Nyt netti fennot puolustamaan kantojanne!!

Ankdam

"
Ajankohtaista
Keskustelutilaisuus: Entä jos Suomi24 -keskustelijat saisivat päättää?
Sosiaaliseen
mediaan ja keskustelupalstoille syntyi syntyi kiivasta kommentointia Yle TV1:n Suomi on ruotsalainen
-ohjelmasarjasta.

Mitä merkitystä nettikeskusteluilla ylipäätään on, kun usein alkuperäinen aihe unohtuu? Ovatko nettikeskustelut digitaalista töhryä vai kansalaisvaikuttamista?

Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7) tiistaina 12.2. klo 18.15–19.00 järjestettävän tilaisuuden paneelissa ova mukana Suomi on ruotsalainen -ohjelman tuottaja Antti Seppänen (Intervisio), palvelupäällikkö Kari Haakana (Yle), kolumnisti Jukka Relander ja historian professori Henrik Meinander (HY)."

http://www.helsinki.fi/hum/ajankohtaista/2013/02/0212.htm

Itse en valitettavasti pääse koska olen silloin makoilla. :(

44

232

  Vastaukset

  • Niimpä tietysti. Olet juuri silloin sopivasti MATKOILLA kun joudut kohtaamaan nettifennon.

   PAKO MATKOILLA ;D;D;D,D

   Arkajalka.

   • "Niimpä tietysti. Olet juuri silloin sopivasti MATKOILLA kun joudut kohtaamaan nettifennon."

    Miksi matkustaminen oli este NETTIfennon kohtaamiseen? Väitätkö että tää teidän touhunne olisi olemassa myös oikeassa maailmassa? Väitätkö että nämä teidän jutut kestäisi oikeaa maailmaa?

    Teidän jutu toimii vain modeerattomassa mediassa vailla toimituksellisia käytäntöjä. Ja silloinkin vain spammaillen ja julistaen.

    Olisi syytä pysytellä edes hiukan realismissa.


   • rautaako? kirjoitti:

    "Niimpä tietysti. Olet juuri silloin sopivasti MATKOILLA kun joudut kohtaamaan nettifennon."

    Miksi matkustaminen oli este NETTIfennon kohtaamiseen? Väitätkö että tää teidän touhunne olisi olemassa myös oikeassa maailmassa? Väitätkö että nämä teidän jutut kestäisi oikeaa maailmaa?

    Teidän jutu toimii vain modeerattomassa mediassa vailla toimituksellisia käytäntöjä. Ja silloinkin vain spammaillen ja julistaen.

    Olisi syytä pysytellä edes hiukan realismissa.

    Ei kait netti nyt niin erillään "oikeasta" maailmasta ole? Itseasiassa netti on monien realimaailman ilmiöiden takana, myös politiikassa.

    Toisekseen, jos tämä nettikeskustelu on niin mitätön juttu, niin miksi se vetää sinua ja kaltaisiasi puoleensa kärpäspaperin tavoin? Päivät pitkät kiihkomielin haukut, vähättelet ja mitätöit vastapuolta. Miksi vaivautua tuhlaamaan aikaansa, jos kyse on vain "netti fennoista" sun muista kylähulluista?

    Miksi lukuisia kielipolitiikka-palstoja on vaadittu suljettaviksi ja saatu suljetuiksi, jos pakkoruotsia vastustavat ovat niin mitättömiä kuin annat ymmärtää. Mistä valtava tarve sensuurille?

    No, se syntyy luonnollisesti siitä tosiasiasta, ettei RKP ja sitä myötäilevät tahot pysty esittämään yhtäkään vakavasti otettavaa argumenttia nykyiselle, oudolle kielipoliittiselle linjalle - ja he myös itse tietävät sen varsin hyvin.

    Sinunkin antisi tälle palstalle on pelkät henkilökohtaisuudet. Ymmärtäähän sen toki, että korpeaa, kun ei argumentoinnissa pärjää.

    Tiedä sitten, missä määrin kyse on teidän ruotsinkielisten mahdollisesta heikosta kansallisesta identiteetistä ja itsetunnosta, ja siitä seuraavasta, hysteriaa muistuttavasta yliherkkyyydestä pienintäkin kritiikkiä kohtaan.

    "Älkää ajako meitä mereen, me ollaan kans suomalaisia" ei ole mitenkään tavaton reaktio, kun joku ehdottaa koulujen pakollisesta ruotsinopetuksesta luopumista.


  • Ihme että Seppänen uskaltaa tulla. Onkohan luotiliivit päällä?
   Itse en pääse kun olen töissä. Matkaakin on 500km....loppuviikosta pitää olla
   kyllä salmisaaressa...ei kerkiä "makoilla"

   • "Ihme että Seppänen uskaltaa tulla. Onkohan luotiliivit päällä?"

    Kai sinä ymmärrät että tuo on jo aikusen kynästä todella vaarallista ja täysin harkitsematonta teksitä?

    Kai sinä ymmärrät ett tuo tekstinpätkä kiteyttää sen mikä netissä ihan oikeast mättää, ja tuottaa turvattomuuttaa maailmaan?

    Tiedätkö että Soini jajopa Halla-aho tuomistsisivat tuon yhdellä suulla. Puhumattakaan kaikista muista valtionmiehistä ja -naisista.

    Tiesitkö että tällä foorumilla ei ole alaikärajaa?

    Ymmärrätkö hävetä ja katua? Ymmärtääkö mode poistaa tuon, ja panna sinut pannaan täältä?


  • En ole varma kannattaako tuohon tilaisuuteen osallistua. Seppäsellä on mahdollisuus esittää näkemyksensä kymmenosaisessa sarjassa. Jos se ei riitä, niin selityksistä ei ole apua. Meinanderin mielipide tiedetään: Suomea ei ole ollut ennen vuotta 1809 ja oikeastaan ei sen jälkeenkään kun suhteet hallitsijaan ja muu lainsädäntö periytyi Ruotsista. Meinander keskittyy valtiolliseen historiaan, meitä muita saattaa kiinnostaa historia paljon laajemmassa mielessä. Historiantutkimus voidaan jakaa eri aloihin paitsi tutkittavan ajan ja paikan mukaan, myös näkökulman mukaisesti. Tällaisia historiantutkimuksen aloja ovat esimerkiksi sosiaalihistoria, kulttuurihistoria, aatehistoria, oppihistoria, taloushistoria, sivilisaatiohistoria, oikeushistoria, kirkkohistoria, poliittinen historia ja sotahistoria. Väljästi sosiaali- ja kulttuurihistorian alle sijoittuvat myös sellaiset melko uudet historiantutkimuksen alueet kuin mikrohistoria, naishistoria, perhehistoria ja sukupuolihistoria. Nämä jäävät Meinanderin historiakäsityksen ulkopuolelle, sillä ne ovat ihmisten historiaa ei niinkään valtion. Relanderin tyylin on osoittaa ihmisille heidän tyhmyytensä ja ihminen hänkin on. YLE:n edustajan tehtävä on suorittaa väistöliikkeit ja kierrellä ja kaarrella.

   • "Seppäsellä on mahdollisuus esittää näkemyksensä kymmenosaisessa sarjassa."

    Nythän ei kyse ole sarjasta lainkaan. Nyt on kyse nettikeskutelun kultuurista ja tavoista. Juuri tällä hetkellä "keskustelu" sarjan tiimoilta on hyvä esimerkki. Mutta täysin samanlaisia keskuteluita eri aihepiireistä käydään kokoajan.

    Kyse on siitä kannattaako median ylläpitää näitä kommentointikanavia, ja mitä vosimme tehdä sen eteen että keskustelu toisaalta pysyisi hedelmällisenä tiedonvälityksen ja yleisisvistyksen kannalta. Ja toisaalta miten vosimme kitkeä sen osuuden "keskusteluista" joka vaarantaa yhteikuntamme eheyttä.

    Voisimme ihan yhtä hyvin ottaa esimerkisi ensimmäisen keskustelusabotoinnin, kun valtion kannanottokanava OtaKantaa aikanaan sabotoitiin lukukelvottomaksi "kielisotureiden" toimesta. (Tala taisi silloin vielä toimia salanimen takaa.)

    OtaKantaa suljettiin. Kielisoturit tietysti täysin odotetusti huusivat "sensuuri", mutta sen ne tekee joka kerta kun he ovat tuhonneet jonkun kanavan. Ja siirtyvät sabotoimaan seuraavaa.

    Tästä on siis nyt kyse.

    "Meinanderin mielipide tiedetään"

    Mitä sinä jonkun tiedemiehen mielipideistä tiedät? Sen sijaan hänen tieteellisestä työstä saatat tietää jotain. Juuri tuonkaltaista asenteellista ja epä-älyllistä "keskustelua" pitäisi karsia jotta keksustelupalstat toimisivat positiivisessa mielessä. Juuri tuollainen "keskustelu" saa mediat harkitsemaan nettikommentointikanaviensa mielekkyyttä.

    Ellei nettipalstat myisi mainoksia niin hyvin, moni lehti olisisi jo lupunut koko hommasta - juuri tulollaisen "keskustelun" takia. Tosin nykyään "hommamieliset" tuhoavat järjellisen keskustelun vielä laajemalla rintamalla ("spam and destroy").


  • Nytkö Suppanen uskaltaakin immeisten ilimoille.

   • "Nytkö Suppanen uskaltaakin immeisten ilimoille. "

    Ei kai hänellä ole ollut mitään syytä piiloutua? Olis tärkeää tietää mitä tarkkaan ottaen vihjaat tuolla. Sinun olisi myös syytä pohtia sitä hyvin tarkkaan itsekin. Ehkä jätät kirjoittamatta tuontyyppistä seuraavalla kerralla.

    Kyseisen seminaarin aihe on pureutua juuri tuontyyppiseen "nettikeskusteluun".


  • Siellähän on lahkolaiset koolla, hullujen ja uskovaisten kanssa ei kannata väitellä.

   Yle on lahkolaisten otteessa, joten ei tuo muuta mitään.

   Eihän tuo ole kuin hölmö yritys tuotantotiimiltä ja Ylellä pelastaa kasvonsa.

   • "Yle on lahkolaisten otteessa, joten ei tuo muuta mitään."

    Olertko tullut ajatelleeksi että tällä foorumilla ei ole ikärajaa. Voisit muutenkin välillä huikan pohtia tuollaisten kirjoituksen mahdollisia vaikuituksia.

    Yksi vaikutus on että kyseisiä seminaareja pidetään yhä tiheämmin.


  • Käykää edes heittämässä heidän päälleen mätiä kananmunia.

   • "Käykää edes heittämässä heidän päälleen mätiä kananmunia. "

    Olet nihilistisen negatiivinen ja haluat jonkun kärsivän, mutta et viitsi tehdä sitä itse.

    Miksi muuten panelistien päälle pitää heittä muina. Sinä et edes vielä tiedä mitä mieltä ne aiheesta ovat, ja olet kuitenkin jo päättänyt että "jonkun pitäsis heittä" niiden päälle munia.

    Aika outoa, mutta valitettavan tyypillistä "nettikeskustelun" luonteelle.


  • Ankdam: "Nyt netti fennot puolustamaan kantojanne!!"

   Onhan se peräti järkyttävää, kun ei edes "netti fennojen" esiäitikään, Ankdam itse, kunnioita tilaisuutta läsnäolollaan.

   • Siellä se Ankdaami Tiedekulmassa seurailee mustien lasien takaa kovasti "keskustelua", vaikka sattuukin olemaan matkoilla! Hahhaa...


   • exkok kirjoitti:

    Siellä se Ankdaami Tiedekulmassa seurailee mustien lasien takaa kovasti "keskustelua", vaikka sattuukin olemaan matkoilla! Hahhaa...

    Olisikin, mutta olen todella kolmen pvän koulutuksessa ja työmatkalla kaukana finskfinlandissa juuri silloin. Olisin takuuvarmasti paikalla jos olisin Helsingissä. Harmittaa todella koska tilaisuus kiinnostaisi erinomaisen paljon.


   • Ankdam kirjoitti:

    Olisikin, mutta olen todella kolmen pvän koulutuksessa ja työmatkalla kaukana finskfinlandissa juuri silloin. Olisin takuuvarmasti paikalla jos olisin Helsingissä. Harmittaa todella koska tilaisuus kiinnostaisi erinomaisen paljon.

    Hei juttele sinä vaan, kyllä sinut tunnetaan, ja vaikka sen valeheksi vannotkin niin kyllä sua uskotaan! ...


  • Huomatkaa nuo saatteena olevat "retoriset" kysymykset!

   Kysymykset kysyvät ja vastaavat samaan aikaan. Läpinäkyvän asenteellinen tilaisuus.

   Veikkaan, että mitään keskustelua ei ole edes tarkoitus järjestää. Lähes koko aika menee alustajien svekopropagandapuheisiin.

   Sitten sallitaan kenties pari yleisön kysymystä, jotka puhutaan suohon puheenjohtajan oikeudella.

   • "Kysymykset kysyvät ja vastaavat samaan aikaan. Läpinäkyvän asenteellinen tilaisuus."

    Taitaa olla lukijan silmässä. Yrittäisit avata mielesi.

    Yliopistolla ei ole mitään syytä hyysätä populsimia, ja kaikki syy osoittaa akateemista analyyttistä viileyttä. Aihe on hyvä: mitä tehdä jotta nettikeskustelut palvelisivat tietoa ja yleisisvistystä. Mitä tehdä jotta ideologinen ja suornaisen roskan spammailu vähentyisi, jotta keskustelut pysyisivät lukukelvollisina ja kiinnostavina. Miten vähentää eri marginaaliryhmien "spam and destroy" toimintaa.

    Ellei nettipalstat myisi niin paljon mainoksia, moni media ryhtyisi kaventamaan oleellisesti nettikommentointimahdollsuuksia. Mediatalojen nykyisessä taloudellisessa ahdingossa ne eivät voi sitä tehdä. Syy on keskutelukultuurin raju heikkeneminen vain muutamassa vuodessa. Palstat ovat medioille sekä juriidinen riski että arvoriski, koska liian moni ei osaa olla ihmisiksi.

    "Sitten sallitaan kenties pari yleisön kysymystä, jotka puhutaan suohon puheenjohtajan oikeudella. "

    Varmasti ei JOS liittyvät aiheeseen, eli nettikeskustelukulttuuriin. Mutta jos joku teistä lähtee sinne harrastamaan kielisotaa tai monikulttuurikriittisyyttä, niin puheejnjohtajan velvollisuus on pitää keskustelu sen aiheessa.

    Antaisit itsellesi edes mahdollisuuden näkeä asioita itsellesi uusien lasien kautta. Se on mahdollista vain jos avaat mielesi.


  • Ei Antti Seppänen ole Juhani Seppänen. Eli Juhani ei uskalla tulla paikalle, turha luulla, sanoihan hän pelkäävänsä ja muuttaneensa jo puhelinnumeronsakin ennen ohjelman lähetyksien alkua.

   • Onko Antti sukua Juhanille?


   • "Eli Juhani ei uskalla tulla paikalle"

    Misi ei uskaltaisi. Onko hänellä syytä pelätä jotain? Mitä sinä oikein vihjailet? Tiesitkö että tällekin foorumille pääsee alaikäiset?


   • Sukua? kirjoitti:

    Onko Antti sukua Juhanille?

    Ovat veljeksiä.
    Seppästen pakkoruotsihuårasukua.
    Marjo Vilkko, sarjan käsikirjoittaja on Antti Seppäsen vaimo/sambo?
    Tuotantoyhtiö on nimeltään Intervisio Oy, Runeberginkadulla toimii.

    Ja mitä tulee nettikeskusteluun, sitä ei mikään pysäytä, paitsi sähkön loppuminen.

    rautaako?:n käsitys, että "media" voisi "päättää", jatkaako nettikeskusteluja vai ei, on hyvin huvittava ja osoittaa rautaakon tasoa.

    "...Kyse on siitä kannattaako median ylläpitää näitä kommentointikanavia, ja mitä vosimme tehdä sen eteen että keskustelu toisaalta pysyisi hedelmällisenä tiedonvälityksen ja yleisisvistyksen kannalta. Ja toisaalta miten vosimme kitkeä sen osuuden "keskusteluista" joka vaarantaa yhteikuntamme eheyttä...."

    Ei "media" sitä päätä., hyvä rautaako. Internet on innovaatio, joka on, ja se mikä jo on, sitä käytetään.
    Internetin vapaata keskustelua ei voi estää, eikä muuttaa "hedelmälliseksi ja yleissivistäväksi" Rkp:n tahdon mukaan. "Yhteiskunnan eheys" eli pakkoruotsi on vaarassa ja sehän se Rkp:n niin kovasti kauhistuttaa.

    Rkp:llä meni hyvin paperimedian aikana. Sitten tuli internet ja Rkp:n maailman meni palasiksi.


  • Mitä joutava pas-kanjauhanta asioiden ympärillä hyödyttää ?

   Kun keskitytään olennaiseen ja poistetaan pakkoruotsi niin opetuksesta kuin virkamiehiltäkin, tilanne normalisoituu ja on rauha maassa. Ja niin kauan kuin näin ei tapahdu, sota jatkuu.

   Ja minun puolestani ruotsinkielisiltä voi samalla poistaa pakkosuomen.
   Se on heidän asiansa, miten he Suomessa aikovat pärjätä kielensä kanssa.

   • "Ja niin kauan kuin näin ei tapahdu, sota jatkuu."

    Kuka sotii ja missä? Minä näen vain pateettisen virtuaalisodan jossa on vain yksi rintamalinja kaivautuneena liian syviin poteroihin. Ja kuitenkin jatkavat kaivamista.

    No ei kai se haitaksikaan ole?


   • rautaako? kirjoitti:

    "Ja niin kauan kuin näin ei tapahdu, sota jatkuu."

    Kuka sotii ja missä? Minä näen vain pateettisen virtuaalisodan jossa on vain yksi rintamalinja kaivautuneena liian syviin poteroihin. Ja kuitenkin jatkavat kaivamista.

    No ei kai se haitaksikaan ole?

    "Minä näen vain pateettisen virtuaalisodan..."

    Millä perusteella kuvittelet, että sinun näkemyksistäsi olisi joku kiinnostunut tai että niillä olisi ylipäätään jotain suurempaa merkitystä?


  • Onpa sitten oikein ruhtinaallisesti varattu aikaakin asian käsittelyyn.
   Eli kyseinen kaarti haluaa sanoa vielä sanansa asiasta.
   Tuskin siinä mitään vastakysymyksiä sallitaan tuossa ajassa.

   Eipä tällä asiat miksikään muutu kun kyseinen ohjelmasarja on suoranaista
   rienausta suomenkielisistä,joille ei mitään sivistystä olisi ilman Ruotsia saatu.

   Yle meni niin täydellisesti metsään tuossa ruotsittamisinnossaan,että parempi
   olisi jo muutaman pallin heilua.
   Me olemme sentään näiden työnantajia,mutta heille on tullut sama käsitys kuin
   ruotsinkielisille,että me olemme olemassa heitä varten.

   • "Eipä tällä asiat miksikään muutu kun kyseinen ohjelmasarja on suoranaista
    rienausta suomenkielisistä,joille ei mitään sivistystä olisi ilman Ruotsia saatu."

    Valitettavasti emme ainakaan tältä osin ole saatu sivistystä sen paremmin idästä kuin lännestä. Niin surkealla tollalla nettikeskustelukultuurimme pahimmillaan on.

    Minusta on ihan aiheelista pohtia akateemisen viileästi nettikeskustelukultuurimme välillä täysin alaarvoista tasoa ja pohtia mitä sille tekisi.

    Lapsemme viettää yhä enemmän aikaa netissä joten kysymys on hyvinkin tärkeä.

    "Yle meni niin täydellisesti metsään tuossa ruotsittamisinnossaan,että parempi
    olisi jo muutaman pallin heilua."

    Minusta vaikuttaa kuin tuo sarja on onnistunut yhteiskunnallisessa tehtöävässään mainiosti. Tehän osoitatte sen aukottomasti rprimitiivisella riehumisellanne.


  • Tilaisuus kestää vain kolme varttia ja koko sen ajan ovat äänessä nuo neljä "ruotsalaista" ja kuten jo tuossa ylempänä todettiin kysymykset ja vastaukset ovat jo etukäteen annetut.

   Olisi ollut kohtuullista ottaa paneeliin edes yksi kriittisesti suomalaisten ruotsalaistamiseen suhtautuva osallistuja. Olen merkinnyt paneelin kalenteriini enkä aio makoilla enkä pakoilla.

   Kansalaisten suorastaan raivokas suhtautuminen ohjelmaan netissä kertoo riittävästi. TV2 teki jo "emämunauksen", kun salli Pakkoruotsi-illan 30.11.2010. Se sai YLEn historian mittavimman nettikeskustelun koskaan - paljon yli palkitun homoillan.

   • Jeanette Björkqvist on nyt tänäänn Uutisvuodossa, joka on myös 80 %:sesti hurrrien vallassa.
    tätä samaa se on...

    Henrik Meinanderin kanta tiedetään, se on kp:n kanta.

    Ei keskustelu mihinkään johda.
    Tarvitaan perussuomalainen opetusministeri.


   • Jukka Relander(vihr) on kyllä ilmoittanut vastustavansa pakkoruotsia. Tosin blogikirjoituksessaan muuten puolusteli ruotsalaisuutta Suomessa.


   • "Tilaisuus kestää vain kolme varttia ja koko sen ajan ovat äänessä nuo neljä "ruotsalaista" ja kuten jo tuossa ylempänä todettiin kysymykset ja vastaukset ovat jo etukäteen annetut."

    Vetääkö yliopiston kasvatti ja dosentti inhonsa sokaisemana okaan suurinta ja arvostetumpaa yliopistoamme?

    Sinä siis annat ymmärtää että yliopistolla harrastetaan propagandaa ja populismia, vaikka siellä oikeasti harrastetaan titeellisyyttä ja analyyttisyytä?

    Onko sinulle mikään suomalainen niin pyhää ettet vosi vetää sitä oman panettelusi ja "IHRA"ilusi työkaluksi? Ainakaan HY;n tieteelliset arvot eivät sitä ole.

    "Olisi ollut kohtuullista ottaa paneeliin edes yksi kriittisesti suomalaisten ruotsalaistamiseen suhtautuva osallistuja."

    Keskutelun aihe EI ole kielipolitiikka tai eräs sarjamuotoinen telkkariproduktio. Aihe on nettikeskustelukultuuri. Telkkariptoduktio vain mainittiin eräänä ajankohtaisena esimerkkinä keskustelukultuurin ongelmasta.

    Aihe on miten vähentää mm. kielisotureiden ja hommlaisten "spam and destroy"-toimintaa (esimerkkinä se miten kielisoturit tuhosivat kansalaivaikutuskanavan Ota Kantaa aikoinaan). Ja miten vähentää nostaa herjaamisen ja kiusaamisen kynnystä (eli miten tehdä internetistä hiukan vähemmän "ihana"). Aiheena on miten nostaa nettikommentoinnin sivistyksellistä ja tiedottamisen laatua - keskuteluaiheesta riippumatta.

    Aihe on millaiseen maailmankuvaan ja muiden kunnioittamisen kulttuuriin lapsemme kasvavat viettävessään yhä enemmän aikaa netissä. Miten kävisi maamme jos lapset omaksuisivat sinun tai Halla-ahon tapaa kohdella muita? Tai omaksusivat sinun "näkemyksesi" maamme historiasta, maamme poliitikkojen tai medioiden moraalista ja maamme tasavertaisuudesta, sen sijaan että omaksusivat jonkun hiukan vähemmän asenteellisen, vihaa tihkuvan ja tietoisesti vääristävän näkemysken?

    "Olen merkinnyt paneelin kalenteriini enkä aio makoilla enkä pakoilla."

    Toivotaan että sinut tunnistetaan, ennekuin pääset työntämään keskustelun sivuraiteelle. Jos et pääse sabotoimaan keskustelua aijotko sitten raportoida "törkeästä" sensuurista ja blablablaa.....? Ainioa kysymys olisi sitten yleistätkö "kritiikkisi" koskemaan kaikkia suomenruotslaisia. Sellainenkin vähemmän sympaattinen taipumus sinulla on välillä ollut.

    "Kansalaisten suorastaan raivokas suhtautuminen ohjelmaan netissä kertoo riittävästi. TV2 teki jo "emämunauksen""

    Ei tietenkään kerro mistään munasuksesta. Mutta tuokin alleviivaa kyseisen seminaarin aiheellisuuden.


   • rautaako? kirjoitti:

    "Tilaisuus kestää vain kolme varttia ja koko sen ajan ovat äänessä nuo neljä "ruotsalaista" ja kuten jo tuossa ylempänä todettiin kysymykset ja vastaukset ovat jo etukäteen annetut."

    Vetääkö yliopiston kasvatti ja dosentti inhonsa sokaisemana okaan suurinta ja arvostetumpaa yliopistoamme?

    Sinä siis annat ymmärtää että yliopistolla harrastetaan propagandaa ja populismia, vaikka siellä oikeasti harrastetaan titeellisyyttä ja analyyttisyytä?

    Onko sinulle mikään suomalainen niin pyhää ettet vosi vetää sitä oman panettelusi ja "IHRA"ilusi työkaluksi? Ainakaan HY;n tieteelliset arvot eivät sitä ole.

    "Olisi ollut kohtuullista ottaa paneeliin edes yksi kriittisesti suomalaisten ruotsalaistamiseen suhtautuva osallistuja."

    Keskutelun aihe EI ole kielipolitiikka tai eräs sarjamuotoinen telkkariproduktio. Aihe on nettikeskustelukultuuri. Telkkariptoduktio vain mainittiin eräänä ajankohtaisena esimerkkinä keskustelukultuurin ongelmasta.

    Aihe on miten vähentää mm. kielisotureiden ja hommlaisten "spam and destroy"-toimintaa (esimerkkinä se miten kielisoturit tuhosivat kansalaivaikutuskanavan Ota Kantaa aikoinaan). Ja miten vähentää nostaa herjaamisen ja kiusaamisen kynnystä (eli miten tehdä internetistä hiukan vähemmän "ihana"). Aiheena on miten nostaa nettikommentoinnin sivistyksellistä ja tiedottamisen laatua - keskuteluaiheesta riippumatta.

    Aihe on millaiseen maailmankuvaan ja muiden kunnioittamisen kulttuuriin lapsemme kasvavat viettävessään yhä enemmän aikaa netissä. Miten kävisi maamme jos lapset omaksuisivat sinun tai Halla-ahon tapaa kohdella muita? Tai omaksusivat sinun "näkemyksesi" maamme historiasta, maamme poliitikkojen tai medioiden moraalista ja maamme tasavertaisuudesta, sen sijaan että omaksusivat jonkun hiukan vähemmän asenteellisen, vihaa tihkuvan ja tietoisesti vääristävän näkemysken?

    "Olen merkinnyt paneelin kalenteriini enkä aio makoilla enkä pakoilla."

    Toivotaan että sinut tunnistetaan, ennekuin pääset työntämään keskustelun sivuraiteelle. Jos et pääse sabotoimaan keskustelua aijotko sitten raportoida "törkeästä" sensuurista ja blablablaa.....? Ainioa kysymys olisi sitten yleistätkö "kritiikkisi" koskemaan kaikkia suomenruotslaisia. Sellainenkin vähemmän sympaattinen taipumus sinulla on välillä ollut.

    "Kansalaisten suorastaan raivokas suhtautuminen ohjelmaan netissä kertoo riittävästi. TV2 teki jo "emämunauksen""

    Ei tietenkään kerro mistään munasuksesta. Mutta tuokin alleviivaa kyseisen seminaarin aiheellisuuden.

    Miksi nimimerkki rautaako on niin sivistymättömän aggressiivinen Heikki Talaa kohtaan?


  • Mielestäni kaikkien fennojen kannattaa osallistua tilaisuuteen ja antaa Antti Seppäsen, Ylen (palvelupäällikön ja Henrik Meinanderin kuulla kunniansa!

   Huomatkaa, että keskustelemassa on tuottaja ANTTI Seppänen, ei juontaja Juhani Seppänen.

   Menkää esittämään vastakysymys ovatko tällaiset keskustelutilaisuudet töhryä vai kansalaisvaikuttamista ja onko Ylen tehtävä lähettää suomenruotsalaisten propagandaa.

   Mielestäni ne ovat töhryä, eli Antti Seppänen, Ylen palvelupäällikkö ja Henrik Meinanderin kokoontuvat kertomaan kansalle, miten he ovat oikeassa ja kaikki ne, jotka netissä kritisoivat Yleä, Meinanderia tai sarjaa "Suomi on ruotsalainen", ovat töhryn kirjoittelijoita, joita ei pidä ottaa tosissaan. Tätähän varten tilaisuus on järjestetty.

   Sillä mitä mieltä he ovat siitä, ovatko nettikeskustelut digitaalista töhryä vai kansalaisvaikuttamista, ei ole mitään merkitystä. Seppänen luonnollisesti tuo esille, että nettikeskustelut ovat töhryä, koska ohjelmasarjaa on kritisoitu, koska muutenhan hänen pitäisi ottaa kantaa kritiikkiin eli siihen, onko hän esim. suomenruotsalaisten perseennuolija vai ei.

   Tilaisuus kestää vain 45 min. eli sen verran, että ehtii haukkua kaikki nettifennot, mutta ei tarvitse antaa nettifennoille puheenvuoroa.

   Menkää ja vaikka sabotoikaa koko tilaisuus, jos tilaisuus on sellainen, kuin veikkaan sen olevan.

   SUOMI EI OLE RUOTSALAINEN VAAN SUOMALAINEN.
   Kaikki mitä Suomessa on, on jo 200 vuoden ajan ylläpidetty ja kehitetty suomalaisten toimesta! Kaikki mikä on tullut Ruotsista, on tullut Ruotsiin muualta kuin Ruotsista! Esim. Suomen oikeusjärjestelmä ei ole tullut Ruotsista vaan Ranskasta ja Saksasta ja sitä ovat nykyiseen muotoon kehittäneet SUOMALAISET, eivät ruotsalaiset. Mutta ennen kaikkea: historia on historiaa eikä historia tee Suomesta ruotsalaista, vaikka historia olisi mikä.

   • Marjo Vilkko on se, joka teki ohjelman käsikirjoituksen. Hänen pitäisi astua esiin.


   • missä marjo? kirjoitti:

    Marjo Vilkko on se, joka teki ohjelman käsikirjoituksen. Hänen pitäisi astua esiin.

    Uskoisin että hänkin on paikalla, sinne vaan! Menkää nyt ihmeessä kertomaan oikeille historioitisijoille ja ohjelman tekijöille se oikea historiallinen totuus.
    Teistähän netti fennoistahan siellä keskustellaan ja teidän totuudestanne.

    Jään odottamaan raporttia .....


   • "Mielestäni kaikkien fennojen kannattaa osallistua tilaisuuteen ja antaa Antti Seppäsen, Ylen (palvelupäällikön ja Henrik Meinanderin kuulla kunniansa!"

    Onko nettifennoilla virallista kantaa nettikeskutelukultuurin ongelmakohtiin? Miten se poikkeeaa HY:n kannasta?


  • SUOMI EI OLE RUOTSALAINEN VAAN SUOMALAINEN.
   Kaikki mitä Suomessa on, on jo 200 vuoden ajan ylläpidetty ja kehitetty suomalaisten toimesta! Kaikki mikä on tullut Ruotsista, on tullut Ruotsiin muualta kuin Ruotsista! Esim. Suomen oikeusjärjestelmä ei ole tullut Ruotsista vaan Ranskasta ja Saksasta ja sitä ovat nykyiseen muotoon kehittäneet SUOMALAISET, eivät ruotsalaiset. Mutta ennen kaikkea: historia on historiaa eikä historia tee Suomesta ruotsalaista, vaikka historia olisi mikä.

   Kiitos. Juuri näin.

   • "SUOMI EI OLE RUOTSALAINEN VAAN SUOMALAINEN."

    Kyllä, kyllä.

    Mutta miten se liittyy HY:n panelikeskusteluun koskien suomalaisten nettikeskustelukäytäntöjä?


   • rautaako? kirjoitti:

    "SUOMI EI OLE RUOTSALAINEN VAAN SUOMALAINEN."

    Kyllä, kyllä.

    Mutta miten se liittyy HY:n panelikeskusteluun koskien suomalaisten nettikeskustelukäytäntöjä?

    Käydäänkö keskustelu räkäruotsiksi ruikkien, eli onko sivistyskieli Suomi pannassa?


  • Turanilainen tulee luultavasti venäjän sanasta DURAK eli tollo, tyhmyri, pölkkypää.

   Ei siis ihme kun Suomen ruotsalaiset niin kernaasti selittävät suomalaisten juuret Tsuudilaisiksi ja Turaanilaisiksi.

   Turanilainen tulee luultavasti venäjän sanasta DURAK eli tollo, tyhmyri, pölkkypää.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Turaanit

   "Turaanit ovat vanhentuneen teorian mukaan Eurooppaa ennen indoeurooppalaisia asuttaneita ihmisiä, jotka olivat eri rotua kuin indoeurooppalaiset. Usein katsottiin, että sekä suomalais-ugrilaiset, turkkilaiskieliset että mongolidit polveutuvat turaaneista. Turaaneja pidettiin usein alkeellisina "esi-ihmisinä" ja kehittyneempien indoeurooppalaisten, niin kutsuttujen arjalaisten, tekemä Euroopan valloitus oli siten oikeutettu."

   Sipoossa taitaa asua erikoista sakkia vai mitä sanotte tuollaisesta Suomen ruotsalaisen ÄÄRIRASISTIN tekstistä?

   Matti Kuusen kirjassa Pohjoiset reservit on erikoinen juttu sivuilla 165-169 luvussa Suomalaisen huumorin skaala.

   Boken om Sibbo III -kirjasta Matti Kuusi oli kääntänyt tosi rajun esimerkin mitä Suomen ruotsalainen professori V. E. V. Wessman kirjoitti Nurmijärveläisistä vuonna 1929. Matti Kuusen kirjassa Pohjoiset reservit on suora käännös sivuilla 166-167.

   Tässä on Kuusen kirjasta suora lainaus:

   "Sama vierauden tunto huokuu professori V. E. V. Wessmanin kolmiosaisesta Sipoo-kirjasta Boken om Sibbo III s. 55, kun hän kuvailee, miltä suomalainen - ja varsin usein nimenomaan nurmijärveläinen - ainakin vielä miespolvi sitten näytti sipoolaisen naapurinsa näkökulmasta:

   Suomalainen käyttäytyy raa'asti ja siivottomasti. Jos joku tulee tupaan ottamatta lakkia päästään, tiedetään suomalaiseksi tai Pohjanmaan ruotsalaiseksi. Jos joku saa aikaan häiriöitä häissä tai muissa juhlissa, hän on varmaan suomalainen. Jos portti tai veräjä on jätetty auki, arvataan suomalaisen kulkeneen. Ellei hevosmies anna tietä vastaantulijalle tai jos hän väistää vasemmalle, on syytä epäillä häntä suomalaiseksi. Myös suomalaisten pukeutumistavasta voi panna merkille hänen sivistymättömyytensä. Suomalaisen naisen väitetään suosivan mauttoman koreaa vaatetusta. Tarpeetonta ja mautonta vaattteiden koreutta sanotaankin "suomalaiskoreudeksi".
   Luonnonlaadultaan suomalainen on tyhmä. Sanalle "finsker" on siksi kansankielessä tullut merkitys "pöljä", "yksinkertainen". Mutta vähä-älyisyydestään huolimatta suomalainen voi ponnistautua pinnalle, sillä hän on uskomattoman itsepäinen. "Hänellä on suomalaispää", sanotaan härkäpäisestä ja itsepäisestä ihmisestä.
   Suomalainen on lisäksi täynnä vihaa ja luihuutta ja niin kostonhimoinen, ettei lepy kaunansa kohteelle ennen kuin on pistänyt tätä sydämeen. Puukko on hädässä ja ilonpidossa hänen paras ystävänsä. Kuvaavaa kyllä sitä Sipoossa kutsutaankin "suomalaiseksi vapahtajaksi". Mutta salakavalana ja arkana suomalainen mieluummin väijyy tilaisuutta iskeä vastapuolta äkkiarvaamatta selkään, minkä jälkeen hän lähtee käpälämäkeen. Suomalainen pelkuruus vaihtuu kuitenkin ylimieliseksi röyhkeydeksi, jos ei hänellä mielestään ole mitään pelättävää.
   Kehnoudestaan huolimatta voi suomalainen olla hyvä työmies, jos häntä tarkoin valvotaan, mutta omissa oloissaan hän ei saa mitään kunnollista aikaan vaan päästää asiat retuperälle. Kun jotain on tehty päin mäntyyn, sanotaan, että se on "tehty suomeksi". Mutta sen sijaan että suomalainen huonommuutensa havaitessaan yrittäisi kohentautua, hän alkaa katkerasti kadehtia parempiaan ja haluaa vetää heidät omalle tasolleen.
   Suomalainen syö ja asuu siivottomasti. Hän voi tosin saunoa useasti viikossa, mutta kuitenkin hänen asumuksensa ja vaatteensa vilisevät syöpäläisiä. Suomalaisen synnystä on seuraava tarina: Jumala ja Pietari kulkivat talvella tietä pitkin. Pietari potkaisi jäätynyttä hevosenkakkaraa niin, että se kieriessään sanoi "kyll kyll" ja siitä tuli suomalainen."

   Matti Kuusen kirjan Pohjoiset reservit, sivut 166-167 kuvattuna digikameralla:

   http://aijaa.com/v.php?i=007088768914.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=008718768915.jpg

   Suomen ruotsalainen professori V. E. V. Wessman kirjoitti näin Nurmijärveläisistä vuonna 1929 kirjassaan Boken om Sibbo III s. 55-61.

   Kirjoitustapa ja -tyyli on täsmälleen sama kuin Freudenthalin kirjoituksiksi väitetyissä Puntilan lainauksissa!

   http://aijaa.com/v.php?i=001808769009.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=000638769010.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=006168769011.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=004498769012.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=009948769013.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=003738769026.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=008008769027.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=001468769028.jpg

   http://aijaa.com/v.php?i=007158769029.jpg

   Laita Googleen hauksi "V. E. V. Wessman"

   Professori ja kielitieteilijä yms.

   Katso nekrologi.

   http://www.sls.fi/folkdiktning/artiklar/ahlback_a.pdf

  • Hei Ankdam! Nyt haluamasi keskustelu on netissä ja siitä on täällä useita arvioita. Moni viittaa keskustelijoiden sanomisiin mainiten kohdat mistä nuo repliikit löytyvät.Olisi hauskaa kuulla sinunkin pohdiskeleva ja analysoiva mielipiteesi, joka perustuisi siihen, mitä keskustelijat todella sanoivat.

   • Olen matkoilla ja osallistun täältä vain satunnaisesti. Kuuntelen kunhan pääsen taas kotimaahan ja parempien vehkeiden ääreen. Olisiko sinulla antaa linkkiä ko keskusteluun?


   • Ank-dam kirjoitti:

    Olen matkoilla ja osallistun täältä vain satunnaisesti. Kuuntelen kunhan pääsen taas kotimaahan ja parempien vehkeiden ääreen. Olisiko sinulla antaa linkkiä ko keskusteluun?

    "NRR
    19.2.2013 11:55

    Video keskustelusta "Entä jos Suomi24-keskustelijat saisivat päättää?" tullut alumniviikkojen videoiden joukkoon osoitteessa:
    http://www.helsinki.fi/thinkwall/

    Videon tekninen taso on todella huono. Vaikea kuunnella."

    Keskustelu lienee jo poistettu netistä kun keskustelijat paljastivat omaa ajatusmaailmaansa varomattomasti. Jos et löydä videota, voit aina lohduttautua sillä, ettei sinun tarvitse tietää mitä keskustelijat tulivat sanoneeksi.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   114
   6239
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   81
   3251
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2162
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   60
   1733
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1538