Netissä myynnissä ollut traktori jäi saamatta

nuhuvi2

Poliisin mukaan useilta traktorin ostajilta on huijattu viime aikoina jo kymmeniätuhansia euroja myymällä heille täysin olemattomia traktoreita.

Poliisin tietoon tapauksia on tullut useita jo pelkästään Varkaudesta. Samanlaisia tekoja voi olla tehty muuallakin Suomessa.

Huijaukset on tehty netissä, jossa on ollut myynti-ilmoitus traktorista tai työkoneesta. Ilmoituksessa on ollut kuvia koneesta, mutta poliisin mukaan kuvat on kaapattu muualta netistä myynti-ilmoitukseen.

Kun ostaja on soittanut myyjälle, tämä on kertonut olevansa työmatkalla tai muussa reissussa niin, ettei voi itse heti näyttää myytävää laitetta paikan päällä.

Myyjä on kertonut koneesta tulleen jo niin paljon soittoja, että hän on halunnut ostajalta koneesta heti koko summan tai ainakin käsirahan kaupan varmistamiseksi.

Kun ostaja on maksanut rahat, myyjästä ei ole kuulunut enää mitään. Häntä ei ole saanut enää puhelimitse kiinni ja ilmoitettu koneen olinpaikkakin on osoittanut pläntiksi metsää tai peltoa ilman, että paikalla on ollut mitään konetta.

Poliisin mukaan tapausten tutkinnassa on selvinnyt, että huijarikauppiaita on ilmeisesti useita ja he ovat saaneet huijattua jo huomattavat summat rahaa.

Poliisi varoittaa, ettei tavarasta tule maksaa mitään ennen kuin on nähnyt myytävän tuotteen ja varmistanut, että myyjä on oikeasti tavoitettavissa nimellään ja yhteystiedoillaan.


http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/olemattomilla-traktoreilla-huijattu-jo-kymppitonneja/1297159#.URkZSKEtwXM.facebook

29

2741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13453

      Ei tyhmä saa olla, rahat käteen vasta sitten kun on kone perseen alla.

      • Ei sais ei

        Mutta minkäs teet kun kuume on kova, kuvissa kone näyttää hyvältä ja hinta on enemmän kuin kohdallaan. Joskus mies on valmis vaikka mihin että saisi hyvän ja halvalla.


      • Ruma partainen äijä
        Ei sais ei kirjoitti:

        Mutta minkäs teet kun kuume on kova, kuvissa kone näyttää hyvältä ja hinta on enemmän kuin kohdallaan. Joskus mies on valmis vaikka mihin että saisi hyvän ja halvalla.

        Kyllä juttu on niin, että monet ostaa näkemättä ja maksaa rahat tilille ilman mitään ihmettelemistä. Minulla oli autoliike moniaita vuosia ja meillä oli aika paljon sellaisia asiakkaita, jotka ostivat autoja näkemättä ja maksoivat ne tilillemme. Tosin meidän liikkeestä autot joko toimitettiin asiakkaalle kotiin tai he noutivat ne, sopimuksen mukaan kuitenkin. Monta kertaa piti hieman rauhoitellakin asiakkaita, että he eivät maksaisi ihan koko summaa meidän tilille, jos ei emme olleet aikaisemmassa liikesuhteessa.
        Kaikki kuitenkin saivat ostamansa autot sovitulla tavalla, eikä koskaan ollut mitään erimielisyyttä näiden näkemättä ostettujen autojen kanssa. Kerran muistan yhden asiakkaan hieman hätäilleen, kun hänen ostamansa uudehkon auton kuljetus viivästyi sovitusta, kun jouduimme kuljetuslavetin kanssa poliisin ratsiaan tienpäällä ja saatiin ylinopeudesta rikesakko.
        Kyllä halpa hinta houkutteli monen ostamaan näkemättä silloin ja uskon sen houkuttelvan vieläkin. Meillä nyt homma vaan tehtiin rehellisesti. Oli meillä myynnissä muutamia traktoreitakin ja jokunen leikkuupuimuri. Yhden leikkuupuimurin muistan, jonka olin varannut kotitilani tarpeisiin, että sen puimurin olisi useampikin isäntä ostanut näkemättä, kun saivat tietää meillä olevan sellaisen ostettuna maailmalla. Tuota puimuria ei ole tosin myyty vieläkään, se on edelleen meillä täällä tilalla kakkospuimurina.
        Ostin itse paljon näkemättä ajoneuvoja liikkeeseeni periaatteella, että myyjä pettää vaan kerran ja sillä mentiin. Olen vielä nytkin ostanut ihan omaan käyttöön moottoripyöriä näkemättä ulkomailta ja yhden HD:n kanssa oli hieman ongelmia, mutta myyjä ymmärsi "slouganini" ja hoiti homman lopulta asiallisesti!


      • 34519
        Ei sais ei kirjoitti:

        Mutta minkäs teet kun kuume on kova, kuvissa kone näyttää hyvältä ja hinta on enemmän kuin kohdallaan. Joskus mies on valmis vaikka mihin että saisi hyvän ja halvalla.

        Jos niin kova kuume on niin sitten pitää mennä kylmään suihkuun.


    • Kikkelis kokkelis

      Mutta ei sitä nyt kannata lentoon lähdössä sentään olla, jos "seittämän hyvää ja kymmenen kaunista" luvataan.

    • rroope Aankka

      Oliskos kuvia jossain niin saattais ostaakin.

      • Malli esimerkki

        Fendt 309 Ci - ID 1151199 katsoppa tuota nettikoneesta


      • Epävarma
        Malli esimerkki kirjoitti:

        Fendt 309 Ci - ID 1151199 katsoppa tuota nettikoneesta

        Näyttäis olevan useampiakin "edullisia"


      • Teitkö

        kaupat, hä?


    • JobbariBusted

      Kuvat napataan ilmoituksiin mm. ruotsin tori.fi sivuilta. IKINÄ EI PIDÄ MAKSAA "ETUMAKSUJA"!

    • Koijareita ovat

      Tunteeko kukaan tätä traktorikauppiasta Posiolta ,luulis niin pienellä paikkakunnalla monenkin tuntevan. Samaten Kalvolassakin on saman merkkinen kone aika halvalla myynnissä ja myyjän nimi ei ole tyypillinen hämäläisen talon isännän nimi.

      Myy Fendt traktoria halavalla.


      Yates Proba
      Posio. Kartta »
      8502821

      • JobbariBusted

        Kaikki nuo on huijauksia ja nimet tekaistuja, ei kannata sekaantua.


    • Paljon huijareita.

      Nettiautossakin on samanlaisia tekaistuja nimiä auton myyjillä. Katsoin yhtä mersun myyntiilmoitusta ja siitä pystyi hinnan ja kuvauspaikan perusteella päättelemään ,ettei ole puhtaat jauhot pussissa mersun myyjällä. Samoin alla olevat kysymykset myyjälle oli sen nimisiltä tyypeiltä houkuttimiksi,ettei luonut uskottavuutta. Lähetin rekisterinumeron akelle ja sieltä tuli omistajan tiedot kyllä,mutta ajoneuvo oli silti jollain" Romano Bropalla" myynnissä,eikä puhelinnumeroa ollut saatavilla. Eli päältä vain kuvat ja muut tiedot täysin pimennossa.

      • Kyllä niit huijareit

        Kyllä niitä on huijareita joka puolella mm. huutonet.fi sivuilla on myös melko villiäkin vedätys (yrityksiä) juttuja. Kerran oltiin vaimon kanssa kiinnostuneita yhdestä timanttisormuksesta, katsottiin heti samaan myyjän muut kohteet ja jotain ihan pilipali rimuramu tavaraa oli muutama myynnissä ja sitten tällänen timanttisormus. No sitä sormusta ei ollu kukaan sillä kertaa huutanu, eikä ollu aikasemminkaan huutanu, mutta annas olla, kun piruttaan huudettiin sitä sormusta, niin alko tuleen heti kilpahuutoja. Vedätettiin sitä aika pitkälle, kun kerta oltiin saatu innokas "kilpahuutaja", mutta jätettiin sopivasti se sitten tälle "kilpahuutajalle", niin ei menny pitkään, kun tuli viestiä, että sen sormuksen saiskin ostaa sillä meidän viimeisellä huutamallamme hinnalla, kun tuo huudon voittanut ei pystykään muka lunastamaan tuota sormusta. Haiskahti aika pahasti, mutta piruttamme ehdotimme, että me maksetaan käteisellä tuo sormus ja tullaan hakemaan se myyjältä. Siihen loppuikin sitten tuon sormuksen tarina, sormusta taikka myyjää ei koskaan löytynyt ja huutonet.fi poisti koko myyjän listoiltaan.


    • Järkeäkin saa olla

      Lukiessani tuota uutista nauroin niin, että putosin tuolilta. Kuinka helkutin tyhmiän ihmiset ovat!!!

      Jos noin helposti joutuu huijatuksi, niin joutukoon!

    • uögfiyot7i6j

      itse ostin pariviikkoo sitte auton näkemättä koko vehjettä,niin luotettavalta kuin myyjä vaikuttaaki niin en todellakaan edes käsirahaa anna ennen kuin oon auton nähnyt

    • huijatuksi tullut

      Nyt taas traktorihuijareita liikkeellä...onko muilla kokemuksia?

    • huijatuksi tullut

      Valmetteja kauppaavat ja tulee tavaraa mukaan....Simossa...Nokialla jne,,,,

    • galaxy ffv

      Kerrohan tarkemmin......onko nettikoneessa vai missä.....ja mikä /mitkä koneet......

      • Näitä nyt on...

        ..eri foorumeilla jatkuvasti. Kuvahaulla löytää yleensä samat koneet monilta eri ilmoittajilta ja joskus sen alkuperäisenkin, mistä kuvat on kopioitu. Yleensä hinnat niin alhaiset, että edes pakkohuutokaupoissa sellaisia ei hyväksytä näin uusista koneista. Koneella käännettyjä tekstejä niin alkeellisisesti ja muutenkin ilmoitukset sitä luokkaa, että pitää olla aika torvelo, että rahansa niihin lähettää.
        Ei ole suuri vaiva käydä katsomassa konetta ja tehdä kaupat kaikessa rauhassa, jos aihetta on.


      • tiedoista kiinnostun

        Onkos sulla tietoo näistä huijareista?


    • Sputnikin kuljettaja

      Joo-o, huulesta vedettäviä tai aprillattavia on aina riittänyt ja tulee riittämään. Joulupukkikin on uskottavampi juttu kuin nettikoijjari, mutta joillakin on liikaa rahaa kun pitää pelata näitä kasinokoijjareita vastaan.

      • Näitä nyt on...

        Tosi on, että joulupukin naamarin voi löytää edes ullakolta ja joulupukin voi pistää tilille huonoista lahjoista seuraavana jouluna, mutta samaa ei pääse tekemään näille konehuijareille, ellei sitten ole TOSI kova karju itse.


    • pitäs saada kiikkiin

      Juu..nyt ollu Valmetteja ja tulee kärryä ja muuta hilpetööriä mukaan: Nettikoneessa
      on ollut ja hinta suht halpa. Ja myyjällä prepaid liittymä joka on vain auki kun
      hän soittaa....muuten aina kiinni!

      • poliisiin luottava

        käyttävät taas nimittäin jonkun nyhverön tiliä minne rahat maksetaan ja sitten
        nostattavat tällä rahat pankista ja antavat jonkun satasen palkkiota ja homma
        vaan jatkuu....oikeat rosvot pääsevät kuin koira veräjästä ja tää onneton jonka
        tiliä on käytetty...pääsee poliisin kuulusteluun ....ja on persaukinen!!!!!!
        NÄMÄ HUIJARIT OIS SAATAVA KIINNI!!!!!!


      • HUIJARIKO?
        poliisiin luottava kirjoitti:

        käyttävät taas nimittäin jonkun nyhverön tiliä minne rahat maksetaan ja sitten
        nostattavat tällä rahat pankista ja antavat jonkun satasen palkkiota ja homma
        vaan jatkuu....oikeat rosvot pääsevät kuin koira veräjästä ja tää onneton jonka
        tiliä on käytetty...pääsee poliisin kuulusteluun ....ja on persaukinen!!!!!!
        NÄMÄ HUIJARIT OIS SAATAVA KIINNI!!!!!!

        Tänään on juuri tehty kauppaa todella edullisesti Valmetista. Pihaan olisi traktori tuotu omistajan veljen toimesta. Omistaja kun itse on kuulma jossain lomalla. Piti vaan pikku osa maksaa ensin... En maksanut. Saas nähdä onko traktoria olemassakaan jos lähden ensi viikolla sitä katsomaan. Myyjä toimii omalla (?) nimellään. Puhelinnumero kuitenkin salainen tai prepaid.


    • Rehellist olla pitää

      Kaupanteossa rahoja ei anneta, ennen kuin on esillä rekisteriotteen MOLEMMAT osat, traktorilla ajettu koeajot ja kuntoa muutenkin arvioitu. Kaupanteossa myös tehdään kauppakirja/luovutustodistus kahtena kappaleena. Toinen ostajalle, toinen myyjälle. Tiedot otetaan virallisista henkilöllisyystodistuksista.
      Eihän kukaan täysijärkinen kuvan perusteella mitään kulkuvälinettä osta. Kuvathan voivat todella olla mistä vaan, tai ainakin vanhoja. Niistä voidaan helposti uudelleen kuvata, jolloin saa uudet päiväykset kuviin. Senkin ymmärtää aasikin :-)
      Niin että jos joku on lähetellyt rahoja, ilman mitään vastinetta, tuosta vaan, niin onhan niin todellinen hölmö ja pölvästi, että ei sellainen ole edes ymmärrettävää mitenkään. Sellaiselta pösilöltä joutaa mennä loppukin omaisuus. Paras olisi, kun nostaisi rahansa pankista tyystin ja polttaisi pesässä, niin ei pösilö olisi ainakaan edesauttamassa rikollisuutta.

    • Anonyymi

      Tarvitset investointi- tai rahoitusapua toimintojen tai projektien elvyttämiseen. Ota minuun yhteyttä, koska tarjoan rahoituspalveluja kaikille henkilöille, jotka saattavat olla kiinnostuneita
      etsi tarvittaessa. Ota yhteyttä sähköpostitse:
      [email protected]

    • Anonyymi

      Tarvitset investointi- tai rahoitusapua toimintojen tai projektien elvyttämiseen. Ota minuun yhteyttä, koska tarjoan rahoituspalveluja kaikille henkilöille, jotka saattavat olla kiinnostuneita etsi tarvittaessa. Ota yhteyttä sähköpostitse:
      [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe