Nyrkkeilyn Aloittaminen

B6X

Joo aattelin jos voisi aloittaa nyrkkeilyn, laji kiinostaa itseä ihan hirveästi itselläni on kova lyönti, nopeutta ja rytmi tajua löytyy.. Mutta nyt kun taas aloitin kuntosalilla käynnin niin olisi kiva aloittaa aivan uusi harrastus siinä samassa.. siis olen -96 syntynyt poika ja nyt kun oli liikunassa kuntonyrkkeilyä niin se tuntui oikealta ihan kuin se laji olisi tehty minua varten ja sillä saisi hyvin paineet purettua. joten tahtoisin vinkkejä miten voisin aloittaa tämän harrastuksen asustelen siis jyväskylässä..

28

10380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vcxvcxvxvcx

      Tuohon ikään mennessä olet ehtinyt aloittaa, lopettaa ja aloittaa uudestaan kuntosalilla käymisen. Ei kovin pitkäjänteiseltä vaikuta tuo harrastuksesi.

    • säästä elämäs

      Älä helvetissä alota. Turpaan tulee ja pahasti. Toi on just paha, jos itte tuntee olevansa hyvä, mutta et saa ulkopuoliselta asiantuntijalta vahvistusta käsityksiisi.

      Nyrkkeilyä tai thai/vapaaottelua kovempaa lajia ei juurikaan maailmasta löydy. Yksi potku, yksi lyönti väärään paikkaan vie hengen tai vammauttaa pysyvästi.

      Pysy ihmeessä sielä kuntonyrkkeilyn puolella!! Nyrkkeily on niin eilispäivän laji, ja suosio laskee maailmalla koko ajan.

    • Nyrkkimies 83

      Nyrkkeily on joo varmasti kovin laji noista edellämainituista. Amatöörinyrkkeily tosin ei nyt sen vaarallisempaa ole kun jääkiekkokaan:) kuntonyrkkeilyllä tai sillä että lyöt mielestäsi kovaa ei ole kauheasti tekemistä oikean nytkkeilyn kanssa. Kovaa voi lyödä vasta kun on tekniikka kunnossa. Siihen tekniikan hiomiseen menee vuosikausia että se lyönti lähtee jalasta..lantion kautta ja käsi tosiaan vaan saattaa sen iskun perille..ei ole todellakaan helppoa. Pelkällä kädellä lyö valtaosa niistä jotka luulee lyövänsä kovaa mutta totuus paljastuu kun meet kilpanyrkkeilijöiden reeneihin niin joutuu lähtemään hyvin hitaasti ja pienistä jutuista liikkeelle. Tekniikka kannattaa opetella tosi hyvin ennen kun rupeet riuhtomaan ettet opettele alunpitäen lyömään väärin. Myöhäistä nyrkkeilyn aloittaminen ei ole ikinä. Aloitin 24 vuotiaana ja sain 27 vuotiaana sm pronssia -91kg sarjassa. No tosiaan suomessa tuossa sarjassa on aikas vähän ottelijoita. Kannattaa ehkä aluksi käydä jossain oikeessa nyrkkeilyseurassa joku vaikka kuntonyrkkeilyn peruskurssi, jossa opit alkeet ja voit sitten siltä pohjalta lähteä opettelemaan kilpanyrkkeilyn alkeita sillä kilpanyrkkeilyyn ei taideta varsinaisia peruskursseja järjestää. Kuntonyrkkeilyn jälkeen siirtyminn kilparyhmään voi myös tuoda mieleesi että haluatko sittenkään olla koko lajissa mukana. Kun kuntonyrkkeilyn hanskoihin lyöminen muuttuu päähän lyömiseksi..ero voi olla aluksi aika iso. Mielestäni kuitenkin urheilutaustaa omaava ja nopeasti asioita oppiva voi oppia nyrkkeilyä nopeastikkin mutta se vaatii töitä ja sellaisen luonteen että haluaa reenata lajia tosissaan. Nyrkkeilyä ei oikeen voi puolivaloilla tehdä ainakaan kilpapuolella..muuten tulee jo reeneissä turpaan ja haaveet ekoista saliskaboista tyssää siihen. Tsemppiä vaan hieno laji on

      • vaimitesse

        Jouduitko ottamaan peräti yhden matsin tuohon sm-pronssiin -91 kg sarjassa. Ja hävisitkö jopa sen ainoan otetun matsin?


    • thrfhtfg

      Ai että jyväskyllää... kai sieltä löytyy nyrkkeilyvuoroja/pitäjiä. Kokeile nyrkkeilyä vaan jos siltä tuntuu=D Ite ainakin tykkään ja eikä se oo oikeesti sellanen laji mitä jotkut pelottelee että lyödään päähän niin kovaa että vammautu (se on sitten eriasia jos joku taitamaton laitetaan ammattikehään=D))) Eikä nyrkkeily oo pelkkää lyömistä, monenlaiset lajit sopii rinnalle esim juoksu, puntti, voimistelu..... kuntoiluna hyvää liikuntaa!! Ja jotkuthan menee salille sen takia että tappelun tullessa antaisivat toiselle turpaa, ite oon nyrkkeiliä ja jos tappeluun joudun niin mieluummin kävelen pois=) se on helpompaa

      • Anonyymi

        Pingpong, nyrkkeily tai sulkis
        Valkkaa näistä ja niistä nenäs, sano.


    • Hhdth

      Täälä kans yks kilpanyrkkeilijä ja laji on todella mahtava mutta vaatii paljon. Ne jotka tappelemisen takia tai sen takia et pärjää jollekkin kadulla harrastaa nyrkkeilyä ei kyllä yleensä kauheen kauaa sitä jaksa sillä nyrkkeilijät jotka kilpailee aktiivisesti ei ehi tuolla ostareilla notkumaan:) kyllä siinä tarvitaan palava halu kilpailemiseen ja siihen että haluaa olla paras. Nyrkkeilijät on usein aika lepposia ja itsevarmoja kavereita, ei mitään rähisiöitä tai pään aukojia, se ei kuulu tähän lajiin. Myöskään nyrkkeilijä ja kaljapullo ei sovi samaan kuvaan:)

      • Teeeekkkskksnu

        Muista että jos teillä oli koulussa jonkun akan vetämää kuntonyrkkeilyä niin sillä ei ole nyrkkeilyn kanssa mitään tekemistä. Huvittaa välillä nää ns kuntonyrkkeilyt kun kaikki tehään teknisesti päin hvettiä. Kuntonyrkkeilyä löytyy myös useista kunnon nyrkkeilyseuroista jossa homma tehdään muös teknisesti oikein eikä vain huidella päättömästi säkkiä ja ilmaa. Suosittelen kuntonyrkkeilyä nyrkkeilyseurassa. Oikea nyrkkeily jossa otellaan harjotuksissakin vaatii niin paljon että se kannattaa käydä ihan oikeesti tsekkaamassa paikanpäällä et sopiiko sulle?


    • K.Heleniuz

      suositelen Helenius-nyrkkeilyä ketjun alaiittajalle, se on ns. pehmeämpi tyylisuuntaus.

    • Sugar

      Kannattaa vaan lähtee nyrkkeilysalille testaamaan. Jyväskylästä taitaa löytyä parikin nyrkkeilyseuraa. Sinne vaan mukaa mätkimään säkkiä!

    • ei säkkiä

      En juuri säkkiä viitsisi hakata vaan haluaisin mätkiä vastustajaa.

      • vaan oppia laji

        mätkiä vastustajaa? Ja aloitit jutun haluavasi aloittaa nyrkkeilyn? Kyllä se "kaverin mätkiminenkin" aikanaan tulee kun oppii jutun salat. Toivottavasti "pää"asia ei ole, että kun pääsis mätkiin kaveria.


      • Iskuvoimaa
        vaan oppia laji kirjoitti:

        mätkiä vastustajaa? Ja aloitit jutun haluavasi aloittaa nyrkkeilyn? Kyllä se "kaverin mätkiminenkin" aikanaan tulee kun oppii jutun salat. Toivottavasti "pää"asia ei ole, että kun pääsis mätkiin kaveria.

        En todellakaan halua mätkiä mitään sahajauhopussia, haluan hakata oikeata vihollista kehässä. Tähtään nimittäin euroopan mestariksi!


    • PRO BOXER CHAMPION

      Älä kuuntele noita luusereita, jotka eivät tiedä nyrkkeilystä mitään.

      Olen siis itse poika -96 ja olen harrastanut nyrkkeilyä n. 4-vuotta.

      Minulla on n.60 Matsia ympäri maailmaa.

      Nyrkkeily Kannattaa aloittaa vaikkapa Jyväsklän työväen nyrkkeilijoössä, jos siel päi asustelee, jos asuu muualla laita googleen kaupunki ja nyrkkeily ni löytyy seuroja kannattaa käydä tsekkaamasa kaikki muutkin paikalliset seurat ja valita parhain.

      Nyrkkeily ei ole ollenkaan vaarallinen laji ottelen 64kg ja koskaan en ole saanuut yhtään mustelmaa suurin haavoittuminen on pieni naarmu hanskan tarrasta.. :D
      Jääkiekko,futis,säbä,uinti ja miltei kaikki muut urheilulajit ovat vaarakllisempia jääkiekossa monesti vääntyy selkäranka loppu elämäksi hakattaessa mailalla taikka taklattaessa, Jalkapallossa jatkuvasti loukkaantuu jalat, sählyssä hakataan helgiltä mailoilla, Uinnissa hukutaan ja niiin edelleen.


      AOLOITA IHMEESSÄ!!!

    • Yleisessä on

      Poika 96 syntynyt. Odotas kun tulet yleiseen ottelemaan. Hommat vähä muuttuu:))

    • iavovamman saanut

      nimim "Pro boxer Champion", eli 96 syntynyt kakara voin sanoa että vanhaliiiton voimamies vetäis pystyyn tollasen kakaranyrkkeilijän. Nyrkkeilleppä poju ppari vuotta yleisessä ja tuu sen jälkeen sanomaan että laji ei aiheuta iavovammaa

    • Boxer 56 v.

      Voimamiehet on ihan pellejä. On nähty kehässä kun ne on niin hitaita, että nyrkkeilijä vetää pataan koko ajan. Nyrkkeily on kovaa urheilua. Tekniikka vaatii kymmeniä tuhansia toistoja ja laji vaatii todella kovaa kuntoa. Nyrkkeilijä juoksee koska vaan 20 kilometriä kun voimailija tuskin sataa metriä. Kehässä voimamiehelle tulee äitiä ikävä 20 sekunnin kuluttua matsin alkamisesta kun kunto loppuu.

      • Rajaseudun rampa

        Kyllä näkee boxer 56 kirjoittelusta että on ollut pelkkä säkki!!Aivotoiminta
        lamaantunut imbesillin tasolle,ei kannata yrittää viisastella kun olet
        ollut ikuinen häviäjä!


      • voi jumalauta nyt

        voi sinua vanha mies, et oikein kehällä "voimailijan" kanssa ole ollut


      • Anonyymi
        voi jumalauta nyt kirjoitti:

        voi sinua vanha mies, et oikein kehällä "voimailijan" kanssa ole ollut

        Mara Ahtisaari otti pronssia Tullin kisoissa v 1966, paino luokka oli raskas , hajaääniuomio.


    • VEIK AP ..

      Hei aivovamman saanut:Sä olet nyrkkeillyt kun olet saanut aivovamman,totta varmaan ,ongelmasi on vain se että olet tehnyt juttua mitä et osaa...ELI,lyöminen ei ole tenyt susta tyhmää.Olet ollut tyhmä jo ennen salille menoa.

    • 13vgirly

      Tulinpa tänne nyt sanomaan että oon 13 v tyttö helsingistä. Mä ottelen samanikäsii vastaa monessaki kaupungissa oon mä nyt ollu jo ainakin yli 10 ottelussa! Suosittelen niille ketkä on periksiantamattomia... Ei alussa voi olla hyvä! Nyrkkeilyssä pitää myös olla hyvä kunto ja voimaa mutta ei mitään hirveää paini voimaa.. ^^

      • Kumpijompi

        Entä jos on hirveää painivoimaa, eikö voi nyrkkeillä tai pitääkö heikentää?


    • aöofdinvadfgfb

      Onpa sovinistinen asenne, että jossain koulussa joku "akka" opettaa väärin. Ei sillä liene mitään tekemistä sukupuolen kanssa. Nainen pystyy varmaan opettamaan ihan yhtä lailla oikein kuin mieskin, ja mies väärin siinä missä nainenkin. Riippuu täysin siitä, millaiset valmiudet opettajalla siihen valmennukseen on. Muutenkin kuulostaa sellaiselta takahikiän peräkammarin poikien puheelta, että naisia sanotaan akoiksi. Niin kuin joskus vuosikymmeniä sitten maaseudulla. Hoh hoh.

    • 192847

      Hmm eksyin tänne keskustelu palstalle kun halusin tietoa nyrkkeilyn aloittamisesta, mitä odottaa, minne jne. mutta löysinkin itseni nyrkkeilyn harrastajien ja joidenkin satunnaisten pelleilijöiden paska myrskystä.(olisi jotain vastaavaa pitäny odottaa Suomi 24 kommuunilta) aika säälittävää että pitää vertailla kokemuksiaan näyttääkseen paremmuutensa ja todennäköisesti henkilöitä kohtaan, jotka vaan valehtelevat aloittaakseen paskamyrskyn. jossa he onnistuivat. jos olisit ollut ammattimainen olisit vastannut mahdollisen tulevan nyrkkeilijän kysymykseen etkä jonkun satunnaisen Jonnen provosointiin.

    • SuperKoutsi

      Kannattaa lajia valitetessaan nuorten katsoa mitä lajissa kunnolla hävinneelle osapuolelle käy. Siitä voi erilajeja vertailemalla katsoa tahtooko olla sen häviäjän asemassa, koska sellainen tilanne voi lajissa tulla vastaan. Siltä pohjalta sitten lajin kerhoihin harrastamaan.

    • Anonyymi

      Millaisia kilpasarjoja on ?

    • Anonyymi

      Pera Keita

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe