miten alle 5v lapsenne nukahtavat? galluppi

tämä on tärkeää!!

iät?
isossa sängyssä aluksi luetaan? sitten omaan?
nukahtavat isoon josta kannat?
osa menee omiin osa isoon?
kaikki mene omiin sänkyihin, luet?
omiin sänkyihin suoraan käyt iltapusuttelemassa?
jopa omaan huoneesseen jossa käy lukemassa pusuttelemassa?
nukahtavat itse useimmiten sänkyynsä että et ehdi "nukuttaa"?

12

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yuithy

      1,5v ja 3,5v lapset.
      Istutaan lasten kamarissa nojatuolissa kaikki ja luetaan iltasatu. Sitten muksut nostetaan sänkyihinsä ja alkavat nukkumaan. Teen hetken aikaa käsityötä nojatuolissa, että nuorempi nukahtaa ja sitten isompi jää itsekseen vielä unta hakemaan. Joskus kuopuksen nukahdettua jutellaan isomman kansssa vierekkäin hänen sängyssään päivän asioista, jos joku painaa vielä mieltä.

      • hinuhuhhh

        2vuotias, luetaan satu vanhempien sängyssä, menee omaan huoneeseen ja sänkyyn. Minä jään makoilemaan lattialle kunnes nukahtaa n. 15-30 min. kestää?


    • iltasatuja

      3,5 vuotias nukahtaa omaan sänkyynsä. Luen iltasadun (eri satu joka ilta), laulan muutaman unilaulun ja sit toivotan hyvät yöt.
      Istun vielä vierellä tuolissa ja lueskelen omaa kirjaani, kunnes lapsi nukahtaa. n. 15- 30 min. Nukahtamisaika vaihtelee riippuen onko nukkunut päiväunet vai ei.

    • hgferry

      2 vuotias iltapuuhien jälkeen kipuaa omaan sänkyynsä huoneessaan ja valitsee kirjan joka luetaan iltasatuna. Istahdan sängylle lukemaan ja samalla silittelen lasta. Kirjan luettua halitaan ja suukotellaan hetki ja lapsi jää yksin huoneeseen nukahtamaan. Nukahtamiseen menee 5-15 min.

    • näin

      1-vuotias nukkuu vielä pinnasängyssä, joka on sänkymme vieressä minun (äiti) puolella. Nukahtaa omaan sänkyynsä, usein niin että pidän kädestä kiinni. 3-vuotias nukkuu omassa huoneessa. Hänelle luetaan iltasatu, peitellään, toivotetaan hyvät yöt, sammutetaan valo ja laitetaan ovi kiinni. Lapsi jää siis yksin unta hakemaan.

    • werso123

      3v. peitellään omaan sänkyyn (omaan huoneeseen) ja laitetaan ovi kiinni. Ainakin kerran tai kaksi tulee ovelle milloin milläkin verukkeella esim. jano, peitto huonosti, jalkaan sattuu, ikävä äitiä/isää... Saatetaan takaisin sänkyyn ja jää sinne usein pienen kiukun saattelemana. Laulelee ja juttelee vielä "unikavereilleen" 15-30min ennenkun nukahtaa.
      Periaatteessa siis nukahtaa yksin omaan sänkyyn, ei lueta iltasatua tms. Iltarutiineihin kuuluu vain iltapala, hampaiden pesu ja uniasun pukeminen. Lapsi tykkäisi varmasti iltasadusta, mutta en ole halunnut aloittaa tätä tapaa. Meillä luetaan muuten illan aikana useita kirjoja.

    • etoihw

      Lapset 1,5 v. ja 5 v.

      Nuorempi nukutetaan, pidetään kättä kevyesti kyljen päällä tai kädestä kiinni. Nukahtaa n. 15 minuutissa. Ennen nukuttamista lauletaan unilaulu.

      Vanhemman kanssa on 2-vuotiaasta menty näin: iltasatu luetaan sohvalla makoillen, sitten tyttö omaan sänkyyn, iltalaulut, pusut ja halit, ja tyttö jää itsekseen nukahtamaan. Ei siis jäädä huoneeseen.

      Yleensä toinen vanhemmista nukuttaa pienemmän, ja toinen lukee isommalle iltasadun. Vuorotellaan näissä.

    • äityliinikkä

      4v 8kk ja 1v 10kk.

      Luen iltasadun lattialla lastenhuoneessa, lapset kainaloissa/sylissä. Sitten molemmat menee omiin sänkyihinsä ja toivotan hyvät yöt, pusuttelen. Poistun heti huoneesta omien puuhieni pariin ja laitan oven kiinni.

      Toisinaan nuorempi saattaa tulla kerran tai pari ovelle huutelemaan vielä jotain "tärkeetä" asiaa, kuten että "haluan pikku vauvan", "Missä on prinsessa peitto?", tai "En tarvi yöhousuja"... Mutta kun vaan vien takaisin sänkyyn puhumatta sen enempää, lapsi jää kiltisti sinne.

      Nukahtavat varsin nopeasti, 10 minuutin sisällä. Etenkin vanhempi. En ole koskaan nukuttanut lapsia. Vanhempi rupesi nukkumaan omassa huoneessa jo 3kk ikäisenä. Nuorempi liittyi seuraan 8kk iässä. Molemmat siis siinä vaiheessa, kun unet alkoivat olla yhtäjaksoisia. Omaan sänkyyn molemmat ovat nukahtaneet jo heti ensi viikkojen jälkeen. Nuoremmalla oli pientä uhmailua asiassa joskus kun pinnasängystä luovuttiin 1v kieppeillä, mutta meni parissa viikossa ohi.

    • cassu4

      2v ja 4v lapset menevät sänkyynsä hampaidenpesun jälkeen. Sitten sanotaan hyvää yötä ja annetaan pusut, ja he nukahtavat siihen. Meillä ei ole koskaan luettu iltasatuja, tai jääty hömpöttelemään... sängyssä vain nukutaan. Satuja luetaan päivisin.

    • öitä-öitä

      6v poika: pestään hampaat yhdessä, vaihtaa itse univaatteet ja ottaa sadun omaan sänkyyn. Käyn sanomassa pikkusiskon kanssa öitä ja isä lukee muutaman sivun kirjasta sängyn vieressä. Joskus nukahtaa lukiessa, yleensä ei. Jätetään himmeä pistorasiavalo huoneeseen ja poika nukahtaa itse.

      1v4kk tyttö: Isoveljelle kun on sanottu yöt, niin mennään pesulle. Suihkun jälkeen univaatteet päälle, syö tissiä olohuoneen sohvalla, jonka jälkeen kannan omaan sänkyyn. Peittelen, en puhu enää ja lähden pois. Tytön pinnis on meidän makkarissa ja huoneeseen tulee hämärästi valoa takkahuoneesta.
      Joskus nukahtaa heti, välillä ölisee omiaan noin 5-10min. Jos alkaa itkeä, niin käyn halaamassa ja peittelen takaisin sänkyyn ja lähden pois. Harvoin itkee useampaa kertaa.
      Kerran jäin huoneeseen odottamaan, että nukahtaa ja se meni ihan hölmöilyksi...Tyttö alkoi pelleillä, nauroi ja kikatti, heitteli tyynyt ja peitot sängystä, jne. :D Eli ei tartte ketään huoneeseen.

      - Jos isompaa pelottaa/jokin painaa mieltä, niin käyn huoneessa juttelemassa asiasta. Sängystä ei siis enää nousta. Jos näkee pahaa unta, niin käyn peittelemässä omaan sänkyyn - meidän sänkyyn pääsee vain jos on oikeasti itkuinen.
      - Jos pienempää ei nukuta, saa mölistä sängyssään. Ei oteta enää olkkariin juoksemaan. Jos itkee, niin käyn peittelemässä niin monta kertaa kuin vaatii - vaikka 50, jos tarvitsee. Tuolloin ei puhuta, vaan halataan, peitellään ja silitän pari kertaa hiuksia/poskea. Näitä tapahtuu kuitenkin TODELLA harvoin (kerran parissa kuukaudessa).
      - Otan tytön viereen nukkumaan, jos herää aamu 5 jälkeen. Aikaisemmista heräilyistä peittelen pinnikseen.

      • öitä-öitä

        Lisäys edelliseen:

        Laitoin sen vuoksi tuon 6v pojan, koska on nukkunut samoin jo pari vuotta.
        Noin viisi vuotiaana oli mörkö-kausi, jolloin vaati joka ilta huomiota ja keskusteluja siitä, että mitään pahaa ei tapahdu yön aikana.


    • olnioän

      Mieheni kanssa vuorotellen käymme iltasatua lukemassa 3 v pojalle. Omaan huoneeseen, omaan sänkyyn ja puput kainaloon. Itse valitsee iltasadun. Sadun jälkeen ehkä vähän höpinöitä tästä/tulevasta päivästä. Pusut,halit ja rakkauden tunnustukset. Sitten makoilee yksikseen tovin,alta 30min kun nukahtaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe