Susi tappoi pikkupojan

Koska täällä jotkut ovat kovasti tietävinään, ettei Suomessa käy susi ihmisen kimppuun ja että lapset voivat kaikessa rauhassa ulkoilla vaikka sudet pyörisivät pihapiirissä niin heille tiedoksi alla oleva Ilta-Sanomien uutinen. Vaikka uutisointi on tammikuulta 2009 niin ei se sentään ole niin vanha uutisointi, etteikö suden vaarallisuutta ihmisille, varsinkin lapsille tulisi ottaa tosissaan. Kukaan ei kaiketi ajattele että kyse olisi vallan jostakin erilaisesta susilajikkeesta mitä on Suomessa ja mitä Venäjällä. Kuten olen sanonut jo useamman kerran, ei mene enää kauan kun susi käy ihmisen kimppuun Suomessa. Koko ajan ne tulevat rohkeammiksi kun saavat vapaasti pihapiirissä kuljeskella ja siitä ei ole enää pitkä matka ihmisen raateluun.

Mäkeä laskemassa ollut 10-vuotias Kolja Netshajev kuoli suden kynsissä Permin alueella Venäjällä.

Susi syöksyi kelkkamäessä olleiden pikkupoikien kimppuun ja otti uhrikseen Koljan, joka oli lähimpänä metsän reunaa, kertoi uutispalvelu Newsru.com.

Koljan kaksi kaveria lähtivät heti hakemaan apua läheisestä kotikylästään Zazov-Kynistä. Kylän miehet ottivat mukaan aseet ja syöksyivät suden perään, mutta he pääsivät paikalle liian myöhään.

Susi oli ehtinyt raahata pikkupojan läheisen joen rantaan. Peto oli purrut poikaa pahasti kasvoihin ja tämä oli jo tukehtunut ennen kuin apu ehti paikalle.

Turma tapahtui reilu viikko sitten, mutta sutta ei ole vieläkään saatu kiinni. Paikalliset ihmiset pelkäävät, että eläin saattaa käydä myöhemmin uudelleen ihmisten kimppuun.

Keskiviikkona suden perään lähti erityinen metsästäjien ryhmä. Asiantuntijat epäilevät, että pojan kimppuun käynyt susi on lauman vanha uros, jonka nuori johtajauros on karkottanut pois.

Permin lähistöllä Keski-Uralilla olevat sudet ovat erityisen aggressiivisia juuri tammi-helmikuussa.

8

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyöty hukka

      Eihän tuo ole satakunnasta päinkään. Jostain Venäjältä. Ja neljä vuotta sitten.

      Lapsia hukkuu kotirantaankin paljon useammin ja joka maassa. Kyllä susi on niiiin huonoa säkää, etten osaa pelätä. Putoo ennen lunta räystäästä tai jäätä, ku että susi tulis vastaan ja söis.
      Saattaahan susi syödä jokun lintuflunssaisen yksilön, ja näin pelastaa ihmishenkiä. Samoin harventavat hirvikantaamme, ettei tarvitse niihin autoilla törmäillä. Susi pitää ajatella hyötyeläimenä. Ja hyvä että luontaisesti harventavat, kun metsästäjät aika kaudessa ampuvat toisiaan kuitenkin. Siinäkin säästyy ihmishenkiä.

      Kyllä pullaankin tukehtuu useammin.

      Kyllä tuo taas oli ihan hukkavihanlietsontaa.

    • infruset

      No entäs ampiaiset, jotka tappaa huomattavasti enemmän ihmisiä maailmassa, punkeista puhumattakaan.Mutta pahin peto kaikista, joka tappaa niin pieniä poikia kuin tyttöjä, aikuisista puhumattakaan ympäri maailmaa, koko ajan. Saastuttaa ja tuhoaa elin ympäristönsä. Siinä sulle uusi vihan kohde!

      • von Lagerbom

        En minä mitään susia vihaa, miten niin. Minun mielestäni ne eivät kuulu pihapiiriin. Ja tuskin sinäkään haluaisit susin kuljeskelevan pihamaallasi. Et ainakaan jos sinulla olisi pieniä lapsia.


      • infruset
        von Lagerbom kirjoitti:

        En minä mitään susia vihaa, miten niin. Minun mielestäni ne eivät kuulu pihapiiriin. Ja tuskin sinäkään haluaisit susin kuljeskelevan pihamaallasi. Et ainakaan jos sinulla olisi pieniä lapsia.

        Pihapiirissäni on: lampaita, koiria, kissoja, lapsia ja kanoja. Kuulen usein susien ulvontaa, näen niiden jälkiä lähimetsissä. Tähän menessä olemme menettäneet yhden lampaan tapaturmaisesti, se hyppäs aidan yli, käveli kylätietä pitkin ja AUTO ajoi päälle. Vanhan koiramme kimppuun hyökkäsi naapurin staffis(taistelukoira). Kaikista eniten pelkään heikolla itsetunnolla varustettuja tyhmiä miehiä. Ne on planeettamme suurin ongelma.


    • Paniikkihäiriöinen

      Sanoisin että tuo sun aloitukses on täyttä peetä ja kopioitu lindin tiedoista :))

      Kai tiedät että huijausta kaikki tyynni??

      • von Lagerbom

        No en tiedä huijauksesta mutta Ilta-Sanomista sen uutisen otin ja tarkoituksena saada ihmiset ymmärtämään se, että susi on villieläin, ei seurakoira joka voi ja saa liikuskella pihamaalla. Kun koiratkin raatelevat ihmisiä niin miksi eivät sitten sudet? Susilla saattaa olla geeniperimässään vielä lajimuistina jonkinlainen pelko ihmistä kohtaan mutta kun ne nyt tottuvat ihmiseen niin loppukin pelko häviää ja sitten ihmisestä tuleekin helppo saalis. Ja tietysti tuo saalis tulee olemaan lapsi, joka on vähemmän pelottava pienemmän kokonsa vuoksi.


    • Eijeijeieih
    • huvittunutwof

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2144
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe