Joskus ei jaksa hiihtää

etkä roskapostirobot

Käykö muille niin että joskus kun lähtee hiihtämään, niin sykkeet on heti korkealla ja hengästyy nopeasti, eikä vaan jaksa hiihtää. En tiedä onko flunssaa vai mitä mutta tänää oli pakko lopettaa hiihto, kun jalat tärisi ja ei vaan jaksanut mitään.

12

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin ON,

      No se on merkki esim. siitä että kroppa ei ole palautunut edellisestä treenistä.Silloin pitää huilia.Näin. jk. lepo on myös treeniä (silloin kroppaa palautuu uuteen treeniin).

      • Russian ski

        Suomalaiset muuta kun huilaa vaan kun muut kuntoilee lopputulos on näkyvissä.


      • Einari Pitopohja

        Totta! Johan edesmennyt loistava Spede Pasanenkin vastasi katsojien kyselyyn millä hän on hommannut loistavan naruhyppykuntonsa että hän nukkuu niin raskaasti että kun hän herää niin on ihan hiestä märkä...No loppujen lopuksi ei se Speden kunto/terveys ollutkaan niin mahtava (oli kuulemma kova tupakkamies ja golf ainoa urheiluharrastus). No hieno lähtö: "saappaat jalassa ja rakkaan harrastuksen parissa" Vai mitä???


      • toi on
        Einari Pitopohja kirjoitti:

        Totta! Johan edesmennyt loistava Spede Pasanenkin vastasi katsojien kyselyyn millä hän on hommannut loistavan naruhyppykuntonsa että hän nukkuu niin raskaasti että kun hän herää niin on ihan hiestä märkä...No loppujen lopuksi ei se Speden kunto/terveys ollutkaan niin mahtava (oli kuulemma kova tupakkamies ja golf ainoa urheiluharrastus). No hieno lähtö: "saappaat jalassa ja rakkaan harrastuksen parissa" Vai mitä???

        off topic :-)


      • 'åäöioluky
        toi on kirjoitti:

        off topic :-)

        no liittyyhän tuo siihen että onko "fiksua" hiihtää jos sykkeet korkealla, heikottaa ja jalat tärisee.. voi olla merkki elimistössä piilevästä vakavammastakin sairaudesta. mm. sydänlihastulehdus ei leikin asia.


    • pito5

      mulla joka kerta sama homma jot ei heti jaksa,mut ku muutaman kilsan on saanu hiihettyy ja pikku hien pintaan niin jaksaa taas mennä...

    • ssooppii

      Tavallisesti se menee niin, että alku on helppoa ja kevyttä ja alkaa siitä sitten vähitellen lenkin mittaan muuttua raskaammaksi.
      Nämä erinomaiset kelit ovat varmaan saaneet monet väsymyksen rajoille.
      Välissä pitäisi olla myös hapottomia päiviä, laktaatti nollaan ( vaikka sitä ei mitenkään mittaisikaan, sen kyllä tuntee). Sen jälkeen on helppo jälleen jatkaa vähän paremmalta kuntotasolta.
      Palauttelevakin hiihto on mahdollista. Yrittää mennä niin hiljaa kuin mahdollista mutta niin että tekniikka säilyy kuitenkin formussaan. Jos osaa mennä hiljaa, niin jossain vaiheessa voi kulkea myös todella kovaa. Tyylittelyä helpolla osuudella, ylämäet hyvin rauhallisesti.
      Hidas hiihto mittaa, onko tekniikka hallussa.
      Hyvä idea on myös olla hiihtämättä välillä, pitää välipäiviä, kuten tuolla mainittiinkin.

    • huhhahheii

      Monta voi olla syytä näihin heikotuksiin, mutta jos ei ole kipeäksi tulossa, eikä liikaa reenannut, voi olla sekin tärinän syy, että nesteytys ei ole kunnossa, eli on vain lähtenyt liian kuivana liikenteeseen.

      Toissäpäivänä kun hiihtelin, niin kulki hyvin kyllä, mutta se otti päähän, kun illalla nauttimani runsaahko määrä rommia haisi joka uloshengityksellä ällöttävän imelälle...

    • baarista kuntoa

      Mulla kans joskus sunnuntaiaamulla, kun lähtee hiihteleen, niin tulee semmoinen heikko olo vähän niin kuin haikia huomen, huojuttaa ja jano ihan hirveä....vissyllä oon sen saanut korjattua. Lenkin jälkeen saunaan ja pari-kolme kaljaa huiviin ja sohvalle huilaileen, niin tuntuu jo keskipäivältä siltä, että radalle täytyis päästä.

    • Eikä ihme

      Pitää osata hiihtää välillä kevyttä vauhtia tai vain levätä..tuolla laduilla näyttää siltä ett luisteluhiihtelijöistä 95%ei osaa mennä pk lenkkivauhtia. Hosutaan kuokalla kykyihin nähden hirveätä vauhtia sykkeet vk:lla ja jopa maksimilla naama irvessä.
      Sitten kotona maataan puolikuolleena joka lenkin jälkeen ja ihmetellään kun kunto ei nouse vaikka joka päivä vedän täysillä....siinä kun itsensä vetää oikein kunnon ylirasitustilaan niin se on viikkojen paussi liikunnasta jopa kuukausien.

      • Ylikunto periaatteessa on mahdollinen. Tiedä sitten kuinka monella suomalaisella tulee liikaa VK:ta. Omassa kuntoilussa ja varsinkin hiihdossa tuo turhan kovaa vetäminen on helposti riskinä. Ainakin alkutalvesta hiihto kulkee hitaammin, menee kovemmilla sykkeillä. Toinen on että esim. 3h viikottaisella kuntoilulla ylikunto ei ole niin äkkiä riskinä, kun ehtii palautuun.

        Vähän ja kovaa ei ole mikään tarkoitus. Lumitöissä saa nyt sellaista sopivaa PK-alueen kuntoilua. Käytännössä helposti alle, jos ei pidä vauhtia.


    • SAS*

      Pitkänmatkan hiihtäjän kultainen sääntö on: aloita niin hitaasti, että tulee hiki ennen kuin hengästyt.
      Tämä tulee mieleeni aina aloittaessani, vaikka nykyään hiihdän vain 10-15 km kerrallaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe