kastelua

Bubblebobble

Minun 8-vuotias lapseni kastelee joka yö sänkynsä. Ei auta neuvolan piippauslakanat, ei kalliit lääkkeet joita syötetty kahteen eri kertaan, ei vähäiset nesteet illalla ennen nukkumaanmenoa. Virtsatiet ultrattu joten kaikki sikäli normaalia mutta hän ei vain herää yöllä kun hätä on. Onko muilla vastaavia kokemuksia? Olisiko joku kuullut tälläisen tilanteen korjaantumisern johtaneista toimenpiteistä?

9

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-kastelijan äiti

      Käytkö häntä yöllä katsomassa ja tiedätkö suurinpiirtein mihin aikaan yöstä hän kastelee sänkynsä? Mitä teet, kun/jos yöllä huomaat sängyn kastuneen?

      Minun lapseni kasteli sänkynsä n. klo 2-3 aikaan yöllä. Kun sänky oli märkänä yöllä, herätin lapsen, vein suihkuun, vaihdoin yöpuvun, lakanat, peitteet, joskus tyynynkin. Lapsella meni aina noin 10-15 minuuttia, ennenkuin pääsi jatkamaan uniaan.

      Hänellä oli potta sängyn vierellä ja lopulta hän huomasi kuinka paljon helpompi on käväistä pisulla, kuin odotella, että äiti saa sängyn yöllä uudelleen nukkumiskuntoon. :D
      Suosittelen lämpimästi!
      ps. Lapsi oppi yökuivaksi ennekuin täytti 4 vuotta ja lakanasouvia joka yö teimme noin 4kk. ?Pitkältä? tuntuva aika, mutta kyllä se kannatti.

    • Huoh!

      Hei Bubblebobble, meidän 8-vuotias poika kastelee myös melekin joka yö sänkynsä, välillä kahdesti yössä. Viime yönä oli siirtynyt sohvalle nukkumaan ja tietysto pissannut myös siihen.
      Meillä on ollut jaksoja, kestoltaan muutamia viikkoja kun tätä ei tapahdu, sitten menee taas muutama viikko että se on jatkuvaa.
      Emme ole halunneet hälypatjaa, ettei herätä muita perheen lapsia ja olen kuullut kalliista lääkkeestä joka sekään ei kuulemma välttämättä apua tuo. Uskon että vika on nyt "korvienvälissä" mutta en osaa oiekin yhdistää että missä menee pieleen. Kaikki peitot aina pesussa, patja joudutaan uusimaan monta kertaa vuodessa ja voi sitä pyykkirumbaa... tiedän siis teidän tuskan ja toivoisin että joku kertoisi mistä tässä on kyse. Meidän muut lapset ovat oppineet kuivaksi 2 v ja 4 v.

      • ettekö voi

        laittaa vaippaa ettei kaikki paikat kastu? Toisethan kastelee erittäin myöhään öisin ja siihen auttaa vain aika.


    • 383

      Aika vain auttoi meillä. Loppui n.11 vuotiaana kokonaan. Muutaman kerran vuodessä tuli vahinkoja. Muovitettufrotee on ollut vieläkin . Nyt 14v. Ainoastaan vahinkoja sattunut kun on joku järkyttävä juttu tapahtunut päivällä. Nyt tyttö otti froteen pois.Yksi vuodesohvakin mennyt pilalle, vanha tosin.

      • alarm1

        yökastelu on kasvuun ja kehitykseen liittyvä asia. se ei ole sairaus, jota tarvitsisi tutkia millään tavalla. ei kukaan lapsi tahalteen kastele yöllä. Tärkeintä on, että lapsi käy PÄIVÄLLÄ vähintään 2 - 3 tunnin välein pissalla, olipa hätä tai ei. ja kakalla päivittäin, sillä ummetus voi lisätä kastelua. Juomisia päivän aikana normaalisti, mikä tarkoittaa kolmea lasillista maitoa ja viittä vettä tasisesti päivän mittaan. Iltapalalla riittää lasillinen nestettä. Ei hälyttimestä ole apua ellei lapsi itse ole siihen motivoitunut. Jokainen lapsi oppii aikanaan kuivaksi, herättelyt eivät lasta kuivaksi opeta eikä myöskään mitkään palkinnot. Yökastelu ei siis ole vika korvien välissä!!!!!!!!!!!!!!eikä perheessä ole mitään "vikaa", lapsesta puhumattakaan.


    • yxäiti

      Meidän poika oli yökastelija esikouluikään asti. kastelu loppui, kun poistettiin nielu- ja kitarisat (molemmas oli suuret). hengittäminen helpottui ja yöunet rauhottui ja kastelu loppu heti operaation jälkeen.

    • äiti23

      mä laitasin vaipan lapselle nii kauan kun kastelu jatkuu

      • enureesis

        kunnon vaippa ja aidot pehmeät muovihousut inko-sani:sta 050 5436714
        email: [email protected]


    • Allergia oire

      Tämä näyttää olevan ainakin osalla lapsia allergiasta johtuvaa. Moni lääkäri ei kylläkään "hyväksy" tätä ajatusta eikä heillä ole tietoa asiasta, kun sitä tietoa ei ole juuri saatavana. Jos kaikki normi keinot jo kokeiltu niin silloin ainakin minä alkaisin miettimään allergian mahdollisuutta. Osalla aiheuttaja voi olla maitotuotteet, sitrushedelmät, mausteet,kotimaiset viljat. Kaakao ja coca-cola on myös haitaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe