Sähkön siirtomaksu, miten se oikein menee???

petetty mummo

Huom! Tämä on kolmas kerta, kun yritän kertoa ja saada tähän kommentteja...aina tämä minun viestini häviää taivahan tuuliin... onko tässäkin jokin salaliittoteoria!

Eli sähkölaskustani on kysymys: Yritin säästää energiaa ja saada sähkölaskuni pienemmäksi. Onnistuinkin.. mutta tämä minun yritykseni mitätöitiin korottamalla sähkönsiirtomaksua niin, että se siirtomaksu on suurempi kuin kuin itse kulutus. Voiko näin olla????? Kyseessä on Vattenfall-niminen laitos ja kas kun en pääse siitä eroon, kun mummolle myytiin kahden vuoden määräaikaissopimus.
Onko niin, että jos muuten kilpailuttaa sähkösopimuksen, niin se ei koske sähkönsiirtoa. onko jollakin monopoli tähän sähkönsiirtoon? Eikö se ole kilpailulain vastainen juttu. Eikö meillä esimerkiksi kilpailuvirasto puutu asiaan.
Vastatkaa joku! Toivon, että tähän otettaisiin kantaa polittisella tahollakin.

68

13738

  Vastaukset

  • "yritykseni mitätöitiin korottamalla sähkönsiirtomaksua"

   > sähkön myyntiä ja siirtoa hoitavat eri yhtiöt. Siirron hinta olisi noussut vaikka et olisi säästänytkään energiaa.

   "en pääse siitä eroon, kun mummolle myytiin kahden vuoden määräaikaissopimus."

   > mummo halusi itse tehdä sellaisen sopimuksen

   " onko jollakin monopoli tähän sähkönsiirtoon? "

   > On tällä hetkellä, mutta voit perustaa yrityksen, vetää kaapelit maan alle ja alkaa kilpailemaan sähkön siirrossa.

  • Säshkön siirron laskuttaa aina se sähköyhtiö, jonka alueella asut. Siirtomaksu on aina sama, ostatpa sähkön keneltä tahansa, eli siirtomaksua ei voi kilpailuttaa.

   • Corona(entä. Fortumin entinen siirto ja Elenia voi hinnoitella siirron omien tahtojensa mukaan. Siirtoa vaan ei voi kilpailuttaa omalla alueella. Siirron osuus 2020 on 80%. Itsellä tällä hetkellä sähköön menee n 35€ ja siirto on siitä n 28€ eli 80%


  • Vattenfall myy vain sähköä Suomessa, siirrosta veloittaa se sinun alueesi sähkönjakelijafirma ja siihen hintaan et voi vaikuttaa, kuin muuttamalla tai vaihtamalla liittymäsi tyyppiä. Vattenfalilla ei ole jakelua Suomessa.

   Jos otat määräaikaisen sähkönmyyntisopimuksen, niin se on määräaikainen, oma valinta.

   • Juuu kyllä tässä kohta wattenfaalia tarvitaan perketi mulle kyllä tämä alkaa jo riittää tämä jatkuva siirtomaksun nosto....saatana miä laitan tämän perkeleen talon kohtapuolin tuleeeeeen....


   • helewetti kirjoitti:

    Juuu kyllä tässä kohta wattenfaalia tarvitaan perketi mulle kyllä tämä alkaa jo riittää tämä jatkuva siirtomaksun nosto....saatana miä laitan tämän perkeleen talon kohtapuolin tuleeeeeen....

    Älähän vielä .
    Kyllä kohta selviää suuri kupru jota yhtiöt harrastavat keskenään. Siirtoyhtiö perii salassa osan enrgiamaksusta jonka se sitten tilittää energiayhtiölle. Tämä siksi että saadaan energian hinta pysymään kuluttajan laskussa hyvin alhaalla jolloin ei kilpailutuksella ole mitään vaikutusta. Eihän kuluttajan tarvitse niitä kaapeleita joka vuosi maksaa, joku raja siinäkin pitää olla. Sehän on järjetön rahavuori joka kuluttajilta peritään vuodessa , mikään taho ei voi kuuluttaa sellaista määrää vuodessa. Kyllä sen jokanen tajuaa että umpi kieroa menettelyä on mukana.


  • Tämä sama ongelma on muissakin yhtiöissä. Kokemusta ainakin Turku Energia. ja Energiapolar. Järjrttömiä siirtohintoja.

   • Ja Sallilan energia se vasta konna yhtiö on


   • Kittilässä rovakaira veloittaa ehkä eniten meille 4e sähkö maksusya tulee sähkön siirolle 25e hintaa


  • Voisiko joku sanoa, että jos ostan sähkön muulta yhtiöltä esim .Puoleksi vuodeksi. Nouseeko siirtomaksu?

   • Siirtomaksut on ihan samat, ostat sen sähkön mistä tahansa.
    Hinnat toki nousee aina joskus ja valtio nostaa veroja, joten huomenna tilanne voi olla taas toisin.


  • "se siirtomaksu on suurempi kuin kuin itse kulutus. "

   Kulutuksen mukaan se siirtomaksukin määräytyy. Mukana on toki usein joku kiinteä kuukausimaksukin.

   Kannattaa mahdollisuuksien mukaan harkita siirtymistä sähköttömään elämäntapaan. Ja jos ei nyt täysin ilman sähköä halua olla, niin sähkön suhteen voi olla omavarainen.

   Onnistuu kerrostalossakin, jos ei ole sähkölämmitystä ja ilmanvaihtoa ei ole toteutettu asuntokohtaisesti.

   Jos asuntoa ei ole kytketty kaasuverkkoon, niin ruuanlaittoa varten voi hankkia erillisen kaasulieden. Tosin pienemmät kokkailut voi hoitaa retkikeittimelläkin.

   Mikäli tarvitsee jääkaappia, niin siihenkin on olemassa nestekaasulla toimiva vaihtoehto. Kaupungissa asuessa jääkaappi on tarpeeton, koska kauppojen kylmäaltaat ovat lähellä. Käy ostamassa silloin kun on tarvetta. Muuten ruokahuollon voi hoitaa kuivamuonilla ja säilykkeillä.

   Valaistukseksi riittää otsalamppu. Hyvän mallin valolla on ihan hyvä jopa lukea kirjoja.

   Jos sattuu olemaan auto, niin kännyköiden ja vastaavien lataamisen voi hoitaa autossa. Tai jos ikkuna tai parveke sattuu olemaan etelään päin, niin aurinkoenergian hyödyntäminen on varteenotettava vaihtoehto.

   • Jos asunto on kaasuverkossa, voi harkita myös kaasuvalaisimia.

    Haja-alueilla ja omakotitaloissakin voi tulla kysymykseen oma sähkögeneraattori, tuuligeneraattori, aurinkopaneelit jne.


   • Vippaskonsteja ei tarvita. Kysymys on vain poliitikkojen ja mafiakoplien hyväveliverkoston tuhoaminen. Minä maksan Savon Voimalle Nilakan hirviniemessä
    olevan kesämökin sähköstä n. 450€ vuodessa. Käyn siellä pari kertaa kesässä noin
    viikon reissun. Sähköenergian kulutus on alle 50€ vuodessa. Lopulle Savon Voima on keksinyt jonkinlaisen sähkönsiirtoon viittavan nimityksen. Me kuusi mökkiläistä
    maksoimme (24000mkx6= 144000mk)liittymämaksua, eli 1300€ maksavan muun-
    tajan ja noin kilometrin siirtolinjaa.


  • Järjetöntä maksaa sähkönsiirto maksua vaikka ei käytä sähköä.

   • Ei tarvitse maksaa, kun lopetat liittymän.


  • Sanotaan hirveitä lukuja aina myrskyn jälkeen ketkä ovat ilman sähköä,´tämä sähkön siirtomaksuhan perustuu juuri siihen rahastukseen jota suoritetaan köyhiltä kansalaisilta ja sanotaan myrskyn jälkeen kuinka monta tuhatta taloutta on jäänyt sähköttä uskomatonta kieryyttä,voin vakuuttaa ettei yhtään taloutta ole jäänyt ilman sähköä myrskyn jälkeen. Ollaanhan jo parikymmentä vuotta voimalinjoilla putsattu puustoa tää on naurattava ajatus SÄHKÖN SIIRTOMAKSU. Sähkömaksuilla mitä kerätään siinä on jo laskettu vara linjojen puhtaana pitämiseen, eihän tämä siirtomaksu ole ollut montakaan vuotta mutta siirtomaksu on räätälöity kun ahneus on niin suuri.

   • Vellit ja puurot sekaisin? Laki velvoittaa siirtämisen erilleen ja siitä maksut. Sähkön voit sitten ostaa mistä haluat, mutta ei se ilmaiseksi esim. Norjasta mökkiisi virtaa.


  • Sähkönsiirtomaksu on piilovero ja aivan turha kuluerä, valtaosassa etelä-suomea missä johdot on maaperässä ja sähköverkot on rakennettu aikoinaan sähkölaitosten sähköliittymämaksuilla saaduilla varoilla. Nyt niitä maksatetaan toiseen kertaan, tietääkseni taloliittymä-maksu ei ole mihinkään kadonnut...!

   • Pitää niitä etelän verkkojakin uusia ja kunnossa pitää, lisäksi joudut maksamaan siitä että sähkösi voi siirtyä vaikka Norjasta.
    Ja koska niissä verkoissa on omaisuutta kiinni, niin siitä pitää saada tuotto, kun ei olla neukkulassa.
    ps. Etelässäkin on paljon ilmajohtoja taajamien ulkopuolella...
    Lisäksi siirtomaksussa menee valtiolle sähkövero ja arvonlisäverot.
    Et kait ole sitä liittymismaksua joutunut moneen kertaan maksamaan, sillähän saa vain sen "lähiliittymän".


  • Sähkövero on h-vetin iso osa laskusta,kun se nostettiin vuosia sitten mun lasku nousi 50%,kulutus minulla on pienetynyt koko ajan.

   • En vielä ole ostanut taloa, ja luen kyllä myynti-ilmoituksia. Ihmettelen aina, kun kerrotaan että sähköliittymä tulee mukana. Eikös se yleensäkin ole joka talossa jo.
    Minulla on myös se käsitys että sähkön kulutus ei oikeastaan maksa paljon mitään, mutta ympärillä olevat kustannukset, kuten esimerkiksi verot, siirrot, sekä itse liittymän olemassaolo maksavat maltaita, koko ajan.
    Sen vuoksi olen alkanut nyt etsimään vaihtoehtoista ratkaisua energiansaantiin tavalliseen pieneen talouteeni, koska en käytä paljon sähköä.

    Mielestäni systeemin pitäisi muuttua, sillä nyt jo alkaa olemaan hinnat "katon läpi"
    eli ihmiset laajemmastikin etsivät muita mahdollisuuksia.


   • Jos väität että nyt on kiskurihinnat, niin et ole niitä vielä nähnytkään.
    Veikkaan että parin vuoden päästä hinnat ovat paljon suolaisemmat, jos sitä sähkä sattuu pakkasilla saamaan 24/7, voi olla vaan 12/7.

    Voit sitten kiitellä kylmässä ja pimeässä mökissä kepun aikaansaamia tuulivoimatukia.


   • Pätkäsähköäkalliilla kirjoitti:

    Jos väität että nyt on kiskurihinnat, niin et ole niitä vielä nähnytkään.
    Veikkaan että parin vuoden päästä hinnat ovat paljon suolaisemmat, jos sitä sähkä sattuu pakkasilla saamaan 24/7, voi olla vaan 12/7.

    Voit sitten kiitellä kylmässä ja pimeässä mökissä kepun aikaansaamia tuulivoimatukia.

    Onneks on puulämmitteinen...


   • Joo ja nyt tuli Helenin lehti ,1,7.2017 nousee TAAS sähkönsiirtomaksut,aivan törkeää,


  • Yllä olevissa kommenteista asia selviää, siis sähkölasku sisältää itse sähkön ja siirtomaksu johdot, muuntajat etc siis reitin sähköntuottajalta taloosi. Fortum myi siirtoverkkonsa muistaakseni australialaiselle pääomasijoittajalle joka kantaa nimeä Caruna. Diilin takana oli sama von Lilius ja kumppanit jotka olivat aikanaan Fortumin johdon rasvaisen bonusskiimin laatijat ja josta nousi kova meteli muutama vuosi sitten. Siis valtakunnan sähköverkoista suurin osa siirtyi monopolina pääomapelureille ja nyt on tullut maksuna aika!

   Sähköverkot kuten maantiet ja rautatiet kuuluu olla valtion omistuksessa. Kunhan ei vain joku innovoisi hengitysilman maksullisuutta!

  • Kuten aikaisemmin on todettu sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, vaan siirtohinta riippuu sähkönsiirtoyhtiön hinnoista. Esim Elenialta et voi ostaa sähköä, koska se on siirtoyhtiö, kuten Carunakin.

   Mutta... tuo määräaikainen sopimus, ei ole määräaikainen, jos ostaja muuttuu eli määräaikaisesta sopimuksesta pääsee eroon, kun laskun maksaja eli tilaaja muuttuu. Tällöin on kyseessä muutto ja määräaikaisuus loppuu.

   • Sain sähkölaskun
    Energiaa olen käytyänyt 22 e edestä... mutt mitä tää siirtäjä veloitti viel .. peräti 66 e.. joten sähkölaskuni on 86 e.
    Siirtäjän kuukausimaksu on 24 e.. veron suunniöleen saman.. loput ... ei vittu mitä hintaa noi ryötää.

    Jos talo olisi mun niin aurinko energian varaa haluaisin


   • tnvgk kirjoitti:

    Sain sähkölaskun
    Energiaa olen käytyänyt 22 e edestä... mutt mitä tää siirtäjä veloitti viel .. peräti 66 e.. joten sähkölaskuni on 86 e.
    Siirtäjän kuukausimaksu on 24 e.. veron suunniöleen saman.. loput ... ei vittu mitä hintaa noi ryötää.

    Jos talo olisi mun niin aurinko energian varaa haluaisin

    Siitä sitten vaan toimeksi...


  • Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, koska runkoverkot on siirretty monopoliasemaan terrorisoivan "rosvokoplan omistukseen. Tämän kantaverkon rakentamisen maksoivat
   Suomalaiset ja valtio omisti sen. Tämä tradekinen ja mittava valtion omaisuus joutui
   liian vähä-älyisten poliitikkojen hallinnoimaksi ja tuhottavaksi. Jo yksityistämis vai-
   heessa suunnatulla osakeannilla lahjoitettiin puoleen hintaan osakkeita hyväveli ros-
   vokoplalle.(siis kansan omaisuutta). Kun kantaverkko oli valtion, oli sähkönsiirto noin
   34% sähköenergian hinnasta. Nyt se on enemmän kuin sähköenergia. Ne poliitikot,jot-
   ka ovat tehneet tämän rikoksen kansaa kohtaan , eivät kaiketi ole tehneet sitä tyh-
   myyttään, vaan oletettavasti siihen on liittynyt mittava lahjonta.Tätä soppaa nyt mu-
   ka selvittää ministeri Rhen, jonka tukkoinen järki riittää tuskin muuhun, kuin tavaa-
   malla jokeltelemaan asian nimen, eli SÄH-KÖN-SIIR-TO. Sipilä,jos sinulla on munat
   ja selkäranka- ota asia hoitaaksesi. järki sulla riittää.
   Vastausta tarvitaan muunmuassa seuraaviin asioihin:
   - Miten on mahdollista, että yksityisen yrityksen investoinnin rahoittaa sivullinen
   (kuluttaja),ilman vastiketta rahoilleen, esim. kyseisen yhtiön osakkeita rahoitusta
   vastaavan määrä. Ei esimerkiksi pankki rahoita vierasta yhtiötä ilman takaisinmak-
   su velvoitetta.
   - Miten on mahdollista,että yksityisen yhtiön annetaan ryövätä vapaasti ja "lailli-
   sesti" kansaa ainoana "kontrollina" heidän oma niinsanottu KIRJANPITO höpö
   höpö. Vielä omilla tilintarkastajilla. Tiedän pitkästä kokemuksesta,että näiden
   asioiden pyörittely haluttuun päämäärään on yhtä helppoa, kuin kengän nauho-
   jen sitominen.
   - Karkeasti hahmoteltuna liikevoitto, eli rosvottu summa on Suomessa kulutettu
   sähkömäärä x n. 5 c/kWh. Siitä tulee valtava summa. Kuluja ovat muutama sata
   huoltomiestä ja muutama kymmen laskun kirjoittajaa .Sijoitetun pääoman korko
   vähän yli valtion lainakoron. Oikeasti tuotto on lähempänä 30% kuin 10%. Tämä
   raha virtaa vuosittain Suomalaisilta yksityisille veroparatiiseihin.

  • Entäs voiko siitomaksua nostaakesken sopimuskauden, jos tekis määräaikaisen sopimuksen ennen maaliskuuta, niin säästäiskö

   • Tarjoaako joku siirtoa määräaikaisella sopparilla..., kyllä se koskee vain sähkönmyynnin osuutta.


  • kansalaisaloite siirtomaksuja vastaan

   • Kukas sen sitten maksaisi? Kun itse sähkön hinta on kilpailutettavissa vapaasti.
    Sähköliittymä ei sen sijaan ole pakollinen.


  • sähkösiirtomaksu on aina ainakin kaksinkertainen kulutukseen nähden.Ainakin täällä maalla.

   • Kyllä se sähkömaksukin tulee nousemaan, sitten voit olla tyytyväinen.


  • Helmikuun sähkön kulutus 67€ ja sähkönsiirto 95€...jokseenkin ei tee järkee. Törkeetä, siirtäjänä Helen. Prkl

   • Halvalla pääsit, meillä lasku 31€ ja kulutus n. 1 kwh.
    Toki voi sitä sähköä alkaa itsekkin tuottamaan ja siirtämään.


  • Täällä Hämeenlinnassa jossa asun ja ostan sähkön Vattenfallilta 3,95 senttiä kw, en ole ees viittiny kilpailuttaa kun söhkönkulutukseni oli tammi/helmikuulta vaivaiset 30euroo. Siirron laskuttaa Elenia ja siirto maksoi tuolta ajalta 29euroa verottomana, 49euroa verollisena. Muistelen että aikanaan kun sähkö ja siirto eriytettiin niin puhuttiin että siirtomaksu voi olla vain joku 50% kulutuksesta, että yli menee minunkin tajuntani nämä hinnat.

   • Se oli aikaan ennen tuulivoimaloita ja markkinakikkailua.
    Ja kepuviherveroakin menee, koska tukia maksetaan
    http://tuulivahinko.fi/


   • No mulla ja emännällä (eri asunnot) molemmilla sopimus Vattenfall:llä. Sähkönsiirron laskuttaa Jkylän Energia. Sähkönsiirto on melkeinpä aina, etenkin emännällä 3 KERTAINEN sähkölaskun verrattuna. Kummasti muuten nousi kummallakin, heti kun Vattenfall astui kuvioon... Kukaan ei ole Energialta vielä puhelimitse osannut kertoa, että mistä sähkönsiirtomaksu koostuu?


  • Sallila energia kulutus omakotitalossa 40e siirtomaksu 80ekk, aika suolasta

   • Ainoa talo 2 km säteellä? Helposti tuo 80e ei riitä kuluihin alkuunkaan.


  • Elenia laskuttaa siirrosta , vaikka pääkytkin ennen mittaria on käännetty pois päältä???Keksivät jopa tekaistuja kulutuslaskuja... siis puhutaan PETOKSESTA!!!
   Testasin helmikuusta kesäkuun loppuun oli pääkytkin virta katkaistuna ennen mittaria?? ..uskomatonta rikollista toimintaa mikään laki ei estä Eleniaa..Perintään vain tekaistut kulutus-ja siirtolaskut??

   • Oletko tarkastanut, että pääkytkin kytkee kaikki sähköt pois. Olen nähnyt tapauksen, jossa etäluettavan mittarin kytkennän yhteydessä oli yläkerran ryhmät ohitettu pääkatkaisijasta. Alappa siinä sitten laskemaan, että paljonko siirtoyhtiö on velkaa sulle, kun aika mittarin asennuksesta vian huomaamiseen oli vuosia.


  • Pääkytkimen pois kääntö ei hyödytä mitään, pitää irtisanoa koko sähköliittymä.

  • Kuten jo keskustelussa mainittu, sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa. Itsekin intouduin nyt selvittämään tätä ja huomasin, että suuri osa sähkölaskustani (Helen) koostuu nimenomaan siirtomaksusta. Sopimuksessani senttihinta per kWh on kuitenkin jopa halvempi siirtomaksussa kuin sähköenergiassa, mutta kalliimman kuukausimaksun takia minun käytölläni siirtomaksu muodostuu kalliimmaksi.

   Tälle ei voi mitään muuta kuin kuluttaa vähemmän sähköä. Sähköenergian osuus sen sijaan kannattaa kilpailuttaa esim. Sähkövertailussa. https://sahkovertailu.fi/sahkon-kilpailuttaminen

  • Siirtohinta paikalliselle sähköfirmalle meillä on 3 e kk.
   Mutta sähkössä ei ole yhtään siirtomaksua, Alussa oli 2 e mutta kun sopimus vanheni ja soittivat uutta ,,,, myös uudella hinnalla sanoin että käy jos perusmaksu poistetaan.

   Nykyään tuo, hinta kyllä hivenen yli 4 senttiä, kai 4,25 kun on 2 v sopimus, tuossa juuri nykyhinta 1 v sopimus.

   "Sähkönmyyjä Lumo Energia Oy
   Sähkötuote Määräaikainen sopimus, yleissähkö
   Sopimuksen kesto Määräaikainen 12 kuukautta
   Ympäristömerkintä Uusiutuva energia Uusiutuva
   Perusmaksu 0.00 €/kk
   Kulutusmaksu, yleissähkö 3.95 snt/kWh"

   Sähkö kannatta ainakin kerran kilpailuttaa, ei kylläkään 2 v välein koska säästö valoja ja hellaa käyttävällä pientä.
   Mutta kerren kannatta a hyvin todennäköisesti, alkuperäishinta voi oll 7-8 senttiä kun nyt saa lähes puoleen hintaan.

  • sähkölasku 6,62€ siirtolasku 22.86 eli 3.45 kertaa enemmän siirtomaksua kuin itse tuote ei kai sitä kaapelin maahan upottamista tarvi kerralla ja yhden ihmisen maksaa näin taajamassa jossa piuha ollut vuosikymmeniä jo maanalla luulis että tolla hinnalla ois maksettu jo moneen kertaan tässäkin on 6 kerrostaloo ihan kylki kyljessä

   • Sää maksat myös kun muualla kaivetaan maakaapelia.
    Sama homma kuin vakuutuksissa, asiakkaat maksaa lopulta kaiken korkoineen.


  • Meillä omakotitalossa Järvenpään seudulla viimeisin sähkölasku veroineen 157,47 € ja siirtomaksu kaikkiaan 369,12 € (Caruna) , joten kohta alkaa hymy hyytyä kovemmaltakin sissiltä.
   Vielä kun ajattelee asiaa siten, että v. 2010 sain ansiotuloja käteen tasan 70,00 € vähemmän kuin nykypäivänä ja sinä vuonna samaan aikaan suunnilleen samoilla kilowattitunneilla nuo sähköhinnat olivat 78,43 / 138,30 , niin yhä syvemmälle suohon mennään...

   • Samoja suuruuksia täällä Jkl pohjoisosissa. Suhde 80€/140€. Nyt kovempien pakkasten aikaan kauhulla odotellaan seuraavaa laskua. Laskeskelin, että semmoiset 150/350. Millähän mökkinsä maksanut pieneläkeläinen mummo näistä selviää, kun työssä käyvä, lainojakin lyhentelevä alkaa olla tiukilla. Perusteluita ei tunnu heruvan muuta kuin se ikuinen "verkon uusinta". Kuten kaikessa muussakin, eriarvoistuminen lisääntyy eikä pienituloinen voi kohta enää asua pientäkään taloaan. Miten tästä ei kansa nouse barrikadeille? Kun kuitenkin näillä rahoilla pääosin kustannetaan ulkomaisia sijoittajia.


   • cindemaari kirjoitti:

    Samoja suuruuksia täällä Jkl pohjoisosissa. Suhde 80€/140€. Nyt kovempien pakkasten aikaan kauhulla odotellaan seuraavaa laskua. Laskeskelin, että semmoiset 150/350. Millähän mökkinsä maksanut pieneläkeläinen mummo näistä selviää, kun työssä käyvä, lainojakin lyhentelevä alkaa olla tiukilla. Perusteluita ei tunnu heruvan muuta kuin se ikuinen "verkon uusinta". Kuten kaikessa muussakin, eriarvoistuminen lisääntyy eikä pienituloinen voi kohta enää asua pientäkään taloaan. Miten tästä ei kansa nouse barrikadeille? Kun kuitenkin näillä rahoilla pääosin kustannetaan ulkomaisia sijoittajia.

    Vieläkö kansa rakentaa sähkölämmitteisiä mökkejä? Huilun hommaa...


  • Hallituksen päätöksistä ei ole järjenhiventä laillisin keinoin rahat pois ihmisiltä lailista ryöväystä empä tiädä ketä pitäisi äänestää kun ei ole ketään johon luottaa saatanan takinkääntäjät sijoittajien taskuissako se ilmastonmuutos saadaan muuttumaan vai pitäisikö viälä pistää siihenkin energiamaksu sähkölaskun täydentämiseksi

   • Eiks se oo upeeta kun täällä pitää viritellä aurinkopaneleita eikä saa päästää mitään?

    Kinuskit tekee sitten nuo aurinkopanelit ja energia tulee tehtaisiin hiilivoimaloista.
    Rahtaus tänne maapallon toiselta puolelta ja öljyä palaa.
    Sitten suomipoika virittää ne katolle, eikä ne tuota ikinä sitä energiaa mitä niiden materiaalien hankintaan, valmistukseen, käsittelyyn ja asennukseen on kokonaisuudessaan mennyt.

    Eiks oo upeeta tämä Suomalaisten maailman pelastaminen?
    On se kauheaa tuo töpselistä tuleva sähkö, ihan mieleni pahoitan.


  • Eiköhän laiteta keltaliivit päälle ! ja käyään protestoimaan niinkuin ranskalaiset !!

  • Helsinki, helen3kk=sähkö18e+kk maksut9e+siirto48e 460kw/h sekä vielä jokunen vuosi sitten
   valistivat että käytän kaksion verran sähköä (asun yksiössä).Oli n.1100kwh vuosi ?
   ps.en ole pystynyt vähentämään :(

   • Ihme kyllä, kukaan ei ole sähkön siirtokustanuksissa kiinnittänyt huomiota veron osuuteen. Siinä valtio on tehnyt hyvän diilin siirtoyhtiöiden kanssa. Järvi-Suomen Energia on esittänyt ministeriölle, että siirtoverosta pitäisi luopua, tai ainakin kohtuullistaa sitä. Heidän laskelman mukaan kerrostaloasukkaan sähkönsiirosta on veron osuus 33%, jasähkölämmitteisen omakotitalon kohdalle jo 46 %. Siis 100 euron siirtolaskussa veron osuus 36 euroa ja omakotitalon lakussasaman 100 euron laskussa 46 euroa. Veroa alentamalla edes kohtuulliseksi vaikka 15 prosenttiin, olisi siirtomaksun osuus paljon pienempi. Vaalit edessä ei kun ehdokkaiden kimppuun.


  • Joo, kylläpä v..tuttaa nämä siirtomaksut. Siinä olisi jollekkin politikolle äänien keräämiselle oiva konsti luvata korjausta asiaan. Toki katettakin sanoille täytyy löytyö. Joissakin asioissa tämä rakas isänmaa on mennyt sinisilmäisten politikkojen ansiosta päin hatelikkoa. Tuosta sähkön siirrostahan voisi tehdä kansalaisaloitteen.

  • Sähkönsiirtomaksu kiitä siitä vihreitä ja kokomusta

   • Eikös Urpilainen ollut päättämässä , valtionvarainministerinä joka vastasi päätöksistä. siis demari, oma puolueeni. Miten se olis kokoomuksen syytä.


  • Sama täällä ,en muista koska kehotettiin säästämään ja sen kun teki,miten kävi? Nousinousinousi,kesäajat on vähän halvempia,ja meillä ole lämmityskään suorasähkö ei ees sähkö.Sähkö itsessään maksa, ihan kohtuullinen,siirto maksaa,mitä keinoja on kuluttajalka,nyt 3,9 caruna nostaa 1,11..Nyt säät kylmää, syksy,kesä hölmö..enempi lämpövaatteita kuin kesä..Lunta tulee kohta.Mitä keinoja on suomessa selvitä..puun poltto kieltokin jos tulee,katsoin ulos ilmasto puhdas,naavaa..se ei saasteilmastossa kuulemma viihdy sanoo vanhanpolven ihmiset..Huijataanko meitä,jääkausi tuli..lämmintä syksyä ei saa enää elää? Kohta kesäkin varmaan katoaa

  • Se menee myöhästymismaksuina, kun kepuli ylimielisyys vie tilaa. Tilaahan ne aina ottaa sitran johdonkin mukaan. Todennäköisesti elämänlaatua heikennetään katkaisemalla myös arkiseen toimintaan tarvittavat edellytykset. Eli siis kiusausta koulusta vanhuuteen, kun mikään ei riitä.

  • Pääagendaa genderismissä on elämänvastaisuus jatkossakin. Pitäisikö olla harmissaan?

  • Sähkön siirtomaksut luultavasti puolittuvat, kun siirrytään langattomaan sähkön siirtämiseen. Postin uusi johtakin on luvannut ilmoittaa postinjakajansakin tähän sähkön jakelun kilpailutukseen, koska jaettavan postin vähyyden takia pitää löytää lisäksi jotakin muuta tuottavaa askaretta. Tosin postin hoteissa mahdollisesti olevan sähkön jakeluun saattaa toisinaan tulla katkoja, kuten tavalliseenkin postinjakeluunkin normaalisti.

  • Sähkölaskuun ei voi vaikuttaa, kuin irtisanomalla jliittymänsä, ja korvaamalla sen akrikaatilla, tilalle sähköntarpeen täyttämiseen,
   niin kuin ennen vanhaan,
   koska sirtoverkkoa ollaan alettu sijoittajayhtiöt käyttämään sitä lasuttamaan antoi mahdollisuuden kokoomuksen hallituskauden päätökin mahdollistettu sirtomaksuilla lasuttaa kulurakenteitaan yksitystämällä mm, ssa tuulivoimahankkeitten tuloilla mm, Halsuan on paikallislehden 200 000, - 300 000, mij,n rakennus hankkeilla tehtyä suunnitelmaa kunnan alueelle tuottamaa tuulipuisto kustannuksia maksatetaan kansalaisilla maaseudun , sillä haetaan pika tuloratkaisuja velkaantuneen kunnan maksujen takia mutta sen maksaa kansalaiset josta ei suoraan kerrota, kysyn itse mihin lakiin tässä nojataan kun kuntalainen ei voi päättää kuka tai mikätaho maksattaa autamaation on tuonut kokomus ja keskustan hallitus mahdollistanut srn että kuka tahansa vaikka oma kympäristökuntien vesivoiman omistajina omavarainen tuottaa tätä, jossa yle on ilmoittanut että ikea sijoittajana hakee omavaraisuutta sen avulla ja gukle datahankkeen kuluihin entäs kiinalaiset mikähän sen toiminto ei tiedossa, että kun ne tuulipuistot valtaa auleita niin ne maksatetaan siirtoverkkomaksuilla sen sähkölaskussa kiitos hallitukselle eduskuntaan keskusta kokoomuksen kanssa kaataa suomen suon silmäkkeeseen, eli kantaverkosta pois ainoa keino estää laittomat maksut!

  • Siirtomaksussa oleellinen kulu on Siirron Perusmaksu. Monissa sähköyhtiöissä siirron Perusmaksu on helposti 60% siirto ja myyntilasku yhteen laskettuna. Nyt kun sähköyhtiöt nostaa Siirtohintoja niin ne nostaa Perusmaksua reippaasti ja itse sähkön hintaa minimaalisesti. Käy koko ajan niin että sähkön säästäminen käy turhemmaksi, koska käytöstä riippumattoman Siirron Perusmaksun osuus kasvaa.
   Tutki vanhoja laskuja ja laske paljonko Siirron Perusmaksun osuus on omassa laskussasi.

  • Siirtomaksut;, on edellisen hallituksen kokomus ja keskustan ja muut kumppanit siinä antaneet muodostaa sähköverkkoon tuodun ylimääräisen lasun jota ei pääse pakoon kuin eroamalla liittymän käytöstä ja korvaamalls sen akrikaatilla tai aurinkopaneeli ilman kantaverkon mukanaoloa!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2563
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2366
  3. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   51
   1152
  4. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   871