Eduskunnassa osa myös moraaliltaan oikeamielisiä

Satakunnan Kansan uutisoinnin mukaan eduskunnassa on myös moraalisia hyveitä puolustavia henkilöitä. Kumpa hoitaisivat myös maamme vähävaraisen kansanosan asioita siten että kaikki saisivat riittävän toimeentulon. Koska tämä uutisoinnissa mainittu lakialoite hylättiin, olisi toivottavaa että myös samaa sukupuolta olevien oikeus pitää lapsia huollossaan kiellettäisiin koska tällainen perhemalli saattaa vammauttaa lapsen henkisen arvomaailman täysin väärille urille.

Päivitetty 27.2.2013 12:06, julkaistu 27.2.2013 10:48.

Holmlund äänesti homoliittolain käsittelyä vastaan


Kuva: Hanna Leppänen
STTLähetä palautetta toimittajalle.
Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan Anne Holmlundin väitettiin hidastelleen homoliittolain käsittelyssä. Holmlund sai viime viikolla synninpäästön eduskunnan puhemiesneuvostolta



Eduskunnan lakivaliokunta ei ota käsiteltäväkseen lakialoitetta sukupuolineutraalista avioliitosta eli niin sanotusta homoliittolaista. Päätös syntyi täpärästi äänin 9–8.

Lakialoitteen allekirjoitti 76 kansanedustajaa. Aloitteen kannalta kielteinen päätös syntyi perussuomalaisten, keskustan ja kokoomuksen edustajien äänin. Kokoomuksesta käsittelyn puolesta äänesti vain Jaana Pelkonen.

Valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.) pitää edelleen tärkeänä, että näin suuret uudistukset syntyisivät hallituksen esityksen pohjalta. Hän kaipaa myös laajaa julkista keskustelua vastaavista asioista.

Perussuomalaisten James Hirvisaaren mielestä oli hyvä, ettei tämä aloite saanut mitään erityiskohtelua. Sinänsä hänelle ei olisi ollut katastrofi, vaikka asia olisikin edennyt.

Vihreiden Jani Toivola oli pettynyt ratkaisuun. Päätös oli hänen mielestään kielteinen kansalaisten tasa-arvon kannalta.

Päätös merkitsee sitä, että aloite raukeaa. Ensi kuussa alkaa nimien keruu samasta asiasta tehtävään kansalaisaloitteeseen. Aloitteeseen tarvitaan 50 000 nimeä.

Näin äänestettiin

Aloitteen käsittelyä vastaan äänestivät: valiokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok.), James Hirvisaari (ps.), Arja Juvonen (ps.), Markku Mäntymaa (kok.), Arto Pirttilahti (kesk.), Kari Tolvanen (kok.), Ari Torniainen (kesk.), Kaj Turunen (ps.) ja Peter Östman (kd.).

Aloitteen puolesta äänestivät: Suna Kymäläinen (sd.), Antti Lindtman (sd.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Aino-Kaisa Pekonen (vas.), Jaana Pelkonen (kok.), Kristiina Salonen (sd.), Jani Toivola (vihr.) ja Stefan Wallin (r.).

6

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkitys kohdalleen

      Mielenterveydestä kärsivät potilaat ,eivät saa kunnon lääkitystä.Siitä voisit tehdä henkilökohtaisen vetoomuksen kansanedustajille.

      • von Lagerbom

        Vaikka olenkin terveydenhoitoalalla ollut, en katso olevani siinä mielessä asiantuntija kyseisessä mielenterveyden hoitoon käytetyistä lääkityksistä, että voisin voisin antaa ohjeistusta pyytämässäsi asiassa. Käänny ensin asiassasi oman lääkärisi puoleen ja ellei siitä huolimatta olosi kohene, ota yhteyttä itse asianmukaiseen tahoon saadaksesi lääkityksesi kuntoon.


    • mömmö x

      Minkälaisen koulutuksen olet käynyt terveydenhoitoalalle?

    • pilleriville1

      mömmö x, lue kyseisen herran edellisiä kirjoituksia, niin sieltä kyllä ilmenee onko hänellä terveydenhoitoalan koulutus.

    • äåäåäåäåå

      Ettekö te ole huomanneet, ettei hän vastaa sellaisiin kysymyksiin, jotka osuvat nappiin.

      • von Lagerbom

        On minulla hoitoalan koulutus. Hoitoapulainen. Olen ollut terveyskeskuksen vuodeosastollakin ja myöhemmin kehitysvammaisten työkeskuksessa työnohjaanana. Riittääkö? Minun mielestäni kysymys vaan poikkesi niin paljon aloituksesta etten katsonut asiakseni vastata. Mutta kun ette osaa asiassa pysyä, niin saattanee olla jonkinlaisia psyykenongelmia, ymmärryskyvyn puutetta yms..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2341
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2086
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1602
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1361
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1345
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1236
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1115
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe