Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

onko tämä parkinsonia?

ihmettelevaMies

On viime aikoina alkanut pää vapisemaan ilman että tilanteeseen liittyy jännitystä tms. Kyseessä on ns lepovapinaa, mutta myös asentovapinaa pään ollessa suorassa esim kun istuu tuolilla. Kädet eivät vapise. Voikohan tämä olla parkinsonia?

13

1726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäsevainolen

      Voi olla, mutta kannattaa hakeutua neurologille, ennen kuin tekee omia diagnooseja. Mutta neurologille ehdottomasti hakeudu.

    • Huolestunut6

      Onko niskasi jumissa - jos et tiedä, käy hierojalla tai fyssalla!

      • abf

        Minulla oli sama oire ja parkinsonia oli


      • samma här
        abf kirjoitti:

        Minulla oli sama oire ja parkinsonia oli

        Samaa vikaa... Neurologi sanoi sen johtuvan tupakan poltosta....


      • MISTÄ HYV' LEKURI
        samma här kirjoitti:

        Samaa vikaa... Neurologi sanoi sen johtuvan tupakan poltosta....

        TÄYTYS PÄÄSTÄ HYVÄLLE NEUROLOGILLE JOKA OTTAA TOSISSAAN SAIRAUDEN OIREET MUUTEN MENEE RAHA HUKKAAN


    • Onko asiasta tietoa

      Jotkut väittävät että parkinssonissa vain leuka vapisee ei pää.Tiedä sitten miten on asia.

      • omsihoitaja

        Parkinsonissa vapisee koko kroppa, ei vain leuka. Sairaus voi alkaa esim. vapinalla yhdessä sormessa tai kädessä tai käsi voi kävellessä olla jäykkänä sivulla. Parkinsonismia voi olla vaikka paljon dokaavalla, eli oireet muistuttaa neurologista sairautta mutta ei johdu siitä.


      • Pitkää saattohoitoa
        omsihoitaja kirjoitti:

        Parkinsonissa vapisee koko kroppa, ei vain leuka. Sairaus voi alkaa esim. vapinalla yhdessä sormessa tai kädessä tai käsi voi kävellessä olla jäykkänä sivulla. Parkinsonismia voi olla vaikka paljon dokaavalla, eli oireet muistuttaa neurologista sairautta mutta ei johdu siitä.

        Parkinsonissa ei aina vapise koko kroppa saati sitten leuka. Meillä Parkinson aiheuttaa jäykkyyttä eikä yhtään vapinaa ja tautia on sairastettu jo monta vuotta. Niin monta vuotta, että tauti on vienyt liikuntakyvyn.

        Neurologin vastaanotolle kannattaa mennä ja sen jälkeen jos sairaus todetaan, niin liittyä Parkinson liittoon jäseneksi.


    • tärinä ja tutina

      Kuuluuko jäykkyys ja tärinä koko kehossa mutta vasen jalka pöytä sen tärinä vaivaa enemmän.

    • AADEE1

      Hyvä ihmettelevä mies!
      Ei se välttämättä ole, mutta mene neurologille, niin ei tarvitse ihmetellä.
      Itse olen 15v. sairastanut (diegnosoidusti, todellisuudessa paljon kauemmin) ja minulla on nyt vasta alkanut pää silloin tällöin vapista. Mutta pelkkä pään vapina, ainoana oireena, ei mielestäni ole parkinsonissa kovin tyypillistä. Kyseessä voi olla ns. hyvälaatuinen vapina, jossa ko. vapina jää ainoaksi oireeksi. Sitä hoidetaan esim. beettasalpaajalla.
      Yleisohjeena annan tällä 15v. kokemuksella, pari huomiotani, joiden olen huomannut helpottavan elämääni. 1.) älkää hävetkö puhua siitä. Ei se ole tabu, eikä häpeä. 2.) Vaikka teillä on se, älkää sairastako sitä. 3.) Mitä parempi lihas / yleiskunto, sitä vähemmän ja miedompia pillereitä. Terv. nimim." 2x kuntos. ja 1x 1, 5h jääkiekkoa "terveiden" kanssa viikossa".
      Loppu kevennys: miten Suomalaiset ikämiehet saatiin käyttämää enemmän rolaattoria, jota he aiemmin häpesivät? Sille annettiin uusi nimi. Se on nykyään HARLEY PARKINSON.

    • reiska2

      heii. olen sairastanut parkkaria jo 20 v ,olen nyt 53v mies,ja oireista:
      Yleensä parkkarin oireet alkavat jommaltakummalta puoleltä kädestä tai jalasta...en muista kenenkään kertoneen sen alakaneen päästä. huomaan että viestisi on yli vuoden vanha..oletko kä'ynyt neurologilla ja joko on vaivan nimi selvinyt, itse sanoisin että ko ei ole parkinsson..menikö metsään?

    • rieska
    • pelko pois

      ystävät hyvät,taudissa on monenkirjavat oireet ja ne tyypilliset alkuoireet ovat kuten reiska2 mainitsi,tätä tautia ympäröi kaikenlaisia höpöhöpö juttuja,minunkin järjenjuoksua on epäilty,tyylin kun sinähän olet sairas ym.Minulla on hyvä neurologi ja taatusti nielen jokaisen pillerin minkä määrää,hänellä kun on paras tietotaito.Diagnoosi oli hirvittävä shokki ,mutta paljon pahempaakin voisi olla.Menkää lääkäriin jos epäilette ja tämä ei ole kuolemantuomio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe