Onko karate-do uskonto?

Perinteinen karate

Kysymykseni on yksinkertainen ja suunnattu perinteisen karate-do:n harjoittajille. Onko karate-do uskonto?

13

341

  Vastaukset

  • Kyllä se joillekin sitä tuntuu olevan. Ja ovat monesti yhtä fundamentaalisia kuin muutkin tosiuskovat.

   • Miksi perinteisen karate-do:n harjoittajat eivät halua keskustella aiheesta?


  • En nyt sanoisi, että uskonto, mutta siitä voi tulla elämäntapa, bushido

  • Ei ole, vaan se on eräänlainen yleis-sivistyksen osa, kuten vaikkapa ajattelulaatikosto, johon sekin kuuluu, kai sijoittaen sen näin, seksuaalisuutta tekeväksi, kuten onnistumisen elämyksellisen ympäristön luominen, myös muita ihmisiä varten. Muille ihmisille seksuaalisuuden tekemisen voidaan katsoa yleis-sivistykseksi, koska se luo monille ihmisille hyvinvointia. Uskontona Combact Disk-do on hyvin outo, joksi karatea sen sijaan voi verrata, koska se on turva-combact disk, myös omaisen varalta, hänen ollessaan hyvin häiriintynyt, ja siten huonossa kunnossa. Asiaan kuuluu, ettei siitä ilmoiteta omaiselle, koska se on muotona, ei siis karate, vaan combac disk, sellainen, erityisen salattu, sisäinen ja sisällä pidettävä, aivan kuten täydellinen mieli, ja sen hillintä. Tämän käytön yhteydessä näkökentässä näkyy värejä, joilla on hyvin suuri merkitys, mm. seksuaali- ja seksiolojen tuottamisen yhteydessä, jotka ovat tässä meridiaanilla kulkevassa, ja kameroin valvotussa combact diskissä, myös karatessa mahdollinen tilanne, psykologian sanoja tunto-aistilla. Tämä ihme keksintö toimii catalystinä, kuten vaikkapa ihmisen persoonallisuutta, usein rauhanomaisemmaksi muodostava atomi, ja tunto-aistilla pelkkien psykologian sanojen merkityksellä, mutta samanaikaisesti toisen ihmisen kehosta niitä kuvailemalla, ja näin jättämällä tilaa älyllisyydelle, sen muodostamiseksi, ettei tilanne jotenkin kadota sen kokonaisuudessaan, muodostelmaa alkuperäisesti kunnioittamattomana.

   - No, mitä v****A mä nyt sieltä kirkosta jäisin pois?
   Tähän on turva-combact disk, sitten kun olette päässeet yhteiskuntana sen tasolle.
   ' että ette harjoita beegees-uskontoa
   ' ettei onnistumisen elämyksellinen ympäristö jää tuottamatta
   ' ettei tue turvallisuushakuisuuden, ja väestöstä sen koostumisena täydellistä kaaosta, kts. kuten combact disk
   ' ettei ihminen jää välinpitämättömäksi muille ihmisille uhkaavalla tavalla
   ' ettei harjoita uskontoa uhkaavasti ja väkivaltaisesti, julkeavasti
   ' ettei jätä sisimmällistä tasapainoisuutta julkeavasti kehittämättä
   ' ettei jätä sukupuolellisesti sisimmällistä tasapainoisuutta arvottomaksi
   ' ettei estele tai jätä sukupuolista tasapainoisuutta muodostamatta, kts, yksityis-elämä * toinen alue
   ' ettei harjoita ulkopuolista väkivaltaisuutta uskontona
   ' ettei tue sekavuuden muodostamista ulkoisen ilon ja kauhun sekaisiksi tunteiksi
   ' ettei tue jonkin juridisen häiriötilan, kuten vaikka epäonnistumisen aiheutumista suoritus-kyvyttömyytenä
   ' ettei tue terveyden osalta haitallisen, ja yleis-sivistyksettömän, älyllisyyden osin, aidatun yhteiskunnan muodostamista
   ' ettei tue hakeutumista vanhentuneeseen koulutukseen *
   ' Kts. katalyst-, amorinkaari, ja atomi, Catalyst, ja psykologia

   • 1. Keho, olemus


   • Ei käsiä heilutellen kirjoitti:

    1. Keho, olemus

    Minä en halua puolustusministeriksi.
    - Eikö tämä nyt ole ihan normaali arvo?
    Ei karate ole huono arvona, mutta käsien heiluttaminen on esim. vanhentuneen koulutuksen avulla.


   • Hoitaja haistattaa kirjoitti:

    Minä en halua puolustusministeriksi.
    - Eikö tämä nyt ole ihan normaali arvo?
    Ei karate ole huono arvona, mutta käsien heiluttaminen on esim. vanhentuneen koulutuksen avulla.

    Psykologia, ja koulukuraattori ovat törkeintä koskaan löydettyä väkivaltaa lastensuojelussa.
    - "Ei sinne voi nyt mennä, siellä on vaatteet."
    Totean tällä hetkellä entisen Wado-ryukaraten harrastajana.
    Ihan ihme sakkia tällä paikkakunnalla. Combact diskissä ei todellakaan ole mitään vaatteita, mutta karate tarkoittaa vähän siveellisempää tilaa, häveliäisyyttä. Kts. aksentti, sen siirtyminen, sen siirtäminen toiselle ihmiselle.

    Tämä "hoiteleminen" oli ilmeisesti jonkun persoonallisuudelle ominaisuuden aiheuttama pörssi-virhe, josta nyt sitten monet kärsivät, eikä karate ole siksi lainkaan väkivallan- laji, vaan se on tarkoitettu muiden auttamiseksi, juuri seksuaalisuuden muodostamisen avulla, aivan kuten sukupuolemme vaatii, jopa jumalanpalveluksiin, sen etukäteen opettamisen huomioiden, painostamisen ja osoittamisen ja ohjaamisen kehitysvamman sijaan, joka on miehillä hirvittävän yleinen turhautumana, turvautumana, ja siksi kehitysvammana.
    Viittomakielen osalta keksintö on kerrassaan nerokas, ja haitallinen. Eikä koko viittomakielen paketti siirtynyt, vaikka tarvitsin sitä omaisen ollessa kuuro, ihmis-suhteen muodostamiseksi, aivan kuten monet tarvitsisivat combact diskin. Miehet ovat hyvin väkivaltaisia, eikä heidän kanssaan siksi voi kunnolla oikein urheillakaan, koska juuri äskettäin, he olivat unohtaneet myös jostakin psykologiliitosta, kunnollisen urheilija,?*-hengen, ja tappavat näin hyvin nopeasti. Kts. Sport-Billy, piirretty, aiheena vandalismi, ja ensimmäiset olympialaiset
    Turvallisen egoismin muodostamiseen karate on aivan hirvittävän hyvä laji, varsinkin kun kristinusko on aivan julkisena harjoitettuna pelkästään rukouksen tasapainoituksenkin avulla, (luoden; sisimmällinen tasapainoisuus), ilmaisen vapaaehtoistyön teetättämistä, ja sen avulla esim. uskonnollisista syistä, älyllisyyden laiminlyömistä, aivan kuten kaikki uskonnot kieltävät. Kts. esim. kansanlähetys-seura, vrt. poliisin toiminta, pedofilia.
    - "Mitä sä sillä rahalla teet? Mitä sä sillä rahalla teet?
    - Pidä pankkis, pidä rahas! "
    Pahoittelen myös pankkini konkurssia, pitää ensin muodostaa turvallinen egoismi, tasapainoisuudeksi.
    - "Voin osallistua karateen tällä hetkellä, jos se on ilmainen. "
    Tulevatko kaikki budo-lajit sitten pankkien konkursseista?
    - En osaa sanoa, ilmeisesti. Turvallinen egoismi eroaa tasapainoisuudesta läheisyydentunteen osalta, joiden pitää olla vamiina, valmiiksi muodostuneina.
    Ne muodostavat näin ihmisen inhimillisyyden. Miksi kristitty ei kiinnostu huolehtimaan älyllisyydestä, vaan vetoaa väkivaltaisuuteen, jopa julkeavasti? Tämä on seurakunnassa oleville lapsille hyvin ahdistavaa. Älyllisyys on tunne-aukosto, joka on meille tuttu yksityis-elämänä, jopa aasialaisen kulttuurin esittäminä, tapoina, joista pitää huolehtia rauhanomaisuuden aikaansaamiseksi.

    "Se syntyy kuolleena, kun en osaa olla hiljaa."

    * urheiluhengen


  • Karate-do on höpö höpöä. Okinawan karate oli maajussien varsin tehokas tapa puolustaa itseään valloittajia vastaan. Siinä ei paljon suuria mietitty kun käytiin omasta pellosta ja kodista taistelua esim. japanilaisia vastaan.

   Se mitä se japaniin siirretty karate on, voidaan kutsua roskaksi johon on liitetty samurai-aatteita ja muuta huuhaata samalla kun toimivalta tekniikalta on viety hampaat suusta. Mm. suora lyönti opetetaan japanilaistetussa karatessa väärin. Oikeasti nyrkin kuuluu olla liki pystyssä siksi, että iskun on tarkoitus upota solar pleksuksen alaosaan siten,että nyrkki ei osu kylkiluihin vaan nimenomaan hengityskeskukseen. Tarkoitus on viedä vastustajan kyky hengittää normaalisti jotta pääsee tekemään heti hengityksen puolesta salvattua vastustajaa vastaan lisähyökkäyksen.
   Vaateriin käännetty nyrkki ei toimi.

   Samoin japanilaistetun karaten päkiällä tehty "työntömäinen" maegeri on väärin opetettu. Alkuperäinen oli sääriluulla annettu piiskamainen potku, joka suunnattiin pääosin nivusiin ja tarkoituksena pudottaa mies heti. Myös karaten asento josta maegeri potkaistaan on väärä, alkuperäisessä seisottiin vakaasti eikä missään ylipitkässä asennossa. Variantti on polvella annettu potku joka voidaan potkaista nivusiin tai palleaan ja käyttää vastapuolen omaa vartaloa vastapainona vetämällä niskan takaa.

   Karate-do:ssa on käsittämättömän huonoja pitkiä asentoja joilla ei tee yhtään mitään, sattuvat nyt vaan näyttämään vakuuttavilta näytöksissä. Vesitettyä tekniikkaa ja höpö höpö filosofiaa. Aito karate ei ollut tätä roskaa.

   Karate on nykyisin markkinointikikka jonka nimellä myydään mitä tahansa roskaa muka karatena. Se do on varma merkki roskasta, jossa filosofia on nostettu tekniikan edelle. Jos haluaa oikeaa karatea harjoitella niin sitten se vanha Okinawan karate on toimivaa.

   • maegeri ei ole koskaan ollut työntävä, eikä pitäisi olla nytkään. Shotokan tyylisuunnassa nykyisin melkein kaikki asennot matalia joo, eipä muissa tyylisuunnissa kuiteskaan


  • Kysymys oli onko karate uskonto? Sanoisin että ei ole: ei sisällä jumalaan tms uskomista. Karate ei kuitenkaan rajoita kenenkään vakaumusta uskoa siihen mitä oikeaksi kokee. (uskonnon vapaus)
   Yksi poikkeus kitankin sekottaa muuten selvää asiaa, ja se on Shorinji kempo, joka rekisteröitiin uskonnoksi toisen maailmansodan jälkeen. (yhtenä osana USA,n rauhansopimusta)
   Tämä johtui siitä ,että laji oli senverran uudistusmielinen ,että siihen kuului perinteistenaseitten lisäksi harjoittelua tuliaseilla. Lajin katsottiin muistuttavan liiaksi sotilaskoulutusta, ja pelättiin ,että tällainen ryhmä pystyisi tekemään vallankaappauksen sodanjälkeisessä japanissa. Tästäjohtuen Shorinji poistettiin kamppailulajien listalta. (jotta saatiin rauhanehdot täytetyksi)
   Samalla ko: laji rekisteröitiin uskonnoksi ja harjoitus saleille määrättiin pieni alttari asian muodolliseksi vahvikkeeksi. Ja homma sai jatkua! (kansainvälisten lakien ja sopimuksien mukaan joka maassa on uskonnon harjoittamisen vapaus ja siksi Shorinji on voimissaan vielä tänäänkin.

  • Karate on uskonto. Se on Zen- budhalaisuuden ruumiillisen harjoituksen muoto jossa kehoa alistetaan mielen ja henkien hallintaan. Japanilaisvalmentajat sanovat olevansa Taivallisessa lähetystehtävässä.

  • Vittu te ootte sekaisin koko jengi

  • Oli se tai ei, mitä väliä. Länsimaissa karatea harjoitellaan täysin ateistisesti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat - Ei v-ttu nyt!

   Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0701fdf9-a761-44ec-9579-40a
   Maailman menoa
   308
   10359
  2. Suojamaskisotku EN YMMÄRRÄ ??

   Iltasanomien jutussa Suojamaskeista maksetut rahat olivat menneet liikemies Sarmasteen tilille. Näin siis on todennut Tiina Jylhä. https://www.is.fi/
   Maailman menoa
   268
   5050
  3. Taisi pari ministeriä lähteä maitojunalla

   Kohu Suomen valtion pieleen menneen hengityssuojainoperaation ympärillä jatkui kiirastorstaina. Tiistaina Kiinasta saapui tilauslento ja toi Suomeen
   Suomen Keskusta
   97
   2092
  4. Varakaat maanomistajat miettivät pitäisikö suomalaisille työntekijöille maksaa parempaa palkkaa

   koska ulkomaista halpatyövoimaa nyt vaikea saada. Varaa isoilla isännillä varmasti on mutta kyse on nyt halusta maksaa kunnon palkkaa jolla suomalaine
   Maailman menoa
   95
   2018
  5. Paikallislehden kohulööppi

   Olipas kuhmolainen tekaissut jutun paikallisesta yrittäjästä. oikein etusivulle ja jatkoa sisäsivulle puolenaukeaman verran. Pyhää närästystä täynnä o
   Kuhmo
   27
   1719