Minkä ikäinen pois yövaipoista

yöpissat sängyssä

Minkä ikäisenä olette jättäneet lapselta yövaipat pois ja onko sänky pysynyt kuivana ilman yövaippaa ? Minkä ikäisenä lapsi käy itse yöllä potalla ?

30

3987

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ujo rakko

   2-vuotiaana meillä on jäänyt yövaipat pois, eikä kahden vanhemman lapsen ole tarvinnut käydä vessassa ennen aamua.
   Nuorin heräsi 2-3-vuotiaana yöllä pissalle, mutta teki tämän itsekseen, mieluummin, kuin että joku olisi vahtinut tätä "toimitusta" vieressä.

  • for real?

   Yövaipan kannattaa jättää pois vasta sitten, kun se on säännöllisesti kuiva vielä aamullakin. Ei mitään järkeä kiirehtiä, paitsi jos tykkää päivittäisestä lakanoiden pesusta. Jokainen oppii aikanaan eikä siinä paljon muu auta kuin odottaa.

   • ja taas

    näitä höpö juttuja..


  • miksi vaipat

   Meidän vaipaton vauva oppi ensin yökuivaksi (8-9kk iässä vahingot loppui ja suojaalustaa ei tarvittu), kokonaan päiväkuivaksi oppi reilun vuoden iässä.

   • ja taas

    näitä höpö juttuja..


   • Anonyymi

    Sama minulla kaikki lapset ja yksi halusi potalle päivälläkin vaikka oli 10 kk ikäinen, oppi kävelemään8 kk vanhana . Joten meillä ei ole koskaan mennyt vaippoihin pahemmasti rahaa


  • öohljh

   Poika jättä yövaipan pois 1,5 vuotiaana. Päivällä vaippa jäi pois vasta 2 vuotiaana. Tytöllä tuntuu oppiminen tapahtuvan päin vastoin. Nyt on ikää 1v 8kk ja on melko kuiva päivisin (ulkona vaippa), mutta yön jälkeen kuiva vain tosi harvoin, joten vaipat yhä käytössä.

  • yövaippa

   Meidän 3,5-vuotiaalla pojalla on vielä yövaippa. Päivävaippa jäi pois vähän yli 2-vuotiaana.

  • kielletty vastaus?

   Jos kysytään, että milloin jäi yövaippa pois niin onko alle vuoden ikäisenä vastaus kielletty? Saako täällä vastata vaan ne, joiden lapsi on vielä 3-vuotiaana vaipoissa? Vauvan kanssa voi vessahätäviestiä jolloin vaipat on aika turhia. Ja viestintä on jopa yöllä helpompaa kuin päivällä. Potta vaan perhepertin viereen vauvalle, öisinkin :)

   • Äiti + isi + 3 lasta

    Miinustajat lienevät niitä, jotka pitävät vaippaa lapsella niin kauan, kunnes lapsi osaa sanoa, että "äiti, älä laita minulle enää vaippaa" :D
    Tiedän kyllä tapauksia, jotka ovat olleet vaipattomia 1 vuoden iässä, niin että itse en tälläisiä vastauksia ikinä miinustaisi.
    Meillä kaikki lapset ovat oppineet olemaan täysin vaipattomia vähän ennen kahden vuoden ikää.


   • Anonyymi

    Ihan niin, lapset kyllä oppii aikaisin, he eivät ole mitenkään tyhmiä


  • sinappi4

   No meidän esikoisella päivävaippa jäi kokonaan 1,5-v iässä ja alle 2-vuotiaana jäi sitten yövaippakin. Ei herää yöllä vessaan, eikä ole kastellut sänkyään vielä kertaakaan (nyt on kohta 3-v). Toinen lapsi on nyt 1,5-vuotias eikä potalle suostu pissimään sitten millään! Eli täysin vaipoissa menee. Potatetaan kyllä, mutta sinne ei edes vahingossa ole mitään vielä tullut. Erilaisia ovat lapsoset, kaikki aikanaan :)

   • koklaa

    mitäs jos lapsi tekiskin tarpeet pönttöön jos ei pottaan tee? :) Ei kaikki tee pottaan, hypäävät vaipasta pönttöön tarpeita ajatellen


  • pipipupu

   Meillä 3½v tyttö käyttää yhä vaippaa yöllä. Jotkut sitä ihmettelee ja "haukkuu", mutta itse en stressaa. Vastaan kyselijöille huolestuvani sitten vasta, jos vaipalle on yläasteella vielä käyttöä.. :D

  • fghdhgd

   Kysyin asiaa neuvolasta aikanaan ja sieltä sanoivat, että yökuivaksi ei voi opettaa, koska se johtuu jostain hormonista ja on yksilöllistä, sen sijaan päiväkuivaksi tietysti voi ja pitää opettaa. Päiväkuiva pitäisi olla 3-vuotiaana, mutta että yökuivaksi opitaan yksilöllisesti 2-4-vuoden iässä, vasta 5-vuotiaana huolestuvat jos lapsi ei ole enää yökuiva. Meillä esikoinen oppi samalla kertaa päivä- ja yökuivaksi eli 2,5-vuotiaana. En mitenkään opettanut häntä yökuivaksi, vaan itse heräsi aina pissahätään ja koska vaippa oli aamulla aina kuiva, niin jätin vaipat pois silloin 2,5vuotiaana. Toki olisi voinut herättää yöllä sitä ennen lapsiparan, mutta tärkempää on mielestäni lapsen antaa nukkua hyvät yöunet kuin herätellä raukkaa pitkin yötä..."josko se pissi tulis" että vois sanoa olevansa "yökuiva". Ja tosiaankin, se yökuivuus johtuu hormoneista, joka on yksilöllistä! Jotenkin tuntuu, että hyvän äidin mitta on näillä palstoilla se, että kuinka nopeasti lapsi oppi kuivaksi, ihan naurettavaa! Olen lukenut asiasta paljon ja kuivaksi oppiminen on hyvin yksilöllistä, jokainen oppii omaan tahtiin. Perheet ovat myös erilaisia: meillä esim. kuopus syntyi kun esikoinen oli 1,5v- ja siihen stoppasi esikoisen pottailut vähäksi aikaa...ei ollut aikaa vauvan imettämiseltä katsoa jokaista "wessahätäviestintää" taaperolta, sitten otettiin uudestaan kun täytti 2v ja 2,5v oli täysin kuiva, mitä väliä sillä on onko se lapsi kuiva 1.5 vai 2.5-vuotiaana??

   • gehydhhtrdd

    Tuo että yökuivaksi ei voi opettaa, ei kyllä päde aina. Neuvolassa usein annetaan tällaisia "varman päälle nyrkkisääntöjä", ettei kukaan rupea "opettamaan" jotain 1-vuotiasta yökuivaksi. Sen sijaan kokemuksesta voin sanoa, että ainakin meidän 5-vuotias piti nimenomaan opettaa yökuivaksi, hänellä itsellään ei ollut mitään kiinnostusta luopua yövaipasta, päin vastoin se oli aina litimärkä. Sitten kun aletttiin tehdä asialle jotain (iltapalan siirtäminen aikaisemmaksi, yöllä jos herää niin vessaan vieminen, ja sitten lopulta vaan vaipat pois) niin pian se oppi yökuivaksi. Niin että vaikka se hormoni olisi jo toiminnassa, niin joillakin vain on tapana pissailla yöt läpeensä vaippaan, jos ei tapoja muuteta.


   • Anonyymi

    Ei pidä paikkaansa, toiset lapset vaan eivät tykkää olla märkänä ja oppivat hyvin aikaisin olemaan ilman vaippaa niin yöllä kun päivälläkinä


  • Vaipaton 2,5v

   Meillä oppi poika päiväkuivaksi 1 v 8 kk ja yökuivaksi 2 v 2 kk. Vahinkoja sattuu vain esim. kauppareissuilla, kun ei malta lähteä leluhyllyltä vessaan ajoissa ja muissa saman tyyppisissä tilanteissa = 1 vahinko/vko. Ei välttämättä sitäkään, mutta noin keskiarvoisesti. Yöllä ei vahinkoja ollenkaan, eikä edes mene pissalle aamullakaan kuin n. tunnin päästä heräämisestä. Ikää nyt 2 v 6 kk.

  • vaipatomuus toimii

   vaikka meillä vauva olikin päivä- ja yökuiva, niin en todellakaan koskaan herättänyt käymään pissalla. enkä muutenkaan "vienyt" potalle kuni tosi harvoin. (esim. jos edellisestä pissasta pitkä aika ja edessä talvella ulkoilu) Lapsi itse heräsi n.vuoden iässä kerran yössä pissalle (jos oli tissitellyt illalla/ yöllä reilummin) :) eikä meillä muutamia satunnaisia virhetulkintoja lukuunottamatta muutenkaan meillä käyty lavuaarilla/ potalla ikinä tuloksetta; ei päivällä eikä yöllä. puolitoistavuotiaana rupesi nukkumaan yöt pissaamatta.. Lapsi nimenomaan tottuu käyttämään vaippaa vessana (päivin ja öin) jos häntä ei tueta asiassa alusta lähtien. Minua ainakin järkyttää nähdä 2-3 vuotiaita jotka ovat ihan ihmeissäään: mitä, osaanko minä tehdä pissaa ja kakkaa kun ovat niin totaaliset vaipatettuja.

   • no inkotenssi

    Meillä on ollut ihan tavalliset kestovaipat tuonne vähän alle kahden vuoden ikään asti ja potalla oli käyty vain aamupissalla. Päätin silloin jättää esikoiselta vaipat pois ja harmitti, kun en tehnyt sitä aikaisemmin, koska kertaakaan hän ei pissannut housuihinsa.
    Nuorempien kanssa toistin suurinpiirtein samaa kaavaa.


   • no on

    sulla järkytyksen aiheet jos 2-vuotias lapsi vaipoissa järkyttää..


   • Järkkyä tosiaan!

    Niin mäkään en kyllä ymmärrä. Kun kerta lapsi kuin lapsi oppii yhdessä viikossa kyllä vaipattomaksi, kunhan vanhemmat osaa ajoittaa pottailun aloituksen oikein. (Siinä tietysti joku typerys voi mennä metsään, kun ohjeita on erilaisia, toisissa neuvotaan laittamaan potalle heti kun osaa istua, toisissa vasta 2 -vuotiaana, toisissa, että vaippaa ei käytetä lainkaan jne.) Mistään muusta se ei riipu. Ei kukaan vanhemmista nyt voi olla niin laiska, että ei tuota yhtä viikkoa jaksa potattaa?! Parempi tietysti olla käyttämättä lainkaan vaippaa. Siinä hommassa kyllä jo vaaditaan vähän enemmän vanhemmilta. Mutta helppoa sekin on kun osaa. Ja mikä äiti tai isä se on joka ei osaa? Ihan avuton!


   • voi sitten
    Järkkyä tosiaan! kirjoitti:

    Niin mäkään en kyllä ymmärrä. Kun kerta lapsi kuin lapsi oppii yhdessä viikossa kyllä vaipattomaksi, kunhan vanhemmat osaa ajoittaa pottailun aloituksen oikein. (Siinä tietysti joku typerys voi mennä metsään, kun ohjeita on erilaisia, toisissa neuvotaan laittamaan potalle heti kun osaa istua, toisissa vasta 2 -vuotiaana, toisissa, että vaippaa ei käytetä lainkaan jne.) Mistään muusta se ei riipu. Ei kukaan vanhemmista nyt voi olla niin laiska, että ei tuota yhtä viikkoa jaksa potattaa?! Parempi tietysti olla käyttämättä lainkaan vaippaa. Siinä hommassa kyllä jo vaaditaan vähän enemmän vanhemmilta. Mutta helppoa sekin on kun osaa. Ja mikä äiti tai isä se on joka ei osaa? Ihan avuton!

    ketuttaa tollanen päteminen.Toivottavasti sinulla ei oikeasti ole lapsia ettei vaan lisää ajattelemattomia ihmisiä tule.
    Joku ihminen määrittelee mielestään oikean aloitusiän johonkin ja pitää kaikkia siitä poikkevia laiskoina,avuttomina ja ties minä,mitähän toi ajatusmaailma kertookaan..Enemmän tuollainen järkyttää kuin vaippa 2-vuotiaalla lapsella.


   • Anonyymi

    "Järkyttää" 😂 Voisi sano ihan rehellisesti että "get a life" jos vaippahouisuinen 2-3 vee ihan tosissaan järkyttää


   • Anonyymi

    Ihan niin ei ne patistellut aiheuta muuta kun stressiä kun lapsi huomaa että hän voi käydä potalla yölläkin niin ei varmana viihdy märissä vaipoissa.


   • Anonyymi
    Järkkyä tosiaan! kirjoitti:

    Niin mäkään en kyllä ymmärrä. Kun kerta lapsi kuin lapsi oppii yhdessä viikossa kyllä vaipattomaksi, kunhan vanhemmat osaa ajoittaa pottailun aloituksen oikein. (Siinä tietysti joku typerys voi mennä metsään, kun ohjeita on erilaisia, toisissa neuvotaan laittamaan potalle heti kun osaa istua, toisissa vasta 2 -vuotiaana, toisissa, että vaippaa ei käytetä lainkaan jne.) Mistään muusta se ei riipu. Ei kukaan vanhemmista nyt voi olla niin laiska, että ei tuota yhtä viikkoa jaksa potattaa?! Parempi tietysti olla käyttämättä lainkaan vaippaa. Siinä hommassa kyllä jo vaaditaan vähän enemmän vanhemmilta. Mutta helppoa sekin on kun osaa. Ja mikä äiti tai isä se on joka ei osaa? Ihan avuton!

    Lapsi potalle jo aikaisin ja vessan vesihana päälle , ja kun hän kuulee veden lotinaa niin tulee pissasin pottaan. Lopulta ei tartte edes Hanna laittaa auki riittää kun on potalla niin tietää miksi


  • Anonyymi

   10-vuotiaana yövaipsuja ei enää.

  • Anonyymi

   Meillä tyttö kohta neljävuotias haluu et yö vaippa laitetaan vaikka vaippa on märkä ehkä kerran viikossa minä olen ajatellut että voi pitää vaippaa kun haluu .viikonloppuna kun ei ole aamulla lähtöä hoitoon tyty tulee aamulla viereen köllöttelee vaippa on usein pissanen mutta ei tyttöä märkä vaippa haittaa vaikka huomautan et pissanen vaippa pitää ottaa pois. päivällä Meillä ei tartte vaippaa kahteen vuoteen.

   • Anonyymi

    Minulla on 6v ja 7v lapset käyttää vielä yöllä vaippaa vaippa on märkä aamuisin, aina lapset oikein edes huomaa
    Että tullut pissat ja vielä ehtii tulla aamu kakkakin vaippaan


   • Anonyymi

    Minulla on 6v ja 7v lapset käyttää vielä yöllä vaippaa vaippa on märkä aamuisin, aina lapset oikein edes huomaa
    Että tullut pissat ja vielä ehtii tulla aamu kakkakin vaippaan


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   120
   2344
  2. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   274
   2010
  3. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   91
   1713
  4. Koulutus ja parisuhde

   Haluatko että sun kumppani on korkeasti koulutettu?
   Ikävä
   131
   1185
  5. Minä haluan sinut

   Rakkaakseni... Vain sinut kukaan muu ei kelpaa olet sydämeni valittu rakas rakastan sinua. 💗
   Ikävä
   36
   1181
  6. Paljonko on sinun ja kaivattusi välimatka?

   Kuinka paljon on matkaa hänen syliin?Vastaan 165km 😪💔🚙
   Ikävä
   69
   1142
  7. Tietääkö kaivattusi

   Että kaipaat häntä?
   Ikävä
   61
   1104
  8. Hurraa! Olen alkanut tulla järkiini.

   Minulla on vielä kuukausi aikaa yrittää unohtaa sinut, mies. Sitten kun tapaamme, en tarvi teeskennellä neutraalisuutta,
   Ikävä
   70
   1051
  9. Mitäs mä oon sanonnu

   "Kaupungissa asuminen lisää tutkimusten mukaan mielenterveyden ongelmia." https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/24b
   Sinkut
   204
   1003
  10. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   16
   935
  Aihe