RKP pelkää tosissaan

heikki_tala

ja aivan erityisesti se pelkää minua. Aloittamani ja tavan mukaan keskusteltuimpiin kuuluvat ketjut on jälleen poistettu. Kauhu oli suurta vielä Kokkolassakin. Myös HBL on kärkäs poistamaan kirjoituksiani på svenska.

Äsken oli TV1:ssä lakeja koskeva osa sarjasta "Suomi on ruotsalainen". Aivan oikein siinä painotettiin, että Suomen lait on aina saatu Ruotsista. Nyt siis kipin kapin muuttamaan kielilakimme myös Ruotsin mallin. Kas tässä:

Suomen kielilaki 2013

Eduskunnan päätöksellä säädetään seuraavaa

Lain sisältö ja tarkoitus

1 § Tässä laissa ovat suomen kieltä, kansallisia vähemmistökieliä ja suomen viittomakieltä koskevat määräykset. Laki sisältää myös määräykset yhteisön vastuusta siitä, että yksilöllä on oikeus kieleen sekä kielten käytöstä julkisessa toiminnassa sekä kansainvälisissä yhteyksissä.

2 § Lain tarkoitus on ilmaista suomen ja muiden kielten asema ja käyttö suomalaisessa yhteiskunnassa. Lailla pyritään myös puolustamaan suomen kieltä ja kielellistä monimuotoisuutta Suomessa sekä yksilön oikeutta kieleen.

3 § Jos joku toinen laki tai asetus sisältää tästä laista poikkeavia määräyksiä, noudatetaan niitä.

Suomen kieli

4 § Suomessa suomen kieli on pääkieli.

5 § Pääkielenä suomi on yhteiskunnan yhteinen kieli, johon kaikilla Suomessa asuvilla on oltava oikeus ja jota on voitava käyttää kaikilla yhteiskunnan alueilla.

6 § Julkisella vallalla on erityinen vastuu suomen kielen käytöstä ja kehittämisestä.

Kansalliset vähemmistökielet

7 § Kansalliset vähemmistökielet ovat ruotsi, romani ja saame.

8 § Julkisella vallalla on erityinen vastuu suojella ja edistää kansallisia vähemmistökieliä.

Suomen viittomakieli

9 § Julkisella vallalla on erityinen vastuu suojella ja edistää suomen viittomakieltä.

Kielten käyttö julkisessa toiminnassa

10 § Tuomioistuinten, hallintoviranomaisten ja muiden julkista toimintaa harjoittavien yksiköitten kieli on suomi. Muussa laissa on erityismääräykset oikeudesta käyttää kansallisia vähemmistökieliä ja muita pohjoismaisia kieliä.
Velvollisuudesta käyttää tulkkia tai asiakirjojen käännöksiä tuomioistuimessa ja hallintoviranomaisessa on erityismääräykset.

11 § Julkisessa toiminnassa kielen on oltava huoliteltua, yksinkertaista ja käsitettävää.

12 § Viranomaisilla on erityinen vastuu suomenkielisen ammattisanaston saatavuudesta, käytöstä ja kehittämisestä eri ammattialoilla

Suomen kieli kansainvälisissä yhteyksissä

13 § Suomen kieli on Suomen virallinen kieli kansainvälisissä yhteyksissä. Suomen kielen asemaa Euroopan unionin virallisena kielenä on puolustettava.

Yksilön oikeus kieleen

14 § Jokaiselle Suomessa asuvalle on annettava mahdollisuus oppia, kehittää ja käyttää suomen kieltä. Sen lisäksi
1. kansalliseen vähemmistöön kuuluvalle on annettava mahdollisuus oppia, käyttää ja kehittää vähemmistökieltä, ja
2. kuurolle, kuulovammaiselle ja muista syistä viittomakieltä tarvitseville turvataan mahdollisuus oppia, kehittää ja käyttää suomen viittomakieltä.
Niille, joiden äidinkieli on muu kuin lain ensimmäisessä kappaleessa mainitut, on annettava mahdollisuus kehittää ja käyttää äidinkieltään.

15 § Julkinen valta on vastuussa 14 §:n mukaisesta yksilön oikeudesta kieleen.

Tämä laki tulee voimaan 1 heinäkuuta 2013

Tasavallan presidentti Niinistö

Oikeusministeri Henriksson

55

313

  Vastaukset

  • Mut hei, pelkäät sä sun miestä?
   Siis sillon kun tulee se ohjelma telkkarista.

   Tasavallan Suurministeri Annax-Liisa

  • Oli häikkää lähetyksessä, joten poistin toiston. Mutta Suomi ansaitsee Ruotsin mallin mukaisen kielilain.

   • Från mjölkbutiken klockan fem, ett vresigt tandtroll Heikki gick hem.
    Han funderade på ditt och datt -tills han fick nästan fnatt.
    När tanken skulle hällas ur så satt den fast, för den var sur!!
    Men Toffe Taxell sa med kraft: vi dricker hädanefter saft!!!!!"

    Chill out Heikki, ta ut leposteget (gick du muuten armén?)


   • "Oli häikkää lähetyksessä, joten poistin toiston. Mutta Suomi ansaitsee Ruotsin mallin mukaisen kielilain. "

    Niin ansaitsee. Ja siksi en ymmärrä miksi jaksat spammata omaa väärää tulkintaasi Ruotsin kielilainsäädännöstäsi? Enkä sitä että levittelet sitä juuri täällä.

    Mutta jos kyse on puhtaasta vihanlietsonnasta, ymmärrän valintasi täydellisesti. Pahkeksun epäisänmaallista toimintamallia, mutta ymmärrän sen logiikan.


   • Tovellootikki kirjoitti:

    Från mjölkbutiken klockan fem, ett vresigt tandtroll Heikki gick hem.
    Han funderade på ditt och datt -tills han fick nästan fnatt.
    När tanken skulle hällas ur så satt den fast, för den var sur!!
    Men Toffe Taxell sa med kraft: vi dricker hädanefter saft!!!!!"

    Chill out Heikki, ta ut leposteget (gick du muuten armén?)

    Luutnantin napit ovat kauluksessa. Vänrikki 1959, luutnantti 1990. Lepo vaan!
    En pelkää nokkosia ja kestän ulkoilmaa. ;-)


  • Ihmettelen, jos surusvekoille ja muillekin svekoille ei kelpaa ihannemaansa mainio kielilaki!

   Heidän mielestään suunnillen kaikki on Ruotsissa paremmin, mutta kielisysteemi paljon huonompi?

  • Näittekö kuningassarjan osan, jossa kerrottiin että "Ruotsi on Atlantis, Roma Nova, josta kaikki sivistys alkoi. "?

  • Vai että ihan RKP pelkää erityisesti sinua! No huh huh!

   Olen tiennyt sinun olevan narsisti, mutta että noin narsisti.
   Olet varmaan omasta mielestäsi "valtiomies" tai "merkittävä poliitikko"....

   • Eipä taida mikään puolue pelätä ertyisesti ketään sellaista, joka ei tee muuta kuin kirjoittaa päivät pitkät p**aa nettiin ja vastailee omiin kijoituksiinsa.


   • "First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win."

    Mahathma Gandhi


  • "Vai että ihan RKP pelkää erityisesti sinua"

   Täytyy kyllä myöntää, että PERUSSUOMALAISET aiheuttavat sellaisia väreitä ruotsalaisissa, että yöunet ovat menneet jopa säätiöherroilta.

   • "Täytyy kyllä myöntää, että PERUSSUOMALAISET aiheuttavat sellaisia väreitä ruotsalaisissa, että yöunet ovat menneet jopa säätiöherroilta."

    Voitko kertoa ensimmäistäkään syytä miksi kukaan pelkäisi Persuja? Eiväthän ne koskaan tee mitään muuta kuin keräävät ääniä mitätöitäviksi.

    Ainoat tahot joilla on syytä huoleen ovat ne oikeat poliitikot ja puolueet jotka menettävät duuninsa näille tyhjäntoimittajille. Ja sen myötä ehkä kannattaisi maan kannalta hiukan huolestua, mutta eduskuntamme ja kunnallisvaltuustomme ovat muutenkin liian isot, joten merkitys on pieni. Hiukan toki ärsyttää maksaa palkkaa poliitikoille jotka eivät kuitenkaan duuniaan tee.

    RKP ei kuulu niihin jotka kilpailevat samoista äänestäjistä. RKP oikeastaan voittaa Persujen menestyessä kahdella tavalla. Toinen on se että RKP:n suhteellinen valta kasvaa kun on yksi puolue joka ei kielpaille vallasta. Toiseksi PS:n väitetyt "poliittiset teemat" ovat luonteeltaan sellaisia että vähemmistöpuolue voittaa kansan reagoidessa populistin änkyröintiin. Sama pätee myös vihreisiin, ja Arhinmäkikin on yrittänyt kalastella anti-jytkyvesissä, jotta kansa ei huomaisi että PS:n ja Vasemmistoliiton talouspoliittinen linja on lähes yksi yhteen, jolloin olisi vaara että myös Vasemmistoliitto häviäisi ääniä Persuille.

    Persu on mennyttä sinä päivänä kun:

    1) Soini luopuu paikastaan ja/tai
    2) Se menee suurena puolueena hallitukseen (pienpuolueena se saattaisi jäädä henkiin)

    Sitä odotellessa saatte elää PS:n rintamakarkuiuruuden sinetöimällä kaksikielisyydellä, kotimaisten kielten opiskelumallilla, suvaitsavaisuudella ja rehdillä suomalaisuudella.


  • Vähä narsistiseltahan toi vaikuttaa, kun ukko on laatimassa omia lakejaan, vaikkei oo ees eduskuntaan päässy... Kun en oo rkp:n äänestäjä enkä jäsen, en tiä heidän mahollisista housujen tutinoistaan.

  • Täysin asialliset (mutta RKP:n agendaan sopimattomat, kritiikissä liian osuvat) kirjoitukset poistetaan. Tätähän se on aina ollut.

   Eikä pelkästään kirjoitukset, vaan kokonaisia kielipolitiikka-keskustelupalstoja on eräiden vaatimuksista ja painostuksesta poistettu! Se on jo ennen näkemätöntä sensuuria. Tähän ilmiöön voisi jo joku mediatutkija, sosiologi tai muu vastaava perehtyä. Ruotsin kielen asemasta keskusteleminen on todellakin tabu Suomessa.

   • Ruotsinkielisillä alkaa olla aivan todella pelko siitä, että jotain (kehitystä suomenkielisten kannalta) tapahtuu. Siksi tämä villi keskustelujen poisto näkyy jatkuvan.
    Aluksi svekot vaan naureskelivat ja ylenkatsoivat suomenkielisten kielipyrkimyksiä. Nyt, kun asia on lähes joka päivä esillä ja saa oikeutetusti koko ajan uusia kannattajia niin nyt alkaa pelko hallita svekoja.
    Svekot ovat räknänneet, että edusmiehiä ja ministereitä ym voi "ostaa" oman ideologiansa kannattajiksi, mutta koko kansa ei voi koskaan ostaa. Ja kansahan se vaaleissa päättää....
    Kansalaisille alkaa todellakin valaistua, millaisen pitkäaikaisen kielikyykytyksen uhreja me suomenkieliset omassa maassamme olemme. Kyykytyksen ovat aiheuttaneet nimenomaan svekot, ei kukaan muu. Ja raha on ollut manipuloinnin väline numero yksi.

    Kansamme tarvitsee kielivapauden omassa maassaan - oikeuden puhua ja käyttää äidinkieltään ilman mitään pakkoruotsivelvoitteita. Jokainen, myös svekot, puhukoon omaa kieltään - mutta ilman viranomaisten ja palveluammattilaisten minkäänlaista pakkoa tai velvollisuutta osata pakkoruotsia.
    Kaikki kielivähemmistöt opiskelkoot hyvälle tasolle maan valtakielen, silloin ei voi tulla kieliongelmia kotimaassa. Tämä koskee myös suomenruotsalaisia.

    Tsemppiä Heikille, vaikka svekojen housut tutisevat ja palstat katoavat, sananvapaus silti jatkuu.


  • Tjaahah, yksi puolue kuulemma pelkää erityisesti kahdesti eduskuntavaaleissa pienen äänimäärän saanutta perussuomalaisen puolueen kylkiäisenä olevan pienen järjestön entistä puheenjohtajaa, jonka poliittinen ura on huipentunut pienehkön etelä-suomalaisen kaupungin valtuuston jäsenyyteen.

   • RKP pelkää sellaista puoluetta, tahoa ja poliitikkoja, joita se ei pysty lahjomaan.

    Viimenikin on tullu voimakas lahjomaton puolue esiin. Ja svekosurujen puntit tietysti tutisevat.


  • Hyvä Heikki!

   JA on huomioitava ,että RKP:n älymystösiipi on jo myöntänyt että pakkoruotsille ei ole mitään perusttta enää. Eikä virkamiesruotsille.

   Jäljellä ovat vain nämä säätiöiden voimin toimivat kielitalibanit, joiden allla on nyt alkanut kattila kiehua, kiitos Bensow- tapauksen !

  • "ja aivan erityisesti se pelkää minua. Aloittamani ja tavan mukaan keskusteltuimpiin kuuluvat ketjut on jälleen poistettu. Kauhu oli suurta vielä Kokkolassakin. Myös HBL on kärkäs poistamaan kirjoituksiani på svenska."

   Säälimme suuresti vanhusta jonka todellisuudentaju on selvästi heikentynyt. Persupuolueella ei ole puolueena valtaa päättää mistään asiasta ja eduskuntavaaleissa kahdesti ilman kannatusta jäänyt Tala täysin pelkkä nettihuutelija, paitsi omasta mielestään. Pakkoruotsin asema ainoastaan vahvistuu näiden "Talojen" ansiosta, ei kukaan halua ottaa tosissaan näitä yhteen asiaan seonneita persuja.

   • Suomenruotsalaisten taso näissä ns. keskusteluissa kiteytyy Heikki Talan herjaamiseen, mikä täyttää kunnianloukkauksen kriteerit.

    Herjaajien onni on, ettei Tala saata herjoja asianmukaisten viranomaisten tietoon.

    Suomenruotsalaisen sadistisen sylkemisen huippuna voidaan pitää sitä, kun Talan lapsenlapsi kuoli leukemiaan, ja nämä sairaat psykopaatit iloitsivat siitä täysin rinnoin mm. tällä ns. keskustelupalstalla.

    Sellaisia ovat suomenruotsalaiset, joita ottaa päähän pieninkin kritiikki, joka kohdistuu nykyisen kielipolitiikkaan, RKP:hen ja heihin itseensä.


   • Sadistit muistetaan kirjoitti:

    Suomenruotsalaisten taso näissä ns. keskusteluissa kiteytyy Heikki Talan herjaamiseen, mikä täyttää kunnianloukkauksen kriteerit.

    Herjaajien onni on, ettei Tala saata herjoja asianmukaisten viranomaisten tietoon.

    Suomenruotsalaisen sadistisen sylkemisen huippuna voidaan pitää sitä, kun Talan lapsenlapsi kuoli leukemiaan, ja nämä sairaat psykopaatit iloitsivat siitä täysin rinnoin mm. tällä ns. keskustelupalstalla.

    Sellaisia ovat suomenruotsalaiset, joita ottaa päähän pieninkin kritiikki, joka kohdistuu nykyisen kielipolitiikkaan, RKP:hen ja heihin itseensä.

    "Suomenruotsalaisten taso näissä ns. keskusteluissa kiteytyy Heikki Talan herjaamiseen, mikä täyttää kunnianloukkauksen kriteerit."

    Oletko kenties tutustunt ns. nimimerkki Haikki Talan teeseihin? Siis niihin jossa panetellaan kokonaista kansanosaa. Niihin joita on jälkeenkäteen "kaunisteltu" muutamalla oudolla yksittäistapauksella ikäänkuiin kansanosaa saisi panetella yklsittäistapausten varjolla. Näitä teesejä ei ole kyseisellä nimimerkillä spammattuu pitkään aikaan. Ja hyvä niin.

    Tässäkin aoituksessa äijä tosissaan väittää että jokin hallituspuolue oikeasti "tosissaan pelkää" häntä!!! Minusta on aiheellista analysoida sellaisen väitt'jän olemusta. Muutama psykologian termi saattaa hyvinkin juolahtaa mieleen moisesta.

    Tässäkin aloituksessa hän spamma "tuhannetta kertaa" vieraan maan lakeja ja ja fanittaa niitä väärin perustein kybällä (hullunkurista on että hän fanitta nimenomaan Ruotsia!).

    Asiaan kuuluu siis että häntä on tältäkin osin oijottu melkein aina. Ruotsin kielilakiuudistuksessa suojattiin kansalliskieliä ja nostettiin ne erityisasemaan. Sama logiikka meillä johtaisi siihen että kanslliskielten asemaa täälläkin korostettaisiin (joka muuten on tekeillä tälläkin hetkellä). Tala taas lukee Ruotsin uudistusta oudosti perusteluksi meidän kielellisen tasa-arvon heikentämiseksi, joka on tietysti umpuhullu tulkinta varsinkin Pohjoismaissa.

    Hän ei koskaan puolustaudu vaan poistaa kaiketi itse ketjun siinä vaiheessa kun totuus hänen tarkoitusperistä ja kyvyttömyydestä puolustautua menee liian ilmeiseksi (hänen ketjut poistuu todella usein). Ja sen päälle hän vielä syyttää kansanosaa sensuurista.

    Ja sitten hän taas kohta spamma saman hölmöläisten sopan uudelleen.

    Miksi joku tekee niin, ja miksi sellaista pitäisi pelätä? Ja miksi ei saa vastata hänelle samalla mitalla ja perustellusti pitää sellaista vastenmielisenä, outona ja hyvin epäsuomalaisena?


  • "ja aivan erityisesti se pelkää minua"

   Olet tietysti väärässä mutta omakehu haisee silti. Sinunkaltaiset itse asiassa vahvistavat inhokkinsa. Kaksikielsiyys, ja muunkinlainen erilaisuuden suvaitseminen, on kovemassa myötätuulessa kuin muutamaan vuosikymmeneen! Tosin sekään ei liity sinuun vaan pikemminkin puolueeseesi.

   Maashamme on syntynyt yksi puolue joka ei karkoita vihanlietsojia. Suomalaisuuden kunniaksi on sanottava että maamme on reagoinut asiaan siten että kiusattujen asemaa vahvistetaan. Hyvä Suomi!

   Toivottavasti nuorisomme joka on kasvanut internettiin ymmärtävät olla ihastumatta nettiin sinun tavallasi.

   • Monikielisyys eli suvaitsevaisuus on IN!

    Sille eivät hyrritkään voi mitään!

    Ruotsi siis vapaaehtoiseksi!


   • noniiiin kirjoitti:

    Monikielisyys eli suvaitsevaisuus on IN!

    Sille eivät hyrritkään voi mitään!

    Ruotsi siis vapaaehtoiseksi!

    "Monikielisyys eli suvaitsevaisuus on IN!"

    Jep ja juuri se on hurrien etujen mukaista ja juuri siitä he hyötyvät eniten.

    "Sille eivät hyrritkään voi mitään!"

    Ei vähemmistö asioille muutenkaan mitään voi, vaan mennään virran mukana. Nyt virta heittää meidät oikeaan suuntaan. Vain nettifennota haraavat vastaan, mutta sille ei mahda mitään.

    "Ruotsi siis vapaaehtoiseksi! "

    Siitä vaan, mutta juuri siksi että suvaistevaisuus ja kielitaito on IN pelkään että suomenkieliset päättäjät eivät tuohon suostu. Mutta vyöryttävät toki mkelellään "syyt" pienen puolueen niskaan, koska se on populistisesti kätevää.


  • Ei voi olla totta. Pitkän tauon jälkeen spammaat taas tätä samaa skeidaasi?

   "Äsken oli TV1:ssä lakeja koskeva osa sarjasta "Suomi on ruotsalainen". Aivan oikein siinä painotettiin, että Suomen lait on aina saatu Ruotsista. Nyt siis kipin kapin muuttamaan kielilakimme myös Ruotsin mallin. Kas tässä:"

   Osana Ruotsia laatimmistamme laista hyvin vähän on enään jäljellä - paitsi periaate. Laillisuusperiaatteemme ja seuraavan jakson teema, tasa-arvokehityksemme, takaa sen ettei sinun märkä päiväunesi toteudu.

   Ruotsissa VAHVISTETTIIN kansalliskieliä. Suomessakin ollaan pohjoismaisen periaatteen mukaisesti VAHVISTAMASSA kielellistä tasa-arvoa ja kansalliskieliämme.

   Näin ollen Ruotsin mallin vastine meidän kielipolitiikkaan on luonnollisesti se että suomenkielen ja ruotsinkielen lisäksi säädet vahvistavat ja tasa-arvoa lisäävät lait muille kansallisille vähemmistökielille. Se työ on käynnissä.

   Sinun vihaa tihkuvaa tulkintaa kannattaa kansanedustajista korkeintaan joku PS:n vähemmistösiiven edustaja. Mikään puolue ei sitä kannata!

   "Vår tvåspråkighet är en riksedmom"
   (Timo Soini, Perussuomenmaalaiset - Sannfinländarna)

   • "Ruotsissa VAHVISTETTIIN kansalliskieliä. Suomessakin ollaan pohjoismaisen periaatteen mukaisesti VAHVISTAMASSA kielellistä tasa-arvoa ja kansalliskieliämme."

    Rautaakolainen, olisiko pakkosuomi Ruotsissa tasa-arvoinen ratkaisu? Koska se ei ole sellainen Ruotsissa, ei se voi olla Suomessakaan.

    "Näin ollen Ruotsin mallin vastine meidän kielipolitiikkaan on luonnollisesti se että suomenkielen ja ruotsinkielen lisäksi säädet vahvistavat ja tasa-arvoa lisäävät lait muille kansallisille vähemmistökielille. Se työ on käynnissä."

    Koska ruotsin kieli on Suomessa tosiasiallisesti vähemmistökieli, sille kuuluu sen mukainen asema. Enemmistökielisille sälytetty koulutuksen ja virkakoneiston pakkoruotsi Suomessa on ja pakkosuomi Ruotsissa olisi käsittämätön, monella tavalla enemmistökielisten keskinäistä tasa-arvoa loukkaava ratkaisu.


   • Nettisuom. (-fenno) kirjoitti:

    "Ruotsissa VAHVISTETTIIN kansalliskieliä. Suomessakin ollaan pohjoismaisen periaatteen mukaisesti VAHVISTAMASSA kielellistä tasa-arvoa ja kansalliskieliämme."

    Rautaakolainen, olisiko pakkosuomi Ruotsissa tasa-arvoinen ratkaisu? Koska se ei ole sellainen Ruotsissa, ei se voi olla Suomessakaan.

    "Näin ollen Ruotsin mallin vastine meidän kielipolitiikkaan on luonnollisesti se että suomenkielen ja ruotsinkielen lisäksi säädet vahvistavat ja tasa-arvoa lisäävät lait muille kansallisille vähemmistökielille. Se työ on käynnissä."

    Koska ruotsin kieli on Suomessa tosiasiallisesti vähemmistökieli, sille kuuluu sen mukainen asema. Enemmistökielisille sälytetty koulutuksen ja virkakoneiston pakkoruotsi Suomessa on ja pakkosuomi Ruotsissa olisi käsittämätön, monella tavalla enemmistökielisten keskinäistä tasa-arvoa loukkaava ratkaisu.

    "Rautaakolainen, olisiko pakkosuomi Ruotsissa tasa-arvoinen ratkaisu?"

    Mistä tuo pakkoruotsi nyt taas tähän putjahti? Tala ajaa tässä aloituksessaan yksikielisyyttä, ja se sotisi räikeästi tasaarvoa vastaan. Yritä pysyä joskus teemassa!

    "oska ruotsin kieli on Suomessa tosiasiallisesti vähemmistökieli, sille kuuluu sen mukainen asema."

    No niinhän sillä onkin. Etkö ole humannut? Vähemmistön edustajana voin kertoa sinulle että sen huomaa joka päivä. Ruotsinkieli on tosiasiassa vähemmistökieli.

    " Enemmistökielisille sälytetty koulutuksen ja virkakoneiston pakkoruotsi "

    Toistan vielä että tästä ei nytkään ollut kyse. Eikä meillä ole mitään virkakoneiston pakkoruotsia, jos välillä pysyttäisin totuudessa.

    "enemmistökielisten keskinäistä tasa-arvoa loukkaava ratkaisu. "

    Miten yhden tahon tasa-arvoa itsensä kanssa loukataan muuta kuin jakomielisyydellä. No siihenkin nettifennot pystyy vaikka ei olisi tarkoituskaan.


   • rautaako? kirjoitti:

    "Rautaakolainen, olisiko pakkosuomi Ruotsissa tasa-arvoinen ratkaisu?"

    Mistä tuo pakkoruotsi nyt taas tähän putjahti? Tala ajaa tässä aloituksessaan yksikielisyyttä, ja se sotisi räikeästi tasaarvoa vastaan. Yritä pysyä joskus teemassa!

    "oska ruotsin kieli on Suomessa tosiasiallisesti vähemmistökieli, sille kuuluu sen mukainen asema."

    No niinhän sillä onkin. Etkö ole humannut? Vähemmistön edustajana voin kertoa sinulle että sen huomaa joka päivä. Ruotsinkieli on tosiasiassa vähemmistökieli.

    " Enemmistökielisille sälytetty koulutuksen ja virkakoneiston pakkoruotsi "

    Toistan vielä että tästä ei nytkään ollut kyse. Eikä meillä ole mitään virkakoneiston pakkoruotsia, jos välillä pysyttäisin totuudessa.

    "enemmistökielisten keskinäistä tasa-arvoa loukkaava ratkaisu. "

    Miten yhden tahon tasa-arvoa itsensä kanssa loukataan muuta kuin jakomielisyydellä. No siihenkin nettifennot pystyy vaikka ei olisi tarkoituskaan.

    Rautaakolainen: "Mistä tuo pakkoruotsi nyt taas tähän putjahti? Tala ajaa tässä aloituksessaan yksikielisyyttä, ja se sotisi räikeästi tasaarvoa vastaan. Yritä pysyä joskus teemassa!"

    Aloituksen ehdotettu kielilaki, oma viittauksesi siihen ja sen tasa-arvoisuuteen ("Suomessakin ollaan pohjoismaisen periaatteen mukaisesti VAHVISTAMASSA kielellistä tasa-arvoa - -.") olivat vaikuttamassa pakkoruotsin putkahtamiseen teeman mukaisesti.

    "Ruotsinkieli on tosiasiassa vähemmistökieli."

    Suomen kieli Ruotsissa on myös tosiasiassa vähemmistökieli, on ollut jo vuosisatoja, mutta siitä ei seuraa enemmistölle pakkosuomea. Olisiko pakkosuomi Ruotsissa tasa-arvoinen ratkaisu? Ei, eikä pakkoruotsi ole Suomessakaan sellainen.

    "Eikä meillä ole mitään virkakoneiston pakkoruotsia, jos välillä pysyttäisin totuudessa."

    Eikö tämä laki - 6 § Valtion henkilöstön suomen ja ruotsin kielen taitoa koskevat kelpoisuusvaatimukset - säätele ja sisällä kansankielisesti ilmaistuna virkakoneiston pakkoruotsia? Pysytkö 6. pykälän totuudessa?

    "Miten yhden tahon tasa-arvoa itsensä kanssa loukataan muuta kuin jakomielisyydellä. No siihenkin nettifennot pystyy vaikka ei olisi tarkoituskaan."

    Luuletko mahdollisen pakkosuomen vallitessa Ruotsin ruotsinkielisen enemmistön tuntevan itsensä omassa maassaan tasa-arvoisiksi niiden harvojen muiden ruotsinkielisten kanssa, jotka osaavat suomea Ruotsissa? Olisiko tuolloin virkakoneiston pakkosuomivaatimus tasa-arvoinen ratkaisu enemmistön jäsente kesken näiden mielestä vai sittenkin enemmistökielisten keskinäistä tasa-arvoa loukkaava ratkaisu?

    Suomen ja Ruotsin vertailun luulisi olevan nettisvekollekin ymmärrystä avartavana hyödyllistä. Ottelu nettifennojen ja nettisvekojen välillä jatkuu ja jatkuu.


  • Pakkoruotsin poistamista vaatii 70 % kansasta sekä kaikkien puolueiden enemmistö pl rkp , sekä eritryisesti nuoriso-osastot.

   • Miksei se 70 % käy allekirjoittamassa kansalaisaloitetta, jos se kerran oikein vaatii??


   • Missä nyt mättää?? kirjoitti:

    Miksei se 70 % käy allekirjoittamassa kansalaisaloitetta, jos se kerran oikein vaatii??

    Ei ole tietoa, ei sitä ole mainostettu televiossa kuten hurriksi.fi -tempausta.


   • galsten kirjoitti:

    Ei ole tietoa, ei sitä ole mainostettu televiossa kuten hurriksi.fi -tempausta.

    Mutta bussikampanjalla on mainostettu.


   • S. Ärkänniemi kirjoitti:

    Mutta bussikampanjalla on mainostettu.

    Missä ?


   • "Pakkoruotsin poistamista vaatii 70 % kansasta sekä kaikkien puolueiden enemmistö pl rkp , sekä eritryisesti nuoriso-osastot. "

    Vastuullinen poliitikko ei anna kansalle sitä mitä se haluaa vaan sitä mitä se tarvitsee.

    Vastuullisten poliitikkojen enemmistö on vuosikymmenet toistuvasti erittäin suurella (suomenkielisellä) enemmistöllä säätänyt tämänkin lain. Myös kaikki maamme presidentit ovat vaalineet kaksikielisyyttä ja pitäneet sitä korkeassa arvossa.

    Vain yksi populistinen puolue on VÄITTÄNYT ajavansa toisen kotimaisen pakollisuuden posistoa. Mutta oikeassa elämässä tämän puolueen TEOT ovat osoittaneet juuri päinvastaista. Viime aikoina jopa paljon suuremmalla painolla kuin RKP:llä on koskaan ollut. Perussuomenmaalaisten TEKOJEN myötä kaksikielisyys kaikkinensa on tällä hetkellä kovemmassa myötätuulessa sitten 1940-luvun, vaikka oli PS:n käsissä käntää kehitys juuri päinvastaiseksi.

    Te räksytätte aivan väärässä paikassa jos päämääränne on saada muutoksia. Jos päämäärä on vihanlietsonta ja pahasuopainen oireilu, niin olette oikeassa paikassa ja "tyylilajikin" on oikea.


  • rautaako?: "Onneksi kansa ei päätä."

   Tuo lause kertoo kaiken....

   • Paul., paul, paul...


   • gfb df b kirjoitti:

    Paul., paul, paul...

    No päättäähän se kansa, mutta kansanedustajien välityksellä.


   • "rautaako?: "Onneksi kansa ei päätä."

    Tuo lause kertoo kaiken.... "

    Niin kertoo. Minä en pidä anarkismista. Pidätkö sinä? Minä myöskin arvostan sitä että suutari pysyy lestissään. Poliitiikka on vaikea ammatti nykyään. Suorien ja epäsuorien vaikutusten punnisteminen on vaikeaa. Maailma on mennyt niin moniulitteiseksi ettei "maalaisjärjellä" enään pärjää.

    Mutta juuri tämä on antanut myös polulisteille ennennäkemättömän sauman. He iskevät aina sellaisiin kysymyksiin jossa kansa luulee tahtovansa sitä mitä se itse asiassa ei todellakaan tarvitse. Sellaisessaa tilanteessa vastuullinen poliitikko tekee vastoin "kansan" tahtoa, kun populisti taas väittää ajvansakansan tahtoa. Populistin ongelma on vain se että ennen pitkää hän joko pettää lupauksensa täysin tai ajaa maan ahdinkoon.

    Siksi populisti on parhaimillaan vaaleissa, mutta jää niiden välillä mielellään syrjään. Soini loistaa VAIN vaaleissa ja jätttä poliittisen työn aivan täysin. Tähän päivään menessä hän ei pitkällä urallaan ole poliitisesti tehnyt oikeastaan mitään edes vähän merkittävää. Äänimäärillään hän on toki saanut järjestelmän suomia puheenjohtajuuksia siellä täällä (ulkoasianvaliokunnan pj, Espoon valtuuston pj.), mutta ei niidenkään turvin ole mitään merkittävää työstänyt.


  • Rkp on sellainen vihanlietsontapuolue. Ja kyllähän rkp:ssä pelätään, kun on monen mieli vihotettu, niin tiedetään olla varuillaan.

   Vaan eniten rkp:n ongelma on se, että se on niin vanhoillinen puolue, roikkuu menneessä ja ihailee 1700-lukua, jonne haluais palata. Ihanien kuninkaiden pariin. Aah, aah...

   • "Rkp on sellainen vihanlietsontapuolue."

    Anna edes yksi esimerkki puolueaktiivin vihaviestistä! Eikö muistu mieleen? Ja sitten selaat Timo Soinin blogia, ja huomaat miten ilkeästi hän puhuu muista poliitikoista, mediasta, muiden maiden kansalaisita ja huomaat että olet ihan väärän puolueen palstalla tuon aiheen suhteen. ELLEI sinun päämääräsi ole vihapuheiden kirjoittelu kohteena eräs maamme kansallinen vähemmistö.

    "Vaan eniten rkp:n ongelma on se, että se on niin vanhoillinen puolue, roikkuu menneessä ja ihailee 1700-lukua"

    Ainoa puolue joka oikeasti haikailee menneisiin on PS! RKP on luultavasti kaikista puolueista eniten EU- ja globalisoitumismyönteinen!

    Oletko aina noin sekaisin ajatuksinesi?


  • RKP pelkää jo loppuaan ja syytä onkin. Kannatus putoaa koko ajan, ja nämä thoorsin ja bensowin tapaiset mädännäisyydet vain kiihdyttävät laskua !

  • Kummat pelottavat enemmän, persut vai sudet?

  • Susi on finnarin symboli rkp-mediassa. Susi on aina "finsk" ei suomenkielinen.

  • Vaalien jälkeen oppositiossa:)

   Hyvä niin.

  • Tämän Ruotsin kielilain voisi kopioida suoraan muuttamalla vain sanan Ruotsi ja ruotsalainen Suomeksi ja suomalaiseksi.
   - Silloin voitaisiin rehellisesti sanoa, että on sieltä Ruotsista saatu jotain hyvääkin.

  • Voisi, voitaisiin......

  • Onneksi olet olemassa, HEIKKI TALA! Jatka totuuksien esilletuomista.

   Jaksamista!

  • Käykääpä ruotsia osaavat HBL:n nettisivuilla. Sielläkin tuo kuuluisa suomenruotsalainen "sivistyneisyys" kukkii ja kakkii. Kirjoitan sielläkin omalla nimelläni ja ihan samaa lokaa ja herjaa saan ruotsinkielisiltä anonyymeiltä tyypeiltä. Suomenruotsalaiset ovat HBL:ssä tukehtua omaan raivoonsa. Riittää, että kerran pari viikossa laitan sinne pari pientä faktaa Suomen vinoutuneesta kielipolitiikasta. Hulluinta on, että suomenruotsalaiset ihan oikeasti uskovat, mitä kirjoittavat.

   • Tämä johtunee siitä että aloittavat koulunsa leikkien ja laulaen. Opiskelut menee vihellellen. Taso on????
    Oli viimeksi kun surukiintiö lääkikseen ei täyttynyt koska materiaali oli niin heikkoa, ettei edes kiintiön verran voitu ottaa.

    No voi voi. Ajjjajj.

    Jolleivät uskoisi satuihin, aukeisi oikea arki.


  • Henrik Talberg!

   Köp en tågbiljett till Åbo
   Köp lite kalakukko och surmjölk
   Sätt dig i tåget
   Framme i Åbo, gå upp på Vårdberget -där får du vård!

  • Heikki! Olet oikeassa. Surut uskovat suruttoman vallattomasti omaan ylevyyteensä. Se olisi sinänsä huumoripitoista lukea HBL:län keskustelupalstoja, jos he kirjoittaisivat huumorilla, mutta porukka on tosissaan. Otan osaa, niin tavallaan voisi ottaa osaa surujen surullisenkuuluisaan suruttomuuteen ja viattomuuteen, mutta tarkoitan nyt että otan osaa keskusteluihin silloin tällöin. Melkein joka keskustelussa he käyvät väittämään että vihaan ruotsia ja ruotsia puhuvia. Olen vääntänyt rautalangasta, virkannut villalangasta, kutonut tekokuidusta jne., että en vihaa ruotsia enkä ruotsia puhuvia, mutta päre ei syty. Olen selittänyt kielitilannetta suruille joka kantilta, ylhäältä, alhaalta, sivusta, välistä, nurkan takaa, kaukaa, läheltä jne., mutta heitä on erittäin vaikea saada näkemään kielitilanne suomenkielisen näkökulmasta. Heidän mentaliteetissään on syvällä usko omaan paremmuuteensa. He eivät yksinkertaisesti pysty ajattelemaan, että suomenkielinen voisi olla tasavertainen heidän kanssaan. Satoja vuosia kestänyt suomenkielisiä halveksiva kasvatus on muokannut heidät pesunkestäviksi rasisteiksi.

  • Suomenruotsalaiset Freudenthalikot saavat huomata että suomen historia kirjoitetaan uusiksi, uudessa, totuuden valossa. Siinä suomenruotsalaisuus ei ehkä olekkaan niin sankarillista kuin tähän asti on kansalle uskoteltu. Tämä vaiettu totuus saattaa kirpaista joitain suomenruotsalaisia fanaatikkoja joita ainakin RKP näyttäisi olevan pullonlansa.

  • Herra Pöö, olet sankari jolla on terävä ANALyysi. Odotan kirjaasi.

   • Eikös herra pööö, eli Paavo Lipponen ole julkaisut kirjaa? Tehän voisitte ostaa tuon Freudenthal-mitalilla palkitun sankarin kirjan jo ihan kannatusmielessä kirjahyllyä komistamaan.


  • Heikki kirjoittaa aina historian uusiksi. Heikin uusittuun historiaan uskoo ainoastaan Heikki ja muut Itämeren rantavaltion Sveitsin puusta tipahtaneet jälkeläiset.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   563
   8826
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   60
   1024