pari pikaista kysymystä viljiksen poikasista:)

♥♥♥

Eli ajattelin tässä teettää poikasia meidän kohta kaksi vuotiailla viljiksllä:) mutta heräsi pari kysymystä: eli mihin vuoden aikaan viljikser parittelevat? Kauanko naaras kantaa munia? Missä vaiheessa munintaboxi on hyvä laittaa terraarioon? Millä todennäköisyydellä naaras vahingoittuu muninnassa? Ja miten sondaan? Kiitos jos jaksoit lukea:)♥

3

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ophione

      1) Käärmeiden lisääntymiskausi sijoittuu luonnossa yleensä keväälle, mutta terraariossa elävät viljakäärmeet lisääntyvät ihan kautta vuoden.
      2) Naaras kantaa munia parisen kuukautta.
      3) Munintaboxin voi laittaa terraarion silloin, kun muninnan ajankohta on lähellä. Naaras luo nahkansa yleensä 1-2 viikkoa ennen munintaa.
      4) Komplikaatioiden todennäköisyys ei ole suuri, mutta riskit ovat toki olemassa. Esimerkiksi munia voi jäädä naaraan sisään ja aiheuttaa vakavan infektion. Kun naaras munii, on tärkeää antaa sille munintarauha. Yleensä muninta kestää max vuorokauden. Mikäli kaikki munat eivät poistu naaraasta viikossa, niin naarasta voi yrittää stimuloida kylvyllä (en suosittele hieromista, sillä se voi särkeä munat). Mikäli kylvyt eivät auta ja muninnasta on jo parisen viikkoa mennyt, niin kannattaa ottaa yhteys eläinlääkäriin. He pistänevät käärmeeseen oksitosiinia tai suorittavat leikkauksen.
      5) Sondaamiseen tarvitaan setti erikokoisia "sauvoja". Sauva valitaan käärmeen koon mukaan ja se työnnetään käärmeen kloaakkiin häntää kohti. Kuulostaa ehkä simppeliltä, mutta ummikko voi vahingoittaa käärmettä tekniikkaa yrittäessään. Siksi tekniikkaa ei tule yrittää ilman asiantuntevaa opastusta. Sondauksen opettajaa voi kysyä esim. herppi.net foorumilta.

      • Hoi!

        Komplikaatioilta välttyy parhaiten sillon kun naaras on vähintään 350g painoltaan ennen hedelmöitystä. Naaras kuiten menettää painostaan paljon muniessaan ja itse muninta on naaraalle raskasta.

        Onko tämä sinun melkein kaksivuotias naaras vähintään 350g. Muuten odottaisin vielä vuoden jolloin on varmasti sukukypsä iältään (3 vuotias)että painoltaa.


    • <3<3<3

      ok eli siis ihan minä vuodenaikana voi siis käärmeet paritella. Onko siinä sitten mitään eroa minä vuodenaikana ne lisääntyy ja kiitos muutenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      629
      4593
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      51
      3603
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      104
      3491
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3011
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      13
      2469
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2374
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2281
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2120
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2055
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      2013
    Aihe