"Itämaasta itsenäisyyteen" Yle:lle tv-sarjaksi

hanke alkakoon

Inlagt av Yle:n r
Historiasta emme voi varmuudella tietää muutoin kuin argeologiasta ja historialliselta ajalta kirjallisista lähteistä. Niiden tulkitsemista kutsutaan historiankirjoittamiseksi, lähteiden avulla. Eräiden mielestä historiankirjoitus on silkkaa kirjallisuutta tai journalismia.On selvää, että kusskain maassa niskan päälle päässeet kirjoittavat aina historian. Lähteitä hävitetään, mikäli ne eivät tue oman aatteen, oman kansanosan, kieliryhmän, oman pyrkimyksen vahvistumista.
Suomessa ruotsinkieliset ovat aina olleet niskanpäälläolevia ja siten hallinneet historiankirjoitusta Ruotsin valtion avulla. Ja mm. myös kylmän sodan avulla. Kaikkialla maailmassa sama juttu kaiken historian ajan. Sodat voittaneet valtaavat maat, kirjoittavat niille historian oman mielensä mukaan.
Aikakonetta ei ole keksitty, geenitutkimuksesta voi olla jotain apua. Nykyisin tapahtumien muokkaaminen oman mielensä mukaiseksi ei ole niin helppoa, mutta yritys on toki kova ja jatkuva.
Suomi on ruotsalainen-ohjelmasarja nimi kertoo sen, mikä ohjelman lopussa nopeasti nähdään rahoittajista; kyseessä on Rkp:n propaganda. Voisiko Yle pysäyttää rahoittajien nimet kuvaruutuun ensi sunnuntaina?
Se ei tarkoita, etteikö ohjelmasta löytyisi aivan historiallisia faktoja, toki löytyy, eihän propagandaa kannata tietenkään tehdä avoimesti valehtelemalla, vaan pienillä siirtymillä, kuvilla, ja ennen kaikkea sillä, mitä jätetään kertomatta.
Yle:n pitäisi laajentaa Suomen Ruotsinvallan ajan historian käsittelyä sallimalla myös vastakkaisten historiantulkitsemisien pääsyä esiin. Yle voisi esim. rahoittaa Suomalaisuuden liiton kirjan "Itämaasta itsenäisyyteen" pohjalta toisen, 10-osaisen sarjan. Siitäpä vasta keskustelua tulisi.(Enemmän kuin mustasta mannerheimistä) Se olisi reilua. Fennomaanit löytävät kyllä rahoittajat sellaiselle sarjalle, ihan samaan tapaan kuin Rkp löysi tälle ajankohtaiselleen.
And complimentary part för Herman Lindqvist:
Vi föreslår atta Yle gör en ny historieprogramserie på grund av Finskhetförbundets bok "Från Österland till självständighet". Så får finnarna en annan, fresh synpunkt till sin Sverigestidens historia. Då kan komma fram det, som Sfp-betalat "Suomi on ruotsalainen" gömmer.
Yle är nu skattebetalarnas Yle. Finnarna måste får konsultera en annan historiedoktor. Sfp-historiedoktorar har nu sagt sitt.

18

153

  Vastaukset

  • Onhan tämä kumma maa, kun yksi etupuolue saa käyttää veroilla rahoitettua radio-ja tv-yhtiötä omaan propagandaansa ja omien äänestäjiensä etujen ajoon!

   Jos tätä tilannetta selostaa ulkomaalaiselle, hän ei aluksi edes usko sitä. Sitten kun uskoo, niin pitää suomalaisia typeränä orjakansana.

  • Niin, ja ohjelman juontajaksi se vanha hampaaton "gubbe" Tala, niin koko kansa saisi nauraa oikein kunnolla :D

   • Idolisi Donner.


  • Riikin- ja suomenruotsalaiset itkevät, kun Suomessa ei tunneta Ruotsin vallan ajan historiaa. Siihen olisi nyt aivan erinomainen mahdollisuus tekemällä 10-osainen TV-sarja "Itämaasta itsenäisyyteen - suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden vaikea suhde" (2010) kirjan pohjalta. Sieltä löytyvät kaikki suomalaisten kannalta tärkeät tapahtumat.

   • "Sieltä löytyvät kaikki suomalaisten kannalta tärkeät tapahtumat."

    Suomalaisten kannalta tärkeät tapahtumat ne pitäisikin löytyä "omasta" historiakirjoituksesta, sillä siitä kuinka ruotsalaiset kokevat suomalaisen historiankirjoituksen ei pitäisi olla mitään tekemistä asian kanssa. Eihän vieras tässä tapauksessa ruotsalainen tiedä kuinka asianomainen kokee oman asemansa sen tietää vain asianomainen itse.


   • Tuo on kannatettava projekti, mutta suomalaisten muinaishistoria pitäisi ottaa esiin enemmän. Ruotsin vallan aika itsessään edustaa kansamme sortoa, sen sijaan muinaishistoriamme on mahtava, mutta sen tutkiminen ja esiin tuominen on jäänyt turhan vähäiselle pohjalle.


  • Käännöststo ja staff saavuttivat Yle:ssä sellaisen voiton tänään, että suomenkielisen Ylen oli pakko sallia viimein, yli viikon kuluttua ohjelman alkamisesta, suomenkielinen, ilman sähköpostivaatimusta oleva keskustelu. Keskustelun valvojaksi tosin laitettiin Maria Blomberg, ruotsinkielinen, joka sensuroi pois Rkp:tä arvostelevat tekstit, mm minun laittamat, jotka olivat asiallisia.
   Svenska.yle:ssä rkp-läiset keskustelijat raivoavat, koska suomenkielisiä kommentteja virtaa sisään, aika moni osaa vastata ruotsinkieliseen filtteriin ruotsiksi. Rkp-läiset krijoittajat ovat vihaisia, koska "suomenkielinen teksti on tullut pyhälle ruotsinkieliselle yleisradiomaalle". Heidän mielestään ei suomeksi saisi kirjoittaa ruotsinkielisellä puolella. Suomenkielisellä puolella taas Mary Gestrin, asiaan johtaja, ei ole sallinut suomenkielisiä keskusteluja kieliasiasta.

   Yle-vero näyttää tuovan aivan ennen arvaamattomia mahdollisuuksia kielikeksuteluun. Maksajan mediassa kun ei voida maksajaa kieltää keskustelmasta omalla kielellään kielipolitiikasta. Rkp tosin yrittää kaikkensa, mutta tulee häviämään tämän taistelun.

   • olisko tuohon keskusteluun linkkiä ?


  • Ottakaapa netistä tietoa tuottajasta. Intervisio Oy ja Antti Seppänen,: liikevaihto joulukuussa -12 on alentunut jopa 24.30 %. Heräsi kysymys, josko RKP:läiset etsivät käsiinsä huonosti menestyviä ja täten halukkaita rahasta tekemään ko.laista puppua. Juontaja Juhani Seppäsen tiedot ovat todella "ostetun makuisia".

   Laitetaan uudelleen koulutukseen, totuudenmukaiseen historiamme tuntemukseen jokainen tähän ohjelmaan osallistunut mm.Olkinuora, miikka Nousiainen, Markku Kuisma jne. Kuinka voi olla otsaa tehdä vastoin totuutta omaa kansaa kohtaan historiamme väärentämistä. Ja kun vielä ottaa huomioon, ettei kaikki katsojat ole tietoisia todellisesta historiastamme ja kun tällaista puppua aiotaan syöttää vielä kouluissa ja jo imeväisille ("Antakaa lahja lapsillenne" -RKP:N propagandavihkonen äitiyspakkaukseeese) suomalaisen identiteettiä todella yritetään muuttaa. Lasten kohdalla se on todella vakava, rasistinen toimenpide ja siihen tulisi pistää toppi.

   Onko tämä sen herran hommia, josta sanotaan "valheen isä, kieroilija jne. Pahasti on asiat RKP:llä, jos ovat antaneet itsensä ko. palvelukseen.

   • Tämä svekojen bulvaani Seppänen lupasi "tasapuolisuuden" vuoksi tehdä ohjelmasarjan venäläisyyden vaikutuksesta Suomeen.

    Nyt on vain ongelmana löytää rahoittaja. ;)


  • Venäläisyyden vaikutuksesta ei tarvitse tehdä ohjelmaa, riittää kun menee lähimpään kauppakeskukseen :))

   Mitä tuohon itämaasta itsenäisyyteen kirjaan tulee, perussuomalaisten kannattaisi harkita sen painattamista ja levittämistä esim kouluihin !!

   • Kouluihin ei saa levittää epäasiallista ja sopimatonta materiaalia. Pohjois-Korea saattaisi olla kiinnostunut Itämeren rantavaltiosta Sveitsistä kertovasta saagasta.


  • Haploryhmille on keksitty kirjaimista ja numeroista koostuvia koodeja sekä etunimiä. Nyky-Suomen miehistä noin 60 % kuuluu haploryhmään N3, jonka mutaatio syntyi Siperiassa yli kymmenen tuhatta vuotta sitten. Ryhmä on ristitty "Niilon pojiksi", ja heitä voisi kutsua myös "mammutinmetsästäjien jälkeläisiksi". Itä- ja Länsi-Suomen miesten haploryhmien jakaumat poikkeavat täysin toisistaan. N3-ryhmä on huomattavasti yleisempi Itä-Suomessa. Merkittävä osa Suomen miehistä, n. 30 % on haploryhmää I, "Ivarin poikia", jonka eri alaryhmät ovat tulleet Skandinaviasta, Saksasta ja Balkanilta. Heitä löytyy myös Kannakselta ja muualta Itä-Suomesta kotoisin olevien joukosta

   http://suvut.genealogia.fi/henttonen/dnatutkimus.htm

   Itämeren rantavaltiosta Sveitsistä on Suomeen tullut ainoastaan muutama persu, jotka Tala on "luotettavasti" itse tutkinut noppaa heittämällä.

  • Ruotsinmaalaiset eivät ole olleet pelkästään tappajia, varkaita ja kiduttajia - he ovat sen lisäksi suomalaisen kulttuurin hävittäjiä!

   En anna minkäänlaista arvoa Ruotsin kirjoittamalle historialle. Totuus löytyy kuitenkin vieläkin näiden raakalaisten jalanjälkien tuolta puolen, esimerkiksi Teksasin yliopiston sivuilta.

   Ei ole ruotsalaisten polvi huonontunut sitten Birger Jaarlin aikojen. Ainakin yritystä ja tunkua näyttää riittävän ihan Suomen valtionhallintoon asti. Milloinka tälle röyhkeydelle tulee loppu?
   Kun suomalaiset yhä enemmän tuntevat historiaansa, niin Suomi muutetaan hyvin vikkelästi virallisestikin vain suomenkieliseksi. Piste.

   Ruotsi on jo priorisoinut Pohjolan kielet. Trendi on aivan selvä ja raaka. Toivottavasti tuo kehitys saadaan käännettyä jotta suomalainen kultturi, mm. kielemme, voisi saada mahdollisuuden elää...

   Ohessa sitä historiaa karttojen muodossa ennen vuotta 1809 mitä RKP vaatii kouluihin. Tosin vaatimukset ovat jostakin syystä vaienneet.
   Tämä voi antaa hieman ajattelemisen aihetta sekä suomalaisille että ruotsalaisille.

   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/shepherd_1911/shepherd-c-042-043.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/roman_empire_4_century.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_814.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_912.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_1135.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/medieval_europe_13_century.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_14_century.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_15_century.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_wars_of_charles_xii_peter_great.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_1730.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_1810.jpg
   http://www.lib.utexas.edu/maps/historical/colbeck/europe_1815.jpg

   Ja olisiko vielä niin, että ennen Rooman aikoja suomalaiset heimot ovat asuttaneet vieläkin laajempia alueita?

   Joka tapauksessa suurimmassa osassa Skandinaviaa on suomea puhuttu enen kuin Ruotsin kieltä on edes ollut olemassakaan.
   Muuten, suomalaiset ovat perustaneet mm. Moskovan, puhumattakaan nyt sitten Tukkisaaresta...

   Joko YLE on SVT?
   HS = Röyhkeää lehtimiestaidottomuutta!
   Iltalehti nyt = Pakkoruotsi aina!
   Olen allerginen Närpiön tomaateille.
   Sanonpa vielä yhden asian: Ahvenanmaa

  • Aluksi varoitus: Kielen alkuperä ei ole sama asia eikä välttämättä edes lähellä sitä, mikä on kansan alkuperä. Kun puhutaan suomen kielen alkuperästä ja suomen kielen synnystä, voidaan hetkeksi unohtaa suomalaisten alkuperä ja suomen kansan synty. Ja koska olen kielitieteilijä, jätän mielelläni niitä koskevat kannanotot muille.

   http://blogs.helsinki.fi/studiageneralia/2012/02/02/ulla-maija-forsberg-suomen-kielen-synty/

   Mukavahan noita vanhoja Itämeren rantavaltion Sveitsin karttoja on katsella. Kielen alkuperä ja kansan alkuperä ovat kaksi eriasiaa, kuten tutkija tuossa toteaa. Persuilla järjenjuoksu on hidasta.

   • Euroopan valkolaisissa ja mustalaisissa on intialaisia piirteitä. Svekon esi-isä juo vuohen kusta jossakin Kalkutan lävessä parantaakseen terveyttään. Se on sitä arjalaista kulttuuria.


  • Tuon itämaasta -kirjan löytää myös netistä, kielivapaus sivuilta.

   levitetään linkkiä koululaisille !

  • Ei törkyä ja saastaa saa levittää ulkopuolisille. Pakkoruotsiperujen sisäpiirissä voitte lukea satuja Itämeren rantavaltio Sveitsistä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   168
   3207