Raamattuopiston johtaja Junkkaalan kanta jalovaaran demoneihin

insuliinistako demon

Seurakuntalanen.fi: "Junkkaalan mukaan Jalovaaran toimintaa esitellyt MOT-ohjelma oli "monin tavoin hämmentävä".

- Jalovaraan opetus ei vastaa luterilaisen kirkon käsitystä. On väärin ja vaarallista demonisoida sairaudet ja lääkkeiden käyttö.

- Kristillinen kirkko on aina rukoillut sairaiden puolesta ja uskonut, että Jumala voi parantaa. Mutta vielä suurempi ihme on, että ihminen saa uskossa Jumalaan voimaa kantaa vaikeimmatkin sairaudet, Junkkaala erittelee."

Lapsellani on insuliinia, minulla verenpaine- ja sokerilääkitys joiden ansioista olemme työkykyisiä ja terveitä. Mieheltäni puuttuu kilpirauhanen:syö tyroksiinia. Meille ei ole tullut demonia näistä lääkkeistä.

4

248

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kiittikin

   kiitän Junkaalaa ja piispoja hyvistä kannaotoista. On pöyristyttävää että lääkkeitä saavat demonisoitiin.

  • jaska5

   mistä te tiedätte ettei millään pahalla hengellä ole valtaa teihin? henki puhuu hengelle. Ette te sitä sanoina kuule.

   Teettekö syntiä? mistä synti tulee. No kahdesta lähteestä. Langenneesta ruumiista sekä saatanasta jolla apunaan pahoja henkiä.

   Riittää jos ei löydä tietään oikealle kasteelle oikealle tielle ja pidä sapattia ja elä suuttumattta ja vaikka nämä olisikin hallussa on jollain pahalla hengellä kuitenkin jotain valtaa.

   vasta ylösnousemuksen jälkeen voimme kunnolla olla varmasti niistä vapaita. kyllä ne kiusaavat kaikkia. Tottakai krapulassa tai lääke tai huumtokkurassa ollaan herkempiä. Jalovaara raukka on sekä oikeassa että väärässä. "demoni" häneenkin vaikuttaa vaikkei olekaan demoni. Jumalan ihana tytär. Aloitetaan ensimmäisestä perheestä ja kainista ja aabelista. Kuka kuunteli mitä. Jos joku läntisessä maailmassa sanoo että "demoneja" ei ole niin kieltää koko raamatun ja kaiken sivistyksemme ja kenen plani se on . se on itse pääjehu belsebubin.

   tsempiä

  • hyvä hellaripäättäjä

   Helluntaivaikuttajat torjuvat sairauksien demonisoinnin
   06.03.2013 11:00 | Ristin Voitto | Heikki Salmela


   Esirukoilija Pirkko Jalovaaran kommentit viime viikon Ylen MOT-ohjelmassa hämmentävät Ristin Voiton haastattelemia helluntaivaikuttajia. Ohjelmassa esitetyissä puhekatkelmissa Jalovaara niputti sairaudet, lääkkeet ja demonit tavalla, jota ei voi pitää terveen kristillisyyden mukaisena, toteavat Suomen Helluntaikirkon eettis-opillisen toimikunnan jäsen Jorma Saarinen ja medialähetysjärjestö Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi. Heidän mukaansa lääkkeiden ja sairauksien liittäminen julistuksessa pahoihin henkiin vain lisää psyykkisesti sairaiden ahdistusta.
   Niilo Närhi on vetänyt kymmenen vuotta mielenterveyskuntoutujien vertaistukiryhmää Keravan helluntaiseurakunnassa, ja hänen mukaansa ajatus siitä, että sairaudet olisivat demonien aiheuttamia ja lääkkeet paholaisen tunkeutumiskanava, on "hyvin ekstriimi".
   - Ohjelmassa esitetyissä Jalovaaran toteamuksissa oli ongelmana sairauden suoraviivainen demonisointi. Sanoopa tällä tavalla pienemmälle tai isommalle joukolle, se on rankkaa tekstiä. Hurskas äitini kuoli syöpään, enkä koskaan ajatellut, että häneen olisi tullut demoni. Sama koskee masennusta, Närhi toteaa.
   - Vertaistukiryhmässämme olen nähnyt, että oikein käytettynä esimerkiksi psyykenlääkkeet antavat ihmisille paljon paremmat elämisen mahdollisuudet. Saarisen mukaan ohjelmasta välittynyt näkemys lääkkeistä Jumalan tahdon vastaisena asiana on vastuuton.
   - Lääkkeet ja lääketiede ovat osa yleistä Jumalan armon ilmenemistä maailmassa. Vaikka esimerkiksi mielialalääkkeiden kaikkia vaikutuksia ei vielä tunnetakaan, lääkkeet eivät missään tapauksessa ole demonisaation kanava. Sairastunut kokee muutenkin helposti häpeän ja syyllisyyden tunteita, ja tällaiset puheet vain lisäävät tätä taakkaa, Saarinen linjaa.
   "Opetusta tarvitaan enemmän"
   Haastatellut muistuttavat, että kristinuskon mukaan demonit ovat osa olemassa olevaa todellisuutta, ja joidenkin ihmisten kohdalla oikeasti tarvitaan eksorkismia eli pahojen henkien karkottamista.
   Useimmiten tämä tulee kuitenkin kyseeseen silloin, jos henkilö on ollut tekemisissä okkultismin ja siihen liittyvien asioiden kanssa. Ajoittain myös helluntailiikkeen piirissä on esiintynyt vääränlaista sairauksien demonisointia.
   - Osa psyykkisistä häiriöistä kärsivistä seurakuntalaisistamme on joutunut kokemaan sitä, että heistä on yritetty ajaa demoneja ulos tai joku on kehottanut heitä lopettamaan lääkityksen. Vaikka uskon, että tässä on menty parempaan suuntaan, silti näistä asioista tulisi opettaa seurakunnissa avoimemmin, Närhi toteaa.
   Saarinen toivoo, että seurakunnissa päästäisiin eroon lopustakin lääketieteen ja esirukouksen välisestä vastakkainasettelusta.

   EDELLISEN perusteella helluntaivaikuttajilla on identtinne käsitys lutherilaisten päättäjoine kanssa. Hyvä kun tuli selväksi. On käsittämätöntä että sairailta on rahastettu miljoonia. PJ lienee masentunut henkilökohtaisten menetysten myötä?

   • syöpähenki hui

    Tiedän/tunnen ehkä 10 syöpäpotilasta. EN mitenkään voi ajatella että heissä on joku syöpähenki. Ovat kaikinpuolin tasaisia, hyvin työnsä hoitaneita.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   2
   2201
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   29
   1689
  3. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   63
   1203
  4. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   13
   1042
  5. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   937
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   902
  7. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   58
   862
  8. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   39
   830
  9. Kolme parasta piirrettä sinussa

   1 Huumorintaju 2 Turvallisuus 3 Sait minun parhaat puolet esiin Miehelle
   Ikävä
   19
   816
  10. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   23
   791
  Aihe