Millanen paikka on Pieksämäki asua?

H.Y.

Olemme 5 henkinen perhe ja olemme ajatelleet muuttoa Pieksämäelle (lapset alle kouluikäisiä vielä)...millanen kasvuympäristö siellä on? Onko paljon esim. rikollisuutta tai muita häiriötekijöitä pienten lasten kasvun kannalta, että heistä kasvaisi järkeviä ja kunniallisia kansalaisia?

71

1288

Vastaukset

 • Mukava paikka asustella ja melko rauhallistakin. Mielestäni ei liikaa rikollisuutta ole, mutta valitettavasti sitä joka paikassa jonkin verran löytyy. Lapsille hyvä paikka kasvaa ja lyhyet yhteydet eri kaupungin osiin. Ikänsä kun täällä on 24 vuotta asunut, niin kaipaa kyllä pois paikkakunnalta, kun jokaisen kasvon täällä jo tuntee liiankin hyvin. Paljon on ihmisiä joita kiinnostaa muiden elämä. Itse haluan lapseni kasvavan muualla, koska täällä mahdollisuus tulevaisuudessa opiskeluun yms. hyvin huonot. Kaikki toki muodostaa oman mielipiteensä:) Piirit kun ovat pienet, niin myös joissain ihmisissä se on havaittavissa.

 • Pieksämäki on lasten kannalta turvallinen ja erinomainen pieni paikka. Palvelut pelaavat hyvin ja välimatkat lyhyitä. Käytäntö sujuu aika näppärästi. Asunnot ovat edulisia ja luonto on lähellä.

  Hörhöjä löytyy isommista kaupungeista enemmän.

  Lue tuolta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11208554

 • Työn perässäkö muutatte?

 • Kahden vuoden opiskeluaikojen perusteella en suosittele kenellekään, joka omaa terveen järjen ja älyn. Ihan mielenterveyden kannalta kannattaa katella jostain muualta asuntoa.

  • Kiitos vinkistä


  • ihan perusteetonta pieksämäen herjaamista. jos asenne on tuollainen niin varmaan koet olosi täällä paskaksi. vai haluisitko osoittaa väitteeni vääräksi kertomalla tarkemmin mikä täällä on niin perseestä?


 • Kannattaa erottaa kaksi asiaa: Pieksämäelle muuttaminen ja omakotitalon ostaminen. Minusta muuttaa voi kunhan pitää huolen, että poistuminen onnistuu yhtä sujuvasti kuin tulo.

 • Ihan mukava ja siisti kaupunki asua ja kasvattaa lapsia. Joka kaupungissa ja kylässähän joutuu hankaluuksiin, jos ei itse osaa ihmisiksi elellä ja hakeutuu vääränlaisiin paikkoihin, vääränlaiseen seuraan. Ei kai sellaista kaupunkia olekaan jossa ei joskus sattuisi ja tapahtuisi. Kaunis kaupunki, edulliset asuntojen/talojen hinnat, hyvät ulkoilu mahdollisuudet, isompiakin kaupunkeja lähellä jos haluttaa oikein kunnolla shoppailemaan... Tervetuloa vaan kylälle!

 • Samaa mieltä kuin Mie vain. Olen asunut Jyväskylässä n.2vuotta, Kuopiossa 3 vuotta, Helsingissä n.1,5 vuotta (ei vi..tu ikinä enää). Kaupoissa kohtuulliset jonot aina ei jonoja ollenkaan, toisin kuin isommilla kylillä aina 100m.... Harrastusmahdollisuuksia vaikka muille jakaa, rientojakin löytyy jos sellainen kiinnostaa. Nyt n. 50 kymppisenä en ikinä enää muutä "hälinä" kylille. Joka kaupungissa myös omat huonot puolet, lue ASENNEKYSYMYS.

  • Meitä mäkeläisiä ei kiinnosta missää oot asunut ja keksitkö vain nuo jutut.


 • Joutava provo taas .aina muka joku muuttamassa.No hyvä kaupunki on .

  • Upee kaupunki ja upeet ihmiset, paitsi minä joka en kelpaa mäkeläisen ystäväksi.


 • Kaisa ei suutele, kun henki haisee kaalilta :(

  • vai ei suutele?


 • Pieksämäen surkeus on tyypillinen periferiaongelma. Pääoma ja työpaikat hakeutuvat lähemmäksi suuria keskuksia ja markkinoita.

 • Ihan on saanut elää ja voida hyvin pieksämäellä.Mistä te kehitätte näitä kauhuskenaarioita?
  Vituttaako ja miten elämä menee? ... Vähän vituttaa... oma tyhmyys. ... hyvä tunne kun on ensimmäistä kertaa oikea suunnitelma elämässä.

 • Ahaa...

 • Ei tosiaan ole Pieksämäki kaupungeista parhain, lapsiperheelle ei enää ole mitään "kunnon" syytä tänne muuttaa. Kyläkoulut lakkautetaan järestään ja kaikista kouluista tulee hyvää vauhtia vähintään 500 oppilaan laitoksia. Päiväkodeissa tuntuu olevan sama asia. Ammatilliset oppilaitokset melkein kaikki siirtyneet Esedun alaisuuteen. Ihmiset masentuneita ja mielenterveysongelmaisia.. Tässä muutamia faktoja pienellä lapinlisällä höystettynä, mutta totta kaikki.

  • Lisäys vielä että yhtenäiskouluja kaikki tyynni. 1-9 luokat samassa paskassa. Ja esedu oppilaitoksena aivan rektumista sen tietää jokainen tuossa koulussa opiskellut, tai opiskelijan vanhempi..


  • Sie se et ole lapin lisästä kuullukhan jos tuo sinusta sellaista on...


  • Kyllä rakenteellisia uudistuksia voi tehdä oikeista syistä. Pieksämäellä pääsyy on valtapeli, joka on käymässä jo pelaajillekkin kovin raskaaksi. Olisiko aika pysähtyä ja miettiä rauhassa, mikä on lasten ja veronmaksajien etu?


  • Ei tänne! kirjoitti:

   Lisäys vielä että yhtenäiskouluja kaikki tyynni. 1-9 luokat samassa paskassa. Ja esedu oppilaitoksena aivan rektumista sen tietää jokainen tuossa koulussa opiskellut, tai opiskelijan vanhempi..

   Missä Pieksämäellä on yhtenäiskouluja????? Pikkusen pitäs ottaa asioista selvää ennenkuin jauhaa joutavaa sontaa. Hyvä paikka on Pieksämäki asua. Meillä kaksi lasta ja harrastusmahdollisuudet, koulut yms. lähellä ja toimii hyvin.


 • Hyvä ja turvallinen paikka. Palvelut toimii.Harvassa kaupungissa pääsee niin nopeasti hammashoitoon kuin täällä.
  Olen joutunut hammasproteesia ottamaan nyt ja on ollut hyvä ja asiantunteva hoito.

  • Kiitä hoitotakuuta ja muutama kansalaista, jotka ovat hoitaneet asian. Jos kaupungin johto saisi päättää, olisit ilman hampaita.

   Muuallakin pääsee hoitoon. Laki on joka puolella Suomea sama ja nyt sitä noudatetaan Pieksämäellä.


 • oiskohan se laki kuitenkaan sama ihan joka paikassa

  • Laki on sama. Tulkinnat vaihtelee. Pieksämäellä ongelma on päättäjien tietämättömyys yhdistettynä tyhmyyteen ja ylikehittyneeseen omanarvontuntoon. Muutosta parempaan on havaittu äänestettyjen henkilöiden osalta, mutta ne virkamiehet .... pari pitää erottaa malliksi muille.


 • Riskipisnes on muuttaa Pieksämäkeen. Kannattaa ainakin aluksi vuokrata se asunto, vaikka asuntoja on nyt paljon tarjolla ja kohtuu edulliseen hintaan. Sitten jos alkaakin viihtymään, niin sitten asunnon ostoon. Jos ei viihdy, niin se asunnon myynti voi olla todella hankalaa.

  Onko teillä jotain suku tai muita siteitä P.mäkeen? Jos ei, niin pelkästään halpojen asuntojen takia ei kannata muuttaa. Elämä voi käydä aika suppeaksi..täällä kun kaikki tuntevat toisensa ja ollaan käyty samassa koulussa jne. Tulijan voi olla vaikea päästä porukoihin mukaan.

  Lapset nyt siis pieniä...15 vuoden kulutta sitten muuttavat toiseen kaupunkiin opiskelemaan ja sille tielle jäävät. 15 vuoden kuluttua ei Pieksämäellä ole enään kuin Varkauden kanssa yhteinen lukio.

  • Jos ulkopaikkakuntalaisena luulet tekeväsi hyvät asuntokaupat niin erehdyt.
   Totuus paljastuu myytäessä asuntoa eteenpäin. Esim. omakotitaloja on liian paljon väestöpohjaan nähden. Samoin hissittömiä kerrostaloja. Vanheneva väestö tarvitsee vanhuksille tarkoitettuja kerrostaloja joissa on otettu liikuntarajoitteiset huomioon. Tällainen vanhusten kerrostalo todennäköisesti pitänee arvonsa normaalisti ja siitä on helpoin päästä eroon.


  • 20+6 kirjoitti:

   Jos ulkopaikkakuntalaisena luulet tekeväsi hyvät asuntokaupat niin erehdyt.
   Totuus paljastuu myytäessä asuntoa eteenpäin. Esim. omakotitaloja on liian paljon väestöpohjaan nähden. Samoin hissittömiä kerrostaloja. Vanheneva väestö tarvitsee vanhuksille tarkoitettuja kerrostaloja joissa on otettu liikuntarajoitteiset huomioon. Tällainen vanhusten kerrostalo todennäköisesti pitänee arvonsa normaalisti ja siitä on helpoin päästä eroon.

   Omakotitalo on vihoviimeinen ostos. Siinä kun saa hometta kaupanpäälle, niin ...

   Keskustan kerrostalossakin voi olla ongelmia, mutta läpimätää kohdetta ei vahingossa voi ostaa. Omakotitalo puolella päälle päin ei pahoja vikoja näe. Mitä siistimmmät pinnat, sitä suurempi syy epäillä.


 • Lehdessä luki, että Pieksämäki ohittaa asuinpaikkana maailman metropolit.

 • 40-50 vuotta vanha omakotitalo kaupungin vuokratontilla on käyttöarvoltaan ok. Jälleenmyynti arvoa tuollaisella ei juurikaan ole. Toteutunut kauppahintatas on jossain 300-500e/m2 välillä.

  Perustus (toki joutuu hulevesille tekemään viemäröinnin) ,runkotolpat, kattoristikot, kattokate(jos on tiili?), ulkoverhous (jos on tiili) on tuon ikäisessä käyttökelpoista. Muuten kaikki pinnat menevät uusiksi, samoin kaikki talotekniikka.

  Tietysti seinät voi vain maalata...mutta kun ne eristeet pitäisi vaihtaa, tuossa ajassa ne nyt vaan painuvat kasaan=ilmavuotoja. Samoin ikkunat kun vaihtaa, niin siinä samalla ne levytkin vaihtaa. Eli pelkällä maalauksella harvoin selviää.

 • Olin nuorempana metallialan töissä en tykästynyt kaupunkiin. Paljon myös tunsin kylän nuorisoa jotka haluaisivat muuttaa pois mut eivät uskalla vaan lähteä. Siellä oli myös paljon niitä selkäänpuukottajia ja paskanpuhujia.

  • JS niitä paskanpuhujia riittää ,tälläkin osastolla on pari koleme ainakin. Pieksämäen keskusteluihin kirjoittavat kaekkiin täyttä paskaa mikäei pidä paekkasa ,muuttavat vai nimimerkkiä kirjoitus tyylistä huomaa


 • kokemus P-mäeltä: jouduin pakosta käymään hakiessani kyytiini kaverini joka asui kesän ajan siellä. Ankea kokemus. Ankea pitkä harmaa ränsistynyt talonrumilus, roskainen ja saastainen pihamaa, haiseva roskisrykelmä ja pyykkinarut joilla roikkui epämääräisiä rättejä. Oven vieressä penkillä lauma uteliaan ja vihamielisen näköisiä akkoja, kaikki tuijottamassa suu auki tulijaa. Pysäköidyn vieraan auton ympärille kertyi nopeassti lauma resuisia, likaisia, hoitamattomia kakaroita-onko Suomessa katulapsia? Ihan kuin joku Siperialainen syrjäkylä neuvostovallan ajoilta. En oikeasti uskaltanut tulla autosta ulos tuon väen keskelle vaan soitin kaverille että tuu äkkiä ulos. Pakokauhu iski, ei takuulla ikinä enää tänne!!!

  • Sulla on hauska mielikuvitus ja kuvaava taito tuottaa sitä ulos. Ihan kirjailija ainesta siis. Itse asuin 35 vuotta Pieksämäellä, kävin muutaman vuoden mutkan muualla kun kuvittelin ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolalla.... Mutta kuinkas kävikään, takaisin palasin tuttuun kaupunkiin ja elämä on ihanaa. Ihan samanlainen kaupunki se on Pieksämäkikin kuin muutkin. Tervetuloa vaan asumaan perhe H.Y. Jokaisessa kaupungissa on omat hyvät ja huonot puolensa.


  • ent.&nyk.mäkeläinen kirjoitti:

   Sulla on hauska mielikuvitus ja kuvaava taito tuottaa sitä ulos. Ihan kirjailija ainesta siis. Itse asuin 35 vuotta Pieksämäellä, kävin muutaman vuoden mutkan muualla kun kuvittelin ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolalla.... Mutta kuinkas kävikään, takaisin palasin tuttuun kaupunkiin ja elämä on ihanaa. Ihan samanlainen kaupunki se on Pieksämäkikin kuin muutkin. Tervetuloa vaan asumaan perhe H.Y. Jokaisessa kaupungissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

   Mielikuvituksestani en osaa sanoa mutta tuo kirjoittamani on ihan tosi tilanne P-mäkeläisen vuokrataloin pihasta.


  • parempi ihminen, et saanut pahoja traumoja, muuten voisit laittaa oman facebook henkilötietosi niin me surkimukset voisimme ihailla sinun hienouttasi ja sivistystäsi


  • toivottavasti sinä kirjoitti:

   parempi ihminen, et saanut pahoja traumoja, muuten voisit laittaa oman facebook henkilötietosi niin me surkimukset voisimme ihailla sinun hienouttasi ja sivistystäsi

   Enpä satu olemaan facebookissa, ei kiinnosta turhanaikainen suunsoitto ja toisten asioiden kyttäily-koska en ole Pieksämäkeläinen


  • parempiihminen kirjoitti:

   Enpä satu olemaan facebookissa, ei kiinnosta turhanaikainen suunsoitto ja toisten asioiden kyttäily-koska en ole Pieksämäkeläinen

   Parempi et ole.


 • älä herranjumala muuta tänne jos elämäsi merkkaa sinulle jotakin! tässä kaupungissa asuu ihmisiä joiden kierous on sanoinkuvamattoman kauheaa.

 • Mekin oltaisiin sinne muuttamassa, ehkä. Työn perässä. Jännittää vaan koska se on aika kaukana nykyisestä kodistamme.

 • Otan osaa, jos tuonne P-mäelle joudutte muuttamaan. Kauaa ei siellä kukaan muualta muuttanut jaksa!!!

  • Puhu vaan omasta puolestasi. Tiedän monta tuttavaani jotka ovat muuttaneet muualta ja ovat viihtyneet erinomaisesti Pieksämäellä.


 • Jos jo muutitte? Paetkaa nopeasti tästä kaupungista.

 • Mainio paikka. Ei liikaa ihmisiä.

 • JOS joku tänne työn perässä muuttaa,niin on saanut melkein lottovoiton! Kun ei riitä edes ammattitaitoisille pieksämäkeläisille töitä omassa kaupungissa !!!
  En usko,että kukaan työn perään tänne tulee vaan täältä lähdetään pois!!
  Sanotaanko,että 3 ammattitutkintoa omaavana istun tälläkin hetkellä työttömänä niin en usko tosiaan että täällä työtä saa helposti ainakaan!

 • pmäki-se muuttaa pois joka uskaltaa. Se jää jota ei kiinnosta eläminen vaan sossun tukiaisilla kituuttaminen, naapureiden asioiden vatkaaminen, joutilaana makoilu, keskikaljan juonti ja karaoke räkälinnassa.

 • Pieksämäellä ei ole töitä oikein muille, kuin siivoojille ja hoitoalan työntekijöille, mutta kun ei niihinkään tehtäviin ihan kaikki sovellu saati sitten kaikki ei niitä halua tehdä. Itse en jaksaisi sitä hoitajien jouruilua ja muka-ammattitaitoisten lääkärien opastamista kädestä pitäen.

  • Uppee paikka ja työtäkii on tullu tehtyä.


  • savon helmi kirjoitti:

   Uppee paikka ja työtäkii on tullu tehtyä.

   Niin on. Lapsille Nukkekodissa ohjelmaa. On aarteen etsintää, teatteria ja oma lossi. Poleemissa lasten tapahtumia ja teatterissa lapsille ohjelmaa. Voi hankkia veneen.,Asutaanhan kauniin järven rannalla. Marjat ja sienet löytää pienen pyörämatkan takaa.Kontioipuiston ala-aste on täysyin remontoitu upeaksi. Lasten hiihtolatu lähtee koulun edestä suoraan metsään. Hiekkapohjainen lapsille sopiva uimaranta kapungissa. Olen saanut nopeasti terveyspalveluja. Kaikki on lähellä ja eläminen edullisempaa kuin esim. pääkaupunkiseudulla. Ei kulu bensaa kun pyörällä voi hoitaa nopsaan asiansa. Kauppoja on vähemmän, mutta jos täältä ei löydy niin Varkaus ja Mikkeli ovat lähellä. Itseni ei ole tarvinnut niissä käydä. Että tervetuloa vaan.


  • Monta paikkaa nähnyt kirjoitti:

   Niin on. Lapsille Nukkekodissa ohjelmaa. On aarteen etsintää, teatteria ja oma lossi. Poleemissa lasten tapahtumia ja teatterissa lapsille ohjelmaa. Voi hankkia veneen.,Asutaanhan kauniin järven rannalla. Marjat ja sienet löytää pienen pyörämatkan takaa.Kontioipuiston ala-aste on täysyin remontoitu upeaksi. Lasten hiihtolatu lähtee koulun edestä suoraan metsään. Hiekkapohjainen lapsille sopiva uimaranta kapungissa. Olen saanut nopeasti terveyspalveluja. Kaikki on lähellä ja eläminen edullisempaa kuin esim. pääkaupunkiseudulla. Ei kulu bensaa kun pyörällä voi hoitaa nopsaan asiansa. Kauppoja on vähemmän, mutta jos täältä ei löydy niin Varkaus ja Mikkeli ovat lähellä. Itseni ei ole tarvinnut niissä käydä. Että tervetuloa vaan.

   Nukkekoti ränsistynyt, hoitamaton, likainen sumppu ilman ohjelmana itikoiden tappamista. Poleenissa lasten tapahtumissa kova meno päällänsä-taatusti suomen huonoimmin kasvatetut kakarat-vanhemmat pääsee vähemmällä kun eivät vaan välitä. Kaunis järvi???mutainen matala rapakko, joskus ollut uimakiellossakin. Uimarannalla voi rattoisasti uiskennella kaljapullonsirpaleiden, tupakantumppien ja koirien seassa-jäleen hoitamaton, likainen ja tympeän ankea paikka. Remontoidussa, upeissa kouluissa saa opettajien luvalla kiusata muualta muuttaneita ja tuntemattomien lapsia. Terveyspalvelujen saanti riippuu paljon ihmisestä-hoitajien tutuille järjestyy, vieraammille ei. Lääkärit toinen toistaan sekopäisempiä, hoitajat juoruilevia ho....jotka auliisti kertoilevat hauskkoja juttuja toisten sairauksista räkälinnassa kaljahuuruissaan. Kaupoissa Suomen huonoin ja tympein palvelu-ainakin tuntemattomille


 • elkää ikin muuttako pieksämäelle hyi.

 • Pieksämäki on sisäänpäin kääntynyt p...läpi. 3/4 joutais neljän seinän sisään suljettaviks. Loput rehellisiä työntekijöitä ja ahkeria opiskelijoita. Mutta mitäänhän ei tunnusteta. Eihän ;) Ikinä en sinne muuttas.

 • olet varmaanki kirjoitelusta huomannut ei tänne

 • Aikamoinen hintakupla asunnoissa ainakin on. Kontiopuistossa pyydetään neljän huoneen kämpästä 135.000 ja realistinen pyyntö olisi jotain vajaa 90.000. Ei ainakaan kannata tuijottaa välittäjien näkemyksiin. Alle sata tonnia saa kohtuullisen omakotitalon ja siitä rempalla ihan hyvän, jos itse osaa tehdä.

  Ylipäätään Pieksämäelle ei kannata muuttaa. Tämä on kateellisten savolaisten kyylääjien pikkukylä.

 • Tosi kiva mesta asua. Kyl tänne juurtuu jos muuttaa isommalta paikkakunnalta pienemmälle. Minäkin muutin Jyväskylästä Pieksämäelle. Kun Jyväskylä on niin tolkuttoman paljon levinnyt. Kohta ei tiijä mistä se alkaa minne se päätyy. Jyväskylässä oli ennen maalaiskuntakin mutta kaupunki yhdisti sen keskuskaupunkiin. Ja yhdisti siihen vielä lisää alueta. Näin siitä sitten tuli SuurJyväskylä. Mä en viihtynyt siellä vaan läksin pois.

  • Paikoista parhain joka paikassa olet hetkessä ja kaikki on halpaa. Arjesta on tullut juhlaa kun muutin pieksämäelle!


 • Jos tykkäätte puukkohippasista, niin Pieksämäki on kuin tehty siihen.

 • Miten amk- opiskelijat ovat yleensä viihtyneet Pieksämäellä? Onko edullisia opiskelija asuntoja? Onko kaupungissa (vai onko se kunta) mitään aktiviteettia, muuta kuin kyylätä toisten tekemistä?

 • Ihan vain vinkiksi: muuttakaa muualle koska Pieksämäki ei työllistä ja asiat muutenkin päin sanonkomämitä. Meikäläinen on muuttamassa em. syistä pois ja muistakin syistä.

 • Paras suomessa.
  Kaikki on lähellä ja halpaa.

 • No poliisia siellä ei tarvi ainakaan pelätä.....

 • Näin 2 vuotta ketjun aloittajan saamista kommenteista, voin sanoa että mukava ja ystävällinen palvelu yleisesti. Ja kyllä sitä tekemistä löytyy jos niin haluaa.

 • Tekemistä toki löytyy pmäelläkin...riippuu siitä, mitä haluaa. Jos juoruilu, kieroilu, valehtelu, juopottelu, ja laiskottelu sossun tukiaisten varassa kiinnostaa niin pmäki on juuri sinulle sopiva paikka. Jos nämä eivät kiinnosta eikä sinun sukujuuriasi tunneta tuppukylässä, saat hyvin pian sekopään ja oudon ihmisen maineen. Normaalit ihmiset eivät vaan jaksa pmäellä.

 • Onhan täällä veturitallit vielä vähän aikaa,mutta ei mitään muuta. AI niin on Siwa.

 • Muutimme tampereelta 14vuotta sitten pieksämäelle ja olemme viihtyneet tosi hyvin. Lasten koulu ja muut harrastukset löytyivät omasta kaupungista. Puhdas ilma ja turvallinen pikkukaupunki.Edullinen paikka asua ja suuremmat kaupungit lyhuen ajomatkan päässä. Suosittelen! :-)

 • Ahaa, Tampereellako teidän laosillenne ei ollut koulua samassa kaupungissa, merkillistä. Valetta koko juttusi koska pmäellä ei kukaan VOI viihtyä tosi hyvin. Jos joku sellaisia oireita osoittaa niin pian leimataan sekopääksi.

 • Aika myöhään tulee nää alimmat vastaukset?? Kysymys on tehty helmikuussa 2013. Ja kukkuluuruuta:lle, EI OLE ENÄÄ SIWOJA P.MÄELLÄ.

 • Hyvä paikka asua. Palvelut on lähellä. Helppo harrastaa ja kouluissa on hyvät opettajat. Muutettiin koko perhe tänne 6 v sitten Vantaalta eikä ole kaduttanut.

 • Paska paikka. Pettämistä ja ihme juoruilua. Hoitsut ovat kaikista pahimipia paskan puhujia ja pettäjiä!

 • Siis paikkahan ei ole paska vaan ihmiset joiden kanssa olet ollut tekemisissä, olisikohan sinussakin jotain vikaa vikaaa..

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.