hengenahdistusta pitkään, hyperventilaatiotako?

niinjanäinmoninpäin

Minulla on ollut ajoittaista hengenahhdistusta jo joulukuusta lähtien. Olen sitten sairastanut aika pahan hengitystietulehdusken ja poskiontelotulehduksen. Sain poskionmtelovaivaan Doximyciniä 100 mg 10 vrk. Hengitystieflunssa on jo kolmannella viikolla. ja on aikamoista hengenahdistusta. Minulle puhkesi tammikuun alussa myös eteisvärinä, joka on jatkuvasti päällä. Marevannalääkitys on, mutta sairaala ei ehdi tekemään rytminkääntöä.

Minulla on vaikeita yskänkohtauksia varsinkin yöllä. Vaivoin saan lähtemään kurkunpäästä vähän limaa. Lämpöä oli aiemmin ja viimeisenä öisin eikä enää ole. Olen ollut kauan käheä. Keuhkolääkäri antoi astmalääkettä, lähinnä hoitavaa lääkettä käytän. Astmaa minulla ei ole.

Verenpaineet ovat istuessa omituisen alhaalla ja lisäksi seilaavat vaihdellen, mutta aamupävällä tänään alapaine oli koholla. Minulla nousee proBNP eteisvärinän aikana aika paljon (ennenkin) ja keuhkovaltimopaine on koholla.

Olen ajatellut, että hengenahdistukseni olisi hyperventilaatiota. En saa mistään lääkäreiltä vastakaikua hengenahdistukseeni. Olen ajatellut mennä pyytämään hyporventilaatioon apua, saisikohan sellaisen hengityskoulun. Mehiläisellä ei kuulemma ole sellaista. Mistähän sen saisi, sellaista suositellan hyperventilaatiosta kärsiville? Yritin lenkillä käydessäni pitää suuta kiinni, mutta kun nenä vuotaa koko ajan, niin vailkea oli hengittää, ja hapenpuute tuli. Minulla pitäisi kai olla koko ajan pussi suun edessä, koska tämä on viikkoja kestänyt vaiva. Minulla on jotain ongelmaa myös veren rauta-arvoissa. Se ei ole vielä selvillä. Ilmeisesti ei ole hemoglobinopatia. Punasoluja on kuitenkin mielettömästi, mutta ne ovat pieniä ja kalpeita. Runsas punasolujen määrähän voi tukkia suonia, vaikka Marevan onkin käytössä? Olen monisairas, mutta ei ole lääkäriä, joka katsoisi kokonaisuutta.

10

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • , embolikko

      heippa
      tärkeintä että olet saanut marevanin , älä vaan luovu siitä ennen kuin olosi on sata% parantunut.
      en kyllä kiirehtisi rytminsiirrolla,koska jostainhan se rytmi on mennyt sekaisin .
      muista ehdottomasti että inr pysyy hoitotasolla.
      missäpäin asustelet .
      muista etten ole asiantuntija . omasta kokemuksesta vaan kerron
      minulla oli ihan samoja oireita 4vuotta sitten sairastuttuani massiiviseen keuhkotulppaan,
      onko jaloissasi mitään outoja tuntemuksia.
      yritä vihjata tästä lääkärillesi
      eteisvärinä ei ole ihan niin paha kuin kammiovärinä joksi se muuttui pahantuessaan.
      hengenahdistus on yksi merkki,kuten pitkittyneet flunssat,varsinkin aamuisin oli herrasmiesyskää, minullekin oli vuosia aiemmin tehty väärä astma diagnoosi
      verenpaineen heilauttelut ja keuhkovaltimopaine
      hyperventilaatio kuuluu myös siihen. lääkärit vaan sotkee sen paniikkiin.

      minkä ikäinen olet
      oletko matkustellut lähiaikoina
      tupakoitko
      onko yleiskuntosi heikentynyt

      minäkään en saanut apua vaikka kiersin kaikki mahdolliset ampiaispesät ym.
      älä pelästy tästä ,mutta etsi pätevä kardiologi ja juttele hänen kanssaan.
      jollain voi olla pienempi tulppa 20vuotta ettei itse edes huomaa kun luulee vaan kunnon huonontuneen vanhenemisen myötä

      • niinjanäinmoninpäin

        Marevania täytyy syödä vielä ainakin 1-3 kk rytminkäännön jälkeenkin - tai loppuelämä (sellaiseen en suostu, slloin on elämä pilalla)
        Infektiolääkäri on sanonut jo v. 2010, että silloinen eteisvärinäni olisi ollut osaksi infektioideni aiheuttama (minulla on immuunipuutosta ja poskiontelossa kroonisesti jotakin).
        Olen Turun lähellä.
        Oikeassa pohkeessa on lihaskivun tapaista silloin tällöin. Ja onhan niitä kramppeja joskus.
        Verenpeineellani on taipumusta heilahdella edestakaisin, aika alaskin välillä, esim. istuessa tai seistessä. Sellaista on ollut joskus aikaisemmin ilman eteisvärinääkin, mutta nyt ainakin on. Kilpirauhasen vajaatoiminta ja lääkitys voinevat vauikuttaa siihen.
        Keuhkovaltimopaine on todettu kahdessa aikaisemmassa eteisvärinäjaksossa kohonneeksi. Pro BNP kohoaa heti, ensimmäisessä jaksossa oli ylimmillään yli 2400. Siihen ei puututa, "koska se johtuu eteisvärinästä".
        Kun olen puhunut hoitajille tai lääkäreille mahdollisesta hyperventilaatiosta, niin ei ole edes paniikkia ehdotetu. Paniikin tapaista minulla ei ole. Ensiavusta on kirjoitettu, että potilaan hengitys on rauhallinen. Hengitysrytmini kotona on 8-12/min, siis aika matala.
        Olen 65 v nainen, en ole matkustellut, en polta koskaan. Olen aktiivinen, liikkuva. hengenahdistus vaikeuttaa lenkkeilyä. V. 2010 eteisvärinän aikana (6 kk) oli pahoja hengitysvaikeuksia ajoittain. NYHA 2-3, mutta kun rasitusEKG:ssä sitten ei ilmennyt mitään pahempia juttuja, niin se nyha on unohdettu. Rasitus-EKG:n jälken tuli hetkellisesti hyperventilaatio, piti voimakkaasti vetää henkeä suu supussa muutamia kerttoja. Otti niin lujille se rasitus.
        Sisätautijutut (mm. kilpirauhasen vajaatoiminta (lääkitys on) ja lisäkilpirauhasen liikatoiminta ja osittainen diabetes insipidus (vesitystauti, jota läkärit eivät myönnä olevan) varmasti vaikuttavat. Elektrolyytuit ja vesitasapaino ovat välillä sekaisin. Lääkärit eivät kerta kaikkiaan halua selvittää kokonaisuutta ja eteisvärinään vaikuttavia muita sairauksia.

        Kun viimeksi kävin yksityiskardiologilla, niin ei hän puuttunut siihen hengitysvaikeuteen, sanoi vain, että voi siinä olla eteisvärinän aiheuttamaakin mukana.

        Minulla on myös veressä rautajutut ristiriitaisia. Toisaalta on anemia ja toisaalta ei ole. Hematologi ei suositellut raudan käyttöä. Punasoluja hurjan paljon ja kokonaishemoglobiini hyvä, mutta punasolut pieniä ja kalpeita. Olen tutkituttanut hemoglobiinini. poikkeuksellisia variantteja ei ole, vaikka hematologi arveli olevan. Beetatalassemiaa ei tutkimuksen mukaan ole, mutta alfatalassemiaa ei sillä tutkimuksella voi saada selville. Ei kai minulla sellaista kuitenkaan ole. Epäilen, että infektioni aiheuttaa sen, että punasolut ovat pieniä ja kalpeita. Kahden eteisvärinän alussa olen ilmeisesti ollut kuivunut, koska punasoluja oli niin paljon. Siihen kuivumeiseenkaaan lääkärit eivät halua puuttua, vaikka ehdotan sitä syyksi. Minkään syy-yhteyksiä ei halta selvittää. Tyksissä rytminkäännöissä on liuykuhihnamentaliteetti. Siinä yhteydessä ei voi juurikaan keskustella kardiologin kanssa. Eikä myöskään osastolla 2010. Ehdotin ylävatsavaivoja eteisvärinän syyksi, ja kysyin, että voitaisiinko niitä selvittää. Tokaistiin vain, että täällä tutkitaan vain sydäntä. Mutta sydäntäkään ei edes tutkittu (4 vrk vain seurannassa).

        Vielä yksi asia, keuhkossani on yksi 8-9 mm:n nappula ja pari pienempää. Se havaittiin sattumalta lisäkilpirauhastutkimuksissa 2 vuotta sitten. Tulevassa huhtikuussa tulee viimeinen TT-kuvaus. nappula ei ole kasvanut, joten, jos se ei edelleenkään ole kasvanut, niin jätetään silleen. Keuhkoissani oli v. 2009 pienten putkien ahtaumaa, mutta v. 2011 tilanne oli parantunut.

        Turun läääkärit on suunnileen "kaikki" kierretty. kokonaisuuksia ei oikein pysty missään hallitsemaan. Minulla on myös muita sairauksia, joten juoksen neurologeilla, gynekologeilla, infektiolääkäreillä, korva-nenälääkäreillä, sisätautilääkäreillä, silmälääkäreillä jne.


    • -61 s

      olet monisairas
      mitä sairauksia sinulla on .
      olisiko niistä mitään vinkkiä

      • . embolikko

        joko olet saanut apua vaivoihisi


    • niinjanäinmoninpäin

      Seitsemän viikkoa Marevan hoitotasolla. Huomenna vasta pääsen rytminsiirtoon. Ei ole mitään varmuutta, että se onnistuu. Olen aloittanut poissulkutekniikan. Maksa- ja haimaentsyymit olen tutkituttanut, ne OK. Ei liene niissä hengitysvaikeuden syy. Kun kysyin sappikirurgilta v. 2010, että johtuvatko hengitysvaikeuteni sappikivestä, hän tokaisi, että otetaan se sappirakko pois, niin nähdään. Olin silloin 6 kuukautta eteisvärinässä. Jonkin aikaa sappirakon leikkauksen jälkeen olikin hyvää, mutta oire on palannut. Hyperventilaatio on poissuljettu, sitä ei ole. Tosin koetta ei tehty voimakkaassa rasituksessa, vaan vain istuen ja seisten. Luulen, että hyperventiloin kävelylenkillä (happisaturaatio on 100, mutta lenkin lälkeen 95). Hengitysvaikeuden mahdollisiksi syiksi voisi vielä ajatella mahan tai ruokatorven handolliset häiriöt ja sydämen pienten sepelvaltimoiden supistelut. Sepelvaltimoiden tutkimusta ei voi tehdä, jos on eteisvärinässä. Maha on tähystetty v. 2010. Siellä ei ollut mitään patologista, vain pieniä punaisia pilkkuja. Lienevätkö olleet silloisesta Marevanin käytöstä. Nythän hengitysvaikeusjakso alkoi ennen eteisvärinää. Käytin silloin Primaspania. Kaikenkaikkiaan hengitysvaikeuksia on ollut ajoittaisina vuodesta 2007 lähtien. Joten pitkään on ollut selviämättä. Ei kukaan lääkäri tiedä.

      • niinjanäinmoninpäin

        Rytmi käännetty tänään. On hengenahdistusta ja väsyttää, mutta en uskalla nukkua. Sain takykardian hieman nukahdettuani.Viimeöistä univelkaa on. Tosin on hirveän levoton olo, joten ehkä ei nukkumisestä tule senkään vuoksi tänäkään yönä mitään. Meinasin kerran nukahtaa tässä illalla, mutta heräsin tiheälyöntisyyteen.


      • embboo
        niinjanäinmoninpäin kirjoitti:

        Rytmi käännetty tänään. On hengenahdistusta ja väsyttää, mutta en uskalla nukkua. Sain takykardian hieman nukahdettuani.Viimeöistä univelkaa on. Tosin on hirveän levoton olo, joten ehkä ei nukkumisestä tule senkään vuoksi tänäkään yönä mitään. Meinasin kerran nukahtaa tässä illalla, mutta heräsin tiheälyöntisyyteen.

        mitä nykyään kuuluu


      • niinjanäinmoninpäin
        embboo kirjoitti:

        mitä nykyään kuuluu

        En ole toipunut täysin eteisvärinästä tai kaikista infektioistani, joita oli alkuvuonna. Rytmi on pysynyt vielä oikeassa. Välillä sauvakävelyssä en jaksa käyttää sauvoja, koska käsivarsia ei jaksa pitää ylhäällä. Välillä on perempia päiviä. Silmäkipu, joka alkoi joulukuun alussa, jatkuu. Ei ole enää pahoja hengitysvaikeuksia. Pienissä keuhkoputkissa on jälleen ahtaumaa, ei aavistusta, minkä vuoksi. Onko syy vai seuraus? Yleensä minulla nousee keuhkovaltimopaine eteisvärinän aikana. Imusolmukeoireilua on kaulalla. Jotain tulehdusta varmaan on. Jäänyt varmaan niistä alkuvuoden infektioista, lieneekö Mykpoplasmaa vai mitä.

        Rauta-arvoissa on ristiriitaa. Joku lääkäri epäili poikkeavaa hemoglobiinia. Ei tarvitsisi syödä rautaa. Punasoluja välillä liikaakin, mutta pieniä ja kalpeita. Ei sitten liene kuitenkaan poikkeavaa hemoglobiinia. Syön suunnilleen vain 25 tippaa nestemäistä rautavalmistetta kuukaudessa, jotta ei tulisi liikaa. Lääkäreillä juoksu jatkuu...


    • Helpottunut!

      Minulle hengitysvaikeudet ja painon tunteen rinnalle aiheutti ilmeisesti raudanpuute, joka ihmetytti minua suuresti! En jaksanut mitään enkä kyennyt tekemään mitään, kun aina sattui rintaan. Lisäksi syke nousi taivaisiin pienestäkin rasituksesta jonka seurauksena rytmihäiriöt. Olin lopen uupunut lääkärissä juoksemiseen, kunnes keksin kokeilla rautaa (ei pitäisi itse kokeilla ellei ole arvoissa mätää, minä olin tietoinen että mch ja mcv ovat alhaiset, hb normaalin rajoissa joten uskalsin alottaa rautakuurin itsenäisesti). Kannattaa kokeilla jos lääkärisi antaa luvan! Hengitysvaikeudet hävinneet!

    • Anonyymi

      Liikaa rautakin voi olla vaarallista siis liian suuret annokset hengitysvaikeuksia voi tulla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe