Suunniteltu sektio ja karvojen ajelu

Like to know

Tiedän, että karvat ajellaan kyllä synnytyssairaalassakin, mutta oletteko te muut suunnitellulla sektiolla synnyttäneet tehneet sen jo kotona valmiiksi?

15

1533

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • uskois olevan ok

   Minulle ei tehty sektiota etukäteen suunniteltuna vaan kiireellisenä. Voisin silti hyvin kuvitella, että karvat voi aivan hyvin itsekin ajella pois ennen toimenpidettä. Paljoahan niitä ei tarvitse poistella, hieman niitä ylimpiä vain. Toki voi olla helpompaa napata kerralla kaikki pois, kyllä ne sitten takaisin kasvaa jos antaa.
   Ehkä voisit kysyä suoraan synnytyssairaalastasi ohjeita, että kuinka paljon pitää napata pois?

  • voi ajaa

   No minullakin oli kiireellinen sektio. Eipä niitä tosiaan paljon tarvitse ajella. Jos siistit siitä bikinirajasta niin sehän riittää. En itse lähtisi kyselemään moista synnytyssairaalasta, kun kyllähän ne sitten ajelevat lisää, jos tarvitsee.

  • helmik-emo

   Kolmas synnytys (alakautta) oli 2 viikkoa sitten ja kaikki sujui tälläkin kertaa hyvin. Aina se sektio-peikko on kuitenkin mielessä. Kaikkiin synnytyksiin olen sheivannut tai vahalla ottanut karvat pois jo kotioloissa. Mielestäni tämä tulisi opastaa jo neuvolassa, ettei tule näitä "yllätyksiä".

   • voi ajaa

    Anteeksi, mutta siis mitä "yllätyksiä"? :) Ei kai se nyt kenellekään yllätyksenä tule, jos joudutaan vähän karvoja ajelemaan tai jos tuleekin, niin tuskin se suuri järkytys on? Ja jos tarkoitit, että sektio tulee yllätyksenä, niin kyllä ne siellä osaa sen pari senttiä ajaa karvoja pois ennen leikkaushaavan viiltämistä. Kyllä siellä synnärillä ajellaan, se on ihan rutiinihommaa niille, ei siitä tarvitse itse mitään stressiä ottaa. Ajelee tai ei, miten kukin tykkää.


   • miksi neuvola

    opastaisi asioihin mikä on jokaisen yksityisasia..Ei kai kenellekkään voi yllätyksenä tulla että naisella on karvoja alapäässä..


   • pöh pah

    Täh? Mitä hemmetin yllätyksiä? Yllätyssektio, yllätysposliini vai meinaatko että tulee täytenä yllätyksenä leikkaussalihenkilökunnalle, että norsun kokoisen mahan alla saattaa naisella olla karvoitusta? Ei kuule ole ihan ensimmäisenä meikäläisen tärkeysjärjestyksessa vesien mentyä ruveta jyystämään karvoja :D Varsinkin kun ei niitä edes tarvitse olla ajeltuna jos synnytys sujuu ilman hankaluuksia. ja jos ei suju ja sektioon päädytäänkin yllättäen niin tuskin ne karvat siinä kynnyskysymys on. Voi hyvää päivää mitä päsmäreitä täällä on taas jakelemassa neuvojaan... Sitä paitsi onko käynyt mielessä, että kotona sheivatut karvatupet saattavat tulehtua herkästi ja siihen viereen en ainakaan itse haluaisi isoa haavaa. salissa putsaavat alueen heti sheivauksen jälkeen niin on varmasti hygienisempääkin.


  • Like to know

   Ensimmäinen sektio oli minullakin päivystyssektio yllätysperätilan takia ja silloin karvat ajeltiin sairaalassa. Toisestakin sektiosta on jo sen verran aikaa etten muista ajelinko karvat etukäteen. Taidanpa ne itse kuitenkin siistiä ennen leikkausta. Sen uskallan varmasti tehdä palstan ohjeilla vaikkei neuvolasta ole ohjeistusta tullutkaan ;D ;D

  • muutenkin pois-pois

   Minunkin mielestä parhain tapa on poistaa karvat ennen sairaalaan lähtöä. Siellä synnärillä on paljon muutakin tekemistä ja miettimistä kuin alakerran karvat...

   • jbv

    No ei niitä siellä tarvitsekaan miettiä. Kyllä niitä siellä ajellaan, JOS tarvetta ilmenee.


  • 1c2

   Kun en tykkää karvoista muutenkaan niin poissa pidän nyt odottaessa myös.

  • just joo

   Aika harvalla ajellaan. Typerä huolen aihe. Jos haluat ajaa karvat, aja, mutta todellakaan sairaalassa ei automaattisesti tarvi mitään karvanpois. Miksi pitäisi?

  • Marylia

   Miten niin aika harvalla ajellaan? Kyllä sektioon mentäessä karvoituksen yläosa ajellaan paljaaksi, koska haava tehdään bikinirajaan. Kyllä se sairaalassakin tehdään, mutta ketjun aloittaja ajattelee fiksusti, kun poistaa ne itse jo ennen toimenpidettä.

  • ei haivenia

   Molempiin synnytyksiin (-05 ja -09) sheivasin karvat pois ennen synnärille lähtöä. Samoin teen nyt kolmannen kanssa ja en ole aiemminkaan miettinyt sektion tekemistä. Ihan vaan meen alatiesynnytykseen.

  • pumpeli4

   Ensimmäiseen synnytykseeni (suunniteltu sektio) en ajellut karvoja, kun mies ei suostunut tuomaan ladyshaveria osastolle (olin sairaalassa jo jokusen viikon ennakkoon) ja hoitui tuo ylälinjan ajelu leikkaussalissalihoitajiltakin. :)

   Nyt seuraavaan sektioon mennessäni sheivaan (tai mies saa luvan tehdä sen, jos itse en taivu) kaikki pois ennakkoon ja syy on lähinnä se, että koin karvatuheron runsaiden jälkivuotojen aikana epämiellyttäväksi. Sektiosta ensimmäinen päivä kuluu sängyssä ja hoitajat käyvät vaihtamassa alakerran siteet, eikä pesuille heti kykene. Verinen vuoto voi olla runsasta ja sitä myöten karvoihin kuivunut veri, jota ehtii sektion jälkeen helposti kerryttämään tunteja. Siispä itse valitsen keritsimisen ihan hygienia ja mukavuussyistä.

  • Katya1

   Lueskelin tässä kaikkea mahdollista suunnitellusta sektiosta ja jonkun sairaalan ohjeissa kiellettiin karvojen ajelu infektiovaaran vuoksi. Eli sheivaaminen vie ihon pintakerrosta mukanaan ja kaikki karvat juurineen-tyylinen poistaminen tekee myös pieniä ihorikkoja. Rikkinäinen iho haava-alueella=ei hyvä. Eli antakaa sairaalan hoitaa tää homma tarvittaessa :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   6031
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   3461
  3. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   305
   2822
  4. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   56
   2357
  5. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2232
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1438
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   50
   1386
  8. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   165
   1330
  9. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   47
   1085
  10. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   353
   988
  Aihe