Kultakala

juupajuuduu

Ostin eläinkaupasta kultakalan jo kauan tyhjänä olleeseen maljaan. Nyt kala näyttää apaattiselta, aivan kuin kaipaisi kaveria. Jos ostan toisen kalan niin kuinka kauan mahtuvat olemaan yhdessä?

6

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      ei ihme jos parvikala joka vaatii aikuiskokoonsa (25-30cm) paljon tilaa, näyttää apaattiselta pienessä maljassa. anna se kultakala pois ja ota maljaan kasveja ja sukarapuja. kalaa ei sää pitää alle 40l paitsi väliaikaisesti.

      • kultakala tietäjä

        esim tv sarjassa nolot vartalot siellä lääkärin vastaanotolla on hieno kultakalamalja jossa varmaan 5-8 kultakalaa, eli kyllä ne sinne mahtuvat.


      • luottaisin
        kultakala tietäjä kirjoitti:

        esim tv sarjassa nolot vartalot siellä lääkärin vastaanotolla on hieno kultakalamalja jossa varmaan 5-8 kultakalaa, eli kyllä ne sinne mahtuvat.

        Onpas luotettava lähde.


    • Minäkin tiedän tämän

      Fakta on, että kultakalat tarvitsevat VÄHINTÄÄN 150litran akvaarion, mielellään 200litran (tietysti enemmänkin voi olla)!!
      Kultakalat ovat oikeastaan aika vaikeita kaloja, sillä ne vaativat lajiakvaariota (eli akvaarion, joka on suunniteltu vain yhden kalalajin tarpeita huomioiden). Kultakala on myös parvikala, joten niitä olisi hyvä pitää useampia yhdessä altaassa. Muista ostaa kultakalalle kumppaniksi saman lajin kala, sillä useat kalat nyppivät kultakalan eviä, tai eivät muuten viihdy sen kanssa.
      Olethan myös ottanut selvää kultakalojen vaatimista pH-arvoista? Myös lämpötila on oleellinen asia kultakaloista puhuttaessa, sillä ne vaativan viileahkön veden. Kultakaloille voi laittaa paksuja, tukevia kasveja, heikommat se nyppii pintaan tai tuhoaa.
      Amerikassa näkee usein erilaisissa televiso-ohjelmissa kultakaloja kituamassa liian pienissä akvaarioissa, sellaisissa pyöreissä maljoissa. En ole mikään aktivisti, mutta täytyy sanoa, että se on kyllä jo jonkinlaista kidutusta. Kultakalamaljat ovat liian pieniä ja hyvin vaikeahoitoisia, sillä niiden koon takia puhdistus pitäisi suorittaa usein, ja jos sen suorittaa liian usein, kala stressaantuu ja sairastuu tai kuolee. Veden vaihtaminen kokonaan kerran viikossa tai useammin on varma tapa tappaa kala.
      Suosittelen, että annat kalan pois ja sisustat maljasi nätisti kasveilla tai laitat siihen omenakotiloita tai vaikkapa aiemmin mainittuja sukarapuja. Jos haluat pitää kultakalasi ja pitää siitä myös hyvää huolta, suosittelen sinua menemään vaikkapa wikipediaan, missä näyttäisi olevan ihan asiallinen artikkeli aiheesta. (itseasiassa wikipediassa kolmelle kultakalalle suositellaan minimissään jo 300l akvaariota ja useammalle 500litraa!!)

    • Happiloppuu

      Voiko vielä olla olemassa noin idioottia ihmistä. Kultakalamaljat eivät ole tarkoitettu kaloille, ei minkäänlaisille. Vähimmäiskoko on lainkin mukaan 40l ja tämäkään ei vielä riitä edes yhdelle kultakalalle. Älä hanki kultakalaa, jos et tiedä mitään sen vaatimuksista.

      • WOOOOOOOOOOT?????

        Näköjään voi :0( ei huh huh...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe