Tanssikeskus Tessu, Tampere: ei koskaan enää

Kävimme lauantaina 19.1.2013 Tessussa Tesomalla tanssimassa, kun paikka on uusi emmekä tunteneet sitä entuudestaan, eikä ajomatka oikeisiin tanssipaikkoihin (kuten esimerkiksi Satulinnaan Hämeenlinnaan) houkutellut juuri silloin.

Paikassa mainostetaan olevan mainiosti parkkitilaa.
Väärin! Pihassa on tarkoitettua parkkitilaa ja -paikkoja ehkä ensimmäisen tunnin aikana saapuville tulijolle. Sen jälkeen alkaa villin lännen meiniki eli parkkeerataan minne sattuu: toisten eteen estämään poispääsy, aivan puskuriin kiinni, keskelle ajoväylää jne. Vain mielikuvitus on rajana. Jopa sisääntuloportin kohdalle oli parkkeerattu autoja, niin ja portin ulkopuolelle aidan viereen melkein ajotielle.

Lipun hinta 13 euroa menettelee, jos ei tiedä mihin on menossa.

Lipputiskillä oltiin ynseitä. No, ehkä meillä kaikilla on huonoja päiviä. Asiakaspalvelussa sen huonon tuulen voisi edes yrittää piilottaa.

Narikan toiminta vaikutti siltä, että kyseiset nuoret eivät ole koskaan olleet narikassa töissä, tai käyttäneet narikkaa. Pussia ulkokengille sai pyytää erikseen, vaikka (Alkon) muovikassikasa oli tiskin päässä. Ehkä he oppivat vielä asian, jos siis ovat toisenkin kerran töissä.

Kahvilan hinnat ovat pöyristyttävät!
Kahvi pahvikupista: 2 euroa! Pulla, vaikkakin itse tehty: 3 euroa! Ja pullat olivat pienia, vaikkakin tuoreita. Siis kahden hengen pullakahvit, jotka yleensä on tapana nauttia tanssi-illan aikana, maksoivat 10 euroa. Hinta on myyjän mukaan kohdallaan: meneehän tuotto tanssiseura Spiralin kassaan. Väärin! Ei muuten tasan ole hinta kohdallaan noille tarjoiluille oli syy mikä hyvänsä.

Kun pääsimme lattialle, huomasimme, että saliin tullaan kulmaovesta, miesten ja naisten hakurivien päiden välistä. Logistisesti totaalisen väärä paikka, koska siinä on haku- ja tanssiliikennettä koko ajan. Kukaan ei pysty kulkemaan rauhassa tönimättä muita tai tulematta tönityksi, ei tanssija, ei hakija eikä sisääntulija.

Naisten hakurivissä ei ole istumamahdollisuutta, joka miehillä on. Naisten rivin viereisellä, miesten rivin vastakkaisella seinällä on tuolit. Pariskuntiin kuulumattomat naiset siis saavat olla salin puolella jalkojen päällä koko illan.

Lattia on kuin jääkenttä: liian liukas ja luistava, jossa minkäänlainen askel muualle kuin oman kropan ja painopisteen alle, ei ole mahdollista ilman liukastumisvaaraa. Salissa siis tanssitaan vain töpöttämällä, tai lattiaa pitkin hiihtämällä. Suhisteleva hiihtäminen näyttikin olevan se suuren yleisön tapa liikuttaa jalkojaan, joka johtuu varmaan Tessun tanssikansan ikärakenteesta. Mutta se ei oikeuta olemaan hoitamatta lattiaa hyvään ei-liian liukkaaseen tanssikuntoon. Tuo liukkaus ihmetytti erityisesti, kun huomasimme, että paikalla on jotain yhteyttä tanssiseuroihin (Spiral, Swing Team) ja niiden harjoitteluun. Mikään niistä lukuisista tanssiurheiluseurojen harjoitussalin lattioista, joissa olen käynyt tanssiurani aikana, ei ole ollut tuollaisessa kunnossa.

Salissa ei ole ilmastointia, vaikka katossa on oikeanlaiset ilmastointiputket. Saliin tuli tietysti tunkkainen ja kuuma, kun tanssikansa liikkui. Sitten aukaistiinkin ulko-ovi suoraan hankeen orkesterin vierestä takaseinästä. Raakaa kylmää ilmaa hikiselle yleisölle. Olen vakuuttunut, että kylmettyminen osui niihin pareihin, jota tahtomattaan joutuivat ajattelemattoman ilmastoinnin uhreiksi. Orkesteria kävi sääliksi, saivathan he pari tuntia kymmenen pakkasasteen viilennystä yllättäen ja pyytämättä.

Tosin sanoen saamamme palvelun taso ei vastannut maksamaamme hintaa millään tasolla. Emme voi suositella tanssikeskus Tessua muille kuin varakkaille eläkeläisille, joilla on tanssiessa villahousut, ja jotka voivat tulla paikalle joko taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä, ja joilla on joko omat eväät tai halua ostaa viiden euron pahvikahvi ja pieni pulla.

Itse emme toista kertaa Tessuun mene. Vaikka Hämeenlinnan Satulinna tai Lahden Pesäkallio ovat kauempana, ajelemme tulevaisuudessa niiden suuntaan. Niissä on ajateltu miten tanssijat saadaan viihtymään eikä ainoastaan järjestäjien etuja ja rahantuloa.
Ilmoita


"Itse emme toista kertaa Tessuun mene."

Eiköhän se ole kaikkien etu.
Ilmoita
Meinattiin Emännän kanssa lähteä katsomaan paikka, onneksi ei kuitenkaan lähdetty. Kiitos Sinulle kun annoit hyvän kuvan toiminnasta.
2 VASTAUSTA:
Parempi katsoa, minne sen 13€ sijoittaa.
Käykää kokeilemassa. Ehkä koet tanssit eri tavalla.
+Lisää kommentti
Kovin olet kriittinen, asenteellisuuteen asti. Eikö yhtään hyvää asiaa paikassa todellakaan ollut?

Ensivaikutelma tekstistäsi ei ole luettelemissasi havainnoissa tai asiakohdissa
vaan siinä että sinulla on agenda.
2 VASTAUSTA:
Ihan hyvä , että kirjoitetaan tällä palstalla tanssipaikoista. Meillä pohjanmaalla ei ole liiemmilti tanssipaikkoja näin talvella, koska näin talviaikaan joutuu ajamaan vähän pidempiä matkoja ja yöpymään.
tanstanss kirjoitti:
Ihan hyvä , että kirjoitetaan tällä palstalla tanssipaikoista. Meillä pohjanmaalla ei ole liiemmilti tanssipaikkoja näin talvella, koska näin talviaikaan joutuu ajamaan vähän pidempiä matkoja ja yöpymään.
Säikeen luojan toimesta saimme tietoa hänen asenteestaan, mutta emme enää objektiivista tietoa itse paikasta. Tai en henkilökohtaisesti enää luota siihen, että hän pyrkisi tietoo ilman omia väristyksiään.
Kuvittelepa kohalles, jos Latiksesta lukisit tuollaista.
+Lisää kommentti
Kieltämättä lattian liukastaminen oli mennyt pieleen, sen myönsi järjestäjäkin. Parannus asiaan tulossa.
Muuten moni asia oli todella hyvin. Parkkitilaa on paljon, ja jos ei ole ihan pakko päästä oven eteen, on sitä takuulla riittävästi. Sen tiedän koska käyn kyseisessä kiinteistössä joka viikko treeneissä. Sille ei voi mitään jos naiset jäävät väärään paikkaan seisomaan, tuoleja kyllä on ihan riittävästi siellä minne naistenrivi on ajateltukin. Kulkuovi on hyvässä paikassa. Mitään ongelmia siitä muutaman kerran illan aikana kulkiessani en havainnut. Hyviin tapoihin kuuluu että huomioi jo lattialla tanssivat, eikä ryntää heidän sekaansa. Itse ainakin sain hyvän palvelun niin kahviossa kuin narikassakin. Ehkä sekin on vähän kiinni omasta asenteesta. Tanssilattia on todella iso, tilaa riittää kaikille.
Tietysti kahvion hinnat on hieman yläkanttiin, mutta lipun hinta taas ihan kohtuullinen.
Ilmastointi on vielä osittain kesken. Kiinteistön omistaa Tampereen kaupunki, ja tiloissa on vielä remontti osittain kesken, mutta valmistuu jossain vaiheessa.
Kokonaisuutena Tessun tanssit oli todella hyvä kokemus, mukavia ja tanssitaitoisia Daameja kivasti paikalla.
Ei kannata uskoa yhden mollaajan kirjoitusta, kannattaa itse lähteä seuraaviin tansseihin missä soittaa La Strada!
Ilmoita
"Ei kannata uskoa yhden mollaajan kirjoitusta, kannattaa itse lähteä seuraaviin tansseihin missä soittaa La Strada!"

Näin juuri. Näkeehän tuon jo otsallaankin, että yrittää vain väkisin laittaa paikkaa huonoon valoon.
Ilmoita
Hienoo.

Tän keskustelun aloittaja(t) "Mister ja Missis"
ei varmaan tajunneet.
Huonokin palaute on h y v ä ä mainosta.
Täytyy koittaa päästä kans Tessuun tansseihin.

Pakko viä kysyä, onko siä paljon "koptereita"?
4 VASTAUSTA:
Mitä ne on? Siellä on hyvien, lajinmukaisesti tanssivien lisälsi jonkin verran Konsun "kottikärrymiehiä" jotka tuuppaa naista edellään ihan miten ja mihin sattuu.
Onneksi tilaa on riittävästi.
hanmu kirjoitti:
Mitä ne on? Siellä on hyvien, lajinmukaisesti tanssivien lisälsi jonkin verran Konsun "kottikärrymiehiä" jotka tuuppaa naista edellään ihan miten ja mihin sattuu.
Onneksi tilaa on riittävästi.
Siellä on hyvien, lajinmukaisesti tanssivien lisälsi jonkin verran Konsun "kottikärrymiehiä"

Onko siellä ollenkaan sellaisia hyviä, lajinmukaisuuden pakkopaitavaiheen ohi päässeitä persoonallisesti tanssivia ihmisiä?
Tuutha sie vastahii kirjoitti:
Siellä on hyvien, lajinmukaisesti tanssivien lisälsi jonkin verran Konsun "kottikärrymiehiä"

Onko siellä ollenkaan sellaisia hyviä, lajinmukaisuuden pakkopaitavaiheen ohi päässeitä persoonallisesti tanssivia ihmisiä?
Käsitemäärittelyä

lajinmukaisesti tanssiva= osaa tanssia, kehittyy tanssijana, pystyy viemään sekä aloittelijaa että konkaria

persoonallisesti tanssiva= ei osaa tanssia, ei ymmärrä että paritanssi edellyttää yhteisiä sääntöjä ja riittävää kurinalaisuutta, ei kehity tanssijana
Juuh kirjoitti:
Käsitemäärittelyä

lajinmukaisesti tanssiva= osaa tanssia, kehittyy tanssijana, pystyy viemään sekä aloittelijaa että konkaria

persoonallisesti tanssiva= ei osaa tanssia, ei ymmärrä että paritanssi edellyttää yhteisiä sääntöjä ja riittävää kurinalaisuutta, ei kehity tanssijana
Älä tee tanssista vankilaa itsellesi. Tuollainen viisivuotiaan viisaus loistaa kuin Bagdadin kuu kommenteistasi.
+Lisää kommentti
Ei tanssiminen ole mitään tähtitiedettä ... tanssiminen pitää olla hauskaa ei tuijotta niihin askeliin. Rytmistä yrittää pysyä se on jo hyvä. Jotka enemmän harrastavat kyseistä lajia tulet kriittisemmäksi heitä kohtaan joille tanssi ei ole kaikki kaikessa. Itse olen oppinut tanssimaan tanssilavoilla aikanaan oli se aika räpeltämista mutta siitä sitä oppi. Lavoilla ei ollut niin sanottuja kilpatanssijoita minusta se tyyli ei sovi lavatansseihin... Mustalaisilla oli aikanaan oma tyyli tanssi jonka olen omaksunut itse, pidän siitä.
Manne kun menee tango niin siinä on jotakin ...
Ilmoita
"Vaikka Hämeenlinnan Satulinna tai Lahden Pesäkallio ovat kauempana, ajelemme tulevaisuudessa niiden suuntaan. Niissä on ajateltu miten tanssijat saadaan viihtymään eikä ainoastaan järjestäjien etuja ja rahantuloa. "

- Kannattaa ehdottomasti lähteä kauemmaksi metsästämään halvempaa pullaa ja kaffetta, kun se löpökin on niin hitsin halpaa.. :DD
1 VASTAUS:
ite harrastan tanssia n.2 kertaa vkossa.Tottahan tuo on ,että lattia pitää luistaa sopivasti.Käytän kevyitä tanssilenkkareita ns jazz-tossuja toimivat kyllä oikein
hyvin..
Uskon kyllä että tuolla negatiivisellä kritiikillä saattaa olla iso merkitys..
ite just katoin tanssinettiä ja satuin löytämään tämän "tessun"
aattelin lähteä kokemaan tanssinilon sinne,mutta tuo kirjoitus mitä kyseinen nainen kirjoitti sai mut aattelemaan..kannattaako lähteä.
nyt ois tosi tärkeetä .Kyseiset järjestäjät ite kommentoivat .millanen paikka "tessu"
on.
Mun kiinnostus tanssiharrastajana mulle uusiin paikkoihin on suuri
10v,tanssia harrasteneena
Hymy huulilla tätä kirjoitin
Tanssin iloa kaikille : )
+Lisää kommentti
Itse ajattelin paikkaa lähteä katsooon, mutta nyt vähä epäilyttää. Olis kiva tietää minkä ikäistä porukkaa käy ja onko tämäki jonki tanssiseuran oma paikka? Käykö tavallisia tanssijoita, vaiko niitä surullisen näkösiä "tanssitähtiä"? Kisarannassa niitä käy, eihän ole samanlainen paikka?
2 VASTAUSTA:
Enimmäkseen ihan tavallisia lattiankiertäjiä. Osa väestä osaa tanssia monipuolisesti ja hyvin. Ei siis mikään "tanssiseuran oma paikka".
Kaikille on tilaa isolla parketilla.
Hyvä Tessu! kirjoitti:
Enimmäkseen ihan tavallisia lattiankiertäjiä. Osa väestä osaa tanssia monipuolisesti ja hyvin. Ei siis mikään "tanssiseuran oma paikka".
Kaikille on tilaa isolla parketilla.
Pakko lähteä katsomaan tämä tanssipaikka niin tietää mikä se on. Eipä täällä Tampereen seudulla näin talvella ole tanssipaikkoja.aisi
+Lisää kommentti
Tervetuloa tutustumaan kaikkenikäiset tanssimisesta kiinnostuneet!
Meille sopii niin "tavalliset lattiankiertäjät" kuin kädenalitanssijatkin, lattia on nyt reunoilta sopivan liukas perinteiseen tanssityyliin, keskilattialla voi veivata kädenalijuttuja.
Tessu ei todellakaan ole mikään tanssiseuran oma paikka vaan kaikelle kansalle suunnattu oikea tanssipaikka, mm. ilman anniskeluoikeuksia. Tanssimusiikki on monipuolisesti perinteistä, eli jokaiselle jotakin.
Helpot kulkuyhteydet ohitustien varressa jonne on helppo tulla myös TKL:n busseilla.
Tervetuloa tutustumaan!
2 VASTAUSTA:
Tullaan tullaan.
Kunhan vaan keritään.
tangon huumaa kirjoitti:
Tullaan tullaan.
Kunhan vaan keritään.
Kävimme Tessulla lauantaina . Erittäin hyvä monipuolista tanssimusiikkia soittava orkesteri. Laulusolisti Oinasta ei näkynyt kymmeneen mennessä. En ymmärrä miksei laulusolisti voisi olla yksi orkesterista,eikä vetää takahuoneessa lonkkaa pari tuntia ja tulla suurin elein orkesterin eteen ja toivottaa tervetuloa minunkin puolesta. Tuntuu naurettavalta. Ensi lauantaina onkin luvassa hyviä lattarikappaleita onhan lauteilla MMO
+Lisää kommentti
Olemme vaimoni kanssa käyneet Tessulla nyt viitenä (5) viikonloppuna peräkkäin.
Lattia on kyllä ehdottomasti yksi parhaista, missä olemme tanssineet (tanssimme paljon).
Näyttää olevan aika vakiintunut perusporukka, paitsi eilen oli ilahduttavan paljon "uusia" ihmisiä. Liekö tulleet Helminauha orkesterin perässä?

Ilmeisesti "henkilökunta" on tanssiseuran harrastajia, joten ei kai heiltä aivan täydellistä oikein voi odottaakaan, mutta samanlaista se on muillakin lavoilla, joissa hommaa pidetään harrastajavoimin yllä.

Pullakahvin hintaa pidin itsekin korkeana, mutta oli muistaakseni kahdelta hengeltä 7 euroa, eli 3,5 euroa lärvi.

Kyllä paikka ilman muuta on kaiken kansan tanssipaikka, mukana on selvästi tanssiharrastajia, mutta enemmistö lavatanssijoita.
Mutta onneksi ison lavan ansiosta, kaikille on tilaa riittävästi.

Ehdottomasti parhaana puolena pidän sitä, että paikalla ei myydä alkoholia.
Kun siellä ei ole kaljatiskiä, ei siellä onneksi ole niitä rähjääviä juoppoja.

Muta kaiken kaikkiaan mukava paikka, jonne ensi viikonloppuna pitää poikkeuksellisesti mennä jo perjantaina. Silloin esiintyy Pekka Niskan Pojat.
2 VASTAUSTA:
Helminauha soitti osuutensa todella hyvin ja monipuolisesti. Samoin järjestäjän soittamat välilevyt oli hyvää tanssimusiikkia. Väkeä sopivan paljon. Parketti todella toimiva. Toista näin hyvää tanssipaikkaa ei taida kovin läheltä löytyä.
Varmasti tulevana perjantaina on väkeä vielä enemmän, tahdit takaa PNP.
hannu. kirjoitti:
Helminauha soitti osuutensa todella hyvin ja monipuolisesti. Samoin järjestäjän soittamat välilevyt oli hyvää tanssimusiikkia. Väkeä sopivan paljon. Parketti todella toimiva. Toista näin hyvää tanssipaikkaa ei taida kovin läheltä löytyä.
Varmasti tulevana perjantaina on väkeä vielä enemmän, tahdit takaa PNP.
Helminauha soitti monipuolista tanssimusiikkia, mutta välillä rumpali taisi ajatella jotain muuta kuin soittamista.
Bändin taukojen aikana soitetuista levyistä, huomasi selvästi kuinka paljon helpompaa oli tanssia levymusiikin tahtiin, kuin livenä soittaneen orkesterin tahdin mukaan.

Muuten Helminauha hoiti hommansa oikein mallikkaasti.

Mutta eiköhän Perjantaina saada nauttia vieläkin paremmasta?
+Lisää kommentti
Tessulle tänään tanssimaan, lavalla PNP eli monipuolista tanssimusaa ja Pirkanmaan parhaalla parketilla loistavaa tanssiyleisöä!
Viime lauantaina oli riveissä lähes tasamäärät miehiä ja naisia, alkuillasta naisista oli jopa pulaa.
Tervetuloa tanssimaan ja nauttimaan hienosta illasta!
Ilmoita
Sinne sitten kaikki vapaat ja varatut, eronneet ja karanneet tanssijattaret!
1 VASTAUS:
Voi hitsi. Taitaa tulla kiire ;-))))
+Lisää kommentti
Kuten olettaa sopi, tanssit oli hyvät jä väkeä paljon.
Tosin ei ehkä paras ilta PNPltä. Hieman ponnetonta oli välillä heidän soittamisensa.
Viikon kuluttua onkin sitten vähän nuorempaa verta esiintymiskorokkeella.
Ilmoita
Ensi lauantaina Tessun 1-vuotis synttäritanssit, stagella In The Mood, solistina Suvi Karjula.
Liput synttäripäivän kunniaksi vain 11,00 €, kahviossa pulla, kahvi ja tee 1,00 €/ tuote.
Arvonnassa loppuvuoden vapaalippu kahdelle, hieronta lahjakortti ym.
TERVETULOA TANSSIMAAN!
Suvia ja In The Moodia kuulee ihan liian harvoin kotikentällä.
Ilmoita
jep.
Samaa mieltä tessusta. Viime talvena käytiin kaksi kertaa. Eka kerralla luultiin että oli vain sattumaa, että lattia oli huonossa kunnossa. Mentiin vielä toisen kerran, kun oli mieleinen orkesteri. Ja kyllä riitti. Lipun hinta oli silloin 14. euroa. Huh huh!
Todellakin kahvikupin hinta ei vastaa likikään laatua. Ihmeellistä kun joku ostaa.
Palvelu on joka paikassa varsin ynseätä. Eli samaa mieltä kaikista muista asioista paitti siitä eläkeläisistä. Se kolahti. Olemme molemmat eläkkeellä ja olemme tansseissa eka valssista viimeiseen, emme istu kuin masurkat ja polkat. siis kunto kestää eikä meillä ole villahousuja tansseissa.Käymme tansseissa ympäri suomen, Äkäslompolosta helsinkiin, eli aina sinne missä on mieluinen musiikku. kyllä eläkeläinenkin autolla pääsee.
Emme myöskään suosittele kenellekään Tessua!
Niin ja poislähtiessä takki vain tuupattiin kouraan. Mekin olemme muualla tottuneet ystävällisempään palveluun ja useissa paikoissa toivotetaan tervetuloa uudelleen.
9 VASTAUSTA:
Monestikin on tullut kyseisellä lattialla käytyä. Joskus hiukan liukkaampi joskus nihkeämpi, mutta se ei ole tanssin iloa pilannut. Lienee syytä tarkistaa tanssitapaansa tai vaihtaa tanssikenkiä, jos lattia tuntuu useinkin ongelmalta. Tiedän, että monet "hiihtäjät" vaativat oikeasti liukasta lattiaa ja järjestäjä saattaa ottaa sen huomioon, vaikka kaikki eivät siitä pitäisikään.

Pääseekö missään suositun orkesterin tansseihin alle 14 euroa? Monilla rahaa kuluu eniten matkakuluihin. Kahvista en osaa kommentoida, paitsi aika marginaalinen asia tanssi-illan aikana. Vettä on käsittääkseni saanut ilmaiseksi.

Nykyään tanssia harrastetaan niin monella tasolla ja asioita painotetaan niin eri tavalla, että tuntemattomien kehuilla tai moitteilla jostakin tuntemattomasta tanssipaikasta ei ole juuri merkitystä. Tietyssä paikassa tiettynä iltana toiset viihtyvät hyvin, jotkut vähemmän tai jopa ei ollenkaan. Turha kuvitella, että kaikki olisivat asioista ja niiden tärkeysjärjestyksestä samaa mieltä.

Tansseja järjestetään edelleen enemmän tai vähemmän talkoovoimin. Moni saattaa olla jossain tehtävässä ensimmäistä kertaa ilman koulutusta. Minulle riittää hyvin, jos saan eurolla sen takin säilöön ja vielä takaisin. Lisäksi Kokemattomaan saattaa helposti tarttua se asiakkaankin epävireinen ilme.

Mieluummin jään vaikka ilman henkilöstön hymyjä kuin maksan illasta muutaman euron enemmän. Saan mielihyvää vähemmälläkin tukiessani monella tapaa hyödyllistä seuratoimintaa ja mahdollisuudesta päästä tansseihin.
En valita kirjoitti:
Monestikin on tullut kyseisellä lattialla käytyä. Joskus hiukan liukkaampi joskus nihkeämpi, mutta se ei ole tanssin iloa pilannut. Lienee syytä tarkistaa tanssitapaansa tai vaihtaa tanssikenkiä, jos lattia tuntuu useinkin ongelmalta. Tiedän, että monet "hiihtäjät" vaativat oikeasti liukasta lattiaa ja järjestäjä saattaa ottaa sen huomioon, vaikka kaikki eivät siitä pitäisikään.

Pääseekö missään suositun orkesterin tansseihin alle 14 euroa? Monilla rahaa kuluu eniten matkakuluihin. Kahvista en osaa kommentoida, paitsi aika marginaalinen asia tanssi-illan aikana. Vettä on käsittääkseni saanut ilmaiseksi.

Nykyään tanssia harrastetaan niin monella tasolla ja asioita painotetaan niin eri tavalla, että tuntemattomien kehuilla tai moitteilla jostakin tuntemattomasta tanssipaikasta ei ole juuri merkitystä. Tietyssä paikassa tiettynä iltana toiset viihtyvät hyvin, jotkut vähemmän tai jopa ei ollenkaan. Turha kuvitella, että kaikki olisivat asioista ja niiden tärkeysjärjestyksestä samaa mieltä.

Tansseja järjestetään edelleen enemmän tai vähemmän talkoovoimin. Moni saattaa olla jossain tehtävässä ensimmäistä kertaa ilman koulutusta. Minulle riittää hyvin, jos saan eurolla sen takin säilöön ja vielä takaisin. Lisäksi Kokemattomaan saattaa helposti tarttua se asiakkaankin epävireinen ilme.

Mieluummin jään vaikka ilman henkilöstön hymyjä kuin maksan illasta muutaman euron enemmän. Saan mielihyvää vähemmälläkin tukiessani monella tapaa hyödyllistä seuratoimintaa ja mahdollisuudesta päästä tansseihin.
Kun käy seuratoiminnan paikassa tukee sitä seuraa.
Kun käy muussa paikassa, tukee koko yhteiskuntaa.
seuratoimintaa niiii kirjoitti:
Kun käy seuratoiminnan paikassa tukee sitä seuraa.
Kun käy muussa paikassa, tukee koko yhteiskuntaa.
Kyllä ensisijaisesti tukee paikan yrittäjää. Taitaa yhteiskunnan tukeminen tässä jäädä.
Voisitko hieman tarkentaa, mitä tarkoitat sanomalla "lattia oli huonossa kunnossa"?

Omasta mielestäni lattia on silloin huonossa kunnossa, jos se luistaa.
Luistavalla lattialla on aivan kamalaa yrittää tanssia, koska jokainen askel "sutii".
Jotkut vielä levittävät kynttilää ja perunajauhoa lattialle, jotta tanssiminen kävisi aivan mahdottomaksi.

Onneksi Tessussa ei ole sorruttu siihen, vaan siellä on ehdottomasti ollut paras lattia, missä olen tanssinut.
Vaimoni kanssa olemme aktiivisia tanssiharrastajia.
J.A.I kirjoitti:
Voisitko hieman tarkentaa, mitä tarkoitat sanomalla "lattia oli huonossa kunnossa"?

Omasta mielestäni lattia on silloin huonossa kunnossa, jos se luistaa.
Luistavalla lattialla on aivan kamalaa yrittää tanssia, koska jokainen askel "sutii".
Jotkut vielä levittävät kynttilää ja perunajauhoa lattialle, jotta tanssiminen kävisi aivan mahdottomaksi.

Onneksi Tessussa ei ole sorruttu siihen, vaan siellä on ehdottomasti ollut paras lattia, missä olen tanssinut.
Vaimoni kanssa olemme aktiivisia tanssiharrastajia.
Tämäkin vielä, tanssinharrastajilla on aivan varmasti pussi mukanaan
johon voi laittaa kengät joka pidolle mukaan, aivan samoin
kuin muutkin välineurheilitjat tekevät.
Me muut yleensä tanssimme vain niillä yksillä kengillä
jotka edes vähän luistavat.

Esim. eräällä tunnetulla tanssilavalla oli lauantaisin tanssiilta
ja ilmeisesti sunnuntaisin sählyporukka pelasi, ilmeisesti
siinä välissä ei voinut lattiaa putsata liukasteesta tai jotain.
Kokoajan ihmiset valitti että lattia ei luista ei voinut mitään
koska ilmeisesti sählyporukalle oli joku lahjoittanut samanlaiset
tossut ja ne vaativat puolikovan lakan lattiaan toimiakseen,
vain protanssijat olivat tyytyväisiä kun oli samanlaiset olosuhteet
lattian suhteen kuin saleilla.
Ilmeisesti pojat putosivat sarjastaan kun lattia alkoi saamaan
liukastetta ja vanhempien tanssijoiden polvet eivät enää
kolottaneet tanssi illan jälkeen kun ei tökkinyt niin.
Tarina on tosi, myönnetään että väritetty ja "faktat"
kuultu kolmansien korvien kautta.
Kannattaa tosiaan hankkia kunnolliset tanssikengät.
Tessun lattia on tällä hetkellä yksi parhaista.
J.A.I kirjoitti:
Voisitko hieman tarkentaa, mitä tarkoitat sanomalla "lattia oli huonossa kunnossa"?

Omasta mielestäni lattia on silloin huonossa kunnossa, jos se luistaa.
Luistavalla lattialla on aivan kamalaa yrittää tanssia, koska jokainen askel "sutii".
Jotkut vielä levittävät kynttilää ja perunajauhoa lattialle, jotta tanssiminen kävisi aivan mahdottomaksi.

Onneksi Tessussa ei ole sorruttu siihen, vaan siellä on ehdottomasti ollut paras lattia, missä olen tanssinut.
Vaimoni kanssa olemme aktiivisia tanssiharrastajia.
Samaa mieltä "J.A.I:n" kanssa.
"Omasta mielestäni lattia on silloin huonossa kunnossa, jos se luistaa.
Luistavalla lattialla on aivan kamalaa yrittää tanssia, koska jokainen askel "sutii"."

Liian liukkaalla lattialla on vain köpöteltävä, koska sitä pitoa ei löydy.
Tosin onhan se polville huono jos kitka on liian kova, nopeissa pyörähdyksissä sen huomaa ja valssissa.
Ehkä nämä "hiihtäjät" toivoo liukkaanpaa lattiaa?
Minulle yksi daami Satulinnassa neuvo (sanoi syyksi tanssin keveyden, ei puhunut liukkaudesta mitään) foksia meneen hiihtämällä, hänen mielikseni hiihtelin ne kaksi kappaletta. En ole häntä sen jälkeen tanssiin hakenut, tosin vain keran nähnytkin tämän jälkeen. Silloin hän haki humpalle.

Olen ollut vain kerran Tessussa, silloin lattia oli minulle mieleinen.
Kahvila palveluissa vois olla toivomisen varaa. Tosin minulle se kahvila ei ole kovinkaan tärkeä asia "tanssipaikalla".
Tärkeinmät.
Tanssijat, lavan koko ja orkesteri.
Te tanssijat ainakin minut saa lähteen lavoille,mielunmin tilavalle, missä soittaa mieleinen yhtye.

Minulla on nahkapohjaiset kenkät.
Ainoastaan keväisin, lavojen avautuessa on ollut liian kova kitka kenkissä.
Ilmeisesti kylmä lattia alkaa kondensoimaan kosteutta kosteesta ilmasta.

Liian liukkaasta lattiasta olen kärsinyt useanmin, tosin yleensä auttaa kun vaikka vain santapaperilla pyhkäisee kenkän pohjaa muutaman kerran.
Nykyään koitan pitää mukana santapaperin palaa. Aina se vaan ei kulje mukana.
hannu.. kirjoitti:
Kannattaa tosiaan hankkia kunnolliset tanssikengät.
Tessun lattia on tällä hetkellä yksi parhaista.
Lattia on tosiaan hyvä.
10-1 kirjoitti:
Tämäkin vielä, tanssinharrastajilla on aivan varmasti pussi mukanaan
johon voi laittaa kengät joka pidolle mukaan, aivan samoin
kuin muutkin välineurheilitjat tekevät.
Me muut yleensä tanssimme vain niillä yksillä kengillä
jotka edes vähän luistavat.

Esim. eräällä tunnetulla tanssilavalla oli lauantaisin tanssiilta
ja ilmeisesti sunnuntaisin sählyporukka pelasi, ilmeisesti
siinä välissä ei voinut lattiaa putsata liukasteesta tai jotain.
Kokoajan ihmiset valitti että lattia ei luista ei voinut mitään
koska ilmeisesti sählyporukalle oli joku lahjoittanut samanlaiset
tossut ja ne vaativat puolikovan lakan lattiaan toimiakseen,
vain protanssijat olivat tyytyväisiä kun oli samanlaiset olosuhteet
lattian suhteen kuin saleilla.
Ilmeisesti pojat putosivat sarjastaan kun lattia alkoi saamaan
liukastetta ja vanhempien tanssijoiden polvet eivät enää
kolottaneet tanssi illan jälkeen kun ei tökkinyt niin.
Tarina on tosi, myönnetään että väritetty ja "faktat"
kuultu kolmansien korvien kautta.
Minä en tarvitse monia kenkiä, voin aivan hyvin tanssia vaikka kumipohjaisilla lenkkareilla.
+Lisää kommentti
Paikan suosioon mielestäni harvoin vaikutaa lattia
n yleensä mutta jos on lähistöllä muitakin paikkoja
silloin väkisinkin vaikuttaa kaiken muun ohessa.
Ilmoita
Pakkohan se on käydä tarkastamassa tämä Tessu ensi viikolla.

Toivottavasti lattia on aivan loistava, bändihän ainakin on, ilmastointikin on varmaan kunnossa.

Teetäkin pitää käydä hörpsimässä, jotta voidaan tukea tanssitoimintaa.
5 VASTAUSTA:
Ilmastointi on hyvä.

Ilosia tansseja sinulle
tangon huumaa kirjoitti:
Ilmastointi on hyvä.

Ilosia tansseja sinulle
Kiitos, tuli käytyä.

Aivan loistava paikkahan se on!
* ilmastointi kohdillaan,
* mukavaa porukkaa (paljon myös meitä pitkänmatkan kulkijoita),
* parketissa sopiva luisto,
* ruhtinaallisesti tilaa,
* herkullista mustikkapiirakkaa kahviossa,
* vesipiste lähellä tanssisalia,
* hyvä palvelu

Mutinaa kuulin näistä:
* parkkipaikka liian pieni, ei riitä kaikkina iltoina
* vessojen määrä on huikean vähäinen verrattuna väkimäärään, joka mahtuu tilaan (vai olisiko niitä piilotettuna jossain takaosassa lisää?)

Mahtavia hetkiä osaavien viejien kyydissä!
Suurkiitos järjestäjille!
Aivan varmasti otetaan uusiksi.
Nainen-64 kirjoitti:
Kiitos, tuli käytyä.

Aivan loistava paikkahan se on!
* ilmastointi kohdillaan,
* mukavaa porukkaa (paljon myös meitä pitkänmatkan kulkijoita),
* parketissa sopiva luisto,
* ruhtinaallisesti tilaa,
* herkullista mustikkapiirakkaa kahviossa,
* vesipiste lähellä tanssisalia,
* hyvä palvelu

Mutinaa kuulin näistä:
* parkkipaikka liian pieni, ei riitä kaikkina iltoina
* vessojen määrä on huikean vähäinen verrattuna väkimäärään, joka mahtuu tilaan (vai olisiko niitä piilotettuna jossain takaosassa lisää?)

Mahtavia hetkiä osaavien viejien kyydissä!
Suurkiitos järjestäjille!
Aivan varmasti otetaan uusiksi.
Komppaan edellistä kirjoittajaa. Todella hyviä tansseja ollut viimeaikoina. Paljon porukkaa ja letkeä meininki , hyvät tarjottavat. Hyvät esiintyjät ja väliaikamusiikki monipuolista ja toiveita voi esittää. Loistava lattia. Aina toivotetaan tervetulleeksi. Kannattaa tulla !
tangon huumaa kirjoitti:
Ilmastointi on hyvä.

Ilosia tansseja sinulle
Ilmastointi ei ollut todellakaan kohdillaan viikko sitten Metsäkedon keikalla.Aivan tajuttoman kuumaa ja hapetonta.Tuoksut sen mukaisia..
Ei ole ilmastointia korjattu vieläkään! Happi loppui!
+Lisää kommentti
Upea tanssi-ilta. On muuten upeat puitteet tanssia ja In The Mood solistinaan Suvi Karjula on A1 luokan orkka. Karjula paras laulaja mitä olen pitkään aikaan kuullut.
Ilmoita
Ja nykyään sikakalliit liputkin. 15e ja kuitenkin esiintymässä vain 2.luokan esiintyjiä.
Ahneus on kauheeta!!!
1 VASTAUS:
Tiedätkö, että netissä haukkuminen on vanhanaikaista ja liput on kalliita vain sikaköyhille.
+Lisää kommentti
Tyhmä Sirkka kun maksoitte eilen 15,00 € vaikka lipun hinta oli 14,00 € ette siis ainakaan Tessulla olleet tansseissa! Tämä oli hieno veto ilmeisesti samalta pariskunnalta joka täällä antaa palautetta Mr & Mrs Pissiksenä, olittekohan siloinkaan paikalla. Sirkka ei ole käynyt ainakaan eilen koska ei tiedä lipun hintaa, mutta netissä on helppo aukoa päätään.
Mitä kakkosbändejä Tessulla on ollut, onneksi joka paikka ei tyrkytä Pesosen tallin Sinitaivas, Finkut, Taikakuu, Hurma, PNP settiä. Monipuolisuutta pitää arvostaa, ja sitä että monet eri orkesterit pääsevät esiintymään.
Tessulla oli hienoja tansseja ja nyt oli ilmastointikin kunnossa, korvausilma oli ratkaistu helposti avaamalla pari ovea käytävää johon suorastaan tulvi korvausilmaa, hauska tanssia kun koko ajan ilmavirta kuivasi niskaa.
Kiitokset Tessun porukalle talvesta, tavataan syksyllä Tessulla! Eikä valiteta koko ajan!
3 VASTAUSTA:
Jos se olikin ilman kuittia 14 euroa? Käteismaksustahan pitäisi aina antaa kuitti
uuden lain mukaan.Siis ainakin tarjota. Satulinnassa kuitti tuleekin pääsylipusta ja myös narikassa sitä tarjotaan niin kuin kuuluukin. Tessussa ei ole näkynyt minkäänlaista kuittia.. Tansseista en kommentoi, mutta samat säännöt ne kai kaikilla on?
ihmettelijä kirjoitti:
Jos se olikin ilman kuittia 14 euroa? Käteismaksustahan pitäisi aina antaa kuitti
uuden lain mukaan.Siis ainakin tarjota. Satulinnassa kuitti tuleekin pääsylipusta ja myös narikassa sitä tarjotaan niin kuin kuuluukin. Tessussa ei ole näkynyt minkäänlaista kuittia.. Tansseista en kommentoi, mutta samat säännöt ne kai kaikilla on?
"Lain mukaan kaikkien elinkeinoharjoittajien, joiden liikevaihto ylittää yli 8 500 euroa vuodessa, on tarjottava kuittia. Laki ei kuitenkaan koske yleishyödyllistä yhdistys- ja harrastustoimintaa." http://www.hs.fi/talous/a1388543105106?ref=adword_uutisetdynamic__cat:talous&gclid=CNal57_t8L0CFaPOcgod4zMAvA

Oli miten oli, mutta Tessun päättäjäisissä oli hyvät tanssit.
Toki toivoisin ja moni muukin toivoisi että molemmat yhtyeet soittaisivat monipuolisesti.
In The Mood soitti hyvin ja monipuolista, kiitos heille, mutta Ippe Mansikan yhtye oli tuskastuttavan ihastunut valsseihin, niitä sitten soittivatkin vähän liikaa. Muutenkin vähän ponnetonta oli esiintyminen, vaikka soittotaito kuullosti olevan.
hannu.. kirjoitti:
"Lain mukaan kaikkien elinkeinoharjoittajien, joiden liikevaihto ylittää yli 8 500 euroa vuodessa, on tarjottava kuittia. Laki ei kuitenkaan koske yleishyödyllistä yhdistys- ja harrastustoimintaa." http://www.hs.fi/talous/a1388543105106?ref=adword_uutisetdynamic__cat:talous&gclid=CNal57_t8L0CFaPOcgod4zMAvA

Oli miten oli, mutta Tessun päättäjäisissä oli hyvät tanssit.
Toki toivoisin ja moni muukin toivoisi että molemmat yhtyeet soittaisivat monipuolisesti.
In The Mood soitti hyvin ja monipuolista, kiitos heille, mutta Ippe Mansikan yhtye oli tuskastuttavan ihastunut valsseihin, niitä sitten soittivatkin vähän liikaa. Muutenkin vähän ponnetonta oli esiintyminen, vaikka soittotaito kuullosti olevan.
Tessussa on kuitti annettava myös koska sitä ei mikään yhdistys tai muu pyöritä vaan ihan yrittäjä ja liikevaihto on varmasti ylitse tuon.....
+Lisää kommentti
Paljon lavoja kiertäneenä tein ensivisiitin Tessuun. Vaihtoehtoina olivat Satulinna ja Varjokuva sekä V2 ja Finlanders. Tessun läheisyys (6 km) vei kuitenkin voiton.
Ensivaikutelma oli hieman erikoinen, sillä tanssisali ja kahvio olivat täysin erillään ja molemmat oman käytävän päässä.
Tanssisali oli mukavan kokoinen (vrt. Aura, Satulinna, Kisaranta) keskeltä sen jakoi kahteen osaan n. neljäsosan matkalta seinänpätkä, jonka pariovesta pääsi tanssien läpi. Bändit soittelivat salin perällä, soittoa ei siis voinut ihastella kahvion puolelta.
In the Mood ja Suvi Karjula veti hyvää rautalankapitoista tanssimusiikkia ja toinenkin bändi J. E. ja Onnentähti osasi hommansa hyvin.
Paikalla oli sopivasti tanssijoita, ruuhkaa ei päässyt syntymään. Ikäjakauma 30-70 vuotta, suurin massa arviolta 40-60 v - tanssitaitoista porukkaa.
Uutena n. Nelikymppisenä miestanssijana pääsin hyvin tanssimaan myös naistenhaulla.
Paikasta ei jäänyt pahaa sanottavaa.
1 VASTAUS:
Alkudissausten jälkeen paikka toimii normaalipaikan tapaan.
+Lisää kommentti
Voi voi kyllä maar onpi ollunna huonot tansut
Ilmoita
Ompa ollut kova kokemua
Ilmoita
Olipas ikävä ilta. Toivottavasti saatte piarempia kokemuksia muualla
Ilmoita
Tessussa menee lujaa. Jeee
Ilmoita
Juu, lujaa meni eilenkin vaikka taisi olla Tessun historian surkeiten soittavat yhtyeet. Yksikin näin huono yhtye olisi riittänyt, niin Timo olisi voinut korvata puutteet hyvillä "välilevyillään".
Seuraavana lauantaina onkin sitten laatua lavalla kun on PNP. Heillä on tahdit paikallaan.
Ilmoita
tällaisten ruikuttajien,joille ei kelpaa mikään,ja marisevat joka asiasta kannattaa pysyä kotona äijälleen valittamassa!!!
1 VASTAUS:
Aivan. Voisivat katkaista vedet ja sähköt ja istua paskaisessa kämpässä huomauttelemassa toisilleen kuinka hirveetä on.
+Lisää kommentti
Tussussa ei ole tunnelmaa, junppasali jossa huono ilmastointi ja surkea lattiakin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tanssikeskus Tessu, Tampere: ei koskaan enää

Kävimme lauantaina 19.1.2013 Tessussa Tesomalla tanssimassa, kun paikka on uusi emmekä tunteneet sitä entuudestaan, eikä ajomatka oikeisiin tanssipaikkoihin (kuten esimerkiksi Satulinnaan Hämeenlinnaan) houkutellut juuri silloin.

Paikassa mainostetaan olevan mainiosti parkkitilaa.
Väärin! Pihassa on tarkoitettua parkkitilaa ja -paikkoja ehkä ensimmäisen tunnin aikana saapuville tulijolle. Sen jälkeen alkaa villin lännen meiniki eli parkkeerataan minne sattuu: toisten eteen estämään poispääsy, aivan puskuriin kiinni, keskelle ajoväylää jne. Vain mielikuvitus on rajana. Jopa sisääntuloportin kohdalle oli parkkeerattu autoja, niin ja portin ulkopuolelle aidan viereen melkein ajotielle.

Lipun hinta 13 euroa menettelee, jos ei tiedä mihin on menossa.

Lipputiskillä oltiin ynseitä. No, ehkä meillä kaikilla on huonoja päiviä. Asiakaspalvelussa sen huonon tuulen voisi edes yrittää piilottaa.

Narikan toiminta vaikutti siltä, että kyseiset nuoret eivät ole koskaan olleet narikassa töissä, tai käyttäneet narikkaa. Pussia ulkokengille sai pyytää erikseen, vaikka (Alkon) muovikassikasa oli tiskin päässä. Ehkä he oppivat vielä asian, jos siis ovat toisenkin kerran töissä.

Kahvilan hinnat ovat pöyristyttävät!
Kahvi pahvikupista: 2 euroa! Pulla, vaikkakin itse tehty: 3 euroa! Ja pullat olivat pienia, vaikkakin tuoreita. Siis kahden hengen pullakahvit, jotka yleensä on tapana nauttia tanssi-illan aikana, maksoivat 10 euroa. Hinta on myyjän mukaan kohdallaan: meneehän tuotto tanssiseura Spiralin kassaan. Väärin! Ei muuten tasan ole hinta kohdallaan noille tarjoiluille oli syy mikä hyvänsä.

Kun pääsimme lattialle, huomasimme, että saliin tullaan kulmaovesta, miesten ja naisten hakurivien päiden välistä. Logistisesti totaalisen väärä paikka, koska siinä on haku- ja tanssiliikennettä koko ajan. Kukaan ei pysty kulkemaan rauhassa tönimättä muita tai tulematta tönityksi, ei tanssija, ei hakija eikä sisääntulija.

Naisten hakurivissä ei ole istumamahdollisuutta, joka miehillä on. Naisten rivin viereisellä, miesten rivin vastakkaisella seinällä on tuolit. Pariskuntiin kuulumattomat naiset siis saavat olla salin puolella jalkojen päällä koko illan.

Lattia on kuin jääkenttä: liian liukas ja luistava, jossa minkäänlainen askel muualle kuin oman kropan ja painopisteen alle, ei ole mahdollista ilman liukastumisvaaraa. Salissa siis tanssitaan vain töpöttämällä, tai lattiaa pitkin hiihtämällä. Suhisteleva hiihtäminen näyttikin olevan se suuren yleisön tapa liikuttaa jalkojaan, joka johtuu varmaan Tessun tanssikansan ikärakenteesta. Mutta se ei oikeuta olemaan hoitamatta lattiaa hyvään ei-liian liukkaaseen tanssikuntoon. Tuo liukkaus ihmetytti erityisesti, kun huomasimme, että paikalla on jotain yhteyttä tanssiseuroihin (Spiral, Swing Team) ja niiden harjoitteluun. Mikään niistä lukuisista tanssiurheiluseurojen harjoitussalin lattioista, joissa olen käynyt tanssiurani aikana, ei ole ollut tuollaisessa kunnossa.

Salissa ei ole ilmastointia, vaikka katossa on oikeanlaiset ilmastointiputket. Saliin tuli tietysti tunkkainen ja kuuma, kun tanssikansa liikkui. Sitten aukaistiinkin ulko-ovi suoraan hankeen orkesterin vierestä takaseinästä. Raakaa kylmää ilmaa hikiselle yleisölle. Olen vakuuttunut, että kylmettyminen osui niihin pareihin, jota tahtomattaan joutuivat ajattelemattoman ilmastoinnin uhreiksi. Orkesteria kävi sääliksi, saivathan he pari tuntia kymmenen pakkasasteen viilennystä yllättäen ja pyytämättä.

Tosin sanoen saamamme palvelun taso ei vastannut maksamaamme hintaa millään tasolla. Emme voi suositella tanssikeskus Tessua muille kuin varakkaille eläkeläisille, joilla on tanssiessa villahousut, ja jotka voivat tulla paikalle joko taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä, ja joilla on joko omat eväät tai halua ostaa viiden euron pahvikahvi ja pieni pulla.

Itse emme toista kertaa Tessuun mene. Vaikka Hämeenlinnan Satulinna tai Lahden Pesäkallio ovat kauempana, ajelemme tulevaisuudessa niiden suuntaan. Niissä on ajateltu miten tanssijat saadaan viihtymään eikä ainoastaan järjestäjien etuja ja rahantuloa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta