Soneran touhu haisee

MSA6

Välttäkää hyvät ihmiset kaikkia Soneran palveluita. Täysin käsittämätön riistofirma, jonka asiakaspalvelu on täysin luokatonta.

Tässä tarinamme. Meillä oli joskus aikoinaan puhelinliittymä, jonka peruimme puhelimitse vuonna 2008. Meillä on kotona monta puhelinliittymää ja firman laskut tulevat myös osittain kotiosoitteeseen. Soneralta on tullut laajakaista- ja puhelinlaskuja ja ne on maksettu aina pois. Huomasimme järkytykseksemme, että Sonera on laskuttanut meitä tähän päivään asti tuosta Fax-liittymästä, jota ei ole käytetty viiteen vuoteen. Voimme toki syyttää itseämmekin, että emme ole huomanneet, että laskut koskevat vanhaa fax-liittymää. Luottamus on ollut kuitenkin kova jossain vaiheessa tuohon yritykseen emmekä osanneet odottaa, että he toimivat näin valheellisesti. Sen he pystyvät varmasti itsekin näkemään, että tapahtumia ei ole ollut. Laitoimme reklamaation Soneralla ja sieltä tuli aivan käsittämättömän röyhkeä vastine. He eivät aio myöskään korvata penniäkään, vaikka meillä ei ole ollut mitään tekemistä koko kiinteistön kanssa vuoden 2008 jälkeen.

Olen nyt purkanut yrityksen Company Access -liittymän, kodin laajakaistan, puhelinliittymät ja huomenna lähtee Soneran mokkula vaihtoon. He ovat vain tehneet tuosta irtisanomisesta aika hankalaa, kun linjojen läpi ei pääse millään. Tämä näyttää olevan heidän myyntitaktiikkansa, irtisanominen tehdään niin hankalaksi, että helpompaa jatkaa laskujen maksamista. He eivät myöskään halua antaa sähköpostiosoitteita, koska siitä jäisi todisteita, joilla asiakkaat voisivat myöhemmin todistaa olevansa oikeassa.

Nyt koko yritys puistattaa todella pahasti. Asiasta tehdään varmasti valitus kuluttajasuoja-asiamiehelle, mutta se ei taida tähän ryöstöfirmaan vaikuttaa millään tavalla.

Onko muilla arvon foorumilaisilla samansuuntaisia kokemuksia?

Terveisin: Mikko

19

619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Morjesta MSA6,

      Onpa harmillisen kuuloinen tilanne!

      Jäin tässä kuitenkin miettimään sitä, että jos operaattorit, tässä tapauksessa me, irtisanottaisiin automaattisesti ei käytössä olevia liittymiä, millainen haloo siinä tulisi jos tekisimme näin ja jossain kohtaa napsaisisimme poikki sellaisen liittymän jota käytetään mutta satunnaisesti?

      Kyseessä kun voi olla vaikka esim. turvapuhelin/hälytysjärjestelmän liittymä tai joku muu, löytyy paljon esimerkkejä liittymistä joita käytetään hyvin hyvin vähän/jos ollenkaan mutta niiden on pakko olla auki jotain tiettyä tilannetta ja tarkoitusta varten. Liittymän tyypilläkään ei ole tähän asiaan vaikutusta, me emme voi irtisanoa liittymiä ilman asiakkaan pyyntöä.

      Se on eri asia että olisiko siinä samalla, kun lakkautitte ne muut liittymät sieltä, olisiko siinä tilanteessa meillä pitänyt varmistaa sen fax-liittymän tilanne? Vetositko tähän reklamaatiossasi?

      Irtisanomisilmoituksen voit tehdä soittamisen lisäksi myös Omilta Sivuilta löytyvällä palvelupyyntölomakkeella --> http://bit.ly/WsWdYa Sen kun täytät niin asiakaspalvelu palaa vielä asiaa ja sopii yksityiskohdat asian tiimoilta.

      Terveisin,

      Tero@SoneraPartio

    • MSA6

      Vastauksesi meni asian viereen, ehkä juuri tätä on Soneralaisten ajatusmaailma. Et vaivautunut lukemaan tekstiä huolella vaan etsit kuvitellun epäkohdan jonka Sonera ratkaisee mielikuvituksessasi vastuullisen yrityksen tavoin hienosti kotiin, tekemättä yhtään mitään. Ei haluta myöntää virheitä ja korjata niitä. Ihmettelen suuresti, että tällä tavalla toimivalla yrityksellä on vielä asiakkaita. Tuntuu turhauttavalta soittaa Soneran asiakaspalveluun, mutta sama virsi täälläkin. Soneran motto taitaa olla ”asiakas on aina väärässä”.


      Kertauksena vielä: Lankaliittymä irtisanottiin puhelimessa vuonna 2008. Sonera on jatkanut edelleen laskutusta näihin päiviin asti ja väittää valheellisesti, että heille ei ole asiasta ilmoitettu. Onko siis mahdotonta, että irtisanomisen vastaanottanut henkilö ei vie asiaa loppuun ja asiakas on näissä aina väärässä? Väittääkö Sonera siis, että irtisanominen olikin mielikuvituksen tuotetta ja sitä ei koskaan tapahtunut?

      On se hienoa kun tämä vanha valtio-omisteinen firma on niin paljon asiakkaan yläpuolella, että reklamaatioita ei edes vaivauduta kunnolla tutkimaan. Tässäkin tapauksessa olisi helppo tarkistaa, että allekirjoittaneella ei ole voinut olla mitään tekemistä tuon liittymän kanssa vuosiin koska siellä on ollut uudet vuokralaiset vuodesta 2008.

    • Myönnän, luin tekstisi vaikka kuinka monesti enkä saanut siitä mielikuvaa että KAIKKI olisi irtisanottu silloin vuonna 2008. Minulle jäi mielikuva että se fax-liittymä jäi irtisanomatta kun kirjoitit että irtisanoit lankaliittymän. Pahoittelen, näyttäisi siltä että minulla on vielä tekemistä luetun ymmärtämisen kanssa :(

      Mutta sitten asiaan, meillä ei tee tiukkaa myöntää virhettä jos sellainen on tapahtunut. Tietämättä tilannetta tarkemmin niin vaikea sanoa, mutta ainahan on olemassa inhimillisen virheen mahdollisuus, vaikkakin pyrimme aina työskentelemään huolellisesti ja sen mukaan mitä asiakas haluaa.

      En ole ihan varma, että löytyykö enää vuoden 2008 asiakaspalvelun puhelutallenteita, todennäköisesti ei, mutta sieltähän olisimme voineet helposti todentaa että mitä siinä puhelussa on haluttu tehdä ja mitä siinä on sovittu.

      Todella harmillinen tilanne, puolin ja toisin. Varsinkin kun tämä juontaa juurensa niin pitkälle menneisyyteen, asian tutkiminen näin pitkän ajan päästä on todella vaikeaa :( Voin täällä netissä enää suositella että teet vielä uuden reklamaation ja perustelet sitkeästi ja seikkaperäisesti vielä uudelleen nämä samat näkökulmat mitä olet tässäkin tuonut esiin.

      Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua,

      Tero@SoneraPartio

    • Vihreä21

      Kyllä tuo minusta menee ihan omaan piikkiinne. Hankalaahan on, jos puhelinyhteyksiä pätkitään jonkun soiton perusteella. Tästä minulla on kokemusta, kun varkaat veivät iäkkään äitini kännykän ja ehtivät tehdä sillä 1700 e laskun. TeleFinlandin kanssa tuota selvittelin.
      Minusta siellä olisi pitänyt herätä, kun vuosia käyttämättä ollut puhelin alkaa äkkiä tehdä suurta laskua. Kännykästä on kuitenkin pidettävä hyvä huoli, lasku maksettiin, ja olemme edelleen tuon operaattorin asiakkaita.

      Minullakin on käyttämätön lankapuhelinliittymä. Vuosiin siitä ei ole soitettu, mutta paikallinen puhelinyhdistys laskuttaa siitä kuukausittain, ja minä laskutan nuo maksut vuosittain työnantajaltani.

      Tuo yhteys on siksi, että minä pidän yhteyttä tarvittaessa työpaikalleni omalla kännykälläni. Kaiken tapahtuneen jälkeen en työsuhdekännykkää halua, ja niinpä numeroni lienee tässä maassa eniten viranomaistoiminnassa käytettävä yksityinen numero, mutta se on taas toinen juttu..

    • eljii

      > He ovat vain tehneet tuosta irtisanomisesta aika hankalaa,
      > kun linjojen läpi ei pääse millään.
      tämä tuli koetuksi toissa kesänä. Yllämainittu yhteydenottopalvelu tarjosi aikoja monen viikon päähän. Nettisivun kautta viestinvälitys "teknisen vian" vuoksi kuulemma ei toiminut pariin kuukauteen. Foorumin kautta sain asiaa vähän eteenpäin, tämäkin takkusi viikkotolkulla
      irtisanottavana oli mobiililaajakaista kesältä 2009 kun 24 kk:n sopimuksen umpeuduttua oli hintoja nostettu ja tullut huvittavan alhaiset kuukausittaiset latausrajat. Tietääkö joku, vieläkö rajat ovat käytössä? Nettisivuilta niitä ei löydy, mutta nettisivujen päätarkoitus taitaa kaikilla operaattoreilla olla harhaanjohtaminen. Eipä kyllä löytynyt tietoa siitäkään, saako sopimusta ilman nettitikkua ja määräaikaisuutta

      typerä rahastusyritys tuollaisten latausrajojen asettaminen. Luotetaan että asiakkaalla ei ole mitään aavistusta download-määristään. Joita eräät automaattiset päivityksetkin kasvattavat. Kesällä 2009 Soneran puhelua odottaessani tsekkasin MobilePartnerin statistics-sivulta: töiden jälkeen viitenä arki-iltana kului neljä (4) gigatavua.

      (nyttemmin teen iltahommia kellaritilassa jossa vain Soneralla on kenttä. Sopivan tarjouksen tullen voisin jomman kumman kahdesta muun operaattorin sopimuksestani vaihtaa...)

    • Morjesta eljii,

      Meillä on tosiaan myös ajanvaraus-palvelu, ja riippuen tilanteesta joskus voi käydä niin että vapaat ajat on jo keretty varata lähipäivien osalta. Joten, kun itse menee varaamaan aikaa niin se voi olla vaikka vasta seuraavalle viikolle. Siksipä kiireellisissä asioissa mainitsemani palvelupyyntö on kätevä, tai viime kädessä soitto asiakaspalveluun auttaa.

      No sitten tuosta mobiililaajakaistasta, meillä ei nettipalvelu muutu kun määräaikainen sopimus päättyy :) Ainoa joka tässä yhteydessä voi muuttua on paketin hinta. Yleensä määräaikaisuuden mukana liittymälle tulee tarjoushinta, ja se on kulkenut käsi kädessä (ajallisesti siis) määräaikaisuuden mukana. Joten, kun määris päättyy liittymälle astuu voimaan sen normaalihinnat. Mutta nettipaketti pysyy ennallaan, jos sitä ei asiakas itse muuta.

      Meiltä löytyy tällä hetkellä rajattomia nettipaketteja 4G-pakettien puolelta. Sellainen kannattaa laittaa harkintaan vaikkei asuisi (vielä) 4G-alueella, jos käytät nettiä aktiivisemmin.

      Meiltä saa nettitikkuliittymän ilman myös tikkua ja määräaikaisuutta --> http://bit.ly/XNrFUj

      Toivottavasti näistä tiedoista oli sinulle apua :)

      Tero@SoneraPartio

      • Kuka miksaa rahaa

        Just, varasin ajan asiakaspalvelusta jotta ottaisivat yhteyttä. Soittivat kerran, en ennättänyt puhelimeen 20 sekunnissa. Toista puhelua ei sitten kuulunutkaan.


      • Kuka miksaa rahaa kirjoitti:

        Just, varasin ajan asiakaspalvelusta jotta ottaisivat yhteyttä. Soittivat kerran, en ennättänyt puhelimeen 20 sekunnissa. Toista puhelua ei sitten kuulunutkaan.

        Morjesta "Kuka miksaa rahaa",

        No jopas meni hommat ristiin! Millainen kyssäri mielessä, kokeillaanko että voisinko auttaa tätä kautta?

        Tero@SoneraPartio
        www.sonera.fi/sonerapartio


    • soneraSucks

      Samaa mieltä kuin muutkin kirjoittajat lukuunottamatta sonerapartiota. Välttäkää tätä firmaa viimeiseen asti. Tilasin 24/1 laajakaistan ja saatavuuskysely näytti että liittymän saan. Samaten puhelinpalvelusta sanottiin että tuolla nopeudella onnistuu ja liittymä aukeaa 2.5.2013. Kuinkas ollakaan eilen (2.5) tuli viesti että aukeaa viikolla 19. Ja tänään tulikin sitten viesti ettei haluamaani nopeutta ole osoitteeseeni saatavilla ja tilaukseni on peruttu! Siis ei soittoa, vaan saatanan tekstiviesti! Soittoa sitten asiakaspalveluun ja sieltä mimmi söpersi että johtopituus ei ole riittävä joten se on voi voi. Mitähän helvetin virkaa saatavuuskyselyllä on jossei se pidä paikkaansa? Sonerapartiokin voisi vetää päänsä pois perseestään ja välittää näitä ihmisten viestejä sinne missä päätöksiä tehdään. Minunkin tapauksessa on kysymys asiakkaan harhauttamisesta.

      • -l-

        Eipä kiroilla >:(
        Ja hyvin minulla on Sonera toiminut jo kymmenen vuotta eikä palvelussa ole ollut valittamista. Mutta teille ammattivalittajillehan ei passaa mikään.


      • sonera PARAS!

        mun mielestä Sonerassa ei ole mitään vikaa. se on suomen suosituin ja luotetuin laajakaista ja soneralla on tyytyväisimmät käyttäjät.


    • eläkeläinen

      Yritin irtisanoa soneran laajakaistaa, mutta sanoivat liikkeessä että sitä ei voi katkaista kun siihen on liitetty euron puhelut sunnuntaisin, vaikka en ole sellaista sopimusta tehnyt, kun siihen ei sellaista tarvitse. Sopimus loppuu lokakuussa ja liittymän voi irtisanoa vasta viiden kuukauden päästä. Joudun siis maksamaan vaikken laajakaistaa enään käytä.

    • Huhhuhhuh

      Nyt on kyllä jossain päässä vikaa... Kiinteässä laajakaistassa tuskin on mitään eruon puheluita? Euron sunnuntai voi olla kännykkäliittymässä. Onkohan nyt asiakas ja palvelija ymmärtäneet toistensa tarpeita?

    • Toinen eläkeläinen

      Sonerassa ei ole mitään vikaa. Olen ollut pitkään tyytyväinen asiakas ja minulla on sekä puhelinliittymä, että laajakaista Soneralta. Useimmiten ihmisten valitus johtuu siitä, että eivät lue sopimuksia läpi huolella tai, että ymmärretään väärin jokin kohta.

    • ksatta

      Enpä jaksa tähän luetella miksi Sonera on aivan niin surkea kuin muissakin viesteissä mainittu. Virheellisiä laskuja ei korjata, uhkaillaan lisämaksuilla ettei tarvisi korjata omia linjoja, jne jne jne..

      Kerran oli tutulla esim. tilanne että Sonera ei itsekään tiennyt mistä puhelinlaskulle oli tullut joku "lisämaksu" tms, 6kk selvittelyn jälkeen tuttuni kyllästyi ja vaihtoi operaattoria jne. Loppujen lopuksi Sonera suostui siihen että olisi pitänyt lähettää kirjallinen selvityspyyntö postitse, allekirjoitettuna yms. Tuttuni tietenkin luovutti ja vaihtoi liittymän. Vastaavanlainen tilanne myös toisella tutulla.

      Tuossa uusin kirjoitukseni Sonerasta ja myös siitä miksi ihmeessä valtio elättää tällaista monopolia miljardeilla (veronmaksajien rahoilla):
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11665385

      • R3_R3

        Kaikilla operaattoreilla tapahtuu virheitä, koska toimintoja pyörittävät ihmiset. Sonera ei taatusti ole yhtään sen huonompi jos kohta parempikaan kuin joku toinen operaattori.

        Kun olin itse töissä aikoinani Radiolinjassa ja sittemmin Elisassa, Tele/Sonera oli aina "paljon parempi kuin RL/Elisa" ja siellä "kaikki toimii niin paljon paremmin." Sinnepä sitten vaan vaihtamaan.

        Itse en koskaan maksa yhtään laskua katsomatta, mitä minulta ollaan laskuttamassa. Kyllä nykypäivänäkin asiakas on vastuussa jostain; kaikkea ei voi sysätä jollekin toiselle.


      • joksu112
        R3_R3 kirjoitti:

        Kaikilla operaattoreilla tapahtuu virheitä, koska toimintoja pyörittävät ihmiset. Sonera ei taatusti ole yhtään sen huonompi jos kohta parempikaan kuin joku toinen operaattori.

        Kun olin itse töissä aikoinani Radiolinjassa ja sittemmin Elisassa, Tele/Sonera oli aina "paljon parempi kuin RL/Elisa" ja siellä "kaikki toimii niin paljon paremmin." Sinnepä sitten vaan vaihtamaan.

        Itse en koskaan maksa yhtään laskua katsomatta, mitä minulta ollaan laskuttamassa. Kyllä nykypäivänäkin asiakas on vastuussa jostain; kaikkea ei voi sysätä jollekin toiselle.

        Nyt puhut asiaa!


    • EntinenLuottoasiakas

      Joo luota Soneraan..hahaha. Oikein naurattaa..koska joskus luotinkin. Minullakin oli Soneran 24/1. Yhteydet katkeili, nopeus oli max 5, huoltomiehet kävi, laskuja tuli. Ei siinä, tein vikailmoitukset sun muut ja lopulta yritin irtisanoa määräaikaista sopparia kun mokoma roska ei toiminut kuten sovittiin. Ehdottivat, että "hei, nostetaan nopeus sataan megaan niin varmasti toimii". No, nostettiin sataan megaan, hinta nousi, laskut muistivat edelleen lähettää, mutta nopeuden unohtivat nostaa. Samaa 5-10 megaa tuli eikä mihkään muuttunut. No, jälleen irtisanomaan liittymää. Lopulta sonera suostui irtisanomaan. Ajattelin että kun teknisestä tuestakin totesivat että ei ole netti toiminut niin voisin saada korvauksia. Voiko joku kertoa miksi eivät suostu maksamaan mitään vaikka ei ole netti toiminut puoleen vuoteen? Maksaisivat edes osan maksamistani laskuista takaisin. Mutta ei. Joten jatkakaa vain soneraan luottamista.

      • Tervehdys "EntinenLuottoasiakas"

        No johan on ollut mutkia matkassa, tekisi mieleni itse oikein tarkastaa mikä on ollut ongelman nimi tässä tapauksessa. Mitä luultavimmin nopeudennoston yhteydessä vaihdettiin myös modeemikin. Muistatko oliko talon sisäverkosta mitään puhetta? Koskas tämä on tapahtunut? Onko sinulla vielä avoimia laskuja olemassa?

        Jos haluat, voimme tarkistaa kanssasi tapahtumien etenemisen ja laskutilanteen esimerkiksi soneran facebookissa: www.facebook.com/sonera (http://bit.ly/11NErB1). Sinne vain raapustaa privaviestillä asiakastietoja ja tilanneselvitystä niin täällä päässä aletaan tutkimaan ja pidetään yhteyttä sinuun. Saataisiin tähän keissiin vähän järkeä.

        Selene@SoneraPartio


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe