polven kierukka voiko parantua itsestään

kierukka vika.....

Noin 3KK sitten polvi kipeytyi,teen fyysistä työtä, menin lääkäriin lääkärin mukaan kierukka polvesta mennyt oireet jää lukkoon ei pysty astumaan kainalosauvoilla kävelin vai ettei lonkka viotu, nyt olen ollut kotona enkä rasittanut polvea ni pystyy liikkumaan hyvin kävelemään ja käymään kaupassa en ole uskaltanu rasittaa polvea vielä enempää. röntgenissä 3kk sit ei näkyny mitää lääkärin mukaan mangneetissa näkyy vain kierukka viat mulla mangneetti vasta ens kuuun lopulla mitä ootte mieltä voiko parantua itsestään? minkalainen se leikkaus on? jos siihen joudun?
iso kiitos

18

19561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kierukkavaivainen

      Minulla ollut juuri sama vaiva, lääkäriltä kysyin että voiko parantua muulla tavoin kuin leikkauksella, totesi ettei. Vaikka toisinaan lukko saattaa aueta,niin todennäkösesti vaiva tulee pian takaisin. Itsellänikin oli lukko oireena. Röntgenissä kaikki ok, mutta magneettikuvat varmistivat vaivan: kierukassa paha repeämä.

      Itse leikkaus meni nukutuksessa, leikkaussalista viimeisin muistikuva oli kun hoitajat tarkastivat varpaat ja onko ihorikkoja tms. Seuraava muisikuva kun herään heräämöstä.

    • polven kierukka....

      Iso kiitos vastauksesta, aattelin ku nyt pystynyt kävelemään normaalista jos polvi oisi rauhottunut ja ni oisi parantunut ku polvi ollu vain levossa, ei sitä kannata sit lähteä töihin rasittamaan koska teen fyysistä työtä ni todennäköisesti uusiutuu jossain vaiheessa, ei muutaku oottelemaan mangneettia ja sit leikkaukseen.

    • kierukkavaivaaa

      jep, lukko-oireen aiheuttaaa yleensä irtopalat (kierukasta revenneet) jotka jäävät jumiin jonnekki polven sisällä.... ja saattavat siis irrota, mutta kun ne irtopalat siellä seilaa niin uusi lukko voi tulla milloin tahansa.

    • vaikea sanoa.....

      En ole terveydenhuolto alan ammattilainen mutta kun keskustelua seurannut ni vaikuttaa että aloittajan polvessa joku isompi laajempi remontti voi olla tulossa, jos kerta alussa niin kipeä että kepeillä liikkuu ja nyt ollut levossa ni polvi parempi,yleensä jos kierukka menny ni linkkaamalla pittäs päässä eteenpäin ja autoa pystyy ajamaan.

    • kierukkavamaaa

      ei saa yleistää: minäkin jouduin linkkaamaan keppien kanssa!

    • Eräs "paraneminen"

      Minulla tuli polvikivun lisäksi lukkiutumisia. Magneeetikuvissa todettiin kierukan repeytymä josta irtopala liikkui nivelraossa ja lukitsi ajoittain polven. Rikkoutuminen johtui ilmeisesti nivelrikon heikentämästä kierukasta koska tapaturmaa ei ollut. Jouduin jonottamaan tähystykseen reilun puoli vuotta ja siinä vaiheessa kierukan palaa ei enää löydetty polveesta, se oli jauhaantunut muruiksi (huuhdeltiin pois). Lukkiutuminenkin oli sen vuoksi loppunut, mutta kipu jatkui.

    • epätietoinen........

      Aloittaja tässä Outoa kyllä kävin kokeilemassa kävelyä reipasta marssi kävelyä n.s puoli kilometriä ei lukkiutunut polvi eikä kipuja, töihin mieli tekisi, mutta kannattaa odotella ainakin mangneettitutkimuksen tulokset, kuullostaa hölmöltä mutta voiko olla mahdollista että aikanaan rasiuttui kovasti ja ois nyt parantunut levossa,ettei oliskaa kiurakka vika että oisi vain rasittunut........... mutta on erkoista ku 3kk sit oli julmetun kipee kepeillä liikuin 4 kpl 600 buranaa päivässä ja yöllä heräsin kipuun ja nyt oisin ku uusi ihminen mutta nää on vaa arvailua mangeettikuvausta pitää vaa malttaa oottaaa....

      • toivoton2

        Odotin noilla samoilla oireilla leikkaukseen puolisen vuotta.
        Kierukka poikki,poistivat puolet.Paha nivelrikko loytyi.
        Jalka yha todella kipeä,turpoaa pahasti.Ei ojennu oikein.Onko vinkkejä kellään vai jääkö polvi yleinsä huonoksi?


      • Eräs "paraneminen"
        toivoton2 kirjoitti:

        Odotin noilla samoilla oireilla leikkaukseen puolisen vuotta.
        Kierukka poikki,poistivat puolet.Paha nivelrikko loytyi.
        Jalka yha todella kipeä,turpoaa pahasti.Ei ojennu oikein.Onko vinkkejä kellään vai jääkö polvi yleinsä huonoksi?

        Jos nivelkierukkaa poistetaan, polvi huononee koko ajan lisää koska kierukka ei enää suojaa niveltä. Jos on jo diagnosoitu paha nivelrikko, tekonivelleikkaus on odotettavissa. Kivun määrästä sitten riippuu kuinka pian, minulla laitettiin tekonivel kun kipuja oli jo levossakin.


    • ei kierukka vikaa...

      Aloittaja tässä mangneetin tulokset tulivat, kierukat on tavanomaiset mutta siellä on pohjeluun päällä 1 cm läpimitttainen turvotus luutusmistumake.
      onko viinkkejä miten se hoidetaan? lääkäri on vasta parin viikon päästä, ois kiva tietää selviikö ilman leikkausta avi mitkä on hoitokeinot?

    • paskajuttu..

      Sulla todennäköisesti joku lonksuva ninel eli jää se 1cm mittainen väli siksi menee lukkoon välillä, ei oo sinänsä vaarallista, mutta jos töihin meet ja teet fyysistä työtä ni meinaatko ettei uusiudu, järjenkäyttö sallittu,voi olla kyllä ilkee juttu koska tuskin leikkaavat, koska yleensä leikataan vain ristisiteet ja kiurukat. ja siksi ilkee antavat sairaslomaa ton takia..... veikkaukseni meet töihin ja se uusiutuu joskus...

      • hemuli

        Heips. Itsellä polvia operoitu useamman kerran,viimeksi viime viikolla. Kierukka oli puoliks irti, kiinnitettiin takaisin. Tähän johtanut tapaturma tapahtui jo viime kesänä ja oireet samantapaiset aaltoilevat hyviä ja huonoja jaksoja kuten aloittajalla. Ja tammikuussa oli tosiaan viikko, joka meni keppien kanssa. MRI -kuvissa, joita kerettiin tänä aikana ottaa kolmesti, ei leikkausta vaativia löytöjä. Mutta niin on ollut kaksi kertaa aiemminkin, MRI-kuvissa kaikki mukamas ok ja sitten kuitenkin kun kipujen takia päädytään tähystykseen, niin on löytynyt revennyt ja kokonaan irti ollut kierukka... Onneksi on aina saatu takasin kiinni, vaikka tapaturmasta on aina kulunut puolisen vuotta.


    • Nivelkierukka

      Moi,

      Nivelkierukka on tärkeä komponentti polvinivelessä ja sen poistaminen altistaa polven nivelrikolle, johon ei toistaiseksi ole mitään hoitomuotoa. Nivelkierukka kannattaa aina säästää, eikä poistaa jos se vaan on mahdollista säästää.

      Täällä on aiempaa juttua nivelkierukka repeämän diagnosoinnista ja korjauksesta -> http://tinyurl.com/aj847fk .

      Tsemppiä toipumiseen! :-)

    • KylläSeSaattaaParantua

      Tunnun olevan ainut henkilö, joka ei ole joutunut hoitoon kyseisen vian vuoksi. Polvi oli kipeä kuukauden enkä saanut sitä kahteen kuukauteen suoraksi. Kävin sitä aina välillä sairaalassa taivuttelemassa, en saanut kyllä keppejäkään vian vuoksi, kai niitä olisi itse pitänyt tajuta kysyä, kinkkaamalla pärjäsin. Minut lähetettiin isompaan sairaalaan leikattavaksi, siellä sitten sanottiin, että odotetaan kuitenkin vielä, kyllä se saattaa itsestään parantua, ja niinhän se parani eikä vaiva ole sen jälkeen enää koskaan vaivannut vaikka tapahtumasta on jo monta vuotta.

    • Kaluhäpeä

      Olen menossa polven tähystykseen,ja ilmeisesti selkäpuudutuksessa operoidaan,niin laitettiinko katetri.?

    • Kipee

      Mulla olikierukan horisontaalimurtuma......toista vuotta oli kipee,käytinsauvoja melk puolen vuotta...ortedi sano et leikkaus ei välttämättä auta....piti vaan jättää sauvat pois ja liikkua normaalisti..7kk ni kipu oli pois

      • Mitäteen

        Mulla on nyt ollu toi kierukka noin viikon kipee ku kaaduin skeittiparkissa suoraan polvilumpio edellä. Aluks en pystyny koukistaa melkee yhtää polvee ku oli nii turvonnu mut nyt pystyn koukistaa melkee kokonaa mutta nyt on myös alkanut sattumaan kierukkaan vähän esim silloin kun jalkaa suoristaa. Mitä pitäis tehä


      • Anonyymi
        Mitäteen kirjoitti:

        Mulla on nyt ollu toi kierukka noin viikon kipee ku kaaduin skeittiparkissa suoraan polvilumpio edellä. Aluks en pystyny koukistaa melkee yhtää polvee ku oli nii turvonnu mut nyt pystyn koukistaa melkee kokonaa mutta nyt on myös alkanut sattumaan kierukkaan vähän esim silloin kun jalkaa suoristaa. Mitä pitäis tehä

        mene heti hyvälle ortopedille ja magneettikuvaukseen polvi pitää leikata mahdollisimman pian


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe