Pankkien ja arvovaltaisten rooli WinCapitassa

Mänty Honka & Petäjä

> Kait tämä pankinjohtaja sitten sai asemansa perusteella jotain sellaista tietoa, mitä tavan clubilainen ei saanut.

Miten nämä pankit ja asiantuntijat vaikuttivat WinCapitan toimintaan?

___C___

Suonenjoen Osuuspankin toimitusjohtaja Antti Hult Savon Sanomissa: ”WinCapita on mätäpaise, joka pitäisi saada puhkaistua."

Konneveden Osuuspankin toimitusjohtaja Ari Heikkilä Savon Sanomissa: ”Sijoitusklubi on syöpä.... Olen koettanut tehdä niin kuin arvopaperi- ja sijoituslainsäädäntö edellyttää."

Toimitusjohtaja Pekka Kantanen Aamulehdessä: ” WinClub on sukua nigerialaisille huijauksille.”

Professori Vesa Puttonen poliisi-TV:ssä: ”Markkinointiaineistolla voi vakuuttaa maallikon, mutta itse en sijoittaisi WinClubiin euroakaan. Valuuttakaupassa voitolle pääsy on yhtä varmaa kuin kolikonheitossa.”

MTV3: Pankinjohtaja Markku Koponen Osuuspankkikeskuksesta kiistää jyrkästi, että yksikään OP-Pohjolan Osuuspankeista olisi mukana WinClubissa. Samalla linjalla on Paikallisosuuspankkien liiton toimitusjohtaja Heikki Suutala. - Paikallisosuuspankkien toimintatapaan ei kuulu valuuttakauppaan sijoittaminen, Suutala selittää.

___C___

Osuuspankki on varoittanut henkilökuntaansa rahanpesusta, kun samaan aikaan ainakin yksi paikallisosuuspankki oli mukana Wincapitan toiminnassa.

Ari Heikkilä puhuu syövästä samaan aikaan kun saman pankin hallituksen varapuheenjohtaja on puhunut uusia jäseniä sisään WinCapitan toimintaan: "Pynnönen lähtee Konneveden OP:sta WinCapitan takia. Pynnösen nimi on viime aikoina liitetty WinCapitaan lähinnä sijoitusklubin suosittelijana." Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan pankin hallituksen varapuheenjohtaja Pynnönen ilmoitti maanantaina lehdelle, että hän pidättäytyy pankin hallituksen työskentelystä.

___C___

Prof. Puttosen mukaan markkinointiaineistolla voi vakuuttaa maallikon. Suurin osa jäsenistähän oli maallikkoja, jonka lisäksi mukaan lähti ekonomeja, tuomareita, lakimiehiä, veroalan asiantuntijoita sekä poliiseja. Markkinointiaineistolla siis voi vakuuttaa tavallisen ihmisen, sanoo professori.

Kovelahden Osuuspankki oli mukana jäsenenä, samoin Moneybookers. Sen lisäksi toisen Osuuspankin hallituksen varapuheenjohtaja toimi WinCapitan sisäänheittäjänä.

Raha liikkui Nordean ja Moneybookersin välillä reaaliaikaisesti.

___C___

> Taas sammui järjen ääni. Mitään ei itse tarvitse tehdä asian eteen eikä mistään ymmärtää, sen kun vaan nostelee tuottoja.

Luulisi että pankinjohtajat, pankin hallituksen varapuheenjohtajat ja lakimiehet olisivat asemansa ja tietoisuutensa puolesta ottaneet selvää siitä, millaiseen toimintaan lähtevät mukaan. Jos tällaiset henkilöt suosittelevat maallikolle toimintaa ja näyttävät markkinointimateriaalia, niin kyllä silloin viisaskin menee vipuun.

Jäseneksi liittyäkseen ei tarvitse olla tyhmä, ahne ja rikollinen, sillä oma vertaispiiri, ja sitä kautta saatu tieto voi usein rikkoa luontaisen varovaisuuden muurin. Hyvän ystävän tai sukulaisen antama suositus voi olla todella tehokas. Jos suosittelija vielä liittyy pankin toimintaan, varovaisuuden muuri voidaan helposti rikkoa. Pankkien, lakimiesten, ekonomien, kenraalien ja poliisien jäsenyys lisäävät tietenkin luottamusta ja tietoisuus tällaisten jäsenten jäsenyydestä leviää kulovalkean tavoin.

Arvovalta lisää uskottavuutta.

Niinhän se on tai näin. 1½ % koron saa Osuuspankista, kun muistaa pyyhkiä nenänsä ovella ja kumartaa pankinjohtajalle. On syytä kehottaa harkitsemaan vakavasti, kun kuulee pankinjohtajan puhuvan. Se - ja jälkiviisaus - olkoot tämän tarinan opetus.

___C___

Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

87

1407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei se niin ole

      Wincapita oli Panamassa ja osoite oli sähköposti.

      Siinä on kaikki mitä piti tietää että voi jättäytyä pois.

      • M...

        > Wincapita oli Panamassa ja osoite oli sähköposti.

        Pankit, lakimiehet, ekonomit, kenraali ja poliisit olivat silti mukana toiminnassa. Tavalliset jäsenet seurasivat arvovaltaisia, joilla on yhteisössä vaikutusvaltaa, prestiisiä.

        Miksi pankit eivät selvittäneet, mihin lähtivät mukaan?


    • MARKUS KEMISTÄ

      äläpäs hörhö yritä parantaa omaa ekoasi vetämällä muita tähän kusetukseen.
      tyhmä olit sinä.. kärsi se HÖRHÖ

    • Shahov

      Tämä nyt saattaa tulla joilekin yllätyksenä, mutta vankilassa istuksii ihan älykkäitäkin ihmisiä. Varsinkin talousrikoksista tuomitut saattavat olla paljonkin keskivertoa älykkäämpiä, mutta siellä ne vaan istuvat raiskaajien ja murhaajien kanssa, nauttien yhteiskunnan heille suomista maksuttomista palveluista.

      Tätä taustaa vasten ei ole niin hirmuisen kummallista, että Wincapitassa oli mukana ihan kouluja käynyttä porukkaa. Pikkuisen peräkylän pankin hallituksen jäsen saattaa olla ihan yhtä ahne helpon rahan perään, kuin saman kylän siivooja.

      Kyllähän se nyt kuitenkin asia taisi olla niin ettei ydenkään pankin virallinen kanta ollut,että Wincapita oli turvallinen sijoituskohde. Edes riski sellainen. Jonkin pankin yksittäisen työntekijän mukana olo ei tarkoita yhtään mitään. Sijoitusneuvojissakin on aika hataralla koulutuksella ja osaamisella mukana olevia henkilöitä.

      Tietysti nyt siivooja voi vedota siihen, ettei hän osaa käyttää tietokonetta yhtä suvereenisti kuin moppia. Mutta siivoojan sponsori tai hänen sponsorinsa osasi. Ja olisi perin kummallista ettei sponsori olisi törmännyt netissä, radiossa, kahvipöytäkeskusteluissa, televisiossa, lehdissä käytyyn keskusteluun, jossa selväsanaiseti kehotettiin pysymään erossa Wincapitan kaltaisista vedätyksistä.

      • M...

        > Wincapitassa oli mukana ihan kouluja käynyttä porukkaa.

        Kenraalia, tuomareita ja tohtoreita myöten. Tavallinen kansalainen seuraa prestiisin esimerkkiä - on koulutusta, kokemusta, arvovaltaa. Tätä kaikkea tuki pankkien mukanaolo toiminnassa.

        > Kyllähän se nyt kuitenkin asia taisi olla niin ettei ydenkään pankin virallinen kanta ollut,että Wincapita oli turvallinen sijoituskohde.

        Tästä ei ainakaan ole näyttöä. Kyse onkin siitä, mitä jäsenille kerrottiin. Markkinointipuheissa oli tietenkin etua puhua siitä, että mukana on pankkeja. Ja sehän piti lopulta myös paikkansa.

        > Jonkin pankin yksittäisen työntekijän mukana olo ei tarkoita yhtään mitään.

        Sanottiin että mukana on myös pankki tai pankkeja. Ja tämähän on pitänyt paikkansa.

        > Ja olisi perin kummallista ettei sponsori olisi törmännyt netissä, radiossa, kahvipöytäkeskusteluissa, televisiossa, lehdissä käytyyn keskusteluun, jossa selväsanaiseti kehotettiin pysymään erossa Wincapitan kaltaisista vedätyksistä.

        Missä tuo selväsanaisesti kerrottiin? Poliisihan sanoi, että tutkimus kuivui kasaan. Tämä oli kaikista selväsanaisin viesti asiassa, kun pakettiautollinen kuitteja kerättiin. Mitään ei käytännössä viranomaisten puolesta tehty ja 4000 uutta jäsentä liittyi toimintaan mukaan.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


    • joopa joo

      Röllykkä sitkeästi jatkaa jälkiviisasteluaan ja auktoriteetteihin vetoamistaan. Yhtä heikolla esityksellä kuin aikaisemminkin.

      a) Se lakimies&poliisi&ekonomi&pankinjohtaja&sijoitusneuvoja-kvintetti ei käynyt esiintymässä jokaiselle jäsenkanditaatille.
      b) Tunkkikokelas sai sponsoriltaan tiedon noista auktoriteettijäsenistä. Samalla kertaa kerrottiin klubin miljardikassasta ja siitä miten klubi käy valuuttakauppaa.
      c) Pankkien virallinen kanta klubiin sijoittamiseen oli kielteinen ja klubista oli varoiteltu mahdollisena pyramidihuijauksena. Viisaalle ja vähemmän ahneelle sijoittajalle riittää muutama merkki varoittamaan sijoituskohteen kannattamattomuudesta. Tyhmä ja ahne tunki rahansa sisään, koska klubia ei ollut 100% varmuudella todistettu huijaukseksi.

      "sillä oma vertaispiiri, ja sitä kautta saatu tieto voi usein rikkoa luontaisen varovaisuuden muurin"
      - Etsitään vain tietoa joka vahvistaa omaa uskoa ja jätetään huomioimatta oman uskon vastaiset asiat.

      • Ahneus iski

        Ahneella on piaskanen loppu.
        Raha tulee robluutin käteen.
        Sampo lopetti rahan takomisen.

        Kaikki jotka sijoitti syyskuun 2007 jälkeen täytys laittaa holhoukseen.
        Ise Hannukin sanoi mediatiedotteessaan, ettei käy valuuttakuppausta.
        Poliisi TV ja Sallan TV3 kertoivat täysin totuuden.


      • M...

        > Röllykkä sitkeästi jatkaa jälkiviisasteluaan

        Juuri näin. Sitähän me kaikki tässä asiassa teemme, kun asiaa on julkaistu median kautta. Tiedämme nyt paljon enemmän kuin vuosi sitten.

        >... ja auktoriteetteihin vetoamistaan.

        Juuri näin. Suomi on auktoriteettiuskovainen kansa. Tutkimusten mukaan yli 90 prosenttia kansalaisista luottaa varsinkin poliisin ja palomiesten toimintaan. Muita listalla ovat lentäjät, tuomarit ja upseerit. Lisäksi korkealla listoilla ovat pankit, joihin luottaa noin 80 % kansalaisista.

        > Yhtä heikolla esityksellä kuin aikaisemminkin.

        Tässä on varmaan jokin väärinymmärrys taas. Minä kirjoitan omia tekstejäni, eikä niiden tarvitse menestyä. En minä ole kirjoittamassa mitään best-selleriä. Tosin sitäkin täytyy harkita...

        ___C___

        > Se lakimies&poliisi&ekonomi&pankinjohtaja&sijoitusneuvoja-kvintetti ei käynyt esiintymässä jokaiselle jäsenkanditaatille.

        Miksi pitäisi, kun tarina levisi paikallisissa kuppiloissa ja iltamissa kulovalkean tavoin? Sanottiin, että paikallinen (arvostettu) lakimies X on mukana ja poliisi Y on myös mukana. Kyllä se yhdelle kunnalle riitti, kun paikalliset silmäätekevät olivat mukana.

        > Tunkkikokelas sai sponsoriltaan tiedon noista auktoriteettijäsenistä.

        Varmasti näin, ja asiakirjat ovat asian myös jälkikäteen todistaneet. Ei siis mitään valhetta.

        > ... siitä miten klubi käy valuuttakauppaa.

        Juuri näin. Näin klubi kertoi tekevänsä Vantaan KO:n mukaan. Vantaan KO kertoi, että kyseessä oli petos eli jäseniä erehdytettiin.

        > Viisaalle ja vähemmän ahneelle sijoittajalle riittää muutama merkki varoittamaan sijoituskohteen kannattamattomuudesta.

        Kuten pankeille, tuomareille, lakimiehille, ekonomeille ja veroasiantuntijoille Winkkarin osalta.

        > Tyhmä ja ahne tunki rahansa sisään

        Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        > Etsitään vain tietoa joka vahvistaa omaa uskoa ja jätetään huomioimatta oman uskon vastaiset asiat.

        Tämähän on normaalia kaupankäyntiä, otsoa ja myyntiä. Jos ostetaan käytetty Lada, ei tahdota uskoa siihen, että kohta leviää vaihteisto. Jos ostetaan tuliterä minkkiturkki, ei tahdota uskoa siihen, että kohta on kettutytöt sylkemässä naamalle. Elämähän on täynnä valintoja, josta on helppo jälkikäteen sanoa: "Mitäs minä sanoin."

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Röllykkä sitkeästi jatkaa jälkiviisasteluaan

        Juuri näin. Sitähän me kaikki tässä asiassa teemme, kun asiaa on julkaistu median kautta. Tiedämme nyt paljon enemmän kuin vuosi sitten.

        >... ja auktoriteetteihin vetoamistaan.

        Juuri näin. Suomi on auktoriteettiuskovainen kansa. Tutkimusten mukaan yli 90 prosenttia kansalaisista luottaa varsinkin poliisin ja palomiesten toimintaan. Muita listalla ovat lentäjät, tuomarit ja upseerit. Lisäksi korkealla listoilla ovat pankit, joihin luottaa noin 80 % kansalaisista.

        > Yhtä heikolla esityksellä kuin aikaisemminkin.

        Tässä on varmaan jokin väärinymmärrys taas. Minä kirjoitan omia tekstejäni, eikä niiden tarvitse menestyä. En minä ole kirjoittamassa mitään best-selleriä. Tosin sitäkin täytyy harkita...

        ___C___

        > Se lakimies&poliisi&ekonomi&pankinjohtaja&sijoitusneuvoja-kvintetti ei käynyt esiintymässä jokaiselle jäsenkanditaatille.

        Miksi pitäisi, kun tarina levisi paikallisissa kuppiloissa ja iltamissa kulovalkean tavoin? Sanottiin, että paikallinen (arvostettu) lakimies X on mukana ja poliisi Y on myös mukana. Kyllä se yhdelle kunnalle riitti, kun paikalliset silmäätekevät olivat mukana.

        > Tunkkikokelas sai sponsoriltaan tiedon noista auktoriteettijäsenistä.

        Varmasti näin, ja asiakirjat ovat asian myös jälkikäteen todistaneet. Ei siis mitään valhetta.

        > ... siitä miten klubi käy valuuttakauppaa.

        Juuri näin. Näin klubi kertoi tekevänsä Vantaan KO:n mukaan. Vantaan KO kertoi, että kyseessä oli petos eli jäseniä erehdytettiin.

        > Viisaalle ja vähemmän ahneelle sijoittajalle riittää muutama merkki varoittamaan sijoituskohteen kannattamattomuudesta.

        Kuten pankeille, tuomareille, lakimiehille, ekonomeille ja veroasiantuntijoille Winkkarin osalta.

        > Tyhmä ja ahne tunki rahansa sisään

        Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        > Etsitään vain tietoa joka vahvistaa omaa uskoa ja jätetään huomioimatta oman uskon vastaiset asiat.

        Tämähän on normaalia kaupankäyntiä, otsoa ja myyntiä. Jos ostetaan käytetty Lada, ei tahdota uskoa siihen, että kohta leviää vaihteisto. Jos ostetaan tuliterä minkkiturkki, ei tahdota uskoa siihen, että kohta on kettutytöt sylkemässä naamalle. Elämähän on täynnä valintoja, josta on helppo jälkikäteen sanoa: "Mitäs minä sanoin."

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        Jälkiviisas röllykkä osaa kertoa että mukana oli oikeasti auktoriteetteja. Tunkki ei sitä tietoa voinut mistään varmistaa liittymishetkellä. Ainoa auktoriteetti joka kertoi pankkien jäsenyydestä oli sponsori. Tyhmä ja ahne tunkki halusi uskoa sponsorin väitteitä.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Jälkiviisaana on helppo kertoa miten klubissa oli mukana lakimies-poliisi-pankinjohtaja-ekonomi. Ennakkoon tiesi kyllä epäillä sijoituksen luonnetta ja luotettavuutta.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        Jälkiviisas röllykkä osaa kertoa että mukana oli oikeasti auktoriteetteja. Tunkki ei sitä tietoa voinut mistään varmistaa liittymishetkellä. Ainoa auktoriteetti joka kertoi pankkien jäsenyydestä oli sponsori. Tyhmä ja ahne tunkki halusi uskoa sponsorin väitteitä.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Jälkiviisaana on helppo kertoa miten klubissa oli mukana lakimies-poliisi-pankinjohtaja-ekonomi. Ennakkoon tiesi kyllä epäillä sijoituksen luonnetta ja luotettavuutta.

        > Tunkki ei sitä tietoa voinut mistään varmistaa liittymishetkellä.

        Sinä et voi sitä tietää. Paljon vaikutusvaltaisia henkilöitä oli todistetusti mukana.

        > Ainoa auktoriteetti joka kertoi pankkien jäsenyydestä oli sponsori.

        Ja Hannu. Ja muut tunkit.

        > Tyhmä ja ahne tunkki halusi uskoa sponsorin väitteitä.

        Vantaan KO: Kaikki ne henkilöt, jotka olivat tutustuneet klubin sivuihin, ovat käräjäoikeudessa todenneet, että klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa. Myös klubin sivuilla oli kerrottu, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin harjoittamasta valuuttakaupasta.

        Kaikki siis uskoivat Hannun puheita, mutta Hannu taisi erehdyttää. Sen takia kyse onkin törkeästä petoksesta.

        > Jälkiviisaana on helppo kertoa miten klubissa oli mukana lakimies-poliisi-pankinjohtaja-ekonomi.

        Juuri näin.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Tunkki ei sitä tietoa voinut mistään varmistaa liittymishetkellä.

        Sinä et voi sitä tietää. Paljon vaikutusvaltaisia henkilöitä oli todistetusti mukana.

        > Ainoa auktoriteetti joka kertoi pankkien jäsenyydestä oli sponsori.

        Ja Hannu. Ja muut tunkit.

        > Tyhmä ja ahne tunkki halusi uskoa sponsorin väitteitä.

        Vantaan KO: Kaikki ne henkilöt, jotka olivat tutustuneet klubin sivuihin, ovat käräjäoikeudessa todenneet, että klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa. Myös klubin sivuilla oli kerrottu, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin harjoittamasta valuuttakaupasta.

        Kaikki siis uskoivat Hannun puheita, mutta Hannu taisi erehdyttää. Sen takia kyse onkin törkeästä petoksesta.

        > Jälkiviisaana on helppo kertoa miten klubissa oli mukana lakimies-poliisi-pankinjohtaja-ekonomi.

        Juuri näin.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Sinä et voi sitä tietää. Paljon vaikutusvaltaisia henkilöitä oli todistetusti mukana."
        - Sinä klubin suosittelijana varmaan tiedät paremmin? Todistetusti niitä nimiä alkoi löytyä vasta klubin kaaduttua.

        "Kaikki siis uskoivat Hannun puheita, mutta Hannu taisi erehdyttää. Sen takia kyse onkin törkeästä petoksesta."
        - Sponsorit kantoivat kortensa kekoon jatkamalla Hannun puheita.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Sinullahan tuo on verissä. Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen. Välittämättä pankkien ja viranomaisten varoittavista puheista. Fiksumpi ahne puhui muita mukaan toimintaan ja tyytyi hyötymään heidän rahoistaan ilman omaa taloudellista riskiä.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Sinä et voi sitä tietää. Paljon vaikutusvaltaisia henkilöitä oli todistetusti mukana."
        - Sinä klubin suosittelijana varmaan tiedät paremmin? Todistetusti niitä nimiä alkoi löytyä vasta klubin kaaduttua.

        "Kaikki siis uskoivat Hannun puheita, mutta Hannu taisi erehdyttää. Sen takia kyse onkin törkeästä petoksesta."
        - Sponsorit kantoivat kortensa kekoon jatkamalla Hannun puheita.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Sinullahan tuo on verissä. Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen. Välittämättä pankkien ja viranomaisten varoittavista puheista. Fiksumpi ahne puhui muita mukaan toimintaan ja tyytyi hyötymään heidän rahoistaan ilman omaa taloudellista riskiä.

        > Sinä klubin suosittelijana varmaan tiedät paremmin? Todistetusti niitä nimiä alkoi löytyä vasta klubin kaaduttua.

        Todistetusti sinä et voi tietää tästä asiasta mitään. Klubissa oli 12 000 jäsentä.

        > Sponsorit kantoivat kortensa kekoon jatkamalla Hannun puheita.

        Juuri näin, se oli Winkkarin periaate. Hannu laati säännöt ja periaatteen, ja näillä säännöillä Winkkarissa toimittiin. Näin kertoo Vantaan KO.

        > Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen.

        Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        > ilman omaa taloudellista riskiä.

        Klubillakaan ei ollut minkäänlaista taloudellista riskiä, koska se kävi vain demokauppaa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Sinä klubin suosittelijana varmaan tiedät paremmin? Todistetusti niitä nimiä alkoi löytyä vasta klubin kaaduttua.

        Todistetusti sinä et voi tietää tästä asiasta mitään. Klubissa oli 12 000 jäsentä.

        > Sponsorit kantoivat kortensa kekoon jatkamalla Hannun puheita.

        Juuri näin, se oli Winkkarin periaate. Hannu laati säännöt ja periaatteen, ja näillä säännöillä Winkkarissa toimittiin. Näin kertoo Vantaan KO.

        > Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen.

        Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        > ilman omaa taloudellista riskiä.

        Klubillakaan ei ollut minkäänlaista taloudellista riskiä, koska se kävi vain demokauppaa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Todistetusti sinä et voi tietää tästä asiasta mitään. Klubissa oli 12 000 jäsentä."
        - Jaa. Jälkiviisaasti voit todeta klubissa olleen 12.000 jäsentä. Tunkkikanditaatti ei voinut luotettavasta lähteestä tarkistaa jäsenmäärää tai jäsenten ammattijakaumaa. Kuulusteluissa ei ole tullut esille mitään klubin virallista jäsenlistaa yhteystietoineen, jota olisi esitetty liittymistä harkinneille. Klubiin liittyneet eivät ole kertoneet liittymisensä tärkeimmäksi syyksi auktoriteettien mukanaoloa.

        "Juuri näin, se oli Winkkarin periaate. Hannu laati säännöt ja periaatteen, ja näillä säännöillä Winkkarissa toimittiin. Näin kertoo Vantaan KO."
        - Kun joku laatii säännöt ja peraatteen, niin niiden mukaan toimimalla välttää kokonaan oman vastuunsa?

        Tuohon liittyen:
        "Vantaan KO: Kaikki ne henkilöt, jotka olivat tutustuneet klubin sivuihin, ovat käräjäoikeudessa todenneet, että klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa. Myös klubin sivuilla oli kerrottu, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin harjoittamasta valuuttakaupasta."
        - Tuo on hauska kappale. Sponsori kertoi ihan samaa kuin nettisivu jonka avulla Hannu tienasi neljän vuoden vankeustuomion.

        "Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa."
        - Viranomaisten ja pankkien varoituksista huolimatta. Omista epäilyksistä huolimatta.

        "Klubillakaan ei ollut minkäänlaista taloudellista riskiä, koska se kävi vain demokauppaa."
        - Jälkiviisaasti voimme todeta ettei klubilla ollut taloudellista riskiä. Liittymisvaiheessa kerrottiin taloudellisesta riskistä ja mahdollisuudesta pääoman häviämiseen. Silti oli halua sitoa pääoma kuudeksi kuukaudeksi, vailla omaa mahdollisuutta vaikuttaa sen kasvuun tai haihtumiseen.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Sinullahan tuo on verissä. Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen. Välittämättä pankkien ja viranomaisten varoittavista puheista. Fiksumpi ahne puhui muita mukaan toimintaan ja tyytyi hyötymään heidän rahoistaan ilman omaa taloudellista riskiä.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Todistetusti sinä et voi tietää tästä asiasta mitään. Klubissa oli 12 000 jäsentä."
        - Jaa. Jälkiviisaasti voit todeta klubissa olleen 12.000 jäsentä. Tunkkikanditaatti ei voinut luotettavasta lähteestä tarkistaa jäsenmäärää tai jäsenten ammattijakaumaa. Kuulusteluissa ei ole tullut esille mitään klubin virallista jäsenlistaa yhteystietoineen, jota olisi esitetty liittymistä harkinneille. Klubiin liittyneet eivät ole kertoneet liittymisensä tärkeimmäksi syyksi auktoriteettien mukanaoloa.

        "Juuri näin, se oli Winkkarin periaate. Hannu laati säännöt ja periaatteen, ja näillä säännöillä Winkkarissa toimittiin. Näin kertoo Vantaan KO."
        - Kun joku laatii säännöt ja peraatteen, niin niiden mukaan toimimalla välttää kokonaan oman vastuunsa?

        Tuohon liittyen:
        "Vantaan KO: Kaikki ne henkilöt, jotka olivat tutustuneet klubin sivuihin, ovat käräjäoikeudessa todenneet, että klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa. Myös klubin sivuilla oli kerrottu, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin harjoittamasta valuuttakaupasta."
        - Tuo on hauska kappale. Sponsori kertoi ihan samaa kuin nettisivu jonka avulla Hannu tienasi neljän vuoden vankeustuomion.

        "Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa."
        - Viranomaisten ja pankkien varoituksista huolimatta. Omista epäilyksistä huolimatta.

        "Klubillakaan ei ollut minkäänlaista taloudellista riskiä, koska se kävi vain demokauppaa."
        - Jälkiviisaasti voimme todeta ettei klubilla ollut taloudellista riskiä. Liittymisvaiheessa kerrottiin taloudellisesta riskistä ja mahdollisuudesta pääoman häviämiseen. Silti oli halua sitoa pääoma kuudeksi kuukaudeksi, vailla omaa mahdollisuutta vaikuttaa sen kasvuun tai haihtumiseen.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Sinullahan tuo on verissä. Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen. Välittämättä pankkien ja viranomaisten varoittavista puheista. Fiksumpi ahne puhui muita mukaan toimintaan ja tyytyi hyötymään heidän rahoistaan ilman omaa taloudellista riskiä.

        > Jälkiviisaasti voit todeta klubissa olleen 12.000 jäsentä.

        Juuri näin. Muissa yhteyksissä puhuttiin vain tuhansista.

        > Klubiin liittyneet eivät ole kertoneet liittymisensä tärkeimmäksi syyksi auktoriteettien mukanaoloa.

        Miksi pitäisikään? Ei tärkein syy liittymiseen voikaan olla se, että "joku muu tekee jotakin" ja sen takia minunkin on tehtävä. Auktoriteetit tuovat asiaan uskonvahvistusta.

        > Kun joku laatii säännöt ja peraatteen, niin niiden mukaan toimimalla välttää kokonaan oman vastuunsa?

        Olisiko sinulla sijoittajana ollut mahdollisuuksia vaikuittaa Enronin tai Madoffin yhtiöjärjestykseen? Tuskin.

        ___C___

        > Sponsori kertoi ihan samaa kuin nettisivu jonka avulla Hannu tienasi neljän vuoden vankeustuomion.

        Juuri näin. Hannu Vantaan KO:n mukaan vedätti kaikkia.

        > Viranomaisten ja pankkien varoituksista huolimatta.

        Viranomaisten viimeinen varoitus oli se, että ei ole mitään tutkittavaa. Pankit eivät julkisesti varoitelleet mitään, vaan pankkien mukana olo levisi kulovalkean tavoin.

        > Liittymisvaiheessa kerrottiin taloudellisesta riskistä ja mahdollisuudesta pääoman häviämiseen.

        Juuri näin. Sellaisia ovat petokset.

        > Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen.

        Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Jälkiviisaasti voit todeta klubissa olleen 12.000 jäsentä.

        Juuri näin. Muissa yhteyksissä puhuttiin vain tuhansista.

        > Klubiin liittyneet eivät ole kertoneet liittymisensä tärkeimmäksi syyksi auktoriteettien mukanaoloa.

        Miksi pitäisikään? Ei tärkein syy liittymiseen voikaan olla se, että "joku muu tekee jotakin" ja sen takia minunkin on tehtävä. Auktoriteetit tuovat asiaan uskonvahvistusta.

        > Kun joku laatii säännöt ja peraatteen, niin niiden mukaan toimimalla välttää kokonaan oman vastuunsa?

        Olisiko sinulla sijoittajana ollut mahdollisuuksia vaikuittaa Enronin tai Madoffin yhtiöjärjestykseen? Tuskin.

        ___C___

        > Sponsori kertoi ihan samaa kuin nettisivu jonka avulla Hannu tienasi neljän vuoden vankeustuomion.

        Juuri näin. Hannu Vantaan KO:n mukaan vedätti kaikkia.

        > Viranomaisten ja pankkien varoituksista huolimatta.

        Viranomaisten viimeinen varoitus oli se, että ei ole mitään tutkittavaa. Pankit eivät julkisesti varoitelleet mitään, vaan pankkien mukana olo levisi kulovalkean tavoin.

        > Liittymisvaiheessa kerrottiin taloudellisesta riskistä ja mahdollisuudesta pääoman häviämiseen.

        Juuri näin. Sellaisia ovat petokset.

        > Tyhmä ja ahne tunki rahansa jo ennakkoon epäilyttävältä vaikuttavaan kohteeseen.

        Kuten pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Juuri näin. Muissa yhteyksissä puhuttiin vain tuhansista."
        - Kerro ihan omin sanoin, mistä lähteestä tunkkikanditaatti sai tiedon klubin jäsenmäärästä ja jäsenten ammattijakaumasta.

        "Olisiko sinulla sijoittajana ollut mahdollisuuksia vaikuittaa Enronin tai Madoffin yhtiöjärjestykseen? Tuskin"
        - Älä puske sivuraiteille, puhuttiin Wincapitasta, sen säännöistä ja periaatteista. Sinä puhut pörssiyhtiön yhtiöjärjestyksestä, jonka oikeellisuus on läpäissyt viranomaisvalvonnan. En myöskään puhunut sääntöihin vaikuttamisesta, kysyin niiden mukaan toimimisesta

        "Juuri näin. Hannu Vantaan KO:n mukaan vedätti kaikkia."
        - Toiveajattelusi sai sinut löytämään tuosta kappaleesta jotain ihan ylimääräistä. Sponsorin tietoihin tai epäilyksiin Wincapitan todellisesta luonteesta ei otettu kantaa KO:n lausunnossa. Miksi olisikaan, eivät sponsorit olleet tuomiolla. Tyydyttiin vain toteamaan heidän toistaneen samaa kuin Hannu.

        "Viranomaisten viimeinen varoitus oli se, että ei ole mitään tutkittavaa. Pankit eivät julkisesti varoitelleet mitään, vaan pankkien mukana olo levisi kulovalkean tavoin."
        - Taisit vaikuttaa klubin propagandavastaavana? Pankkien liittyminen Wincapitaan levisi kulovalkean tavoin? Onko tullut seurattua uutisia?

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/pyramidipeliepailyn-tutkinta-jumissa/2007/10/568243

        Pyramidipeliksi epäillään, rikosilmoituksia ei ole tehty ja Osuuspankki kiistää jyrkästi jäsenyyden.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Juuri näin. Muissa yhteyksissä puhuttiin vain tuhansista."
        - Kerro ihan omin sanoin, mistä lähteestä tunkkikanditaatti sai tiedon klubin jäsenmäärästä ja jäsenten ammattijakaumasta.

        "Olisiko sinulla sijoittajana ollut mahdollisuuksia vaikuittaa Enronin tai Madoffin yhtiöjärjestykseen? Tuskin"
        - Älä puske sivuraiteille, puhuttiin Wincapitasta, sen säännöistä ja periaatteista. Sinä puhut pörssiyhtiön yhtiöjärjestyksestä, jonka oikeellisuus on läpäissyt viranomaisvalvonnan. En myöskään puhunut sääntöihin vaikuttamisesta, kysyin niiden mukaan toimimisesta

        "Juuri näin. Hannu Vantaan KO:n mukaan vedätti kaikkia."
        - Toiveajattelusi sai sinut löytämään tuosta kappaleesta jotain ihan ylimääräistä. Sponsorin tietoihin tai epäilyksiin Wincapitan todellisesta luonteesta ei otettu kantaa KO:n lausunnossa. Miksi olisikaan, eivät sponsorit olleet tuomiolla. Tyydyttiin vain toteamaan heidän toistaneen samaa kuin Hannu.

        "Viranomaisten viimeinen varoitus oli se, että ei ole mitään tutkittavaa. Pankit eivät julkisesti varoitelleet mitään, vaan pankkien mukana olo levisi kulovalkean tavoin."
        - Taisit vaikuttaa klubin propagandavastaavana? Pankkien liittyminen Wincapitaan levisi kulovalkean tavoin? Onko tullut seurattua uutisia?

        http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/pyramidipeliepailyn-tutkinta-jumissa/2007/10/568243

        Pyramidipeliksi epäillään, rikosilmoituksia ei ole tehty ja Osuuspankki kiistää jyrkästi jäsenyyden.

        "Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan."
        - Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.

        > mistä lähteestä tunkkikanditaatti sai tiedon klubin jäsenmäärästä ja jäsenten ammattijakaumasta.

        Jos jäseniä on 12 000 niin lienee mahdotonta sanoa, että kaikki jäsenet saivat saman tiedon, samasta lähteestä ja yhtäaikaa. Ainoa tieto, joka oli kaikilla jäsenillä yhtäaikaa käytettävissä samanlaisena, oli Winkkarin kotisivuilla.

        Jo elokuussa 2005 jäsenmäärän tiedettiin olevan vajaa 2000. Näin kertovat viralliset asiakirjat. Oli Winkkarin etu levittää tietoa, koska se lisäsi luottamusta. Ja nämä tiedothan on myöhemmin havaittu paikkansa pitäviksi.

        > Älä puske sivuraiteille

        Ei tulisi mieleenikään.

        > En myöskään puhunut sääntöihin vaikuttamisesta, kysyin niiden mukaan toimimisesta

        Oliko niissä säännöissä jotain laittomuuksia?

        > Tyydyttiin vain toteamaan heidän toistaneen samaa kuin Hannu.

        Juuri näin. Jäsenet luottivat siihen, mitä Winkkarin perustaja kertoi. Olisiko ollut syytä puhua jotain muuta kuin WInkkarin säännöissä kerrottiin? Siis säveltää aivan omiaan?

        ___C___

        > Taisit vaikuttaa klubin propagandavastaavana?

        Heh, sinäkin se osaat imarrella! Minähän vain kerron omia vaatimattomia mielipiteitäni tässä asiassa. Mutta kiitos kuitenkin kunniasta.

        > Pyramidipeliksi epäillään, rikosilmoituksia ei ole tehty ja Osuuspankki kiistää jyrkästi jäsenyyden.

        Juuri näin ja poliisin selvitystyö kuivui kasaan. Osuuspankin etu oli kieltää jäsenyys, vaikka se ei lopultakaan pitänyt paikkaansa. Ainakin sekä Kovelahden että Konneveden Osuuspankit olivat mukana toiminnassa - tavalla tai toisella.

        > Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään.

        Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > mistä lähteestä tunkkikanditaatti sai tiedon klubin jäsenmäärästä ja jäsenten ammattijakaumasta.

        Jos jäseniä on 12 000 niin lienee mahdotonta sanoa, että kaikki jäsenet saivat saman tiedon, samasta lähteestä ja yhtäaikaa. Ainoa tieto, joka oli kaikilla jäsenillä yhtäaikaa käytettävissä samanlaisena, oli Winkkarin kotisivuilla.

        Jo elokuussa 2005 jäsenmäärän tiedettiin olevan vajaa 2000. Näin kertovat viralliset asiakirjat. Oli Winkkarin etu levittää tietoa, koska se lisäsi luottamusta. Ja nämä tiedothan on myöhemmin havaittu paikkansa pitäviksi.

        > Älä puske sivuraiteille

        Ei tulisi mieleenikään.

        > En myöskään puhunut sääntöihin vaikuttamisesta, kysyin niiden mukaan toimimisesta

        Oliko niissä säännöissä jotain laittomuuksia?

        > Tyydyttiin vain toteamaan heidän toistaneen samaa kuin Hannu.

        Juuri näin. Jäsenet luottivat siihen, mitä Winkkarin perustaja kertoi. Olisiko ollut syytä puhua jotain muuta kuin WInkkarin säännöissä kerrottiin? Siis säveltää aivan omiaan?

        ___C___

        > Taisit vaikuttaa klubin propagandavastaavana?

        Heh, sinäkin se osaat imarrella! Minähän vain kerron omia vaatimattomia mielipiteitäni tässä asiassa. Mutta kiitos kuitenkin kunniasta.

        > Pyramidipeliksi epäillään, rikosilmoituksia ei ole tehty ja Osuuspankki kiistää jyrkästi jäsenyyden.

        Juuri näin ja poliisin selvitystyö kuivui kasaan. Osuuspankin etu oli kieltää jäsenyys, vaikka se ei lopultakaan pitänyt paikkaansa. Ainakin sekä Kovelahden että Konneveden Osuuspankit olivat mukana toiminnassa - tavalla tai toisella.

        > Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään.

        Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Ainoa tieto, joka oli kaikilla jäsenillä yhtäaikaa käytettävissä samanlaisena, oli Winkkarin kotisivuilla."
        - Piti siis luottaa sponsorin sanomisiin niissä asioissa, mitä ei voinut varmistaa.

        "Ja nämä tiedothan on myöhemmin havaittu paikkansa pitäviksi."
        - Jälkiviisastelua.

        "Ei tulisi mieleenikään."
        - Yritystä kyllä piisaa.

        "Oliko niissä säännöissä jotain laittomuuksia?"
        - Lopullinen varmuus tulee vasta lainvoimaisen tuomion jälkeen.

        "Juuri näin. Jäsenet luottivat siihen, mitä Winkkarin perustaja kertoi. Olisiko ollut syytä puhua jotain muuta kuin WInkkarin säännöissä kerrottiin? Siis säveltää aivan omiaan?"
        - Sehän olisikin ollut järjen riemuvoitto, jos sponsori olisi kertonut Wincapitan harjoittavan tuottoisaa vedonlyöntiä kun samaan aikaan sai lukea sivuilta klubin käyvän valuuttakauppaa. Ei se silti takaa että luotettiin siihen mitä sivuilla sanottiin, pääasia että tuottoa tuli.

        "Juuri näin ja poliisin selvitystyö kuivui kasaan."
        - Uutisessa sanottiin 'Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan'. Siinä käytettiin aikamuotona futuuria, eli tulevaa aikaa. Sinä väärensit sen imperfektiin, eli menneeseen aikaan.

        "Osuuspankin etu oli kieltää jäsenyys"
        - Kaksi pankkimiestä vakuuttelee uutisessa ettei Osuuspankki ole mukana. Lukutaidoton, tyhmä ja ahne tunkki uskoo mieluummin sponsorin väitettä pankkien mukanaolosta.

        "vaikka se ei lopultakaan pitänyt paikkaansa. Ainakin sekä Kovelahden että Konneveden Osuuspankit olivat mukana toiminnassa - tavalla tai toisella."
        - Jälkiviisastelua.
        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Ainoa tieto, joka oli kaikilla jäsenillä yhtäaikaa käytettävissä samanlaisena, oli Winkkarin kotisivuilla."
        - Piti siis luottaa sponsorin sanomisiin niissä asioissa, mitä ei voinut varmistaa.

        "Ja nämä tiedothan on myöhemmin havaittu paikkansa pitäviksi."
        - Jälkiviisastelua.

        "Ei tulisi mieleenikään."
        - Yritystä kyllä piisaa.

        "Oliko niissä säännöissä jotain laittomuuksia?"
        - Lopullinen varmuus tulee vasta lainvoimaisen tuomion jälkeen.

        "Juuri näin. Jäsenet luottivat siihen, mitä Winkkarin perustaja kertoi. Olisiko ollut syytä puhua jotain muuta kuin WInkkarin säännöissä kerrottiin? Siis säveltää aivan omiaan?"
        - Sehän olisikin ollut järjen riemuvoitto, jos sponsori olisi kertonut Wincapitan harjoittavan tuottoisaa vedonlyöntiä kun samaan aikaan sai lukea sivuilta klubin käyvän valuuttakauppaa. Ei se silti takaa että luotettiin siihen mitä sivuilla sanottiin, pääasia että tuottoa tuli.

        "Juuri näin ja poliisin selvitystyö kuivui kasaan."
        - Uutisessa sanottiin 'Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan'. Siinä käytettiin aikamuotona futuuria, eli tulevaa aikaa. Sinä väärensit sen imperfektiin, eli menneeseen aikaan.

        "Osuuspankin etu oli kieltää jäsenyys"
        - Kaksi pankkimiestä vakuuttelee uutisessa ettei Osuuspankki ole mukana. Lukutaidoton, tyhmä ja ahne tunkki uskoo mieluummin sponsorin väitettä pankkien mukanaolosta.

        "vaikka se ei lopultakaan pitänyt paikkaansa. Ainakin sekä Kovelahden että Konneveden Osuuspankit olivat mukana toiminnassa - tavalla tai toisella."
        - Jälkiviisastelua.
        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.

        > Piti siis luottaa sponsorin sanomisiin niissä asioissa, mitä ei voinut varmistaa.

        Juuri näin. Lisäksi piti luottaa muiden jäsenten sanomisiin niiltä osin kun tietoa ei löytynyt kotisivuilta.

        > Jälkiviisastelua.

        Juuri näin.

        > Yritystä kyllä piisaa.

        Juuri näin. Ystävällisesti sanottu, voin kiittää.

        > Uutisessa sanottiin 'Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan'.

        Juuri näin. Selvitystyö kuivui kasaan kuten kaikki muistamme.

        > tunkki uskoo mieluummin sponsorin väitettä pankkien mukanaolosta.

        Juuri näin. Jälkikäteen myös selvisi, että pankit olivat mukana eli sponsorit ja muuta jäsenet olivat puhuneet totta.

        > Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään.

        Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Piti siis luottaa sponsorin sanomisiin niissä asioissa, mitä ei voinut varmistaa.

        Juuri näin. Lisäksi piti luottaa muiden jäsenten sanomisiin niiltä osin kun tietoa ei löytynyt kotisivuilta.

        > Jälkiviisastelua.

        Juuri näin.

        > Yritystä kyllä piisaa.

        Juuri näin. Ystävällisesti sanottu, voin kiittää.

        > Uutisessa sanottiin 'Selvitystyö on tältä osin kuivumassa kasaan'.

        Juuri näin. Selvitystyö kuivui kasaan kuten kaikki muistamme.

        > tunkki uskoo mieluummin sponsorin väitettä pankkien mukanaolosta.

        Juuri näin. Jälkikäteen myös selvisi, että pankit olivat mukana eli sponsorit ja muuta jäsenet olivat puhuneet totta.

        > Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään.

        Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Juuri näin. Lisäksi piti luottaa muiden jäsenten sanomisiin niiltä osin kun tietoa ei löytynyt kotisivuilta."
        - Aivan, sokea usko mainosmieheen ja hillot sisälle. Näin toimii fiksu sijoittaja.

        "Selvitystyö kuivui kasaan kuten kaikki muistamme"
        - Voinet liittää linkin siihen uutisen, jossa tutkinnan ilmoitetaan virallisesti päättyneen. Jälkiviisastelulta vältytään kun tiedetään mitä minäkin ajankohtana oli tunkin tiedossa. Tuo linkittämäni uutinen 5.10.2007 ei kertonut tutkinnan vielä loppuneen.

        "Juuri näin."
        - Sokea usko sponsorin sanomisiin vaikka 5.10.2007 pankkimiehet kertoivat etteivät olleet mukana. Näin toimii fiksu sijoittaja.

        Jälkikäteen myös selvisi, että pankit olivat mukana eli sponsorit ja muuta jäsenet olivat puhuneet totta."
        - Jälkikäteen selvisi myös että sponsorit ja muut jäsenet olivat valehdelleet.

        "Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa."
        - Sinä kun tiedät, niin kerro miten monta pankkia, tuomaria, lakimiestä, ekonomia ja veroasiantuntijaa liittyi mukaan tuon 5.10.2007 uutisen jälkeen.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Juuri näin. Lisäksi piti luottaa muiden jäsenten sanomisiin niiltä osin kun tietoa ei löytynyt kotisivuilta."
        - Aivan, sokea usko mainosmieheen ja hillot sisälle. Näin toimii fiksu sijoittaja.

        "Selvitystyö kuivui kasaan kuten kaikki muistamme"
        - Voinet liittää linkin siihen uutisen, jossa tutkinnan ilmoitetaan virallisesti päättyneen. Jälkiviisastelulta vältytään kun tiedetään mitä minäkin ajankohtana oli tunkin tiedossa. Tuo linkittämäni uutinen 5.10.2007 ei kertonut tutkinnan vielä loppuneen.

        "Juuri näin."
        - Sokea usko sponsorin sanomisiin vaikka 5.10.2007 pankkimiehet kertoivat etteivät olleet mukana. Näin toimii fiksu sijoittaja.

        Jälkikäteen myös selvisi, että pankit olivat mukana eli sponsorit ja muuta jäsenet olivat puhuneet totta."
        - Jälkikäteen selvisi myös että sponsorit ja muut jäsenet olivat valehdelleet.

        "Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa."
        - Sinä kun tiedät, niin kerro miten monta pankkia, tuomaria, lakimiestä, ekonomia ja veroasiantuntijaa liittyi mukaan tuon 5.10.2007 uutisen jälkeen.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.

        > Näin toimii fiksu sijoittaja.... Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään.

        Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        Enronissa ja Madoffissa asia oli vielä muutaman astetta paremmin toteutettu.

        > Voinet liittää linkin siihen uutisen, jossa tutkinnan ilmoitetaan virallisesti päättyneen.

        Kuikka Koponen on tehnyt asiasta kokonaan uuden avauksen. Voit lukea tarinan jatkon sieltä.

        > ...pankkimiehet kertoivat etteivät olleet mukana.

        Jotka mihet siis valehtelivat, kuten Konnevedellä ja Kovelahdella hyvin tiedettiin. Sähköpostiketjuttelu piti huolen siitä, että asia oli kaikkien tiedossa. Esitutkinta puhuu tehokkaasta sähköpostiviestinnästä - silloin ei vielä tunnettu Facebookia tai Twitteriä samassa mittakaavassa kuin nykyisin.

        > Jälkikäteen selvisi myös että sponsorit ja muut jäsenet olivat valehdelleet.

        Mistä asiasta jäsenet olivat valehdelleet? Eikö tuollaisesta valehtelusta pitäisi saada laissa säädetty rangaistus, annathan vielä sopivan lainkohdan?

        > Sinä kun tiedät, niin kerro miten monta pankkia, tuomaria, lakimiestä, ekonomia ja veroasiantuntijaa liittyi mukaan tuon 5.10.2007 uutisen jälkeen.

        Sen sinä saat aivan itse etsiä aineistosta.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Näin toimii fiksu sijoittaja.... Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään.

        Näin toimivat sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa.

        Enronissa ja Madoffissa asia oli vielä muutaman astetta paremmin toteutettu.

        > Voinet liittää linkin siihen uutisen, jossa tutkinnan ilmoitetaan virallisesti päättyneen.

        Kuikka Koponen on tehnyt asiasta kokonaan uuden avauksen. Voit lukea tarinan jatkon sieltä.

        > ...pankkimiehet kertoivat etteivät olleet mukana.

        Jotka mihet siis valehtelivat, kuten Konnevedellä ja Kovelahdella hyvin tiedettiin. Sähköpostiketjuttelu piti huolen siitä, että asia oli kaikkien tiedossa. Esitutkinta puhuu tehokkaasta sähköpostiviestinnästä - silloin ei vielä tunnettu Facebookia tai Twitteriä samassa mittakaavassa kuin nykyisin.

        > Jälkikäteen selvisi myös että sponsorit ja muut jäsenet olivat valehdelleet.

        Mistä asiasta jäsenet olivat valehdelleet? Eikö tuollaisesta valehtelusta pitäisi saada laissa säädetty rangaistus, annathan vielä sopivan lainkohdan?

        > Sinä kun tiedät, niin kerro miten monta pankkia, tuomaria, lakimiestä, ekonomia ja veroasiantuntijaa liittyi mukaan tuon 5.10.2007 uutisen jälkeen.

        Sen sinä saat aivan itse etsiä aineistosta.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Voinet liittää linkin siihen uutisen, jossa tutkinnan ilmoitetaan virallisesti päättyneen.

        Kuikka Koponen on tehnyt asiasta kokonaan uuden avauksen. Voit lukea tarinan jatkon sieltä."
        - Sinulla ei siis ole faktaa väitteesi tueksi. Kuikan tarina kuulostaa mielikuvitukselliselta, eikä ole verifioitavissa.

        "Jotka mihet siis valehtelivat, kuten Konnevedellä ja Kovelahdella hyvin tiedettiin. Sähköpostiketjuttelu piti huolen siitä, että asia oli kaikkien tiedossa. Esitutkinta puhuu tehokkaasta sähköpostiviestinnästä - silloin ei vielä tunnettu Facebookia tai Twitteriä samassa mittakaavassa kuin nykyisin."
        - Valehtelivatko vai eivät on jälkiviisastelua. Liittymistä harkinnut jäsen saattoi lukea klubia koskevasta uutisoinnista, etteivät pankit ole jäseninä. Sähköpostikiertokirje koettiin luotettavammaksi lähteeksi. Sehän tuki omaa uskontoa, mutta MTV3:n uutinen ei. Niinpä MTV3:n uutinen jätettiin huomioimatta.

        "Mistä asiasta jäsenet olivat valehdelleet? Eikö tuollaisesta valehtelusta pitäisi saada laissa säädetty rangaistus, annathan vielä sopivan lainkohdan?"
        - Esimerkiksi kertoivat klubin käymästä tuottoisasta valuuttakaupasta. Todellisuudessa klubi ei käynyt tuottoisaa valuuttakauppaa. Mitäs me lainkohdista, piti arvioida miten luotettavasta lähteestä tunkki sai tietonsa.

        "Sen sinä saat aivan itse etsiä aineistosta."
        - Eli ei yhtään.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Voinet liittää linkin siihen uutisen, jossa tutkinnan ilmoitetaan virallisesti päättyneen.

        Kuikka Koponen on tehnyt asiasta kokonaan uuden avauksen. Voit lukea tarinan jatkon sieltä."
        - Sinulla ei siis ole faktaa väitteesi tueksi. Kuikan tarina kuulostaa mielikuvitukselliselta, eikä ole verifioitavissa.

        "Jotka mihet siis valehtelivat, kuten Konnevedellä ja Kovelahdella hyvin tiedettiin. Sähköpostiketjuttelu piti huolen siitä, että asia oli kaikkien tiedossa. Esitutkinta puhuu tehokkaasta sähköpostiviestinnästä - silloin ei vielä tunnettu Facebookia tai Twitteriä samassa mittakaavassa kuin nykyisin."
        - Valehtelivatko vai eivät on jälkiviisastelua. Liittymistä harkinnut jäsen saattoi lukea klubia koskevasta uutisoinnista, etteivät pankit ole jäseninä. Sähköpostikiertokirje koettiin luotettavammaksi lähteeksi. Sehän tuki omaa uskontoa, mutta MTV3:n uutinen ei. Niinpä MTV3:n uutinen jätettiin huomioimatta.

        "Mistä asiasta jäsenet olivat valehdelleet? Eikö tuollaisesta valehtelusta pitäisi saada laissa säädetty rangaistus, annathan vielä sopivan lainkohdan?"
        - Esimerkiksi kertoivat klubin käymästä tuottoisasta valuuttakaupasta. Todellisuudessa klubi ei käynyt tuottoisaa valuuttakauppaa. Mitäs me lainkohdista, piti arvioida miten luotettavasta lähteestä tunkki sai tietonsa.

        "Sen sinä saat aivan itse etsiä aineistosta."
        - Eli ei yhtään.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        > Kuikan tarina kuulostaa mielikuvitukselliselta, eikä ole verifioitavissa.

        Uskon, että tutkintaa tehtiin pakettiautoissa ja takahuoneissa. Virallisesti kuitenkin ilmoitettiin, että tutkimus kuivui kasaan.

        > Liittymistä harkinnut jäsen saattoi lukea klubia koskevasta uutisoinnista, etteivät pankit ole jäseninä.

        Liittymistä harkinnut jäsen myös saattoi kysyä asiaa suoraan myös pankinjohtajalta tai hallintoneuvoston varapuheenjohtajalta. Mediassa esiintynyt Osuuspankki-ryhmä valehteli.

        > Niinpä MTV3:n uutinen jätettiin huomioimatta.

        No, jos se sisälsi myös valheita. Osuuspankin virallinen kanta oli ilmoitettu, mutta käytäntö oli erilainen.

        > Todellisuudessa klubi ei käynyt tuottoisaa valuuttakauppaa.

        Juuri näin, juuri näin Vantaan KO kertoo. Sen takia Kailajärveä syytetään törkeästä petoksesta. Ja promillea jäsenistä epäillään rikoksesta.

        Mukaan lähtivät sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa. Enronissa ja Madoffissa asia oli vielä muutaman astetta paremmin toteutettu.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        > Kuikan tarina kuulostaa mielikuvitukselliselta, eikä ole verifioitavissa.

        Uskon, että tutkintaa tehtiin pakettiautoissa ja takahuoneissa. Virallisesti kuitenkin ilmoitettiin, että tutkimus kuivui kasaan.

        > Liittymistä harkinnut jäsen saattoi lukea klubia koskevasta uutisoinnista, etteivät pankit ole jäseninä.

        Liittymistä harkinnut jäsen myös saattoi kysyä asiaa suoraan myös pankinjohtajalta tai hallintoneuvoston varapuheenjohtajalta. Mediassa esiintynyt Osuuspankki-ryhmä valehteli.

        > Niinpä MTV3:n uutinen jätettiin huomioimatta.

        No, jos se sisälsi myös valheita. Osuuspankin virallinen kanta oli ilmoitettu, mutta käytäntö oli erilainen.

        > Todellisuudessa klubi ei käynyt tuottoisaa valuuttakauppaa.

        Juuri näin, juuri näin Vantaan KO kertoo. Sen takia Kailajärveä syytetään törkeästä petoksesta. Ja promillea jäsenistä epäillään rikoksesta.

        Mukaan lähtivät sekä pankit, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat ja muu tuulipukukansa. Enronissa ja Madoffissa asia oli vielä muutaman astetta paremmin toteutettu.

        "Liittymistä harkinnut jäsen myös saattoi kysyä asiaa suoraan myös pankinjohtajalta tai hallintoneuvoston varapuheenjohtajalta."
        - Niinkuin kenraali teki, meni pankista kysymään neuvoa. Piti sitten oikein katsoa se värväysvideo jonka pääosassa esiintyy Vyölaukkumies. Ainoat maininnat mukanaolijoista olivat 'todella isoja poikia' ja 'moottoripyöräilijöitä'. Ei siinä ainakaan jaettu yhteystietoja pankinjohtajalle tai hallintoneuvoston varapuheenjohtajalle. Mitä tämä duo muuten vastasi 4000 harkitsevaisen ja fiksun jäsenkanditaatin kyselyyn? Luulisi edes yhden 4000 vastauksesta säilyneen.

        "No, jos se sisälsi myös valheita. Osuuspankin virallinen kanta oli ilmoitettu, mutta käytäntö oli erilainen."
        - Niinhän se sponsorinkin puhe sisälsi myös valheita. Silloin tietysti sekin olisi pitänyt jättää ottamatta huomioon. Ja niinhän tekivätkin fiksut sijoittajat, eivät antaneet rahojaan sponssin taskuun.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Liittymistä harkinnut jäsen myös saattoi kysyä asiaa suoraan myös pankinjohtajalta tai hallintoneuvoston varapuheenjohtajalta."
        - Niinkuin kenraali teki, meni pankista kysymään neuvoa. Piti sitten oikein katsoa se värväysvideo jonka pääosassa esiintyy Vyölaukkumies. Ainoat maininnat mukanaolijoista olivat 'todella isoja poikia' ja 'moottoripyöräilijöitä'. Ei siinä ainakaan jaettu yhteystietoja pankinjohtajalle tai hallintoneuvoston varapuheenjohtajalle. Mitä tämä duo muuten vastasi 4000 harkitsevaisen ja fiksun jäsenkanditaatin kyselyyn? Luulisi edes yhden 4000 vastauksesta säilyneen.

        "No, jos se sisälsi myös valheita. Osuuspankin virallinen kanta oli ilmoitettu, mutta käytäntö oli erilainen."
        - Niinhän se sponsorinkin puhe sisälsi myös valheita. Silloin tietysti sekin olisi pitänyt jättää ottamatta huomioon. Ja niinhän tekivätkin fiksut sijoittajat, eivät antaneet rahojaan sponssin taskuun.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        > Niinhän se sponsorinkin puhe sisälsi myös valheita.

        Valehtelivatko jäsenet toisilleen tarkoituksellisesti aivan omiaan vai valehtelivatko he sen tiedon mukaan, jonka Hannu valehteli heille?


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        > Niinhän se sponsorinkin puhe sisälsi myös valheita.

        Valehtelivatko jäsenet toisilleen tarkoituksellisesti aivan omiaan vai valehtelivatko he sen tiedon mukaan, jonka Hannu valehteli heille?

        "Valehtelivatko jäsenet toisilleen tarkoituksellisesti aivan omiaan vai valehtelivatko he sen tiedon mukaan, jonka Hannu valehteli heille?"
        - Valehtelivatko MTV3:n uutisen pankkimiehet tarkoituksellisesti aivan omiaan vai valehtelivatko he sen tiedon mukaan, joka heillä oli? Kyse oli siitä, miten jäsenkanditaatti saattoi 10/2007-03/2008 välillä varmistaa pankkien ja muiden auktoriteettien mukanaolon? Siis sen hetkisen tiedon valossa, ilman jälkiviisastelua kuulustelupöytäkirjoista tai oikeudenkäynnistä.

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


    • Jospa antaisimme logiikan puupäähattupalkinnon Tröllille ihan suosiolla.

      Tämän me tiedämme ja tämän myöntää Trölli:
      Suonenjoen osuuspankki kutsui Winkkari syöväksi ja piti ovensa visusti kiinni.
      Suonenjoen osuuspankin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja sai kenkää Winkkarimyönteisyytensä tähden. Osuuspankki varoitti konttoreitaan Winkarista alkuvuodesta 2007. Osuuspankin Kovelahden konttorin hoitaja sai aluekonttorista mahtimääräyksen: helevetin kyytiä hankkiudut irti winkkarista.

      Mistään muista pankeista ei edes huhuttu, kuin Osuuspankin jäsenyydestä.

      Ja kaiken tämän jälkeen seuraa johtopäätös:
      ”Pankkien, lakimiesten, ekonomien, kenraalien ja poliisien jäsenyys lisäävät tietenkin luottamusta ja tietoisuus tällaisten jäsenten jäsenyydestä leviää kulovalkean tavoin.”

      Kulovalkean tavoin levisi vain jäsenten toinen toisilleen kertomat valheet.;)))

      • joopa joo

        "Jospa antaisimme logiikan puupäähattupalkinnon Tröllille ihan suosiolla."
        - Näin tehdään. Röllykkä vakuuttelee useassa viestissä miten tunkki halusi uskoa sponsorin sanomisiin.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        "Jospa antaisimme logiikan puupäähattupalkinnon Tröllille ihan suosiolla."
        - Näin tehdään. Röllykkä vakuuttelee useassa viestissä miten tunkki halusi uskoa sponsorin sanomisiin.

        > Röllykkä vakuuttelee useassa viestissä miten tunkki halusi uskoa sponsorin sanomisiin.

        Vantaan KO: Kaikki ne henkilöt, jotka olivat tutustuneet klubin sivuihin, ovat käräjäoikeudessa todenneet, että klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa. Myös klubin sivuilla oli kerrottu, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin harjoittamasta valuuttakaupasta.

        Tuomari Shahov on kertonut sloganissaan, että sponssi tiesi saman kuin tunkki - ja hyvin huuteleekin. Samaa huutelee myös Vantaan KO. Tämä vain osoittaa sen, että Shahov on huolella tutustunut Vantaan KO:n tekstiin tuolta osin.

        ___C___

        "Puupäähattu on palkinto, jonka Suomen sarjakuvaseura myöntää vuosittain ansioituneelle suomalaiselle sarjakuvantekijälle. "

        Ihmettelen, miksi minulle olet antamassa tuollaista palkintoa. Haluaisit varmasti antaa minulle anti-Nobel tai vastaavan palkinnon.


      • Shahov
        M... kirjoitti:

        > Röllykkä vakuuttelee useassa viestissä miten tunkki halusi uskoa sponsorin sanomisiin.

        Vantaan KO: Kaikki ne henkilöt, jotka olivat tutustuneet klubin sivuihin, ovat käräjäoikeudessa todenneet, että klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa. Myös klubin sivuilla oli kerrottu, että klubin jäsenilleen jakamat tuotot ovat peräisin klubin harjoittamasta valuuttakaupasta.

        Tuomari Shahov on kertonut sloganissaan, että sponssi tiesi saman kuin tunkki - ja hyvin huuteleekin. Samaa huutelee myös Vantaan KO. Tämä vain osoittaa sen, että Shahov on huolella tutustunut Vantaan KO:n tekstiin tuolta osin.

        ___C___

        "Puupäähattu on palkinto, jonka Suomen sarjakuvaseura myöntää vuosittain ansioituneelle suomalaiselle sarjakuvantekijälle. "

        Ihmettelen, miksi minulle olet antamassa tuollaista palkintoa. Haluaisit varmasti antaa minulle anti-Nobel tai vastaavan palkinnon.

        ”klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa."

        Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan. Mitä enemmän negatiivista palautetta esiintyi, sitä enemmän klubilaiset kääntyivät sisäänpäin. Parhaimmillaan kerho vaikutti salaseuralta tai uskonnolliselta yhteisöltä kieltäessään tosiasiat itseltään.

        Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset. Sama kun moottoripyöräkerholainen tulisi oikeuteen väittämään, että heidän kerhonsa säännöissä pahoinpitely ja kiristys ovat osa normaalia velanperintä proseduuria.


      • M...
        Shahov kirjoitti:

        ”klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa."

        Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan. Mitä enemmän negatiivista palautetta esiintyi, sitä enemmän klubilaiset kääntyivät sisäänpäin. Parhaimmillaan kerho vaikutti salaseuralta tai uskonnolliselta yhteisöltä kieltäessään tosiasiat itseltään.

        Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset. Sama kun moottoripyöräkerholainen tulisi oikeuteen väittämään, että heidän kerhonsa säännöissä pahoinpitely ja kiristys ovat osa normaalia velanperintä proseduuria.

        > Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan.... Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset.

        Taisit ymmärtää asiayhteyden nyt väärin. Kannattaa lukea koko kohda uudelleen.


      • KuikkaKoponen
        Shahov kirjoitti:

        ”klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa."

        Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan. Mitä enemmän negatiivista palautetta esiintyi, sitä enemmän klubilaiset kääntyivät sisäänpäin. Parhaimmillaan kerho vaikutti salaseuralta tai uskonnolliselta yhteisöltä kieltäessään tosiasiat itseltään.

        Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset. Sama kun moottoripyöräkerholainen tulisi oikeuteen väittämään, että heidän kerhonsa säännöissä pahoinpitely ja kiristys ovat osa normaalia velanperintä proseduuria.

        "Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan."

        Elämäni ensimmäisen, siis ensimmäisen, kerran kävin millään netin keskustelufoorumilla syyskuun 2007 lopulla, kun MTV3:n Salla Vuorijoki kertoi saaneensa totuuden selville klubista mm. suomi24-palstalta.

        Uskallan väittää, että suurin osa klubilaisista ei vaivautunut edes tuolloinkaan tutustumaan netin keskustelupalstoihin.

        Epäilemättä suurin osa tuolloin mm. suomi24-palstaan tutustuneista ovat jättäneet tämän foorumin lapsenmielisten temmellyskentäksi.
        Kaikki suomalaiset eivät suinkaan halua lukeutua siihen marginaaliryhmään, joka voi toteuttaa itseään anonyymisti ivaten ja pilkaten kanssaihmisiään.

        Itse olen poikkeus klubin jäsenistössä, olen seurannut säännöllisin väliajoin keskustelun kehittymistä ja samalla pannut merkille väärän ensivaikutelman voiman merkityksen asenteiden muutoksessa.

        Asiassa on kuitenkin menty eteenpäin; valuuttakauppa kiellettiin aluksi, vivutuksesta ei oltu kuultukaan, klubin lisenssipörssi oli sponsorien ja Pitkäsen keksintö, on jopa osittain myönnetty viranomaisten tekemät virheet.
        Prosessi on pitkä ja tuskainen, kun jupakan alkuupanijat yrittävät sotkea asialinjalle pyrkivän keskustelun.

        Kirjoitusten ja kirjoittajien tason nousu on ollut selvästi nähtävillä, ihmiset ovat oppineet ilmaisemaan itseään kirjoittamalla.
        Tosin täysin kehityskelvottomiakin yksilöitä sekaan mahtuu.

        Ajattelun ja loogisten päätösten teko ja tekemiensä johtopäätösten perustelu asiallisesti vie odotettua enemmän aikaa, ehkäpä se on joillekin jopa mahdotonta ja silloin turvaudutaan auktoriteetteihin.

        Auktoriteettien kyseenalaistaminen onnistuneesti näyttää olevan mahdotonta jopa sanankäytön ammattilaisille, itsensä kansakunnan älykköihin lukeville journalisteille, mikseipä siis meille taviksellikin.

        "Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset."

        Minun mielestäni Vantaan käräjäoikeuden istuntoa voisi käyttää kouluesimerkkinä täysin pieleen menneenä oikeusprosessina.


      • Shahov kirjoitti:

        ”klubin sivuilla olleet tiedot olivat vastanneet suosittelijan tai muun klubista heille kertoneen henkilön kertomaa."

        Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan. Mitä enemmän negatiivista palautetta esiintyi, sitä enemmän klubilaiset kääntyivät sisäänpäin. Parhaimmillaan kerho vaikutti salaseuralta tai uskonnolliselta yhteisöltä kieltäessään tosiasiat itseltään.

        Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset. Sama kun moottoripyöräkerholainen tulisi oikeuteen väittämään, että heidän kerhonsa säännöissä pahoinpitely ja kiristys ovat osa normaalia velanperintä proseduuria.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/4831632#comment-25646983
        32 Vastausta 3 271 Lukukertaa/ vuosi 2002
        Klubia epäiltiin jo silloin sponzi-huijaukseksi

        2 Vastausta 1 186 Lukukertaa/ vuosi 2005
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/1956492#comment-0
        Keskustelu kiihtyy, sponzi-huijaus on selvemmin perustelu, mutta puolustajat ovat jo liikkeellä

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/3792121#comment-19952225
        39 Vastausta 10 522 Lukukertaa/ vuosi 2006
        ” Koko Winclub voi hävitä yhdessä yössä kuin tuhnu Saharaan ja kukaan ei voi mitään vaatia.”

        Älkääpä nyt tyhjää horisko. Kymmenentuhatta ihmistä käy lukemassa WinClubia koskevia keskusteluja jo vuonna 2006 ja tollerot täällä väittävät, että ei me nettiä käytetä. Kyllä paskapuheillakin pitää joku tolkku olla. ;)))

        Kunhan kerkeän, voin tehdä tilaston, miten mielenkiinto asiaan kasvoi räjähdysmäisesti vuonna 2007. Kukahan siellä ravasi keskusteluja seuraamassa. Olisi lapsellista ajatella, että ulkopuoliset uteliaat seurasivat silmä kovana Winkkaria ja varsinaiset asianosaiset vain istuivat kiikkustuolissa.;)))


      • KuikkaKoponen
        valuuttakauppias kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/4831632#comment-25646983
        32 Vastausta 3 271 Lukukertaa/ vuosi 2002
        Klubia epäiltiin jo silloin sponzi-huijaukseksi

        2 Vastausta 1 186 Lukukertaa/ vuosi 2005
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/1956492#comment-0
        Keskustelu kiihtyy, sponzi-huijaus on selvemmin perustelu, mutta puolustajat ovat jo liikkeellä

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/3792121#comment-19952225
        39 Vastausta 10 522 Lukukertaa/ vuosi 2006
        ” Koko Winclub voi hävitä yhdessä yössä kuin tuhnu Saharaan ja kukaan ei voi mitään vaatia.”

        Älkääpä nyt tyhjää horisko. Kymmenentuhatta ihmistä käy lukemassa WinClubia koskevia keskusteluja jo vuonna 2006 ja tollerot täällä väittävät, että ei me nettiä käytetä. Kyllä paskapuheillakin pitää joku tolkku olla. ;)))

        Kunhan kerkeän, voin tehdä tilaston, miten mielenkiinto asiaan kasvoi räjähdysmäisesti vuonna 2007. Kukahan siellä ravasi keskusteluja seuraamassa. Olisi lapsellista ajatella, että ulkopuoliset uteliaat seurasivat silmä kovana Winkkaria ja varsinaiset asianosaiset vain istuivat kiikkustuolissa.;)))

        "http://keskustelu.suomi24.fi/node/4831632#comment-25646983
        32 Vastausta 3 271 Lukukertaa/ vuosi 2002
        Klubia epäiltiin jo silloin sponzi-huijaukseksi"

        Ketju aloitettu 16.9.2007.

        Valuuttakauppias on yksi innokkaimmista disinformaation esittäjistä, tuossa yllä hän väittää klubia epäillyn sponzi-huijaukseksi jo ennen sen perustamista.

        "Kyllä paskapuheillakin pitää joku tolkku olla. ;)))"

        Naulankantaan!


      • M...
        KuikkaKoponen kirjoitti:

        "Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan."

        Elämäni ensimmäisen, siis ensimmäisen, kerran kävin millään netin keskustelufoorumilla syyskuun 2007 lopulla, kun MTV3:n Salla Vuorijoki kertoi saaneensa totuuden selville klubista mm. suomi24-palstalta.

        Uskallan väittää, että suurin osa klubilaisista ei vaivautunut edes tuolloinkaan tutustumaan netin keskustelupalstoihin.

        Epäilemättä suurin osa tuolloin mm. suomi24-palstaan tutustuneista ovat jättäneet tämän foorumin lapsenmielisten temmellyskentäksi.
        Kaikki suomalaiset eivät suinkaan halua lukeutua siihen marginaaliryhmään, joka voi toteuttaa itseään anonyymisti ivaten ja pilkaten kanssaihmisiään.

        Itse olen poikkeus klubin jäsenistössä, olen seurannut säännöllisin väliajoin keskustelun kehittymistä ja samalla pannut merkille väärän ensivaikutelman voiman merkityksen asenteiden muutoksessa.

        Asiassa on kuitenkin menty eteenpäin; valuuttakauppa kiellettiin aluksi, vivutuksesta ei oltu kuultukaan, klubin lisenssipörssi oli sponsorien ja Pitkäsen keksintö, on jopa osittain myönnetty viranomaisten tekemät virheet.
        Prosessi on pitkä ja tuskainen, kun jupakan alkuupanijat yrittävät sotkea asialinjalle pyrkivän keskustelun.

        Kirjoitusten ja kirjoittajien tason nousu on ollut selvästi nähtävillä, ihmiset ovat oppineet ilmaisemaan itseään kirjoittamalla.
        Tosin täysin kehityskelvottomiakin yksilöitä sekaan mahtuu.

        Ajattelun ja loogisten päätösten teko ja tekemiensä johtopäätösten perustelu asiallisesti vie odotettua enemmän aikaa, ehkäpä se on joillekin jopa mahdotonta ja silloin turvaudutaan auktoriteetteihin.

        Auktoriteettien kyseenalaistaminen onnistuneesti näyttää olevan mahdotonta jopa sanankäytön ammattilaisille, itsensä kansakunnan älykköihin lukeville journalisteille, mikseipä siis meille taviksellikin.

        "Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset."

        Minun mielestäni Vantaan käräjäoikeuden istuntoa voisi käyttää kouluesimerkkinä täysin pieleen menneenä oikeusprosessina.

        > Kaikki suomalaiset eivät suinkaan halua lukeutua siihen marginaaliryhmään, joka voi toteuttaa itseään anonyymisti ivaten ja pilkaten kanssaihmisiään.

        Tällä foorumilla tämä marginaaliryhmä on rajautunut neljän tai viiden kirjoittajan suuruiseksi. Lisäksi on muutama satunnainen pilkkaaja.

        > Ajattelun ja loogisten päätösten teko ja tekemiensä johtopäätösten perustelu asiallisesti vie odotettua enemmän aikaa, ehkäpä se on joillekin jopa mahdotonta ja silloin turvaudutaan auktoriteetteihin.

        Itse olen tässä avauksessa pyrkinyt tuomaan esiin auktoriteettiien ja vertaispiirin vaikututusta. Itse myöskin tukeudun Vantaan KO:n päätökseen, koska parempaakaan materiaalia ei ole voitu esittää.

        Olen oikeastaan ainoa, joka auktoriteetti-asiaan on pyrkinyt edes vetoamaan, sillä peruspilkkaajien mukaan WinCapitaan liittymisen taustalla on vain kolme ja vain kolme perustekijää: ahneus, tyhmyys ja rikollinen luonteenlaatu. Auktoriteeteilla ja vertaispiirillä ei pilkkaajien mukaan ole ollut vaikutusta liittymiseen. Peruspilkkaajien mukaan pelkästään sen, että toiminta oli Panamassa ja sähköpostin päässä, olisi tullut estää liittymisen. Peruspilkkaajien mukaan auktoriteeteilla (pankit MB Osuuspankki, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat...) ja vertaispiirillä ei ole ollut vaikutusta mukaan liittymiseen, vaan taustalla ovat aina vain puhdas ahneus ja tyhmyys. Sekä tietenkin löyhä moraali ja rikollinen luonne.

        ___C___

        < Minun mielestäni Vantaan käräjäoikeuden istuntoa voisi käyttää kouluesimerkkinä täysin pieleen menneenä oikeusprosessina.

        Minulle on jäänyt Vantaan KO:n päätöksestä päällimmäisenä mieleen sen perusteellisuus siitä huolimatta, etä pääkäsittelyn aikaa lyhennettiin. Itse olen pitänyt päätöstä perusteluineen virheettömänä. Vantaan päätöstä on kuitenkin arvosteltu nähdäkseni kolmesta eri syystä:

        Arvostelu 1. Peruspilkkaajat haluaisivat, että kyseessä olisi ollut (lisäksi) rahankeräysrikos, koska silloin kaikki rahat saataisiin pysyvästi valtiolle, ei varojen oikeille omistajille. Tämä on aiheuttanut suurimman kapinamielialan Vantaan päätöstä kohtaan, kapinakenraaleina ovat tietenkin pilkkaajat. Kaikkien varojen kerääminen olisi rikollisille paras ja oiva opetus, ajattelevat peruspilkkaajat.

        Arvostelu 2. Ei ole pohdittu sitä, kuka sulki rahaliikenteen. Asia voi toki olla merkityksellinen, mutta Vantaan KO:n perustelut menevät mielestäni tuon sulkemisen ohitse. Taustalla on se, että Suomessa maan tavan mukaan rikollisen toiminnan voi keskeyttää jopa toisella rikoksella. Edelleen, todisteaineistona voidaan käyttää laittomasti saatua aineistoa, jos sitä voidaan pitää luotettavana. Lienee tullut näytetyksi, että riippumatta siitä, olisiko rahaliikennettä suljettu vai ei, rahat eivät olisi riittäneet kotiutuksiin. Rahaliikenteen sulkemisella voidaan katsoa estetyksi rikollisen toiminnan jatkuminen.

        Ja viimeisenä:

        Arvostelu 3. Lisenssien ja Panaman firmojen merkitystä ei ole otettu päätöksessä huomioon. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä lisenssejä ja lisenssipörssiä on käsitelty aineistossa runsaasti. Panaman firmojen mahdollista merkitystä ei ole voitu käsitellä, koska puolustus ei ole asiaa tuonut esille. Jos Panaman firmoilla olisi substanssia, puolustuksen olisi tullut tuoda asia esille itsenäisesti. Vantaan KO:lle ei ole esitetty mitään sellaista aineistoa, jonka mukaan WinCapitalla olisi ollut panamalainen tai muu ulkoinen tulonlähde. Jos sellainen, koko tapahtumainkulku saisi täysin uuden luonteen.

        Ei ole syytä epäillä sitä, etteikö hovioikeus antaisi asiassa ratkaisuaan. Olisi suoranainen ihme, jos juttu palautuisi Vantaalle edellä mainittujen kolmen seikan vuoksi.

        ___C___

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • M...
        KuikkaKoponen kirjoitti:

        "http://keskustelu.suomi24.fi/node/4831632#comment-25646983
        32 Vastausta 3 271 Lukukertaa/ vuosi 2002
        Klubia epäiltiin jo silloin sponzi-huijaukseksi"

        Ketju aloitettu 16.9.2007.

        Valuuttakauppias on yksi innokkaimmista disinformaation esittäjistä, tuossa yllä hän väittää klubia epäillyn sponzi-huijaukseksi jo ennen sen perustamista.

        "Kyllä paskapuheillakin pitää joku tolkku olla. ;)))"

        Naulankantaan!

        > Valuuttakauppias on yksi innokkaimmista disinformaation esittäjistä, tuossa yllä hän väittää klubia epäillyn sponzi-huijaukseksi jo ennen sen perustamista.

        Naulankantaan!


      • KuikkaKoponen kirjoitti:

        "http://keskustelu.suomi24.fi/node/4831632#comment-25646983
        32 Vastausta 3 271 Lukukertaa/ vuosi 2002
        Klubia epäiltiin jo silloin sponzi-huijaukseksi"

        Ketju aloitettu 16.9.2007.

        Valuuttakauppias on yksi innokkaimmista disinformaation esittäjistä, tuossa yllä hän väittää klubia epäillyn sponzi-huijaukseksi jo ennen sen perustamista.

        "Kyllä paskapuheillakin pitää joku tolkku olla. ;)))"

        Naulankantaan!

        P-O-N-Z-I huijaus8.8.2002 01:18
        Winclub on
        Ei kannata pistää rahaa sinne. Noi kaikki on saanu rahansa takas jätkät on epätoivosia saamaan lisää väkee clubii, että sais joskus omansa pois.
        _____C______
        Mielenkiintoista. Siinä säikeessä on tämä viesti ja juuri näin päivättynä. Kusettaako myös Suomi24?

        Tutkin asiaa myöhemmin. Nyt on hieman kiirus. Itse väittämäni oli kuitenkin se, että mielenkiinto verkostomarkkinointipalstaan ja Winkkariviesteihin räjähti 2007. Mikähän sen aiheutti ja kuka siellä kävi?

        Tröllykän teorian mukaan rehelliset klubilaiset lukivat vain Maaseudun Tulevaisuutta täysin tietämättöminä nettikouhkaamisesta.


      • valuuttakauppias kirjoitti:

        P-O-N-Z-I huijaus8.8.2002 01:18
        Winclub on
        Ei kannata pistää rahaa sinne. Noi kaikki on saanu rahansa takas jätkät on epätoivosia saamaan lisää väkee clubii, että sais joskus omansa pois.
        _____C______
        Mielenkiintoista. Siinä säikeessä on tämä viesti ja juuri näin päivättynä. Kusettaako myös Suomi24?

        Tutkin asiaa myöhemmin. Nyt on hieman kiirus. Itse väittämäni oli kuitenkin se, että mielenkiinto verkostomarkkinointipalstaan ja Winkkariviesteihin räjähti 2007. Mikähän sen aiheutti ja kuka siellä kävi?

        Tröllykän teorian mukaan rehelliset klubilaiset lukivat vain Maaseudun Tulevaisuutta täysin tietämättöminä nettikouhkaamisesta.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/4818301#comment-25590098

        Ihme juttu. Tässä on myös päiväys 2002, mutta teksti viittaa selvästi WINCLUB Tapiolan Gardenissa 12.9. kello 17.00 pidettyyn kokoukseen.

        Krp, saakutirallaa on väärentänyt todisteita. Ei tähän muuta selitystä voi olla. ;))))


      • valuuttakauppias kirjoitti:

        P-O-N-Z-I huijaus8.8.2002 01:18
        Winclub on
        Ei kannata pistää rahaa sinne. Noi kaikki on saanu rahansa takas jätkät on epätoivosia saamaan lisää väkee clubii, että sais joskus omansa pois.
        _____C______
        Mielenkiintoista. Siinä säikeessä on tämä viesti ja juuri näin päivättynä. Kusettaako myös Suomi24?

        Tutkin asiaa myöhemmin. Nyt on hieman kiirus. Itse väittämäni oli kuitenkin se, että mielenkiinto verkostomarkkinointipalstaan ja Winkkariviesteihin räjähti 2007. Mikähän sen aiheutti ja kuka siellä kävi?

        Tröllykän teorian mukaan rehelliset klubilaiset lukivat vain Maaseudun Tulevaisuutta täysin tietämättöminä nettikouhkaamisesta.

        Autetaan tuota Trölliä ja Kuikkaa hieman, vaikka en ehtisikään juuri nyt. Tämä keskustelu on takuuvarmasti vuodelta 2004.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/1029970#comment-4894428
        ”Tämä antaa viitteet siihen että "voittoja" maksetaan uusien jäsenien pelikassasta vanhoille jäsenille, jolloin homma toimii juuri niin kauan kuin uusia jäseniä tulee (Ponzi scheme).”

        Tällaisten juttujen pitäisi nostaa hiukset pystyyn mahdollisen sijoituskohdetta pohdiskelevan päässä Ja tämä vuodelta 2004, eikä tässä vielä kaikki …. ;))).


      • Shahov
        KuikkaKoponen kirjoitti:

        "Tuo nyt on ihan hölmöä väittää, etteivät jäsenet käyneet säännöllisesti tarkistamassa mitä netissä Wincapitasta puhutaan."

        Elämäni ensimmäisen, siis ensimmäisen, kerran kävin millään netin keskustelufoorumilla syyskuun 2007 lopulla, kun MTV3:n Salla Vuorijoki kertoi saaneensa totuuden selville klubista mm. suomi24-palstalta.

        Uskallan väittää, että suurin osa klubilaisista ei vaivautunut edes tuolloinkaan tutustumaan netin keskustelupalstoihin.

        Epäilemättä suurin osa tuolloin mm. suomi24-palstaan tutustuneista ovat jättäneet tämän foorumin lapsenmielisten temmellyskentäksi.
        Kaikki suomalaiset eivät suinkaan halua lukeutua siihen marginaaliryhmään, joka voi toteuttaa itseään anonyymisti ivaten ja pilkaten kanssaihmisiään.

        Itse olen poikkeus klubin jäsenistössä, olen seurannut säännöllisin väliajoin keskustelun kehittymistä ja samalla pannut merkille väärän ensivaikutelman voiman merkityksen asenteiden muutoksessa.

        Asiassa on kuitenkin menty eteenpäin; valuuttakauppa kiellettiin aluksi, vivutuksesta ei oltu kuultukaan, klubin lisenssipörssi oli sponsorien ja Pitkäsen keksintö, on jopa osittain myönnetty viranomaisten tekemät virheet.
        Prosessi on pitkä ja tuskainen, kun jupakan alkuupanijat yrittävät sotkea asialinjalle pyrkivän keskustelun.

        Kirjoitusten ja kirjoittajien tason nousu on ollut selvästi nähtävillä, ihmiset ovat oppineet ilmaisemaan itseään kirjoittamalla.
        Tosin täysin kehityskelvottomiakin yksilöitä sekaan mahtuu.

        Ajattelun ja loogisten päätösten teko ja tekemiensä johtopäätösten perustelu asiallisesti vie odotettua enemmän aikaa, ehkäpä se on joillekin jopa mahdotonta ja silloin turvaudutaan auktoriteetteihin.

        Auktoriteettien kyseenalaistaminen onnistuneesti näyttää olevan mahdotonta jopa sanankäytön ammattilaisille, itsensä kansakunnan älykköihin lukeville journalisteille, mikseipä siis meille taviksellikin.

        "Vantaan perustelut ovat tuolta osin aivan kummalliset."

        Minun mielestäni Vantaan käräjäoikeuden istuntoa voisi käyttää kouluesimerkkinä täysin pieleen menneenä oikeusprosessina.

        "Uskallan väittää, että suurin osa klubilaisista ei vaivautunut edes tuolloinkaan tutustumaan netin keskustelupalstoihin."

        Minua kosiskeltiin Wincapitaan kesän ja syksyn 07 aikana. Kun Googleen pisti hakusanaksi Winclub tai Wincapita, hakupalvelun kärjessä oli ensimmäisenä muistaakseni Murobbs. Muitakin saitteja oli, joista suurimmalla osalla Wincapitaan suhtauduttiin kriittisesti.

        Käsittääkseni myös Winclubin omalla keskustelupastalla viitattiin näihin(Murobbs, Suomi24 ym.) keskusteluihin. Klubin johto (Hannu) ohjeisti, etteivät jäsenet kommentoisi ulkoisilla palstoilla klubin toimintaa. Olisipa aika ihmeellistä ettei kukaan edes uteliaisuuttaan olisi käynyt lukemassa mitä ulkopuoliset Wincapitasta ajattelevat.

        Myös Wincapitan omalla keskustelupalstalla, Wincapitan muusta sijoitustoiminnasta suuresti poikkeavat tuotot huomioitiin. Kuitenkaan tämä valtava ristiriita ei herättänyt jäsenissä sen suurempaa keskustelua, kuin korkeintaan huolen siitä, mihin rahojen kanssa joutuu. Oliko tämä nyt sitten sitä median luomaa tyhmyyttä vai ahneutta, päätä itse.

        "samalla pannut merkille väärän ensivaikutelman voiman merkityksen asenteiden muutoksessa."

        Ensivaikutelman vaikutus on kieltämättä suuri, ja Wincapitan tapauksessa minulla ei ole mitään syytä sitä kyseenalaistaa. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Wincapita oli huijaus ja että klubin jäsenet eivät ole edes itselleen rehellisiä. Suurin osa tiesi tai vähintäänkin epäili toiminnan laillisuutta, muttei antanut tosiasioiden häiritä vaurastumistaan.

        "Minun mielestäni Vantaan käräjäoikeuden istuntoa voisi käyttää kouluesimerkkinä täysin pieleen menneenä oikeusprosessina."

        Klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa. Passiivisia jäseniä ei ollut, vaan jokainen jäsen teki päätöksen liittymisestään niillä tiedoilla ja ehdoilla, jotka olivat kaikkien tiedossa. Wincapitan toiminta ja ansaintamekanismi järjettömine tuottoineen puhuivat omaa selkeää kieltään. Suurin osa teki päätöksen olla liittymättä, ne jotka mukaan lähtivät, saisivat kernaasti kantaa vastuun päätöksestään. Veronmaksajille heidän päätöksensä seuraamukset ovat turhan tyyriit.


      • M...
        Shahov kirjoitti:

        "Uskallan väittää, että suurin osa klubilaisista ei vaivautunut edes tuolloinkaan tutustumaan netin keskustelupalstoihin."

        Minua kosiskeltiin Wincapitaan kesän ja syksyn 07 aikana. Kun Googleen pisti hakusanaksi Winclub tai Wincapita, hakupalvelun kärjessä oli ensimmäisenä muistaakseni Murobbs. Muitakin saitteja oli, joista suurimmalla osalla Wincapitaan suhtauduttiin kriittisesti.

        Käsittääkseni myös Winclubin omalla keskustelupastalla viitattiin näihin(Murobbs, Suomi24 ym.) keskusteluihin. Klubin johto (Hannu) ohjeisti, etteivät jäsenet kommentoisi ulkoisilla palstoilla klubin toimintaa. Olisipa aika ihmeellistä ettei kukaan edes uteliaisuuttaan olisi käynyt lukemassa mitä ulkopuoliset Wincapitasta ajattelevat.

        Myös Wincapitan omalla keskustelupalstalla, Wincapitan muusta sijoitustoiminnasta suuresti poikkeavat tuotot huomioitiin. Kuitenkaan tämä valtava ristiriita ei herättänyt jäsenissä sen suurempaa keskustelua, kuin korkeintaan huolen siitä, mihin rahojen kanssa joutuu. Oliko tämä nyt sitten sitä median luomaa tyhmyyttä vai ahneutta, päätä itse.

        "samalla pannut merkille väärän ensivaikutelman voiman merkityksen asenteiden muutoksessa."

        Ensivaikutelman vaikutus on kieltämättä suuri, ja Wincapitan tapauksessa minulla ei ole mitään syytä sitä kyseenalaistaa. Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Wincapita oli huijaus ja että klubin jäsenet eivät ole edes itselleen rehellisiä. Suurin osa tiesi tai vähintäänkin epäili toiminnan laillisuutta, muttei antanut tosiasioiden häiritä vaurastumistaan.

        "Minun mielestäni Vantaan käräjäoikeuden istuntoa voisi käyttää kouluesimerkkinä täysin pieleen menneenä oikeusprosessina."

        Klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa. Passiivisia jäseniä ei ollut, vaan jokainen jäsen teki päätöksen liittymisestään niillä tiedoilla ja ehdoilla, jotka olivat kaikkien tiedossa. Wincapitan toiminta ja ansaintamekanismi järjettömine tuottoineen puhuivat omaa selkeää kieltään. Suurin osa teki päätöksen olla liittymättä, ne jotka mukaan lähtivät, saisivat kernaasti kantaa vastuun päätöksestään. Veronmaksajille heidän päätöksensä seuraamukset ovat turhan tyyriit.

        > Myös Wincapitan omalla keskustelupalstalla, Wincapitan muusta sijoitustoiminnasta suuresti poikkeavat tuotot huomioitiin.

        Pistäpä tästa tarinastasi linkkiä tulemaan.

        > Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Wincapita oli huijaus ja että klubin jäsenet eivät ole edes itselleen rehellisiä.

        Tässäpä jälkiviisauden ja vahingonilon yhdessä myhäilevä ääni. Hei, lyödään kättä yhteen, hei...

        > Suurin osa tiesi tai vähintäänkin epäili toiminnan laillisuutta, muttei antanut tosiasioiden häiritä vaurastumistaan.

        Tähän edellä sanomaasi sopii kuin nenä päähän ja nyrkki silmään Vantaan KO: nlause: " Käräjäoikeus pitää kuitenkin ilmeisenä ja selvitettynä, että suurin osa jäsenistä on luottanut klubin toiminnan rehellisyyteen."

        ___C___

        > Klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa.

        Olette te melkoisia velikultia. Juurihan hetki sitten sanoit, että tärkeintä oli vain saada nostella helppoja tuottoja. Mikä ihmeen osuus tavallisella rivijäsenllä silloin on klubissa - onko tämä rivijäsen pyrkinyt levittämään rikollisen toiminnan ihanuutta, kirjoittmaan säännöt uudestaan vai nostelemaan rahoja? Rivijäsen ei ole millään tavoin voinut vaikuttaa osuudellaan toimintaan, jos hän on vain nostellut helppoja tuottoja.

        Mieti nyt ennen tekstisi lähettämistä, hyvä ihminen, ettet aina puhu itseäsi pussiin.

        > Passiivisia jäseniä ei ollut, vaan jokainen jäsen teki päätöksen liittymisestään niillä tiedoilla ja ehdoilla, jotka olivat kaikkien tiedossa.

        Mikä on se kuvaamasi rivijäsenen aktiivinen panos, kysyn sinulta näin uudelleen? Hän ei ole edistänyt toimintaa, vaan on nostellut helppoja rahoja, kuten aikaisemmin annoit ymmärtää.

        > Wincapitan toiminta ja ansaintamekanismi järjettömine tuottoineen puhuivat omaa selkeää kieltään.

        Kuten mitä kieltä - swahiliako? MIkä oli se järjetön tuotto, jonka Winkkari lupasi niillä ehdoilla, joista juuri edellisessä lauseessa puhut? Kaikilla 12 000 jäsenellä oli sivuilla nähtävillään aivan samat tiedot. Jos jäsen tiesi toiminnan rikolliseksi, ja tiesikin siis muita enemmän, hän todennäköisesti löytää itsensä käräjäsalin pöydän takaa änkyttämässä tekosistaan.

        ___C___

        > Suurin osa teki päätöksen olla liittymättä.

        Mistä ihmeestä sinä tämän voit tietää?

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.


      • Kello Kalle
        valuuttakauppias kirjoitti:

        Autetaan tuota Trölliä ja Kuikkaa hieman, vaikka en ehtisikään juuri nyt. Tämä keskustelu on takuuvarmasti vuodelta 2004.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/1029970#comment-4894428
        ”Tämä antaa viitteet siihen että "voittoja" maksetaan uusien jäsenien pelikassasta vanhoille jäsenille, jolloin homma toimii juuri niin kauan kuin uusia jäseniä tulee (Ponzi scheme).”

        Tällaisten juttujen pitäisi nostaa hiukset pystyyn mahdollisen sijoituskohdetta pohdiskelevan päässä Ja tämä vuodelta 2004, eikä tässä vielä kaikki …. ;))).

        Suomi24:ssä oli kellot jonkin aikaa sekaisin, aina silloin tällöin minulla oli päivämäärä 1950/2000/2002/2003/2000...

        1950...muistelen, ettei silloin ollut internettiä..


      • Shahov
        M... kirjoitti:

        > Myös Wincapitan omalla keskustelupalstalla, Wincapitan muusta sijoitustoiminnasta suuresti poikkeavat tuotot huomioitiin.

        Pistäpä tästa tarinastasi linkkiä tulemaan.

        > Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Wincapita oli huijaus ja että klubin jäsenet eivät ole edes itselleen rehellisiä.

        Tässäpä jälkiviisauden ja vahingonilon yhdessä myhäilevä ääni. Hei, lyödään kättä yhteen, hei...

        > Suurin osa tiesi tai vähintäänkin epäili toiminnan laillisuutta, muttei antanut tosiasioiden häiritä vaurastumistaan.

        Tähän edellä sanomaasi sopii kuin nenä päähän ja nyrkki silmään Vantaan KO: nlause: " Käräjäoikeus pitää kuitenkin ilmeisenä ja selvitettynä, että suurin osa jäsenistä on luottanut klubin toiminnan rehellisyyteen."

        ___C___

        > Klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa.

        Olette te melkoisia velikultia. Juurihan hetki sitten sanoit, että tärkeintä oli vain saada nostella helppoja tuottoja. Mikä ihmeen osuus tavallisella rivijäsenllä silloin on klubissa - onko tämä rivijäsen pyrkinyt levittämään rikollisen toiminnan ihanuutta, kirjoittmaan säännöt uudestaan vai nostelemaan rahoja? Rivijäsen ei ole millään tavoin voinut vaikuttaa osuudellaan toimintaan, jos hän on vain nostellut helppoja tuottoja.

        Mieti nyt ennen tekstisi lähettämistä, hyvä ihminen, ettet aina puhu itseäsi pussiin.

        > Passiivisia jäseniä ei ollut, vaan jokainen jäsen teki päätöksen liittymisestään niillä tiedoilla ja ehdoilla, jotka olivat kaikkien tiedossa.

        Mikä on se kuvaamasi rivijäsenen aktiivinen panos, kysyn sinulta näin uudelleen? Hän ei ole edistänyt toimintaa, vaan on nostellut helppoja rahoja, kuten aikaisemmin annoit ymmärtää.

        > Wincapitan toiminta ja ansaintamekanismi järjettömine tuottoineen puhuivat omaa selkeää kieltään.

        Kuten mitä kieltä - swahiliako? MIkä oli se järjetön tuotto, jonka Winkkari lupasi niillä ehdoilla, joista juuri edellisessä lauseessa puhut? Kaikilla 12 000 jäsenellä oli sivuilla nähtävillään aivan samat tiedot. Jos jäsen tiesi toiminnan rikolliseksi, ja tiesikin siis muita enemmän, hän todennäköisesti löytää itsensä käräjäsalin pöydän takaa änkyttämässä tekosistaan.

        ___C___

        > Suurin osa teki päätöksen olla liittymättä.

        Mistä ihmeestä sinä tämän voit tietää?

        Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan.

        "Pistäpä tästa tarinastasi linkkiä tulemaan."

        Se(rahojen loppuminen maailmasta)oli kyllä ihan yleinen huolenaihe clubilaisten keskuudessa.

        "Mikä ihmeen osuus tavallisella rivijäsenillä silloin on klubissa - "

        Pyramidihan toimii siten, että aikaisemmin mukaan lähteneet hyötyvät myöhemmin mukaan tulleiden sijoituksista. Ilman näitä mattimyöhäisiä koko pyramidi kaatuisi alta aikayksikön. Rivijäsen muuttuu ”aktiiviseksi” viimeistään silloin kun hän kotiuttaa ensimmäisen kerran, myöhemmin mukaan tulleiden rahoja. Toki hän saattoi toimia myös suosittelijana jo aikaisemmin.

        Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä. "Voitto oli epävarma ja koko sijoitus saattaisi mennä, ajattelin että jos siitä kuitenkin ehtisi saamaan oman osansa pois"

        Ja pliis, älä ala taas heilutella sitä Vantaa Ko korttia


      • M...
        Shahov kirjoitti:

        "Pistäpä tästa tarinastasi linkkiä tulemaan."

        Se(rahojen loppuminen maailmasta)oli kyllä ihan yleinen huolenaihe clubilaisten keskuudessa.

        "Mikä ihmeen osuus tavallisella rivijäsenillä silloin on klubissa - "

        Pyramidihan toimii siten, että aikaisemmin mukaan lähteneet hyötyvät myöhemmin mukaan tulleiden sijoituksista. Ilman näitä mattimyöhäisiä koko pyramidi kaatuisi alta aikayksikön. Rivijäsen muuttuu ”aktiiviseksi” viimeistään silloin kun hän kotiuttaa ensimmäisen kerran, myöhemmin mukaan tulleiden rahoja. Toki hän saattoi toimia myös suosittelijana jo aikaisemmin.

        Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä. "Voitto oli epävarma ja koko sijoitus saattaisi mennä, ajattelin että jos siitä kuitenkin ehtisi saamaan oman osansa pois"

        Ja pliis, älä ala taas heilutella sitä Vantaa Ko korttia

        > Se(rahojen loppuminen maailmasta)oli kyllä ihan yleinen huolenaihe clubilaisten keskuudessa.

        Sallithan minun nauraa. Tuo on varmuudella jälkikäteen keksitty vitsi, joka perustui intialaisen ruhtinaan riisinjyvävertaukseen.

        > Ilman näitä mattimyöhäisiä koko pyramidi kaatuisi alta aikayksikön.

        Niin?

        Edellä juuri kerrot, että klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa. Haluat siis kertoa, että viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan eli sijoittivat rahojaan pyramidipeliin, jotta se ei kaatuisi...?!

        Siis täh? Juurihan hetki sitten sanoit, että tärkeintä oli vain saada nostella helppoja tuottoja. Nyt sanoit että uudet jäsenet halusivat vain pitää rikollista pyramidipeliä pystyssä.

        > Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä.

        No jos ei kuitenkaan anneta.

        Luuletko sinä oikeasti, että kaikilla taviksilla on kenraalin rahavarat, jossa 10 - 15 000 euroa pistetään riskillä pelaten menemään? Herää jo! Tavalliselle suomalaiselle on tarpeeksi, kun sijoittaa 20 euroa viikossa uhkapelilottoon.

        Kenraali oli luottanut täysin suosittelijaansa. Sen takia hän oli sijoittanut kelpo summan ja oli varma, että saa omansa pois. Vakuuttamalla omaa tyhmyyttään hän sai metelin loppumaan lyhyeen, eikä saanut villisikaseuruettaan naurunalaiseksi. Vieläkään emme taida varmuudella tietää, ketkä siihen arvovaltaiseen seurueeseen kuuluvat.

        ___C___

        Vantaan KO kertoo: " Käräjäoikeus...."

        OK, en heiluta sitä korttia tällä kertaa, kun noin kauniisti pyydät.


      • joopa joo
        M... kirjoitti:

        > Se(rahojen loppuminen maailmasta)oli kyllä ihan yleinen huolenaihe clubilaisten keskuudessa.

        Sallithan minun nauraa. Tuo on varmuudella jälkikäteen keksitty vitsi, joka perustui intialaisen ruhtinaan riisinjyvävertaukseen.

        > Ilman näitä mattimyöhäisiä koko pyramidi kaatuisi alta aikayksikön.

        Niin?

        Edellä juuri kerrot, että klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa. Haluat siis kertoa, että viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan eli sijoittivat rahojaan pyramidipeliin, jotta se ei kaatuisi...?!

        Siis täh? Juurihan hetki sitten sanoit, että tärkeintä oli vain saada nostella helppoja tuottoja. Nyt sanoit että uudet jäsenet halusivat vain pitää rikollista pyramidipeliä pystyssä.

        > Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä.

        No jos ei kuitenkaan anneta.

        Luuletko sinä oikeasti, että kaikilla taviksilla on kenraalin rahavarat, jossa 10 - 15 000 euroa pistetään riskillä pelaten menemään? Herää jo! Tavalliselle suomalaiselle on tarpeeksi, kun sijoittaa 20 euroa viikossa uhkapelilottoon.

        Kenraali oli luottanut täysin suosittelijaansa. Sen takia hän oli sijoittanut kelpo summan ja oli varma, että saa omansa pois. Vakuuttamalla omaa tyhmyyttään hän sai metelin loppumaan lyhyeen, eikä saanut villisikaseuruettaan naurunalaiseksi. Vieläkään emme taida varmuudella tietää, ketkä siihen arvovaltaiseen seurueeseen kuuluvat.

        ___C___

        Vantaan KO kertoo: " Käräjäoikeus...."

        OK, en heiluta sitä korttia tällä kertaa, kun noin kauniisti pyydät.

        No nythän sinä paljastit tyypillisen rivisijoittajan:
        "on tarpeeksi, kun sijoittaa 20 euroa viikossa uhkapelilottoon." Kenraali ei ollut rivisijoittaja kun pisti 10.000 euroa sisään kerralla, rivisijoittaja pisti vain 20 euroa viikossa.

        100 miljoonaa kun jakaa 12000 jäsenellä, niin keskitalletus oli n. 8300 euroa. Kyllä tuo kenraalin panos menee niin liki keskiarvoa, että hän on hyvä esimerkki rivisijoittajasta.


      • M...
        joopa joo kirjoitti:

        No nythän sinä paljastit tyypillisen rivisijoittajan:
        "on tarpeeksi, kun sijoittaa 20 euroa viikossa uhkapelilottoon." Kenraali ei ollut rivisijoittaja kun pisti 10.000 euroa sisään kerralla, rivisijoittaja pisti vain 20 euroa viikossa.

        100 miljoonaa kun jakaa 12000 jäsenellä, niin keskitalletus oli n. 8300 euroa. Kyllä tuo kenraalin panos menee niin liki keskiarvoa, että hän on hyvä esimerkki rivisijoittajasta.

        > Kyllä tuo kenraalin panos menee niin liki keskiarvoa, että hän on hyvä esimerkki rivisijoittajasta.

        Voi määrältään pitää paikkansa, ei muutoin.


      • M... kirjoitti:

        > Se(rahojen loppuminen maailmasta)oli kyllä ihan yleinen huolenaihe clubilaisten keskuudessa.

        Sallithan minun nauraa. Tuo on varmuudella jälkikäteen keksitty vitsi, joka perustui intialaisen ruhtinaan riisinjyvävertaukseen.

        > Ilman näitä mattimyöhäisiä koko pyramidi kaatuisi alta aikayksikön.

        Niin?

        Edellä juuri kerrot, että klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa. Haluat siis kertoa, että viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan eli sijoittivat rahojaan pyramidipeliin, jotta se ei kaatuisi...?!

        Siis täh? Juurihan hetki sitten sanoit, että tärkeintä oli vain saada nostella helppoja tuottoja. Nyt sanoit että uudet jäsenet halusivat vain pitää rikollista pyramidipeliä pystyssä.

        > Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä.

        No jos ei kuitenkaan anneta.

        Luuletko sinä oikeasti, että kaikilla taviksilla on kenraalin rahavarat, jossa 10 - 15 000 euroa pistetään riskillä pelaten menemään? Herää jo! Tavalliselle suomalaiselle on tarpeeksi, kun sijoittaa 20 euroa viikossa uhkapelilottoon.

        Kenraali oli luottanut täysin suosittelijaansa. Sen takia hän oli sijoittanut kelpo summan ja oli varma, että saa omansa pois. Vakuuttamalla omaa tyhmyyttään hän sai metelin loppumaan lyhyeen, eikä saanut villisikaseuruettaan naurunalaiseksi. Vieläkään emme taida varmuudella tietää, ketkä siihen arvovaltaiseen seurueeseen kuuluvat.

        ___C___

        Vantaan KO kertoo: " Käräjäoikeus...."

        OK, en heiluta sitä korttia tällä kertaa, kun noin kauniisti pyydät.

        Kenraali tunnusti julkisesti tehneensä tyhmästi. Se oli siinä.
        Kadettikoulun ruokasalissa on erityinen paikka, töppöruutu. Kadetti menee ruutuun, pyytää puheenvuoron ja kertoo muulle porukalle rikkoneensa joko koulun tai kadettikunnan sääntöjä. Tämä tehdään ilman tuomioita tai muiden määräystä.

        Trölli: ”Itse myöskin tukeudun Vantaan KO:n päätökseen, koska parempaakaan materiaalia ei ole voitu esittää.” Sovimme näin. Tähän sitoudun minäkin. Sovimme myös, että käräjäoikeuden päätöstä saa lukea muualtakin kuin Tröllin valitsemista kohdista.

        Tröllin auktoriteettilistausta on tässä : ”pankit MB Osuuspankki, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat.”

        Teemme oletuksen: Jos on niin, että henkilö luotti klubin rehellisyyteen, koska jäsenenä on hänen tietämänsä auktoriteetti, tämä luottamus täytyy myös jotenkin ilmetä. On ilmeistä, että kuultaessa tällainen henkilö kertoo: Tiesin tuomarin olevan klubin jäsenenä ja tästä syystä uskoin klubin toimivan laillisesti.

        Käräjäoikeudessa oli noin 70 syyttäjän haastamaa todistajaa, kun lasketaan pois asiantuntijat, Hannu itse ja Muisku. Luin jokaisen todistajalausunnon.

        Esiintyikö todistajien kertomuksissa tällaista parempaan auktoriteettiin vetoamista? Paskanmarjat, ei kertaakaan. Jokaisella oli se tavallinen tarina; tuttava, ystävä, työkaveri oli esitellyt klubia ja kertonut järjettömistä tuotoista. Se riitti sekoittamaan ahneen pään.

        Löysin kyllä sen ekonomi, vanhemman naishenkilön, joka oli hurahtanut toimintaan mukaan. Hänen sponssinsa - vieläkin kummallisempi tapaus muuten - oli markkinoinut klubia näin: ”Sponssin mukaan klubin johtajana toimi Hannu Kailajärvi, joka on aikaisemmin toiminut Nokian rahoitusjohtajana.”

        Löysin myös sen Nordean pankkineidin. Hänen ystävättärensä kyllä tiesi pankkineidin olevan muka klubissa, mutta kertoi oman sijoituspäätöksenä motiiveiksi tuotto-odotukset.

        Kenraalit veistetään katajasta, tröllejä kasvaa sateisina kesinä hiiren papanoista. On siinä vissi ero.

        Kannattaisiko, Trölli hyvä, ottaa taskupeili käteen. Kuiskaat sitten lukitun oven takana peilille: olin tyhmä ja ahne.

        Itseään ei kannata kusettaa.;)))


      • valuuttakauppias kirjoitti:

        Kenraali tunnusti julkisesti tehneensä tyhmästi. Se oli siinä.
        Kadettikoulun ruokasalissa on erityinen paikka, töppöruutu. Kadetti menee ruutuun, pyytää puheenvuoron ja kertoo muulle porukalle rikkoneensa joko koulun tai kadettikunnan sääntöjä. Tämä tehdään ilman tuomioita tai muiden määräystä.

        Trölli: ”Itse myöskin tukeudun Vantaan KO:n päätökseen, koska parempaakaan materiaalia ei ole voitu esittää.” Sovimme näin. Tähän sitoudun minäkin. Sovimme myös, että käräjäoikeuden päätöstä saa lukea muualtakin kuin Tröllin valitsemista kohdista.

        Tröllin auktoriteettilistausta on tässä : ”pankit MB Osuuspankki, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat.”

        Teemme oletuksen: Jos on niin, että henkilö luotti klubin rehellisyyteen, koska jäsenenä on hänen tietämänsä auktoriteetti, tämä luottamus täytyy myös jotenkin ilmetä. On ilmeistä, että kuultaessa tällainen henkilö kertoo: Tiesin tuomarin olevan klubin jäsenenä ja tästä syystä uskoin klubin toimivan laillisesti.

        Käräjäoikeudessa oli noin 70 syyttäjän haastamaa todistajaa, kun lasketaan pois asiantuntijat, Hannu itse ja Muisku. Luin jokaisen todistajalausunnon.

        Esiintyikö todistajien kertomuksissa tällaista parempaan auktoriteettiin vetoamista? Paskanmarjat, ei kertaakaan. Jokaisella oli se tavallinen tarina; tuttava, ystävä, työkaveri oli esitellyt klubia ja kertonut järjettömistä tuotoista. Se riitti sekoittamaan ahneen pään.

        Löysin kyllä sen ekonomi, vanhemman naishenkilön, joka oli hurahtanut toimintaan mukaan. Hänen sponssinsa - vieläkin kummallisempi tapaus muuten - oli markkinoinut klubia näin: ”Sponssin mukaan klubin johtajana toimi Hannu Kailajärvi, joka on aikaisemmin toiminut Nokian rahoitusjohtajana.”

        Löysin myös sen Nordean pankkineidin. Hänen ystävättärensä kyllä tiesi pankkineidin olevan muka klubissa, mutta kertoi oman sijoituspäätöksenä motiiveiksi tuotto-odotukset.

        Kenraalit veistetään katajasta, tröllejä kasvaa sateisina kesinä hiiren papanoista. On siinä vissi ero.

        Kannattaisiko, Trölli hyvä, ottaa taskupeili käteen. Kuiskaat sitten lukitun oven takana peilille: olin tyhmä ja ahne.

        Itseään ei kannata kusettaa.;)))

        Klubin jäsenmäärä oli 10,000. Oletamme, että klubissa oli mukana 10 tröllin kuvaamaa auktoriteettia. Oletamme myös, että vähintään sata ihmistä tunsi jonkun auktoriteeteistä. Toisin sanoen 1000 klubilaista oli omin silmin nähnyt tai tuntenut jonkun Tröllin mainitsemista auktoriteeteista.

        Arvioisin, että tällainen 10% auktoriteettitartunta riittäisi vakuuttamaan koko jäsenistön toiminnan laillisuudesta.

        Klubilaisten populaatiosta napataan 70 henkilöä oikeuteen todistajiksi. Mikä on todennäköisyys, että ryhmässä ei ole yhtään auktoriteettiä nähnyttä tai tuntenutta todistajaa.
        Vastaan: 0,06%


      • Shahov
        M... kirjoitti:

        > Se(rahojen loppuminen maailmasta)oli kyllä ihan yleinen huolenaihe clubilaisten keskuudessa.

        Sallithan minun nauraa. Tuo on varmuudella jälkikäteen keksitty vitsi, joka perustui intialaisen ruhtinaan riisinjyvävertaukseen.

        > Ilman näitä mattimyöhäisiä koko pyramidi kaatuisi alta aikayksikön.

        Niin?

        Edellä juuri kerrot, että klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa. Haluat siis kertoa, että viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan eli sijoittivat rahojaan pyramidipeliin, jotta se ei kaatuisi...?!

        Siis täh? Juurihan hetki sitten sanoit, että tärkeintä oli vain saada nostella helppoja tuottoja. Nyt sanoit että uudet jäsenet halusivat vain pitää rikollista pyramidipeliä pystyssä.

        > Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä.

        No jos ei kuitenkaan anneta.

        Luuletko sinä oikeasti, että kaikilla taviksilla on kenraalin rahavarat, jossa 10 - 15 000 euroa pistetään riskillä pelaten menemään? Herää jo! Tavalliselle suomalaiselle on tarpeeksi, kun sijoittaa 20 euroa viikossa uhkapelilottoon.

        Kenraali oli luottanut täysin suosittelijaansa. Sen takia hän oli sijoittanut kelpo summan ja oli varma, että saa omansa pois. Vakuuttamalla omaa tyhmyyttään hän sai metelin loppumaan lyhyeen, eikä saanut villisikaseuruettaan naurunalaiseksi. Vieläkään emme taida varmuudella tietää, ketkä siihen arvovaltaiseen seurueeseen kuuluvat.

        ___C___

        Vantaan KO kertoo: " Käräjäoikeus...."

        OK, en heiluta sitä korttia tällä kertaa, kun noin kauniisti pyydät.

        Sallithan minun nauraa.

        Voe tokkiinsa, nauru pidentää sponsorin ikää. Tämän huolen, joka liittyy rahojen loppumiseen maailmasta, kuulin ihan klubilaiselta itseltään. Voi olla että hän heitti sen vitsinä.

        "Edellä juuri kerrot, että klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa."

        Kyllä, juuri näin. Tämä tietysti sen jälkeen kun klubi oli jo kaatunut ja poliisikuulustelut hyvässä vauhdissa.

        "Haluat siis kertoa, että viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan"

        Kyllä niin väitän. Kyseessä on sama ajattelu, kuin vaikkapa ylinopeudessa tai muussa pikku laittomuudessa. Teko mielletään lieväksi, kaikki sitä tekee, kiinnijäämisen riski pieni, helppo toteuttaa, suuri hyöty suhteessa riskeihin. Näinhän se tilaisuus tekee kenraalistakin varkaan.

        "Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä.

        No jos ei kuitenkaan anneta."

        No jos kuitenkin annettaisiin. Sehän tässä onkin niin hykerryttävää, että kenraalikin on pohjimmiltaan vain, no, tunkki. Varoituksista huolimatta menee ja sijoittaa toimintaan, joka haisee pahemmalle ja pidemmälle kuin villisika. Että se niistä auktoriteeteista.


      • M...
        Shahov kirjoitti:

        Sallithan minun nauraa.

        Voe tokkiinsa, nauru pidentää sponsorin ikää. Tämän huolen, joka liittyy rahojen loppumiseen maailmasta, kuulin ihan klubilaiselta itseltään. Voi olla että hän heitti sen vitsinä.

        "Edellä juuri kerrot, että klubin rivijäsenet ovat pyrkineet vähättelemään tai peittelemään osuuttaan klubissa."

        Kyllä, juuri näin. Tämä tietysti sen jälkeen kun klubi oli jo kaatunut ja poliisikuulustelut hyvässä vauhdissa.

        "Haluat siis kertoa, että viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan"

        Kyllä niin väitän. Kyseessä on sama ajattelu, kuin vaikkapa ylinopeudessa tai muussa pikku laittomuudessa. Teko mielletään lieväksi, kaikki sitä tekee, kiinnijäämisen riski pieni, helppo toteuttaa, suuri hyöty suhteessa riskeihin. Näinhän se tilaisuus tekee kenraalistakin varkaan.

        "Annetaan kenraalin edustaa rivijäsentä.

        No jos ei kuitenkaan anneta."

        No jos kuitenkin annettaisiin. Sehän tässä onkin niin hykerryttävää, että kenraalikin on pohjimmiltaan vain, no, tunkki. Varoituksista huolimatta menee ja sijoittaa toimintaan, joka haisee pahemmalle ja pidemmälle kuin villisika. Että se niistä auktoriteeteista.

        Shahov: Viimeksi liittyneet jäsenet tulivat tarkoituksellisesti mukaan rikolliseen toimintaan eli sijoittivat rahojaan pyramidipeliin, jotta se ei kaatuisi.

        Kiitos. Tämä oli tässä. Pitää todellakin olla tyhmä, jos haluaa tukea pyramidipelin pystyssä pysymistä, eikä rahaa itselleen.


    • ”Ihmettelen, miksi minulle olet antamassa tuollaista palkintoa.”

      Rehellisten ja arkijärkeä omaavien hyvämaineisten kansalaisten yhdistys ReHy ry. on vuosikokouksessaan 2013 päättänyt perustaa logiikan puupäähattu palkinnon. Palkinto luovutetaan kansalaiselle, joka on vuoden aikana menestyksellisesti sulkenut silmänsä tosiasioilta, toiminut vastoin omaa etuaan ja mahdollisesti myös tärvellyt yhteistä hyvää.

      Palkinnon saajan tulee olla täysi-ikäinen ja täysivaltainen syntyperäinen Suomen kansalainen. Palkinnon saajan valitsee yhdistyksen nimeämä palkintolautakunta. Lautakunnan päätöksestä ei voi valittaa.

      Palkinnon saajalle luovutetaan vuoden ajaksi käyttöön ikuisesti kiertävä, heinätäytteinen puupäähattu. Heinätäytteet vaihdetaan palkinnon saajan laskuun aina palkintovuoden lopussa.

      Onnea voittajalle. ;))

      • Kaikki tiesi

        Wikipediassa, siis tässä arvostetussa internet-tietokirjassa kerrottiin joulukuussa 2007 selvin sanoin, että Hannulla ei ole puhtaita öljyjä robluutissa.
        Linkit oli mtv3 ja poliisin sivuille.
        Sivut oli viikon näkyvissä kun joku arvovaltainen pyysi ne poistamaan, olisi kiva tietää kuka ?

        Onneksi ne meni välipalvelimmelle josta sivuja pystyi lukemaan talven/kevään 2008 ajan, sivut löytyi hakusanalla wincapita ponzi. Varmasti nämä sivut kaatoi ponzin, koska uusia jäseniä ei enään liittynytkään ja töpseli piti vetää palvelimesta pois.

        Jos kerran oli laillista miksi piti poistaa, vai pedattiinko jo tulevia oikeudenkäyntejä.


      • M...
        Kaikki tiesi kirjoitti:

        Wikipediassa, siis tässä arvostetussa internet-tietokirjassa kerrottiin joulukuussa 2007 selvin sanoin, että Hannulla ei ole puhtaita öljyjä robluutissa.
        Linkit oli mtv3 ja poliisin sivuille.
        Sivut oli viikon näkyvissä kun joku arvovaltainen pyysi ne poistamaan, olisi kiva tietää kuka ?

        Onneksi ne meni välipalvelimmelle josta sivuja pystyi lukemaan talven/kevään 2008 ajan, sivut löytyi hakusanalla wincapita ponzi. Varmasti nämä sivut kaatoi ponzin, koska uusia jäseniä ei enään liittynytkään ja töpseli piti vetää palvelimesta pois.

        Jos kerran oli laillista miksi piti poistaa, vai pedattiinko jo tulevia oikeudenkäyntejä.

        > Wikipediassa, siis tässä arvostetussa internet-tietokirjassa...

        Tuohon arvostukseen pitää lisätä määre "varauksella". Artikkelin luotettavuus riippuu ihan artikkelin kirjoittajasta sekä artikkelin luonteesta, mutta on selvää että varsinkin englanninkieliset artikkelit ovat melko tai hyvin luotettavia. Samoin suuri osa suomenkielisistä artikkeleista, joskin ne ovat usein tynkiä.

        Esim. alla olevassa tekstissä itsekin uskoin Wikipediaa, ennen kuin tarkastin asian muualta. Tekstihän on lopultakin aivan täyttä huttua:

        "Pyramidipeliin osallistuja voidaan tuomita ”rahankeräysrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus


      • M... kirjoitti:

        > Wikipediassa, siis tässä arvostetussa internet-tietokirjassa...

        Tuohon arvostukseen pitää lisätä määre "varauksella". Artikkelin luotettavuus riippuu ihan artikkelin kirjoittajasta sekä artikkelin luonteesta, mutta on selvää että varsinkin englanninkieliset artikkelit ovat melko tai hyvin luotettavia. Samoin suuri osa suomenkielisistä artikkeleista, joskin ne ovat usein tynkiä.

        Esim. alla olevassa tekstissä itsekin uskoin Wikipediaa, ennen kuin tarkastin asian muualta. Tekstihän on lopultakin aivan täyttä huttua:

        "Pyramidipeliin osallistuja voidaan tuomita ”rahankeräysrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta."

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus
        ” Käytännössä kanteen saavat vain ne, jotka ovat hyötyneet rikoksesta, mutta rikoksen uhrit selviävät sijoitustensa häviämisellä.”

        Saatoipa olla, että artikkelin kirjoittaja oli epähuomiossa sotkenut toimeenpanijan ja osallistujan. Muuten Wiki ennusti vallan nappiin käytännön seuraukset. ;)))


    • kalakukkonen

      J. Katai*** Kuopi*** oli monille iso sponsori.

      Syksyllä 2006 hän kertoi, että klubiin oli liittynyt arvovaltaisia jäseniä, ainakin pankki ja asianajajia.

      Kaikki tietää, miten puskaradio toimii. Mitään omia keksintöjä nuo tarinat ei siis ollut.

    • M...

      Arvovalta lisää uskottavuutta.

      Mukana Winkkarin toiminnassa oli siis sekä Kovelahden Osuuspankki että ainakin Konneveden Osuuspankin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja. Kyseinen varapuheenjohtajahan toimi myös Winkkarin sponsorina, joten asiaa ei edes pyritty pitämään mitenkään salassa.

      Tämän lisäksihän sähköpostiviestiketjuin oli vuodesta 2006 alkaen kerrottu, että mukana on pankkien lisäksi myös asianajajia. Kuten täälläkin kerrotaan, ainakin J. Katainen on asiasta tietoa levittänyt. Edelleen WinCapitan kotisivuilla syksystä 2006 alkaen varmistetaan verotuskäytäntöön liittyen, että selvitystyö on jäsenistöön kuuluvan lakimiehen tekemä.

      Omiaan luottamusta lisäämään oli myös toukokuussa 2006 Winkkarin Wall Street Journalissa julkaistu mainos, jossa mainostetaan automaattista valuuttakauppajärjestelmää. Tiedoksi asiaa tuntemattomille, että Wall Street Journal on maailman arvostetuimpia talousalan lehtiä.

      Myöhemmissä vaiheissa selvisi, että mukana on mm. tuomareita, ekonomeja sekä poliiseja. Poliiseja on tarinan mukaan kymmeniä ellei jopa sata, mutta virallisesti heitä on tasan yksi kappale. Tämä ero luvuissa joko herättää ihmetystä tai sitten ei herätä.

      Myös englantilaisella Moneybookersilla oli Winkkarissa oma asiakaspaikka. Suuri ihmetyksen aihe saattaa osalle olla myös se, kun Harvardin käynyt ekonomi ja Moneybookersin hallituksen jäsen halusi itse liittyä Winkkarin jäseneksi vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 2008.

      ___C___

      Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan. Vahingonilo sen sijaan ei sovi kaikille - osalle se tosin sopii kuin nenä päähän.

      • näin_se_on

        Moneybookersilla oli WinCapitassa oma jäsenpaikka, MB1001.

        MB:n edustajat tapasivat Kailajärven henkilökohtaisesti ainakin kahdesti.

        Noissa tapaamisissa käsiteltiin mm. WinCapitan liiketoimintakonseptia, klubin varallisuutta ja jäsenille myönnettävää rajatonta limiittiä MB:ssa.

        MB:n johtohenkilö pyysi päästä jäseneksi WinCapitaan helmikuussa 2008.
        Eräs MB:n toimihenkilö oli osoittanut kiinnostuksensa WinCapitan hakiessa työntekijöitä vuonna 2008.

        MB:n edustajien kuulustelukertomuksia en ole löytänyt nyt julkaistusta aineistosta.

        Krp:n mukaan MB hyötyi välityspalkkioina 2 966 000 euroa.

        Klubin MB- tilillä oli tilitapahtumia yhteensä 55 160 kpl.

        Esiin tullut aineisto herättää muutamia kysymyksiä:

        Mitkä mahdollisuudet MB:lla verrattuna tavallisiin jäseniin oli selvittää klubin toiminnan todellinen luonne?

        Kuuluisiko MB rikoksesta epäiltyjen joukkoon kuten sadat tavalliset rivisijoittajatkin?

        MB:n fee eli välityspalkkio ainakin WinCapitan tilille rahaa siirrettäessä oli 0,50 euroa / tapahtuma.

        Ottaen huomioon klubin tilisiirrot ja jäsenten MB-tilien siirrot tilitapahtumia on ollut arviolta yhteensä n. 110 000 - 120 000 kpl.

        Välityspalkkioina MB olisi tuon mukaan hyötynyt n. 60 000 euroa.

        Mistä koostuu n. 2,9 M€:n erotus MB:n saamassa hyödyssä?

        Oliko MB1001 jäsenpaikalle tehty sijoituksia MB:n toimesta, olihan klubissa jäsenenä mukana mm. eräs paikallispankki Suomesta?


      • MB ei sijoittanut
        näin_se_on kirjoitti:

        Moneybookersilla oli WinCapitassa oma jäsenpaikka, MB1001.

        MB:n edustajat tapasivat Kailajärven henkilökohtaisesti ainakin kahdesti.

        Noissa tapaamisissa käsiteltiin mm. WinCapitan liiketoimintakonseptia, klubin varallisuutta ja jäsenille myönnettävää rajatonta limiittiä MB:ssa.

        MB:n johtohenkilö pyysi päästä jäseneksi WinCapitaan helmikuussa 2008.
        Eräs MB:n toimihenkilö oli osoittanut kiinnostuksensa WinCapitan hakiessa työntekijöitä vuonna 2008.

        MB:n edustajien kuulustelukertomuksia en ole löytänyt nyt julkaistusta aineistosta.

        Krp:n mukaan MB hyötyi välityspalkkioina 2 966 000 euroa.

        Klubin MB- tilillä oli tilitapahtumia yhteensä 55 160 kpl.

        Esiin tullut aineisto herättää muutamia kysymyksiä:

        Mitkä mahdollisuudet MB:lla verrattuna tavallisiin jäseniin oli selvittää klubin toiminnan todellinen luonne?

        Kuuluisiko MB rikoksesta epäiltyjen joukkoon kuten sadat tavalliset rivisijoittajatkin?

        MB:n fee eli välityspalkkio ainakin WinCapitan tilille rahaa siirrettäessä oli 0,50 euroa / tapahtuma.

        Ottaen huomioon klubin tilisiirrot ja jäsenten MB-tilien siirrot tilitapahtumia on ollut arviolta yhteensä n. 110 000 - 120 000 kpl.

        Välityspalkkioina MB olisi tuon mukaan hyötynyt n. 60 000 euroa.

        Mistä koostuu n. 2,9 M€:n erotus MB:n saamassa hyödyssä?

        Oliko MB1001 jäsenpaikalle tehty sijoituksia MB:n toimesta, olihan klubissa jäsenenä mukana mm. eräs paikallispankki Suomesta?

        "Oliko MB1001 jäsenpaikalle tehty sijoituksia MB:n toimesta, olihan klubissa jäsenenä mukana mm. eräs paikallispankki Suomesta? "

        Esitutkinnan mukaan:
        MB-jäsenpaikan loi Hannu, jotta MB halutessaan voisi nähdä että WC-sivut ovat todellisia ja voimassaolevia.
        MB itse ei tehnyt jäsenpaikan anomusta, eikä siis sijoittanut mitään.

        Tämä tieto löytyy Hannun kertomana Kailajärven kuulustelusta 2.2.1 sekä johdannon liitteestä 10 - 17


      • sivupiste
        näin_se_on kirjoitti:

        Moneybookersilla oli WinCapitassa oma jäsenpaikka, MB1001.

        MB:n edustajat tapasivat Kailajärven henkilökohtaisesti ainakin kahdesti.

        Noissa tapaamisissa käsiteltiin mm. WinCapitan liiketoimintakonseptia, klubin varallisuutta ja jäsenille myönnettävää rajatonta limiittiä MB:ssa.

        MB:n johtohenkilö pyysi päästä jäseneksi WinCapitaan helmikuussa 2008.
        Eräs MB:n toimihenkilö oli osoittanut kiinnostuksensa WinCapitan hakiessa työntekijöitä vuonna 2008.

        MB:n edustajien kuulustelukertomuksia en ole löytänyt nyt julkaistusta aineistosta.

        Krp:n mukaan MB hyötyi välityspalkkioina 2 966 000 euroa.

        Klubin MB- tilillä oli tilitapahtumia yhteensä 55 160 kpl.

        Esiin tullut aineisto herättää muutamia kysymyksiä:

        Mitkä mahdollisuudet MB:lla verrattuna tavallisiin jäseniin oli selvittää klubin toiminnan todellinen luonne?

        Kuuluisiko MB rikoksesta epäiltyjen joukkoon kuten sadat tavalliset rivisijoittajatkin?

        MB:n fee eli välityspalkkio ainakin WinCapitan tilille rahaa siirrettäessä oli 0,50 euroa / tapahtuma.

        Ottaen huomioon klubin tilisiirrot ja jäsenten MB-tilien siirrot tilitapahtumia on ollut arviolta yhteensä n. 110 000 - 120 000 kpl.

        Välityspalkkioina MB olisi tuon mukaan hyötynyt n. 60 000 euroa.

        Mistä koostuu n. 2,9 M€:n erotus MB:n saamassa hyödyssä?

        Oliko MB1001 jäsenpaikalle tehty sijoituksia MB:n toimesta, olihan klubissa jäsenenä mukana mm. eräs paikallispankki Suomesta?

        "Oliko MB1001 jäsenpaikalle tehty sijoituksia MB:n toimesta, olihan klubissa jäsenenä mukana mm. eräs paikallispankki Suomesta? "

        Kxxelahden konttorin hoitaja oli siirtänyt ilman hallituksen lupaa WC.n sijoitustilille osin pankin varoja. Joutui Palauttamaan nopeasti, kun asia huomattiin.

        Pankki siis ei ollut jäsenenä, vaan konttorinhoitaja ( ei siis pankinjohtaja ) oli luvatta liittänyt pankin, hallituksen päättämättä siitä.


      • joopa joo
        näin_se_on kirjoitti:

        Moneybookersilla oli WinCapitassa oma jäsenpaikka, MB1001.

        MB:n edustajat tapasivat Kailajärven henkilökohtaisesti ainakin kahdesti.

        Noissa tapaamisissa käsiteltiin mm. WinCapitan liiketoimintakonseptia, klubin varallisuutta ja jäsenille myönnettävää rajatonta limiittiä MB:ssa.

        MB:n johtohenkilö pyysi päästä jäseneksi WinCapitaan helmikuussa 2008.
        Eräs MB:n toimihenkilö oli osoittanut kiinnostuksensa WinCapitan hakiessa työntekijöitä vuonna 2008.

        MB:n edustajien kuulustelukertomuksia en ole löytänyt nyt julkaistusta aineistosta.

        Krp:n mukaan MB hyötyi välityspalkkioina 2 966 000 euroa.

        Klubin MB- tilillä oli tilitapahtumia yhteensä 55 160 kpl.

        Esiin tullut aineisto herättää muutamia kysymyksiä:

        Mitkä mahdollisuudet MB:lla verrattuna tavallisiin jäseniin oli selvittää klubin toiminnan todellinen luonne?

        Kuuluisiko MB rikoksesta epäiltyjen joukkoon kuten sadat tavalliset rivisijoittajatkin?

        MB:n fee eli välityspalkkio ainakin WinCapitan tilille rahaa siirrettäessä oli 0,50 euroa / tapahtuma.

        Ottaen huomioon klubin tilisiirrot ja jäsenten MB-tilien siirrot tilitapahtumia on ollut arviolta yhteensä n. 110 000 - 120 000 kpl.

        Välityspalkkioina MB olisi tuon mukaan hyötynyt n. 60 000 euroa.

        Mistä koostuu n. 2,9 M€:n erotus MB:n saamassa hyödyssä?

        Oliko MB1001 jäsenpaikalle tehty sijoituksia MB:n toimesta, olihan klubissa jäsenenä mukana mm. eräs paikallispankki Suomesta?

        "Mistä koostuu n. 2,9 M€:n erotus MB:n saamassa hyödyssä?"
        - Mitä luultavammin tuosta, ottavat yritysasiakkailta provikkaa joka panosta:
        https://www.moneybookers.com/ads/merchant-account/fees/


      • joopa joo

        "Mukana Winkkarin toiminnassa oli siis sekä Kovelahden Osuuspankki"
        - Jonka käskettiin hankkiutua kiireesti eroon jäsenyydestä.

        "että ainakin Konneveden Osuuspankin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja. Kyseinen varapuheenjohtajahan toimi myös Winkkarin sponsorina, joten asiaa ei edes pyritty pitämään mitenkään salassa."
        - Saattoi osittain vaikuttaa hänen sponsoroimiinsa jäseniin. Mikäli hän sponsoroi 12 henkilöä, silloin oli kyseessä kokonainen promille kokonaisjäsenmäärästä. Yhteen tuhannesta vaikutti pankkihenkilön mukanaolo.

        "Tämän lisäksihän sähköpostiviestiketjuin oli vuodesta 2006 alkaen kerrottu, että mukana on pankkien lisäksi myös asianajajia. Kuten täälläkin kerrotaan, ainakin J. Katainen on asiasta tietoa levittänyt. Edelleen WinCapitan kotisivuilla syksystä 2006 alkaen varmistetaan verotuskäytäntöön liittyen, että selvitystyö on jäsenistöön kuuluvan lakimiehen tekemä."
        - Joo, samoissa viesteissä kerrottiin treidauksen sujumisesta.

        "Omiaan luottamusta lisäämään oli myös toukokuussa 2006 Winkkarin Wall Street Journalissa julkaistu mainos, jossa mainostetaan automaattista valuuttakauppajärjestelmää. Tiedoksi asiaa tuntemattomille, että Wall Street Journal on maailman arvostetuimpia talousalan lehtiä."
        - Pakko olla luotettava firma kun saa maksetun mainoksen lehteen. Kyllä sinä osaat vitsejä vääntää. Epäillä sopii kuinka moni niistä 4000 viimeksi liittyneestä oli juuri tuota WSJ:n numeroa lukenut.

        "Myöhemmissä vaiheissa selvisi, että mukana on mm. tuomareita, ekonomeja sekä poliiseja. Poliiseja on tarinan mukaan kymmeniä ellei jopa sata, mutta virallisesti heitä on tasan yksi kappale. Tämä ero luvuissa joko herättää ihmetystä tai sitten ei herätä."
        - Myöhemmissä ja myöhemmissä. Jälkiviisastele vaan rauhassa. Yhtä hyvin se pankkien yms. mukanaolo olisi voinut olla samaa kusetusta kuin tuotot valuuttakaupasta. Siihen uskottiin, koska haluttiin uskoa. Muutama promille tiesi ihan oikeasti tällaisista mukanaolijoista, muille se oli samaa huhua kuin tuottojen kertyminen valuuttakaupasta. Jäsenet eivät itse kerro kuulustelupöytäkirjoissa (tai oikeuden) pankkien yms. instanssien mukanaolon vaikutuksesta liittymiseen. Tuo on ihan itse keksimäsi keppihevonen, jolla yrität kammeta vastuuta liittymisestä jonkun toisen niskaan. Viaton tunkkiraukka lapsenuskossaan ei mitenkään voinut epäillä pahaa ihmisistä. Oli niin tynnyrissä kasvanut ettei tiennyt ihmisten kykenevän valehtelemaan. Niinpä sitten kirkkain silmin luovutti rahansa ilman kuittia koijarin taskuun.

        "Suuri ihmetyksen aihe saattaa osalle olla myös se, kun Harvardin käynyt ekonomi ja Moneybookersin hallituksen jäsen halusi itse liittyä Winkkarin jäseneksi vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 2008."
        - Millaisella summalla? Mistä luotettavasta lähteestä tiedon voi tarkistaa?

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.


      • NäilläLumilla
        joopa joo kirjoitti:

        "Mukana Winkkarin toiminnassa oli siis sekä Kovelahden Osuuspankki"
        - Jonka käskettiin hankkiutua kiireesti eroon jäsenyydestä.

        "että ainakin Konneveden Osuuspankin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja. Kyseinen varapuheenjohtajahan toimi myös Winkkarin sponsorina, joten asiaa ei edes pyritty pitämään mitenkään salassa."
        - Saattoi osittain vaikuttaa hänen sponsoroimiinsa jäseniin. Mikäli hän sponsoroi 12 henkilöä, silloin oli kyseessä kokonainen promille kokonaisjäsenmäärästä. Yhteen tuhannesta vaikutti pankkihenkilön mukanaolo.

        "Tämän lisäksihän sähköpostiviestiketjuin oli vuodesta 2006 alkaen kerrottu, että mukana on pankkien lisäksi myös asianajajia. Kuten täälläkin kerrotaan, ainakin J. Katainen on asiasta tietoa levittänyt. Edelleen WinCapitan kotisivuilla syksystä 2006 alkaen varmistetaan verotuskäytäntöön liittyen, että selvitystyö on jäsenistöön kuuluvan lakimiehen tekemä."
        - Joo, samoissa viesteissä kerrottiin treidauksen sujumisesta.

        "Omiaan luottamusta lisäämään oli myös toukokuussa 2006 Winkkarin Wall Street Journalissa julkaistu mainos, jossa mainostetaan automaattista valuuttakauppajärjestelmää. Tiedoksi asiaa tuntemattomille, että Wall Street Journal on maailman arvostetuimpia talousalan lehtiä."
        - Pakko olla luotettava firma kun saa maksetun mainoksen lehteen. Kyllä sinä osaat vitsejä vääntää. Epäillä sopii kuinka moni niistä 4000 viimeksi liittyneestä oli juuri tuota WSJ:n numeroa lukenut.

        "Myöhemmissä vaiheissa selvisi, että mukana on mm. tuomareita, ekonomeja sekä poliiseja. Poliiseja on tarinan mukaan kymmeniä ellei jopa sata, mutta virallisesti heitä on tasan yksi kappale. Tämä ero luvuissa joko herättää ihmetystä tai sitten ei herätä."
        - Myöhemmissä ja myöhemmissä. Jälkiviisastele vaan rauhassa. Yhtä hyvin se pankkien yms. mukanaolo olisi voinut olla samaa kusetusta kuin tuotot valuuttakaupasta. Siihen uskottiin, koska haluttiin uskoa. Muutama promille tiesi ihan oikeasti tällaisista mukanaolijoista, muille se oli samaa huhua kuin tuottojen kertyminen valuuttakaupasta. Jäsenet eivät itse kerro kuulustelupöytäkirjoissa (tai oikeuden) pankkien yms. instanssien mukanaolon vaikutuksesta liittymiseen. Tuo on ihan itse keksimäsi keppihevonen, jolla yrität kammeta vastuuta liittymisestä jonkun toisen niskaan. Viaton tunkkiraukka lapsenuskossaan ei mitenkään voinut epäillä pahaa ihmisistä. Oli niin tynnyrissä kasvanut ettei tiennyt ihmisten kykenevän valehtelemaan. Niinpä sitten kirkkain silmin luovutti rahansa ilman kuittia koijarin taskuun.

        "Suuri ihmetyksen aihe saattaa osalle olla myös se, kun Harvardin käynyt ekonomi ja Moneybookersin hallituksen jäsen halusi itse liittyä Winkkarin jäseneksi vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 2008."
        - Millaisella summalla? Mistä luotettavasta lähteestä tiedon voi tarkistaa?

        _______________________

        Kun epäilyttävää sijoituskohdetta ei ole 100% varmuudella todettu rikokseksi, niin fyrkat sisään. Näin toimii tyhmä ja ahne.

        ""Suuri ihmetyksen aihe saattaa osalle olla myös se, kun Harvardin käynyt ekonomi ja Moneybookersin hallituksen jäsen halusi itse liittyä Winkkarin jäseneksi vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 2008."
        - Millaisella summalla? Mistä luotettavasta lähteestä tiedon voi tarkistaa?"

        Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa, tosin en mene takuuseen aineiston luotettavuudesta.


      • Hannu vapaaksi liike
        NäilläLumilla kirjoitti:

        ""Suuri ihmetyksen aihe saattaa osalle olla myös se, kun Harvardin käynyt ekonomi ja Moneybookersin hallituksen jäsen halusi itse liittyä Winkkarin jäseneksi vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 2008."
        - Millaisella summalla? Mistä luotettavasta lähteestä tiedon voi tarkistaa?"

        Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa, tosin en mene takuuseen aineiston luotettavuudesta.

        ."Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa, tosin en mene takuuseen aineiston luotettavuudesta. ".

        Syyttömät sai tuomion, on tää Suomi niin on tää oikeusvaltio.


      • syyttömät ?
        Hannu vapaaksi liike kirjoitti:

        ."Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa, tosin en mene takuuseen aineiston luotettavuudesta. ".

        Syyttömät sai tuomion, on tää Suomi niin on tää oikeusvaltio.

        --Syyttömät sai tuomion--

        Keneen viittaat ?


      • Onnen poika
        Hannu vapaaksi liike kirjoitti:

        ."Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa, tosin en mene takuuseen aineiston luotettavuudesta. ".

        Syyttömät sai tuomion, on tää Suomi niin on tää oikeusvaltio.

        Sattuspa kerra, et kahrel kaveruksel hajos auto harvaaasutul aluel ja hee joutisva hakema lähitalost yäpymispaikka. No hee tuliva simmosse taloo, josa ol oikke äkäne vanhapiika mikä ei meinannu ens päästä heitti eres ovest sisäl, mut lopultas myäntys ku miähe lupasiva nukku tuva lattial ja häippy heti aamul aikasi.

        Aamul miähe yllättysivä, ku tää vanhapiikaemäntä oliki niimpal hyväl tuulel, keitti miähil kaffet ja toivotti heitil hyvä matka sit ku hee lähtivä

        Täst tapahtumast kulus vuare verra, ku toisel miähist tul asjanajotoimistolt kirje.

        Miäs luki kirjee ja soitti kaverilles:
        - Muistaksää sen yän ku viätetti siin maatalo lattial ku meijä auto ol hajonnu?
        - Juu, kyl mää sen muista.
        - Menik sää sen emännä kamari yän aika?
        - No juu, kyl mää sin sit meni.
        - Harrastettiks siäl jotta seksihommi?
        - Noo tuli sitä simmostakin tehty...
        - Ja sit sää valehtelit mun nimen omaks nimekses!?
        - No tuliha sitä valehrelttu... kui nii?
        - Ei siin sit mittä. Mää sain tänämpä asianajotoimistol kirje ja siin sanotti et tää emäntä on nyt sit kuallu ja see on testamentannu koko omaisuutes mul!!

        Kyllähän köyhä saa aatokseltaan olla muttei näin kiesuksen, kuin tämä H-liike


      • NäilläLumilla kirjoitti:

        ""Suuri ihmetyksen aihe saattaa osalle olla myös se, kun Harvardin käynyt ekonomi ja Moneybookersin hallituksen jäsen halusi itse liittyä Winkkarin jäseneksi vielä niinkin myöhään kuin helmikuussa 2008."
        - Millaisella summalla? Mistä luotettavasta lähteestä tiedon voi tarkistaa?"

        Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa, tosin en mene takuuseen aineiston luotettavuudesta.

        "Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa..."

        Kerroppa vaikka millä sivulla. Tarkistetaan yhdessä. ;)))


      • NäilläLumilla
        valuuttakauppias kirjoitti:

        "Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa..."

        Kerroppa vaikka millä sivulla. Tarkistetaan yhdessä. ;)))

        "Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa..."

        "Kerroppa vaikka millä sivulla. Tarkistetaan yhdessä. ;)))"

        Kerronpa, sivulla 144.

        Tarkistetaan vain:

        "161) Sähköposti 19.2.2008 Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)
        Todistusteema Klubin rahaliikenne ja siitä annettu kuva. Moneybookers. Moneybookersin hallituksen puheenjohtaja Ben-Gazem (Ben-Gacem) haluaa liittyä
        WinCapita -jäseneksi.
        Todisteen pääasiallisin sisältö
        Klubille lähetetyssä sähköpostiviestissä kerrotaan, että Hazem Ben-Gacem haluaa liittyä klubin jäseneksi. Ben-Gacemista kerrotaan viestissä,
        että hän on Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen."

        Ei perhana ollutkaan hallituksen johtaja, olikin vain tavallista tuulipukuporukkaa;
        Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen.


      • joopa joo
        NäilläLumilla kirjoitti:

        "Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa..."

        "Kerroppa vaikka millä sivulla. Tarkistetaan yhdessä. ;)))"

        Kerronpa, sivulla 144.

        Tarkistetaan vain:

        "161) Sähköposti 19.2.2008 Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)
        Todistusteema Klubin rahaliikenne ja siitä annettu kuva. Moneybookers. Moneybookersin hallituksen puheenjohtaja Ben-Gazem (Ben-Gacem) haluaa liittyä
        WinCapita -jäseneksi.
        Todisteen pääasiallisin sisältö
        Klubille lähetetyssä sähköpostiviestissä kerrotaan, että Hazem Ben-Gacem haluaa liittyä klubin jäseneksi. Ben-Gacemista kerrotaan viestissä,
        että hän on Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen."

        Ei perhana ollutkaan hallituksen johtaja, olikin vain tavallista tuulipukuporukkaa;
        Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen.

        Päivän naurut tuosta:
        "Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)"
        "Klubille lähetetyssä sähköpostiviestissä kerrotaan, että Hazem Ben-Ga-cem haluaa liittyä klubin jäseneksi. Ben-Gacemista kerrotaan viestissä,
        että hän on Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen"
        "Kailajärvi on lausunut vielä, että viesti on tullut yksityisestä sähköposti-osoitteesta, ei Moneybookersista."
        - Ihan vain tiedoksi, sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä. Siitä vain kokeilemaan millä nimellä voi tehdä sähköpostitilin ja mitä siihen voi laittaa allekirjoitukseksi. Kaksi erilaista kirjoitusmuotoa samasta nimestä, onko sähköpostin lähettäjä ollut hieman huolimaton? Viisasta kyllä, KO ei ole ottanut mitään kantaa tuohon viestiin.


      • NäilläLumilla kirjoitti:

        "Vantaan käräjäoikeuden aineistosta sen voi tarkistaa..."

        "Kerroppa vaikka millä sivulla. Tarkistetaan yhdessä. ;)))"

        Kerronpa, sivulla 144.

        Tarkistetaan vain:

        "161) Sähköposti 19.2.2008 Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)
        Todistusteema Klubin rahaliikenne ja siitä annettu kuva. Moneybookers. Moneybookersin hallituksen puheenjohtaja Ben-Gazem (Ben-Gacem) haluaa liittyä
        WinCapita -jäseneksi.
        Todisteen pääasiallisin sisältö
        Klubille lähetetyssä sähköpostiviestissä kerrotaan, että Hazem Ben-Gacem haluaa liittyä klubin jäseneksi. Ben-Gacemista kerrotaan viestissä,
        että hän on Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen."

        Ei perhana ollutkaan hallituksen johtaja, olikin vain tavallista tuulipukuporukkaa;
        Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen.

        Kiitos kertomisesta, pätevästi vastattu.;))

        Soppa kiehui ja haju tuntui jo. Ensimmäinen ajatukseni on, että Hazem halusi henkilökohtaisesti urkkia, mitä se Winkkari puuhaa.

        Toinen mahdollisuus on, että ahneudenpiru iski myös Hazemiin.

        Tarina ei kertonut, hyväksyttiinkö Hazem klubiin. Ja kuka olisi merkitty sponssiksi? Pitäähän tarinassa aina konna olla.;)))


      • valuuttakauppias kirjoitti:

        Kiitos kertomisesta, pätevästi vastattu.;))

        Soppa kiehui ja haju tuntui jo. Ensimmäinen ajatukseni on, että Hazem halusi henkilökohtaisesti urkkia, mitä se Winkkari puuhaa.

        Toinen mahdollisuus on, että ahneudenpiru iski myös Hazemiin.

        Tarina ei kertonut, hyväksyttiinkö Hazem klubiin. Ja kuka olisi merkitty sponssiksi? Pitäähän tarinassa aina konna olla.;)))

        http://www.investcorp.com/ourpeople/citechnologyteam.aspx?itemid=149

        Mielenkiintoinen e-maili tosiaan. Olikohan asialla oikea Hazem? Ainakin tämä jäpylä olisi ollut aivan liian viisas Winkkarin jäseneksi.


      • NäilläLumilla
        joopa joo kirjoitti:

        Päivän naurut tuosta:
        "Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)"
        "Klubille lähetetyssä sähköpostiviestissä kerrotaan, että Hazem Ben-Ga-cem haluaa liittyä klubin jäseneksi. Ben-Gacemista kerrotaan viestissä,
        että hän on Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen"
        "Kailajärvi on lausunut vielä, että viesti on tullut yksityisestä sähköposti-osoitteesta, ei Moneybookersista."
        - Ihan vain tiedoksi, sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä. Siitä vain kokeilemaan millä nimellä voi tehdä sähköpostitilin ja mitä siihen voi laittaa allekirjoitukseksi. Kaksi erilaista kirjoitusmuotoa samasta nimestä, onko sähköpostin lähettäjä ollut hieman huolimaton? Viisasta kyllä, KO ei ole ottanut mitään kantaa tuohon viestiin.

        Joopa joo:lla alkaa mennä epätoivon puolelle.

        "- Ihan vain tiedoksi, sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä."

        Kiitos vain, tuo oli jo tiedossa; vangittuna olevan henkilön, jonka tietokoneet olivat takavarikoituina krp:lla, sähköposti lähetti keväällä 2009 sadoille jäsenille ja myös ei-jäsenille anteeksipyytelevän ja itkuntuheroisen sähköpostin.

        Joopa joo voisi hieman perustella näkemystään, että joku olisi koiruuttaan lähettänyt Hazemin nimissä klubille jäsenhakemuksen.

        Klubille lähetetyt sähköpostit eivät olleet julkisia ennen kuin krp sai ne haltuunsa, joten mitä koiranleuka kuvitteli saavuttavansa huijausviestillään, lisää uskottavuuttako jäsenhankintoihin?

        Pienestä se vähämielinen saa naurun aikaiseksi.


      • markus columbo
        joopa joo kirjoitti:

        Päivän naurut tuosta:
        "Hazem Ben-Gazem (Ben-Gacem)"
        "Klubille lähetetyssä sähköpostiviestissä kerrotaan, että Hazem Ben-Ga-cem haluaa liittyä klubin jäseneksi. Ben-Gacemista kerrotaan viestissä,
        että hän on Moneybookersissa johtaja ja hallituksen jäsen"
        "Kailajärvi on lausunut vielä, että viesti on tullut yksityisestä sähköposti-osoitteesta, ei Moneybookersista."
        - Ihan vain tiedoksi, sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä. Siitä vain kokeilemaan millä nimellä voi tehdä sähköpostitilin ja mitä siihen voi laittaa allekirjoitukseksi. Kaksi erilaista kirjoitusmuotoa samasta nimestä, onko sähköpostin lähettäjä ollut hieman huolimaton? Viisasta kyllä, KO ei ole ottanut mitään kantaa tuohon viestiin.

        me ei kuule luoteta hannun sanomisiin kertomuksiin YHTÄÄN

        Ite varmaan keksinyt koko jutun


      • jäsen3327
        NäilläLumilla kirjoitti:

        Joopa joo:lla alkaa mennä epätoivon puolelle.

        "- Ihan vain tiedoksi, sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä."

        Kiitos vain, tuo oli jo tiedossa; vangittuna olevan henkilön, jonka tietokoneet olivat takavarikoituina krp:lla, sähköposti lähetti keväällä 2009 sadoille jäsenille ja myös ei-jäsenille anteeksipyytelevän ja itkuntuheroisen sähköpostin.

        Joopa joo voisi hieman perustella näkemystään, että joku olisi koiruuttaan lähettänyt Hazemin nimissä klubille jäsenhakemuksen.

        Klubille lähetetyt sähköpostit eivät olleet julkisia ennen kuin krp sai ne haltuunsa, joten mitä koiranleuka kuvitteli saavuttavansa huijausviestillään, lisää uskottavuuttako jäsenhankintoihin?

        Pienestä se vähämielinen saa naurun aikaiseksi.

        """"""""Joopa joo voisi hieman perustella näkemystään, että joku olisi koiruuttaan lähettänyt Hazemin nimissä klubille jäsenhakemuksen.


        No toi on teidän tapaista mikä ihme tuo nyt olis??


      • NäilläLumilla
        valuuttakauppias kirjoitti:

        Kiitos kertomisesta, pätevästi vastattu.;))

        Soppa kiehui ja haju tuntui jo. Ensimmäinen ajatukseni on, että Hazem halusi henkilökohtaisesti urkkia, mitä se Winkkari puuhaa.

        Toinen mahdollisuus on, että ahneudenpiru iski myös Hazemiin.

        Tarina ei kertonut, hyväksyttiinkö Hazem klubiin. Ja kuka olisi merkitty sponssiksi? Pitäähän tarinassa aina konna olla.;)))

        "Ensimmäinen ajatukseni on, että Hazem halusi henkilökohtaisesti urkkia, mitä se Winkkari puuhaa.

        Toinen mahdollisuus on, että ahneudenpiru iski myös Hazemiin."

        Ei sitten tullut muita vaihtoehtoja mieleen?

        MB, nyk. Skrill, oli tietoinen klubin puuhastelusta, sillähän oli ihan ikioma jäsenpaikkakin.

        MB:n edustajat olivat keskustelleet Kailajärven kanssa klubin liiketoimintakonseptista, rahaliikenteestä, klubin varoista, olipa Kailajärvi kertonut yhtiöiden kokonaisvarallisuudestakin.

        Britannian viranomaisilla ei kuulemma ole ollut eikä ole mitään oikeudellisia vaatimuksia klubia kohtaan.

        Krp ei havainnut tarpeelliseksi edes kuulla MB:n edustajia, liekö tankeroenglanti syynä moiseen.
        Suomalaiset mökinmuijat ja tuulipukutepot kyllä kuulusteltiin, oletettavasti krp oletti heillä olevan MB:n edustajia enemmän tietoutta klubin syvimmästä olemuksesta.

        "Soppa kiehui ja haju tuntui jo."

        Soppa onkin sitten ollut tulella näihin päiviin ja vielä tuleviinkin; urosvesi, veto päällä vastamäkeen tapetun elukan lihat, kivet pottuina, märät halot, nuohoamaton piippu vai mikä lienee syynä, kun ei meinaa muhennos valmistua.


      • 20ö12
        jäsen3327 kirjoitti:

        """"""""Joopa joo voisi hieman perustella näkemystään, että joku olisi koiruuttaan lähettänyt Hazemin nimissä klubille jäsenhakemuksen.


        No toi on teidän tapaista mikä ihme tuo nyt olis??

        --- No toi on teidän tapaista mikä ihme tuo nyt olis?? ---

        jäsen3327 et sitten ole jäsen


      • sama kaveri

      • NäilläLumilla kirjoitti:

        "Ensimmäinen ajatukseni on, että Hazem halusi henkilökohtaisesti urkkia, mitä se Winkkari puuhaa.

        Toinen mahdollisuus on, että ahneudenpiru iski myös Hazemiin."

        Ei sitten tullut muita vaihtoehtoja mieleen?

        MB, nyk. Skrill, oli tietoinen klubin puuhastelusta, sillähän oli ihan ikioma jäsenpaikkakin.

        MB:n edustajat olivat keskustelleet Kailajärven kanssa klubin liiketoimintakonseptista, rahaliikenteestä, klubin varoista, olipa Kailajärvi kertonut yhtiöiden kokonaisvarallisuudestakin.

        Britannian viranomaisilla ei kuulemma ole ollut eikä ole mitään oikeudellisia vaatimuksia klubia kohtaan.

        Krp ei havainnut tarpeelliseksi edes kuulla MB:n edustajia, liekö tankeroenglanti syynä moiseen.
        Suomalaiset mökinmuijat ja tuulipukutepot kyllä kuulusteltiin, oletettavasti krp oletti heillä olevan MB:n edustajia enemmän tietoutta klubin syvimmästä olemuksesta.

        "Soppa kiehui ja haju tuntui jo."

        Soppa onkin sitten ollut tulella näihin päiviin ja vielä tuleviinkin; urosvesi, veto päällä vastamäkeen tapetun elukan lihat, kivet pottuina, märät halot, nuohoamaton piippu vai mikä lienee syynä, kun ei meinaa muhennos valmistua.

        ”MB, nyk. Skrill, oli tietoinen klubin puuhastelusta, sillähän oli ihan ikioma jäsenpaikkakin.”
        Joka jäsenpaikka – näin annoin itselleni kertoa – mahdollisti sen, että MB saattoi katsella Winkkarin jäsensivua. Kuten täällä on todistettu, siitä sivusta ei tullut hullu hurskaammaksi, saati sitten MB.

        ”Ei sitten tullut muita vaihtoehtoja mieleen?”
        Kyllä sitä on tässäkin yltä kyllin. Winkkari oli mukava asiakas, rahaa liikkui ja provikka juoksi. Toisaalta MB:llä oli rectumi kylmänä, koska rahapesu on rikos Britanniassakin ja vankilat kolkkoja. Kyllä siinä on hätä selvittää, mihin soppaa MB on itsensä sotkenut.

        ”Krp ei havainnut tarpeelliseksi edes kuulla MB:n edustajia…”
        Mitäpä ne niitä kuulemaan, ulkomaalaisia. ;)))

        ”…ei meinaa muhennos valmistua.”
        Ei tullut mieleen, olisiko kokki epäpätevä. ;)))


      • NäilläLumilla
        valuuttakauppias kirjoitti:

        ”MB, nyk. Skrill, oli tietoinen klubin puuhastelusta, sillähän oli ihan ikioma jäsenpaikkakin.”
        Joka jäsenpaikka – näin annoin itselleni kertoa – mahdollisti sen, että MB saattoi katsella Winkkarin jäsensivua. Kuten täällä on todistettu, siitä sivusta ei tullut hullu hurskaammaksi, saati sitten MB.

        ”Ei sitten tullut muita vaihtoehtoja mieleen?”
        Kyllä sitä on tässäkin yltä kyllin. Winkkari oli mukava asiakas, rahaa liikkui ja provikka juoksi. Toisaalta MB:llä oli rectumi kylmänä, koska rahapesu on rikos Britanniassakin ja vankilat kolkkoja. Kyllä siinä on hätä selvittää, mihin soppaa MB on itsensä sotkenut.

        ”Krp ei havainnut tarpeelliseksi edes kuulla MB:n edustajia…”
        Mitäpä ne niitä kuulemaan, ulkomaalaisia. ;)))

        ”…ei meinaa muhennos valmistua.”
        Ei tullut mieleen, olisiko kokki epäpätevä. ;)))

        "Ei tullut mieleen, olisiko kokki epäpätevä. ;)))"

        Itsestäänselvyyksiä en viitsinyt edes tarjota ehdolle.

        "Näillä lumilla" on kokkikrp kertoillut jo vuosia, "näillä lumilla valmistuu".

        "Miten menee?", kysäisi kaveri toiselta, jonka omaisuuden krp oli kanittanut kaheksan vuotta sitten.
        "Kuin jäitä polttelisi", vastasi viaton virkakoneiston väkivallan uhri.

        Lumiako se korppilauma siellä kattilan alla poltteleekin?

        Käräjäoikeudet lähettelevät takavarikon kohteiksi joutuneille kirjeitä, joissa kysellään, jotta haluaako se menettämisseuraamukseen jo vuosia sitten tuomittu koepallo vielä jatkaa harjoituksia odottelemalla päätekijän tuomion lopullista valmistumista vai olisiko halu jo päästä käräjille.

        Ovat ilmaisseet koepallot halunsa hoitaa asiat joutuisaan alta pois, käräjäoikeuksista ei olekaan sen jälkeen kuulunut mitään.

        Vähän sama kuin tuomari kysyisi kuolemaantuomitulta, jotta haluaako se vainaja teloituksen aamunkoitteessa vai hoidetaanko asia luonnollisen poistuman kautta.

        Metristen hankien alta kuuluu hirnuntaa, naurismaan naatteja naurattaa...


      • NäilläLumilla kirjoitti:

        "Ei tullut mieleen, olisiko kokki epäpätevä. ;)))"

        Itsestäänselvyyksiä en viitsinyt edes tarjota ehdolle.

        "Näillä lumilla" on kokkikrp kertoillut jo vuosia, "näillä lumilla valmistuu".

        "Miten menee?", kysäisi kaveri toiselta, jonka omaisuuden krp oli kanittanut kaheksan vuotta sitten.
        "Kuin jäitä polttelisi", vastasi viaton virkakoneiston väkivallan uhri.

        Lumiako se korppilauma siellä kattilan alla poltteleekin?

        Käräjäoikeudet lähettelevät takavarikon kohteiksi joutuneille kirjeitä, joissa kysellään, jotta haluaako se menettämisseuraamukseen jo vuosia sitten tuomittu koepallo vielä jatkaa harjoituksia odottelemalla päätekijän tuomion lopullista valmistumista vai olisiko halu jo päästä käräjille.

        Ovat ilmaisseet koepallot halunsa hoitaa asiat joutuisaan alta pois, käräjäoikeuksista ei olekaan sen jälkeen kuulunut mitään.

        Vähän sama kuin tuomari kysyisi kuolemaantuomitulta, jotta haluaako se vainaja teloituksen aamunkoitteessa vai hoidetaanko asia luonnollisen poistuman kautta.

        Metristen hankien alta kuuluu hirnuntaa, naurismaan naatteja naurattaa...

        ”Lumiako se korppilauma siellä kattilan alla poltteleekin?”
        Minua aina tympäisee, jos kirjoittaja osaa liian hyvin vankilaslangia. Vaikka oletkin alan mies, älä sitä nyt heti paljasta.

        ”Käräjäoikeudet lähettelevät takavarikon kohteiksi joutuneille kirjeitä…”
        Tätä kutsutaan asiakaspalveluksi. On se Suomi edistynyt. Enää ei tarvita tsaarin aikaista pokkurointia, vaan virkakunta jo kyselee hallintoalamaisen mielipidettä.

        ”Metristen hankien alta kuuluu hirnuntaa…”
        Se sinun keppihevosesi siellä isäntäänsä kaipailee. Kirjoita lisää virkakunnan vastaista propagandaa. ;))))


    • ei tehä vaikeeta

      Lopit tutkii noita pollareitten tutkimuksia ja oikeuden papereita, niinkuin pahimmat holistit ainavaan, jotta kuka on oikeassa ja sitähän vääntöä piisaa.

      Muttakun juoni touhussa oli lyhyt ja yksinkertainen, joo olisi porukat jaettu listoissa esiintyvien tapahtumiensa mukaan karsinoihin ja siihen päälle sitä hutketta vähäsen jotta oppisivat, sillä touhun olisi pitänyt ratkoa.

    • Trölli, versio 1:
      ”Peruspilkkaajien mukaan auktoriteeteilla (pankit MB Osuuspankki, tuomarit, lakimiehet, ekonomit, veroasiantuntijat...) ja vertaispiirillä ei ole ollut vaikutusta mukaan liittymiseen…”.
      Ensimmäisen version mukaan jäsenillä oli siis omakohtainen tieto auktoriteetin jäsenyydestä. Tätähän se Trölli on toitottanut vuosia.

      Trölli, versio 2.
      ”Tämän lisäksihän sähköpostiviestiketjuin oli vuodesta 2006 alkaen kerrottu, että mukana on pankkien lisäksi myös asianajajia.”
      Nyt huomaankin hämmästykseksi, että Trölli vetoaakin kertomuksiin. Jäsenet ovat kertoneet tarinoita toiselle jäsenelle tai sponssi tunkille.

      Jos jäsen vetoaa siihen, että luottamusta herättävä auktoriteetti oli myös kerhon jäsenenä, pitää asiaan vetoavalla olla omakohtainen tai muuten varma tieto asiasta. On järjetöntä vedota siihen, että näinhän se sponssi jutteli. Eikö aikuisuuteen kuulu se, että kaikkia juttuja ei heti oteta täydestä.

      Sponssi J.T. kertoi värvättävälle varmana tosiasiana, että H. Kailajärvi on Nokian entinen rahoitusjohtaja. Ja tunkki uskoi, siitä vaan ja auliisti kuin lapsi. Ei pienintäkään ajatusta pälkähtänyt tunkkiparan päähän siitä, että katsonpa kuukkelista hakusanalla H. Kailajärvi tai soitanpa Nokian tiedotukseen. Todistajalausunnossaan tämä onneton tunkki kertoi myöhemmin - jo vankasti klubin jäsenenä – yrittäneensä löytää Nokia entisten talousjohtajien joukosta nimeä Kailajärvi. Kun nimeä ei vaan löytynyt, tunkki vain hämmästeli, että onpas kummallista.

      Sallikaa lasten tulla minun tyköni. ;)))

    • M...

      Arvovalta lisää uskottavuutta.

      > Jonka käskettiin hankkiutua kiireesti eroon jäsenyydestä.

      Kerrottiinko tuo asia muille jäsenille vai pysyikö liikkeellä edelleen tieto, että toiminnassa mukana on pankkeja?

      Oli Winkkarin etujen mukaista levittää edelleen tietoa, että mukana on pankki tai pankkeja, koska se lisää luotettavuutta. Mukaanhan jäi edelleen lukuisia pankinjohtajia ja entisiä pankinjohtajia.

      > Mikäli hän sponsoroi 12 henkilöä, silloin oli kyseessä kokonainen promille kokonaisjäsenmäärästä.... Epäillä sopii kuinka moni niistä 4000 viimeksi liittyneestä oli juuri tuota WSJ:n numeroa lukenut.

      Edelleä kuvaamasi periaatteen mukaan Wall Street Journalin mainoksesta tiesi kaksitoista henkilöä, joka on promille kokonaisjäsenmäärästä. Toisen periaatteen mukaan Wall Street Journalin mainoksesta ei tiennyt kukaan, koska mukana oli vain ja pelkkää tuulipukuporukkaa, joka juuri ja juuri osaa lukea. Englantia ei lainkaan.

      > Joo, samoissa viesteissä kerrottiin treidauksen sujumisesta.... Muutama promille tiesi ihan oikeasti tällaisista mukanaolijoista, muille se oli samaa huhua kuin tuottojen kertyminen valuuttakaupasta.

      Niin, vuonna 2006 sivuilla kuitenkin kerrottiin kaikille jäsenille nettisivuilla yhteisesti että mukana on lakimiehiä. Treidausta ei käyty ilmeisesti siinä laajuudessa kuin annettiin ymmärtää, mutta lakimiehiä ja asianajajia kyllä oli mukana. Samoin kuin poliiseja.

      Erään foorumilla esitetyn periaatteen mukaan tiedotteen verotuksesta ja lakimiehistä näki Winkkarin sivuilla vain kaksitoista henkilöä, koska loput olivat lukutaidotonta tuulipukukansaa.

      ___C___

      > Jälkiviisastele vaan rauhassa.... Oli niin tynnyrissä kasvanut ettei tiennyt ihmisten kykenevän valehtelemaan.

      Varmasti!

      Mielenkiintoinen on eräskin tapaus, jossa nuhteeton poliisimies suositteli asianajajan mukaan toimintaan. Ja varmasti molemmat liittyivät mukaan tyhmyyttään, ahneuttaan ja koska heillä oli rikollinen mielenlaatu. Toinen aivan yhtä mielenkiintoinen tapaus on tapaus, jossa asianajaja sponsoroi mukaan Winkkarin toimintaan toisen asianajajan. Tynnyrissä kasvanutta porukkaa! Kolmannessa tapauksessa asianajaja sijoitti Winkkariin yrityksen rajoja ja neljännessä tapauksessa lakimies-sijoittaja halusi palkata Hannun.... Äsch, kuka näitä jaksaa, mutta kyllä Winkkarista kirjan saa tai elokuvan

      Siinä on sinulle TAAS jälkiviisastelun paikka. Ja tynnyrin.

      ___C___

      > Tuo on ihan itse keksimäsi keppihevonen, jolla yrität kammeta vastuuta liittymisestä jonkun toisen niskaan.

      Voi lapsi hyvä! Miten ihmeessä Konneveden Osuuspankin hallintoneuvoston varapuheenjohtajan suosittelijankin rooli saatiin heti lehtiin? No, koska tieto kulkee todella nopeasti ja tehokkaasti nykyaikana.

      Aivan samalla tavalla tieto kulkee pankeista kuin tuomarien, asianajajien, lakimiesten, poliisien ja ekonomienkin mukana olosta klubissa.

      ___C___

      > Mistä luotettavasta lähteestä tiedon voi tarkistaa?... Ihan vain tiedoksi, sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä.

      Vaikkapa KRP:ltä. Tuo kuvattu kaveri on kyllä ihan tuulipukubisneksen huippu....

      Onhan se mahdollista, että KRP on väärentänyt myös alkuperäiset Hannun koneelta imuroidut englanninkieliset meilit - tosin en millään voi uskoa siihen.

      ___C___

      Suomalaiseen perikansalliseen tapaan jälkiviisaana on helppoa esittää elämänneuvojaan. Vahingonilo sen sijaan ei sovi kaikille - osalle se tosin sopii kuin nenä päähän.

    • Turhaanpa me Tröllerön kanssa kinaamme. Olen sopuisa luonne ja ehdotan kompromissia.

      Luin aikanaan meidän kakaralle Aino-kirjoja; Aino leipoo, Aino matkustaa, Aino mököttää ja niin edespäin. Koska Trölli nyt mököttää, hän ei voi vastata minulle, mutta vastaus välimiehenkin kautta sopii mainiosti. Toveri-Shahov voi toimia puolueettomana postineitinä. Tehtävä ja mekko hivelisivät hänen itsetuntoaan, näin uskon.

      Hyväksyn sen, että Trölli vilpittömästi uskoo pankinjohtajien, pankin hallituksen varapuheenjohtajien ja lakimiesten, tietoisena velvoittavasta asemastaan, ottaneet selvää siitä Wincapitan toiminnasta ja lähteneen myös toimintaan mukaan. Hyväksyn, että Trölli väittää näiden henkilöiden suositelleen hänelle ja muille maallikoille liittymistä mukaan Wincapitaan. Hyväksyn, että Tröllillä on perusteltu syy kertoa toimineensa vilpittömässä mielessä ja hyvässä uskossa.

      Vastaavasti esitän, että minulla on perusteltu syy pitää kiinni omista mielipiteistäni eikä minun tarvitse hyväksyä Tröllin totuutta universaaliksi faktaksi. Niinpä voi vapaasti ja hyvällä omatunnolla ajatella, että Winkkari oli lopultakin tuulipukuisten humppa-einareiden suuri marssi kohti rikkauden aamunkoittoa.

      Tämä tarkoittaisi sitä, että siirtyisimme suhteellisuusteorian mukaiseen maailmankatsomukseen. Totuus on lopultakin henkilöstä, hänen kulttuurisesta viitekehyksestään, ajasta ja paikasta riippuva asia. Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä ajattelu on muutenkin voimassa taparikollisten piirissä.

      Miltäs tämä vaikuttaa? Näin voisimme lopettaa tämän loputtoman juupas-eipäs-kinastelun ja siirtyä kohti ajankohtaisempia aiheita; Helmikuu on alullaan ja Hanski saa hovioikeudesta sen lainvoimaisen tuomionsa. Kyllä siitä taas riittää rääppimistä kesään saakka. ;)))

      • joopa joo

        Olet oikeassa, veli hyvä. Hyväksykäämme röllykän vilpitön lapsenusko ja jälkiviisastelu. Tottahan se kaikki sponsorin suusta ulos tullut oli uskottavaa, kun kuulustelupöytäkirjoista selvisi että siellä oli siteeksi totuuttakin joukossa. Vilpittömyyteen kuuluu myös uskoa hotmail-osoitteesta saapuneen englanninkielisen sähköpostin lähettäjäksi Barack Obamaa, koska siinä on Obaman nimi alla.

        "Vastaavasti esitän, että minulla on perusteltu syy pitää kiinni omista mielipiteistäni eikä minun tarvitse hyväksyä Tröllin totuutta universaaliksi faktaksi."
        - Olen vakaasti samaa mieltä.

        "Tämä tarkoittaisi sitä, että siirtyisimme suhteellisuusteorian mukaiseen maailmankatsomukseen. Totuus on lopultakin henkilöstä, hänen kulttuurisesta viitekehyksestään, ajasta ja paikasta riippuva asia. Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä ajattelu on muutenkin voimassa taparikollisten piirissä."
        - :)

        Apropoo, hieman toista asiaa. Siinä oli televisiosponsorille käynyt heikosti:
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013012816607064_uu.shtml
        "Poliisitutkimukset ovat edelleen kesken, mutta Länsipuron mukaan näyttää siltä, ettei mies ole syyllistynyt rikokseen, kuten alkuvaiheessa epäiltiin.
        - Vaikuttaa siltä, että hän on joutunut vedätetyksi.
        Länsipuron mukaan mies on kuitenkin vahingonkorvausvastuussa ostajiin nähden."
        - Vilpittömässä lapsenuskossaan toimineen sponssin kannalta hyviä uutisia.

        Vaihdetaan jo viihteelle keskusteluteeman mukaisella kappaleella:
        http://www.youtube.com/watch?v=D3WJjCpJ9rQ


      • joopa joo kirjoitti:

        Olet oikeassa, veli hyvä. Hyväksykäämme röllykän vilpitön lapsenusko ja jälkiviisastelu. Tottahan se kaikki sponsorin suusta ulos tullut oli uskottavaa, kun kuulustelupöytäkirjoista selvisi että siellä oli siteeksi totuuttakin joukossa. Vilpittömyyteen kuuluu myös uskoa hotmail-osoitteesta saapuneen englanninkielisen sähköpostin lähettäjäksi Barack Obamaa, koska siinä on Obaman nimi alla.

        "Vastaavasti esitän, että minulla on perusteltu syy pitää kiinni omista mielipiteistäni eikä minun tarvitse hyväksyä Tröllin totuutta universaaliksi faktaksi."
        - Olen vakaasti samaa mieltä.

        "Tämä tarkoittaisi sitä, että siirtyisimme suhteellisuusteorian mukaiseen maailmankatsomukseen. Totuus on lopultakin henkilöstä, hänen kulttuurisesta viitekehyksestään, ajasta ja paikasta riippuva asia. Jos olen oikein ymmärtänyt, tämä ajattelu on muutenkin voimassa taparikollisten piirissä."
        - :)

        Apropoo, hieman toista asiaa. Siinä oli televisiosponsorille käynyt heikosti:
        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013012816607064_uu.shtml
        "Poliisitutkimukset ovat edelleen kesken, mutta Länsipuron mukaan näyttää siltä, ettei mies ole syyllistynyt rikokseen, kuten alkuvaiheessa epäiltiin.
        - Vaikuttaa siltä, että hän on joutunut vedätetyksi.
        Länsipuron mukaan mies on kuitenkin vahingonkorvausvastuussa ostajiin nähden."
        - Vilpittömässä lapsenuskossaan toimineen sponssin kannalta hyviä uutisia.

        Vaihdetaan jo viihteelle keskusteluteeman mukaisella kappaleella:
        http://www.youtube.com/watch?v=D3WJjCpJ9rQ

        Länsipuron kolkko kohtalo vastaa yleistä oikeuskäsitystä. Myyjä vastatkoon ostajalle ja markkinamies vastatkoon markkinointipuheistaan, vaikka kumpikin toimisi vilpittömässä mielessä.

        Päivänselvää on, että eihän se Hanski myynyt Winclubia uhreille vaan sponsorit puhuivat uhrinsa pyörryksiin. Eihän Hanski ollut edes maassa kaikkina aikoina. Oikeusperiaateeseen sopii, että kukin vastatkoon vain omista tekosistaan. Sponsorin korvausvastuu aiheuttamastaan vahingosta pitäisi olla selvää kuin Kaikkosen taulukauppa.

        Tuo tammikuu hurahti ohitseni vallan tipattomana. Olisikohan aika silpaista puudukkeeksi puolikaspullo Laitilan Kukkoa ja siirtyä viihteelle.


      • NäilläLumilla
        valuuttakauppias kirjoitti:

        Länsipuron kolkko kohtalo vastaa yleistä oikeuskäsitystä. Myyjä vastatkoon ostajalle ja markkinamies vastatkoon markkinointipuheistaan, vaikka kumpikin toimisi vilpittömässä mielessä.

        Päivänselvää on, että eihän se Hanski myynyt Winclubia uhreille vaan sponsorit puhuivat uhrinsa pyörryksiin. Eihän Hanski ollut edes maassa kaikkina aikoina. Oikeusperiaateeseen sopii, että kukin vastatkoon vain omista tekosistaan. Sponsorin korvausvastuu aiheuttamastaan vahingosta pitäisi olla selvää kuin Kaikkosen taulukauppa.

        Tuo tammikuu hurahti ohitseni vallan tipattomana. Olisikohan aika silpaista puudukkeeksi puolikaspullo Laitilan Kukkoa ja siirtyä viihteelle.

        "Länsipuron kolkko kohtalo vastaa yleistä oikeuskäsitystä."

        "kertoo rikoskomisario Joni Länsipuro Pirkanmaan poliisista."

        Länsipuro näyttäisi olevan rikoskomisario.

        Kolkko kohtalo - onko kyse ammatinvalinnasta?

        LP:n kolkko kohtalo vastaa yleistä oikeuskäsitystä. - minun tietojeni mukaan Länsipuro ei ole joutumassa oikeudelliseen eikä taloudelliseen vastuuseen, kyseessä lienee taas lainoppineen valuuttakauppiaan terävän päätelmäketjun lopputulema, joka ei ainakaan meikäläiselle aukea.

        Korostaisin tässäkin tapauksessa syyttömyysolettamaa - älkäämme tuomitko LP:a ilman varmoja näyttöjä.


    • hämärää riittää
      • Anonyymi

        Samaa rikollisuutta on esimerkiksi opr.finance oyn toiminta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe