kumpaan helpompi päästä?

fadajfj

Helsingin kauppakorkeaan vai helsingin valtiotieteelliseen lukemaan kansantaloustiedettä?

8

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poromies Junan tuoma

      Kansantaloustieteelliseen tdk:n, Helsingin yliopistoon varmastikkin vaikeampi päästä.
      Mutta hetkinen. ymmärsitkö itsekään oikeastaan, mitä kysyit?
      En ole nimittäin itse vakuuttunut siitä, että kannattaako vertailu, jossa toisella puolella on koulu kaikkinen pää-aineineen, jonne on haettu perintesesti yhteisvalinnan kautta. Ja toisella puolella vaakaa on yksittäinen pää-aine.

      Kauppatieteiden yhteisvalinta on tarkoittaa mm. sitä, että ensin tutkitaan sijoittuuko hakija valintaperusteiden mukaisesti ensimmäiselle sijalle asettamaansa yliopiston 1. sijalle asettamaansa sisäiseen hakukohteeseen yhteispistevalintapistein (ylioppilastutkinnon suorittaneet). Jos ei sijoitu, katsotaan sijoittuuko hän tähän hakukohteeseen koepistevalintapistein (ylioppilastutkinnon suorittaneet ja ei-yo:t). Jos ei sijoitu, katsotaan samalla tavalla sijoittuuko hän seuraavalle sijalle asettamaansa yliopiston sisäiseen hakukohteeseen.
      Jos hakija ei sijoitu mihinkään yliopiston sisäisistä hakukohteista, tarkastellaan sijoittuuko hakija yhteispistevalintapistein seuraavalle sijalle asettamansa yliopiston ensimmäiseksi asettamaansa sisäiseen hakukohteeseen ja niin edelleen
      Huomiota kannattaakin kiinnittää siihen, hakeeko useampaan kuin yhteen yliopistoon tai useampaan kuin yhteen yliopiston sisäiseen hakukohteeseen, ja mihin järjestykseen vaihtoehtonsa asettaa. Valituksi voi tulla mihin tahansa hakemistaan yliopistoista (myös viimeiselle sijalle asettamaansa sisäiseen hakukohteeseen) eikä enää sen jälkeen mihinkäätan muuhun.
      Esim. jos on tullut valituksi toisena olevaan hakukohteeseen, ei voi jonottaa ensimmäiseen hakukohteeseen. Jo hakuvaiheessa on tarpeellista miettiä, onko halukas ottamaan vastaan minkä tahansa hakemistaan opiskelupaikoista

      Vastaavasti jos hakee opiskelemaan kansantaloutta Helsingin valtsikkaan ei tarvitse paljoa mietiskellä. Kaikki on oikeastaan vain yhden kortin varassa.
      Joko tulet valituksi valtsikkaan opiskelemaan kansantaloustiedettä tai et tule.
      Jos varalta haluat päästä, jonnekin muualle, niin tervemenoa toiseen pääsykokeeseen. Valitsikan pääsykokeen tekemällä, et voi tulla valituksi minnekään muualle, kun taas hyvin tai erinomaisesti mennyt kauppatieteiden pääsykoe voi avata sinulle mahdollisuuden joko ykkös-vaihtoehtopaikkaasi, tai paikkaan, jonka olet asettanut mahd. toisella tai jopa kolmannelle sijalle.

      Onnea hakuun!

      PS: Ohessa linkki, josta voi hieman vilkaista tilastoja, hakeneista, hyväksytyistä ja paikan vastaanottaneista: http://www.koulutusnetti.fi/?path=tilastot

    • Lkoi

      Itse en kummassakaan opiskele mutta hiukan epäilen että HY taloustieteen tdk olisi vaikeampi päästä kuin hse:lle. Taloustiede on pitkään ollut valtsikassa helpoimpia tdk päästä sisään, jotain luokaa 30% taitaa päästä sisään kokeen tehneistä.

    • sisään ulos

      Joskus kannattaisi myös laskea, mistä VALMISTUU suurimmalla todennäköisyydellä. Eli usein niissä aineissa, joihin on helppo päästä sisään, vain pieni osa valmistuu siinä aineessa. Monet lopettavat tai vaihtavat pääainetta.

      • Älkää viitsikö

        Valmistuminen on pelkästään tahdon asia. Kun on onnistunut pääsemään "vaikeaan" aineeseen, on samalla onnistunut pääsemään sieltä pois loppututkinnon kanssa, jos vain on halua panostaa asiaan tarpeeksi.


    • 2+2

      Kerro se kaikille keskeyttäneille. Ja kyse oli myös pääainetta vaihtaneista, eli oli menty sisään siitä mistä oli mahdollisuus päästä. Varsinainen halu olikin muualle.

      • Älkää viitsikö

        Valitettavasti täytyy todeta, että yliopistojenkin pääsy- ja opintovaatimukset on mitoitettu keskitason opiskelijalle. Jos olisi haluttu keskittyä pelkkiin huippuihin, Suomeenkin riittäisi vain yksi pieni yliopisto.


    • Ehkäjoskusekonomisti

      Sanoisin, että kauppakorkeakouluun loppuen lopuksi. En muista mikä on HY:n taloustieteessä pääsykokeen pisteraja, mutta ei se kovin alhanen taida olla. Koe on ainakin haastavampi. (Joskus Economicumin käytävillä oltiin tätä mieltä.. Tiedä nyt sitten).

      "Taloustiede on pitkään ollut valtsikassa helpoimpia tdk päästä sisään, jotain luokaa 30% taitaa päästä sisään kokeen tehneistä"

      Tämä on totta ja varasijoilta valitaan paljon porukkaa. Mutta tähän on hyvin yksinkertainen syy. Ensinäkin taloustieteen oppiaine on kookas valtsikan mittapuussa. Toiseksi, aika paljon hakijoista hakee sekä kauppakorkeakouluun että HY:n taloustieteeseen, pääsykoekirja on usein ollut sama tai ainakin melkein sama. Sisäänpäässeistä monet pääsee usein myös kauppikseen ja kauppiksella on jostain syystä parempi brändi, ehkä bisnes kiinnostaa enemmän...

      Mutta jos katsoo ja kuuntelee työmarkkinoita, HY:n ekonomistit katsotaan pätevämmäksi porukaksi ekonomistihommiin. Yksinkertaisesti tutkintorakenne sopii siihen paremmin. Mutta "eihän ne mitään osaa, mutta ne ovat vaan niin nopeita oppimaan".

      Mutta jos eksyy HY:lle taloustiedettä lukemaan, kannattaa tottua ajatukseen, että matematiikkaa saa harrastaa pikkusen.

    • opkgsdmlk

      Eiköhän se helsingin kauppis ole vaikeampi. Pelkästään sen takia että sinne on eniten hakijoita yksittäiseen (yliopisto) kohteeseen koko suomessa. Jos olet matemaattisesti täysin lahjaton niin, silloin voi olla haastavaa päästä valtsikkaan taloustiedettä lukemaan. Mutta jos olet matemaattisesti lahjakas saat kyllä lukea enemmän kauppikseen kun valtsikkaan. 40% oli viime vuonna sisäänotto prosentti kokeen tehneistä, itse kattelin että pitäisi vain läpäistä koe (9 9) että pääsisin sisään.


      Ja tuo on totta että valtiotieteellisestä valmistut paremmaksi ekonomistiksi. Jos taloustiede kiinnostaa, menisin valtiotieteelliseen ja ottaisin kauppiksesta esim. rahoitusta sivuaineeksi, ja sitten vaan hakemusta pankkeihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      241
      2132
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe