kastelua

Bubblebobble

Minun 8-vuotias lapseni kastelee joka yö sänkynsä. Ei auta neuvolan piippauslakanat, ei kalliit lääkkeet joita syötetty kahteen eri kertaan, ei vähäiset nesteet illalla ennen nukkumaanmenoa. Virtsatiet ultrattu joten kaikki sikäli normaalia mutta hän ei vain herää yöllä kun hätä on. Onko muilla vastaavia kokemuksia? Olisiko joku kuullut tälläisen tilanteen korjaantumisern johtaneista toimenpiteistä?

9

564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-kastelijan äiti

      Käytkö häntä yöllä katsomassa ja tiedätkö suurinpiirtein mihin aikaan yöstä hän kastelee sänkynsä? Mitä teet, kun/jos yöllä huomaat sängyn kastuneen?

      Minun lapseni kasteli sänkynsä n. klo 2-3 aikaan yöllä. Kun sänky oli märkänä yöllä, herätin lapsen, vein suihkuun, vaihdoin yöpuvun, lakanat, peitteet, joskus tyynynkin. Lapsella meni aina noin 10-15 minuuttia, ennenkuin pääsi jatkamaan uniaan.

      Hänellä oli potta sängyn vierellä ja lopulta hän huomasi kuinka paljon helpompi on käväistä pisulla, kuin odotella, että äiti saa sängyn yöllä uudelleen nukkumiskuntoon. :D
      Suosittelen lämpimästi!
      ps. Lapsi oppi yökuivaksi ennekuin täytti 4 vuotta ja lakanasouvia joka yö teimme noin 4kk. ?Pitkältä? tuntuva aika, mutta kyllä se kannatti.

    • Huoh!

      Hei Bubblebobble, meidän 8-vuotias poika kastelee myös melekin joka yö sänkynsä, välillä kahdesti yössä. Viime yönä oli siirtynyt sohvalle nukkumaan ja tietysto pissannut myös siihen.
      Meillä on ollut jaksoja, kestoltaan muutamia viikkoja kun tätä ei tapahdu, sitten menee taas muutama viikko että se on jatkuvaa.
      Emme ole halunneet hälypatjaa, ettei herätä muita perheen lapsia ja olen kuullut kalliista lääkkeestä joka sekään ei kuulemma välttämättä apua tuo. Uskon että vika on nyt "korvienvälissä" mutta en osaa oiekin yhdistää että missä menee pieleen. Kaikki peitot aina pesussa, patja joudutaan uusimaan monta kertaa vuodessa ja voi sitä pyykkirumbaa... tiedän siis teidän tuskan ja toivoisin että joku kertoisi mistä tässä on kyse. Meidän muut lapset ovat oppineet kuivaksi 2 v ja 4 v.

      • ettekö voi

        laittaa vaippaa ettei kaikki paikat kastu? Toisethan kastelee erittäin myöhään öisin ja siihen auttaa vain aika.


    • 383

      Aika vain auttoi meillä. Loppui n.11 vuotiaana kokonaan. Muutaman kerran vuodessä tuli vahinkoja. Muovitettufrotee on ollut vieläkin . Nyt 14v. Ainoastaan vahinkoja sattunut kun on joku järkyttävä juttu tapahtunut päivällä. Nyt tyttö otti froteen pois.Yksi vuodesohvakin mennyt pilalle, vanha tosin.

      • alarm1

        yökastelu on kasvuun ja kehitykseen liittyvä asia. se ei ole sairaus, jota tarvitsisi tutkia millään tavalla. ei kukaan lapsi tahalteen kastele yöllä. Tärkeintä on, että lapsi käy PÄIVÄLLÄ vähintään 2 - 3 tunnin välein pissalla, olipa hätä tai ei. ja kakalla päivittäin, sillä ummetus voi lisätä kastelua. Juomisia päivän aikana normaalisti, mikä tarkoittaa kolmea lasillista maitoa ja viittä vettä tasisesti päivän mittaan. Iltapalalla riittää lasillinen nestettä. Ei hälyttimestä ole apua ellei lapsi itse ole siihen motivoitunut. Jokainen lapsi oppii aikanaan kuivaksi, herättelyt eivät lasta kuivaksi opeta eikä myöskään mitkään palkinnot. Yökastelu ei siis ole vika korvien välissä!!!!!!!!!!!!!!eikä perheessä ole mitään "vikaa", lapsesta puhumattakaan.


    • yxäiti

      Meidän poika oli yökastelija esikouluikään asti. kastelu loppui, kun poistettiin nielu- ja kitarisat (molemmas oli suuret). hengittäminen helpottui ja yöunet rauhottui ja kastelu loppu heti operaation jälkeen.

    • äiti23

      mä laitasin vaipan lapselle nii kauan kun kastelu jatkuu

      • enureesis

        kunnon vaippa ja aidot pehmeät muovihousut inko-sani:sta 050 5436714
        email: [email protected]


    • Allergia oire

      Tämä näyttää olevan ainakin osalla lapsia allergiasta johtuvaa. Moni lääkäri ei kylläkään "hyväksy" tätä ajatusta eikä heillä ole tietoa asiasta, kun sitä tietoa ei ole juuri saatavana. Jos kaikki normi keinot jo kokeiltu niin silloin ainakin minä alkaisin miettimään allergian mahdollisuutta. Osalla aiheuttaja voi olla maitotuotteet, sitrushedelmät, mausteet,kotimaiset viljat. Kaakao ja coca-cola on myös haitaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe