        SE, joka tämän kattavan mädännäisyyden ja kanteluiden lopputuloksen tietää, ei haaskaa energiaa siihen, mikä on toissijaista. Vaan, valvoo omat asiansa lainmukaiseen ruotuun. Ja koettaa tukea toisiakin.

        Kyllä vääryyttä tekevän tuomarin eteen kiertyvät hänen tekonsa. Jokainen kuokkii peltonsa, kivet ja kannot. Ja kerää kävytkin vielä!

        Kun tätä Auer-asiaakin on puitu niin monta vuotta, heitetään välillä salaliittoteorioitakin mukaan tähän sopankeittoon. Ja kyllä syytä on sitäkin pohtia.
        Joskus salaliiton rakennuspalikat löytyvät netistäkin. Joku nikki ryhtyy julkisesti esittämään että otetaanko yhteyttä tämän asian tiimoilta yksityisesti. Haluan saada selville mitä sä tiedät tästä jutusta sieltä viranomaisten salattujen tietojen puolelta. Mä sitten paljastan sulle mitä mä tiedän. Ja varmana minä en paljasta muille sun tietoja, osaan kyllä vaieta salattavista tiedoista.
        Tällaista kaupankäyntiä totesin aika äskettäin Murha. Infossakin. Muistan kyllä nimimerkitkin joitten välillä tällainen julkinen neuvottelu salaliiton solmimisesta käytiin.
        Sitten parin viikon kuluttua toinen nikeistä ryhtyy kysymään että mitähän salaliitoja täällä seuraavaksi ryhdytään spekuloimaan.


    • juctiina

      Juctiina ei usko tuohon teesiin, että vääryyttä tehnyt jollain tapaa tulee kärsimään teoistaan. Se on raamatullinen fiktio. Yhteiskunnasta on tullut tällainen, että röyhkeydellä pääsee pitkälle sekä henkisesti että taloudellisesti.

      En niinkään halua väärästä tuomiosta tuomareita pölkylle vaan haluaisin saada perustellun tuomion - Suomen lain mukaisen. On lisäksi kohtuutonta, että perustelematon tuomio tuli maksamaan noin 100 000 euroa. Jos se olisi mennyt perustellun tuomion mukaisesti, nielisin tyhmyyteni, etten ole ymmärtänyt. Mutta jos kaikki kirjalliset dokumentit todistavat, miten asia on ollut ja tuomio ei niitä huomioinut, on kyllä tapahtunut pahemmanlaatuinen virhe, joka tulee korjata oikeuslaitoksen puolelta. Ei huomautus ole mikään virheen korjaus. Kyllähän tällainen kertoo aikamoisesta diktatuurista Suomessa.

      • ripitti

        Ainakin tässä Auerkeississä on aivan sattumanvaraisesti paiskottu milloin lakikirjalla, milloin Raamatulla, rikoksen uhreja päähän.
        Ja Raamattu-lakikirjayhdistelmää on käyttänyt oikeuslaitos. Tai ehkä kovin ase on ollut jäävien tuomareiden "elämänkokemus"


      • oikeus=rosvokopla

        Mikäli tuomiota ei pystytä perustelemaan, kuten laki vaatii, on se selvästi väärä. Joko tahallaan, huolimattomuudesta tai ymmärtämättömyydestä tehty.

        Suomen perustuslakia ja kansainvälisiä sopimuksia rikkova tuomio on myös törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen ja virkavevollisuuden rikkominen:

        8 § (8.9.1989/792)
        Törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen

        Jos virka-aseman väärinkäyttämisessä

        3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai häikäilemättömästi

        ja virka-aseman väärinkäyttäminen on myös kokonaisuutena arvostellen ‹törkeä›, virkamies on tuomittava törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi sekä viralta pantavaksi.


      • Haluaa tietää
        oikeus=rosvokopla kirjoitti:

        Mikäli tuomiota ei pystytä perustelemaan, kuten laki vaatii, on se selvästi väärä. Joko tahallaan, huolimattomuudesta tai ymmärtämättömyydestä tehty.

        Suomen perustuslakia ja kansainvälisiä sopimuksia rikkova tuomio on myös törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen ja virkavevollisuuden rikkominen:

        8 § (8.9.1989/792)
        Törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen

        Jos virka-aseman väärinkäyttämisessä

        3) rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai häikäilemättömästi

        ja virka-aseman väärinkäyttäminen on myös kokonaisuutena arvostellen ‹törkeä›, virkamies on tuomittava törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi sekä viralta pantavaksi.

        Miten laki vaatii perustelemaan tuomion?

        Suomessa on annettu tuomio, jonka perusteluissa on "yliluonnollisten kykyjen käyttö". Mielestäni sellaista ei voi olla!


    • uusilakikirjako

      Onko Suomen laissa jossain esitetty, että Raamattu on osa sitä? Jos tuollaista yhdistelmää on käytetty, taas olisi EU:lle asiaa. Pitävät kohta meitä vitsinä.

      • jumalankautta

        Kyllä suomen laissa puhutaan jumalasta, valaa vannottaessa.

        Oikeudenkäymiskaari:

        7 §

        Tuomari vannokoon tämän valan: Minä N. N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa tuomioissa tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja tuomitsen Jumalan ja Ruotsin lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia, enkä syytöntä syylliseksi taikka syyllistä syyttömäksi tee. Minä en myöskään ennen tuomion julistamista enkä sen jälestä ilmaise oikeutta käyville enkä muille niitä neuvotteluita, joita Oikeus suljettujen ovien takana pitää. Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena tuomarina, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta. Älköön kukaan tuomarinvirkaan ruvetko, ennenkuin on näin vannonut.


      • taisitteneijuu
        jumalankautta kirjoitti:

        Kyllä suomen laissa puhutaan jumalasta, valaa vannottaessa.

        Oikeudenkäymiskaari:

        7 §

        Tuomari vannokoon tämän valan: Minä N. N. lupaan ja vannon Jumalan ja hänen pyhän evankeliuminsa kautta, että minä parhaan ymmärrykseni ja omantuntoni mukaan kaikissa tuomioissa tahdon tehdä ja teen oikeutta niin köyhälle kuin rikkaallekin ja tuomitsen Jumalan ja Ruotsin lain ja laillisten sääntöjen mukaan: etten koskaan minkään varjolla lakia vääristele enkä vääryyttä edistä sukulaisuuden, lankouden, ystävyyden, kateuden ja vihan tahi pelon tähden taikka lahjan ja antimien tahi muun syyn takia, enkä syytöntä syylliseksi taikka syyllistä syyttömäksi tee. Minä en myöskään ennen tuomion julistamista enkä sen jälestä ilmaise oikeutta käyville enkä muille niitä neuvotteluita, joita Oikeus suljettujen ovien takana pitää. Kaiken tämän tahdon täyttää ja täytän uskollisesti, rehellisenä ja totisena tuomarina, ilman kavaluutta ja juonia, niin totta kuin Jumala minua auttakoon ruumiin ja hengen puolesta. Älköön kukaan tuomarinvirkaan ruvetko, ennenkuin on näin vannonut.

        Jumala, mikäli on olemassa ei kuitenkaan ateistituomareita auta, vaan nämä touhuavat kuin neuvostoliitossa. Mikäli jumala on olemassa, hän rankaisee valapattoja rikollisia tuomareita, mikäli ei ole olemassa, pääsevät tuomarirosvot ilman rangaistusta, koska „esivalta“ ei tuomarien eikä poliisien rikoksiin puutu.

        Mutta haudassa sitten kaikki ainakin mätänevät tasa-arvoisesti.


    • Fobba haisee

      Minusta oikeusmurha on kun syytön tuomitaan ja sitä tapahtuu usein. Tai minullekin kahdesti sain ratista tuomion vaikka vaimo ajoi liikenteen jakajaa päin ja lähti kävelemään.
      Itse yritin selvitellä toki autoa pois tieltä.
      Käräjä oikeudessa vapautettiin mutta hovissa tuomittiin. Kaikki perustui siihen että oli todistaja joka valalla vannoi että minä yksin olin autoa ajanut.

      Toinen tapaus ei ehkä ole oikeusmurha, mutta esimerkki tuomiokäytännöstä minut hakattiin niin että molemmat silmät olivat mustina ja vielä muita vammoja. Sain pahoinpitelyn uhrina 360 euroa sakkoa pahoinpitelystä koska pahoinpitelijäni väitti että olin kerran lyönyt takaisin.
      Kun tuomiotanii luettiin niin tämä hakkaajakin alkoi valittaa, että hänhän oli se joka hakkasi enkä minä. Mutta niin vaan tuli sakot ja tällä pahoinpitelijällä oli samalla kertaa toinenkin pahoinpitelysyyte. Ja sai tuomioksi 9 kk. ehdollista vankeutta. Kolmensadan eken sakot ovat paljon pahempi juttu kuin ehdollinen jota kaverilla oli ennestäänkin.

    • omakäsi

      Luin korkeimman oikeuden sivuilta eri tilaisuuksissa esitettyjä puheita tms. lausuntoja. Mitä liibalaabaa!!! Herranjumala sentään!!! Täysin irrallaan tästä arjesta.

      Millä perusteella alan palkkaus on niin kova, asianajajienkin tuntiliksa on siinä parin sadan euron kieppeillä?

      Nyt ymmärrän, mistä johtuu, että alan edustajia on pidetty aika lieroina - tulkitset miten vaan, voitat tai häviät, juristi voittaa aina.

      Älytöntä puhua jostain oikeuden olemassaolosta.

      • jaakoppi48

        Ihan täyttä paskaa tämän maan "oikeuden käynnit". Kaverini tuomittiin taannoin elinkautiseen tosta noin vaan ilman sen kummempia perusteita, itseään puolusti väkivallantekijän hyökkäykseltä. Tässä maassa on mahdotonta hakea enää jälkeenpäin oikeutta hovioikeuden oikeusmurhaan. Yksikään asianajaja ei halua tai uskalla auttaa tuomion purku prosessissa.


    • 16+87

      Veli veljeä suojelee...

      Päihtynyt nainen poistettiin asunnostani kun riehui. Poliisi joutui käsirautoja ym. keinoja käyttämään kun laittoi niin kampoihin. Parin kuukauden jälkeen tuli kutsu käräjille. Epäilty pahoinpitely. Oli mustelmia esitellyt lääkärille. En pystynyt todistamaan syyttömyyttäni. Naisella oli historiaa minulla ei. Aivan sama. Espoossa nais-syyttäjä ja tuomari päättivät yksissä tuumin että kyllä tämä on samanlainen ukko kuin ne muutkin. No ei periaatteessa päättäneet mutta käytännössä kyllä. Asianajaja ilmoitti että on turha väittää poliisin "pahoinpidelleen" eli ranteiden hiertymät ei tietenkään tulleet käsiraudoista eivätkä mustelmat painimisesta poliisin kanssa.

      Näin se vaan menee veljet ja sisaret.

    • Yksipuoliset kanslia

      Yksipuoliset tuomiot lopetettava. Syytetyllä pitää olla mahdollisuus antaa vastine häntä koskevassa asiassa. Nythän se tulee ulosoton kautta ja johon ei ole aikaa vastata tai valittaa. Postit kulkee, joten lanketit lähetettävä syytetylle kirjallista tai suullista selvittelyä varten. Kyllä on helppoa rahastusta. Lätkitään tuomioita ilman haasteita.

      • silkkaa roskaa

        ****Yksipuoliset tuomiot lopetettava. Syytetyllä pitää olla mahdollisuus antaa vastine häntä koskevassa asiassa.***

        Yksipuolisia tuomioita voidaan antaa vain riidattomissa velkomisjutussa, jos vastaaja ei vastineessaan kiistä haastetta tai ei vastaa siihen mitenkään. Rikosjutuissa yksipuolisia tuomioita ei anneta.

        ***Lätkitään tuomioita ilman haasteita.***
        Ei lätkitä. Ilman haastetta tuomioistuin ei voi antaa minkäänlaista ratkaisua.


    • ei se vaikene
    • Juctiina

      Näitä oikeusasioita tulee opettaa koululaitoksessamme. Nyt täällä näkyy selvästi, ettemme tunne oikeuksiamme.

      Samoin juristien koulutus on todella retuperällä, koska tällaista toimintaa voidaan harrastella.

      Oikeuskanslerin tulee puuttua muutenkin kuin antamalla jotain ihme "huomautuksia". Mitä ihmettä niillä tekee! Väärät tuomiothan tulee oikaista. Sen nyt ymmärtää tyhmäkin! Niinhän muissakin ammateissa tulee tehdä, kun tulee reklamaatio.
      HALOO!

      • voisi jos saisi

        Oikeuskanslerin toimivaltuudet on säädetty laissa, eikä niihin kuulu "väärien tuomioiden oikaiseminen". Se kun kuuluu ylemmälle oikeusasteelle, asiasta ja vaiheesta riippuen hovioikeudelle, vakuutusoikeudelle, korkeimmalle oikeudelle tai korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

        Totta puhut: "Nyt täällä näkyy selvästi, ettemme tunne oikeuksiamme." Ja voisi siihen lisätä: "Emmekä muutenkaan tiedä lainsäädännöstä hevon höötä."


    • Anonyymi

      Itselle kävi niin että pyysin esitutkintapöytäkirjoja poliisilta joka lupasi toimittaa ne minulle kun esitutkinta on valmis. Ei lähetetty sain tietää vastapuolen petoksen vasta kun haaste ilmestyi postilaatikkoon ja sitten pyysin uudelleen esitutkintapöytäkirjoja mutta oli vain alle kuukausi aikaa selvittää asia
      .Päätin hankkia ilmaisen avustajan joka sitten oikeudessa jätti tahallaan esitutkintapöytäkirjassa olevat todisteet tuomatta esille vaikka pyysin istunnon aikana jolloin luulin että pöytäkirjat luetaan automaattisesti. Myöhemmin sain tietää että ne on pakko tuoda esille muuten niitä ei saa huomioda. Jatkokäsittelylupaa ei myönnetty valitin Korkeimpaan Oikeuteen ja sama tulos. PASKAA

    • Anonyymi

      Päämies jota juhlallisesti kutsutaan pidetään pimennossa,sumpli taan taustalla jo valmiiksi tehtailtu tuomio (homehelvettiasuntokauppa) sanerattu kohde.tänäpäivänä on myynissä 33neliön asunto (keisarinkoti)

      • Anonyymi

        Massiiviset korjaukset jatkuvat 2023 minun sotku oli vetkuteltu sotku 2016-2019tuo keisarinkoti lapenranta.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe