Roaccutan ja arpien hoito

scarss

Eli tähän ketjuun vois koota vinkkejä/tuotteita joiden avulla olette saaneet arpia häivytettyä roaccutan kuurin aikana tai toki aknearpia muutenkin.
Itse syön roaccutania ja kuten tiedossa on, apien paraneminen on kuurin aikana erittäin hidasta.
Seuraavat olen jo kokeillut: Sinkkipasta, bepanthen emulsiovoide sekä emuöljy.
Näistä parhaan avun on tuonut emuöljy, joka selvästi rauhoittaa ihoa ja arvetkin ovat hieman vaalentuneet. Parhaiten se kuitenkin auttaa juuri puhjenneisiin finneihin ehkäisemällä arven syntymistä(olisinpa kuullut ko. öljystä jo ennen kuin pahimmat arvet syntyivät), eli jo iholla oleviin arpiin siitä ei yhtä suurta apua ole ollut.
Toki on vielä muita tuotteita kokeilematta, esim. kelo-cote ja bm-gel 28.
Mikä juuri sinulla on tuonut avun arpien hoidossa?

18

4585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hermattori.

      Valitan että olen niin pessimistinen ja realistinen mutta mikään
      voide tai muu aine ei auta arpiin.Väliaikainen turpoaminen voi tasoittaa ihoa
      pari päivää mutta pysyvää apua et löydä.
      Emu-öljy ei arpiin pahemmin auta mutta emu ja argani öljy hieman
      tasoittavat ihoa ja vähentää punoitusta huomattavasti.

    • Asd.

      En tiedä olenko taikauskoinen nutta sinkkipasta haalentaa punaläikkiä. Sitä on tullut käytettyä.

    • kotilooo tänne

      itse olen jo pidemmän aikaa käyttänyt luontaistuote kaupasta saatavaa jotain kotiloseerumia akne jäljilleni, ja kyllä toimii! kallistahan se on - noin reilun viiden kympin tienoilla puteli, mutta todella hyvää tavaraa! sitä kun jaksaa säännöllisesti käyttää niin on ainakin itselläni jäljet haalenneet ja parantuneet paljon nopeampaa :) auttaa yleensä myös sillö tavoin että jos tunnen että on nousemassa jotain, niin laitan kunnon kerroksen päälle ja yleensä auttaa :) suosittelen siis testaamaan!

      http://cityvital.palvelut.hameensanomat.fi/2012/09/14/baba-de-caracol-kotiloseerumi/

      tuossa yksi linkki, jossa tuo ensimmäinen selostus kertoo vähän siitä:)

    • 569j

      Jos haluat säästää sen 50€ ,lue tuosta etanaseerumista muualta
      missä sadat kokeilleet tuomitsevat sen humpuukiksi ja täysin hyödyttömäksi.

      • kotiloo tännee

        No voivoi. Mulla ainaki toimi ja iha helvatan sama mitä muut siihe sanoo. Ainaha sitö voi kokeilla ja kärsivällisesti oottaa jos tuloksii tulis


    • a,s

      Ne jäljet lähtevät itsestäänkin eli todellisuudessa et voi olla varma onko voide nopeuttanut lähtöä vai ei. On mullakin lähtenyt hyvin sinkkkpastan käytön aikana, mutta vaikea sanoa mikä sinkkipastan osuus on siinä lähdössä, vai onko sillä mitään osuutta.

    • far998

      Enemmän minä siihen sinkkipastaan uskon kuin johonkin
      etana-limaan ,sinkkipasta laskee ihon dht(dihydrotestosteroni) arvoja ja sitä kautta rauhoittaa talin eritystä ja ihos paranemista,vaiikakin vaikutus on hyvin suppea ja lievä.

      tuo etana juttu nyt täällä ja muualla todistettu roskaksi.

      Ja jos tämä suosittelija täällä voisi laittaa pari ennen ja jälkeen kuvan
      jostain parantuneesta ihoaluestaan todisteeksi ettei menis ihan "
      musta ainakintuntuu niin päivän käytön jälkeen että mun iho on paljon parempi"

    • UlkopuolinenWTF

      Mistä hemmetistä sä far998 puhut? Dihydrotestosteronia naaman ihossa? Salli mun nauraa :D Dihydrotestosteroni on hormooni joka aiheuttaa kaljuuntumista ja sillä ei ole mitään tekemistä aknen tai aknearpien kanssa.

      Noh, sait itsesi kuulostamaan asian tuntijoilta lasten silmissä noin hienoilla termeillä, vaikka teksti oli uskomattominta kuraa mitä olen vähään aikaan täältä lukenut. Vieläkin naurattaa.

    • far998

      Googlaa enemmän niin luulet vähemmän,
      kyllä aknen suurin syy on testosteronin muuttuminen 5-alfa reductaasin
      myötä dihydrotestosterooniksi joka vaikutta kaikissa karvatupissa/talirauhasissa ei pelkästään hiusfollikeissa kummallakin sukupuolella ja juuri tästä syystä naisten estrogenivalmisteet vaikuttavat myös akneen niiden dht.tä vähentävän vaikutuksen myötä,ja sinkkipastalla
      on lievä paikallinen dht.tä vähentävä vaikutus.
      Mutta jatka nyt sitä höröttämistäsi rauhassa yksinään kotonasi kun muuta enää elämässäsi ole.

      • far998

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=seh00113

        Aknen synnyn edellytyksenä on aktiivinen talirauhasen toiminta sekä lisääntynyt talineritys. Vaikuttajana on dihydrotestosteroni ja kohteena ovat talirauhasen androgeenireseptorit. Testosteronin ja muiden anabolisten steroidien käyttö johtaa helposti vaikeaan akneen. Androgeenisten hormonien määrä on usein suurentunut aknea sairastavilla naisilla ja sisäinen antiandrogeenihoito on vakiinnuttanut asemansa yhtenä aknen hoitomuotona naisilla.


    • sick and tired

      Täällä myös taistellaan arpien kanssa. Mulla on toinen Roaccutan kuuri päällä ja iho on useimmiten muuten ihan sileä, mutta punaisia läikkiä löytyy sieltä täältä ja etenkin toisesta poskesta aika reilustikin. Usein kuulee sanottavan että ajan kanssa häviävät, mutta itselläni osa arvista on ollut iholla jo vuosia. Nyt Roaccutanin aikana arpia on tullut helpommin, ja paranevat myös entistä hitaammin. Tietenkin kuuri myös ohentaa ihoa minkä takia varmaan epätasaisuus näkyy paljon paremmin.

      Olen huomannut myös sellaisen ilmiön, että ihan kuin nuo punaiset jäljet olisivat alkaneet muuttua kuopiksi... ei huomaa kuin ihan tietyssä valossa, eli ei mitään radikaalia ole tapahtunut, mutta onko jollain kokemusta että noin voi tosiaan käydä vai kuvittelenkohan? En ehkä enää kestä jos saan senkin riesoikseni.

      Punaisiin jälkiin olen kokeillut varmaan kaikkea mahdollista. Todella turhauttavaa kun iho olisi muuten hyvässä kunnossa (ainakin nyt kuurin aikana), mutta arvet loistavat. Menee todellakin jo hermot.

    • uhri.

      "Punaisiin jälkiin olen kokeillut varmaan kaikkea mahdollista. Todella turhauttavaa kun iho olisi muuten hyvässä kunnossa (ainakin nyt kuurin aikana), mutta arvet loistavat. Menee todellakin jo hermot."

      Aamen tälle. Ja sitten ihmist tulevat sanomaan "Hei, sullahan on akne parantunut jo hyvin, ei ole enää paljoa jäljellä"... vittukun ei ole yhtään jäljellä vaan nuo ikuiset arvet. On tämä hirveä sairaus.

    • hdjfm

      Epätoivo iskee. Kasvo täynnä punaisia läikkiä vaikka iho muuten finnitön ja puhdas. Eikö todellakaan ole mitään tehtävissä? Kaikkea on tullut kokeiltua :(

    • tryit

      "Kaikkea on tullut kokeiltua :("

      Siis olet kokeillut myös emu-öljyä etkä saanut apua?

      20€ n 3kk ajaksi pullo ja mulla auttanut yllättävän hyvin.

    • kuurilainen

      Oon ite ollut kuurilla nyt n. 2,5kk ja sama ongelma. Iho on jo muuten hyvässä kunnossa, mutta nuo arvet... Ihohuokoset on myös aikalailla laajentuneet tässä kuurin aikana.
      Eihän kuurin aikana saa vielä käyttää mitään kuorivia tai arpivoiteita, vasta n. 1kk kuurin loputtua? Muitakaan "aknehoitoja" ei saisi kuurin aikana käyttää. Tästä huolimatta oon kyllä itekin vähän ihoa kuorinut hellillä tuotteilla pari kertaa, kun on ollut pakko päästä kuivasta ihokerroksesta eroon. Sen jälkeen onkin iho punoittanut...
      Kotikeinoin arvista ei kyllä pääse täysin eroon koskaan (melko tuoreista kyllä). Ymmärtääkseni ainoa tapa päästä eroon pitkäaikaisista ja syvistä arvista on keimallinen kurinta tai laserhoito. Kallista lystiä...
      Tuota etanavoidetta on tullu itekki kokeiltua aikoinaan, ei ollut mulle apua. Sen teho varmaan perustuu myös arpien tuoreuteen.

    • hdjfm

      Tuota emuöljyä ei ole tullut kokeiltua vaikka tuntuu että kaikkea muuta kyllä! Täytynee siis pistää tilaukseen. Jotenkin vaan usko on koetuksella, kun niin kauan on ongelman kanssa taistellut. Maailman turhauttavinta on se, kun esimerkiksi kesällä tekisi mieli kulkea ulkona ilman meikkiä, mutta arpia on pakko peitellä jotenkin. Enkä edes halua käyttää tavallisia meikkivoiteita vaan mineraalimeikkejä, joilla ei kyllä oikein tunnu saavan arpia peittoon.

    • Try it,youll like it

      Ei emu-öljykään ihmeitä tee mutta toistaiseksi ainoa aine jolla edes
      jotain vaikutusta,laajentuneet huokoset selvästi pienentyneet,arvet/kuopat
      ikäänkuin kutistuneet,miehenä arvostan että partakarvat ei enää ihon kuivumisen vuoksi jää sarveistuneen ihon alle ja tulehdu ja vasta 1kk käyttänyt,ja kuten todettu hinta ei voi esteenä kokeilulle.

      Siis joku tietty ajattelee että tämä on taas sitä hörhöjen vouhotusta
      mutta ei, olen itse hyvin epäluuloinen kaikkiin tökötteihin mutta tämä on yllättänyt,ja puhun siis parin vuosikymmenen kokemuksella ja lukemattomia aineita ja hoitoja kokeilleena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2037
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1490
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      109
      1487
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1164
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      481
      1105
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      60
      1058
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      902
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe