Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

KESÄPONI!! IHME JUTTU!!??

PONI apua

Joo olen nyt ratsastanut, noin 5 wuotta… Minun mummilleni tulee 2x kesäponia (2013) , shetuja. Enhän ole liian painava -40 kg ja pituudeltani - 150 cm… en kyllä mielestäni ole. Poneille tulee ( oma pelto ) laidun, joka on n. 25 metriä pitkä ja 15 metriä leveä… pikkuponit on kuitenkin " oivallisia" rehun käyttäjiä ;) Kiertääkä shetut " kehää" eli aitausta ympäri, niin että se tulee mutaiseksi? Ostaisimme niille sitä heinää mitä omistajakin käytti, ja annamme niille aina yöksi 3siivua heinää. Vaari myös tekee niille katoksen jossa on katto ja yksi seinä . Ja ei ne tallia 1x kesäksi tarvitse ;) kun niillä kunnon karva ja suoja on… sitten vesiastia? Käykö vanha amme?:) jollei täytyy ostaa joku juomakaukalo ,) onko liikaa jos ratsastan niillä joka pv ( yksi vapaa päivä ) ? Ja yhtenä päivänä lepopäivän lisäksi on agilityä, uittamista taluttelemista yms se 2 h. Muina päivinä ajaisin tai menisin maastossa tai/ja -esteitä.
Onko liikaa shetulle? Ja joka toinen pv ( vaihtelee) ponilla menee 10 kg laihempi?? Ponit on yli 105 cm
Kiltit vastatkaa

8

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei shettikset kierrä tarhassa kehää sen enempää kuin muutkan hevoset. Mutta kurjien kelien varalta siinä katoksessa olisi kyllä hyvä olla enemmän seiniä kuin tuo yksi, niin ponit pääsevät suojaan tuulelta ja sateelta silloinkin kun se puhaltaa seinän suuntaisesti. Kyllähän ne pärjäävät kesäaikaan vaikka kokonaan ilman suojaa jos on pakko pärjätä, mutta varmasti ne olisivat tyytyväisempiä jos niillä olisi kolme seinää ja katto. Mutta hyvä kun väsäätte ollenkaan suojaa! Pisteet siitä teille!

      Laidun kuulostaa aika pieneltä kahdelle ponille koko kesäksi, siitäkin huolimatta, että puhutaan shetuista. Olisi hyvä, jos sitä voisi laajentaa.

      Vanha amme käy juomakipoksi, jos se on tarpeeksi matala, että ponit pystyvät siitä juomaan. Se täytyy myös muistaa pitää puhtaana, koska kesäisin niihin kertyy levää hyvin nopeasti. Varmistakaa siis, että pohjatulpan saa irti sitä varten, ja ettei se vuoda, ettei poneilta lopu vesi kesken päivää. Se olisi huono juttu helteillä.

      Liikuntapuolen luulisin olevan aika hyvä, joskin pituutesi on jo siinä ylärajoilla. Hieman isompi poni olisi kooltaan sopivampi sinulle, mutta jos välttämättä haluat shettiksillä ratsastaa, voit vielä tehdä niin.

    • katherine__

      Huomaa, että lain mukaan hevosella tulee olla kunnon talli- tai pihattopaikka.

      Pihatto tarkoittaa 4-seinäistä ulkokarsinaa, jossa on kuivikkeet lattialla ja oviaukossa esim. muovisuikaleet, jotka estää tuulemasta sisään.
      Pelkkä katos ei lain mukaan riitä.


      Laidun kuulostaa tosi pieneltä.

      Kehän kiertäminen johtuu yleensä levottomuudesta tai viittaa stressioireisiin kuten imppaaminenkin. Terve hevonen ei kierrä kehää.

      Mutta laidun on niin pieni, että se menee joka tapauksessa tosi nopeasti mutavelliksi, jos yhtään märempi kesä on. Syötävää siitä ei riitä.

    • PONI apua

      Joo, mummilleni sanoi että 3 seinää ja katto. Se pihatto on " liikuteltava" eli tuuleen suuntaan voi kääntää.. Pihattoon tulee heinää. Meidän on mahdollista vuokrata peltoa tai niittyä ihan sadan metrin päästä.

    • Kasiro

      Shetut tulevat kesäksi joten ei ne tallia tarvi. Kolme seinää ja katto piisaa, onhan monet hevoset laitumella koko kesän ilman mitään suojaa. Minä en ole koskaan hyväksynyt sitä mutta ei voi mitään.
      Tuon kokoinen laidun ei ole laidun, se on tarha eikä riitä kesän syötäväksi. Jos saatte lisää laidunta niin ottakaa!
      Voitteko hankkia juomakipoksi saavin? Siinä riittää vesi ja se on helppo puhdistaa päivittäin.

    • lampinajadi

      Muista myös hankkia poneille suolakivi sinne katokseen. Hevoset tarvitsevat sitä varsinkin kesäaikaan kun on kuuma ja ne hikoilevat. Siitäkin huolimatta, että pääsevät suojaan auringolta.

    • Joo18

      Juu on laidun isompi ja saadaan tosi iso niity pariksi kuuksi ja laitetaan

    • PONI apua

      voitteko kommentoida! Kiltit

    • marj

      On hyvä jos on se toinen laidun, niin riittää syömistä pitemmäksi aikaa. Rippuen vähän ponien kunnosta ja minkälaiseen liikutukseen ovat tottuneet, niin ei tuo liikutusmäärä pahalta kuulosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe