Minkä ikäinen pois yövaipoista

yöpissat sängyssä

Minkä ikäisenä olette jättäneet lapselta yövaipat pois ja onko sänky pysynyt kuivana ilman yövaippaa ? Minkä ikäisenä lapsi käy itse yöllä potalla ?

30

3716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ujo rakko

      2-vuotiaana meillä on jäänyt yövaipat pois, eikä kahden vanhemman lapsen ole tarvinnut käydä vessassa ennen aamua.
      Nuorin heräsi 2-3-vuotiaana yöllä pissalle, mutta teki tämän itsekseen, mieluummin, kuin että joku olisi vahtinut tätä "toimitusta" vieressä.

    • for real?

      Yövaipan kannattaa jättää pois vasta sitten, kun se on säännöllisesti kuiva vielä aamullakin. Ei mitään järkeä kiirehtiä, paitsi jos tykkää päivittäisestä lakanoiden pesusta. Jokainen oppii aikanaan eikä siinä paljon muu auta kuin odottaa.

      • ja taas

        näitä höpö juttuja..


    • miksi vaipat

      Meidän vaipaton vauva oppi ensin yökuivaksi (8-9kk iässä vahingot loppui ja suojaalustaa ei tarvittu), kokonaan päiväkuivaksi oppi reilun vuoden iässä.

      • ja taas

        näitä höpö juttuja..


      • Anonyymi

        Sama minulla kaikki lapset ja yksi halusi potalle päivälläkin vaikka oli 10 kk ikäinen, oppi kävelemään8 kk vanhana . Joten meillä ei ole koskaan mennyt vaippoihin pahemmasti rahaa


    • öohljh

      Poika jättä yövaipan pois 1,5 vuotiaana. Päivällä vaippa jäi pois vasta 2 vuotiaana. Tytöllä tuntuu oppiminen tapahtuvan päin vastoin. Nyt on ikää 1v 8kk ja on melko kuiva päivisin (ulkona vaippa), mutta yön jälkeen kuiva vain tosi harvoin, joten vaipat yhä käytössä.

    • yövaippa

      Meidän 3,5-vuotiaalla pojalla on vielä yövaippa. Päivävaippa jäi pois vähän yli 2-vuotiaana.

    • kielletty vastaus?

      Jos kysytään, että milloin jäi yövaippa pois niin onko alle vuoden ikäisenä vastaus kielletty? Saako täällä vastata vaan ne, joiden lapsi on vielä 3-vuotiaana vaipoissa? Vauvan kanssa voi vessahätäviestiä jolloin vaipat on aika turhia. Ja viestintä on jopa yöllä helpompaa kuin päivällä. Potta vaan perhepertin viereen vauvalle, öisinkin :)

      • Äiti + isi + 3 lasta

        Miinustajat lienevät niitä, jotka pitävät vaippaa lapsella niin kauan, kunnes lapsi osaa sanoa, että "äiti, älä laita minulle enää vaippaa" :D
        Tiedän kyllä tapauksia, jotka ovat olleet vaipattomia 1 vuoden iässä, niin että itse en tälläisiä vastauksia ikinä miinustaisi.
        Meillä kaikki lapset ovat oppineet olemaan täysin vaipattomia vähän ennen kahden vuoden ikää.


      • Anonyymi

        Ihan niin, lapset kyllä oppii aikaisin, he eivät ole mitenkään tyhmiä


    • sinappi4

      No meidän esikoisella päivävaippa jäi kokonaan 1,5-v iässä ja alle 2-vuotiaana jäi sitten yövaippakin. Ei herää yöllä vessaan, eikä ole kastellut sänkyään vielä kertaakaan (nyt on kohta 3-v). Toinen lapsi on nyt 1,5-vuotias eikä potalle suostu pissimään sitten millään! Eli täysin vaipoissa menee. Potatetaan kyllä, mutta sinne ei edes vahingossa ole mitään vielä tullut. Erilaisia ovat lapsoset, kaikki aikanaan :)

      • koklaa

        mitäs jos lapsi tekiskin tarpeet pönttöön jos ei pottaan tee? :) Ei kaikki tee pottaan, hypäävät vaipasta pönttöön tarpeita ajatellen


    • pipipupu

      Meillä 3½v tyttö käyttää yhä vaippaa yöllä. Jotkut sitä ihmettelee ja "haukkuu", mutta itse en stressaa. Vastaan kyselijöille huolestuvani sitten vasta, jos vaipalle on yläasteella vielä käyttöä.. :D

    • fghdhgd

      Kysyin asiaa neuvolasta aikanaan ja sieltä sanoivat, että yökuivaksi ei voi opettaa, koska se johtuu jostain hormonista ja on yksilöllistä, sen sijaan päiväkuivaksi tietysti voi ja pitää opettaa. Päiväkuiva pitäisi olla 3-vuotiaana, mutta että yökuivaksi opitaan yksilöllisesti 2-4-vuoden iässä, vasta 5-vuotiaana huolestuvat jos lapsi ei ole enää yökuiva. Meillä esikoinen oppi samalla kertaa päivä- ja yökuivaksi eli 2,5-vuotiaana. En mitenkään opettanut häntä yökuivaksi, vaan itse heräsi aina pissahätään ja koska vaippa oli aamulla aina kuiva, niin jätin vaipat pois silloin 2,5vuotiaana. Toki olisi voinut herättää yöllä sitä ennen lapsiparan, mutta tärkempää on mielestäni lapsen antaa nukkua hyvät yöunet kuin herätellä raukkaa pitkin yötä..."josko se pissi tulis" että vois sanoa olevansa "yökuiva". Ja tosiaankin, se yökuivuus johtuu hormoneista, joka on yksilöllistä! Jotenkin tuntuu, että hyvän äidin mitta on näillä palstoilla se, että kuinka nopeasti lapsi oppi kuivaksi, ihan naurettavaa! Olen lukenut asiasta paljon ja kuivaksi oppiminen on hyvin yksilöllistä, jokainen oppii omaan tahtiin. Perheet ovat myös erilaisia: meillä esim. kuopus syntyi kun esikoinen oli 1,5v- ja siihen stoppasi esikoisen pottailut vähäksi aikaa...ei ollut aikaa vauvan imettämiseltä katsoa jokaista "wessahätäviestintää" taaperolta, sitten otettiin uudestaan kun täytti 2v ja 2,5v oli täysin kuiva, mitä väliä sillä on onko se lapsi kuiva 1.5 vai 2.5-vuotiaana??

      • gehydhhtrdd

        Tuo että yökuivaksi ei voi opettaa, ei kyllä päde aina. Neuvolassa usein annetaan tällaisia "varman päälle nyrkkisääntöjä", ettei kukaan rupea "opettamaan" jotain 1-vuotiasta yökuivaksi. Sen sijaan kokemuksesta voin sanoa, että ainakin meidän 5-vuotias piti nimenomaan opettaa yökuivaksi, hänellä itsellään ei ollut mitään kiinnostusta luopua yövaipasta, päin vastoin se oli aina litimärkä. Sitten kun aletttiin tehdä asialle jotain (iltapalan siirtäminen aikaisemmaksi, yöllä jos herää niin vessaan vieminen, ja sitten lopulta vaan vaipat pois) niin pian se oppi yökuivaksi. Niin että vaikka se hormoni olisi jo toiminnassa, niin joillakin vain on tapana pissailla yöt läpeensä vaippaan, jos ei tapoja muuteta.


      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa, toiset lapset vaan eivät tykkää olla märkänä ja oppivat hyvin aikaisin olemaan ilman vaippaa niin yöllä kun päivälläkinä


    • Vaipaton 2,5v

      Meillä oppi poika päiväkuivaksi 1 v 8 kk ja yökuivaksi 2 v 2 kk. Vahinkoja sattuu vain esim. kauppareissuilla, kun ei malta lähteä leluhyllyltä vessaan ajoissa ja muissa saman tyyppisissä tilanteissa = 1 vahinko/vko. Ei välttämättä sitäkään, mutta noin keskiarvoisesti. Yöllä ei vahinkoja ollenkaan, eikä edes mene pissalle aamullakaan kuin n. tunnin päästä heräämisestä. Ikää nyt 2 v 6 kk.

    • vaipatomuus toimii

      vaikka meillä vauva olikin päivä- ja yökuiva, niin en todellakaan koskaan herättänyt käymään pissalla. enkä muutenkaan "vienyt" potalle kuni tosi harvoin. (esim. jos edellisestä pissasta pitkä aika ja edessä talvella ulkoilu) Lapsi itse heräsi n.vuoden iässä kerran yössä pissalle (jos oli tissitellyt illalla/ yöllä reilummin) :) eikä meillä muutamia satunnaisia virhetulkintoja lukuunottamatta muutenkaan meillä käyty lavuaarilla/ potalla ikinä tuloksetta; ei päivällä eikä yöllä. puolitoistavuotiaana rupesi nukkumaan yöt pissaamatta.. Lapsi nimenomaan tottuu käyttämään vaippaa vessana (päivin ja öin) jos häntä ei tueta asiassa alusta lähtien. Minua ainakin järkyttää nähdä 2-3 vuotiaita jotka ovat ihan ihmeissäään: mitä, osaanko minä tehdä pissaa ja kakkaa kun ovat niin totaaliset vaipatettuja.

      • no inkotenssi

        Meillä on ollut ihan tavalliset kestovaipat tuonne vähän alle kahden vuoden ikään asti ja potalla oli käyty vain aamupissalla. Päätin silloin jättää esikoiselta vaipat pois ja harmitti, kun en tehnyt sitä aikaisemmin, koska kertaakaan hän ei pissannut housuihinsa.
        Nuorempien kanssa toistin suurinpiirtein samaa kaavaa.


      • no on

        sulla järkytyksen aiheet jos 2-vuotias lapsi vaipoissa järkyttää..


      • Järkkyä tosiaan!

        Niin mäkään en kyllä ymmärrä. Kun kerta lapsi kuin lapsi oppii yhdessä viikossa kyllä vaipattomaksi, kunhan vanhemmat osaa ajoittaa pottailun aloituksen oikein. (Siinä tietysti joku typerys voi mennä metsään, kun ohjeita on erilaisia, toisissa neuvotaan laittamaan potalle heti kun osaa istua, toisissa vasta 2 -vuotiaana, toisissa, että vaippaa ei käytetä lainkaan jne.) Mistään muusta se ei riipu. Ei kukaan vanhemmista nyt voi olla niin laiska, että ei tuota yhtä viikkoa jaksa potattaa?! Parempi tietysti olla käyttämättä lainkaan vaippaa. Siinä hommassa kyllä jo vaaditaan vähän enemmän vanhemmilta. Mutta helppoa sekin on kun osaa. Ja mikä äiti tai isä se on joka ei osaa? Ihan avuton!


      • voi sitten
        Järkkyä tosiaan! kirjoitti:

        Niin mäkään en kyllä ymmärrä. Kun kerta lapsi kuin lapsi oppii yhdessä viikossa kyllä vaipattomaksi, kunhan vanhemmat osaa ajoittaa pottailun aloituksen oikein. (Siinä tietysti joku typerys voi mennä metsään, kun ohjeita on erilaisia, toisissa neuvotaan laittamaan potalle heti kun osaa istua, toisissa vasta 2 -vuotiaana, toisissa, että vaippaa ei käytetä lainkaan jne.) Mistään muusta se ei riipu. Ei kukaan vanhemmista nyt voi olla niin laiska, että ei tuota yhtä viikkoa jaksa potattaa?! Parempi tietysti olla käyttämättä lainkaan vaippaa. Siinä hommassa kyllä jo vaaditaan vähän enemmän vanhemmilta. Mutta helppoa sekin on kun osaa. Ja mikä äiti tai isä se on joka ei osaa? Ihan avuton!

        ketuttaa tollanen päteminen.Toivottavasti sinulla ei oikeasti ole lapsia ettei vaan lisää ajattelemattomia ihmisiä tule.
        Joku ihminen määrittelee mielestään oikean aloitusiän johonkin ja pitää kaikkia siitä poikkevia laiskoina,avuttomina ja ties minä,mitähän toi ajatusmaailma kertookaan..Enemmän tuollainen järkyttää kuin vaippa 2-vuotiaalla lapsella.


      • Anonyymi

        "Järkyttää" 😂 Voisi sano ihan rehellisesti että "get a life" jos vaippahouisuinen 2-3 vee ihan tosissaan järkyttää


      • Anonyymi

        Ihan niin ei ne patistellut aiheuta muuta kun stressiä kun lapsi huomaa että hän voi käydä potalla yölläkin niin ei varmana viihdy märissä vaipoissa.


      • Anonyymi
        Järkkyä tosiaan! kirjoitti:

        Niin mäkään en kyllä ymmärrä. Kun kerta lapsi kuin lapsi oppii yhdessä viikossa kyllä vaipattomaksi, kunhan vanhemmat osaa ajoittaa pottailun aloituksen oikein. (Siinä tietysti joku typerys voi mennä metsään, kun ohjeita on erilaisia, toisissa neuvotaan laittamaan potalle heti kun osaa istua, toisissa vasta 2 -vuotiaana, toisissa, että vaippaa ei käytetä lainkaan jne.) Mistään muusta se ei riipu. Ei kukaan vanhemmista nyt voi olla niin laiska, että ei tuota yhtä viikkoa jaksa potattaa?! Parempi tietysti olla käyttämättä lainkaan vaippaa. Siinä hommassa kyllä jo vaaditaan vähän enemmän vanhemmilta. Mutta helppoa sekin on kun osaa. Ja mikä äiti tai isä se on joka ei osaa? Ihan avuton!

        Lapsi potalle jo aikaisin ja vessan vesihana päälle , ja kun hän kuulee veden lotinaa niin tulee pissasin pottaan. Lopulta ei tartte edes Hanna laittaa auki riittää kun on potalla niin tietää miksi


    • Anonyymi

      10-vuotiaana yövaipsuja ei enää.

    • Anonyymi

      Meillä tyttö kohta neljävuotias haluu et yö vaippa laitetaan vaikka vaippa on märkä ehkä kerran viikossa minä olen ajatellut että voi pitää vaippaa kun haluu .viikonloppuna kun ei ole aamulla lähtöä hoitoon tyty tulee aamulla viereen köllöttelee vaippa on usein pissanen mutta ei tyttöä märkä vaippa haittaa vaikka huomautan et pissanen vaippa pitää ottaa pois. päivällä Meillä ei tartte vaippaa kahteen vuoteen.

      • Anonyymi

        Minulla on 6v ja 7v lapset käyttää vielä yöllä vaippaa vaippa on märkä aamuisin, aina lapset oikein edes huomaa
        Että tullut pissat ja vielä ehtii tulla aamu kakkakin vaippaan


      • Anonyymi

        Minulla on 6v ja 7v lapset käyttää vielä yöllä vaippaa vaippa on märkä aamuisin, aina lapset oikein edes huomaa
        Että tullut pissat ja vielä ehtii tulla aamu kakkakin vaippaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1937
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1629
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1569
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1507
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1455
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1347
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1256
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1187
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1128
    Aihe