http://www.kauppalehti.fi/etusivu/biohitin huima vaite jogurtissa syopariski/201301343355
Elintarviketeollisuutta valvova virasto myöntää asetaldehydin riskit. Eviran nettisivuille on lisätty maininta, että tiedot asetaldehydin riskeistä on toimitettu eurooppalaisille viranomaisille. Se on siis sysännyt asian käsittelyn EU-tasolle, mutta nyt olisi aika herätä...
Asetaldehydiä esiintyy erityisen runsaasti elintarvikkeissa, joiden valmistukseen liittyy käymisprosessi. Meijerituotteet osuvat ymmärrettävästi karsinogeeniryhmään.
Jogurtti ei ole ratkaisu määrittelemättömiin vatsakipuihin, vaikka näinhän meille televisiomainoksissa joka ilta väitetään”, sanoo Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpela.
”Söisitkö asbestia? Asetalaldehydiä ihmiset syövät joka päivä”, Korpela huomauttaa.
Biohitin Korpelan mukaan viranomaisten olisi syytä herätä asetaldehydin riskeihin.
Tuotepakkauksiin pitäisi liittää merkinnät syöpävaarallisesta aineesta pitoisuuksineen.
Jogurttista syöpä, miksi salailu?
26
984
Vastaukset
- yxynnäyx
Evira on maidonmarkkinointivirasto
- EU vastaa
Euroopassa ei uskota Eviran väitteisiin ja kaikki puheet jugurttia vastaan on keksittyä huuhaata ja humpuukia. Jugurtin tiedetään olevan ikää pidentävää ja kaikissa maissa ja kulttuureissa, joissa on käytössä hapatetut maitovalmisteet, niin niissä on myös hyvä kansanterveys. Kuten erityisesti Karpaattien alue ja muut. Suomalaiseen ruokaperintöön kuuluvia hapatettuja maitovalmisteita on jugurtti, viilit ja juustot.
Että nyt taas Eviran syöpäpotilaat kertovat, että mitä jos alkaakin pelkäämään suomalaista jugurttia, niin sitten on se syöpä vain vaihtoehtona. Että Eviran on ihan turha opettaa Eurooppaa siitä, että mitä syödä ja mitä ei. Sillä Eurooppa juuri nimenomaan kulttuurina on kuuluisa hyvästä ruuastaan ja juomastaan ja myös hyvästä terveydestään.
Korpelalle terveisiä, että väärässä olet.
Biokemiallisten tutkimustulosten mukaan ikääntyminen johtuu kollageenin heikkenemisestä ja ruuasta saatu kollageenin esiaste on se, mitä jugurtistakin löytyy. Että nykytieteen valossa jugurtti on terveellistä ja lisäksi se hidastaa ihon ryppyisyyttäkin eli vanhenemista. - mafia-meininki
ruotsalaisministerin mukaan maito on suomalaisen politiikan käyttövoima ja maitonäkökulma otetaan huomioon kaikkialla
- älkää ottako!!
Meijerituotteiden lisäksi sitä on oluessa ja viinissä.
- Boikotti !
Jogurtin valmisajat tietävät tilanteen, siis sen että jogurteissa on sallitun määrän moninkertaisesti ylittävä määrä syöpää aiheuttavaa aromiainetta.
Erikoista on se että tätä aromiainetta lisätään jogurtteihin tahallisesti, mutta eivät
lisää myrkyn neutralisoivaa ainetta jota kuitenkin on saatavilla. - miten on?
Onko tuotta myrkkyä juustossa?
- iso vegaani
Olen aina sanonut että maito on vaarallista ihmiselle.
- jogyrttia kitaan
Ei ole jos ei liikaa hapata. Ja kyllä väkevä viini ja alkoholit sisältät tuota myrkkyä paljon enemmän.
- fdsfsfdsgfd
Luulenpa että kyseessä on lähinnä tuon Biohitin mainos. "Jos syöt tätä mömmöämme, et saa syöpää".
- Hermot
Itse asiassa Biohitin testaamista jugurteista vain yksi alitti mutageenisyysrajan!
http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2013/02/01/mittaus-monessa-jogurtissa-syopaa-aiheuttavaa-ainetta/20131788/12
Mikä tämä juttu on? Siis YKSI jogurtti ALITTI syöpää aiheuttavan rajan!
Onko tämä Maailman terveysjärjestön luokittelu joku vitsi vai miksi en ole kuullut tästä aikaisemmin? Minkä merkkisiä nämä jogurtit olivat ja mikä oli minkäkin pitoisuus? Ei lue purkin kyljessä, miksi? Kuinka paljon syötän lapsilleni syöpämyrkkyä minkäkin jogurtin osalta? Täydellistä kuluttajan aliarviointia tällainen faktojen pimittäminen. Jos ainetta ei pidetä syöpävaarallisena, miksi pitoisuuksia ei voida rehellisesti ilmoittaa purkkien kyljissä?!'- http://yle.fi/
Mutta olisihan aika hienoa nähdä Päivärinta grillaamassa teollisuuden edustajia aiheesta
-miten on mahdollista, että TE vieläkin _JOPA_ lisäätte karsinogeenista ja WHO:n syöpävaaralliseksi luokittelemaa makuainetta (asetaldehydi) kaiken kansan ruokaan, jopa lastenruokiin?
Siis miten tämä on nykytiedon ja tutkimuksen mukaan mahdollista?
Päivärinnan tavoittaa täältä, jos eivät muka itse näitä täältä lue
http://yle.fi/uutiset/ota_yhteytta_a-studioon/6424889 - Rahalla vai tiedolla?
Jos talonpoikaisjärjellä ajatteleva havaitsee syöttävänsä lapsille ainoastaan imeliä ja "herkullisia" ruokia, päivästä toiseen pitäisi hälytyskellojen alkaa soida. Lapset totutetaan myrkyllisiin ruokiin jo varhain, he ovat riippuvaisia niistä. Aspartaamiriippuvuus on jo globaali ongelma. Onko sokea luottamus elintarviketeollisuuteen niin vahva, että oma tietojen hankkiminen ei onnistu? Ravintoasioiden opiskelu vie vuosia, se on henkilökohtainen urakka jota kukaan ei tee puolestasi.
- Rahalla vai tiedolla?
Jos talonpoikaisjärjellä ajatteleva havaitsee syöttävänsä lapsille ainoastaan imeliä ja "herkullisia" ruokia, päivästä toiseen pitäisi hälytyskellojen alkaa soida. Lapset totutetaan myrkyllisiin ruokiin jo varhain, he ovat riippuvaisia niistä. Aspartaamiriippuvuus on jo globaali ongelma. Onko sokea luottamus elintarviketeollisuuteen niin vahva, että oma tietojen hankkiminen ei onnistu? Ravintoasioiden opiskelu vie vuosia, se on henkilökohtainen urakka jota kukaan ei tee puolestasi.
- Rahalla vai tiedolla?
Jos talonpoikaisjärjellä ajatteleva havaitsee syöttävänsä lapsille ainoastaan imeliä ja "herkullisia" ruokia, päivästä toiseen pitäisi hälytyskellojen alkaa soida. Lapset totutetaan myrkyllisiin ruokiin jo varhain, he ovat riippuvaisia niistä. Aspartaamiriippuvuus on jo globaali ongelma. Onko sokea luottamus elintarviketeollisuuteen niin vahva, että oma tietojen hankkiminen ei onnistu? Ravintoasioiden opiskelu vie vuosia, se on henkilökohtainen urakka jota kukaan ei tee puolestasi.
- Rahalla vai tiedolla?
Jos talonpoikaisjärjellä ajatteleva havaitsee syöttävänsä lapsille ainoastaan imeliä ja "herkullisia" ruokia, päivästä toiseen pitäisi hälytyskellojen alkaa soida. Lapset totutetaan myrkyllisiin ruokiin jo varhain, he ovat riippuvaisia niistä. Aspartaamiriippuvuus on jo globaali ongelma. Onko sokea luottamus elintarviketeollisuuteen niin vahva, että oma tietojen hankkiminen ei onnistu? Ravintoasioiden opiskelu vie vuosia, se on henkilökohtainen urakka jota kukaan ei tee puolestasi.
- hevoslasagne
Mun veikkaus on että tämä on se seuraava megaskandaali hevosenlihajupakan jälkeen mutta jo oot oikees tarvitaan joku näläkänen toimittaja
- hevoslasagne
Täytyy vaan lisätä että miten se evira voi tutkia tämän hevonsenlihajupakan itse mutta sitten uskalleta selvitää tätä asetaldehydiasiaa. Onko niin että tällä nyt salaillaan jotain suomalaisiin valmistajiin liittyvää ja pelataan aikaa
- 17+6
Wikipedia
"Maailman terveysjärjestön alainen syöväntutkimuslaitos IACR on luokitellut asetaldehydin 1. luokan syöpää aiheuttavaksi aineeksi.
" Hyvän tuoksunsa tähden asetaldehydiä käytetään aromiaineena esimerkiksi jogurttien, makeisten, jälkiruokien, leivonnaisten, virvoitusjuomien, hedelmämehujen ja alkoholijuomien valmistuksessa." - Morhy
Asetaldehydi on se pahin myrkky minkä saantia tulisi vähentää niin paljon kuin mahdollista. Asetaldehydi mukana noin 40%:ssa syöpätapauksia,joten jos popsit Acetiumia niin muita et tarvitse. Acetium poistaa asetaldehydin.
Itse otan napin aina kun syön jotakin käymisteitse valmistettua elintarviketta(jogurtti,alkoholi soija yms).- pekk53
Tuossa yllä on juurikin tekstiä mitä haluaisin lukea lisää ja mielellään vielä tälläsestä neutraalista mediasta.
- Mielummion hevosen
KERTOKAA MITÄ JUGURTTEJA VOI SYÖDÄ!
- Jaskuli
Ei ole Biohitin asia kertoa niitä eri jugurttimerkkejä, vaan kuka tahansa voi testauttaa eri elintarvikkeiden pitoisuudet Biohitin laboratoriossa.
- businessss
Eikös sitä acetiumia voisi jukurtteihin lisätä automaattisesti, ettei syöpää tulisi?
- Jozzucca
Vaikka onkin vanha keskustelu niin haluans itli tuoda esille sen, että asetaldehydin pääasiallinen lähde ruokavaliossa on alkoholi.
Elimistössä alkoholi eli etanoli hajoaa asetaldehydiksi ja lopulta etikkahapoksi jne. Siispä pahin syöpämyrkky ei ole jogurtti vaan ihan se saunakalja tai siideri.
- Anonyymi
Viiliä ja rahkaa js piimää
- Anonyymi
Monissa lähteissä nykyään suositellaan nimenomaan ns. fermentoituja eli käymisteitse valmistettuja ravintoaineita, kuten juustoja rahkaa piimää jne. Nytkö ne ovatkin vaarallisia?
Tavallisesta kuluttajasta alkaa tuntumaan siltä, että syöt mitä vain, se on vaarallista terveydelle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
R.I.P Marko lämsä
Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi624362Vappu terveiset kaivatullesi
otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡1551823Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut
Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html141543Puskaradio huutaa
Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !381317Miksi aina vain seksiä?
Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau1681083- 58929
- 79925
Martinalta vakava ulostulo
Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.169847Hei rakas A,
olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en54821- 39791