16 ja raskaana???

Aleksianna

16 vee ja raskaana, tosiaan. Olen lukiolainen, ja haluaisin lukion suorittaa loppuun mutta haluaisin myös pitää vauvani, mikä tarkoittaisi sitä että opinnot lykkääntyisivät. Olen viikolla 11 1, milloin on viimeinen aika tehdä abortti? Itse vastustan aborttia mutta mielialani vaihtelevat nyt, ja välillä tuntuu että tosiaan sen lapsen tahtoisin ja välillä siltä, että abortti on oikea ratkaisu. Apua?

15

1634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vain sinä itse tiedät oikean vastauksen kysymykseesi. Kukaan muu ei voi tätä päätöstä puolestasi tehdä.

      • Aleksianna

        Pidän lapseni. Päätökseni olen nyt tehnyt.


    • miehen kanta

      en kyllä itse lähtisi keskustelupalstoilta vinkkejä hakemaan moiseen touhuun. Ehkä terveydenhoitaja/kuraattori voisi neuvoa sinua asian suhteen tai lääkäri.

    • teiniäiti-96

      Ite 16v. (täytän 17 huhtikuussa) ja poika alle 7 vk nyt vanha :) ja en oo katunu hetkeekää! opinnot keskeytetty ja niita saan jatkaa kun jaksan ja haluan :) ilta tai päivälukion puolella ! Hienon päätösen teit!! :)

    • Keski-ikäinen äiti

      En halua ottaa kantaa, miten kenenkin ptäisi toimia havaitessaan olevansa raskaana. Ne ratkaisut on tehtävä itse, koska niiden kanssa joutuu elämänsä elämään.
      Olen kuitenkin tavattoman onnellinen, etten omassa elämässäni kokenut äitiyttä keskenkasvuisena teininä, vaan vasta ns. kypsässä iässä. Yhdessä 16-vuotiaan tyttäreni kanssa olen hieman hämmentyneenä seurannut väitettyä teiniäitibuumia ja sen ympärillä vellovaa keskustelua. Sen paremmin minä kuin tyttärenikään emme hahmota, miksi jotkut ehdoin tahdoin haluavat saada lapsen ollessaan vielä itsekin lapsi.
      Oman näkemykseni taustalta löytyy tapauksia todellisesta elämästä:
      Minulla oli lukiossa luokkakaveri, joka oli naimisissa ja jolla lukion alkaessa oli noin 1-vuotias lapsi. Tyttö oli ollut ennen lukion aloittamista vuoden äitiyslomalla koulusta lapsen saannin vuoksi. Minun kävi tyttöä todella sääliksi, sillä hänellä oli nuoruus jäänyt lapsen saannin takia pahasti kesken. Hän oli yksi luokkamme pahimmista kikattajista ja tyhjän tirskujista. Toisinaan hän näytti tavattoman uupuneelta, koulu sujui huonosti, ylioppilaskirjoituksissa tuli reput. Kuulin että hän sittemmin erosi miehestään.
      Toinen tuttuni meni 17-vuotiaana naimisiin kotikaupunkini tunnetuimman nuoren juopporetkun kanssa, teki lapsen ja erosi. Sen enempää yksityiskohtiin menemättä totean, että kovuudessaan hänen yksihuoltajan elämänsä hakee vertaa.
      Kolmas tuttuni sai kesken lukion lapsen. Lapsen isä oli jumalaisen komea, mutta vankilassa istunut kriminaali, joka teki itsarin lapsen ollessa hyvin pieni. Tuttuni jä yksihuoltajaksi, mistä seurasi, että hän käytännössä jätti lapsensa omien vanhempansa hoidettavaksi.
      Nämä esimerkit panivat ajattelemaan. Päätin, että elän nuoruuteni ja hankin ammatin ensin ja vasta sen jälkeen mahdollisesti perheen. Minulla ei ollut hinkua yksihuoltajaksi, ja se näytti teiniäitiydestä väistämättä olevan seurauksena. Ajattelin myös, että en halua keski-iässä katkerana surra menetettyä nuoruutta. Toimin päätökseni mukaisesti. Seurustelusuhteita minulla toki oli moniakin, mutta niille kävi kuten nuorten seurusteluille yleensäkin: rakkaus ei ollut kestävää laatua. Kolmekymppisenä tapasin fiksun miehen, jonka kanssa menin naimisiin ja sain ihanan tyttären. Kun nuoruuden juoksut oli juostu, oli voimia ja halua keskittyä lapsiperheen elämään. Nyt tyttäremme on teini-ikäinen, tasapainoinen ja fiksu nuori ja meidän vanhempien elämän yksi suurista ilonaiheista!

    • Ikävä ihminen

      Teinitytöt vain eivät jotenkin ymmärrä. He ovat kasvaneet maailmassa jossa joku muu maksaa kaiken. Jos jostakin on eri mieltä kuin he, se on kiusaamista.

      Siinä maailmassa teinipoika on mies ja puolen vuoden seurustelu pitkä suhde. Kolmrn viikon äitiyden jälkeen voi jo todeta olevansa kokenut vanhempi ja yksinhuoltajuus ei mitään haittaa.

    • 16wee

      täs mä, 16 v tyttö myös.... raskaana. Mä en tiedä mitä mun pitäis tehdä koska en voi puhua vanhemmille, en kavereille enkä pojalle koska ei olla yhes vaan suoraan sanoen eksä jonka kaa joskus pannaan. voiks aborttii tehdä kenenkään tietämättä ????
      tää on tosi ahdistava tilanne ja kaikki hylkää mut jos saa tietää mitään :(

    • kapiainen123

      Olen myös 16-vuotias ja odotan ensimmäistä lastani poikaystäväni kanssa. Raskaus on suunniteltu ja vanhempani ovat tukena. Poikaystäväni on minua pari vuotta vanhempi.

      Seuraava teksti menee "teini-äitien" vastustajille:
      HAISTAKAA PASKA !!! Nuori voi olla yhtälailla hyvä äiti kuin vanhempi äiti!! Kuten moni on sanonut, niin myös jotkut 20-40 vuotiaat äidit eivät pysty kasvattamaan lastaan/lapsiaan kunnolla !! Tässäkin on kyse vain ja ainoastaan ihmisestä yksilönä joten miksi helvetissä pitää yleistää ?!

      HOX HOX !! Kaikki ihmiset ei ole samanlaisia, joten teinä pitäisin turvan kiinni. En kiellä kyllä sitäkään etteikö mielipidettään saisi sanoa, mutta senki voisi sanoa niin ettei loukkaa toisten tunteita KIITOS !!

      Nyt oli pakko ilmaista oma mielipide vahvasti, koska niin täällä näyttää tekevän nämä "teiniäitien" vastustajatkin !! Toisaalta mulla ei kiinnosta muiden mielipiteet pätkääkään vaan teen niin kuin itestäni parhaalta tuntuu, mutta vihaan yleistämistä yli kaiken !! Tasa-arvo olis todella hieno juttu!

      • nuorisotyössä 25 v

        HOX HOX vaan. Koeta nyt ymmärtää että sinulla ei vielä ole sitä lasta. ET tiedä siis äitiydestä mitään. Eipä silti, et taida tietää maailmasta paljoa muutenkaan. Jännä juttu että näissä saduissa jokainen juuri ja juuri täysi-ikäinen nuori mies haluaa isäksi hirveellä kiireellä. Itse tunnen paljon poikia joilla on ihan muut mielenkiinnon kohteet ja hyvä niin.


      • reaalia
        nuorisotyössä 25 v kirjoitti:

        HOX HOX vaan. Koeta nyt ymmärtää että sinulla ei vielä ole sitä lasta. ET tiedä siis äitiydestä mitään. Eipä silti, et taida tietää maailmasta paljoa muutenkaan. Jännä juttu että näissä saduissa jokainen juuri ja juuri täysi-ikäinen nuori mies haluaa isäksi hirveellä kiireellä. Itse tunnen paljon poikia joilla on ihan muut mielenkiinnon kohteet ja hyvä niin.

        Sitä kokemusta ei ole kenelläkään, ennen sitä lasta. Nykyään aikuisillakaan ei ole niin nuoria sisaruksia, että olisivat niitä hoitaneet.

        Ei se lapsen saaminen teininä ole hyvä asia, mutta kyllä teini voi antaa hyvätkin eväät lapselle. Lapsia hankkivat ihmiset jotka eivät heitä hoida, vaikka kovasti luulevat niin raskausaikana. On väärinkäyttäjiä, pahasti sairaita ja jopa kehitysvammaisia. Teineillä heihin nähden on paljon mahdollisuuksia onnistua.

        No en silti suosittele.


      • onnellinenehkääippä

        Hei kiva kuulla että täällä on joku toinenkin melkein omaikäinen, joka toivoo lasta! :) Ei kannata välittää siitä mitä kukaan täällä tulee sanomaan, itse parhaiten tietää milloin on valmis ja varmaan suurin osaa täällä yrittää huvikseen lannistaa nuoria äitejä. Meillä ei ole vielä tärpännyt, mutta nyytti on kovasti toiveissa. Onnea hirveesti sulle odotukseen! :)

        Ps. jos haluat niin voin antaa oman sähköposti osoitteen. Olis kiva jutella jonkun samassa tilanteessa olevan nuoren kanssa :)


    • 23v, L 7v & L 5v ♥

      Jos koet olevasi valmis äidiksi 16v(esim) niin ei siinä tapauksessa kannata tulla ainakaan tänne siitä kertomaan. Hmm..tai vaikka et olisi.
      Täällä jos missä tuntuu olevan tätä porukkaa jotka tietävät sopivan iän millon millekkin. Lukevat vissiin näitä artikkeleita joissa joku on kirjoittanut että tämä ja tämä ikä on oikea tällä ja tälle.

      Sain itse nuorena lapsen ja toisen,myöskin nuorena. Itse asiassa olen edelleen nuori ja kolmas lapsi siunaantuu kun tahtoo. Olin päättänyt että haluan nuorena äidiksi ja olin samaa mieltä edelleen silloin kun päätimme yhteistuumin mieheni kanssa jättää ehkäisyn aikoinaan pois. Hetkeäkään en kadu eikä kadu miehenikään. Kävin kouluni kunnialla loppuun.

      Kukaan ei ole valmis äidiksi heti,siihen kasvaa pikku hiljaa odotus aikana ja lapsen synnyttyä. Mutta se päätös kun raskaus ei ole suunniteltu,"vahinko" ja testi näyttää plussaa,se on varmasti vaikeaa päättää kykeneekö/haluaako ottaa vastuun toisesta ihmisestä ja joidenkin tapauksessa vieläpä yksin. Uskon sen!

      On äitejä jotka hinkuvat tulla äidiksi ja yrittävät ja yrittävät ja sitten joskus kuukausien päästä napsahtaa plussa testiin. He ovat onnensa kukkuloilla ja innoissaan. Mutta joskus he eivät osaakkaan rakastaa lastaan,joskus alkavat jopa vihaamaan. Googlettakaa.. ;) meitä äitejä on joka junaan ja kaiken ikäisiä,hyviä ja vähemmän hyviä.

      • 23v, L 7v & L 5v ♥

        P.s. Tarkoitukseni ei ole kannustaa tai lannistaa. Oman mielipiteeni haluan tuoda julki!


      • nuorisotyössä 25 v
        23v, L 7v & L 5v ♥ kirjoitti:

        P.s. Tarkoitukseni ei ole kannustaa tai lannistaa. Oman mielipiteeni haluan tuoda julki!

        Teiniäitien ongelmista kertoo oikea eletty elämä. Ei vain tilastot. Harvalla menee hyvin kun lapset kasvaa.


      • aina jotain...
        nuorisotyössä 25 v kirjoitti:

        Teiniäitien ongelmista kertoo oikea eletty elämä. Ei vain tilastot. Harvalla menee hyvin kun lapset kasvaa.

        Minusta on hyvä kertoa omia mielipiteitä.
        Sinäkin voit jakaa täällä kokemuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe