Parhaat sähköpatterit

Kumpi parempi?

Minulla on 6kpl ENSTOn sähköpattereita ja mekaaniset termarit tuntuu naksuvan kuinka sattuu. Tehot ovat alakantissa verrattuna kahteen irto öljytäytteiseen. Ne tuntuvat antavan paremmin lämpöä ja termaritkin toimii paremmin. Termarit ovat johdossa töpseli päässä.
Onko näistä tehty vertailutestiä? Jos on, mikä oli tulos? Harkitsen siirtymistä kokonaan öljytäytteisiin jos faktat tukee ratkaisua.

16

8045

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakennusfyysikko

      Kyllä minulla on ainakin sellainen käsitys, että nämä ihan tavalliset sähköpatterit, joista ilma pääsee virtaamaan läpi ovat oikeastaan parhaita.

      Mekaaniset termarit ovat tietysti aina mekaanisia termareita, ja niillä yleisesti ottaen asteikot enemmän tai vähemmän viitteellisiä. Elektroniset ovat tarkempia, ja niistä varmaankin osa taitaa kyetä säätämään jopa osatehoakin tarpeen mukaan.

      Suljettu laatikkomallinen patteri on kyllä sellainen hirvitys, että niiden soisi jo pikkuhiljaa jäävän historian hämäriin. Ne lämpiävät itse hirveän kuumiksi, ja samalla niiden omalämpö sotkee termarin, ja mikäli haluaa edes jotakuinkin tasaista lämpöä, täytyy välillä käydä säätämässä.

      No, tässä joitain mietteitä asiaan liittyen..

    • nouoilia.,.

      Meillä on seinällä lista mallisia pattereita ja elektronisilla termareilla, ja kyllä toimii hienosti. Punainen käynnin merkkivalo syttyy 3-10 sekunnin ajaksi ja sitten 1-2 minuutin taukoja, säästä riippuen. Meillä pieneni kulutus kun vanhat patterit heitettiin romikseen. Mitään ääntä niistä ei kuulu ja lämpö pysyy tasan 21,3 asteesssa, mihin säädetty. Mitään öljyä näissä ei ole.

    • lämpööö

      Minulla oli enston, kunnes taloon tuli nobon patterit. Aikas tarkkoja vehkeitä. Erilaiset säätimethän noissa on, mutta itsellä ei nobon patterit ainakaan niin usein ole päällä.
      No anopilla ja appiukolla on öljytäytteisiä pattereita ja ihan mukavasti ne antavat lämpöä.

    • Kumpi parempi?

      Tiedän, electroonisilla termareilla ovat tosi tarkat. Tein nuukuuttani virheen kun uskoin Enston myyjää... Hintaero oli myös tosi suuri.
      Mutta, luulis öljytäytteisien olevan paremmat koska virran katkaisunkin jälkeen antaa lämpöä kaun. Jotkut venäläiset / bulgaarialaiset tosin paukkuu kuumana. Palautin muutaman sellaisen. Wanhat Strömbergin ovat hyvät ja hiljaiset. Sais vaan niitä lisää jostakin.

      • rakennusfyysikko

        Ja miksikäs pitäisi antaa lämpöä sitten kun sitä ei enää tarvita?

        Öljytäytteiset sopivat lähinnä sellaisiin paikkoihin joihin ei esim. pölyn takia uskalla oikein muunlaisia sähkölämmittimiä laittaa.

        Esim. minulla on hallissa vuokralla yhdessä nurkassa joku puuseppä.. Siellä ovat toimineet ihan moitteetta. Tosin niissäkin taitaa olla vähän fiksummat säätimet. En nyt enää muista tarkkaan mitä pattereita ovat, tai mitä maksoivat, mutta jotenkin minulla on semmoinen mielikuva, että olisivat olleet kalliimpia kuin ne tavalliset mitä tuli konttorin puolelle.

        Hyvässä öljypatterissa täytyy olla valtavasti pinta-alaa tehoonsa nähden, ja asiallisesta säätimestä on siinäkin etua. Ja vähän veikkaan että se tarkoittaa sitä että laatu maksaa.

        Kerrankin erehdyin ostamaan jostain mistä lie markkamarketista jonkun "1000 watin" patterin, kun halvalla sain.. Ajattelin ikäänkuin tilapäiseksi lämmittimeksi työmaalle (mökki jota remontoin). 1000 wattia ihan oikeaa lämmitystehoa olisi riittänyt ihan hyvin, mutta se lämmitin ei kyllä yltänyt lähellekään sitä. Suoraan sanottuna, hieman kyllä epäilin jo etukäteen, kun minulla oli aiemmin ollut pari vanhaa öljytäytteistä, jotka olivat samaa teholuokkaa, mutta paljon isompia. No, olihan siinä uudessa konvektiopellit pinta-alaa kasvattamassa, mutta eipä näemmä riittänyt.


    • Tässä vastaus

      Termostaatin tulisi säätää tehoa huoneen, eikä itse patterin lämpötilan mukaan.
      Vain patterista tarpeeksi etäällä olevalla termarilla on edes teoreettinen mahdollisuus säätää lämpötila oikein. Patterin sisällä oleva termostaatti seuraa enemmän tai vähemmän vain patterin omaa lämpötilaa
      Toinen tekijä on säätötapa. Mekaanisella termostaatilla on aina jonkin verran hystereesiä. Tämä tarkoittaa, että lämpötilan pitää nousta vaikkapa 2 astetta nimellislämpötilaa korkeammalle, ennenkuin bimetalliliuska kytkee lämmön pois. Samoin lämpötilan pitää laskea vaikkapa 2 astetta nimellislämpötilaa alemmaksi, ennekuin lämpö taas kytkeytyy päälle. Tämän eron jokainen voi helposti kokeilla "naksutermostaatin" säädintä edestakaisin kääntämällä. Mekaanisella säädöllä on lopputuloksena useammalla asteella aaltoileva huoneen lämpötila sekä patteri, joka on vuoroin kylmä ja kuuma.
      Elektronisella termostaatilla on sen sijaan mahdollista toteuttaa ns. aikasuhdesäätö. Tämä tarkoittaa sitä, että lähestyttäessä oikeata huoneen lämpötilaa kytketään patteri olemaan päällä prosentuaalisesti määrätyn ajan esim. minuutin aikana 20 sekuntia päällä ja 40 sekuntia pois. Tämä suhde muuttuu sen mukaan, miten lähellä oikeata lämpötilaa ollaan ja ollaanko sen ylä- vaiko alapuolella. Lopputuloksena on tasainen patterin ja oikea huoneen lämpötila.
      Joten alkuperiseen kysymykseen. Suosittelen elektronista säätöä. Ja, jos mahdollista, patterista hiukan etäämmällä olevan erilisen termostaatin käyttöä.

      • Ja vielä...

        Edelliseen lisäyksenä:
        Jos termostaatti on lämmittimessä kiinni, johtuu siihen aina jonkin verran patterin lämpöä. Sitä enemmän, mitä kauemmin lämmitin on päällä ja mitä kuumemmaksi sen lämpötila nousee. Käytännön seurauksena on se, että kylmemmillä ilmoilla huoneen lämpötila näin pysyy alempana, vaikka lämmittimen teho riittäisikin. Tästä on varmaan monellakin kokemusta.
        Erillisiä elektronisia termostaatteja ei valitettavasti ole paljonkaan myynnissä. Niin hyviä kuin ne olisivatkin. Sellaisen peräänhän voisi liittää minkä tahansa halvan patterin, jonka oma termostaatti vain säädettäisiin täysille.


      • rakennusfyysikko

        Tuossa on paljon asiaa, ja olen pitkälti samaa mieltä.

        Tosin voisin täsmentää paria seikkaa. Nimittäin, se miten paljon patterin omalämpö termarin toimintaa häiritsee on verrannollinen siihen miten paljon se patteri ylipäätään lämpiää. Hyvälaatuinen läpivirtaava patteri ei hirveästi lämpene, joten tästä ilmiöstä johtuvat poikkeamat pysyvät yleensä kohtuullisina.

        Siihen kun vielä lisää sen, että paremmissa pattereissa on yleensä myös termarin "eristys" toteutettu paremmin kuin halvemmissa, niin sanoisin että patteriin asennetuillakin termareilla kyllä pärjää. Ehkäpä huonompilaatuisia pattereita voisi ohjata jollain erillisellä huonetermostaatilla.. Tosin sellainen järjestely varmaan maksaisi enemmän kuin asialliset patterit, joten en näe syytä semmoisiin virityksiin.

        Kunnolliset elektronisin säätimin varustetut patterit vaan seinille ja sillä hyvä.


    • Kumpi parempi?

      Noinhan se menee.
      Taitaa olla parasta ketjuttaa patterit per huone ja asentaa lattialämmitys termarit senille.
      Siperia opettaa..... että "älä luota myyjiin!"

    • def4r5

      Jaa, kyllä meillä ainakin nuo termarit toimii vaikka ovatkin patterien yhteydessä, huoneissa aina sama 21,3 oli ulkona 20 tai -32 lämpötila.

      • kipinäx

        jep hyvin ne toimii, temostaatin alla patterissa ja temostaatin yläpuolella ilmareiät josta termari haistelee, hyvissä pattereissa termarit on koteloitu niin, että ilma kiertää niiden kautta.
        Hyvä mekaaninen termari kestää ainakin 40 vuotta ( 70-luvun Nöbö ), elektroninen ei läheskään niin pitkään.
        Suljettujen lämmittimienkin termostaatit kannattaa imuroida pölystä parhaiten se onnistuu irroittamalla etupelti, samalla voi herkistellä termostaatin nuppia ne jumittuvat pidemmän päälle. Nämä hommat suosittelen jättämään sähkömielle.


    • Isotumma

      Meillä vaihdettiin juuri äidille kolme Enston sähköpatteria ja täytyy sanoa että säädöt on ihan perseestä! Jos oisin tiennyt millaiset on,en todellakaan ois ottanut näitä kotimaisia! 30 vuotta vanhat sSiemenssitkin oli paljon paremmat,kuumuivat päältä vazn sen verran kovasti ,että sen takia vaihdettiin. Kyllä keljuttaa!

    • 30-30

      Enstonkin pattereita myydään montaa laatutasoa ja niihin pätee sama kuin muihinkin laitteisiin eli jos haluaa halvan ja hyvän niin tarvii ostaa kaksi.

    • NORWAY2018

      Nopö 750w valkoinen, hyvä ja tarkka . Jos termostaati rikkoutuu, niin uuden hankinta maksaa 28€.

    • Salaojateknikko

      NOPO, jos asetat säätimen 21 asteeseen, tunnin kuluttua huoneessa on 21 astetta.

    • Anonyymi

      Meillä on noböt elektronisella termostaatilla ja muuta ei tarvi enää ostaa, ne pitää tasaisen lämmön ja toimii osateholla koko ajan mikäli tarve, ei naksu päälle ja pois vaan vie sen mitä sillä hetkellä tarvii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2052
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      55
      1924
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1388
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe