Mikä eläin?:)

ELäin?

Mikä eläin minulle sopisi? Olen miettinyt kania,mutta en ole varma. Olen 12 ja älkää valittako että olen liian "nuori",ja saisinhan minä tietenkin vanhemmiltä apua hoitaamiseen.
Asun omakotitalossa, aika iso piha. minulla on kissa(13v) ,on ollut myös koiria.
Piha on mahdollisuun aidata.Huoneeseeni mahtuisi häkki ja voin laittaa häkin muuhunkin huoneeseen.Jos on pieni eläin (jyrsiä) voi olla myös vapaana kun olen kotona.
Äitini hoitaa kotona muiden lapsia jotka on sitten päivän ei viikonloppuja. Ja eläin olisi ns.yksin viikolla 4-6 tuntia. (äitini on kotona mutta ei voi kokoajan vahtia eläintä)
Olisi kiva että voisi harrastaa jotain.En halua mitään kotiloita yms.!
eikä mielellään mitään joka elää vain muutaman vuoden.
Kävisikö Chinchilla? sitä olen miettinyt:)

4

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -julleu

      Lue netistä tietoa chinchillasta :) Kani on kiva, tarvitsee 'ison' häkin, vapaana juoksuttamista, kynsien leikkuu ja kanin pissa joissain määrin haisee aika voimakkaasti (ainakin omani :D). Miten olisi hamsteri tai marsu ? Kaikissa on alkuvaiheessa 'kova' homma opettaa käsikesyksi. Jos otat jyrsijän tai kanin suosittelen mielummin ottamaan sen kasvattajalta, koska siellä ne saavat oikeainlaista käsittelyä ja mitä niiden tarpeet vaaitvat, kun taas eläinkaupassa ne kököttää häkissa koko päivän. Eläinkauppiaat varmaan sanovat, että kyllä me näitä käsissä pidellää jne, mutta ei ne pida. Meinaa itselläni on kokemusta rotista ja marsusta jotka tuli eläinkaupasta ja ne olivat kuin eivät koskaan olisi edes ihmistä nähnyt ihan kauhuissaan jne. Vaatii paljon työtä jos eläinkaupasta otttaa. Kasvattajia on paljon suosi niitä vaikka ne olisivatkin 10e kalliimpia :D Eläinkaupoissakin jokut ovat aivan yli hinnoteltuja kuten yksi kani maksoi kerran 75e.

    • Eläin?

      Netistä olen tietoa lukenut:) Ja kiitos vastauksesta!:)

    • Sedä

      Sinun ikäisesi varmaan mistä tahansa otuksesta siinä missä aikuinenkin, kunhan jaksat ottaa selvää asioista :) Heittelen vähän ajatuksia niistä joista itse tiedän:

      Kanien kanssa kannattaa muistaa etteivät ne ole aina kivoja: leikkaamattomat urokset voivat astua ihmisiä jatkuvasti, etenkin murrosikäiset ja jotkut naaraat voivat olla aggressiivisia, ne eivät juurikaan viihdy sylissä, eivät välttämättä ole sisäsiistejä, ja vapaana oloa vaativana jyrsivät paikkoja. Itse kyllä haluaisin joskus kanin, kun on tarjota tarpeeksi tilaa, eikä allergisia kanssa-asujia.

      Mitä haluaisit tehdä eläimen kanssa? Tahdotko eläimen joka pitää sinulle seuraa vai eläimen jonka touhuja lähinnä katsellaan?Tahdotko viedä eläintä ulos?

      Kania voi viedä ulos, jyrsijöiden kohdalla tämä on käytännössä vaikeampaa, koska ne eivät ruumiinrakenteen takia pysy valjaissa. Monet kanit pitävät kanihypystä, ja periaatteessa kaikille jyrsijöille voi opettaa omanlaistaan agilityä, joka tosin käytännössä onnistuu varmaankin helpoiten rotilla (tai marsuilla ja chinchuilla? - rotille on virallisia kilpailuitakin. Kaikille tavanomaisille jyrsijöille on näyttelyitä. Jyrsijöitä täytyy pitää vapaana ainakin jossain sohvalla/aitauksessa, ja niiden puuhissa häkissäkin riittää katsottavaa.

      Siedätkö, kun vapaana liikkuva eläin sotkee paikkoja ja jyrsii kaiken lojuvan tavaran?

      Mulla on rottia joiden kohellusta on kivaa katsella, mutta kaikki pikkutavarat (johdot, pyyhekumit, kynät) silputaan, ja jopa mun sänky on rei'illä. Pahimmat vahingot estää tietysti vahtimalla, mutta silloin eläinten kanssa joutuu viettämään hyvin paljon aikaa. Itse olen tyytyväinen rottaturvallisen huoneeseen, jonka takia voin joinakin päivinä olla poissa tai puuhailla jotain muuta, ilman että tarvitsee ottaa huonoa omatuntoa siitä että eläimet tylsistyisi häkissä. Harva jyrsijä on täysin sisäsiisti, joten täytyy kestää että lammikoita ja papanoita löytyy.

      Tahdotko antaa sille herkkuja?

      Esimerkiksi rotalle voi antaa periaatteessa pieniä maistiaisia ihan kaikesta, kani ja marsu syövät vain kaveja, ja chinchillalla ja degulla taas on hyvin tarkka ruokavalio josta ei saa koskaan lipsua.

      Kanille paras olisi saada huone jossa se saa olla aina vapaana, tai ainakin muutaman neliömetrin aitaus, sillä tavallisessa tehdashäkissä se ei mahdu tekemään juuri mitään. Chinchillan kokoisellekin häkistä löytyy aika vähän tilaa. Marsut arvostavat aitausta, joka on aika helppo rajata huoneesta koska ne eivät kiipeä. Ne ovat myös luonteeltaan aika rauhallisia. Rotat taas tarvitsevat korkean ja kokoonsa nähden suuren häkin, urokset eivät välttämättä aikuisina juurikaan ulkoile, mutta naaraat arvostavat paljoa vapaanaoloa. Ne mahtuvat paljon pienempiin koloihin kuin kani tai marsu ja osaavat hypätät korkealle, mikä pitää huomioida turvallisuudessa. Hiirien tai hamsterin terraario mahtuu vaikka pöydänkulmalle.

      Lisäksi on tietysti määräkysymys. Rotat, marsut ja hiirinaaraat pidetään aina laumoissa. Kanille ja chinchillalle kaveri tekee hyvää, mutta totuttamisessa on isompi operaatio. Muun muassa hamsterit taas ovat aina erakkoja. Laumaeläimessä on hauskaa, että voi "keräillä" eri näköisiä poikasia, ja totuttaminen on hyvin helppoa.

      Sanoit ettet halua lyhytikäistä lemmikkiä, mutta suosittelen silti tutustumaan myös niihin. Nuorena kuoleminen on kamalaa, mutta siihenkin tottuu, ja nekin voivat muuten olla tosi kivoja :) Itsekin suosittelen kasvattajaa, poikaset ovat usein oikeasti halvempia, ja poikasena käsiteltyä eläintä ei välttämättä tarvitse tse ollenkaan "kesytttää".

    • Eläin?

      Kiitos vastauksesta!:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe