Olisiko mietinnän paikka

Jotain rajaa

SM-liigaan on saatava ainakin 18-vuoden ikäraja, näin ahneet vanhemmat eivät saa painostettua nuoria pelaamaan ammattilaisina ennen kuin nuori on kasvanut aikuiseksi. Fyysisesti oikeampi ikä olisi 20v, silloin keho on jo saanut tarvittavaa lihasmassaa estämään loukkaantumisia, ja kokemusta on kertynyt härskeistäkin peliotteista.

Ihmettelen suuresti näitä fanaatikkoja, jotka haluavat nuoret parrattomat pojat pelikentälle, pitäisikö näistä SM-liigan lapsitähdistä tehdä lastensuojeluilmoituksia vai miten heidän kehityksensä saisi turvattua? Eikö se yhtään ihmetytä katsoa 16-vuotiasta pelaajaa jonka kroppa on vielä kehittyvän nuoren miehen miesten pukuhuoneessa muiden karvaisten äijien rinnalla? Mitä tämä nuorten riisto oikein on ja mikä sen lopettaa? Ja ihan turha puhua että nuori ei kehity eikä saa kunnon vastusta oman ikäistensä joukossa,Miitä kehitystä se muka on kun joutuu loukkaantuneena oksentamaan sairasvuoteessa samaan aikaan kun muut oman ikäiset harjoittelevat?

17

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole lasten paikka

      Savon Sanomissa yritetään vierittää syy tapahtuneesta kokonaan Jarkko Ruudun piikkiin, hän on aloituksessa kuulema uhkaillut valojen sammuvan Lehkoselta ottelussa ja jahdannut tätä ottelun ajan. Miksi valmentaja ei vaihda uhattuna pelaajaa pois kentältä varsinkin kun kyseessä on vielä lapsi, jos asia pitää paikkansa? Yleensä otteluissa pelaajat jahtaavat toisiaan ympäri kenttää, sitä kutsutaan jääkiekoksi.

      Huono omatunto vääristä ratkaisuista taitaa painaa? Olisi hyvä löytää joku syntipukki niin että itse voi välttyä syyllisyydeltä tapahtuneeseen.

      Asiaan ei ole kuin yksi järkevä ratkaisu, lapset pois miesten SM-kaukalosta.

    • Ja aikuisiako

      saa sitten tajottomaksi takoa.Mielestäni parempi ratkaisu on moisten kuumakallejen poisto lopullisesti liigasta.Kilometritehtaalle vaan.
      Vai menetkö katsomaan otteluihin pelkästään hakkaamista?
      Ehkä sinun kannattaisi siirtyä vapaaottelun pariin!

      • miksei, näinkö?

        Onko Ruutu takonut jonkun aikuisen pelaajan tajuttomaksi? Milloin ja missä?

        Minulle käy oikein hyvin että kuumakallet poistetaan sarjasta, fanaatikkokatsojat ajetaan ulos katsomosta, lapsia peluuttavat valmentajat saavat potkut ja koko peli lakkautetaan liian väkivaltaisena. Tästä unohtuivat vielä munattomat toimittajat jotka eivät uskalla nousta lasten peluutusta vastaan.


    • jkjjhvhgvuyguihiui

      Lehkonen muistetaan SM-liigavalmentajakausiltaan lentävästä lauseestaan "nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei, vittu!"

      Mitähän nuo muut A-junnut miettii, kun noutajaisä valmentaa niitä ja noutajaisän poika nostettiin ns. suhteilla liigaan..

      No nyt tuli sitten noutajaisän kultapojalle jokerit matsissa noutaja.

      Eikö olekkin melko ironista?

      Jääkiekon ympäriltä voitaisiin myös poistaa "asiantuntijat", ne kun tuppaavat ainakin omasta mielestään ymmärtävän niin älyttömästi siitä pelistä, vaikka eivät itse enää kykenekään pelaamaan, tai eivät ole itsekään olleet keskivertoa parempia pelaajia.

      Hyvän ja lupaavan junorin uran voi jo tuhota alkuvaiheessa, sillä "asiantuntemuksella" ja fanatismilla. Eikä keskivertopelaajasta tule ikinä huippupelaajaa.

      On naivia ajatella, että jokaisesta pelaajasta tulisi jokin Pavel Bure, Malkin tai Selänne..

      Toiset on parempia ja sitkeämpiä kuin toiset, eikä sitä sitkeyttä saavuteta rahalla, nimellä tai "asiantuntemuksella"

      Sillä pikemminkin tapetaan luovuus pelistä.

    • Lapset rauhaan

      Ruudun syyllistäminen jatkuu Savon Sanomissa, nyt mennään jo sponsoreiden kimppuun.

      Savon Sanomien urheilutoimitus ei taida olla nähnyt paljon taklauksia, ja ovatko katsoneet tätä taklausta ollenkaan?

      Ruutu teki väärin kun taklasi myöhässä, muttei taklaus ollut mitenkään erityisen törkeä moniin muihin verrattuna, Lehkonen ei seurannut tilannetta kokemattomuuttaan ja löi kaatuessaan päänsä pahasti jäähän. Valojen sammuttaminen on uhkaus, ja jos näin on asia pitää viedä poliisitutkintaan, ja kun asia on selvitetty, sen jälkeen kysellään sponsoreilta asiasta, tai julkaistaan lehtijuttuja siitä.

      Vastuu tapahtuneesta on vanhemmilla, valmentajalla ja joukkueen johdolla, liian nuori pelaaja loukkaantuu kentällä ja he ovat pelaajan sinne laittaneet.

      Tämän on loputtava, yhä nuorempien lasten vieminen aikuisia huvittamaan henkensä uhalla, sillä huviahan jääkiekon pitäisi olla, vai mitä?

    • Hiljaisuus

      http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288541380794.html?pos=alista-58

      Kun katsoo tuota kuvaa jossa poika makaa teilattuna pelikentälle, ei voi muuta kuin ihmetellä miten tähän on tultu. Ensinnäkin kaveri on 17v, eli junnuikäinen. Hän on kuulema ottanut lukua jo aikaisemminkin tällä kaudella, ja siitä huolimatta häntä vaan peluutetaan kalpan lapsitähtenä edelleen.

      Kuvasta näkyy myös hiljaisuus, poissa on valmentajien huuto, poissa on paha aikuisten maailma, nuori saa kerrankin olla hetken rauhassa, tosin tajuttomana mutta silti. On vain hiljaisuus ilman menestymisen paineita, mistä päin ne sitten ovatkin tähän nuoreen kohdistuneet ja kuinka voimakkaina?

      Tämä on niin väärin ja niin hirveää että kuka voi katsoa tuota kuvaa reagoimatta? ihmiset jotka ovat tilanteen tähän jamaan saattaneet voisivat ottaa tapahtuneesta vastuun.

    • Mitä laki sanoo

      Junnukiekko on harrastekiekkoa, liiga ammattilaisliiga. Mitähän työsuojelulaki sanoisi tästä alaikäisten telomisesta työpaikalla, eikös työnantajalla ole vastuu siitä että työpaikka on turvallinen? Millaiset työsäännökset ja sopimukset näillä lapsilla muuten on kun he ovat liigassa muiden ammattilaisten kanssa duunissa?

      • totinen harrastus

        Junnujen pitäiskin pelata junnujen sarjoissa, ei ole mitään järkeä nostaa pelkän nimen perusteella 16- vuotiaita pelaajia liigaan.

        Siitä kuitenkin seuraa se, että liiga ja lehdistö sulassa sovussa nostaa nää juniorit jollekkin jalustalle ja antaa niistä kuvan tulevaisuuden superpelaajina, se kun on kuitenkin hyvää mainosta seuroille.

        Raha saa valitettavasti tuollaista aikaan..

        Lahjakkaista ja päämäärätietoisista junnuista tulee hyviä, mutta helposti tuo bisnes menee sen pelaamisesta nauttimisen edelle..

        Liikaa paineita, liikaa treeniä, liian vähän lepoa, ei hyvä juttu..

        Kai se on se vaahterasiirappi, mikä niistä kanukeista sitten tekee niin hyviä..

        Hah hah..


    • Jii3355

      Joo lapset on vanhempien vastuulla. Niiden tulee valvoa ja suojella eikä laittaa paikkoihin, joissa lapset vanhempien kunnianhimon takia loukkaantuvat. Lehkosen poika otetaan sosiaaöiviranomaisten voimin huostaan ja sijoitetaan laitokseen tai sijaisperheeseeen. Loppuu tuo hengen vaarantava kehno hoito.

    • Jotain rajaa on

      ihan yhtä pihalla kuin muutkin ns "asiantuntijat", jotka kommentoivat tapausta.
      Väkivalta ei kuulu jääkiekkoon missään muodossa vaikka se onkin kontakti laji.
      Taklata saa ja pitää ja tervetuloa torpaamaan meidän Barkovia jos eväät riittää. Vaikka onkin nuori poika, niin raameja löytyy.

      Väkivalta sm-liigassa saadaan loppumaan kun ns "jääkiekkoseurat", jotka ovat enemmän rikollisliigoja, pääkaupunkiseudulta suljetaan pois sarjasta.

    • Tutkittavaa

      Lapsiasiamies asialle ja sassiin. Samalla olisi tutkittava noudatetaanko alaikäisten kohdalla Suomen työaikalainsäädäntöä?

    • Montreal1870

      Tällä hetkellä ainoa paikka jossa pelataan oikeata jääkiekkoa on Kanada ja Pohjois-Amerikka. Toki siellähän se keksittiinkin niin ei liene ihme. Itse en enää seuraa edes Suomen jääkiekkoa kuin sivu silmällä on se niin tyhmän näköistä välillä kun pelaajat välttävät kontaktia.. Kiitoksia niiden ihmisten, jotka eivät tiedä jääkiekosta mitään ovat tuoneet meille kaukalokiekon.

      • ski2

        Mikä muuten oikeuttaa tuon jääkiekkoväkivallan? Lukeeko pahoinpitelyä tai henkilön fyysistä koskemattomuutta koskevissa laki ja asetuspykälissä alareunassa, että ne eivät ole voimassa jääkiekkokaukalossa?? Vai lukeeko jossain jääkiekkoa määrittelevissä sääntöpykälissä, että suomen lait eivät ole voimassa ??? Kokoajan puhutaan että ne henkilöt jotka arvostelevat jääkiekkoa ja sen väkivaltaa eivät ymmärrä mitään jääkiekosta. Miten voi joku jääkiekon "koodisto" muka olla lain yläpuolella??
        Taklaukset yms kuuluu jääkiekkoon, mutta jos teko menee selvästi tekotavaltaan tai seurauksiltaan pahoinpitelyn vast puolelle niin se on myös tuomittava sen mukaan; ei vain pelikielloilla vaan myös siviilioikeudessa. Ei jääkiekko voi olla lain yläpuolella...


      • SeOnSiinäK
        ski2 kirjoitti:

        Mikä muuten oikeuttaa tuon jääkiekkoväkivallan? Lukeeko pahoinpitelyä tai henkilön fyysistä koskemattomuutta koskevissa laki ja asetuspykälissä alareunassa, että ne eivät ole voimassa jääkiekkokaukalossa?? Vai lukeeko jossain jääkiekkoa määrittelevissä sääntöpykälissä, että suomen lait eivät ole voimassa ??? Kokoajan puhutaan että ne henkilöt jotka arvostelevat jääkiekkoa ja sen väkivaltaa eivät ymmärrä mitään jääkiekosta. Miten voi joku jääkiekon "koodisto" muka olla lain yläpuolella??
        Taklaukset yms kuuluu jääkiekkoon, mutta jos teko menee selvästi tekotavaltaan tai seurauksiltaan pahoinpitelyn vast puolelle niin se on myös tuomittava sen mukaan; ei vain pelikielloilla vaan myös siviilioikeudessa. Ei jääkiekko voi olla lain yläpuolella...

        Kannattaa mennä kysymään jääkiekon luojilta. Hetkonen nehän on jo kuolleet aikaa päivää sitten. En sitten tiedä mitä on yliopistopoikien päässä liikkunut kun peliä kehittelivät. Mutta sen tiedän että eivät ihan turhaan pelailleet Kanadan jäillä aikoinaan kun kehittivät nyt maailman seuratuimpiin kuuluvan urheilulajin..


      • CÄNÄDÄ

        Niin, tiettyjen pelaajien kohdalla kontaktia vältellään, sitten jotkut pelaajat ottaa kontaktia kiekottomiin pelaajiin.. ja ns "pelinrakentajiin" tai maalintekijöihin..

        Ihme pelleilyä, esim Granlund sai ihan rauhassa rakentaa peliä sm-liigassa, kun se oli niin jeesusasemassa täällä..

        No nyt se ottaa änärissä hittiä, mahtaa ihmetellä kun sitä taklataan siellä..


    • Siinsaan

      Isä Lehkonen alkoi juopotella nähtyään televisiosta poikaansa taklattava. Kehuu mediassa seuraavan päivänä olleen kunnon krapula, kun joi kossu-pullon. Hyvä että sosiaaliviranomaiset tutkivat kyvykkyyttä vanhemmuuteen. Humalaisen isänhän se alaikäinen poika tarvitsee tukemaan itseään kolhujen jälkeen.

      • Kultainen noutaja

        Nyt tuli noutaja hei, ja lujaa v ittu!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe