Miten saan talouteni kuntoon ja vaurastun?

Miten saan talouteni kuntoon ja vaurastun eli saan mahdollisimman paljon rahaa, mahdollisimman nopeasti, helpolla tai kiinnostavasti ja mahdollisimman paljon?
Onko nopeita teitä varallisuuteen? Ja onko niiden löytyminen vain sattuman ja pitkän uurastuksen päässä?

Lähtö tilanne minulla on noin 2000€ opintovelkaa. Opiskelen ravintola kokiksi - ala josta en juuri välitä, olen työmarkkinatuella ja töissä ilman palkkaa (työssäoppiminen). Olen ylioppilas, opiskellut kuvataidetta, teen kuvataidetta, minulla on laaja yleissivistys, olen ahkera ja yritteliäs. Ilman tukia vuokrani olisi noin 800€

Mitkä ovat parhaat neuvosi? hanki töitä vaikka kaupankassalta (töitä joita on vaikea saada ainakaan kokopäiväisesti), mene kauppakorkeaan, perusta oma yritys?

13

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryrtyry

      Pelaa sitä EuroJackpottia - eikö siellä ole jaossa se vajaa 30.000.000,00 euroa - riittäisikö se ?

    • Muuten hyvä mutta epätodennäköistä kun ei ole aika konetta. No kyllä se riittäisi hyvin alkuun :D

    • life+

      Toivomuslistasi on jo itsessään ja lähtökohtaisesti savelle perustettu, erityisen epärealistinen eikä edes toisi mukanaan todellista henkistä tyydytystä omista saavutuksistaan. Helppoa tietä vaurastumiseen ei ole olemassa kuin elokuvissa ja haaveissa.

      Nopeaa ja helppoa rikastumista ei edes ole olemassa. Lottovoiton varaan ei kannata elämäänsä laskea ja rikkaan tulevan puolison tapaaminenkin on kyseenalaita eikä edes tuottaisi tarvittavaa henkis-taloudellista tyydytystä, sillä siipelemällä ei voi olla itseensä tyytyväinen ja terveellä tavalla itsestään ylpeä.

      Jatka itseesi, eli aivoihisi investointia, tieto-taitoon. Älä tee työtä vain toimeentulon vuoksi vaan pyri töihin joissa voit oppia itseäsi kiinnostavia ja elämässäsi tarvitsemiasi asioita ja edelleen niissä edetä.

      Ala opiskella taloutta, sijoittamista ja yritystoimintaa. Ole kärsivällinen, systemaattinen ja pitkäjänteinen. Ole valmis paiskimaan paljon töitä niin älyllisesti kuin ajallisestikin. Kokonaisvaltaisesti terveet elämäntavat ja roska-viihdeohjelmien ymv. sijaan jotakin hyödyllisempaa toimintaa. Lopussa kiitos seisoo.

    • -----

      Opiskelijan voi olla vaikea säästää.
      Kun saat vakaan toimeentulon sitten aloita pienillä summilla.
      Kahdenlaisia tuttavia: toisilla hälläväliä-tyyli, joku on ahkera ja asioistaan huolehtiva.
      Säästäminen on silloin turhaa kun välttämättä tarvitsee jotain, kun tuotteet ovat kallistuneet saa maksaa enemmän ja pihistäminen menee hukkaan.
      Miten selvisin ilman isompia velkoja en välittänyt hienoudesta vaan tyydyin vaatimattomaan asumiseen.
      Ystävät merkitsevät jos he tavoitteellisia omaksut vaikutteita, bilettäjät tulevat aina olemaan p.a.
      Tavoitteenani on säästää senverran että saan määräaikaistilille pikkusumman.

    • paskat palkat

      Työnteolla ei ainakaan rikastu. Hyvä jos edes jotenkin tulee toimeen.

      • Oikeita kontakteja pitäisi hankkia. Tehdä työtä valitsemansa uran eteen. Ehkä kauppa korkeaa. Ja kysellä ns. kiinnostavaa leipäduunia mahdollisimman monesta paikkaa. ja vaihtaa aina paikkaa kun tulee parempaa.

        Laiton lottoakin kombon maksimissaa tulisi 18miljardia - annetaan jumalillekin mahdollisuus auttaa.


      • Siitä se lähtee
        orfeus87 kirjoitti:

        Oikeita kontakteja pitäisi hankkia. Tehdä työtä valitsemansa uran eteen. Ehkä kauppa korkeaa. Ja kysellä ns. kiinnostavaa leipäduunia mahdollisimman monesta paikkaa. ja vaihtaa aina paikkaa kun tulee parempaa.

        Laiton lottoakin kombon maksimissaa tulisi 18miljardia - annetaan jumalillekin mahdollisuus auttaa.

        Opiskelemalla alaa, jossa on hyvä palkka ja työllisyystilanne. Palkasta jää sitten säästöjä ja pankki antaa lainaa. Osta vaikka oma asunto tai osakkeita, mutta muista hajauttaa. Kun omaisuutta on kertynyt, pankki antaa jälleen vakuuksia vastaan lisää lainaa ja sijoitat nekin. Samoin sijoitat saamasi osingot uusiin osakkeisiin.

        Pitkä ja kivinen tie, mutta varmin. Toinen vaihtoehto on keksiä hyvä liikeidea ja perustaa yritys. Tosin silläkin ylensä rikastuu vasta sen laajetessa ja lopulta sen myymällä. Mutta ainakin nämä ovat parempia vinkkejä kuin rahapelit tai pyramidihuijaukset, kuten verkostomarkkinointi, WinCapita jne...


    • niinsevaanon

      Jos joku keksisi nopean rikastumisen keinon, jos pois suljetaan kaikki pelaaminen, niin eiköhän kaikki niin tekisi. Kannattaa varmaan unohtaa toi "nopea" sana tuosta. Ja pitkällä tähtäimellä tehdä töitä rahan eteen, sitten laittaa raha töihin, ja lopuksi laittaa muut tekeen sun työt.
      Kauppa on yksi parhaita tapoja tehdä rahaa, koska se perustuu kauppatavaran määrään, ei niinkään oman työn määrään.
      Tai sitten sijoittamalla niin 10-30% vuodessa oma pääoma voi karttua keskimäärin, eli 10 vuodessa voit kolminkertaistaa varallisuutes, ja 20 vuodessa 9 kertaistaa ja 30 vuodessa 27 kertaistaa ja 40 vuodessa 81 kertaistaa. Eli eläkeässä jos alkupanos on ollu vaikka 10 000e niin nettoa on kertynyt sellainen 800000e.

      Laitait 100e/kk säästöön ja tuottoa haet 11% vuodessa, niin eläkkeellä viimeistään olet miljonääri. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan ;)

      • ------

        Ikävä sanoa olin alalla, jossa kohtalainen palkka, työllisyystilanne hyvä, ja niin vain työt loppuivat, olin ainoa joka osasi aavistaa.
        Joka ei pientä rahaa kunnioita ei suurta koskaan näe.
        Kaksi puolta, luulen, jotain varmaa ja jotain epävarmaa, mutta tavoitteena ei rikastuminen vaan onnellisuus.
        Oma asunto tarkoittaa, on sidottu tiettyyn paikkaan, melkein kaikki entiset työtoverit joutuivat myymään nousukauden huumassa hankitut kalliit asuntonsa kun töitä ei ollut.
        En yhtään kadu ettei elintasokilpailu katkeroittanut mieltä, ehkä vanhemmiten alkaa ajatella rahaa pakosta enemmän.


      • Muuten hyvä ja totta mutta elinikä on rajallinen. Voisin hyvin kuvitella kituuttavani 80 vuotiaaksi jos sen jälkeen olisi edessä tuhansia vuosia täysin viriiliä ja hyvännäköisen miehen elämää. Mutta jollain se alkupääoma pitää aina hankkia.
        Rakkauteni on taide ja se on hyvin paljon pelaamista myös tai yrittämistä jossa tuote pitää viilata ensin melkein timantiksi ja sitten sillä voi elää. Päivätyönä olen ajatellut, tarjoilija/baarimikko- alaa missä palkka on suht huono mutta sitä voi tehdä missäpäin maailmaa tahansa. Unelmani on oma yökerho. Ja sijoittaminen kiinnostaa myös. Dj ja artistin ura kiinnostaa myös. Ja myös oma vaatemerkki.

        Kun pääsee siihen tilanteeseen että pääsee tekemään työtä itselleen 24/7 ja laittamaan pääomaa niin paljon että on toimiva tuote ja tilat niin silloin on vain taivas rajana. No kun pääsisi säännöllisiin palkkatöihin ensin edes sillä 2000€/kk mikä on ainakin viellä pelkkää haavetta suunitelmaa.


      • ------
        orfeus87 kirjoitti:

        Muuten hyvä ja totta mutta elinikä on rajallinen. Voisin hyvin kuvitella kituuttavani 80 vuotiaaksi jos sen jälkeen olisi edessä tuhansia vuosia täysin viriiliä ja hyvännäköisen miehen elämää. Mutta jollain se alkupääoma pitää aina hankkia.
        Rakkauteni on taide ja se on hyvin paljon pelaamista myös tai yrittämistä jossa tuote pitää viilata ensin melkein timantiksi ja sitten sillä voi elää. Päivätyönä olen ajatellut, tarjoilija/baarimikko- alaa missä palkka on suht huono mutta sitä voi tehdä missäpäin maailmaa tahansa. Unelmani on oma yökerho. Ja sijoittaminen kiinnostaa myös. Dj ja artistin ura kiinnostaa myös. Ja myös oma vaatemerkki.

        Kun pääsee siihen tilanteeseen että pääsee tekemään työtä itselleen 24/7 ja laittamaan pääomaa niin paljon että on toimiva tuote ja tilat niin silloin on vain taivas rajana. No kun pääsisi säännöllisiin palkkatöihin ensin edes sillä 2000€/kk mikä on ainakin viellä pelkkää haavetta suunitelmaa.

        Luovuus on upea juttu, toivottavasti pääset toteuttamaan sitä.
        Ostaisin jotain pysyvää kuten maata sillä pääomalla.


    • life+

      Taide on ala jossa taitavat alan asiantuntijat, taidekauppiaat tekevät hyvää taloudellista tulosta. Se on myös tiettyyn tasoon noustessaan ala, joka ei juurikaan kriisejä tunne tai ne vaikuttavat siihen loivemmin kun talouteen keskimäärin.

      Ravintolatyöskentely on maailmalla varsin huonosti tuottavaa ja työpäivien pituudet ovat lisäksi aivan eri luokkaa kuin mihin Suomessa on totuttu.

      Mitä tulee oman bisneksen perustamiseen ravintola / yökerhoalalla, niin se on huomattavan korkean riskin liiketoimintaa. Avan aluksi tulisi omata pääomaa ja luotettavat liikekumppanit / yhteistyötahot, erinomainen trendivaisto jotta voisi laittaa liikkeelle konseptin, joka kantaa josta toisaalta ei etukäteen ole varmuutta miten potentiaali asiakaskunta siihen suhtautuu. Pitäisi pystyä lyömään kiila markkinoille joilla kilpailu asiakkaista on erityisen kova ja jossa lisäksi trendit muuttuvat melko tiivissä syklissä. Nykyisin yhden konseptin bisnessykli on suhteellisen lyhyt, poikkeuksia lukuunottamatta ja tulisi olla luovuutta ja taloudellisia voimavaroja polkaista liikkeelle aika ajoin uusi ja hyvin vastaanotettu konsepti.

      Liikepaikan perustamisen (vuokraus) ja kuntoonsaattaminen kustantaa hyvin merkittävän pääoman ja ravintoa-alalla kiinteät kuukausittaiset peruskulut kiinteistö- raaka-aine ja henkilöstökuluineen ovat huomatavan korkeat vaikka ei olisi yhtäkään asiakasta. Bisneksen tulee pyöriä hyvin vain kattaakseen kiinteät kulut. Pätevän ja vakaan henkilöstön hankkiminen ja hoitaminen on sitten luku erikseen alalla jossa henkilökunnan kierto / vaihtuvuus on suuri. Ala vaati erityisen vahvoja hermoja ja jatkuvan voimakkaan stressin sietokykyä, sekä taloudellista epävarmuutta. Ravintolabisnes on myös hyvin altis yleisen talouden sykleille.

      Ideaali olisi bisnes jossa kiinteät kulut ovat matalat ja liiketoimen tuottavuus kiitettävä ja jossa voi rajoittaa kolmansien osapuolien riskiä liiketoimelleen ( makukyvyttömät tai osuutensa huonosti hoitavat alihankkijat jne.).

      Elämän aikana voi toimia useammalla alalla ja perustaa, sekä myydä useampiakin liiketoimia. Taitavat vaistoavat tuulen suuntien muuttumisen, myyvät tarvitaessa hyvissä ajoin yrityksensä ja siirtyvät seuraavaan jo hyvin kypsyneeseen liikeideaan. Tai myyvät hyvin toimivan yrityksen vain siksi, että uusi itseä kiinnostavampi projekti on työn alla.

    • valo yössä

      Voin vain sanoa NOPEAAN VAURASTUMISEEN satavarman keinon.
      KUIN KA NOPEAAN JUOKSET,SATASEN.!!!!!! Sitä nopeampi,vaurastumien.

      Tosin haittojakin.Ilmenee mm virkavalta,kateelliset kaverit ymmm...
      Valtio ,katsos rajoittaa NOPEAA VAURASTUMISTA.---ANDERSTUT.

      Siinä kun yleensä on jotain,syntistä tai laitonta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe