Lapin kulta

LKMies

Ennen join aina Lapin kultaa, kun olin nuori mies. Nykyään juon vain halvinta merkkiä. Onko Lapin kulta vielä yhtä hyvää kuin ennen ? Vai onko makua muutettu, ainakin se tölkistä maistuu toiselaiselta nykyään kuin ennen lasipullosta.

21

1282

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jotain puuttuu

   Lapparia mainostettiin aikoinaan tyyliin ”Tunturipurojen raikkautta!”

   Sitähän siitä ei ole totisesti koskaan puuttunut, mutta kun oluen valmistus vaatisi käyttämään myös maltaita ja humalaa!

   Tavallaan suomalainen versio Budweiserista, jota tunnetusti verrataan kanootissa kuksimiseen: ”Fucking close to water”.

   • Anonyymi

    Parasta on olvi, IIsalmesta ihmeen hyvää.
    Monet kauppojen oluet on valmistettu Olvin Iisalmen tehtailla ja siksi ne ovat maultaan ylivoimaisia.


  • pettynyt5

   yksi kaveri torniosta kysyi minulta kuule unto tiiätkö mitä lapinkulta on kyllä hyvää olutta se on höh väärin ruottalainen se merkitsee seuraavaa lapin kota huo--an kusta minua harvoin naurattaa mutta silloin nauroin ja kauon hehe litkuahan se on unto doroteasta

  • Aina Jano

   Samaa tärkelyskuraa kuin muillakin koff,karjalajne..

  • Lapin kulta entinen

   Lapinkulta oli hyvää vielä 80 luvun lopulla mutta kun valmistuksen vastuu meni Hartwall oy:lle meni olutkin pilalle. Vanhaa kunnon lapinkultaa ei enää ole. Nyt on Karhu ja Sandels suomioluista parasta juotavaa.

  • Aiana Jano

   Nyt takaisin Hartwallille ostettu.Saa nähä saako markkinoita takaisin.

  • ---

   Ei muuten ole samaa kuraa, kui Koff,Karjala jne... Jopa Koff on paremman makuista, kuin Lapin Kulta. Lapin Kulta on omassa Olut -rankingissani viimeisenä. Rankingissa olen mitannut kotimaisia yleisimpiä vaaleita lagereita. Artikkelikin löytyy osoitteesta

   http://bluesmood.vuodatus.net/lue/2013/06/olut-ranking-hantapaan-taistelu

   Artikkelissa en mainitse kertaakaan Lapin Kultaa, mutta pyrin välttelemään kyseistä olutta. Karjala taasen sijoittuu kärkipäähän heti vahvasti kärkitilaa pitävän Karhun jälkeen.

  • mi771

   olen samoilla linjoilla kun olin nuori niin lappari oli oluen parhaimmistoa nykyään täyttä skeidaa menivät lisäämään mallasta niin pilalle meni tarjolla oli myös lapin kulta ice olutta joka oli jäähdytetty alle nollapisteen ihan vettähän se oli mutta siisti etsku

  • mitähähh

   Miksi ja milloin tölkin koko pieneni 50 cl 44 cl:aan ????? Luulin ostaneeni normisti puolen litran sixpackin, olikin pienempi vai 44cl

  • Vain Saksa olutta

   Jaha taas on ahneus iskenyt kun on pitänyt pienentää tölkin kokoo.
   Ois vaan kakkanen loppu ahneella.

   • Tärkkelyspeetä

    Noo sama se vaikka pakkaisivat jätesäkkiin moisen myrkyn. Kotimaiset tärkkelyssotkut ovat niin surkeaa tavaraa että mielummin juon vaikka naapurin muijan kusta... tosin 25v aika säpäkännäköinen.. hmm..
    Olen jo vuosia juonut saksalaista, tsekkiläistä ja virolaista olutta. Kotimaiseen tärkkelyshuttuun en koske. Lapin kultaa aikoinaan join kunnes se meni pilalle... jo ennenkuin siihen tärkkelystä sotkettiin.


   • mitähähh
    Tärkkelyspeetä kirjoitti:

    Noo sama se vaikka pakkaisivat jätesäkkiin moisen myrkyn. Kotimaiset tärkkelyssotkut ovat niin surkeaa tavaraa että mielummin juon vaikka naapurin muijan kusta... tosin 25v aika säpäkännäköinen.. hmm..
    Olen jo vuosia juonut saksalaista, tsekkiläistä ja virolaista olutta. Kotimaiseen tärkkelyshuttuun en koske. Lapin kultaa aikoinaan join kunnes se meni pilalle... jo ennenkuin siihen tärkkelystä sotkettiin.

    No mitä jos ne sun saksalaiset, tsekkiläiset ja virolaiset muuttuis kooltaan pienemmiks ku ennen ? Kun sua ei kiinnosta ku oma napas ja naapurin muija !


  • Olvi ainoa kotimaine

   Eiköhän tuo ole mennyt pilalle kun tuotanto Lahteen siirrettiin! Sinne hävisi tunturipurojen raikkaudet mutta ei toivottavasti ikuisiksi ajoiksi! Ennenmuinoin kuin se oli Suomen parhaimpia oluita nykyään Karhun kanssa huonoimpia.

  • Paranee vanhetessa?

   Join juuri lappalaista viimonen käyttöpäiv'ä 2001. Maistu jännältä, mut kaikki tuli juotua. Olikohan tämä nyt vuosikertaolutta vai ihan skeidaa vaan?

  • Anonyymi

   Vasta viime kesänä palautettiin alkuperäiseen 60-luvun makuun ja 4,7% vahvuuteen. Luin tästä vasta äskettäin. Testaan pikimmiten. Aikoinaan lappari oli hyvää olutta.

  • Anonyymi

   Niin nykyään kai pitää tehdä tarkentava kysymys että tarkoitetaanko lapparilla Lahdessa tehtyä bulkkia, jonka koostumusta ja makua on vaihdeltu viime vuosien aikana säännöllisin väliajoin, tai ainakin siltä kuluttajasta tuntuu. Vai Tornion pienpanimon panemaa olutta?

   En ole koskaan oikein ymmärtänyt miten Lapin Kulta on (kukon ohella) se suomalainen olut jota on saatu kaupaksi niinkin paljon ulkomaille, kun paljon parempia (bulkki)bissejäkin maastamme löytyy. Ehkä se lapin eksotiikka ja poron kusi vitsit sitten vaan toimivat maailmalla.

   • Anonyymi

    Lapparihan on nykyisin ainakin täysmallasolutta, että ainakin siinä mielessä laadukkaampaa kuin suuri(n) osa suomessa tehtävistä bulkkilagereista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lapparihan on nykyisin ainakin täysmallasolutta, että ainakin siinä mielessä laadukkaampaa kuin suuri(n) osa suomessa tehtävistä bulkkilagereista.

    OK, no täytyy viikonlopun aikana sitten maistaa miltä lappari nykyisin maistuu. Viime kerrasta kun sitä on juonut on varmaan kulunut 3-4 vuotta.


  • Anonyymi

   Joskus teininä kasarilla taisin muutaman pullon maistaa, ja kuselta tais maistua jo silloin, joten sen juominen loppu siihen.

   Sandels ja karhu on kotimaiset suosikkini. Joskus satunnaisesti ehkä joku toinen merkki, kuten kukko.

  • Anonyymi

   Halvin A - olut, ihan ok.

   • Anonyymi

    Niin kotimaisista. Lidlin perlenbacher taitaa olla hieman edullisempaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   328
   3076
  2. Sairas Pride-Helsinki: Naiseksi pukeutunut mies lukee satuja lapsille kirjastossa

   Mies joka haluaa esiintyä naisena ihan vakavasti, ei ole normaali. Eikä tää nyt liity mitenkään mihinkään uskovaisuuteen. Eikä ole normaalia, että n
   Maailman menoa
   240
   795
  3. Stefu ei ole tänäkään viikonloppuna tyttärensä kanssa

   Onneksi tytöllä on hieno äiti joka kasvattaa ja huolehtii rakastavasti ja vastuullisesti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   795
  4. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   76
   789
  5. Sofia ei ole Järvisydämessä

   Kaunis ja laadukas lomanviettopaikka mutta valitettavasti Sofia ei löytänyt maksajaa lomalle. Mummotunneliin on tänäänkin tyydyttävä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   779
  6. Militantti pride -liike tarvitsee ulkoisia viholliskuvia

   Välistä kaltaiseni tavalliset hiljaiset ihmiset joudumme suu auki ihmettelemään pride- liikkeen agressiivista mellastamista. Oma seksuaalista suuntaut
   Luterilaisuus
   359
   732
  7. Mummoja un sulla näköjään

   Olet siirtynyt mummoihin
   Ikävä
   80
   722
  8. 46
   718
  9. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   36
   689
  Aihe