Selkäsauna auttaa!

mamma79.

11-vuotiaalla pojallani on todettu ADHD 2 vuotta sitten, mutta lääkitystä ei ole ollut vaikka lääkäri sitä on suositellutkin. Nyt kuitenkin muutimme puolivuotta sitten uuden miesystäväni asuntoon, eikä tämä herra siedä minkäänlaista "sekoilua" kotonaan.

Poika on saanut korvatillikoita ja tukkapöllöä aina silloin tällöin, ja täytyy sanoa että se on jopa tehonnut! Ylimääräinen huutaminen ja riehunta on jäänyt melkein kokonaan pois ja läksyihin keskitytään aivan eritavalla kuin ennen. Opettajankin mukaan käytös on rauhoittunut huomattavasti.

En nyt tietenkään väitä, että ADHD lähtee selkäsaunalla, mutta ainakin kannattaa kokeilla.

26

1274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei tukkapöllyä
      • Kukka-Hattu-Täti

        mamma79.Vai niin että lasta pahoinpidellään?Tästä pitäisi tehdä heti lastensuojelu-ilmoitus.


    • :( :( :( :( :( :(

      Avaajan tapauksessa kyseessä on ollut rajojen puuttuminen ei ADHD.
      Muistakaa antaa myös rakkautta, eikä pelkkää rangaistusta, koska lapsen kasvaessa tukkapöllyt ja korvatillikat eivät enää tehoa. Jos lapsi ei saa kunnioitusta, saa isäpuoli jonain päivänä kuonoonsa.

    • hakekaa apua

      Tuskinpas pitemmällä aikavälillä tuo auttaa? Lapsihan pelkää!!! Jatkakaa samaan tahtiin, mikäli haluatte lapsenne koristamaan tilastoja siitä, että suurin osa vankiloissa olevista sairastaa tuota sairautta!

    • Evp. op.

      Kyllä se oikeastaan sillä tavalla menee, että kun lapsi saa diagnoosin, niin hän saa samalla luvan käyttäytyä huonosti. Jonkinlainen tasapaino pitäisi löytää lääkityksen ja kurin välille. Huoltajan ja koulun pitäisi vetää myös samaan suuntaan. Se on muuten koulun suunta, koska opettajalla on vedettävänä iso porukka ja rusaasti kokemusta tämän tyyppisistä asioista.

      • 2+10

        No koulusta sit veke. Kotikoulu on paree jos tollasta linjaa esitetään oppilaitoksen taholta.


      • ...
        2+10 kirjoitti:

        No koulusta sit veke. Kotikoulu on paree jos tollasta linjaa esitetään oppilaitoksen taholta.

        Koulukoti on parempi vaihtoehto. Siellä on kuria.


    • uv8iopå

      Kyllä on halvat huvit, kun provoaa netissä.

    • Kurittamallahan se parahiten menee perille. Selkäsauna ei todellakaan posita ADHD:ta eikä valitettavasti lääkityskään. Mutta silloin kun on lääkitys niin keskittyminen ja tarkkaavaisuus paranevat huomattavasti.

    • Tunnen erään

      pian 14v täyttävän käyttäytymishäiriöisen pojan joka saa minut inhoamaan itseään vaikka en ole hänen kanssaan missään tekemisissä.Tapasin hänet jo kun hän oli 6v ja hetkeäkään ei tuo poika ollut aloillaan.Naamaansakin väänteli isälleen ja minkäänlaista kuritusta ei saanut.Itse olisin antanut kunnon litsarin poskelle jos olisin joutunut häntä kauemmin katselemaan.

      • naapurin vaari

        Sanoppa muuta.... näin on näreet monenkin pennun kohdalla.


      • väärä palsta sulla

        Käytöshäiriö on eri asia kuin adhd...

        Sinulla esim tuntuu olevan puutteita käyttäytymisessä sikäli runsaasti, että herätät ällötystä vähintäänkin yhtä paljon kuin sinussa itsessäsi velloo inhotus. Litsari ois aika pientä sulle.


    • Järki hoi!!

      Ei ruumiillista kuritusta kenellekkään. Se ei vie pitemmän päälle hyvään. Sanoohan sen jo maalaisjärkikin. Ja kuinka kukaan voi kurittaa lasta, joka on vielä kasvamassa ja opettelemassa käytöstapoja. Eihän sekään ole hyväksyttävää, että vedetään aikuista pataan jos ei ole osannut käyttäytyä, niin saatikka sitten lasta-

      • terapeutti

        Kyllä sellainen tukkapöllö on ihan jees, kunhan nyt ei repimään rupee.


    • sairasta menoa

      Ilmoitus poliisille lasten kaltoinkohtelusta lähetetty,

    • Natusan1

      Munkin adhd:ta hoidettiin pieneä selkäsaunoilla. Enpä pidä mitään yhteyttä nykyään vanhenpiini , koska vihaan sitä narttua ja paskiasta. Kiskon lohdutukseksi kännejä sitte joka ilta. Olen kyllä alkanut käydä terapiassa mutta eipä siitä mitään irti saa. Että onnea ja menestystä voit olla varma että lapsesi tulee inhomaan sinua. Toivottavasti kuolet yksin.

      • pedantti

        Kirjoitusvirhe: "paskiasta".


    • Herää paha maailma!

      Käytöshäiriö on todella eri asia kuin adhd, mutta adhd-lapsille kehittyy valitettavan usein käytöshäriö, koska he saavat niin paljon negatiivista palautetta (ja usein myös kuritusta.

      Rajat ja rakkautta! Kunnioitatko itse ihmistä, joka hakkaa sinua? Ihmisiä ne lapsetkin ovat. Ei hakkaamalla saa kuin vihaa aikaan.

      Esimerkki on paras voima kasvattamisessa. Aivan ylivoimaisesti tärkein oppimisen muoto on matkiminen. ADHD-lapsella voi vilkkautensa takia olla vaikeutta kopioda sosiaalisia malleja. Kärsivällisyys on paras opas.

      Lapsella on suoja väkivaltaa vastaan. Lapsella ja aikuisella on oltava täysi suoja fyysistä kuritusta vastaan. Muuten lapselta puuttuu oikeusturva - ja pystyykö ipana oikeudessa todistamaan, kurittiko isä/äiti "sopivasti" vai aivan liian kovaa?

      Tarkasteltkaa sydäntänne te kurittamisen rakastajat, ja kiitos hyvistä kommenteista, joita tuli monelta teistä.

    • hyh1

      Olet varmasti provo, mutta siitäkin huolimatta: olen pahoillani lapsesi puolesta, että hänelle sattui tuollainen jätesäkki vanhemmaksi, joka ei kykene edes lasta kasvattamaan ilman väkivaltaa. Toivottavasti ymmärrät antaa lapsesi huostaan, vanhemmille, jotka kohtelevat häntä hyvin.

    • iel

      Soita perheneuvolaan ja kysy apua itsellesi ja lapsellesi.

    • janne-poika

      Olen kyllä elänyt sitä aikaa kun vitsaa vielä käytettiin eikä pennut homotelleet opettajia eikä haistatelleet vittua kadulla kaikille. Poikakodissa 70-luvulla sai ankaralta hurmahenkiseltä körtti-johtajasetältä monihaaraista koivuvitsaa paljaalle posliinille pissaiselle äpäräpyllylleni niin että vitsanlatvoja lenteli ja pylly meni rikki. Näillä menetelmillä kansa pysyi rehellisenä, eikä ollut ainaisia häiriötekijöitä ja luvattomia käyttöönottoja.

      " On se saatana että ei kusiäpärä ala uskoa, jumalan nimissä otetaan synti ja saasta pois..."

    • Keppiä-kersoille

      Keppiä kurittomalle kakaralle.Kyllä vaan keppi opettaa tyhmemmänkin kakaran ihmisten tavoille.

      • wanhaviisaus

        "Ken vitsaa säästää, se ei lastaan rakasta."


    • sivullinenseuraaja

      Ei sairaudet kurittamalla lähde senhän sanoo nyt huonommankin järjen omaava hakekaa apua lapselle mahdollisimman paljon ja varhaisessa vaiheessa.Sairaan lapsen pahoinpitelyt vaan lisää lapsen tuskaa.

      • AsiaOnNäin

        Maailman sivuun on vitsa tehonnu kurittomiin nulikoihin!


    • ESS-

      Kun lapsi ei usko puhetta, mitä saa tehdä?

      Vanhojen aikojen joulupukki ei ollut iloinen lasten laulattaja, vaan tuhmille lapsille risuja tuova ja pelottava pukki. Jostain syystä viime viikonlopun joulupöydässä eri-ikäiset illanistujat äityivät muistelemaan pienenä saamiaan ja omille mukuloilleen antamiaan selkäsaunoja ajalta, jolloin lasten fyysinen kurittaminen ei vielä ollut laissa kiellettyä.

      Juuri kukaan ei muistanut, miksi oli saanut koivuniemen herrasta, mutta osa keskustelijoista oli sitä mieltä, että ansaitsi kurituksen, koska oli tullut hölmöiltyä kunnolla. Samalla puhuttiin siitä, miten opettajatkin ennen vanhaan heiluttivat luokissa karttakeppiä kämmenille. Kukaan ei kaivannut karttakeppiä takaisin, mutta siitä puhuimme, miten vähän keinoja tämän päivän opettajilla on vaikeiden oppilaiden kuriin saamiseksi.

      ESS uutisoi keskiviikkona adhd-lapsen vanhempien tekemästä rikosilmoituksesta. Epäilyn mukaan lapsen opettaja ja koulunkäyntiavustaja olisivat aiheuttaneet lapselle mustelmia koulupäivän aikana. Poika oli uhkaillut ja potkinut opettajaansa. Poliisi päätti esitutkinnan jälkeen tapauksen tutkinnan, koska sen mielestä rikosta ei ole syytä epäillä. Adhd-lapsen vanhemmat pettyivät.

      En tunne tapauksen osapuolia, mutta kysyn: eikö koulun henkilökunnalla ole mitään oikeutta itsepuolustukseen tai väkivaltaisen käytöksen lopettamiseen, jos sanat eivät tehoa? Pitääkö opettajan vain tyynesti ottaa iskut vastaan?

      Lasten fyysisen kurittamisen kieltävä laki tuli voimaan vuonna 1984. Lastensuojelun keskusliiton syyskuisen tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista, 81 prosenttia, ei hyväksy kuritusväkivaltaa missään tilanteessa. Samassa tutkimuksessa nelisenkymmentä prosenttia kertoi antaneensa lapselleen tukkapöllyä.

      Poliisiammattikorkeakoulu toteutti vuonna 2012 tutkimuksen, jonka mukaan joka viides vanhempi hyväksyy lapsen tukistamisen tai korvapuustin antamisen. Poliisiammattikorkeakoulun erikoistutkija kauhisteli vanhempien asenteita Ylen haastattelussa.

      Mielestäni lyönnillä ja esimerkiksi luunapilla on valtava ero. Ja sillä, tukistaako kerran pienesti vai joka päivä rajusti.

      Jos vaikkapa leikki-ikäinen lapsi on sitä sorttia, että hän meinaa juosta seinille, junan tai auton alle tai on väkivaltainen muita ihmisiä kohtaan, pelkkä soo soo ei riitä. Maalaisjärjen käyttö on sallittua ja suotavaa.

      Joskus ainoa keino saada lapsi rauhoittumaan on esimerkiksi se, että ottaa olkapäistä lujasti kiinni tai puristaa lapsen syliinsä, eikä päästä irti. Onko sekin pahoinpitelyä?

      Lapsissa on valtavia eroja. Yksi uskoo puhetta, toinen uhkailua, kolmas fyysistä puuttumista. Väkivalta on eri asia kuin lapsen suojeleminen – joskus häneltä itseltään.

      https://www.ess.fi/Mielipide/esalaiset/art2426106

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1955
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1650
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe