Miten saa äijän testeihin?

epätoivoinen

Miten te parisuhteessa olevat olette saaneet miehenne sp-tautitesteihin? Itse olen jo käynyt ku oli kummallisia oireita,onneksi mitään ei löytyny. Sanoin kuitenkin avokille et neuvoivat senkin käymään. No se vetäs herneen nenään,eikä puhu enää mitään. Tiedän et parin vuoden seurustelun jälkeen voi olla kummallista käydä testeissä,mutta kai se on parempi myöhään ku ei milloinkaan. Suhteen alussa kuitenkin testautin klamydian ym ja muutama päivä sitten loput. Mies ei ole käynyt missään testeissä. En halua enää pelätä tauteja..mut en tiedä mitä ton äijän kanssa tekee.

16

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lilianee

      No kerro miehellesi että jos hän ei ole ikinä käynnyt testeissä hänellä saattaa olla esim klamydia jonka joskus sitten tartuttaa sinuun ja se saattaa aihettaa huonossa lykyssä sinulle pitkän ajan kuluttua sen että biologisia lapsia et tule saamaan. Älä ainakaan harrasta suojaamatonta seksiä (vaikka voit siltikin saada kondomista huolimatta herpeksen tai hpv:n) ennenkuin hän on käynnyt testattavana. Voi olla että hänellä ei ole mitään oireita vaikka joku klamydia olisikin. Tesetihin ehdottomasti jos seksiä meinaa harrastaa, vai onko hänellä ollut muita partnereita kuin sinut, jos ei niin tuskin sitten täytyy mennä jos sinä olet käynyt.

    • aloittaja-

      Joo täytyy sanoa sille sitten,kun tulee asia taas puheeksi. On sillä ollu kuulema pari suhdetta ennen mua.En ota mitään riskiä enää,sen verran pelotti mennä testeihin. Herra saa huomata,että kondomit tulee ainakin olemaan käytössä siihen asti kun suostuu testeihin. Testeissäkin sanoivat,ettei kannata uskoa niihin "ei mulla oo mitään tautia" selittelyihin. Suosittelen muitakin samassa tilanteessa olevia pitämään puolensa tämmösissä asioissa.

    • lilianee

      esim hiv kestää 3kk ennenkun testeissä näkyy että vaikka joku olisi testeissä käynyt onko ollut sen 3kk sitten harrastamatta seksiä tai käyttänyt kondomia, tätä ei moni varmaan ajattele, mutta te olette ollueet niin kauan yhdessä että sinua ei taida koskea mutta hyvä että nyt olet napakkana:)

    • aloittaja-

      joo niin 3 kk on se aika siinä. Täytyy sen mennä testeihin ja aion jatkossa käydä itekin testeissä aina kun siltä tuntuu. Enkä ymmärrä,miten jollekin voi olla niin vaikeeta mennä testeihin? onko mun mies ainoa,joka on näin vaikee tässä asiassa.. olisi jo pitäny pakottaa se suhteen alussa testeihin,mutta kun olin niin tyhmä..no nyt ajattelen ainakin terveyttäni ja periksi en anna:)

    • häpeän puna poskilla

      Eihän siitä mihinkään pääse että hävettää kertoa sairaanhoitajalle epäilevänsä saaneensa sukupuolitaudin ja pyytää päästä testeihin. Eikä ole mitenkään mieltä ylentävää esitellä housut alhaalla munaansa vastaanotolla ja vaistailla kysymyksiin seksielämästään. Siinä voi posket helottaa tomaatin punaisina kovemmallakin äijällä.

      • ,,,,,,,,,,,,,,,

        No ei kai sen munan näyttäminen ole nyt miehelle sen nolompi asia kuin naisille gynekologilla käynti. Ei sen nyt luulisi olevan suuri järkytys kun menee seksitaudin takia lääkäriin että joutui näyttämään munan.


    • aloittaja-

      joo ymmärrän kyllä ettei muniaan viittis esitellä:D mut ku tuo äijä ei suostu edes hivin pikatestiin,joka otetaan sormen päästä..on kuulema humpuukia sinne tässä vaiheessa mennä.. vaadin vähintäänkin tuota testiä,mutta kun ei..käytetään sit vaan kondoomeja vaikka koko loppu elämä:/

    • nn32

      Tippuri ja klamydia voidaan testata virtsasta ettei tarvitse värkkiään esitellä kenellekään, riippuu kai paikkakunnasta, kuinka toimitaan. Mitä pienempi paikkakunta sitä vaikeampi kai on mennä testeihin......... Kuinkahan moni käy testeissä suhteen alussa maaseudulla, kun tk:ssa saattaa olla puolituttu töissä...... ei auta kun muuttaa isoon kaupunkiin, jossa on sp-poli.........

    • sukupuolitautiehoits

      Suhteen alussa molempien on hyvä käydä testeissä ja siihen asti käyttää kondomia. Jos olet jo pari vuotta harrastanut seksiä ilman kumia äijäs kanssa, niin todennäköisesti mahdolliset taudit on vaihtanut jo omistajaa. Jos ei ole ollut äijälläs muita seksikumppaneita suhteen aikana.

    • Kerttuli7

      Itse otin asian varovasti puheeksi. Parin viikon päästä soitin terveyskeskukseen ja annoin meidän molempien tiedot. Sitten hain purkit kotiin, käskin miehen kusaasta sinne ja kannoin ne terkkarille. Hankin meille myös ajat verikokeisiin ja käskin lampsia ennen töitä käymään piikillä. Itse tietysti kävin gynellä mutta miehen ei tarvinnu käydä kalleuksiaan esittelemässä. Kannattaa soittaa terkkarille ja kysyä asiasta, mutta meillä kävi tosi helposti ja kivuttomasti :)

    • aloittaja-

      Nimimerkki Kerttuli7 toimi esimerkillisesti,kun järjesti purkitkin kotiin:)..Täällä ei suostuttu antaa purkkia kotiin ja kaupungin terveyskeskuksesta kyse..Voi mennä kuulema näyte pilalle matkalla.Tääl on näin vaikeeta nykyään.Niin ja yks lääkärikin sano et kyl ne taudit ois jo vaihtanu omistajaa niinku tos joku mainitsikin.. Ehkä vajaa vuosi ilman kondomia oltu,aika pitkään oli kumi käytössä ennenkuin suostuin pillereitä alkaa taas kokeilee..ja miehellä siis kuulema ollu kaksi naista ennen mua,joten annoin periksi tässä asiassa..ja en nyt sit vaadi kondomin käyttöä kun en sitä aikanaankaan vaatinut. Saatan mennä kuitenkin itse testeihin joskus uudestaan,kun mulle se ei ole mikään häpeä tai ongelma siel käydä. Kannattaa tosiaan suhteen alussa vaatia ukolta testejä,eikä tässä vaiheessa..ihan vaan vinkiksi kaikille:)

    • pih pih pihtaamalla

      Eiköhän se mies testeihin lähde kuukauden sisällä kun nyt alat pihtaamaan ja seksiä ei ennen testejä ole luvassa. Tulee kiire miehelle varata testiaika.

    • lapsellinen miesss

      Pihtaaminen on paras vaihtoehto jos ei suostu menemään testeihin. Jos se ei tehoa, niin voi kyllä vaan todeta että LAPSELLINEN mies sulla kun ei suhtaudu vakavasti asiaan.

    • hullumies88888888888

      Voihan asia olla niinkin, että miehesi pelkää vaan tuloksia.

      Hyvin harva käy testeissä jos ei mitään oireita ilmene tai saa ilmoitusta, että joku kumppaneista on saanut tartunnan.

      Tosin voi olla, että miehesi on pettänyt sinua ja pelkää jäävänsä siitä nyt sitten kiinni, pihtailun huono puoli on siinä, että saattaa käydä vieraissa, samoin kumi pakon suhteen koska ilman kumia "tuntuu niin paljon mukavammalle".

      Ole tiukka ja sano miehellesi, että tautien tartunnan saamisen todennäköisyys on hyvin pieni jos miehesi ei ole käynyt vieraissa sillä olette niin kauan toistenne kanssa olleet seksuaalisessa suhteessa, mutta jos tauteja löytyy niin ne on hoidettava johon ei välttämättä ole hoitoa saatavilla jos ei hakeudu testeihin ajoissa.

      HI-virus nyt on pelätyin tauti, mutta kondyloma, hepatiitti C, tippuri ja klamydia voivat hoitamattomina tappaa siinä missä HI-viruskin ja vähintään aiheuttavat sukukypsyttömyyttä, impotenssia, kasvattavat eturauhaissyövän riskiä tai äärettömän kivuliaita komplikaatioita joita ei pystytä hoitamaan jos odottaa liian kauan.

      KAIKKI sukupuolitaudit ovat hoitamattomina äärettömän ikäviä ja altistavat riskiä syöpään tai muihin tauteihin, jos miehesi ei kuuntele hän vaarantaa oman terveytensä lisäksi sinun ja mahdollisen lapsen terveyden.

    • Erika77

      Mun mielestäni ei ole kovin kehittynyttä, jos ei ota vastuuta omasta ja kumppanin terveydestä, mikä kuuluu osaksi seksielämää.

      Älä syyllistä, mutta sano, ettei heru seksiä, ennen kuin on käynyt testeissä.

    • Kas tässä syy

      Suurin syy sukupuolitautitesteistä kieltäytymiseen on aina se pelko, että sitten pian löytyykin jotain. Suurin osa ihmisistä ei ole eläissään käyneet missään testeissä ja silti väittävät pokkana olevansa 100% terveitä... toisin sanottuna tuo "varmuus terveydestä" perustuu siihen, ettei ole mitään positiivista testitulosta olemassa. Monetkaan tartunnat ei anna mitään oireita joillekin kantajille, toisille taas oireilee paljonkin, esim HIV voi olla oireettomana jopa 10 vuotta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe